Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri İşbir Yatak&#...

İşbir Yatak’tan Atık Pet Şişelerden Dönüştürülmüş Çevreci Ürün

 

04.02.2022 – Yatak Uzmanı İşbir Yatak, doğaya ve çevreye duyarlı vizyonuyla geliştirdiği yeni ürün ve teknolojileri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Marka bu kapsamda, geri dönüştürülmüş pet şişelerden yapılan yeni yatağını tüketici ile buluşturdu. Üretilen yeni yatağı ürün gamına eklediklerini duyuran marka, ürünü ilk kez İstanbul Furniture Fair – İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi. 

YÜZDE 45 DAHA AZ ENERJİ TÜKETİMİ

İklim krizinin tüm dünyada yakından hissedilen küresel bir olgu olduğuna dikkat çeken İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Dünyanın çevre dostu ürünlere ihtiyacı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu noktada farklı çözümler üreten firmalar da rakiplerinin önüne geçiyor. Çevreci ve sürdürülebilirlik bilincine sahip bir marka olarak geri dönüştürülmüş ham maddeler ile ürettiğimiz Ocean yatağımız, rahatlığı çevreci bir yaklaşımla birleştiriyor. Bu yatakta özel olarak geliştirilen Repreve kumaş teknolojisi kullanılıyor. Dönüşüm tesislerinde atık pet şişeler ileri teknoloji ile yıkanıp ayrıştırıldıktan sonra çapaklar haline getiriliyor. Bu çapaklar, granüllere dönüştürüldükten sonra iplik halini alıyor. İpliklerden üretilen Repreve kumaş ise yüzde 45 daha az enerji tüketimi, yaklaşık yüzde 20 daha az su tüketimi ve yüzde 30 daha az emisyonla tamamen çevreci bir yaklaşıma sahip. Ayrıca, 160×200 cm çift kişilik bir yatak için tam 28 adet pet şişenin geri dönüştürülmesine de olanak sağlanıyor. Bu şekilde yatak, kumaşı sayesinde geri dönüşüm döngüsüne katılıyor” diye konuştu.

MARKALARI AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAYARAK UYKU ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ

Stantta tüm markalarıyla birlikte yer aldıklarına dikkat çeken Gültepe, “Yatak uzmanı kimliğini her anlamda pekiştiren bir marka olarak pek çok projenin altına imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli markaları ve ürün gruplarını aynı çatı altında toplayarak müşterilerimize sağlıklı, konforlu ve ergonomik uyku çözümleri sunuyoruz. Bununla birlikte, hızlı şekilde bayi ağı gelişmekte olan yeni yatırımımız Ergo Yatak; çocukların gelişmekte olan fizyolojisine uygun olarak geliştirdiğimiz, doğal içerikli yeni İşbir Junior koleksiyonumuz; özel yöntemle sıkıştırılarak kutuda sunulan yeni rulo yatak markamız Nubi Sleep seçkin ürünleriyle katılımcılarla buluşuyor. Yakın zamanda, Amerika’nın en iyi yatak markalarından biri olan Spring Air’ın Türkiye, Bulgaristan ve Macaristan’daki lisanlı üreticisi olmak adına anlaşma imzaladık. Bu fuarda Spring Air’ın yüksek kaliteli yatakları da fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor” diye konuştu.

Gültepe, “Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz İşbir Concept ile, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik olarak pek çok yatak üretiyoruz. Proje ürünlerinin yanı sıra, özellikle büyük oteller ve toplu konutlar bu markanın odağını oluşturuyor. Çankırı Korgun OSB’deki tesis ve marka haklarının tamamını satın aldığımız yeni yatırımımız Ergo Yatak, hızla büyüyen bir bayi ağına sahip. Münhasır yatak merkezlerinin yanı sıra karma ürün satan mobilya mağazaları da bu markanın satış noktalarını oluşturuyor. Bu markamız ile hedeflediğimiz hem bayilerimizin hem de son tüketicilerimizin güvenle alışveriş yapabilecekleri, kazançlı bir gelir modeli ortaya koymaktır” dedi.

