Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri F-MAX, Rusya’...

F-MAX, Rusya’da “Yılın Kamyonu” Seçildi

F-MAX, Rusya’da “Yılın Kamyonu” seçildi

09.09.2019 – Ağır ticari sektöründe küresel rekabetin boyutlarını değiştiren F-MAX’e bir büyük ödül de Rusya’dan geldi. F-MAX, “Rusya’da Yılın En İyi Ticari Aracı” yarışmasında “Yılın Kamyonu” ödülünün sahibi oldu.

Ford Trucks’ın ilk olarak 2018 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıttığı çekicisi F-MAX, uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini ekledi. Geçen yıl ağır ticari araç sektörünün en prestijli ödülü olan “Uluslararası Yılın Kamyonu” (IToY) ödülünün sahibi olan yeni çekici, bu yıl da 2001’den bu yana düzenlenen “Rusya’da Yılın En İyi Ticari Aracı” yarışmasında “Yılın Kamyonu” ödülünü kazandı.

Yarışmanın jürisi, ülkenin önde gelen ağır ticari sektörel yayınlarında görev yapan gazetecilerden oluştu. F-MAX, ileri teknolojisi, konforu, gücü, verimliliği ve toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle jüriyi etkileyerek yılın kamyonu olarak seçildi. Ödülü Rusya’nın en büyük ticari araç fuarı COMTRANS 2019 kapsamında düzenlenen törende Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ve Rusya Ülke Müdürü Bahadır Koç birlikte aldı.

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, ödüle ilişkin değerlendirmesinde, “F-MAX, Ford Trucks’ın 60 yıllık kamyon üretim tecrübesinin ulaştığı noktayı temsil eden bir araç olarak uluslararası arenada beğeni ve takdir toplamaya devam ediyor. Geçen yıl kazandığımız IToY ödülü bunun en güzel örneği idi. Şimdi Rusya’da düzenlenen yarışmadan ‘Yılın Kamyonu’ ödülü ile dönmekten gurur duyuyoruz. Ödülün Rusya’dan gelmesi ise ayrı bir önem taşıyor. Ford Trucks olarak 2007 yılından bu yana faaliyette bulunduğumuz Rusya, Türkiye’den sonra en fazla kamyon parkımızın olduğu pazar konumunda. F-MAX’in de itici gücüyle Rusya’da ve global arenada büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

Ali Koç: F-MAX ile Türkiye’nin Sıfırdan Geliştirilen ve Üretilen İlk Çekicisini Dünyaya Sunuyoruz

BÜYÜK ÖDÜL TÜRK MÜHENDİSLERİN GELİŞTİRDİĞİ YERLİ KAMYONA VERİLDİ

23 Eylül 2018 – Ford Trucks, yeni çekicisi F-MAX’i, 2018 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıttı. F-MAX, her yıl fuarda sonucu merakla beklenen büyük ödülü “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”ne de layık görüldü. Töreninin ardından gazetecilerle buluşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Ford Trucks, Ford Otosan’ın geleceği için bizleri heyecanlandırıyor. 2010 yılında aldığımız stratejik kararla kamyon büyütmek için büyük bir atılım başlattık.

2015 yılından bu yana ise Ford Trucks için 400 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Yılın Kamyonu seçilen yeni çekicimizin uluslararası pazara yeni bir oyuncu olarak girmesi için hazırız. F-MAX ile uluslararası büyümemizi daha da sağlamlaştırırken, ihracatta yeni yollar açarak ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

Ford Trucks, Hannover’de başlayan Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı’nda (IAA), yeni çekicisi F-MAX’i dünyaya tanıttı. F-MAX’in dünya prömiyeri büyük bir habere de sahne oldu. Her yıl sonucu merakla beklenen Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”ne bu yıl F-MAX’in layık görüldüğü açıklandı. F-MAX’in dünya prömiyerine ve ödül vesilesiyle fuarda düzenlenen törene Koç Holding ve Ford Otosan Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak, Füsun Akkal Bozok, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımıcısı Lisa K. King ve Ford Otosan üst yönetimi katıldı. Ford Trucks’ın, Ekim ayında piyasaya süreceği yeni çekicisi F-MAX fuarın da ilgi odağı oldu. Fuar, 20-27 Eylül 2018 tarihlerinde ziyarete açık olacak.

Ali Y. Koç: “Bir aracı motoru dâhil geliştirip üretebilecek yeteneğe sahip ilk Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz.”

F-MAX’in dünya prömiyeri sonrasında açıklamalarda bulunan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Ford Otosan’ın kamyon işine 1959 yılında başladığını hatırlatırken, “1982’de kurulan İnönü fabrikası ile kamyon işindeki iddiamızı mühendislik gücümüzle birleştirerek yeni bir aşamaya taşımıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise bir aracı, motoru dâhil, geliştirip üretebilecek yeteneğe sahip ilk Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün dünya prömiyerini gerçekleştirdiğimiz F-MAX ile Türkiye’nin sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk çekicisini dünyaya sunuyoruz. Uluslararası Yılın Kamyonu (International Truck of the year) ödülü üretim gücümüzün ve mühendislik kabiliyetlerimizin ulaştığı noktayı ortaya koyuyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Çekicimizin uluslararası pazara yeni bir oyuncu olarak girmesi için hazırız.” dedi.

Ali Y. Koç: “Ford Trucks’a yaptığımız yatırımın en önemli noktasındayız.”

