Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kelebek 7 Yen...

Kelebek 7 Yeni Mağaza Açtı

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla her geçen gün mağazalarına bir yenisini ekleyen Kelebek Mobilya, Türkiye’nin farklı illerinde 7 yeni mağazasını daha hizmete açtı. 

 

21.04.2022 – Türk mobilya sektöründe 87’nci yılını kutlayan Kelebek Mobilya, mağazalaşma atağını sürdürüyor.  

 

Kelebek Mobilya 2022 yılının ilk 4 aylık döneminde 7 mağazasını daha bünyesine ekledi. Yeni mağazalar İzmir Bornova, Sakarya Akyazı, Yozgat Merkez, Aydın Merkez, Erzincan Merkez, Kayseri Forum AVM ve İstanbul Vadi’de hizmete sunuldu. 550 ve 2000 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip mağazalarda Kelebek Mobilya, en yeni ve en seçkin ürünlerini müşterileri ile buluşturuyor. 

 

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla Türkiye’nin her ilinde olma hedefi doğrultusunda ilerleyen ve ürünlerini 200’ün üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunan Kelebek Mobilya, yıl sonuna kadar bünyesine kattığı yeni iş ortaklarıyla büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

 

Kelebek Mobilya Hakkında: Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarındandır. Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluş, bugün ürünlerini yurt içinde 200’ün üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunmakta, yaklaşık 30 ülkeye gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurtdışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir.

Kelebek Mobilya yurtdışındaki 20’nci mağazasını Erbil’de açtı

16.12.2021 – Yurtdışındaki büyümesini sürdüren Kelebek Mobilya, yeni mağazasını Erbil’de hizmete açtı. 

‘Yeniliğe kanat açtık’ mottosuyla yurtiçi ve yurtdışında her geçen gün mağazalarına bir yenisini ekleyen Kelebek Mobilya, yurtdışında yedi ülkede toplam 20 konsept mağazaya ulaştı.

Türk mobilya sektöründe 86’ncı yılını kutlayan Kelebek Mobilya, yeni mağazalarla yurtdışındaki büyümesini sürdürüyor. Kelebek Mobilya, yurtdışındaki 20’nci mağazasını, Kuzey Irak’ın Erbil kentinde hizmete açtı. Erbil mobilyacılar Caddesi’nde 2 bin metrekare büyüklüğündeki mağaza için 300 bin dolarlık yatırım yapıldı. Mağaza açılışına, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile Kelebek Mobilya CEO’su İsmail Doğan, Irak Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Erbil Gümrük Ataşesi Ersay Çete ve Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayat da katıldı.

Ülke ihracatına katkı sağlayacak 

Kelebek Mobilya Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Duman, Erbil’deki mağaza ile birlikte 2021 yılını yurtdışında yedi ülkede 20 konsept mağaza ve ihracat hedeflerimize adım adım yaklaşarak tamamlıyoruz. “Yurtdışına yaptığımız yatırımlarla hem Kelebek Mobilya olarak büyüme stratejimizi sürdürüyor hem de ülke ihracatına ve Türkiye’nin büyümesine destek oluyoruz” diye konuştu.

Kelebek Mobilya Hakkında: Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarındandır. Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluş, bugün ürünlerini yurt içinde 185’in üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunmakta, yaklaşık 30 ülkeye gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurtdışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir.

Kelebek Mobilya Eğitim Kursu ile Sektöre Personel Yetiştiriyor

15.12.2021 – Pandemi ile birlikte mobilya sektöründeki artan talepler, sektörün ‘kalifiye personel’ sıkınıtısını da gündeme taşıdı. Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Sektörün en hızlı büyüyen markası olarak nitelikli özel iş gücü ihtiyacını fazlasıyla hissediyoruz. Bu sebeple bünyemizde açtığımız eğitim kurslarıyla sektöre personel yetiştirmeye başladık” dedi.  

Mobilya sektöründe gerek yurtiçi satışlar gerekse ihracata yönelik artan taleple birlikte, üretim aşamasında çalışacak mavi yaka personel ihtiyacı da büyüdü. Kelebek Mobilya, özellikle marangoz, boyacı, döşemeci gibi ustalık gerektiren işlerde çalışacak personel eksikliğine karşı, bünyesinde eğitim kurslarını hayata geçirdi.

Döşemeci, boyacı, zanaatkar aranıyor

Artan taleplerle beraber, mobilya alanında yoğun nitelikli işgücü sıkıntısı olduğunu belirten Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Sektörün en hızlı büyüyen markası olarak nitelikli özel iş gücü ihtiyacımız da oldukça arttı. Özellikle koltuk gruplarında döşemeci ihtiyacı her geçen gün artmaya devam ediyor. Panel gruplarında da yapılan teknolojik yatırımlarla birlikte makine operatörü ihtiyacı söz konusu. Boyacı ve zanaatkar konusunda eleman bulmak da oldukça zorlaştı. Markamız bu açığı kendi bünyesinde açtığı eğitim kursları ile gidermeye çalışıyor” dedi.