İHRACAT HACMİMİZİ EMİN ADIMLARLA ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fuarın kendileri için önemli bir ihracat noktası olduğuna dikkat çeken İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Her geçen gün gelişen, büyüyen mobilya ve yatak sektörü ile birlikte ülkemizin ekonomisinin de doğru orantılı olarak güçlenmesi çok önemli. Belirlemiş olduğumuz gelecek vizyonumuz doğrultusunda, yaptığımız çalışmalar ve ihracatlar ile ülkemizin ekonomisine ve büyümesine destek oluyoruz. Yurt dışı ve yurt içindeki müşterilere ulaşmada ve iş birliklerimizi duyurmada bu fuarı oldukça önemli buluyoruz. Buradan güçlü ve uzun soluklu iş ortaklıkları kazanımları hedefliyoruz. Şirket olarak ihracat hacmimizi emin adımlarla artırırken dünya genelinde Türkiye ürünleri imajını da en doğru biçimde sergileyeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Gültepe “Türkiye’de İşbir Yatak ile başlayan münhasır yatak mağazacılığı bugün yükselen bir ivmeyle hacmini artırdı. Mobilya sektörünün içerisinde algılanan yatak, bugün Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği’nden de anlaşılacağı üzere kendi özgül ağırlığını oluşturarak başlı başına bir sektör haline geldi. Türkiye’nin binlerce noktasında münhasır yatak mağazacılığı ve yatak markası oluşturma çabasında olan meslektaşlarımız var. Yatak sektörünün bugün emin adımlarla büyümeye devam ediyor oluşu ve elde ettiği başarılar bizleri gururlandıran en önemli noktadır. Eminim ki sektörümüzün bu başarısı yükselerek devam edecektir” dedi.

 

İşbir Yatak Amerika’nın En İyi Yatak Markasının Lisanslı Üreticisi Oldu

03.11.2021 – İnovatif ve çevreci kimliği ile ön plana çıkan Yatak Uzmanı İşbir Yatak, ABD’nin en iyi yatak markalarından biri olan Spring Air International’ın Türkiye, Bulgaristan ve Macaristan’daki lisanslı üreticisi olmak için anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma ile pazara güçlü bir giriş yapan marka, bölgede önemli üretici konumunda yer alacak. Doğru yatak seçimi konusunda dünyadaki başarılı örneklerle iş birliği yapılmasının önemini vurgulayan İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, uyku kültürünün gelişmesini sağlamak adına yapılan çalışmaların oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. 

ŞİRKETİMİZİN DNA’SI İLE OLDUKÇA UYUMLU 

Kurulduğu günden itibaren yatak uzmanı kimliği ile ön plana çıktıklarının altını çizen İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Marka olarak ilk günden beri tüketicilerimizi doğru yatak ve sağlıklı uykuyla buluşturma misyonuyla çalışıyoruz. Bu noktada tıpkı bizim gibi düşünen ve yıllardır kitlelerin zihninde bizimle aynı izleri bırakan Spring Air International markasıyla bir anlaşma yaptık. İşbir Yatak ve Spring Air’ın hem kurum kültürü hem de şirket DNA’ları birbiriyle oldukça uyuşuyor. Bu benzerlik, yapacağımız çalışmaların artan bir verimle devam edeceğini bizlere gösteriyor.

İşbir Yatak olarak bizim yıllara dayanan bir “yatak uzmanı” kimliğimiz var. Bu kimliğimiz sayesinde bize her zaman güvenen müşterilerimiz bulunuyor. Biz de bu güveni yepyeni bir boyuta taşımak adına dünyanın en önemli üreticileriyle işbirliği yapmaya devam ediyoruz. İmzaladığımız bu lisans anlaşması ile vatandaşlarımızın yanı sıra yakın coğrafyamızdaki tüm tüketicilerimize daha geniş bir ürün gamıyla hitap edeceğiz.” diye konuştu.  