Ford Otosan’ın 2010 yılında kamyon işine odaklanarak yeniden yapılanmaya gittiğini ve bu kapsamda yürüttüğü stratejinin ardında uluslararası bir marka olma hedeflerinin bulunduğunun altını çizen Koç, “Ford Trucks, Ford Otosan’ın geleceği için bizleri heyecanlandıran çok önemli bir girişim. 2010 yılında aldığımız stratejik kararla Ford Trucks’ın büyümesi yolunda büyük adımlar attık. Türkiye’de tamamen ağır ticari araçlara özel ve son derece modern bayi yapılanmamızı 30 plaza ile tamamladık. Uluslararası pazarlarda büyümemizi ise Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ardından, Orta ve Doğu Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz bayi açılışlarıyla sürdürdük. Bugün itibarıyla 33 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 2018 sonu itibarıyla 41, 2020 sonu itibarıyla da 51 ülkede var olmayı hedefliyoruz. 2015 yılından bu yana Ford Trucks için 400 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2017’de uluslararası pazarlardaki satışlarımızı yüzde 50 artırdık. Bugün geldiğimiz noktada, Ford Trucks işine yaptığımız yatırımın en önemli noktasındayız. F-MAX, uluslararası pazarlardaki büyümemize ivme kazandıracak. Alt yapımız ve global yapılanmamız, F-MAX’in uluslararası pazarlara yeni bir oyuncu olarak girmesi için hazır. Ford Trucks’ın hedefi ürettiğimiz her 3 araçtan birini ihraç etmek ve ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek. Hep vurguladığımız gibi, Koç Topluluğu olarak ülkemize duyduğumuz inanç ile rekabet gücümüzü artıracak, ülkemize katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımlarımızı, planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürüyoruz. Geçmişten bugüne, her zaman kısa vadeli dalgalanmalar yerine uzun dönemli hedeflere odaklanmaya özen gösterdik. Memleketimizin potansiyeline kavuşmasında ve ülkemizin uzun vadeli hedef ve hayallerinde bizim de bir katkımızın olması Topluluğumuz için en önemli motivasyon kaynağı.”

Haydar Yenigün: “Bugün aldığımız ödül araç üretme ve geliştirme kabiliyetimizin geldiği noktayı çok iyi anlatıyor.”

Hem Ford Otosan adına hem de Türkiye adına çok gururlu bir an yaşadıklarını ifade eden Haydar Yenigün şunları söyledi: “Ford Otosan olarak araç üretme ve geliştirme kabiliyetimizin geldiği noktayı, bugün layık görüldüğümüz “Yılın Kamyonu” ödülü çok iyi anlatıyor. 23 Avrupa ülkesinden 23 ayrı jüri üyesinin değerlendirmeleriyle elde ettiğimiz bu ödül, bizim geleceğimiz için de çok önemli bir adım. Ford Otosan olarak ortaklarımız Ford Motor Company ve Koç Holding’in bize verdiği destek ve güven ile yolculuğumuza devam edeceğiz.”

F-MAX HAKKINDA EK BİLGİ

Uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olacak

  • Ağır ticari segmentinin öncü oyuncularından biri olmaya hazırlanan F-MAX, uluslararası pazarlarda Ford Trucks müşterilerinin ve filo sahiplerinin beklenti ve taleplerini karşılayacak şekilde tasarlanarak üretildi.
  • F-MAX’in geliştirilmesi sürecinde 5 ülkede yürütülen saha çalışmaları sırasında 900 şoför, 44 filo yöneticisine ulaşıldı ve beklentileri doğrultusunda tasarım aşamasına geçildi.
  • Ford Otosan Ar-Ge Merkezi ve İnönü fabrikasında süren 5 yıllık tasarım, geliştirme ve üretim sürecinde 1.200 Ford Otosan mühendisi görev alırken birçok yerli imalatçı da üretim sürecine katkı yaptı.
  • Konfor, teknoloji ve verimliliğin bir arada olduğu F-MAX, 2,50 m. kabin genişliği, tünelsiz orta bölgesi ve uçak tipi saklama alanlarıyla uzun yol şoförlerine kabin içi rahatlık sunuyor.
  • 500 PS gücü ile Yeni Ford Trucks F-MAX, yakıt ekonomisi, düşük bakım ve işletim giderleriyle de kullanım maliyetlerini düşürüyor.
  • Zorlu şartlarda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu güç ve performansı sağlaması amacıyla geliştirilen F-MAX, 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre teste tabî tutuldu. Farklı pazar koşullarına uygun olarak geliştirilen Ford Trucks F-MAX, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testleri başarı ile tamamladı.

Geleceğin teknolojilerine odaklanan Ford Trucks F-MAX, ConnecTruck kapsamında bilginin her an ulaşılabilir olmasını; kullanıcıların araçlarına, işlerine ve tüm dış dünyaya entegre olmasına kolaylık sunuyor. Ford’un bağlantılı ilk ağır ticari aracı olan F-MAX, harita destekli hız kontrolü, multi medya sistemi gibi teknolojileriyle sürücülerin ve filo yöneticilerinin hayatını kolaylaştırıyor.

 

Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-MAX’e gururlandıran ödül…

Ford Otosan tarafından geliştirilen yeni Ford Trucks F-Max “2019 Uluslararası Yılın Kamyonu” seçildi!

Ford Trucks’ın 2018 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıttığı yeni çekicisi F-Max, Uluslararası Yılın Kamyonu Yarışması’nda (IToY) 23 Avrupa ülkesinin önde gelen sektörel gazetecilerinden oluşan bağımsız bir jüri tarafından “2019 Uluslararası Yılın Kamyonu” ödülüne layık görüldü.

20.09.2018 – Ford Trucks’ın IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda dünya prömiyerini yaptğı yeni çekicisi F-Max, “2019 Yılın Uluslararası Kamyonu” ödülünü almaya hak kazandı. Ağır ticari araç sektöründeki en saygın ve prestijli ödüllerden biri olan ödül, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) Jüri Başkanı Gianenrico Griffini tarafından IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda Ford Trucks standında yapılan törende takdim edildi.

