Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Elektra Elekt...

Elektra Elektronik Yerli Üretim Raylı Sistem Trafolarını Çin’e İhraç Ediyor

22.09.2020 – Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak ve orta gerilim trafo ile reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli rol oynuyor. 23 Eylül Demiryolu Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, Türkiye demiryolu endüstrisinin öneminin ve gücünün gündeme geldiği bugünlerde Elektra Elektronik olarak raylı sistem projelerinde kullanılan trafoları ile öne çıktıklarını belirtti. Sektörde Ar-Ge yatırımlarıyla da dikkat çeken bir firma olduklarını ifade eden Şakar, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde Türk mühendisler tarafından tasarlanarak ülkemizde üretilen ve Türkiye’deki çok sayıda projede kullanılan Elektra Elektronik transformatörlerinin, hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’de de yoğun olarak tercih edildiğini ifade etti.

Bu sene 40. yılını kutlayan köklü bir şirket olarak 6 kıtada 60’a yakın ülkeye yerli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik, Türkiye’de ve dünya genelinde inşaat, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, demir çelik, makine, vinç sanayi, asansör, aydınlatma, sağlık, savunma sanayii ve denizcilik başta olmak üzere pek çok farklı sektörün önde gelen projelerinde enerji kalitesi için hizmet sunuyor. İleri teknoloji transformatörleri ile demiryolu sektöründe de yoğun ilgi <span “=””>gören şirketin raylı sistem transformatör ürün grupları arasında; izolasyon transformatörleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları ile teknik bina yükseltici ve indirici trafoları yer alıyor.

“Türkiye’de üretiyoruz, Çin’e satıyoruz”

23 Eylül Demiryolu Haftası’nda demiryolu projelerine sunduğu yüksek katma değerli çözümleri ile öne çıktıklarını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, transformatör sektörünün öncü markası olarak ürünlerini Türkiye’de ürettiklerini ve kullanımda olan pek çok vagonun altında trafoları ile yer aldıklarını açıkladı.Şakar, “Sektörümüzde sahip olduğumuz tecrübe ve transformatörlerimizin kalitesi ile hızlı tren konusunda dünyaya referans olan Çin’in de dikkatini çektik.Bu sayede Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyoruz. Elektra Elektronik olarak ülkemizdeki demiryolu referans projelerimiz arasında ise Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı,İZMİR (Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA(Samsun-Kalın) hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, GSM-R(Kayseri-Sivas-Çetinkaya) hattı, BAŞKENT RAY hattı, Ankara Kuzey Sincan hattı ile Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi ve Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları yer alıyor” dedi.

Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla ileriteknoloji ürünler üretiyoruz”

Türkiye’nin yanı sıra Almanya’daşirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofislerinin bulunduğunu söyleyen Şakar,konuşmasına şu şekilde devam etti: “2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla sektörümüzde daha da güç kazandık. Atılım yılı ilan ettiğimiz 2019’da fabrikamızın kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıran bir yatırım gerçekleştirdik. Devlet destekli Ar-Ge projelerimiz ve özkaynaklarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız sayesinde enerji kalitesi alanında ileri teknoloji ürünler üretiyoruz. TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projeleri ile sanayi-üniversite iş birliği çalışmalarını destekliyoruz. Bu projeler neticesinde yakın zamanda ‘Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi’ olma sürecini başlatmayı planlıyoruz. Hedefimiz daha güçlü Ar-Ge çalışmaları ile yeni nesil elektronik ürünler üretmek, test ve ölçüm faaliyetlerini kendi bünyemize almak,üretim, depo takibi ve diğer bütün süreçlerimizi buluttan takip etmek. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda Türk markalı elektronik ürünlerin dünya pazarlarındaki hakimiyetini daha da artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firmayız. 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerini yakın markajımıza almış durumdayız. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını artırarak ihracat hacmimizi daha da büyütmek”.

Türk mühendisler tasarlıyor, Avrupa standartlarına üretilerek dünyaya satılıyor

Hareket eden trenin sinyalizasyon sisteminin besleme ünitelerinde kullanılan trafolar,Elektra Elektronik’in Türk mühendisleri tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanarak üretiliyor. Yüksek manyetik geçirgenlikli demir nüve, isteğe göre bakır veya alüminyum sarım, düşük kayıp, yüksek verim, maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma için vakumda vernikleme gibi özellikleriyle öne çıkan Elektra Elektronik transformatörleri, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretiliyor. İleri teknoloji ile üretilen Elektra Elektronik transformatörleri yüksek ürün kalitesi ile dünya genelinde pek çok farklı sektörde enerji kalitesi,besleme ve kompanzasyon ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

 

“Elektra Elektronik 2020’de Yeni Pazarlara Açılarak Büyüyecek”

03.12.2019 – Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, “Atılım Yılı” ilan ettiği 2019’u bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüyerek 37 milyon TL ciro ile kapattı.

