Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Doğtaş, 2020 ...

Doğtaş, 2020 Yılı Mağaza Hedeflerine Ulaştığını Açıkladı

09.10.2020 – Mobilya sektörünün yenilikçi markası Doğtaş, yılın son çeyreğinde yurtiçi ve yurtdışında açılan yeni mağazalarıyla, yılı Türkiye genelinde toplam 180 ve dünyada 12 yeni mağaza ile 2020 hedefinde tam isabet sağlayacak.

Doğtaş, geçtiğimiz yıl sonunda “tarz ve uyumun aşkı” mottosuyla çıktığı yeni yolda emin adımlarla hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Pandemi döneminde geliştirdiği yenilikçi mağazacılık uygulamalarıyla sık sık kendinden bahsettiren Doğtaş, “zorlu bir yıl” olarak nitelendirdiği 2020 yılının son çeyreğine girerken, marka hedeflerini gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyor.

Yıl içinde özel dönemlerde yaptığı toplu mağaza açılışlarıyla dikkatleri çeken Doğtaş Kelebek Grubu’nun CEO’su İsmail Doğan yaptığı açıklamada “Bugün Doğtaş markasıyla, yurt içinde 166 mağazayla hizmet veriyoruz. Bu sayıyı yıl sonu itibariyle 180 olarak hedeflemiştik, hedefimize ulaşarak yılı bitireceğiz. Yurtdışında ise 7 yeni mağazamız bu yıl hizmete açılırken 5 yeni mağazamızın da hazırlık süreçleri devam ediyor“ şeklinde konuştu. Yurt dışı yatırımlarının da önemli olduğunun altını çizen İsmail Doğan, Doğtaş’ın İngiltere, Karadağ, Güney Afrika, Özbekistan, Türkmenistan gibi lokasyonların içinde bulunduğu yeni noktalarda tüketicisiyle buluşmasından heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek, pandemi sonrası hızla yurt dışı noktalarının artacağının altını çizdi.

2020 son çeyrekte yurt içinde açılacak 14 yeni Doğtaş ile, yılı hedef rakam olan 180 mağazayla bitirecek olan marka, yurt dışında da, açılan 7 mağazaya ek olarak 5 yeni mağaza açma hedefini gerçekleştirecek.

Doğtaş, tarz ve uyum aşkını 2021 yılında yurt içi ve yurt dışında daha fazla noktada tüketicisine sunmayı hedefliyor. 

 

Doğtaş Londra Mağazasını Açtı

26.06.2020 – Doğtaş, Londra Edmonton’da açılan yeni mağazasıyla 2020 büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaştı. 2020 yılında yurtiçi ve yurtdışı %40 büyüme hedefiyle yola çıkan Doğtaş, bu yolda hız kesmeden adım atmaya devam ediyor.

28 ülkede 400’e yakın mağazayla tüketicilerine hizmet veren Doğtaş Kelebek grubunun lokomotif markası Doğtaş, bir süredir yeni yatırımcısıyla birlikte açacağı Londra mağazasının hazırlıklarını sürdürüyordu.

Doğtaş’ın bu sene başında açıkladığı yurtdışındaki mağaza sayısını artırma hedefi çerçevesinde emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirten Doğtaş Kelebek CEO’su İsmail Doğan sözlerini şöyle devam ettirdi: “Artık geride kaldığını umduğumuz pandemi sürecinde yaptığımız hazırlıklar, yılın ikinci yarısında açacağımız yurtiçi ve yurtdışı mağazalarıyla gerçeğe dönüşüyor. Geçtiğimiz dönemde Çin’e olan talebin azalmasıyla birlikte, Türkiye mobilya sektörü, yeni pazarlara açılma ve büyüme adına pozitif bir görüntü sergiliyor. Türk Mobilya sektörü 2019 yılında üretimde 13, ihracatta ise 12. sıradaydı. Bu yeni gelişmeleri faydaya çevirerek Türkiye’nin bu alanda kazançlı çıkacağına inanıyorum. Biz de Doğtaş olarak, yeni lokasyonlarda yeni yatırımcılarla görüşmeye devam ediyoruz.”

25 Haziran’da perakende mağazacılık alanında başarılı bir geçmişe sahip olan yeni iş ortağıyla birlikte açılan Doğtaş mağazası, tarz ve uyum konseptini Londra’daki müşterisiyle buluşturmaya hazır.

 

Doğtaş Kelebek’ten Sözleşme İmzalandığına dair Açıklamalar

04.12.2019 – Doğtaş Kelebek, kamuoyunu aydınlatma platformuna Katar ve Bahreyn’de olmak üzere mobilya sözleşmelerinin imzalandığı açıklandı. Söz konusu söleşmelerdeki işlerin 25.12.2019’da başlayacağı ve 3 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Biri 9,6 milyon, diğeri 2,7 milyon TL olmak üzere toplam 12,3 milyon TL’lik işlerin yapılacağı açıklandı. Yapılan bildirim şu şekilde yer aldı:

“Şirketimiz ile Katar’ın önde gelen mobilya firması arasında “QF Housing Projesi” kapsamında hareketli mobilyaların teslimi için 1.676.516 USD (yaklaşık 9.621.525 TL) toplam bedelli sözleşme imzalanmıştır.