Birbirinden zorlu sürüş testleri ve değerlendirmeden geçti

23 Avrupa ülkesinin önde gelen sektörel gazetecilerinden oluşan Uluslararası Yılın Kamyonu Yarışması (IToY) jüri üyeleri, 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’nu seçmek amacıyla zorlu bir değerlendirme süreci gerçekleştirdi. Farklı kategorilerdeki yol testleri ve diğer statik değerlendirmelerin ardından F-MAX, teknolojik inovasyon, konfor, güvenlik, sürüş dinamikleri, yakıt ekonomisi ve toplam sahip olma maliyeti gibi kriterlerden oluşan zorlu bir değerlendirmeden geçti. Tüm bu süreçler sonunda jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak, rakiplerini geride bıraktı ve “2019 Uluslararası Yılın Kamyonu” ödülünün sahibi oldu.

Haydar Yenigün: “Uluslararası Yılın Kamyonu ödülü, geleceğimiz için çok önemli bir adım”

2,5 metre genişliğindeki yeni kabini ve 500 beygirlik gücü ile F-MAX’in uluslararası taşımacılık sektöründe rekabetin güçlü bir oyuncusu olacağını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi: “Yeni Ford Trucks F-MAX, 13 litre hacimli 500 PS güce ve 2500 Nm torka sahip Ecotorq motoruyla, dünya çapında bir oyuncu. Prestije ve güce dayanan modern tasarım dilimiz, profesyonellik ve yenilikçiliği bir arada sunarken, üstün aerodinamizm, güç ve aktarma organlarının optimum kalibrasyonu ve teknik özellikleri ile, mevcut modele göre yakıt tüketimini yüzde 6 oranında düşürüyor. Yeni çekicimizle yüzde 7’ye kadar azaltılan bakım maliyetleri ve uzun periyodik bakım aralıkları düşük toplam sahip olma maliyetini beraberinde getiriyor. Yeni F-MAX ile sektöre yeni bir soluk getirecek bir teknoloji de sunuyoruz. “ConnecTruck” teknolojisi ile, yeni çekicimiz, Ford’un bağlanabilirlik özelliklerine sahip ilk ağır ticari aracı olarak öne çıkıyor. 5 yıllık emeğin sonucunda, 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre testi başarıyla geçen yeni çekicimizle uluslararası taşımacılık sektöründe rekabetin boyutlarını değiştiriyoruz. Uluslararası Yılın Kamyonu ödülü, geleceğimiz için çok önemli bir adım. Bu gurur verici ödülü kazanmamızda emekleri geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.”

 

Ford Trucks, 4S Plaza yatırımlarına Balıkesir ile devam ediyor

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Türkiye’nin sanayi ve taşımacılık faaliyetlerinin en önemli kesişim noktalarından biri olan Marmara ile Ege Bölgeleri arasında, ağır ticari araç trafiğinin yoğun olarak yer aldığı Yalova, Bursa, Balıkesir hattında hizmet verecek dev tesisini hizmete açtı. Açılış kapsamında ayrıca, Koç Topluluğu’nun akaryakıt dağıtımında lider markası OPET’in Türkiye genelindeki 1.146, Balıkesir’deki 28’inci istasyonu Balıkesir Opet Erdeğer akaryakıt istasyonu da hizmete açıldı.

07.09.2018 – Balıkesir’de müşterilere satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere hizmet sunacak, 10.000 m2’lik alana sahip olan 4S konseptli Erdeğer Bayi’nin açılış törenine katılan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “Motoru, kabini ve aksıyla tamamen Türk mühendislerinin tasarladığı yerli kamyonu üretiyoruz. Hedefimiz, Ford Trucks ‘ı dünya markası haline getirmek. Bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda büyük yatırım kararları aldık. Fabrikamıza, Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yaptık. Kendi organizasyonumuzu ve bayilerimizi baştan aşağı yeniledik. Dünya standartlarının üstüne çıkardık.” dedi.

Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere 4S konseptiyle hizmet verecek olan 10.000 m2 alana kurulu Balıkesir Erdeğer Ford Trucks tesisinin açılışı devlet erkanı, Balıkesir İl idari yetkilileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Erdeğer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Erdoğan ve Ford Otosan’ın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Balıkesir Erdeğer Ford Trucks Bayi’nin açılışının hemen ardından ise Koç Topluluğu’nun akaryakıt dağıtımında lider markası OPET’in yeni akaryakıt istasyonunun açılışı gerçekleştirildi. OPET’in Türkiye genelindeki 1.146, Balıkesir’deki 28’inci istasyonu Opet Erdeğer akaryakıt istasyonunun açılışında ise OPET Petrolcülük A.Ş. Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir hazır bulundu.

Cenk Çimen: “Pazar payımızı 2 katına çıkarırken, inşaat segmentinde lider konumuna ulaştık”

Balıkesir’deki Erdeğer Ford Trucks Tesisi ve Opet Erdeğer akaryakıt istasyonunun ortak açılış töreninde konuşan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, şu değerlendirmelerde bulundu;

“Ford Otosan olarak, Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşuyuz. Yıllardır ülkemizin ve otomotiv sektörünün ihracat şampiyonu olarak, ülke ekonomimize büyük katkı sağlıyoruz. Motoru, kabini ve aksıyla tamamen Türk mühendislerinin tasarladığı yerli kamyonu üretiyoruz. Hedefimiz, Ford Trucks ‘ı dünya markası haline getirmek. Bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda büyük yatırım kararları aldık. Fabrikamıza, Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yaptık. Organizasyonumuzu ve bayilerimizi tamamen yeniledik. Dünya standartlarının üstüne çıkardık. Bizi yönlendiren her zaman müşterilerimizin sesi oldu. Tüm bunları çok kısa sürede yaptık ve çok hızlı şekilde meyvelerini almaya başladık. Pazar payımızı geçtiğimiz yıl itibarıyla tam 2 katına, %30’a çıkarmayı başardık. İnşaat segmentinde de %39 pazar payı ile lideriz. Orta Doğu, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa’da bayi yapılanmamızı hızlandırdık. Bu yıl sonu 40 ülkede distribütör ve bayi yapılanmamızı tamamlayacağız. 2020’de hedefimiz bu rakamı 50 ülkeye çıkarmak olacak.” diye konuştu.

