Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri ENKA’dan 745 ...

ENKA’dan 745 Milyon Euroluk Proje

ENKA, Sırbistan’da 745 milyon Euroluk projeye imza attı. ENKA-Bechtel konsorsiyumu tarafından inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imzalandı.

11.12.2019 – ENKA, ortak girişim partneri Bechtel ile Morava Koridor Otoyolu Projesinin tasarım ve inşaat işlerini üstlendi. Proje, 2023 yılına kadar tamamlanacak ve 112 kilometre yol inşa edilecek. Morava Koridoru otoyolu, Sırbistan topraklarında Avrupa ulaştırma koridorları ile bağlantı gerçekleştirecek. Otoyolun inşasına 2020’nin ilk aylarında başlanacak ve 4 yılda tamamlanacak.

Kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanıyor

Bölgedeki erişilebilirliğin geliştirilmesi ve dijital bir koridor sağlanması için otoyol rotası boyunca uzanan kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanıyor. Proje dahilinde 10 yeni kavşak, karayollarını, demiryollarını ve Morava Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı tesis edilecek. Ayrıca Batı Morava Nehri’nin geniş taşkın yatağı sebebiyle kapsamlı erozyon koruması içeren dolgu sahası çalışmaları, selden korunma önlemleri, uzun nehir derivasyonları, bentler ve yeni bir nehir yatağının inşası gerçekleştirilecek.

78 köprü, 24 üst geçit ve 12 alt geçit inşa edilecek

Proje kapsamında kazı, dolgu, köprü, viyadük, kavşak ve gişe sahaları yapılacağını ifade eden ENKA Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, bölgede zaman zaman görülen sel felaketlerini önlemek için 50 kilometre uzunluğunda yeni nehir yatağı inşa edileceği bilgisini verdi. ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara ise “Proje gerçekleştirdiğimiz ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladık. Bu proje ile bu misyonumuza devam edeceğiz. Sürdürülebilir başarımızın arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, iş güvenliği ve sağlığı ile çevre politikalarına bağlılık prensipleri var.”dedi.

ENKA hakkında:

1957 yılında kurulan ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKA), dünya çapında bir mühendislik ve inşaat firmasıdır. Merkezi Türkiye’de bulunan ENKA, mühendislik, inşaat, elektrik üretimi, gayrimenkul ve ticaret alanlarında hizmet vermektedir. 2018 senesi içerisinde 2,9 Milyar ABD Doları iş hacmi gerçekleştiren ENKA, 5 Milyar ABD Doları’ndan fazla piyasa değeri ile Borsa İstanbul (BIST)’de işlem görmektedir. ENKA, bugüne kadar, Türkiye’de toplam 7 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli tutarında 125 proje tamamlamış ve yurt dışında toplam 41,6 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli ile 403 projeye imza atmıştır

 

 

ENKA, Sırbistan’da Otoyol İnşa Ediyor

ENKA, Sırbistan’daki 112 kilometrelik Morova otoyolunun projelendirme ve yapımını üstlendi. Proje ile Avrupa’nın en önemli ulaşım koridorlarından olan 10. ve 11’inci koridorları birbirine bağlanacak.

06.12.2019 – ENKA ve 30 yıllık iş ortağı Amerikan menşeli Bechtel firması, Sırbistan’daki 112 kilometrelik Morova otoyolunun projelendirme ve yapımını üstlendi. Morova otoyolu, Avrupa’nın en önemli ulaşım koridorlarından olan 10. ve 11’inci koridorları birbirine bağlayacak. Pojate ve Preljina şehirleri arasında bağlantı kuran otoyol, eski Yugoslavya’nın endüstri merkezi olan bölgesinden geçiyor. Otoyol, bu bölgeyi iki önemli ulaşım koridoruna bağlayacağı için bölgenin tekrar ekonomik canlılığına kavuşması için kritik öneme sahip. Sırbistan Hükümeti, güzergâh üzerinde çok sayıda endüstriyel bölge oluşturmayı hedefliyor.