2022 yılında 200’ün üzerinde işçi alınacak

Kelebek markası olarak büyüme trendleriyle beraber, 2021 yılında 150’nin üzerinde mavi yaka personel istihdam ettiklerini ve 2022’de de 200’ün üzerinde istihdam planlandığını açıklayan Tolga Kaya, şunları söyledi: “Kelebek Mobilya olarak nitelikli personel konusunda genç ve eğitimli arkadaşları alarak şirket içi sürekli eğitim kurslarımızla yetiştirmeye devam ediyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı işletmelerimizde teorik ve uygulamalı eğitimlerle karşılıyoruz. Mavi yaka çalışanlara daha fazla değer vererek ortak fikir yürüterek işleri kolaylaştırmaya, çalışma şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Gelir ve sosyal haklarını insanca yaşayabilecekleri seviyeye taşımaya çalışıyoruz.”

Teknoloji ‘mavi yaka’ şartlarını değiştirdi

Tolga Kaya söz konusu mesleklerde çalışacak işçi bulamamanın, gençler arasındaki ‘mavi yaka’ imajı olduğunun altını çizerek, “Meslekleri daha cazip kılacak şartlar ve koşulların sağlanması gerekiyor. Emek yoğun noktalarda çalışma şartlarını yeni yatırımlar yaparak düzeltiyoruz. Gelişen teknoloji iş yapış biçimlerini de değiştirdi. Gençleri bu sektöre yönlendirmek için sektörün eskisi gibi tamamen emek yoğun olmadığını kanıtlamamız lazım. Bu nedenle de gerekli otomasyon ve inovasyon yaptırımlarını yaparak işletmeleri Endüstri 4.0 seviyesine taşımak önemli. Mavi yaka da artık beden güçlerinden daha çok fikirlerini kullanarak çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Kelebek Mobilya Hakkında: Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarındandır. Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluş, bugün ürünlerini yurt içinde 160’ın üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunmakta, yaklaşık 30 ülkeye gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurtdışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir.

 

Kelebek Mobilya Hammadde Sorununu Alternatif Malzemelerle Çözdü

02.11.2021 – Pandemi nedeniyle gümrüklere takılan hammadde ve buna bağlı tedarikle ilgili zorlu bir süreç yaşayan mobilya sektörü, üretime yönelik sıkıntı içerisinde. Geliştirdikleri çözümlerle tüketicilere mağduriyet yaşatmadan satışlara devam ettiklerini belirten Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Üretimlerimizi ve üretim parkurlarımızı bu sorunu aşmak üzere entegre ettik. Cam muadili yarı mamül satışlarına yönelik araştırma yapıyor ve yeni tasarımlarımızda da daha doğal ve daha ahşap tarzlar kullanıyoruz” dedi.  

Kelebek Mobilya pandemi dönemindeki değişimi alternatif çözümlerle atlattı. Pandeminin birçok alanda olduğu gibi mobilya sektörünü de hazırlıksız yakaladığını söyleyen Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya gümrüklerde yaşanan sorunlar nedeniyle mobilya sektöründe hammadde temininde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

Hammadde yetersizliği en büyük sorun

Tolga Kaya, “Pandemiden dolayı yurtdışından ithal ettiğimiz kumaş, desenli kağıt ve sünger gibi hammaddeler gümrüklerde yaşanan problemler nedeni ile elimize ulaşamadı. Bu da haliyle tedarikte bazı sorunların yaşanmasına neden oldu. Biz bu süreçte alternatif malzemelerle üretimlerimizi aksatmamaya gayret ettik. Üretimlerimizi ve üretim parkurlarımızı bu sorunu aşmak üzere entegre ediyoruz. Cam muadili yarı mamül satın alımları ilgili birimlerimiz tarafından dünya çapında araştırılıyor. Bu etken ürün tasarımlarımızda değişikliklere de sebep oluyor. Yeni tasarımlarımız daha doğal ve daha ahşap tarzlara doğru yönlendiriyoruz” dedi.