2019’da fabrikasını büyütme kararı alıp kapasitesini iki katına çıkaran Elektra Elektronik, odağını yeni pazarlara çevirerek büyümeyi sürdürmeyi ve 2020 yılını 40 milyon TL ciro ile kapatmayı planlıyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren şirket, yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekledi. 2020’de ihracat hacmini yüzde 10 artırarak toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerine de açılmayı hedefliyor. 2019’da Ar-Ge yatırımlarını artıran şirket, 2020’de Ar-Ge Merkezi kurulum sürecini de başlatmayı amaçlıyor.

2019 yılını değerlendirerek 2020 yılı hedeflerini aktaran Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar; “Türkiye ve dünya ekonomileri açısından zor bir sene olan 2019’u şirketimiz için Atılım Yılı ilan ederek yaptığımız yatırımlar ve yeni pazar açılımları ile beklentilerin üzerinde bir yıl geçirdik. Almanya’daki şirketimiz ve Çin’deki satış ofisimizden sonra Mayıs ayında Amerika’da da satış ofisimizi açtık. Fabrikamızı büyüterek üretim kapasitemizi artırdık. Elektra Elektronik olarak pozitif bir tablo ile 2019 yılını kapatırken, 40. yılımızı kutlayacağımız 2020’de başarı grafiğimizi daha da yükselterek büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yaklaşık 40 yıl önce İstanbul Esenyurt’ta transformatör (trafo) üretmek amacıyla kurulan Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, “Atılım Yılı” ilan ettiği 2019’da geçen yıla göre yüzde 20 büyüyerek 37 milyon TL ciro elde etti. 2020 yılında yeni yatırım ve ihracat planları doğrultusunda büyüme ivmesini artırmaya odaklanan Elektra Elektronik, yeni yılda 40 milyon TL ciro hedefliyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren şirket, 2020’de Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerine açılıp ihracat hacmini yüzde 10 artırarak cirosu içindeki toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı planlıyor.

2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkan Elektra Elektronik, yeni yılda sanayi-üniversite işbirliği projeleri neticesinde “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı ve yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi amaçlıyor. 

“Pazardaki lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz”

Elektra Elektronik olarak üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olduklarını ifade eden Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar; 2019 yılında üretim kapasitesini artırmaya yönelik yaptıkları yatırımla yeni yılda üretim hacimlerini büyütmeyi hedeflediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Türkiye ve dünya ekonomisindeki zorlu şartlar ve karamsar havaya rağmen şirketimiz için “Atılım Yılı” ilan ettiğimiz 2019’u çok verimli geçirdik. Almanya’daki şirketimiz ve Çin’deki satış ofisimizden sonra Mayıs ayında Amerika’da da satış ofisimizi açtık. Fabrikamızı büyüterek üretim kapasitemizi ikiye katladık. Bu sayede 40. yılımızı kutlayacağımız 2020’de üretim hacmimizi artırmayı, hızlı ve esnek üretimle ürün teslim sürelerini kısaltmayı ve pazardaki lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Büyümenin etkisiyle üretim, satış ve Ar-Ge departmanlarımızda istihdamı artırmayı planlıyoruz.”

Ciro içindeki ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Şakar; “Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firmayız. Bugün 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2019’da yeni yatırımımızla birlikte ihracat pazarlarımıza Amerika’yı da ekledik. 2020 yılı içinse Güney Amerika, Asya Pasifik ve Kuzey Afrika ülkelerini yakın markajımıza almış durumdayız. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını artırarak ihracat hacmimizi yüzde 10 oranında büyütmek. Ar-Ge yatırımlarımızın dönüşlerini de 2020’de alacağımıza inanıyor ve bu sayede pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Yeni ürünümüzün ileri sürümleri için Ar-Ge’ye devam ediyoruz”

Sanayicilerin yüksek meblağlarda reaktif güç cezası ödemelerini önleyen ve işletmelerdeki elektronik cihazların ömrünü uzatan yeni nesil ürünleri aktif harmonik filtreyi yeni dönemde de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Şakar; “Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiğimiz aktif harmonik filtre ürünümüzde, uzaktan izleme ve online bağlantı gibi detaylarda yazılımsal ve teknolojik geliştirmeler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca ürünümüzün ileri sürümleri için de Ar-Ge çalışmalarımız devam edecek” dedi. Sanayicileri enerji kalitesinin önemi konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri seminerleri 2020’de artırmayı planladıklarını söyleyen Şakar, özellikle Anadolu illerinde mühendislere yönelik eğitim çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade etti. 

