Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Enerjisa Ener...

Enerjisa Enerji EBRD ile 110 Milyon Dolar Karşılığı Türk Lirası Kredi Anlaşması İmzaladı

30.11.2021 – Enerjisa Enerji, elektrik şebeke ve teknoloji yatırımları ile operasyonlarında kullanmak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 7 yıl vadeli 110 milyon dolar karşılığı Türk Lirası tutarında, “kapsayıcı ve yeşil” odaklı yeni kredi anlaşması imzaladı. Şirket bu yatırımlarıyla 21 milyon kişiye sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlama hedefine katkı sağlayacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yüzde 20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyet gösteren Türkiye elektrik dağıtım ve satış sektörünün lider oyuncusu Enerjisa Enerji’ye, altyapı ve şebeke yatırımlarının finansmanı kapsamında 110 Milyon USD karşılığı Türk Lirası tutarında yeni bir kredi desteği sağladı. Enerjisa Enerji, bu kaynakla şebeke yatırımları ve operasyonlarının dışında; dijitalleşme, akıllı şebeke sistemlerinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu için çalışmalar yapacak.

Enerjisa Enerji ile EBRD’nin imzaladığı ‘Kapsayıcı ve Yeşil’ kullanım amaçlı olma özelliğini de taşıyan kredi Türk Lirası cinsinden, 7 yıl vadeli olarak ve Türk Lirası Gecelik Referans Oranı (TLREF)  endeksine bağlı olarak kullanılacaktır.

‘’EBRD ile olan işbirliğimiz sürdürülebilir enerji çözümleri ve Türk enerji sistemine yapılan büyük yatırımlar açısından bir başka kilometre taşıdır.’’

Enerjisa Enerji A.Ş. CFO’su Dr. Michael Moser ise, “EBRD ile birlikte Enerjisa’nın yeşil finansman tarihinde yeni bir sayfa yazdığımız için çok gururluyum. Sürdürülebilirliği yıllardır çok ciddiye alıyoruz ve konuyla ilgili her düzeyde çeşitli aksiyonlar alıyoruz. Yenilenebilir enerjinin temel enerji kaynağı olduğu yeni sürdürülebilir enerji dünyası, ancak enerji altyapısına yapılan büyük kapsamda yatırımlarla mümkündür. Bu bağlamda, EBRD ile yedi yıl vadeli 110 MUSD eşdeğeri Türk Lirası tutarındaki kredimiz ile birlikte yeni oluşturduğumuz yeşil finansman çerçevemiz, sürdürülebilir enerji çözümleri ve Türk enerji sistemine büyük yatırımları daha da ileriye taşıyabilmemiz için bir başka kilometre taşıdır. EBRD ile olan güven odaklı iş birliğimiz ve Türkiye enerji piyasasına ilişkin gösterdikleri engin anlayışları için çok müteşekkirim.” dedi.

 

‘’Bu işbirliği ile modern ve verimli elektrik şebekesi ile gençler ve kadınlar için yeni fırsatları destekliyoruz.’’

EBRD, Energy Eurasia MEA Direktörü Aida Sitdikova, “Enerjisa Enerji ile işbirliğimizi genişletmekten ve güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Modern ve verimli elektrik şebekesine yaptığı yatırımları desteklemenin yanı sıra, gençler ve kadınlar için daha büyük kariyer ve eğitim fırsatlarını teşvik etmek için birlikte çalışıyoruz. Enerjisa’nın yeşil finansman çekme konusundaki liderliğini takdir ediyor ve şirketin yeni geliştirdiği yeşil finansman çerçevesinde öngörüldüğü gibi yeşil tahvil ve kredi piyasasına başarıyla girmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

 

Enerjisa Enerji, Yılın İlk Dokuz Ayında Güçlü Bir Finansal Performans Yakaladı

03.11.2021 – 2021‘ in ilk dokuz ayında güçlü büyüme devam etti… Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji, yılın ilk dokuz ayında güçlü bir finansal performans yakaladı.  

Enerjisa Enerji’nin şebeke yatırımları 2021 yılının ilk 9 ayında yıllık bazda yüzde 60 artarak 2 milyar 78 milyon TL oldu. Konsolide Faaliyet Gelirleri yine aynı dönemde yıllık bazda yüzde 23 büyüyerek 5 milyar 154 milyon TL’ye ulaştı. 