Müşteri iletişim çeşitliliği sektöre önemli katkılar sağladı

Tolga Kaya, bu dönemde mağaza giriş sayılarında önemli bir düşüş de yaşandığını hatırlattı. Satış yapmakta zorlanan mobilya sektörünün bu süreci aşmak için müşteri iletişim çeşitliliğine gittiğini ifade eden Tolga Kaya, “Kelebek Mobilya olarak biz bu zorlu süreci aşmak için online satışa ağırlık vermeye başladık. Bunun için ayrı bir ekip kurduk. Her bayimize bir WhatsApp hattı açtık. Canlı satışlara başladık. İnsanlar web sitemize girdiklerinde diledikleri an mimarlarımızla görüşebildiler. Kısacası insanlara evlerinde kaldıkları halde bile alışveriş yapabilecekleri online platformlar zinciri kurmuş olduk. Kampanyalı satışlarımızla birlikte de pandemi sürecinde beklentilerimizin üzerinde bir satış performansı sergiledik. Satış rekoru kırdığımız zamanlar bile oldu” şeklinde konuştu.

 

Kelebek Mobilya 2021’in İlk Çeyreğinde 19 Mağaza Yatırımı Yaptı

24.05.2021 – “Kanat Açalım Yeniliğe” mottosuyla 2021 yılına “merhaba” diyen Kelebek Mobilya, yılın ilk çeyreğinde mağaza yatırımında önemli atılımlar gerçekleştirdi. Ürünlerini geniş dağıtım kanalları, hızlı ve kaliteli satış sonrası hizmetleriyle birlikte Türkiye’nin en ücra köşesine kadar ulaştıran Kelebek Mobilya, ilk çeyrekte yurt içinde 18, yurt dışında ise 1 adet olmak üzere toplam 19 mağaza açılışına imza attı. Kelebek’in yılsonundaki hedefi ise yurt içinde 30 yeni mağaza daha açmak ve 11 ülkeye daha giriş yapmak…

Kurulduğu günden bu yana teknolojiden ilham alarak katma değeri yüksek koleksiyonlarını takipçileriyle buluşturan Kelebek Mobilya, mevcut pazarlarına yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Geniş dağıtım kanalı, hızlı ve kaliteli satış sonrası hizmetleriyle Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmasının yanı sıra 32 farklı ülkede faaliyet gösteren Kelebek, 2021 yılında da mağaza yatırımlarına devam ediyor.

“Kitlesel marka olma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz”  

Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiren Kelebek Mobilya, ilk çeyrekte yurt içinde 18, yurt dışında ise 1 olmak üzere toplam 19 mağazanın açılışını gerçekleştirdi. 2021 yılında hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Kelebek, yılsonunda Türkiye genelinde 30 yeni mağaza daha açmaya ve yurt dışında ise 11 farklı ülkeye daha giriş yapmaya hazırlanıyor. Kelebek’in mağaza yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Kelebek Ailesi’ne katılacak yeni lokasyonlarımız ile kitlesel marka olma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Üreterek istihdama ve ülke ekonomimize destek vermek, bunu yaparken de dünyanın önemli markalarından biri haline gelmek en öncelikli hedefimiz. Bu hedefe giden yoldaki zorlu yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm bayilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kelebek Mobilya Hakkında: Türkiye’nin ilk panel mobilya ve mutfak üreticisi olan Kelebek, Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşlarındandır. Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce’de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluş, bugün ürünlerini yurt içinde 160’ın üzerinde mağazada tüketicilerin beğenisine sunmakta, yaklaşık 30 ülkeye gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurtdışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir.

Kelebek Mobilya’nın ilk çeyrekte açılan mağaza listesi

  • İstanbul: Şişli, Maltepe 2, Ataşehir, Silivri, Bahçelievler
  • Ankara: Yenimahalle (2 adet), Çankaya
  • İzmir: Kısıkköy
  • Balıkesir: Altıeylül
  • Yalova: Çiftlikköy
  • Aydın: Didim
  • Kayseri: Kocasinan
  • Mardin: Midyat
  • Muğla: Dalaman
  • Şanlıurfa: Karaköprü
  • Hatay: Samandağ
  • Bursa: Mudanya
  • Yurt dışı: Irak

Doğtaş Kelebek, çıkarılmış sermayesini nakit sermaye artırımı yoluyla, 350.000.000 TL’ye yükseltti.

22.10.2020 – 2020 yılında hayata geçirdiği yeni mağazacılık uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çeken, mobilya sektörünün öncü markası Doğtaş Kelebek, 269 Milyon TL sermayesini artırarak, 350 Milyon TL olarak KAP’a bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda, 2020 yılsonu hedefini güncelleyerek, 1 Milyar TL olarak revize eden Doğtaş Kelebek’in CEO’su İsmail Doğan yaptığı açıklamada, “ülkemizin ve dünyanın Covid-19 ile mücadeleyle geçirdiği 2020 yılını olumsuzlukların getirdiği yeni fırsatların yılı olarak değerlendirdik.” şeklinde konuştu.