“Dünyada elektrik elektronik sektörü hızla büyüyor”

Elektrik elektronik sektörünün 2019 yılını değerlendiren ve 2020 öngörülerini paylaşan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar; “Dünyada elektrik elektronik sektörü hızla büyüyen bir yapıya sahip. Yatırımlarını bu sektöre yönlendiren ülkelerin gelişmişlik düzeyinde artışlar da görülüyor. Türkiye’nin toplam ihracat oranının yüzde 7’sini oluşturan elektrik elektronik sektörü, özellikle son yıllarda hızla gelişmiş, rekabet gücü kazanmış ve ihracatını en hızlı artıran sektörler arasında yer almayı başarmış durumda. Yapılan Ar-Ge yatırımları ile Türk elektrik elektronik sektörünün bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaştığını söyleyebiliriz. Sektörün gelişen teknolojilere uyum sağlayarak kendini sürekli geliştiriyor olması sektördeki parlak geleceğe dikkat çekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Elektra Elektronik 2020’de Ar-Ge Merkezi Kuracak

03.09.2019 – Fabrikasındaki yeni yatırımı ile Ar-Ge çalışmalarını hızlandıran şirket, yüksek teknoloji elektronik ürünleriyle dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı, ihracat oranı ve Ar-Ge yatırımları açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması olan Elektra Elektronik, 6 kıtada 60 ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiriyor. 40 yıldır güçlü Ar-Ge çalışmaları sonucunda sektöründeki ilklere ve öncü ürünlere imza atan Elektra Elektronik, “Atılım Yılı” ilan ettiği 2019 yılında İstanbul Esenyurt’taki mevcut fabrikasının kapasitesini iki katına çıkaracak bir yatırım gerçekleştiriyor. Yeni yatırımı ile Ar-Ge alanındaki çalışmalarını daha da genişleten şirket, TÜBİTAK ortaklı projelere de yoğunlaşmış durumda. ODTÜ ve YTÜ işbirliğiyle gerçekleştirdiği projelerden biri onaylanan, diğeri ise yazım sürecinde olan Elektra Elektronik, bu iki TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projesi ile sanayi-üniversite işbirliği projelerini destekliyor. 2020 yılında Ar-Ge merkezi kurulum sürecini başlatmayı hedefleyen Elektra Elektronik, Almanya’da yer alan şirketi ve Çin ile Amerika’da konumlanan satış ofisleriyle yurt dışı faaliyetlerini genişleterek trafo ve elektronik ürünler alanında dünyanın tercih ettiği global bir Türk markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik; transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği alanındaki ileri teknoloji çözümleriyle yurt içinde ve yurt dışında inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörde öne çıkıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı, ihracat oranı ve Ar-Ge yatırımları açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması olan Elektra Elektronik; Çin, İspanya, Almanya, Fransa, Rusya, Yeni Zelanda, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika başta olmak üzere 6 kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiriyor.

40 yıla yaklaşan köklü geçmişi boyunca yüksek teknoloji ile sektöründeki ilkleri ve öncü ürünleri üreten Elektra Elektronik’in 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımları daha da arttığını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, şu bilgileri aktardı; “Türk mühendisler tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanan ve üretilen yerli trafo ve elektronik ürünlerimizle iç piyasanın yanı sıra dünya genelinde de dev projelerde tercih ediliyoruz. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, İstanbul Yeni Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, hızlı tren projesi, Marmaray ve şehir hastaneleri; yurt dışında ise Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi projelerde önemli bir oyuncu konumundayız. Çin’e elektronik ürün satmayı başarabilen nadir Türk firmaları arasında yer alıyoruz. Ayrıca Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firmayız.”

