Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Dyo Boya, 66....

Dyo Boya, 66. Kuruluş Yılını Kutluyor

28.12.2020 – Türk sanayinin çınarlarından olan DYO, 1954’ten bu yana boya sektöründe yer almanın haklı gururunu yaşıyor. “Bilim, Birlik, Başarı”ya olan inancı ile ilkleri gerçekleştiren DYO, bugün 11 farklı sektörde boya üretimi yapan Türkiye’nin tek yerli ve milli markası olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kökleri yüzyıla dayanan DYO’nun kuruluş hikâyesi, 1927 yılında İzmir Şeritçiler Çarşısı’ndaki “Durmuş Yaşar Müessesesi”ne kadar uzanıyor. 1941 yılında Türkiye’nin ilk boya imalatını gerçekleştiren DYO, 1954 yılında  İzmir Bornova’da Türkiye’nin ilk boya fabrikasını kurarak ilklere imza atıyor.

İMALATHANEDEN 3 KITAYA UZANAN BAŞARI

DYO, İzmir’de mütevazı bir atölyede başlayan boya imalatını bugün Türkiye’deki İzmir Çiğli, Kocaeli Dilovası ve Rusya Krasnodar’daki üretim tesislerinde sürdürüyor. Geniş bir ürün yelpazesine ve sektör çeşitliliğine sahip olan DYO; inşaat boyaları dışında ısı yalıtım sistemleri, sanayi boyaları, bobin boyaları, toz boyalar, doymamış polyester reçine, protective boyalar, mobilya boyaları, oto tamir boyaları, deniz boyaları ve savunma sanayine yönelik boya üreten tek yerli ve milli firma olma özelliği taşıyor. Yurt içi ve yurt dışı iştirakleri ile 1.200 çeşit ürün, 3.500 ambalaj ve 60.000 farklı renk seçeneği sunan DYO; yaklaşık 1.000 kişiye istihdam imkanı ve yıllık 282 bin ton üretim kapasitesi ile, 600 Distribütör, 15.000 Satış Noktası ve  52.000 usta ile geniş bir paydaş ekosistemine katkı sağlıyor.

“YERLİ VE MİLLİ TEK FABRİKAYIZ”

DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal, “Onursal Başkanı’mız Sn. Selçuk Yaşar, ürettiği fikirler ve girişimciliği ile küçük bir dükkanda başlayan yolculuğu, dev bir boya sanayi markasına dönüştürmüş. Boya sektöründeki yüzyıla yakın tecrübemiz ile 1954 yılında Türkiye’nin ilk boya fabrikasını kurarak boya sektörüne yön veren bir marka olmanın gururunu yaşıyoruz.” diyor. Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınına rağmen büyüme hedeflerini sürdürdüklerine dikkat çeken Uysal, “Dünyayı etkileyen bu zorlu süreçte insan odaklı hizmet ilkemizden ödün vermeden, global bir marka olarak ülkemize katkı sunmayı sürdürüyoruz. DYO Boya, küçük bir imalathanede başladığı faaliyetlerine bugün, Türkiye’nin öncü üreticisi olarak devam ediyor. Yalnızca inşaat boyası değil, sanayi boyalarından deniz boyalarına kadar geniş bir yelpazede ürün çeşitliği sunuyoruz.” diyerek yerli ve milli marka kimliğine dikkat çekiyor.

Ürünlerini yurt dışındaki iş ortaklarıyla Asya, Avrupa, Afrika pazarlarına sunduklarını belirten Uysal, “40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Böylece köklü değerlerimizi, küresel ölçeğe taşımayı başardık. Bilim – Birlik – Başarıya olan inancımız ile sektörümüze yön veriyor; birlik duygusu ve birlikte başarma azmi ile hep daha ileriyi hedefliyoruz.’’ diyerek DYO’nun, kurulduğu günden bu yana boya sektörüne pek çok yeniliği ve ilkleri kazandırdığını belirtiyor.

“AR-GE OLMAZSA OLMAZ”

Uysal son olarak; “Odak noktasına her zaman “insanı” alan bir marka olarak, ürünlerimizin inovatif çözümler sunmasına dikkat ediyoruz. Bu nedenle teknolojiye ve Ar-Ge’ye ciddi yatırım yapıyoruz. Bunlar DYO’nun temelini oluşturan alanlar. Boya ve kimya sektörünün ilk Ar-Ge merkezi ünvanına sahibiz. Bugün, Çiğli ve Dilovası işletmelerimizde iki Ar-Ge merkezimiz bulunuyor. Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde sektörde yenilikçi üretim anlayışının liderlerinden biri olduk ve sektöre yön veren ürünler geliştiriyoruz” diyor ve devam ediyor, “Sektörümüz için yenilikçi teknolojilerle, katma değeri ve verimliliği yüksek, çevre dostu üretim yapmaya ve tüm süreçlerimizde hijyeni ön planda tutmaya önümüzdeki yıl da devam edeceğiz. “Sürekli iyileştirme” ve “dijital dönüşüm” konularını odağımıza aldığımız bir 2021 planlıyoruz. Agile metodolojisi kullanılarak iş süreçlerimizin gözden geçirilmesi, sadeleştirilmesi, standart ve çevik hale getirilmesi üzerine çalışmalarımız başladı “ diyerek 2021 yılı önceliklerini açıklayarak sözlerini tamamlıyor.