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER İLE SEKTÖRDE ÖNCÜ

İşbir Yatak, ‘Dünyada gelişen teknolojiyi sektöre adapte etme’ konusunda üretmiş olduğu üstün teknoloji yataklar ile Türkiye’de önemli bir konumda yer alıyor. Sektörde inovatif yaklaşımları ile çalışmalar yürüten marka, NASA tarafından uzay teknolojisi olarak kabul edilen basınç azaltıcı visco teknolojisini yataklarında kullanarak bu teknolojiyi yaşam alanlarına taşıyan markalardan biri oldu. Bunun yanı sıra, uyku sağlığını artırmaya yönelik geliştirdiği özel patentli polimer yay teknolojisi, nano-teknoloji gibi yenilikleri ürünleriyle buluşturan marka, geçtiğimiz aylarda adını duyurduğu Safe Sleep Tunnel-Hijyen Tüneli Teknolojisiyle Türkiye ve dünyada bir ilke imza atmıştı. 

SPRING AIR 100 YILI AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTERİYOR

1926’da, Woburn-Massachusetts’te kurulan Spring Air International, ABD’nin en iyi 20 yatak üreticisinden biri ve yaygın olarak tanınan bir yatak markasıdır. Kalite, güven ve dürüstlük ilkelerine sadık kalan marka, perakende müşterilerine tüm ABD’de hizmet vermektedir. Ayrıca uluslararası ağı sayesinde yaklaşık 50 ülkede tüketicileriyle buluşmaktadır.

 

İşbir Sentetik Halka Arza Hazırlanıyor

İşbir Holding A.Ş.’nin (“İşbir Holding”) bağlı ortaklığı, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. (“İşbir Sentetik”), şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. İşbir Sentetik’in çıkarılmış sermayesinin yüzde 32,25’ine karşılık gelen 50.376.911,05 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanıyor. İşbir Sentetik, halka arz sürecinde aracı kurum olarak Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’ni yetkilendirdi.

10 Mart 2021, İstanbul; – 2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın yayınladığı “2019 yılı Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Kuruluşu” listesinde 19. sırada yer alan İşbir Sentetik, şirket paylarını halka arz etmek için geçtiğimiz hafta Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. Kurum, halka arz sonrasında payların Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmesi için de başvuru yaptı.

1968 yılında kurulan, İşbir Holding’in ilk ve en büyük şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren İşbir Sentetik’in, çıkarılmış sermayesinin yüzde 32,25’ine karşılık gelen 50.376.911,05 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arz edilecek payların ise yüzde 60’ı İşbir Sentetik’in sermaye artırımı ile ihraç edeceği paylardan, kalan yaklaşık yüzde 40’ı ise İşbir Holding ve diğer bazı azınlık hissedarların satacağı ortaklık paylarından oluşuyor.

İşbir Sentetik’in halka arz süreci için ise Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin yetkilendirildiği açıklandı.

Dört kıtada 40 ülkede…

Ambalaj ve teknik tekstil sektöründe kaliteli, yenilikçi ve güvenilir ürünleriyle müşterilerinin küresel çözüm ortağı olma misyonuyla çalışmalarını yürüten İşbir Sentetik, hali hazırda dört kıtada, 40 ülkeye ihracat yapıyor. Balıkesir’de gerçekleşen üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden kurumun; ABD, Almanya, İngiltere, İsrail’de satış ofisleri ve Hindistan’da ise bir diğer üretim tesisi bulunuyor.

Halka arz sürecini değerlendiren İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Kuruluş amacında milli bilinç ve sosyal sorumluluk gibi önemli değerler bulunan İşbir Sentetik olarak, istikrarlı ve sürdürebilir büyümeye inanıyoruz. Halka arz sürecimizin ilk adımını atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki dönemde yola bizimle devam etmeyi tercih eden yatırımcılarımızla birlikte ilerlemek en büyük arzumuz” dedi.

Bağlı bulundukları İşbir Holding’in; yaklaşık 350 bin metrekare arazi üzerinde, 2 bin 500’den fazla kişiye direkt ve endirekt istihdam sağlayan yapısına ve 50 milyon doları aşan ihracat gücüne dikkat çeken Gültepe, “Hali hazırda borsada işlem gören İşbir Holding’in birçok bireysel ve kurumsal yatırımcısı bulunuyor. Bu süreçten edinilen tecrübe ve aldığımız güç ile İşbir Sentetik olarak yolumuza istikrarlı bir şekilde devam etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımıza ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Üretim tarafında; 2020’nin ilk aylarında başlattığımız yatırım planlarımızı pandemiye rağmen ertelemedik. Çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılında ise planlı olarak büyümemizi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Avrupa’daki en büyük üretim tesislerinden… 