TÜBİTAK projelerine ağırlık verdi

Elektra Elektronik’in Türkiye’deki genel merkezinin yanı sıra Almanya’da şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisi bulunduğunu ifade eden Armağan Şakar, başarılarının altında yatan en önemli unsurların başında Ar-Ge yatırımlarının geldiğini söyledi. “Atılım Yılı” ilan ettikleri 2019 yılında İstanbul Esenyurt’taki mevcut fabrikalarının kapasitesini iki katına çıkaracak bir yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Şakar, yeni yatırım ile Ar-Ge alanındaki çalışmalarını daha da genişlettiklerini açıkladı. 2019’da TÜBİTAK ortaklı projelere de yoğunlaştıklarını belirten Şakar, “ODTÜ ve YTÜ işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz projelerden biri onaylandı, diğeri ise yazım sürecinde. Bu iki TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) projesi ile sanayi-üniversite işbirliği projelerini destekliyoruz. Bu çalışmalar neticesinde 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Dünyanın tercih ettiği Türk markası

2016 yılından bu yana hızlı bir büyüme hamlesi içinde olduklarını vurgulayan Şakar, “Son 3 yılda şirketimizin büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardık. 2018 yılında ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdik. Fabrikamızdaki yeni yatırımımız ve artan Ar-Ge çalışmalarımızın etkisiyle 2020’de yüzde 10 ila 15 arasında büyümeyi, bugün itibariyle yüzde 50 olan toplam ihracat oranımızı ise yüzde 70’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışı faaliyetlerimizi genişleterek trafo ve elektronik ürünler alanında dünyanın tercih ettiği global bir Türk markası olma yolunda hızla ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Elektra Elektronik Kapasitesini Katladı İhracat Hedefini Yüzde 70’e Çıkardı

6 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, fabrika kapasitesini ikiye katlayan yatırımla 2020’de ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmaya hazırlanıyor

16.07.2019 – Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 6 kıtada 60 ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiriyor. Çin’e elektronik ürün satmayı başarabilen nadir Türk firmaları arasında yer alan Elektra Elektronik’in Çin’de ofisi de bulunuyor. Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality adlı şirketi vasıtasıyla Almanya pazarında da yer alan Elektra Elektronik, mevcut fabrikasının kapasitesini iki katına çıkaracak yatırımın ardından ihracat pazarlarına Amerika’yı da eklemeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda Amerika’da da ofis kuran Elektra Elektronik, Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma konumunda. Bugün itibariyle yüzde 50 olan toplam ihracat oranını 2020 yılında yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, dünya markası olma yolunda ilerliyor. 

Türkiye’de ve dünya genelinde inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörde ileri teknoloji ürünleriyle öne çıkan Elektra Elektronik, ürünlerini transformatörler, reaktörler ve elektronik ürünler olmak üzere üç grupta topluyor. İstanbul Esenyurt’taki fabrikasından Çin, İspanya, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 60 ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, markanın cirosunun yüzde 50’sinin iç pazar, yüzde 50’sinin ise ihracattan oluştuğunu ifade etti. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin hızlı bir ivmeyle artmasıyla birlikte 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan ettiklerini açıklayan Şakar, bu kapsamda İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren fabrikalarının kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıracak yatırım için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Fabrikadaki büyüme ve yenileme çalışmalarını 2019 yılı sonunda tamamlamayı hedeflendiklerini söyleyen Şakar, 2020’de ihracat oranını yüzde 70’e çıkararak yüzde 10 ila 15 arasında büyüme öngördüklerini kaydetti. 

Çin ve Amerika’da ofisi var

Türkiye’nin yanı sıra Çin’de ve Amerika’da da ofisi bulunanElektra Elektronik’in Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma olduğunun altını çizen Şakar; “Elektra Elektronik olarak yeni yatırımımızla birlikte ihracat pazarlarımıza Amerika’yı da eklemeyi planlıyoruz. Hali hazırda Amerika’da ve Çin’de ofisimiz de bulunuyor. İhracatımızın yüzde 20’sini ağırlıklı olarak trafo ve harmonik filtre ürünleriyle Çin’e gerçekleştiriyoruz. Avrupa standartlarına uyumlu bu ürünlerimizi kullanarak geliştirdikleri sistemleri Avrupa’ya ihraç etmek isteyen Çinli firmalardan yoğun ilgi görüyoruz” dedi. 

Almanya’da da şirketi var

Elektra Elektronik’in ihracatının yüzde 40’ını Avrupa’ya gerçekleştirdiğini ifade eden Şakar; “Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality adlı şirketimizle Almanya pazarında da yer alıyoruz. Bu şirket markamızın yurt dışına yönelik ticari faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda şirketimiz yurt dışındaki güçlü operasyonları ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, yaklaşık 40 yıl önce İstanbul Esenyurt’ta transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor.

Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 3 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardı ve 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyütme kararı aldı. Şirketin, mevcutta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren fabrika kapasitesini iki katına çıkaracak yatırım ve çalışmaları devam ediyor. 2019 sonunda büyüme ve yenileme çalışmalarının tamamlanması hedeflenen fabrikası ile Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandıracak olan Elektra Elektronik, TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri paralelinde 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı planlıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyerek 2020’de toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.