Sel felaketleri önlenecek

4 yılda tamamlanması beklenen otoyol, ENKA tarafından en yüksek standartlarda projelendirilirdi. Proje kapsamında kazı, dolgu, köprü, viyadük, kavşak ve gişe sahaları yapılacağını aktaran ENKA Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, ayrıca bölgenin zaman zaman maruz kaldığı sel felaketlerini önlemek için 50 kilometre uzunluğunda yeni nehir yatağı inşa edileceğine dikkat çekti.

Balkanlardaki sekizinci büyük proje

Farklı coğrafyalarda çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara, “Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz projeler ile ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladık. Sırbistan projemizde de bu misyonumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar sadece Balkanlarda, toplam uzunluğu bin kilometreye varan otoyol projesi gerçekleştirdik. Sırbistan projesi bu projelerin sekizincisi. Bu sürdürülebilir başarının arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, iş güvenliği ve sağlığı ile çevre politikalarına bağlılık prensipleri var.”bilgisini verdi.

5G teknolojisi için gerekli altyapı tamamlanmış olacak

Proje kapsamında bölgedeki erişilebilirliğin geliştirilmesi ve dijital bir koridor sağlanması için otoyol rotası boyunca uzanan kapsamlı bir telekomünikasyon ağı devreye alınabilecek. Böylece ENKA tarafından yapılacak projeden sonra, 5G teknolojisi kullanımı için gerekli altyapı da tamamlanmış olacak. Proje kapsamında; 78 köprü, 24 üst geçit ve 12 alt geçit inşa edilecek. Otoyolun tasarım hızı ise 130 km/saat olarak planlanıyor.

İmza görseli soldan sağa: Michael Wilkinson (Bechtel Başkan Yardımcısı, Altyapı Grubu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürü), Mehmet Tara (ENKA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü), Prof. Dr. Zorana Mihajlovic (Sırbistan Başbakan Yardımcısı)

 

 

ENKA Systems’ta Hedef, Alanında Dünyanın En Büyük Yazılım Firması Olmak

İnşaat sektörüne teknoloji üreten dünyanın en büyük yazılım firması olma hedefiyle yola çıkan %100 yerli teknoloji şirketi ENKA Systems, 5 yıllık süreçte global ölçekte önde gelen 250 müteahhitlik şirketine ulaşmayı amaçlıyor.

Büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılayan %100 yerli teknoloji şirketi ENKA Systems, kurulduğu günden bugüne kadar geldiği noktayı, yazılımlarını, gelecek dönem global hedeflerini İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı. ENKA Systems, ENKA Grubu’nun en genç şirketi olarak, küresel düzeyde inşaat, madencilik ve enerji sektörlerinde operasyonlar yürüten dev şantiyeleri yöneten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruldu. İnşaat sektörüne teknoloji üreten dünyanın en büyük yazılım firması olma hedefiyle yola çıkan şirket, 5 yıllık süreçte global ölçekte önde gelen 250 müteahhitlik şirketine ulaşmayı amaçlıyor. Yola çıktığı ilk yıl, planlanandan daha fazla satış yapan ve alanında her biri dünya devi olan inşaat şirketleriyle çalışma başarısı gösteren ENKA Systems, yakın zamanda ilk yurt dışı ofisini açmayı planlıyor.

Toplantıda konuşan ENKA Systems Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Tansuğ, ENKA Grubu’nun diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat teknolojisi sektöründe de doğru adımlar ve yatırımlarla en önemli oyuncu olacağını ifade etti. ENKA Grubu’nun 60 yılı aşkın inşaat sektörü deneyimini teknoloji alanına da taşıdığını vurgulayan Alparslan Tansuğ, “ENKA’nın sektördeki deneyimlerinden yola çıkarak inşaat sektörüne özel olarak ürettiği teknolojik çözümler, kısa süre içerisinde ulusal ve global büyük şirketlerin kullanımına sunuldu.” dedi.

ENKA Systems CEO’su Kenan Özer Kılıçtepe: “Hedefimiz, inşaat sektörüne teknoloji üreten dünyanın en büyük yazılım firması olmak.”