%20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan Enerjisa Enerji, 30.09.2021 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde konsolide Faaliyet Gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artırarak 5 milyar 154 milyon TL’ye çıkardı.

“Kesintisiz enerji temini için şebeke yatırımları ilk önceliğimiz olurken, iklim değişikliği ile mücadele başlıca sorumluluklarımız arasında”

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Kesintisiz enerji temini için şebeke yatırımları ilk önceliğimiz. Bu kapsamda 2021 yılının dokuz ayında, şebeke yatırımlarımızı yıllık bazda %60 artırarak 2 milyar 78 milyon TL seviyesine çıkardık.

Öte yandan, iklim değişikliği ile mücadeleye önem vermekteyiz. Paris Anlaşmasına ilişkin teklifin yakın zamanda TBMM tarafından kabul edilmesinden ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Yeşil Mutabakat Eylem Planından memnuniyet duyuyoruz. Bu eylem planları iklim değişikliği ile mücadele noktasında büyük önem taşıyor ve Enerjisa Enerji olarak biz de bu konuyu sahiplenmeyi başlıca sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Bu çerçevede, küresel enerji mega trendlerini ve Türkiye dinamiklerini yakından takip ediyoruz. Bu trendlerin merkezinde yer alan e-mobilitenin, karbon salınımının azaltılması açısından büyük önem taşımasının farkındalığıyla hareket ediyoruz. Elektrikli şarj istasyon ağımız Eşarj ile 150.000 kez şarjlanma sayısına ulaşan ilk şarj istasyonu şirketi olarak, gerçekleştireceğimiz iş birlikleri ile bu sayının katlanarak artmasını hedefliyoruz.” dedi.

“Baz Alınan Net Kar, 2021 yılının ilk 9 ayında %13 artış ile 1.597 milyon TL’ye ulaştı.” 

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Sağlam risk yönetimi süreçlerimiz, güçlü bilançomuz ve hızlanan yatırımlarımız sayesinde ilk dokuz ayda performansımız yıldan yıla iyileşmeye devam etti. Yılın ilk dokuz ayında sağlam bir kar büyümesi ve nakit artışında güçlü bir büyüme yakaladık. Baz Alınan Net Kar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 büyüyerek 2021 yılının ilk dokuz ayında 1 milyar 597 milyon TL’ye ulaştı. Bilançomuz son derece sağlıklı. Korunmasız kur pozisyonumuz bulunmamakta. Finansal net borcun son on iki ay faaliyet gelirlerine oranı 2020 Eylül’de 1,9 kat iken, Eylül 2021’de 1,5 kata düştü.

Müşteri Çözümleri iş kolunda müşterilerimize sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunmaya öncelik veriyor ve özellikle e-mobilite ve güneş enerjisi çözümlerine odaklanarak sıçramayı hedefliyoruz. Müşteri Çözümleri işimiz, geçen yılın aynı dönemindeki %2’ye kıyasla  2021 yılının ilk 9 ayında perakende brüt karının %7’sini oluşturdu.

Dokuz aylık performans ve dördüncü çeyrek beklentilerini yansıtacak şekilde 2021 hedeflerimizi revize ettik. Yeni hedefler şu şekildedir:

  • Faaliyet Gelirlerinde%18-%20 büyüme. (önceki hedef %15- %20 büyüme).
  • 2,0 milyar TL civarında Baz Alınan Net Kar (hedef değişmemiştir).
  • Sene sonu itibarıyla minimum 11,2 milyar TL Düzenlenmeye Tabi Varlık Tabanı (hedef değişmemiştir).
  • Faiz ve Vergi Sonrası Serbest Nakit Akışı 1,5 -1,8 milyar TL arası (önceki hedef: En az 1,8 milyar TL).

Ekim ayında 800 milyon TL tutarında iki yıl vadeli, Türk Lirası Referans Endeksine endeksli tahvil ihracımızı gerçekleştirdik. Bu ihraç reel sektörün üçüncü, elektrik enerjisi sektörünün ise en büyük TL cinsinden tahvil ihracı oldu. Piyasada şirketimiz tahviline yönelik yüksek ilgiyi görmekten memnunuz” dedi.

