Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Ege Seramik’t...

Ege Seramik’te Bayrak Değişimi

Ege Seramik AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Murat Polat getirildi. İbrahim Polat da onursal başkan oldu

26.04.2019 – Ege Seramik AŞ 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan Cuma günü İzmir Kemalpaşa’da gerçekleştirildi. 2018 yılı faaliyet raporu detayları ve diğer gündem maddeleri ortaklar ve pay sahipleri ile paylaşıldı.

Genel Kurul Toplantısında yapılan faaliyet raporu bilgilendirmesinde,2018 yılında Ege Seramik AŞ’nin net satış gelirlerinin 434.544.973 TL olarak gerçekleştirildiği,bunun 2017 yılına göre% 13,29 arttığı, ayrıca satışın %52 sinin ihracattan oluştuğu, ihracat gelirlerindeki artışın da %38,34 olarak gerçekleştiği belirtildi. Ege Seramik’in vergi sonrası karı ise geçen yıla göre %25,89 artarak 60,3 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yapılan genel kurul toplantısında elde edilen karın 31 milyon TL tutarındaki kısmının ortaklara dağıtılmasına karar verildi. Böylelikle Şirket düzenli kar dağıtımı politikasını bu yıl da sürdürdü.

Genel Kurulda ayrıca yeni dönemde faaliyet gösterecek Ege Seramik AŞ Yönetim Kurulu üyeleri Murat Polat, Baran Demir, Bülent Zıhnalı, İbrahim Fikret Polat, Dilek Nam, Tuba Tarlan olarak seçildiler.

Ege Seramik’e sağladığı katkılarından ve kendisine duyulan minnettarlığın bir göstergesi olarak İbrahim Polat’a “Onursal Başkan”ünvanının verilmesine karar verildi.Genel kurul toplantısından sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında ki görev dağılımına göre Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat olurken yardımcılıklarına Baran Demir ve Bülent Zıhnalı seçildiler.

Ege Seramik AŞ Onursal Başkanı İbrahim Polat yaptığı açıklamada;‘’Ege Seramik’te neredeyse yarım yüzyıl boyunca vatanıma ve milletime hizmet etmek için çok çalıştım. Şimdi, çok güzel bir noktaya taşıdığımız Ege Seramik şirketindeki görevimi gururla ve huzurla Sayın Murat Polat’a devrediyorum. Benim desteğime, fikirlerime ihtiyaç duyacakları her zaman onlarla birlikte vatanıma milletime hizmet etmek üzere yanlarında olacağım. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi

Ege Seramik AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Murat Polat yaptığı açıklamada;

“Ege Seramik AŞ, Sayın İbrahim Polat’ın önderliğinde çok önemli başarılara imza attı. Kendisi sonsuz bir özveri ile bugüne kadar Ege Seramik’e hizmet etmiş, sektöründe çok önemli bir konuma getirmiştir. Bugünden sonra da engin tecrübesi ile Onursal Başkanımız olarak bizlere yol gösterici olmaya devam edecektir. Kendisinin Yönetim Kurulu Başkanlığı boyunca, özellikle son 10 yılda Ege Seramik AŞ başarı grafiğini sürekli olarak yükselmiştir. Hiç şüphesiz ki bu sürdürülebilir destek ve başarının ardında kendisinin emek, özveri ve ticari zekası ile beraber Ege Seramik’i büyük bir aile haline getirmesi de yatıyor. Kendisine Ege Seramik ailesi adına teşekkürlerimizi arz ederim. Ben de bu kıymetli bayrağı teslim almaktan gurur duyuyorum. Başta İbrahim Polat Holding olmak üzere, iş ortaklarımız, iştirakçilerimiz ve çalışanlarımızın desteği ile şirketimizi hep birlikte geliştirip, sektördeki gücünü sürdürülebilir kılarak bayrağı daha da daha yukarılara taşıyacağız.’’ dedi.

Ege Seramik’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat Kimdir?