Yarım asrı aşkın tecrübeye sahip İşbir Sentetik’in, Teknik Tekstil ve BigBag sektöründe her zaman ilkleri gerçekleştiren öncü bir kurum olduğuna değinen Gültepe, “500’e yakın çalışanımız ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Balıkesir’de yer alan 130 bin m² kapalı alana sahip fabrikamız ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük Bigbag üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye’deki 60 bin ton olan yıllık üretim kapasitemize ilave olarak Hindistan’da açtığımız BigBag fabrikamız ile dünya çapında büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Halka arz sonucu İşbir Sentetik’in sermaye artırımı ile elde edeceği fonun kullanımı konusunda da bilgi veren Gültepe; “Halka arz sonrası elde edeceğimiz geliri, ihtiyaçlarımız ve ilerleyen günlerin koşullarına bağlı olarak en verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz. Halka arz gelirinin yüzde 25 ila 30 seviyesinde bir kısmını büyüme ve verimlilik artışına yönelik; başlamış, devam eden ve yeni yatırımlarımıza ayıracağız. Yüzde 40 ila 45’ini devam eden finansal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesinde kullanmayı ve bu sayede şirketimizin sermayesini güçlendirmeyi planlıyoruz. Geri kalan yüzde 25 ila 30’u ise büyüyen operasyonlarımızın bir gereksinimi olarak işletme sermayesi ihtiyacımızın finansmanında kullanılacaktır” dedi.

İşbir Sentetik Hindistan’da Fabrika Yatırımı Yapacak

19.02.2021 – İşbir Holding bünyesine bağlı İşbir Sentetik, yurtdışında üretime dönük adımlarını kararlılıkla atmaya devam ediyor. İşbir Mewar adındaki ortak girişim modeliyle Hindistan’da üretime başlayan marka, geçtiğimiz günlerde Hintli ortaklarının yüzde 50 hissesini satın aldığını duyurdu. Bu kapsamda İşbir Mewar, ekim ayından itibaren yüzde 100 Türk sermayeli olarak faaliyet göstermeye başladı. 

YÜZDE 100 TÜRK SERMAYELİ FAALİYET GÖSTERİYOR 

Marka, yatırımlarını yurtdışına taşımak için harekete geçti. Bu kapsamda 2017 yılında Hindistan’da yüzde 50 Türk-yüzde 50 Hint “Ortak girişim” modeliyle kurulan İşbir Mewar’ın, tüm hisselerini satın alarak şirketin 2020’nin ekim ayından itibaren yüzde 100 Türk sermayeli olarak faaliyet göstermeye başladığını duyurdu.

Kalite ve yönetim sistemlerine ve uluslararası tüm sertifikasyonlara sahip olan firma, üretimini gerçekleştirdiği endüstriyel ambalajları, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere farklı ülkelerdeki kimya, gıda, ilaç endüstrilerindeki müşterilerine ulaştırıyor. Gerçekleşen bu yatırım ile üretim kapasitesinde yüzde 20’lik bir büyüme gerçekleştiren İşbir Sentetik, 2021 yılında Hindistan’da toplamda yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyor.

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK, YOLUMUZ UZUN” 

Satın alım süreçleriyle yakından ilgilenen İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Bu satın alım, Türkiye’nin bir değeri olan İşbir Holding’i dünyayla buluşturuyor olsa da, ülkemizin bayrağını dünyanın farklı noktalarında dalgalandırabilmemiz açısından da oldukça kıymetli. Bu, İşbir için bir başlangıç, yapacağımız daha büyük işler için bir gösterge olacak. Emeği geçen herkese ve tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“İşbir Mewar’ın satın alınması ile sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Şimdi ise sırada bu yatırımı büyütmek ve İŞBİR’i dünyada çok daha iyi konumlara çıkarma hedeflerimiz var” ifadelerini kullandı.