Dyo Boya, Transocean İşbirliği ile Deniz Boyası Üretimine Başlıyor

16.05.2019Deniz boyaları denilince akla ilk gelen şirket olan ve dünyanın ‘Gülümseyen Yunusu’ olarak bilinen Transocean ile DYO, Türkiye’de işbirliğine imza attı. Transocean markalı ürünleri ‘yerli’ olarak İzmir Çiğli’deki tesislerinde üretecek olan DYO, uluslararası sertifika ve referanslara sahip deniz boyalarını avantajlı olarak sektöre sunacak.

Türkiye’de boya sektörünün köklü markası DYO, deniz boyalarında dünyanın önde gelen ismi Transocean ile işbirliğine gitti.  Dünyada ‘Gülümseyen Yunus’ olarak bilinen Transocean’ın ürünlerini ‘yerli’ olarak üretecek olan DYO, bu işbirliği ile birlikte deniz boyalarında sektöre yeni bir soluk getirecek.

DYO ve Transocean’ın deniz boyalarında attığı dev adım 6 Mayıs Pazartesi gecesi düzenlenen bir toplantı ile duyuruldu. DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran ile Transocean Coatings Genel Müdürü Kees Zaal’in ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda, deniz boyalarında atılacak ortak adımlar hakkında bilgi verildi.

SEKTÖRDE YENİ BİR SAYFA AÇILDI

1959 yılından bu yana gemiler, açık deniz tesisatları, endüstriyel tesisler ve yatlar için zehirli boya, antikorozif ve daha pek çok kaplama geliştiren Transcoean ile Türkiye’de ‘boya denilen her yerde var olan’ DYO’nun işbirliği ile deniz boyalarında ‘yerli ve milli’ bir adım atılmış oldu.

Yaşar Grubu’nun 1954 yılında İzmir Bornova’da Türkiye’ye kazandırdığı ilk ve tek boya fabrikası DYO’nun sektörde 65 yılı aşan tecrübesi ile Transcoean’ın buluşması deniz boyalarında sektöre birçok avantajı da beraberinde getirecek. Öncelikle uluslararası sertifika ve referanslara sahip deniz boyları DYO’nun İzmir Çiğli’deki fabrikasında üretilerek ‘yerli’ bir kimlik taşıyacak. Yerli ve milli DYO Transocean ürünleri üretimin zamanında müşteriye teslim edilmesinin yanı sıra maliyet avantajı da sağlayacak.

60’A YAKIN ÜLKEDE YERLİ ÜRETİCİLERLE ÇALIŞIYOR

Tüm ürünleri IMO-AFS koduna uygun olarak sertifikalandırılan Transocean, müşterilerine faydalı olabilecek yeni ürünleR için dünyanın birçok noktasında araştırma-geliştirme faaliyetlerini sürdürmekte. 60’a yakın ülkede yerli üreticilerle çalışan Transocean boya sistemleri, Norsok M-501 ve ISO-20340 standartlarının uygulandığı petrol ve gaz endüstrisindeki en zorlu şartname özelliklerini karşılamakta.  Bu nedenle, Shell, Eni, YPF, Petronas ve ADNOC gibi firmalar,  ürün, sondaj ve yarı batan platformlar, kıyı tesisleri inşalarının yanı sıra tamir bakım proseslerinde Transocean boyalarını tercih etmekte.

DENİZ BOYALARI DYO’NUN DNA’SINDA VAR

Boya sektöründe 65 yılı geride bırakan DYO da bilindiği gibi oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. İnşaat boyaları ve ısı yalıtım sistemleri, sanayi boyaları, bobin boyaları, protective boyalar (antikorozif), mobilya, otomotiv ve deniz boyaları alanında faaliyet gösteren DYO, boya sektöründe tüm bu alt sektörlerde aynı anda üretim yapan tek şirket özelliğini taşıyor. Deniz boyalarının DYO ve Yaşar Grubu için önemi ise oldukça farklı. 1927 yılında Yaşar Grubu’nun boya sektörüne ilk adım atışı deniz boyaları ticareti ile olmuştu.