Murat Polat, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Işık Lisesi’nde, orta ve lise öğrenimini Yıldız Koleji’nde tamamladıktan sonra İsviçre’de iş idaresi öğrenimi aldı. Yurda dönüşünde grup şirketlerinden Polat İnşaat’ta görev aldı, daha sonra 1982-1985 yılları arasında İzmir Ege Seramik’te görev yaptı. İstanbul’a dönüşünde İbrahim Polat Holding’e bağlı Polat Turizm Anonim Şirketi’nin otel yatırım projesini hayata geçirdi. Sonraki yıllarda başta Polat İnşaat olmak üzere grup şirketlerinde Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemde İbrahim Polat Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürüttü. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye olarak görev aldı. Gayrimenkul geliştirme, inşaat, seramik, sanayi ve turizm konularında pek çok projeyi hayata geçirdi. Evli ve üç çocuk babası olan Murat Polat, İngilizce bilmektedir.

 

Ege Seramik’e Amerika’dan Yılın Tedarikçisi Ödülü

18.04.2018 – Ege Seramik, ihracatının önemli bir bölümünü gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletlerinde, yapı sektöründeki önemli firmalardan olan Floor & Décor tarafından bir kere daha “YILIN EN İYİ SERAMİK KARO TEDARİKÇİSİ” seçildi.

İbrahim Polat Holding CEO’su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Baran Demir yeniden böyle bir başarıya imza atmanın gurur verici olduğunu belirtti. Sn. Demir “İhracatın her zamankinden daha önemli olduğu günümüzde ürün dizaynı, kalite, servis ve satış sonrası hizmetler gibi farklı kriterler dikkate alınarak verilen bu ödülü tekrar almak bize gurur verdi. İtalyan, Brezilyalı, İspanyol ve birçok global rakiplerimiz arasından sıyrılıp bir Türk seramik firması olarak bu ödülü alarak Türk seramik sektörü adına da pozitif katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Ege Seramik olarak kazandığımız deneyim ile zorlu ihracat pazarlarında emin adımlarla yürümeye ve markamızı uluslararası alanda geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Hisseleri New York Borsası’nda işlem gören Floor & Décor, A.B.D. pazarında yer kaplama malzemeleri sektöründe en hızlı büyüyen firmalardan biri olup 100’e yakın lokasyonu ile üreticiden halka direkt satış yapan bir perakende zinciridir. Floor & Décor “Yılın En İyi Karo Tedarikçisi” klasmanında Ege Seramik’i 2017 yılında da ödüllendirmişti.

 

Ege Seramik, 2018 Yılında Türkiye’nin En Değerli 100 Markası Arasında

20.06.2018 – Brand Finance tarafından yapılan Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100″ çalışması 2018 yılı sonuçları açıklandı. Listede geçen yıla göre 5 sıra yükselerek 92. sıraya yerleşen ve marka derecesi A+ olarak açıklanan Ege Seramik, Türkiye’nin markalaşma yolunda önemli adımlar atan örnek markalarından olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan İbrahim Polat Holding CEO’ su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir, “ Kurulduğu günden bu güne istikrarlı başarı grafiği ve sektörüne kazandırdığı yenilikler ile ilklerin yaratıcısı olmayı başaran firmamız Ege Seramik bizlere bir gurur daha yaşatmıştır. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında ara vermeden çalışmalarına devam eden şirketimiz Ege Seramik, Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında yerini bir kez daha almış, A+ marka değerini korumuştur.

2015 yılında ilk defa 100. Sırada yer aldığımız Türkiye’ nin En Değerli 100 markası listesinde geçen yıla göre 5 sıra daha yükselerek, 92. Sırada yer almış bulunuyoruz. Ege Seramik şirketimiz, cirosu sadece seramik üretim ve satışından oluşması nedeniyle diğer sektör şirketlerinden ayrışmaktadır. Her yeni başarısında hedef çıtasını biraz daha yükseğe çıkaran tüm çalışanlarımızla azimle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

Yurtiçindeki marka bilinirlik seviyesi çok yüksek olan Ege Seramik, Türkiye pazarında 150’nin üzerinde yetkili satıcısı ve 2 bin üzerinde tali bayisi ile güçlü bir dağıtım kanalına sahiptir. Aynı zamanda, 50’nin üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla dış pazardaki gücünü her geçen gün arttırmaya devam etmektedir. Global pazarlarda da marka bilinirliğini aynı seviyelere taşımak amacı ile 2017 yılında TURQUALITY destek programı kapsamına dahil olmuştur.