 

Enerjisa Enerji 2020’nin İlk 9 Ayında 1,3 Milyar TL Yatırım Yaptı

04.11.2020 – Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji,büyüme ivmesini Covid19 ile ortaya çıkan belirsizliklere rağmen üçüncü çeyrekte de korudu. Enerjisa Enerji, 2020 yılının ilk dokuz ayında 1 milyar 296 milyon TL tutarında şebeke yatırımı gerçekleştirdi. Konsolide Faaliyet Geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüme ile 4 milyar 188 milyon TL olurken, aynı dönemde Baz Alınan Net Kâr da güçlü performans gösterdi.

%20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan Enerjisa Enerji, 30.09.2020 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, 2020 yılının ilk dokuz ayında konsolide Faaliyet Gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırarak 4 milyar 188 milyon TL’ye çıkardı.

“Kesintisiz enerji temini için şebeke yatırımları ilk öncelik

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “ Covid19 salgını risk yönetiminin önemini ve şirketlerin toplumsal gelişmelerle yüksek etkileşimini ortaya koydu. Bu dönemde paydaşlarımızın sağlığı ve Sorumlu Kamu Hizmeti anlayışımızla temel ihtiyaç olan elektriğin kesintisiz sağlanması önceliğimiz oldu. İş sürekliliği ve kriz komitelerimizle operasyonlarımızın sürekliliği için erken ve yerinde aksiyonlar aldık.Türkiye’de normalleşme süreci ile birlikte üçüncü çeyrekte elektrik talebinde artış gördük. Bu dönemde müşteri odaklı yaklaşımımızla güçlü bir performans gösterdik.

Şebeke yatırımlarımız pandeminin etkilerine rağmen 2020 yılının ilk dokuz ayında geçtiğimize yılın aynı dönemine göre %56 oranında artışla 1 milyar 296 milyon TL’ye yükseldi. Bu yatırımlarımızın karşılığını alarak, bu dönemde müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaya ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam ettik. Güçlü bilançomuzun da desteğiyle önümüzdeki dönemde de kesintisiz enerji temin edebilmek için şebeke yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilir çözümlere önem veriyoruz

Enerjisa olarak müşterilerimiz için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlere önem veriyoruz. Bu kapsamda Ekim ayında kurumsal müşterilerimizin enerji verimliliğini arttırmaya ve karbon salınımını azaltamaya yönelik uçtan uca çözümlerimizi “İşimin Enerjisi” çatısı altında yeniden yapılandırdık.Bu portföyümüzde güneş enerji santrali (GES) kurulum hizmetleri, atık ısı geri kazanımı çözümleri, ısıtma, soğutma ve havalandırma (HVAC), elektrik motorları ve aydınlatma gibi alanlar başta olmak üzere enerji verimliliği uygulamaları, elektrikli araç şarj istasyonu yönetimi ve yeşil enerji sertifikasyonuna kadar birçok çevre dostu ve sürdürülebilir enerji çözümü bir arada bulunuyor.

“Baz Alınan Net Kar beklentisi yaklaşık yüzde 40 seviyesinde yıllık büyüme olacak şekilde yukarı yönlü revize edilmiştir ”

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “ 2020’nin ilk dokuz ayında güçlü bir kar artışı ve üçüncü çeyrekte ise nakit akışımızda önemli bir toparlanma yakaladık Enerjisa Enerji olarak, kendimizi salgının yaratacağı olası sonuçlara iyi hazırladık ve çeşitli risk azaltma önlemlerini zamanında uyguladık. Almış olduğumuz önlemler, ihtiyatlı bilanço yönetimimiz ve destekleyici regülatif mekanizma sayesinde, Covid-19’un finansallarımız üzerinde etkisi kısıtlı oldu. İlk dokuz aydaki performansımız doğrultusunda, 2020 için Baz Alınan Net Kar beklentimizi yaklaşık yüzde 40 seviyesinde yıllık büyüme olacak şekilde revize ediyoruz.

Enerji altyapısına ve özellikle Türk sanayisinin bel kemiği olan şebekelere daha fazla yatırım yapma ihtiyacı, önümüzdeki yıllarda da Türkiye’de müreffeh bir ‘Yeni Enerji Dünyasına” güvenmemizi sağlıyor.” dedi.