ENKA Systems’ın küresel düzeyde büyük ölçekli inşaat, madencilik ve enerji sektörlerinde operasyonlar yürüten dev şantiyeleri yöneten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere %100 yerli bir teknoloji firması olarak kurulduğunu ifade eden ENKA Systems CEO’su Kenan Özer Kılıçtepe, şirketin ana hedefinin inşaat sektörüne teknoloji üreten dünyanın en büyük yazılım firması olmak olduğunu belirtti.

ENKA Systems’ın inşaat sektörü için doküman yönetiminden satın almaya, ekipman yönetiminden tedarikçi ağına kadar şirketlerin ana süreçlerini yönetebileceği yazılım çözümleri sunduğunu belirten Kenan Özer Kılıçtepe: “Yeni bir şirket olarak; yapılanma sürecimizin yanı sıra piyasayı ve pazarı tanımaya odaklanarak altyapımızı oluşturduk. Alanında dev inşaat şirketleri ENKA Systems’in sunduğu ürünleri kullanmaya başladı. Hedef önümüzdeki 5 yıllık süreçte dünyanın önde gelen 250 müteahhitlik şirketine ulaşmak.” dedi.

Şirketlere önemli oranda maliyet avantajı sağlayacağız

İnşaat sektöründe en önemli konunun sahadaki sorunlara gerçek çözümler sunulamaması olduğunu da belirten Kenan Özer Kılıçtepe: “Piyasada olan ürünler var. Fakat bu ürünler inşaat sektörüne özel olarak yazılmadığından ihtiyaçlara, beklentilere net çözümler sunamıyor, sahada tam verimliliği sağlamıyorlar. Bizim sunduğumuz yazılımların öne çıkan iki özelliği var: İlki, büyük ölçekli operasyonlardaki ihtiyaçları karşılıyor olmamız, ikincisi inşaat sektörünün sahada yaşadığı problemlere gerçekçi çözümler sunmamız. ENKA Systems’ın BIM standartlarına uygun olarak geliştirdiği Küresel Ölçekte Doküman ve Proje Yönetimi EDMS, Küresel Makina Ekipman Yönetim Sistemi EGEM, Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS, Küresel Muhasebe Finans Yönetim Sistemi EGFS, Küresel Tedarikçi Yönetimi Sistemi EGVN ve Küresel Personel Yönetim Sistemi EPS adlı yazılımları mevcut. Büyük ölçekli operasyonlardaki ihtiyaçları karşılayan ve inşaat sektörünün sahada yaşadığı problemlere gerçekçi çözümler sunan bu yazılımlarımızla, şirketlere önemli oranda maliyet avantajı sağlayacağız.” dedi.

Türkiye’nin müteahhitlik sektörü özelinde dünyada en ön sıralarda bulunduğunun altını çizen Kenan Özer Kılıçtepe, kullanılan yazılımların genelde yabancı kaynaklı olduğunu, ENKA Systems’ın mevcut durumu tamamen yerli yazılımlarla değiştirmekle kalmayıp, yurtdışına da ürünlerini ihraç edeceklerini ifade etti.

 

ENKA Systems’tan Küresel Ekipman Yönetim Sistemi: EGEM

05.07.2018

ENKA Systems, aynı anda farklı lokasyonlarda projeler yürüten şirketleri, tüm makine-ekipman parkurunun kontrol altında tutulabilmesini ve ekipman verimliliğinin artırılmasını sağlayan bulut tabanlı EGEM (Küresel Ekipman Yönetim Sistemi) ile buluşturuyor.

Büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılayan ENKA Systems, büyük ekipman havuzuna sahip, aynı anda farklı lokasyonlarda projeler yürüten şirketleri, çok geniş özellikler ile tasarladığı bulut tabanlı makine-ekipman yönetim sistemi EGEM (Global Equipment Managament System) ile buluşturuyor. Büyük makine-ekipman parkurlarını yönetmek üzere özel olarak tasarlanan EGEM, web tabanlı altyapısıyla ve çoklu dil seçeneğiyle tüm makine-ekipman parkurlarının tek bir platformdan ve “mobil” olarak yönetilmesine olanak sağlıyor. EGEM, operasyonların ekipman maliyetlerini düşürüyor, ömrünü uzatıyor, yakıt sarfiyatının kontrol altına alınmasını sağlıyor, mevcut hizmetlerin kesintiye uğramasını engelliyor, çalışanların güvenliğini sağlıyor ve müşteri memnuniyetini artırıyor.

Bulut tabanlı olarak www.egemcloud.com üzerinden kullanılabilen EGEM, herhangi bir ilk kurulum, yazılım lisansı veya sunucu yatırımı gerektirmeden, şirketlerin kullanımına hazır hale geliyor. EGEM Cloud hizmeti ilk ay tüm kullanıcılara denemeleri ve programı değerlendirmeleri amacıyla ücretsiz olarak sunuluyor. İlk ay sonunda kullancılar hizmetten memnun kalmazsa herhangi bir ücret ödemeden kullanımlarını sonlandırabiliyor. EGEM Cloud hizmetini kullanmak isteyen şirketler ise kullanıcı başı aylık ücret ödeyerek sistemi kullanmaya devam edebiliyor. Zengin rapor menüsüyle tüm makine-ekipman parkurunun kontrol altında tutulabilmesini, zaman, para ve iş kaybını azaltarak ekipman verimliliğinin artırılmasını sağlayan EGEM’in gösterge panelinden; gecikmiş önleyici bakımlar, onay bekleyen ekipman transferleri, yaklaşan muayeneler gibi kritik ve özet veriler görüntülenip, özelleştirilmiş grafiklerle operasyonlar takip edilebiliyor.

Tek bir platformdan kolay yönetim

EGEM ile ekipmanın ömrü boyunca gerçekleşen yakıt dolumları, proje, tarih, istasyon gibi kayıtlarla raporlanabiliyor, aylık, günlük ve haftalık yakıt tüketim analizleri yapılabiliyor. Yakıt sarfiyatının kontrol altına alınması sağlanarak, ön görülen tüketim değerlerini aşan ekipmanları tespit edebiliyor. EGEM, ekipmanın sabit kıymet değerine göre aylık amortisman hesabı yaparak, km ve saat bazlı maliyet bilgilere ulaşabilmesine olanak sağlıyor. Maliyet menüsünden ekipman üzerinde oluşmuş yakıt, işçilik, bakım, sabit kıymet gibi masrafları listelenerek, maliyet kategorisi ve proje bazlı filtreleme imkanı da sunuyor. EGEM ayrıca, ekipmanlara ait periyodik bakımları belirleyerek, iş emirlerini kayıt altında tutuyor ve yaklaşan bakımları hatırlatıyor. EGEM ekipman zaman çizelgesi menüsüyle ekipman puantajlarının kaydedilmesini de sağlıyor. Böylelikle makinelerin hangi tarihlerde ve saat aralıklarında, hangi operatör tarafından, hangi aktiveyi gerçekleştirmek üzere kullanıldığından haberdar olunuyor.

EGEM ile ilgili açıklamada bulunan ENKA Systems Genel Müdürü Kenan Kılıçtepe: “EGEM dünya üzerine dağılmış, büyük ekipman havuzları ile projeler gerçekleştiren şirketler için özel geliştirilmiş bir yazılım. Büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin ihtiyaç duyduğu detaylı ekipman verisi, ekipmanların bakım onarım süreçlerinin ve evraklarının standardize edilmesi gibi somut katkılar sağlıyor. Gerek yetenekleri, gerekse de teknolojik alt yapısı bakımından, muadillerinden çok daha ileri bir ürünü piyasaya sunduk ve bu konuda bir açığı kapattık. EGEM’in kısa sürede, başta inşaat sektörü olmak üzere, dünya çapında kullanılan bir yazılım olmasını öngörüyoruz.” dedi.