Yine şirketimiz ile Bahreyn’in önde gelen inşaat firması arasında “Hotel Projesi” kapsamında hareketli mobilyaların teslimi için 482.746 USD (yaklaşık 2.770.450 TL) toplam bedelli sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme konusu işler 3 ay içinde tamamlanacaktır.”

 

Doğtaş’tan İhracat Hamlesi

Özellikle ihracata yönelik çalışmaları ve yurtdışında yatırım atağı devam eden Doğtaş, kur artışını fırsata çeviriyor. Şimdi ihracat zamanı diyen Doğtaş, Pakistan ve Çin’e de iddialı bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor.

13.08.2018 – Mobilya sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmayı hedefleyen Doğtaş, bayram sonrası resmi açılışını gerçekleştireceği ikinci İsviçre mağazası dışında; Eylül ayında Pakistan’da 4 satış noktası açacak.

Yurtdışı tanıtım çalışmaları kapsamında, 10-13 Eylül’de 42. Uluslararası Çin Mobilya Fuarı’nda (Şangay) yer alacak olan Doğtaş, fuar sonrasında da Çin’de ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor.

İsviçre, Pakistan ve Çin’deki mağazalaşmanın yanı sıra; Eylül ayından itibaren, Liberya, Kazakistan, Libya, Kıbrıs, Azerbaycan, Sudan ve Nijerya’da da açılışlar yapacak olan marka, Doğtaş kalitesini hem mevcut pazarlarda hem de yeni ülkelerde yaygınlaştırmayı planlıyor.

Doğtaş’ın yurtdışı yatırımlarıyla ilgili konuşan Doğtaş CEO’su Ersin Serbes; “Mobilya sektörü için yurtdışında önemli bir potansiyel var. Bu yıl özellikle ihracata yönelik çalışmalara yoğunlaştık. Kur artışları nedeniyle ihracattaki yatırımlarımızla durumu fırsata çevirmek istiyoruz. İhracata yoğunlaşma zamanı. Sektörümüzde Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olma hedefiyle önemli işbirliklerine imza atıyoruz. Yeni mağazalarımız açılış sürecinde. Eylül’de Pakistan’da 4 mağaza birden açıyoruz. Çin’in en büyük design firmalarından Gold Mantis tarafından organize edilen Design Town Kompleksi’nde, Suzhou Xeixin Decoration Co., Ltd ile anlaştık. Suzhou’da 1.000 m2 büyüklüğünde Doğtaş mağazasının yanı sıra 2020 yılına kadar da diğer şehirlerde 3 mağaza açmak üzere sözleşme imzaladık. Aynı zamanda Çin’de projeli işler alanında da çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem yurtiçi hem yurtdışındaki yatırımlarımızla, bu yılı geçen yılki performansımızın üzerinde tamamlamak istiyoruz.” dedi.

 

Doğtaş, Çin’de Bayilik Anlaşması İmzaladı

05.07.2018 – Global pazardaki konumunu güçlendiren Doğtaş, ihracata yönelik önemli anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Çin’in Jiangsu eyaletinde yer alan, ekonomi, ticaret ve iş merkezi konumundaki ikinci büyük şehri Suzhou’da 1.000 m2 büyüklüğünde Doğtaş Exclusive mağazası açılacak.

Yurtiçindeki hızlı büyümesini sürdüren Doğtaş, yurtdışında açtığı mağazalarla Türk mobilyasının kalitesini dünyanın birçok noktasına ulaştırıyor. Çin’in en büyük design firmalarından Gold Mantis tarafından organize edilen Design Town Kompleksi’nde, Suzhou Kexin Decoration Design Co. Ltd. ile anlaşmaya varan Doğtaş, Suzhou’da açacağı 1.000 m2 büyüklüğündeki Doğtaş Exclusive mağazası dışında 2020 yılına kadar diğer şehirlerde de 3 mağaza daha açmak üzere sözleşme imzaladı. Doğtaş aynı zamanda Çin’de projeli işler alanında da çalışmalar gerçekleştirecek.

Doğtaş, mobilya sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmak istiyor

Son dönemde Liberya, Lübnan, Kazakistan, İsviçre, Libya, Kıbrıs, Azerbaycan ve Pakistan’da 4 tane olmak üzere 11 yeni mağaza açan Doğtaş, ayrıca yaz sonuna doğru Sudan ve Nijerya mağazalarını da hizmete açmış olacak. Doğtaş, yıl sonuna kadar hem mevcut pazarlarda konumunu güçlendirmeyi hem de yeni ülkelere giriş yapmayı planlıyor.