Enerjisa Enerji ENJSA Hisse Analiz ve Yorumları

 

Enerjisa Enerji 2019’da Büyüme Hedeflerini Aştı

24.02.2020 – Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yılında hedeflerini aşarak hisse başına 60 kuruş temettü ödemesi önerdi.

2019’da faiz ve vergi sonrası serbest nakit akışı ilk kez pozitife dönen Enerjisa Enerji, 1,4 milyar TL yatırım gerçekleştirdi.

%20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji, 31.12.2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yıl sonunda 4,609 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen seneye göre yüzde 20 artırdı. Aynı dönemde baz alınan net kar ise %60 artış ile 1.175 milyon TL‘ye yükselerek, 2019 şirket hedeflerinin üzerine çıktı.

Bu başarı, öngörülü, tedbirli, ileri görüşlü ve çevik yönetim yaklaşımımızın sonucudur.

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bunun sonucunda da 2019 yılında hedeflerimizi büyük ölçüde aşarak hissedarlarımıza önemli bir büyüme yarattık. Bu başarı, öngörülü, tedbirli, ileri görüşlü ve çevik yönetim yaklaşımımız ile birlikte değişken piyasa şartlarında yol alabilme yeteneğimiz sayesinde elde edilmiştir.” dedi.

Yeni Yatırımlarla Sürdürülebilir Büyüme Devam Edecek

Enerjisa Enerji CEO’su Murat PınarTüm zorlu koşullara rağmen 2019 yılını doğru stratejik hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz ve elbette ekibimizin özverili çalışmalarının payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hisse başına 60 kuruş temettü ödenmesini önerecektir.

Enerjisa Enerji olarak hem yatırımcılarımıza, hem de diğer tüm paydaşlarımıza en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyoruz. 2019 yılında elde ettiğimiz başarılı finansal sonuç, önümüzdeki dönemde operasyonlarımızı daha ileri taşıyacak yatırımlar için önemli bir baz teşkil edecektir.” dedi. Şebeke ve teknoloji alanlarındaki yatırımlara devam ederek sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme trendinin süreceğine de inandığını belirten Murat Pınar, “Enerjisa Enerji olarak öncü ve lider bir şirket olmanın getirdiği sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, her dönemde çağın ve beklentilerin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

Enerjisa Enerji 2019’un İlk Yarısında Büyüme İvmesini Devam Ettirdi

Elektrik dağıtım ve perakende satışta Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji, bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği büyüme ivmesini ikinci çeyrekte de sürdürdü. Enerjisa Enerji, faaliyet gelirleri açısından 2019 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 büyüme ile 2.268 milyon TL konsolide faaliyet geliri elde ederken, aynı dönemde baz alınan net kârı ise 466 milyon TL’ye ulaştı.

Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan Enerjisa Enerji, 30.06.2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, 2019 yılının ilk yarısında gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında artırarak, 2.268 milyon TL konsolide faaliyet geliri yarattı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net kârı ise aynı dönemde 466 milyon TL’ye ulaştı.

“İkinci çeyrekte güçlü gelir ve nakit performansı elde ettik ve orta vadeli hedeflerimizi teyit ediyoruz”

Şirketin 2019’un ilk yarıyılı mali sonuçlarını değerlendiren Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem, “Enerjisa Enerji olarak ilk çeyrekte yakaladığımız faaliyet gelirlerindeki güçlü büyümemizi başarıyla devam ettirdik.Bununla birlikte, faiz ve vergi sonrası serbest nakit akışının da pozitife dönmeye başlaması ile borçluluk oranımız da düşmeye devam etti. Geçtiğimiz çeyrekte, 2019 ve 2020 hedeflerimizi yukarı yönlü revize etmiştik, bu hedefleri tekrar teyit etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Erdem, konuyla ilgili olarak ayrıca: “2019 yılı için finansman ihtiyacımızı da ilk çeyrekte büyük ölçüde tamamlamış, bununla birlikte faiz ve likidite risklerini de etkin bir şekilde kontrol altına almıştık. Buna rağmen, makroekonomik trendler ve regülasyonda yapılan değişiklikleri yakından izlemeye devam ediyoruz. Çevik yönetim tarzımız ile bu değişikliklere esnek bir şekilde adapte olarak, stratejimizi yeniden oluşturabilecek yeteneğe sahibiz.