Doğanlar Yatırım Holding Yön. Kur. Bşk. Davut Doğan ise, “Sermaye artışına holding olarak katılacağız. Döviz borçlanmamızı aşağı çekmiştik. Holding’e girecek 81 Milyon TL ile daha da aşağı çekerek karlılığımızı artırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Doğanlar Yatırım Holding’in mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Doğtaş Kelebek Grup’un, aile tarafından 48 yıl önce kurulan markası Doğtaş, bu yıl da yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla büyümeye devam ederken, 85. yılını kutlayan Kelebek ise, Türkiye genelinde yaptığı mağazacılık yatırımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 2021 yılında, büyümesine devam eden ve Lova Yatak ile yatak sektöründe ciddi bir pay hedefleyen Doğanlar Yatırım Holding, enerji şirketi Biotrend’i ise yılsonu kapanış bilançoları ile halka arz edecek.

Her olumsuz gelişmenin devamında ticari olarak yeni atılımlar için fırsatlar olduğunun altını çizen Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2021 yılında yatırımlarına devam edeceklerini ve Holding çatısı altındaki tüm şirketlerin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüyerek, daha da büyük başarılara imza atacaklarını belirtti.

 

 

Doğtaş Kelebek 2017 Yılında Yüzde 52 Büyüdü

13.03.2017 – Türkiye mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş Kelebek, başarılı bir 2017 yılını geride bırakırken; 2018 yılında yükselen performansını devam ettirerek, sektörde fark yaratacak çalışmalara imza atmaya hazır.

2017 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Doğtaş Kelebek Mobilya, satış gelirlerinde yüzde 52 büyümeye imza attı ve yılı 15,3 milyon TL net kar ile tamamladı. Sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes: “Yoğun bir çalışma temposuyla satış grafiğini yukarı çıkardık ve 2017 yılında güçlü bir büyüme hikayesi yarattık. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 52 büyüme gösteren şirketimiz, 2017’yi 600 milyon TL’nin üzerinde bir ciroyla kapattı. 2017 yılı bizim için yeni bir atılımın da başlangıcı oldu. Yenilenen ve trendlere uygun olan ürün portföyümüz, yenilediğimiz mağaza konseptlerimiz, satış sonrasında fark yaratan uygulamalarımız ve önümüzdeki günlerde yapacağımız yeniliklerle 2018’de de mobilya perakendeciliğinde adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda; üretim yatırımlarımızı bitirmiş durumdayız. Markalaşmanın öneminin farkındayız ve yatırımlarımızı da dünya markası olma hedefiyle yapıyoruz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni bayilikler vermeye, yeni mağazalar açmayı hızla sürdüreceğiz” dedi.

“Yeni yatak markamız hazır; Doğtaş ve Kelebek mağazalarımızda satışa sunduk”

Bugüne kadar yatak üretimi de gerçekleştirdiklerini ancak bu alanda bilinirliliğin mobilya kadar olmadığını söyleyen Serbes; “Kişiye özel, son teknolojide, inovatif, insani faydayı ön planda tutan yatak ve ev tekstili koleksiyonu hazırladık, piyasaya yeni markamız Lova Sleep ile iddialı bir giriş yapıyoruz. Yeni markamız öncelikli olarak Doğtaş ve Kelebek konsept mağazalarımız içinde ayrı bir bölümde satışa sunulacak. 2017 yılında yakaladığımız ivmeyi 2018’de çok daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Mağaza konseptlerimizde yaptığımız yenilik, ürün portföyümüzde gerçekleştirdiklerimiz, yatak sektörüne getireceğimiz fark ve birçok yenilikle 2018 yılında adımızdan sıkça söz ettireceğiz” diye konuştu.

“Uluslararası fuarlarda boy gösteriyoruz”

Perakende sektörü dinamikleri ile yürüyen bir şirket olduklarının altını çizen Serbes; “Global markalar yaratmanın gerektirdiği şekilde hareket ediyoruz. 18-21 Mart’ta Çin Guangzhou Mobilya Fuarı’nda, 17-21 Nisan’da da İtalya’nın gözbebeği olan Milano Uluslararası Mobilya Fuarı’nda stantlarımızla yer alacağız. Türk markasının gücünü dünyaya kanıtlama gayreti içerisindeyiz. Yıllardır gerçekleştirilen birçok araştırma sonuçlarında; sektörünün en beğenilen şirketi seçilmemiz, en değerli ve süper markalar arasında yer almamız, birçok tasarım, kalite ve hizmet ödülüne layık görülmemiz, kurumsallığımızı ortaya koyduğu gibi profesyonel yönetim anlayışımızın da göstergesi. Bu başarılar rekabette de bizi farklılaştırıyor ve öne çıkarıyor” dedi.