 

Ege Seramik Kimin? Şirket Hakkında Bilgiler

1972 yılında İbrahim Polat tarafından İzmir’de kurulan Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1975 yılında üretime geçtikten sonra,  özellikle 90’lı yıllarda altyapı, teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık vererek, istikrarlı yatırım ve büyüme azmi ve sektöre kazandırdığı yenilikler ile günümüzde  sektörü domine eden en önemli firmalarından biri konumundadır.

Ege Seramik, İzmir Kemalpaşa’da 416.752 m2 bir alan üzerinde kurulu ve İzmir limanına 26 km uzaklıktaki üretim tesislerinde,  yaklaşık 24 milyon 300 bin m²/yıl üretim kapasitesine sahiptir.

1992 yılından bugüne kadar halka açık olan şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.  Şirket hisseleri 2016 yılında Yıldız Pazar’da işlem görmüştür.

Sektörüne birçok ilki taşıyan Ege Seramik, 2009 yılında  “Digital Tile by Ege Seramik” markası ile dijital baskı teknolojisini Türk Seramik Sektörüne tanıtarak sektörün gelişimine katkı sağlamıştır. Bu önemli teknoloji ile birleştirdiği  doğalı kadar gerçek ürünler yaratma hedefini günümüzde ‘’ Kusursuz Doğa, Kusursuz Güzellik ‘’ sloganı ile devam ettirmektedir.

Ege Seramik, sektöründe  ISO 9001 belgesi almaya hak kazanan ilk firmadır. Ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi Belgesi şirketin sahip olduğu bir diğer belgedir. Çalışanların güvenliği, depo sevkiyat alanlarının yönetimi, fabrika fiziki güvenliğinin sağlanması, yükleme operasyonları, elektronik veri dolaşımı ve lojistik gibi süreçlerde aranan güvenliğin belgelendirilmesi Global Security Verification (GSV) ile sağlanmıştır.

Ege Seramik,  Fransız Standardı NF UPEC belgesine sahiptir. İhracat yapılan tüm ülkeler için gerekli deneti aşamaları olumlu sonuçlanmıştır. Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) tarafından verilen ‘’TSE Çift Yıldız‘’ Belgesi ile, Ege Seramik ürünlerinin asgari şartlarla sınırlı kalmayıp Türkiye, Avrupa ve Amerika Standartlarında belirtilen özelliklerin üzerinde özelliklere sahip olduğu doğrulanmıştır. TSE ISO IEC 27001 standardında yer alan politika ve prosedürleri devreye alarak Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurulmuştur. Bu sitem sayesinde tüm çalışanlar ve ilgili tarafların farkındalığı daha da artırılmış ve bilgi kaynakları üzerindeki koruma kalkanı güçlendirilmiştir.

2015 yılında, Türkiye’nin ilk çevreye duyarlı ve doğalgaz tüketimini azaltan üretim tesislerinin açılış töreni gerçekleştirilmiştir. Gelişen pazarın beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olan ürün gruplarını tespit ederek bu alandaki yatırımlara sürekli olarak devam eden Ege Seramik, yenilenen tesislerinde Türkiye’nin ilk eko seramik pişirme fırınını, insansız forklift robotlarını, otomatik paketleme makinalarını, palet istifleme robotlarını, şekillendirme sonrası granül boyama tesislerini palet örtme ve çemberleme hatlarını devreye almıştır.

Ege Seramik, Türkiye pazarında 150’nin üzerinde yetkili satıcısı ve 2 bin üzerinde tali bayisi ile güçlü bir dağıtım kanalına sahiptir. Aynı zamanda, 50’nin üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla dış pazardaki gücünü her geçen gün arttırmaya devam etmektedir. Tüm pazarların ihtiyaçları, sürekleri yenilenen, trendleri yakından takip eden ürün portföyü ile karşılanmaktadır.