Gelirlerde sürekli güçlü büyüme ve azalan bir borçluluk eğilimi kaydediyor olmamız sayesinde, özellikle zorlu piyasa koşullarında hem yerel hem de uluslararası yatırımcılara cazip bir yatırım teklifi sunmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Enerjisa Enerji 2019’un ilk çeyreğini güçlü sonuçlarla tamamladı

Elektrik dağıtım ve perakende satışta Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji’nin Faaliyet Gelirleri 2019 yılının ilk çeyreğinde geçen seneye kıyasla yüzde 30 büyüme ile 1.1 milyar TL’ye ulaşırken, aynı dönemde baz alınan net kâr yüzde 22’lik büyüme ile 297 milyon TL’ye ulaştı.

07.05.2019 – Enerjisa Enerji, 31.03.2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yılının ilk çeyreğinde 1.126 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artırdı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net kârı ise aynı dönemde 297 milyon TL’ye ulaştı.

Güçlü büyümemizin ardından orta vadeli hedeflerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aşarak hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Faaliyet gelirlerimizin yüzde 30, baz alınan net kârımızın yüzde 22 büyüdüğü güçlü bir ilk çeyrek dönemini geride bıraktık. Bu başarılı dönemin ardından 2019 ve 2020 için belirlemiş olduğumuz orta vadeli operasyonel ve finansal hedeflerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Bu görünüm, sürdürülebilir bir nakit akışına dayanarak reel gelir ve temettü büyümesi yakalama hedefimizle aynı doğrultuda olduğundan, hem uluslararası hem de yerel yatırımcılar için cazip bir yatırım fırsatı oluşturmaktadır” dedi.

İlk Çeyrekte Güçlü Gelir ve Nakit Performansı elde ettik

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise “Çevik bir yönetim stratejisiyle, 2018 yılında değişken makro şartlara rağmen sağlıklı büyümemizi devam ettirdik. İlk çeyrekteki güçlü gelir büyümemize ek olarak, nakit akışımız da güçlenmiştir. Ayrıca, 2019 yılı için finansman ihtiyacımızı da büyük ölçüde tamamlayarak, faiz ve likidite risklerini etkin bir şekilde kontrol altına aldık” dedi.

Enerjisa Enerji kârının yüzde 65’ini Temettü Olarak Ödeyecek

08.04.2019 – 2018 Mali yılına yönelik Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştiren Enerjisa Enerji’nin faaliyet gelirlerini yüzde 50, baz alınan net kârını ise yüzde 40 oranında arttırdığı belirtildi. 2018 mali yılı için baz alınan net kârın yüzde 65’inin temettü olarak ödenmesi kabul edildi.  

Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan ve elektrik dağıtım ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Enerjisa Enerji’nin 2018 mali yılına yönelik Olağan Genel Kurulu, Sabancı Center’da yapıldı. Genel Kurul toplantısında 2018 faaliyet raporu sunulurken, yeni yönetim kurulunun seçimi de yapıldı.

Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2018 yılının, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe makroekonomik gelişmeler doğrultusunda finansal sürdürülebilirlik kavramının öne çıktığı, yüksek değişim içeren zorlu bir yıl olduğunu belirtti. Zaimler, konuşmasının devamında, “Bu koşullara rağmen elde edilen başarılı sonuçların Enerjisa’nın ne kadar dayanıklı olduğunu gösterdiğini, operasyonel mükemmellik ve doğru finansal risk yönetimi ile sektörde bu farkı yarattıklarını kaydederek, bu başarıda Türk enerji piyasası düzenlemelerinin gücünün de payı olduğuna işaret etti.Enerjisa’ya olan güveni 2018 yılında elde ettiğimiz pozitif operasyonel ve finansal sonuçlara ilave olarak gerçekleştirdiğimiz temettü ödemesi ile daha da güçlendirmeyi başardık. Bu yolda bize güvenen yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Elektrik gibi dünya ve ülkemiz için can damarı olan ve gelecekte de önemi gittikçe artacak bir sektörün ülkemizdeki öncü ve lider oyuncusu olarak 2019 yılı ve sonrasında da, tüm paydaşlarımızın beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için çalışacağız” dedi.