Hedeflerinin global bir başarı hikayesi yazmak olduğuna dikkat çeken Cenk Çimen, tüm bu çalışmaların ve emeklerin neticesinde bu ay Almanya’da düzenlenecek ağır ticari araçların kalbinin attığı Hannover Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’na Türk mühendislerinin tasarladığı yeni Ford Trucks çekicileriyle katılacaklarının altını çizdi.

“Ford Trucks’ı güçlü kılan, bayilerimiz ile aramızda kurduğumuz aile yapısı”

Ford Otosan olarak, bayilerini ticari iş ortağının çok ötesinde, ailenin birer ferdi olarak gördüklerini ekleyen Cenk Çimen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Markamızı güçlü kılan ve başarısının devamlılığını sağlayan unsurların başında bayilerimizle kurduğumuz aile ilişkisi geliyor. Aramıza 2007 yılında katılan Erdoğan Ailesi, Erdeğer Otomotiv adıyla Yalova’da binek, hafif ticari ve ağır ticari araçlarımızla hizmet vermeye başladılar. 2013 yılında Bursa’da Ford Trucks tesisini hizmete sokan Erdeğer Otomotiv kısa zamanda Ford Trucks markasını Marmara Bölgesinde lider konuma getirmeyi başardı. Şimdi de bu başarılarını Balıkesir’de 3.tesislerini açarak taçlandırıyorlar. Şunu da eklemem gerekir ki; Erdeğer Otomotiv’in Yalova’daki Ford Binek ve Hafif Ticari Araçlar Tesisi, Ford Motor Company’nin en prestijli ödül programı olan “Chairman’s Award” Başkanlık Ödülü’nü 2013’ten bu yana 5 yıl üst üste almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Erdoğan Ailesi’ne bu kıymetli yatırımları için teşekkür ediyor, Balıkesir’e ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“Balıkesir’in kurtuluşunun yıldönümünde yeni tesisimizi açmaktan gurur duyuyoruz”

Cenk Çimen, açılışın gerçekleştiği 6 Eylül gününün Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü olduğuna dikkat çekerek “Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir rol üstlenen Balıkesir, günümüzde ticaret ve ekonomisi ile ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyor. Bizler de bu özel günde burada sizlerle birlikte olmaktan ve yeni tesisimizi açmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Ford Trucks, Hannover’de dünya prömiyerini yapacağı yeni çekicisinin ön gösterimini yaptı

Ford Trucks, uluslararası pazarlara uygun olarak Türkiye’de geliştirip ürettiği yeni çekicisinin ön gösterimini İstanbul Sancaktepe’deki Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirdi. Ford Trucks’ın yeni çekicisi, 500 PS’lik gücü ile yüksek performans sunarken, uzun yol kullanıcılarına ev konforu sağlamaya odaklı 2,5 m. kabin genişliği ve ileri teknolojileri ile üst segmentte standartları yeniden belirleyecek.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ürün ve tesis yatırımlarımız karşılığını buluyor ve müşterilerimiz tarafından liderlikle ödüllendiriliyoruz. Hedefimiz inşaat ve yol kamyonlarında olduğu gibi çekici pazarında da lider olmak. Eylül ayında Almanya’da Hannover Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’nda dünyaya tanıtacağımız yeni çekicimiz, uluslararası büyüme stratejimiz doğrultusunda çok büyük öneme sahip.” dedi.

25.07.2018 – Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, uluslararası uzun yol taşımacılığına uygun olarak geliştirdiği yeni çekicisinin ön gösterimini yaptı. Ford Otosan’ın İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Lisa King, Ford Otosan Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik ve Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan katıldı.

Ford Trucks’ın Ekim ayında pazara sunacağı yeni çekicisinin ilk tasarımından üretimine kadar geçen 5 yıllık süreçte, 1.200 Ford Otosan mühendisi görev aldı. Gerek Türkiye gerekse de dünya pazarlarında Ford Trucks müşterilerinin beklenti ve taleplerini en üst düzeyde karşılamak üzere geliştirilen yeni çekici Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak.

Ford Trucks, yeni çekicisinin temellerini oluştururken, yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerini dinledi ve farklı pazar koşullarına uygun olarak baştan sona yepyeni bir çekici geliştirdi. Geliştirilme sürecinde Türkiye dâhil 5 ülkede süren saha çalışmalarında 900 şoför, 44 filo yöneticisi ile görüşüldü. 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre teste tabî tutuldu.

Yenigün: “Mühendislik ve üretim kabiliyetimiz global rekabette öne çıkmamızı sağlayan gücümüz”

Ford Trucks ile 2010 yılında yeniden bir marka yolculuğuna çıktıklarını ve bu yoldaki stratejilerinin Türkiye pazarındaki bilgi ve tecrübesini uluslararası boyuta taşımak olduğunu belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ford Trucks markası ile Türkiye’de, tamamen ağır ticari araçlara özel ve son derece modern bayi yapılanmamızı, 30 plaza ile tamamlayarak ilk adımımızı attık. Bayi yapılanmamızı Türkiye’de geliştirirken uluslararası pazarlarda da Ford Trucks markamızı güçlendirmeye devam ettik. Orta Doğu, Afrika, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ardından, büyümemizi Doğu Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz bayi açılışlarıyla sürdürdük. Bugün itibarıyla 32 ülkede faaliyet göstermekteyiz. 2018 sonu itibarıyla 40; 2020 sonu itibariyle de 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz. Global büyüme stratejimiz kapsamında rekabette ön plana çıkmamızı sağlayan unsur, yerli tasarım ve üretim kabiliyetimiz. Bu kadar kısa zamanda, bugün bu noktaya gelmemizi sağlayan gücümüzü, %89’a ulaşan yerlilik oranımızdan alıyoruz.”

