Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Döktaş’ın Gen...

Döktaş’ın Genel Kurulu Yapıldı ve Hisse Devri Tamamlandı

Geçtiğimiz ay GÜRİŞ Holding tarafından satın alma sözleşmesi imzalanan Türkiye’nin en büyük döküm tesisi Döktaş’ın genel kurul toplantısı gerçekleşti. GÜRİŞ bünyesindeki ÇELİK Holding A.Ş, yapılan genel kurul ile yönetimi devir almış oldu. Genel Kurulda GÜRİŞ’i temsilen; Tevfik Yamantürk, Alpaslan Aktuğ, Esat Kemal Yeğenoğlu, Mehmet Tahir Varlık, Orhan Metin, Yaylalı Günay yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Bağımsız Üyeler ise; Hasan Basri Aktan, Atilla Zeybek ve Levent Gâniyusufoğlu oldu.

Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.

Şirket, 1973 yılında Bursa ili Orhangazi ilçesinde kurulmuştur. Bursa Orhangazi tesislerinde; pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerini, Manisa Organize Sanayi Bölgesi tesislerinde ise yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Döktaş A.Ş., yıllık 160.000 ton demir döküm parça üretimi, 14.400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet jant üretim kapasitesiyle otomotiv, iş makinaları, tarım araçları ve makine imalatçılarına alüminyum, sfero ve gri dökme demirden döküm parça aksamı üretimi yapmaktadır.

Döktaş , Bursa’nın toplam ihracatında 5. Sırada yer almakta olup 2521 çalışanıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. “

Tamamlanan Ana Ortak Hisse Devrine Ait KAP Açıklaması Şu Şekildedir:

“%93.57 hisse oranıyla ana ortağımız Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. 11 Mayıs 2018 tarihli Finansal Duran Varlık Satışı açıklamasında,Şirketimiz sermayesinin %93,57’sine tekabül eden paylarımızın muteber, kalıcı ve stratejik bir yatırımcıya devri amacıyla Güriş Grubu bünyesindeki Çelik Holding A.Ş. ile başlatılan görüşmelerin olumlu sonuçlanarak Çelik Holding A.Ş.’ye (“Alıcı”) satılmasına karar verildiği ve aynı tarihte taraflar arasında pay devri sözleşmesi imzalandığını duyurmuştu.

Anılan hisse devir işlemine Rekabet Kurulu tarafından 29 Mayıs 2018 tarihinde izin verilmesi, pay devir sözleşmesi ve eklerinde belirtilen diğer koşulların yerine getirilmiş olması ve Türkiye İş Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal Şubesi, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Organize Sanayi Ticari/Bursa Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Orhangazi/Bursa Şubesi ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Bursa Kurumsal Şube (“Kredi Verenler”) lehine rehinli olan söz konusu payların Alıcı’ya devrine 28 Haziran 2018 tarihinde Kredi Verenler tarafından izin verilmesini takiben söz konusu Şirketimiz paylarının Alıcı’ya devri bugün itibari ile tamamlanmıştır. Anılan pay devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Döktaş Dökümcülük’ün yönetim ve kontrolü Alıcı’ya geçmiştir.”

 

GÜRİŞ Türkiye’nin En Büyük Döküm Tesisi Döktaş’ı Satın Aldı

11.05.2018

Türkiye’nin Lideri, Avrupa’nın 5. Büyük Döküm Tesisi “ DÖKTAŞ” ın %93,57 hissesi; sanayi, enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında önemli yatırımlara imza atan GÜRİŞ Grubu tarafından satın alındı. DÖKTAŞ , başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir.

Otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makinaları, makina imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış olan Döktaş, yıllık 160 bin ton demir döküm, 14.400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet alüminyum jant üretimi, yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır.Toplam kapasite itibariyle de Türkiye’nin lideri, Avrupa’ nın 5. büyük döküm tesisi konumundadır.

Üretiminin % 75’ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç eden Döktaş’ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş TOASO, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan FROTO, Türk Traktör TTRAK, Caterpiller gibi dünyanın önde gelen üreticileri bulunuyor.

Döktaş’a ait, pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Orhangazi Tesislerinde yaklaşık 1600 kişi, yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerinin yapıldığı Manisa´da bulunan iki tesiste ise yaklaşık 900 kişi olmak üzere toplam 2500 kişi çalışmaktadır.

GÜRİŞ, Döktaş’ı alarak dünyada pik, sfero ve aluminyum dökümü, Parsan PARSN ve Omtaş ile çelik ve alüminyum dövmeyi ve Asil Çelik ile kaliteli çelik üretimini bünyesinde barındıran sayılı kuruluşlardan biri konumuna geliyor.

 

 

Componenta Dökümcülük’ün Adı Gibi Borsa Kodu da Değişti

25.04.2018

Componenta Dökümcülük’ün unvan değişikliği Borsa İstanbul’daki kodunu da etkiledi. Şirketin unvanının 19 Nisan’da Döktaş Dökümcülük olarak değişmesinin ardından  borsa kodunun da 02/05/2018 tarihinden itibaren DOKTA olarak değişmesine karar verildi. Borsa İstanbul’dan konu ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Borsamız Ana Pazarı’nda işlem gören “Componenta Dökümcülük Ticaret Ve Sanayi A.Ş.”nin ticaret unvanının “Döktaş Dökümcülük Ticaret Ve Sanayi A.Ş.” olarak değişmesi nedeniyle, bülten adı 24/04/2018 tarihinden itibaren “DOKTAS DOKUMCULUK” olarak değiştirilmiş olup; mevcut “COMDO” işlem kodu ise 02/05/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere “DOKTA” olarak değiştirilecektir.

Componenta Dökümcülük’ün Döktaş Dökümcülük Olarak Değişti

19.04.2018

Componenta Dökümcülük unvan değişikliğine gitti. Şirket genel kurulunda alınan karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı ve tescil edildi. Yeni durumda şirketin adı Döktaş Dökümcülük olarak değişikmiş oldu. Şirketten KAP’a şu açıklama yapıldı:

10.04.2018 tarihli Olağan Genel Kurulumuzda gündem maddesi olarak onaylanan esas sözleşme tadili kapsamında; şirket ünvanımız Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş. yerine Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş. olarak değişmiş ve 19.04.2018 tarihinde Orhangazi Ticaret Sicil Müdürlüğünce tescil  edilmiştir.