600 KİŞİLİK EK İSTİHDAM SAĞLAYACAK 

İşbir Mewar, 10.000 m² kapalı alana sahip fabrika, yaklaşık 600 kişilik istihdam gücü ve modern makine parkuru ile endüstriyel ambalaj üretimi yapıyor. 2018 yılından itibaren kalite ve yönetim sistemlerini uluslararası sertifikasyonlarla da belgelendiren firma, üretimini gerçekleştirdiği endüstriyel ambalajları Avrupa, Amerika başta olmak üzere farklı ülkelerdeki kimya, gıda, ilaç endüstrilerindeki müşterilerine ulaştırıyor. Marka, yapmış olduğu yatırım ile kapasitesini yüzde 20 artırdı. 2021 yılında da büyümeyi istikrar biçimde devam ettirmeyi hedefliyor.

İşbir Yatak, Çankırı’da 2.5 Milyon TL’lik Fabrika Yatırımı Yapacak

07.01.2021 – 2021 yılı yatırım hedefleri için şimdiden harekete geçen İşbir Holding, üretime dönük adımlarını kararlılıkla atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, holdingin bağlı ortaklarından olan İşbir Sünger Anonim Şirketi, üretim tesisini 2.5 Milyon TL’lik yatırım planı ile büyütmeye hazırlanıyor. Bu anlamda, aralık ayı itibari ile harekete geçen firma, Çankırı’daki Paket Yay Fabrikası için çalışmalara başladı. 2021 yılının mart ayında Korgun Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete geçecek fabrika, bölge halkı için önemli bir istihdam alanı olacak. Sektör için önemli bir hammadde karı oluşturacak yatırım, aynı zamanda Türk ekonomisini iyileştirmek adına da önemli bir adım olacak. 

2021 HEDEFLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KALDIRAÇ

Çankırı’da yapılacak olan yatırımı değerlendiren İşbir Holding Ceo’ su Metin Gültepe, “Bu kapsamda, İşbir Yatak Genel Müdürümüz Ahmet Tokeri, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü M. Oral Taşçı ve Korgun OSB yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, Korgun’a yapılacak yatırımla ilgili valimize gerekli bilgiler verildi, fikir alışverişinde bulunuldu” dedi.

Aralık ayı itibari ile fabrika inşaatına başlandığına dikkat çeken Gültepe, “1200 m2’si kapalı alan olmak üzere, 4.217 malanda yıllık 50.000 adet/yatak üretim kapasiteli “Paket Yay Üretim Tesisi” için Sanayi Parseli Tahsis İşlemi tamamlandı. Fabrikanın ise, 2021 yılı mart ayında bitmesi planlanıyor. 2020 yılındaki yükselişimizin devamı olan bu yatırım, 2021 yılı için ciromuzda hedeflediğimiz yüzde 50’lik büyümeye ulaşmamız için önemli bir kaldıraç görevi görecek. Sektör için ise hem bir hammadde sağlayıcısı ve önemli bir hammadde kârı oluşturacak. Bölge halkını kalkındırmak adına bir istihdam fırsatı yaratacak yatırım, aynı zamanda Türk ekonomisini iyileştirmek adına da önemli bir adım olacak. Bunun yanı sıra, yatırım planlarımızda lojistik olarak önemli bir yer tutan OSB’leri de önümüzdeki dönemlerde her anlamda değerlendirmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.

Yatak İhracatı 175 Milyon Dolara Ulaştı

07.12.2020 – Normalleşme süreci ve sosyal hayatın desteklenmesi adına verilen sosyal destek kredileriyle, mobilya ve yatak sektöründe yaşanan iyileşme artarak devam ediyor. Bu anlamda, Haziran ayı itibari ile satışlarda yaşanan yüzde 60-65’lik büyüme oranı, Türkiye’nin ihracat rakamlarına da yansıdı. Konuyla ilgili açıklanan veriler, Türkiye’nin geçen yıl Ocak-Eylül döneminde 70’ten fazla ülkeye yatak satışı yaparak, 157 milyon dolar döviz girdisi sağladığını ortaya koydu. Yılın, aynı döneminde ise ihracat yaklaşık olarak yüzde 12 artış ile 175 milyon dolara çıktı. Aynı zamanda, yasaklar kapsamında dışarıda geçirilen vaktin azalması ile insanların ev ihtiyaçlarını karşılama ihtiyacı, yatak ve yatak ürünlerine olan talebi de artırdı. Bu kapsamda, hijyen odaklı yatırımlarına hız kesmeden devam eden İşbir Holding, sektörün yönünü 2021’e çevirdiğine dikkat çekti. 