Sürekli yatırım ile rekabetçiliğimizi artırdık

Fikri ve sınai hakları %100 Ford Otosan’a ait olan Ecotorq motoru geliştirerek yetkinliklerini bir üst seviyeye taşıdıklarını vurgulayan Yenigün, “100 milyon doları aşan yatırımla 2016 yılında devreye aldığımız Ecotorq motorumuz, Türkiye’de geliştirilip üretilen ilk ve tek ağır ticari araç motoru oldu. Yeni Ecotorq motorumuz, özellikle performansı ve yakıt tüketimi açısından Avrupa’daki müşterilerimizden beğeni kazandı. Ağır ticari araçlar üretiminde önemli unsurlardan biri olan arka aks, mühendislerimiz tarafından geliştirilerek 2015 yılında üretilmeye başladı. Türkiye’nin ilk yerli şanzımanının arkasında yine Ford Otosan ismi var. Bu yıl 49,5 milyon avro yatırımla yerli şanzıman üretimi için çalışmalarımıza başladık. 2019 yılında geliştirme çalışmalarını tamamlamayı, 2020 yılından itibaren de kamyonlarımızda kendi ürettiğimiz şanzımanlarımızı kullanmayı planlıyoruz. Yeni şanzımanımızla beraber yerlilik oranımız daha da yükselecek. Ancak, sadece bu ürünlerimize değil test ve üretim tesislerimize de yatırım yaparak yerliliğimizi, yani rekabetçiliğimizi artırdık. Ford ağır ticari araçlar için Avrupa’daki tek test merkezini İnönü fabrikamızda açtık. Bu sayede, Avrupa’da yaptığımız birçok testi artık kendi tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Mühendislerimiz tarafından tasarlanan ve yeni teknolojilerle donattığımız boyahanemizi 15 Milyon avro yatırımla hayata geçirdik. Yine İnönü fabrikasında kurduğumuz yeni kabin hattı ile üretim verimliliği sağladık.” dedi.

Müşterilerimiz tarafından liderlik ile ödüllendiriliyoruz

Yol kamyonu segmentinde Ford Trucks’ın uzun yıllardır lider olduğunu ve satılan her iki yol kamyonundan birinin Ford Trucks olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten Yenigün, sözlerine şöyle devam etti: “Ürün ve tesis yatırımlarımız karşılığını buluyor ve müşterilerimiz tarafından liderlikle ödüllendiriliyoruz. 2016 model yılı lansmanımızla birlikte inşaat serisi araçlarımız, Türkiye’nin yükselen inşaat sektörünün vazgeçilmezi oldu. En büyük projelerden en zorlu şantiye koşullarına kadar Türkiye’nin her bölgesinde tercih edildik. Ford Trucks inşaat araçlarının %39 ile lider segment lideri olduğunu mutlulukla belirtiyoruz. Yurt içi taşımacılıkta kullanılan çekici araçlarımızın pazarda kabul görmesiyle bugüne kadarki en yüksek pazar payımızı elde ederek %17’ye ulaştık. Hedefimiz inşaat ve yol kamyonlarında olduğu gibi çekici pazarında da lider olmak. Eylül ayında Almanya Hannover Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’nda dünyaya tanıtacağımız yeni çekicimiz, uluslararası büyüme stratejimiz doğrultusunda çok büyük öneme sahip. ‘Her yükte birlikte’ sloganıyla dünya pazarına sunduğumuz yeni çekicimiz için Rusya, Afrika, Ortadoğu ve Avrupa’da 60’ı aşkın bayi ve servis noktamızı hizmete aldık. Müşterilerimize dünyanın 4 bir köşesinde yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. 7 Avrupalı markanın yanında Türkiye’den yola çıkan Ford Trucks’ın, 8. Avrupalı marka olarak yer almasını hedefliyoruz.”

Turfan: “Ürünümüzün en önemli karakteristik özellikleri konfor, verimlilik ve teknoloji”

Törende Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan da konuşma yaptı. Yeni çekicilerini her detayıyla tekra tasarladıklarını belirten Turfan sözlerine şu şekilde devam etti: “Yeni çekicimiz, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testleri gücü ve performansıyla başarı ile tamamladı. Yeni çekicimizde prestije ve güce dayanan modern tasarım dili, profesyonellik ve yenilikçiliği bir arada sunuyor. Konfor, verimlilik ve teknoloji ürünümüzün en önemli karakteristik özellikleri. 2,5 metre genişliğe ulaşan yeni kabinimiz, kullanıcılara uzun yolda ihtiyaç duydukları konforu ve ferahlığı vadediyor. Yüksek performansı, 500 PS’lik gücü ile yeni ve daha da verimli çekicimiz sektörde rekabetin güçlü bir oyuncusu olacak. Yakıt ekonomisi, düşük bakım ve işletim giderleri gibi fırsatlar sunan çekicimiz, sahip olma maliyetlerini oldukça düşürecek. Yeni çekicimizde, geleceğin teknolojilerine odaklanıyoruz. ConnecTruck kapsamında kullanıcıların araçlarına, kurumlarına ve tüm dış dünyaya entegre olmasını sağlıyoruz. Harita destekli hız kontrolü, multi medya sistemi gibi aynı zamanda şoförlerin ve filo yöneticilerinin hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojileri ile aracımız optimum seçenek olarak öne çıkacak. Yeni ürünümüzün yalnız Ford Otosan için değil, Türkiye otomotiv sektörü adına da ciddi kazanımlar getireceğini düşünüyoruz ”

 

Ford Otosan, “sürdürülebilir bir gelecek” için inovasyon ve teknoloji diyor

Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi Ford Otosan, 2017 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Raporda ticari ve finansal performansı ile toplumsal değer yaratma vizyonunu bir bütün olarak ele alan Ford Otosan, inovasyon ve dijitalleşme merkezli yaklaşımını, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede katedilen mesafe ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi için yürütülen programlarını kamuoyuyla paylaştı.