Genel Kurul’a ilişkin görüşlerini aktaran Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise, “2018 yılını çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Enerjisa Enerji olarak amacımız, elektrik enerjisi sektöründe bir yandan ana iş kollarımızdaki lider konumumuzu güçlendirirken bir yandan da sektörün geleceğine yönelik öncü adımları atmaktır. Bunun için en ileri teknolojileri ve günümüzün dijital dünyasının bize sağladığı tüm olanakları kullanacağız. 2019 yılında da, orta ve uzun vadeli hedeflerimize uyumlu olarak başarılı performansımızı sürdüreceğimize ve tüm paydaşlarımıza en yüksek değeri sağlayacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

Enerjisa gelirlerini yüzde 50, kârını yüzde 40 artırdı

2018 Faaliyet Raporu’na göre, elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yıl sonunda 3 milyar 845 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdı. Böylelikle, şirket 2018 için belirlemiş olduğu 3,0 -3,3 milyar TL faaliyet gelirleri hedefini büyük ölçüde aştı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net kârı bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 730 milyon TL‘ye yükseldi. Faaliyet gelirindeki bu artış, esas olarak dağıtım iş kolundan geldi. Dağıtım gelirleri 2018 yıl sonunda konsolide faaliyet gelirine yüzde 91’i oranında katkıda bulundu.

Temettü ödeme oranı net kârın yüzde 65’i

Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu, 28 Mart 2019 tarihinde yapılan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısında,2018 mali yılı için hisse başına 40 kuruş nakit kar payı dağıtım önerisinde bulundu. Bu tutarın, şirketin 2018 mali yılı için 730 milyon TL olan Baz Alınan Net Kârının yüzde 65’i oranında bir temettü ödeme oranına tekabül ederken,şirketin bildirdiği temettü politikasına uygun olarak Baz Alınan Net Kârın yüzde 60-70’i olarak belirlenmiş olan oranın içerisinde kaldığı belirtildi.Enerjisa Enerji’nin 2018 yıl sonu kapanış hisse fiyatı baz alınarak önerilen temettü verimi oranı ise yüzde 8 olarak belirlendi.

 

Enerjisa Enerji 2018’de Hedeflerini Aştı

21.02.2019 – Elektrik dağıtım ve perakendeciliğinde Türkiye’nin lider şirketi Enerjisa Enerji’nin Faaliyet Gelirleri 2018’de geçen seneye kıyasla %50 büyüme ile 3,8 milyar TL’ye ulaşarak, 3,0- 3,3 milyar TL hedefinin büyük ölçüde üzerine çıktı.

2018’de Enerjisa Enerji’nin Baz Alınan Net Karı, %40 artışla 730 milyona çıkarken, temettü önerisi bir önceki yıla göre önemli bir reel büyüme sağlayarak, hisse başına 40 kuruş olarak belirlendi.

Sabancı Holding ve E.ON iştiraki olan Enerjisa Enerji, 31.12.2018 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yıl sonunda 3.845 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdı. Böylelikle, Şirket 2018 için belirlemiş olduğu 3,0 -3,3 milyar TL Faaliyet Gelirleri hedefini büyük ölçüde aştı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net karı 730 milyon TL‘ye yükseldi.

2018 yılında Türkiye’nin TL bazında en büyük özel sektör halka arzı gerçekleşti

Enerjisa Enerji 8 Şubat 2018 tarihi itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Hisselerinin %20’si halka açıldı ve talep toplama sürecinde yüksek yatırımcı ilgisi görerek toplamda 4,8 kat talep alındı. Sabancı Holding ve E.ON’un eşit ortak hisse satışı yoluyla gerçekleşen Enerjisa Enerji’nin halka arzı, Türkiye’nin TL bazında en büyük özel sektör halka arzı olarak tarihe geçmenin yanı sıra, elektrik dağıtım ve perakende sektöründe de özel sektör için bir ilk oldu. Bu anlamda, Enerjisa Enerji, Türkiye ekonomisine değer yaratırken, bir yandan da enerji sektörünün kurumsallaşması bakımından da çok değerli bir adım attı.

Etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aştık ve hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Bu başarıda en büyük katkı kuşkusuz çalışanlarımızındır. ” dedi.