Pandemi sürecinde, yatırım planlarında ve büyüme hedeflerinde herhangi bir değişikliğe gitmediklerini belirten İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, “Koronavirüs’ün ülkemize gelmesi ile beraber sektörde kısa da olsa bir durgunluk yaşandı. Bu süreç ise haziran ayı itibari ile normale döndü. Bu dönemde, ciromuzda yüzde 20’lik bir büyüme sağlayarak yıl sonu için belirlediğimiz yüzde 50’lik büyüme hedefini başardık. Aynı zamanda, Viscostar grubu yataklarımızda koyduğumuz yüzde 25’lik büyüme hedefimize de ulaştık” diye konuştu.

2021’DE YÜKSELİŞİ SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ 

Gültepe, pandemi nedeni ile evlenecek çiftlerin yüzde 2’sinin düğünlerini bir sonraki seneye ertelemesi ile sektöre olan talebin 2021 yılında da devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Devlet tarafından verilen sosyal destek kredilerinin, sektöre yansımalarını önümüzdeki yıl da göreceğimizi ifade eden Gültepe, sektörün yönünü 2021’e çevirdiğine dikkat çekti.

2021 yılı hedefleri için belirli stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Gültepe, “Yeni pazarlara açılmak, ihracatta yeni tüketicilerle buluşmak, yurt içinde ise kaliteden ödün vermeden tüketicinin bütçesine uygun ürünler geliştirmek istiyoruz. Aynı zamanda, üretimde yüzde 20’lik bir büyüme hedefimiz var, ihracat hacmimizde ise yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyoruz. Ciromuzu ise 2021 yılı sonunda yüzde 50 büyütmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

2020 Sonunda Yatak Pazarı Yüzde 50 Büyüyecek

26.10.2020 – Türkiye işgücü, enerji, hammadde ve coğrafi konum nedeniyle yatak üretimi ve ihracatında uygun bir merkez konumunda. Bu kapsamda, yıllık 104,3 milyon dolar civarında gerçekleşen yatak ihracatı ile yatak sektörü 2 milyar TL’yi aşan rakamlara ulaştı. İhracat, 10 yılda 2 katını aşkın sayılara ulaşırken başta Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu olmak üzere dünya genelinde, Türk yataklarına olan ilgi de artmaya devam ediyor. Bu durum ise, önümüzdeki yıllarda yatak ihracatının da mobilya ihracatında olduğu gibi hızla artacağını ortaya koyuyor.

İHRACAT EN ÇOK ORTADOĞU VE AVRUPA ÜLKELERİNDE

Türkiye’nin yatak ihracatının son 10 yılda iki katını aştığını belirten İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Ülkemiz en çok Avrupa ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Biz bu kapsamda, etkin olarak Avrupa ülkelerine ihracat yapan markalar arasında yer alıyoruz. Almanya, Belçika, Macaristan, Danimarka, İsviçre gibi ülkelerde ViscoStar grubu yataklarımızla başı çekiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz satışlar ve yılın başındaki yatırım planlarımız sayesinde özellikle pandemi döneminde günlük üretim kapasitemizi yüzde 50 artırdık, ciro olarak da yüzde 20’lik bir büyümeye ulaştık. Hedefimiz ise yıl sonuna kadar bu oranı yüzde 50’ye ulaştırmak. Kategori bazında da, dünya genelinde hızla talebi artan sünger yatak kategorisindeki ViscoStar grubu yataklarımızda da yüzde 25’lik bir büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

DESTEK PAKETLERİ İLE İÇ PİYASA HAREKETLENDİ

Pandemi dönemi ile birlikte yatak sektörünün hızlı bir şekilde hareketlendiğine dikkat çeken Gültepe, “Türkiye’nin dünya üzerindeki konum avantajı ve Türk mallarına olan güvenle birlikte ihracatımız hızlı şekilde yükseldi ve devlet bankalarımızın liderlik ettiği destek paketleriyle iç piyasamızdaki hareketlilik de büyük bir artış gösterdi. Tüm bunlar neticesinde 2020 yılı sonunda pazarın yüzde 50 büyümesini bekliyoruz. Bu büyüme grafiğini ihracat rakamlarındaki artışımız ile destekleyerek bu yükselişi taçlandırmak istiyoruz” dedi.