10.07.2018 – Ford Otosan, Global Reporting Initiative (GRI) tarafından yayınlanan GRI Standartları’nın (GRI Standards) “temel” (core) ilkeleri doğrultusunda hazırladığı 1 Ocak – 31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan 2017 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Sürdürülebilirlik alanında gösterdiği performansla 2017 yılında Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini bu yıl da koruyan Ford Otosan, sorumlu yatırım konusunda uluslararası ölçekte kabul gören “FTSE4Good – Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”nde yer almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Haydar Yenigün: “Yarattığımız olumlu etkinin alanını daha da genişletmeyi hedefliyoruz.”

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün açıklamasında; sosyal, çevresel ve ekonomik çalışma alanlarında küresel ve yerel gündemi takip ederek şirket faaliyetlerini şekillendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ford Otosan olarak üretim, satışlar, ihracat, dağıttığımız kâr payı ve istihdam dahil olmak üzere pek çok alanda tarihimizin en yüksek performansına ulaştığımız bir yılı geride bıraktık. Güçlü finansal performansımızı çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkı sağlamaya yönelik uygulamalarla desteklemeye devam ediyoruz. Oluşturduğumuz açık inovasyon stratejisiyle uyumlu şekilde, akıllı mobilite, Endüstri 4.0, bağlı araçlar ve dijitalleşme gibi alanlarda paydaşlarımızla birlikte yenilikçi fikirler geliştirdik. Atıkları değerlendirme çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz proje ile çay atıklarından alternatif bir iç gövde parçası tasarlamayı başardık. Geliştirdiğimiz yenilikçi fikirlerle çevresel etkilerin yönetimi konusunda büyük yol kat ettik. 11.501 çalışanla istihdamda rekorumuzu kırdığımız 2017 yılında kadın çalışan sayımızda %26 artış sağladık ve başta toplumsal cinsiyet eşitliği olmak üzere pek çok alanda toplumsal yatırımlarımızı sürdürdük. Kadın çalışan sayımız en yüksek orana ulaşırken, kız öğrencileri mühendis olmaya teşvik etmek amacıyla başlattığımız “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz kapsamında 10 bine yakın kız öğrenciye ulaştık. Koç-Ford eşit ortaklığının 20. yılını tamamladığı bu yılda, Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonumuza ulaşmak için önemli adımlar attık. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaları 2017 Sürdürülebilirlik Raporumuz aracılığıyla paydaşlarımızla şeffaf bir şekilde paylaşarak yarattığımız olumlu etkinin alanını genişletmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarımızla birlikte katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Ürünler ve üretim süreçlerinde en yüksek verimliliğe ulaşarak doğal kaynaklar üzerindeki etki azaltıldı

Ford Otosan, 2017 yılında çevresel etkilerin yönetimi konusundaki gelişim trendini sürdürdü. 2016 yılında 0,58 ton CO2/araç olan emisyon salınımı, 2017’de 0,52 ton CO2/araç düzeyine, temiz su tüketiminde ise 2,98 m3/araçtan 2,74 m3/araç düzeyine indirildi. Yıl boyunca gerçekleştirdiği enerji verimliliği projeleri ile 72.000 GJ enerji tasarrufu yapan Ford Otosan, 5.000 ton eşdeğeri CO2 azaltımı sağladı. 2017’de 2016 yılına kıyasla %10 artışla, 400.000 m 3’ün üzerinde su geri kazanımı sağlayan şirket, 2021’e kadar ürettiği araç başına su tüketimini %6 oranında azaltacağını duyurdu. WWF – Türkiye Yeşil Ofis Programı’na katılan ilk otomotiv şirketi unvanına da sahip olan Ford Otosan, Sancaktepe lokasyonunda 1.711 çalışanla Yeşil Ofis Programını uygulamaya başladı. On aylık süre içerisinde yapılan iyileştirmeler sonucu kâğıt tüketiminde %10, kâğıt bardak tüketiminde %12, su tüketiminde %9, elektrik kullanımında ise %10’luk tasarruf sağlamayı başardı.

“İklim Değişikliği Eylem Planı” ile sera gazı emisyonları ve enerji tüketimi en aza indirgenecek

2017’de güncellediği İklim Değişikliği Eylem Planı ile tüm üretim faaliyetlerinde sera gazı emisyonlarının ve araç başına enerji tüketiminin azaltılması gibi konuları önceliğine alan şirket, bu alanlarda önemli ilerlemeler kaydetti. Hava kirliliği yaratan uçucu organik bileşikleri (VOCs) önlemek adına Gölcük Fabrikası’nda su bazlı boyalar kullanan Ford Otosan, 2021 yılına yönelik belirlediği hedeflerle uçucu organik bileşen emisyonlarını gr/m 2 olarak %2 oranında, üretilen araç başına CO 2 emisyonunu ise %2 oranında azaltacak. Şirket, ayrıca iklim stratejileri ve performansını paydaşlarıyla düzenli olarak “Karbon Saydamlık Projesi” (CDP) raporlamaları ile paylaşmayı sürdürüyor.

