Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Türk Mühendis...

Türk Mühendisler 11 Yıllık ArGe ile Isıtma Konusunda Devrim Nitelikli Bir Teknoloji Geliştirdiler

03.03.2021 – Standart peteklerde yıllardır tüm dünyanın başarmak istediğini Türk mühendisler hayata geçirdi. Uzun yıllardır 31 kg ağırlığından 1 gram dahi kaybedemeyen ve yüksek faturalara neden olan eski tip petekleri 11 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda 13,8 kg’ye düşürdüklerini belirten Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, ısıtma sistemlerindeki büyük keşifleri EHP teknolojisinin sektörde büyük ses getirdiğini aktarıyor. 

Birçok uluslararası şirketin ve mühendislerin yıllardır başarmak için mücadele verdiği petek teknolojisinde imzayı Türkler attı. 11 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda ısıtma sistemlerinde kullanılan peteklerin ağırlığı 13,8 kg’ye düşüren Enover Enerji’nin Mühendisleri, üretim maliyetlerinde %66’ya varan oranda tasarrufun elde edilmesini de sağlıyor.  Geliştirdikleri ısı transfer sistemi EHP’nin oyun değiştirici bir teknoloji olduğuna dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, ısınmak için konutların ve iş merkezlerinin demirbaşı peteklerin üretiminde önemli bir atağa çıkıldığını belirtiyor.

11 Yıllık Çalışma Başarıyı Getirdi

Enerjide tasarruf için maliyet etkin projelerin hayata geçirilmesi tüm mühendislerin yoğun çabalarıyla gerçekleşiyor. Tasarruflu ve verimli ısınma konusunda da konutlarda, ofislerde, fabrikalarda ya da yenilenebilir enerji alanlarında bu çabaların ardı arkası kesilmiyor. Bu alanda 11 yıllık Ar-Ge çalışması ile dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemi EHP teknolojisini geliştiren Enover Enerji’nin Türk mühendisleri, enerji ve teknolojinin birlikteliğine imza attıkları ürünleri ile enerji devrimine imza attı. 31 kilogramın altına inerek üreticilerine büyük tasarruf sağlamak isteyen birçok mühendisin başaramadığını 13,8 kg ağırlıkta EHP’li petekler üreterek hayata geçirdiklerini aktaran Dr. Malik Çağlar, peteklerin üretiminde %66’ya varan oranda ekonomik tasarruf ile global arenada önemli bir konuma geldiklerini belirtiyor. 

Nano Bor Teknolojili Petekler 0,13 Litre Su Harcıyor, 18 Dakikada Odayı Isıtıyor 

Standart peteklerin ağırlığı 30 kilogramdan fazlayken, ısınması için harcadığı su miktarı da 6 litre oluyor. Altı litre su yerine aynı ısıtma işlemini EHP’li radyatörlerle 0,13 litre su harcayarak gerçekleştirdiklerini aktaran Dr. Malik Çağlar, EHP teknolojisi sayesinde peteklerde yıllık bakım, onarım gerekmediğini, kullanılan su miktarının büyük oranda azaldığını, panel radyatörün tamamen ısınıp homojen hale gelme süresinin de iki dakikaya düştüğünün altını çiziyor. Özellikle gerçek yaşam konforu için gerekli oda sıcaklığı olan 21 derece için zaman ve para sorununa da çözüm getirdiklerini belirten  Çağlar, çeşitli geometrik şekillerde çalışabilen ve üç fazlı tek ısı transfer sistemi olan EHP teknolojisi ile daha hızlı, daha verimli ve ekonomik ısınmayı mümkün olduğunu, standart peteklerin 45 dakika gibi uzun bir sürede eriştiği 21 derecelik oda sıcaklığına EHP’li peteklerle sadece 18 ile 22 dakika arasında ulaştığına dikkat çekiyor.

Enover Enerji Hakkında:

2009 yılından beri ısıtma sistemleri sektöründe Ar-Ge bazlı teknolojik ürünlerin üretimini gerçekleştiren Enover Enerji, geliştirdiği EHP teknolojisiyle dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemini kullandığı ısıtma ve soğutma ürünlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Ürün gamında; çelik panel radyatörler, elektrikli ve sulu aluminyum radyatörler, elektrikli ve sulu havlupanlar, elektrikli ısıtıcılar, ısı geri kazanım modelleri, bina, fabrika ve endüstriyel tesis ısıtma ve soğutma sistemleri ile su ısıtıcıları bulunan Enover Enerji, ısıtma ve soğutma sistemlerinde ekonomik ve çevreci enerji devrimini gerçekleştiriyor.