PANDEMİDE AR-GE ÇALIŞMALARINA ARA VERMEDİK

Pandemi sürecinde Ar-Ge çalışmalarına ara vermediklerine dikkat çeken Gültepe, “Ar-Ge birimimiz tarafından oluşturduğumuz yeni yataklar günümüzün ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu süreçte 3 yeni yatağımızı tüketicilerimizle buluşturduk. Bu kapsamda, Ar-Ge merkezlerimizde geliştirdiğimiz ve Türkiye’nin yanı sıra dünya yatak sektöründe bir ilk olan ‘Safe Sleep Tunnel (SST) UVC Hijyen Tüneli’ teknolojisini hayata geçirdik. Tünel teknolojisi sayesinde yataklarımız, UVC ışınları ile daha hijyenik hale geliyor ve tamamen el değmeden paketleniyor. Bu teknoloji özellikle ihracat müşterilerimiz tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Aynı zamanda, uyku ürünleri ve tekstil gruplarında da hijyeni odağa alan çalışmalar başlattık. Bu kapsamda hijyen arayışı olan tüketicilerimiz için Thermolite 95 oC adında, yüksek sıcaklıktaki yıkamalardan etkilenmeyen ve rahat yapısını koruyan özel yorgan, yastık ve yastık kılıflarını tüketicilerimizle buluşturduk” şeklinde konuştu.

İşbir Yatak Yeni Makine Parkında Ekolojiye Saygılı Üretim

21.08.2020 – İşbir Yatak, ürünlerindeki toplam kaliteyi artırmak, çevreye saygılı üretim anlayışıyla döngüsel ekonomiye destek vermek için bir süre önce yeni makine parkı yatırımı başlattı. Bu kapsamda, çevreye ve insan sağlığına saygılı yeni nesil teknolojileri de üretim hatlarına dahil eden marka, bu teknolojilerden biri olan su bazlı yapıştırma teknolojisi Viscostar Aqua Fixing® ile üretimine devam ettiğini açıkladı. Devletlerin belirlemiş olduğu çevre koruma protokollerine uygun ve gerekli sertifikalara sahip olarak geliştirilen bu teknoloji, çevreci ve insan sağlığına dost oluşuyla hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

ÜRÜNLERDE DAYANIKLILIK, ÜRETİMDE YÜKSEK VERİM

Yeni nesil yapıştırma teknolojisi olarak karşımıza çıkan su bazlı yapıştırıcı, muhtelif tekniklerle sektördeki sayılı markaların üretiminde yer alsa da İşbir Yatak bu teknolojiyi üretim alanlarına hat olarak dahil eden Türkiye’deki ilk marka olarak öne çıkıyor. Yapılan testler su bazlı yapıştırıcının, sünger katmanlı yataklarda yüksek verim sağladığı sonucunu ortaya koyuyor. İlk aşamada ViscoStar yataklarda üretiminde kullanılan bu teknolojinin içeriğinde solvent bulunmuyor. Elastik yapısı sayesinde uygulaması kolay ve yapışma kabiliyeti yüksek olan Viscostar Aqua Fixing®, ısıl işleminin ardından yüksek tutulum sağlıyor. Hava koşullarının değişimine direnci yüksek olan yapıştırıcı, yüksek ve düşük sıcaklıklarda kendini bırakmaya karşı dayanıklılık sağlıyor. Atık yönetimi bakımından insan sağlığı ve çevre dostu olan teknoloji, kişinin gece boyunca oluşan istemsiz dönüşlerinde ses yapmıyor, kokusuz oluşuyla da kullanım kolaylığı sağlıyor. Kimyasal atık içermeyen ekolojiyle dost teknoloji, malzeme kaybını en aza indirerek çevreyi koruyor ve ekonomiye katkı sağlıyor.