En fazla kadın çalışan istihdam eden otomotiv şirketi

Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına ve uygulamalarına yol göstermesi açısından yerel ve uluslararası inisiyatiflere katılarak sundukları ilkeleri benimsiyor. Bu kapsamda 2013’de İş’te Eşitlik Bildirgesi’ni imzaladı ve HeForShe hareketine dahil oldu. 2016 yılında ise UN Women tarafından geliştirilen Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayarak bu alandaki taahhütlerini geliştirdi. Ford Otosan, her iki ofis çalışanından ve her dört saha çalışanından birinin kadın olması yönünde bir hedef belirledi ve 2017 yılında kadın çalışan sayısında %26 artış sağladı. Ford Otosan, tüm kademelerdeki kadın istihdamının yanı sıra kadın çalışanların yönetimde söz sahibi olmalarını destekliyor. İnovasyonu ve dijitalleşmeyi merkeze alan bir bakışla geleceği dönüştürüyor

Ford Otosan Ar -Ge mühendislerinin de imzası bulunan ve Türkiye’de üretilen 2.0L yeni EcoBlue motor, sürtünmeyi azaltan tasarımıyla 2.2L motora oranla %13 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor ve yeni motor mimarisi ile Euro 6 ve Euro 7 standartlarını karşılayarak düşük NOx ve sera gazı salım değerlerine ulaşıyor. Akıllı Mobilite, elektrikli ve otonom araçlar konusuna öncelik veren Ford Otosan, Ford’un 2022’ye kadar 40 tane hibrit ve elektrikli araç geliştirme hedefine de katkıda bulunuyor. Şirket, Türkiye’de üretilen Ford Transit Custom aracını elektrikli hibrit (PHEV) versiyonuyla 2018’de devreye almaya planlıyor. “Yarının Şehri” konsepti ile geleceğin akıllı şehirlerinde ulaşım çözümleri geliştirme vizyonuyla hareket eden Ford Otosan, dünyada bir otomotiv şirketi tarafından hayata geçirilmiş “ilk mobil navigasyon” uygulaması olan Easy Route ile binlerce kişinin hayatına kolaylık sağlamayı sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 233.000 kişi tarafından indirilen uygulamanın toplam aktif kullanıcı sayısı 80.000’i aşarken, 2019 sonu itibarıyla ise 475.000 kullanıcı sayısına ulaşılması hedefleniyor.

Çay atıklarından alternatif iç gövde parçası tasarlanıyor

Atıkların değerlendirilerek üretim süreçlerine dahil edilmesiyle atık yönetimine yenilikçi ve üretken bir bakış açısı getiren Ford Otosan, bu kapsamda, çay atıklarından alternatif bir iç gövde parçası üretmeyi başardı. Şirket, böylece, hem kaynak kullanımı ve atık oluşumunu azalttı hem de ürettiği yeni parçanın daha hafif olması nedeniyle daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük sera gazı emisyonuna sebep olmasını sağladık. İnovasyon anlayışını sürdürülebilirlikle birleştiren Ford Otosan, kahve atıklarının da üretimde değerlendirilmesine yönelik bir proje üzerinde daha çalışmalarını sürdürüyor.

Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla sürdürülebilirlik performansını tüm paydaşlarıyla paylaşan Ford Otosan’ın 2017 Sürdürülebilirlik Raporu’na https://www.fordotosan.com.tr/documents/Documents/Surd_Raporlari/Ford_Otosan_Surdurulebilirlik_Raporu.pdf adresinden ulaşılabiliyor.

https://youtu.be/A130_b5_u34

 

Türkiye otomotiv sektöründeki en büyük sanayi kuruluşu bir kez daha Ford Otosan oldu!

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yarım asrı deviren ve sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre 2017 yılında üretimden satışlarda 22,7 milyar liralık geliriyle Türkiye otomotiv sektörünün en büyük sanayi kuruluşu oldu.

31.05.2018 – Son 7 yıldır üst üste otomotiv sektörünün, 3 yıldır da Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı sürdüren Ford Otosan, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017” araştırmasının sonuçlarına göre 22,7 milyar liralık üretimden satışları ile otomotiv sektöründe “Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu” unvanını almaya hak kazandı.

Üretim, ihracat, toplam satış adetleri ve gelirlerinde tarihin en yüksek seviyesine ulaştı

Türkiye’de geçen yıl 116 bin 247 adet satışla yüzde 11,9 pazar payı elde eden ve ticari araç pazarındaki geleneksel liderliğini yüzde 30,3’e yükselen pazar payıyla sürdüren Ford Otosan’ın 2017 yılında toplam satış gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 39’luk artışla 25 milyar 341 milyon TL’ye yükseldi. Ford Otosan ayrıca, üretim, ihracat, toplam satış adetleri ile satış gelirleri, faaliyet karı, VAFÖK, vergi öncesi kâr ve net kâr kalemlerinde de tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Ford Otosan’ın üretimi 2017’de, yüzde 12 artışla 373 bin 7 adede yükseldi ve kapasite kullanım oranı yüzde 88’e ulaştı.

Yenigün: “Türkiye otomotiv sanayinin itici gücüyüz.”

Otomotiv ve taşımacılık teknolojilerinin geleceğinde söz sahibi olmak için yüksek Ar-Ge ve mühendislik gücüyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Türkiye otomotiv sektörünün ihracat ve istihdam lideri olarak, geçtiğimiz yıl gerek üretim gerekse de satış ve ihracat alanında önemli rekorlar kırdık. Son 7 yıldır üst üste Türkiye otomotiv sektörünün, 3 yıldır da ülkemizin ihracat şampiyonu olmayı sürdürüyoruz. Geçen yıl 52 Milyon Dolarlık kapasite yatırımı açıklamıştık. 2018 Eylül itibariyle de toplam üretim kapasitemizi 455 bin adede çıkarmış olacağız. Geçtiğimiz yıl hem kapasitemizi artırdık, ama en önemlisi de fabrikalarımızda kapasite kullanımını 8 puan artırdık. Kapasite kullanım oranımız tüm fabrikalarımızın/hatlarımızın toplamında %80’den %88’e yükseldi. “Ford Otosan olarak sektörde üretim hatlarının sayısı konusunda da lideriz; 4 üretim hattımızdan biri olan Eskişehir İnönü Fabrikamızda Ford Trucks ve Ecotorq motorlarının üretimi, Kocaeli Yeniköy Fabrikamızda Courier, Kocaeli Gölcük Fabrikamızdaki üretim hatlarımızda Transit ve Custom üretimini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin sanayi gelişiminin en büyük destekçilerinden biri olmaktan dolayı gururluyuz.”