2018 yılında da büyümemize devam ederek tüm paydaşlarımıza değer yarattık

2018’de, dağıtım şebekesinin kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, teknik ve ticari kayıpları önlemek için yasal düzenlemelerdeki beklentilerin üzerinde bir yatırıma imza atan Enerjisa,fiziksel ve dijital kanallar aracılığıyla satış sonrası hizmetleriyle de 9 milyonu aşkın müşterisinin güvenilir çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarına devam etti.

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem“Enerjisa Enerji olarak hem yatırımcılarımıza, hem de diğer tüm paydaşlarımıza, en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyoruz. Finansal dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılını da çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz, güçlü müşteri ilişkilerimiz ve yetkin ekibimizin payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hisse başına 40 kuruş temettü ödenmesini önerecektir.” dedi.

Finansal sürdürülebilirlik, öngörülebilirlik ve serbestleşmenin enerji sektörünün öncelikli konuları arasında yer alacağını belirten Ziya Erdem, “Biz de Enerjisa Enerji olarak öncü ve lider bir şirket olmanın getirdiği sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, her dönemde çağın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Halka arz zamanında ortaya koymuş olduğumuz orta ve uzun vade hedeflerimize uyumlu olarak, 2019 yılında da kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Enerjisa Enerji’nin konsolide faaliyet gelirleri yüzde 57 arttı

  • Gelirlerde güçlü büyüme devam ediyor, 9 aylık konsolide faaliyet geliri 2017 yıl sonu seviyesinin üzerinde gerçekleşti
  • İşletme sermayesindeki değişimlere bağlı olarak serbest nakit akımında zayıflama gözlemlendi
  • 2018 konsolide faaliyet gelir hedefinin gerçekleşmesi ya da aşılması bekleniyor

Enerjisa Enerji, 30.09.2018 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yılının ilk dokuz ayında 2.735 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artırdı. Enerjisa Enerji’nin 2018’in ilk 9 ayında baz alınan net karı 624 milyon TL‘ye yükseldi.

“Beklentimiz 2018 için belirlenen 3,0-3,3 milyar TL faaliyet gelir hedefimizin gerçekleşmesi ya da aşılması”

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, güçlü büyümenin üçüncü çeyrekte de devam ettiğini belirtti. Enerjisa’nın 2018 ilk 9 aylık performansını değerlendiren Bibert;“Enerjisa Enerji üçüncü çeyrekte yatırımlarına devam ederek hem Dağıtım ve hem de Perakende satış gelirlerinin artışına bağlı olarak faaliyet gelirlerinde güçlü bir büyüme kaydetmiştir.Şirket önümüzdeki dönemde şartları dikkate alarak, esnek risk yönetim politikaları ile nakit yönetimine ve yatırımların zamanlamasına odaklanacaktır” dedi.

Enerjisa Enerji’nin konsolide faaliyet gelirleri %58 arttı

  • Gelirlerde güçlü büyüme devam ediyor
  • Serbest nakit akımında iyileşme kaydedildi
  • 2018 faaliyet geliri ve 2016 – 2020 orta vadeli hedefleri tekrarlandı

Enerjisa Enerji, 30.06.2018 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2018 yılının ilk yarısında 1.723 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 artırdı. Enerjisa Enerji’nin 2018’in ilk yarısında baz alınan net karı 411 milyon TL‘ye yükseldi.

“2018’ için 3,0-3,3 milyar TL faaliyet gelir hedefimizi teyit ediyoruz ”

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, halka arz sonrasında ilk çeyrekte gerçekleşen güçlü büyümenin ikinci çeyrekte de devam ettiğini belirtti. Enerjisa’nın 2018 ilk yarıyıl performansını değerlendiren Bibert, “Enerjisa Enerji ikinci çeyrekte planlanan yatırımlarına devam ederek, hem Dağıtım ve hem de Perakende satış gelirlerinin artışına bağlı olarak faaliyet gelirlerinde güçlü bir büyüme kaydetmiştir. Buna ek olarak, gelirlerin nakit akımına dönüşümündeki etkiye bağlı olarak, serbest nakit akımında da toparlanma görülmüştür” dedi.

Gerçekleşen güçlü ikinci çeyrek rakamlarımız sonrasında, 2018 yılına dair 3,0 – 3,3 milyar TL faaliyet gelir beklentimizi teyit ediyoruz.

Enerjisa Enerji ENJSA Hisse Analiz ve Yorumları