“DOĞAYA VE GELECEĞE KARŞI SORUMLUYUZ”

Sürdürülebilirlik kavramının altını çizen İşbir Holding CEO Metin Gültepe: “Üretim alanlarımıza kazandırdığımız Viscostar Aqua Fixing® Teknolojisi bir anlamda İşbir’in doğaya olan sorumluluğu ve vizyonunu ortaya koyuyor. Rebounded keçe gibi %100 geri dönüştürülmüş çevre dostu malzemeler zaten üretimimizde yer alıyordu. Bu gibi yeni nesil teknolojilerin üretim hatlarımıza dahil olması için çalışmalarımız devam edecek. Şu an ViscoStar grubu yataklarımızda kullanmaya başladığımız bu teknolojimizin önümüzdeki süreçlerde farklı yatak gruplarımız için de kullanılması planlanıyor.” şeklinde konuştu.

SOLVENT NEDİR?

Solventler yani çözücüler, genellikle diğer maddeleri veya malzemeleri çözmek veya seyreltmek için kullanılan çok sayıda kimyasal maddeden oluşan organik sıvılardır.

İşbir: Dünya Yaylı Yatak Pazarında Türkiye 1. Sırada

26.06.2020 – Dünyadaki yatak pazarında oldukça büyük bir öneme sahip olan Türkiye, dünyanın 14. büyük üreticisi konumunda yer alıyor. İhracat hacmine bakıldığında ise en büyük 11. ihracatçı konumunda. Yapılan araştırmalar da ihracat rakamlarının son 10 yılda 2 katına çıktığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, dünya genelinde artan taleple birlikte ilerleyen süreçlerde Türkiye’nin ihracat alanında daha da büyüyeceği öngörülüyor.

Konuyla ilgili uzmanlar Dünyadaki yatak üretiminin yüzde 40’ını yaylı, yüzde 45’ini ise sünger yatakların oluşturduğunu belirtiyor. Bu kapsamda, yüzde 95 ile yaylı yatak pazarında Türkiye, ilk sırada yerini alırken bu pazarın yüzde 5’ini de süngerli yataklar oluşturuyor.

İHRACATTA YÜZDE 20’LİK BÜYÜME BEKLİYORUZ

İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, “İhracat bağlamında 2020 yılına oldukça iyi başladık. Pandemi ihracatın hızını azaltmış olsa da, pandemi sonrasında talepler yüz güldüren seviyelere yükseldi. 2020 yılının sonunda yüzde 20’lik bir büyüme hedefliyoruz. 2020’nin ilk aylarında başlattığımız yatırım planlarımızı pandemiye rağmen ertelemedik. Yeni yatak üretim hattımızın devreye girmesi ile 2020 sonunda diğer grupların yanı sıra ViscoStar Akıllı yatakların satış cirosunda yüzde 20’lik bir büyüme öngörüyoruz. 2021 yılında ise toplam kapasitemizi yüzde 50 artıracak sürpriz atılımlarımız da olacak.” diye konuştu.

Çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere 26 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Gültepe, “Ürün ihraç ettiğimiz ülkeler arasında Almanya, Belçika, Macaristan, Danimarka, İsviçre gibi ülkeler başı çekiyor. Aynı zamanda Orta Doğu coğrafyasına da etkin ihracat yapan markalar arasındayız” şeklinde konuştu.

ÜLKELERE GÖRE İHRACAT STRATEJİLERİ GELİŞTİRİYORUZ

Gültepe, “Ülkelerin yatak kültürlerine göre yatak tercihleri de doğrudan değişiyor. Baktığımızda Türkiye, yaylı yatak kategorisinde daha çok yoğunlaşmış durumda. Ancak son yıllarda yatak ve uyku kültürünün gelişmesiyle birlikte visco yatakların pazardaki payının arttığını da görüyoruz. Avrupa’ya bakıldığında ise genellikle sünger yatakların kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu da Avrupa’ya sünger yatak ihracatında büyük fırsatların bizi beklediğini gösteriyor.

Bununla birlikte kıta içerisinde bile yatak tercihleri ülkeler bazında değişiyor. Örneğin, Almanya ve Avusturya’da yoğunluklu olarak sünger yatak tercih edilirken, onlara hemen komşu olan Polonya’da yaylı yataklar ön planda. Aynı şekilde Kıta Avrupası’nın batısına baktığımızda İngiltere’de yaylı yatak tercih edildiğini görüyoruz. Biz de bu kapsamda ülkelere göre ihracat stratejileri geliştirme yolunda önemli adımlar atıyoruz” dedi.