 

Ford Otosan “Dünyanın En Değerli Otomotiv Markaları” Arasında!

21.03.2018 – Ford Otosan, dünyanın en değerli markalarını araştıran uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından bu yıl yayınlanan “Dünyanın En Değerli Otomotiv Markaları” listesinde yer aldı.

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, İngiltere’nin en saygın marka araştırma ve değerlendirme kuruluşlarından Brand Finance tarafından gerçekleştirilen “Dünyanın En Değerli Otomotiv Markaları” listesine girmeye hak kazandı. Üst üste 3. kez Türkiye’nin ihracat şampiyonluğunu sürdüren Ford Otosan, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük 2. sanayi şirketi konumunda bulunuyor.

Türkiye’nin ihracat şampiyonu Ford Otosan, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markaları’ arasında!

Haydar Yenigün: “Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Ford Otosan olarak, otomotiv ve taşımacılık teknolojilerinin geleceğinde söz sahibi olmak için yüksek Ar-Ge ve mühendislik gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl gerek üretim gerekse de satış ve ihracat alanında önemli rekorlar kırdık. 2017’de şirketimizi üst üste 3. kez Türkiye’nin ihracat şampiyonluğuna taşırken, otomotiv sektöründe de 7.kez üst üste ihracat liderliğimizi sürdürdük. Elde ettiğimiz bu başarıların sonucunda ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markaları’ listesine girmeyi başardık. Bu başarının arkasında tüm Ford Otosan çalışanlarının bilgi, birikim ve özverili çalışmaları var. Ford Otosan olarak, ‘Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi’ olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Gelecek 5 yıla ait projeksiyonu ve gelir üretme kabiliyeti göz önüne alındı

Brand Finance’ın erişilebilir finansal verilere ve analist gözlemlerine dayanan sınırlı bilgiyle yürütülen marka değeri sıralama çalışmaları, markanın gelecekte gelir üretme kabiliyetini yansıtıyor. Bu kabiliyet, geçmiş dönem performansıyla gelecek dönem eklentilerinin bugüne indirgenerek yapılan analiz sonuçlarını ortaya çıkarıyor. Değerlendirmenin en önemli göstergelerinden “Marka Gücü Endeksi” ise marka yönetiminin başarısını ortaya koyuyor.

Brand Finance genel tabloları hazırlarken, markalı faaliyete ait son 3 yıllık geçmiş finansal verileri yorumluyor ve gelecek 5 yıla ait projeksiyon yapılıyor. Marka değeri için satışlar içinde markaya ait pay değerlendirilirken, gelecek yıllara ilişkin beklenti ne kadar yüksek olursa marka değeri o denli artıyor.

 

Ford Otosan’ın “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesine TİSK’ten İyi Uygulama Ödülü

31.03.2017 Ford Otosan’ın Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde yürüttüğü “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde “İyi Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan’ın, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte yürüttüğü “Bal Arıları Mühendis Oluyor” sosyal sorumluluk projesi önemli bir ödüle daha layık görüldü. Proje, son olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde, “Büyük Ölçekli Şirketler” kategorisinde İyi Uygulama Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Toplam 55 şirketin başvurduğu ve 24 şirketin sosyal sorumluluk projelerinin finale kaldığı yarışmanın seçici kurulunda medya, siyaset ve iş dünyasından etkin isimler yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende, Ford Otosan’ın ödülü şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş’e takdim edildi.

Ölmez Ateş: “Türkiye sanayisine daha fazla kadın mühendis kazandırmak için yola çıktık”

“Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesinin toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine odaklanan bir proje olduğunun altını çizen Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, ödül töreninde şunları söyledi:

“Bundan iki yıl önce Türkiye’nin 81 iline ulaşmak için bir yola koyulduk. 81 okulda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını kız ve erkek öğrencilere anlatarak, Türkiye sanayisine daha fazla kadın mühendis kazandıralım istedik. Bugüne kadar 55 ili ziyaret edip, kız çocuklarımıza toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını anlattık ve siz de mühendis olabilirsiniz dedik. Bu projeyi yaparken kadın ve erkek mühendislerimiz bizimle beraber okullara gelip, ‘Biz yaptık siz de yapabilirsiniz’ diyerek çocuklarımıza rol model oldular. Bu ödülü, Ford Otosan’ın gönüllü çalışanları, gönüllü bayileri ve projeye emek veren tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum.”

Proje ile bugüne kadar toplam 12.064 öğrenciye ulaşıldı

Meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 12 binden fazla öğrenciye ulaşılan “Bal Arıları Mühendis Oluyor” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle 81 ilde eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik ediliyor. Ayrıca, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere Ford Otosan tarafından staj imkanı da sunuluyor. 24 ay sürecek projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin organizasyonu ve uzman desteğiyle gerçekleştiriliyor ve saha çalışmalarında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan’ın gönüllü mühendislerinin desteği alınıyor. Proje gönüllüsü olan mühendisler, rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor.

“Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi kapsamında bugüne kadar toplam 55 il ziyaret edilerek, 7069’u kız öğrenci olmak üzere 12064 öğrenciye ulaşıldı.

 

Ford Otosan FROTO Hisse Analiz ve Yorumları