2018 yılını ihracatta atak yılı olarak gören Doğtaş, yaptığı yeni anlaşmalarla Türkiye’yi yurtdışında da başarılı şekilde temsil etmeye çalışıyor. İhracat tarafında yaşanan gelişmelerin ülkemize pozitif değer kattığını vurgulayan Doğtaş Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Şen; “Global pazardaki konumumuzu her yıl daha da güçlendiriyoruz. Çin her zaman odağımızda olan bir ülke ve markamızı burada yaygınlaştırmak bizim için son derece önemli. İhracata yönelen firmalardan biriyiz ve sektörde Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmayı istiyoruz. Özellikle Afrika pazarı ve deniz aşırı ülkelerde yaygınlığımızı artırıyoruz. Şu an 32 ülkeye aktif ihracat gerçekleştiriyoruz. 31 mağazamız açılış sürecinde. Yurtdışı satışlarımızı güçlendirmek için yeni iş birliklerine imza attık; İtalya’daki yeni iş ortağımız 55 zincir mağazasında yatak markamız Lova ürünlerinin satışı ve dağıtımını yapacak. Bu yıl tüm satış noktalarında Lova Sleep markasını konumlandırmış olacağız. Bu anlaşmalar ülkemiz için de gurur duyulacak gelişmeler. Hem yurtiçi hem yurtdışındaki çalışmalarımızla, 2018 yılını geçen yılki performansımızın üzerinde tamamlamak istiyoruz.” dedi.

 

Doğtaş Kelebek Şimdi de Beyrut’ta

03.07.2018 – İhracata yönelik çalışmaları ve yurtdışı mağazalaşma atağı devam eden Doğtaş, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 1.000 m2’lik yeni mağazasının resmi açılışını gerçekleştirdi.

Mağaza zincirine önemli halkalar ekleyen Doğtaş, yatırımlarını hızla sürdürüyor. Beyrut mağazasının açılışını gerçekleştiren Doğtaş’ın açılış organizasyonuna Lübnan Sanayi Bakanı Hussein El Hage Hassan, Türk Ticaret Müşavir Yardımcısı Mr. Elie Ready, Türkiye’nin Beyrut Maslahatgüzarı Sencer Yöndem, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Doğtaş CEO’su Ersin Serbes, Doğtaş Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Şen, Doğtaş Uluslararası Pazar Geliştirme Müdürü Ayhan Özden, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Doğtaş Lübnan dışında; Liberya, Kazakistan, İsviçre, Libya, Kıbrıs, Azerbaycan ve Pakistan’da 4 satış noktası olmak üzere 10 yeni mağazayı daha hizmete açıyor. Ağustos’ta Sudan, Eylül ayında da Nijerya’da mağaza açacak olan Doğtaş hem mevcut pazarlarda konumunu güçlendirmeyi hem de yeni ülkelere giriş yapmayı planlıyor.

Ersin Serbes: “Mobilya sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmayı istiyoruz.”

Global pazardaki konumu her geçen gün güçlenen Doğtaş’ın yurtdışı yatırımlarıyla ilgili konuşan Doğtaş CEO’su Ersin Serbes; “İhracata yönelen firmalardan biriyiz ve sektörde Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmayı istiyoruz. 30’un üzerinde ülkeye aktif ihracat gerçekleştiriyoruz. Mevcut pazarlarda güçlenip, yeni pazarlara da açılarak; dünyada yayılmaya, Doğtaş markamızı uluslararası arenada daha güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Lübnan’da mağaza açmış olmak bizim için stratejik öneme sahip. Lübnan ve çevre ülkelerde yaygınlaşmayı istiyoruz. 30’a yakın mağazamız açılış sürecinde. Hem yurtiçi hem yurtdışındaki çalışmalarımızla, 2018 yılını geçen yılki performansımızın üzerinde tamamlamak istiyoruz.” dedi.

 

 

Doğtaş Kelebek Mobilya İSO 500’de 52 sıra yükseldi!

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı.

31.05.2018 – Doğtaş Kelebek Mobilya, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı ”Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması”nda; geçtiğimiz yıla göre cirosunu en çok artıran şirketler arasında yer alarak, 52 sıra birden yükseldi. Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Doğtaş Kelebek Mobilya yakaladığı büyümeyle İSO 500 2017 Listesi’nde 287. sıraya yerleşti.

Satışlarını artırarak sektör ortalamasının çok üzerinde büyümeye devam eden ve iki değerli markasıyla yükselen bir ivme yakalayan Doğtaş Kelebek, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 52 büyüyerek önemli bir başarı hikayesine imza attı. Yüzde 52 büyüme, Doğtaş Kelebek Mobilya’yı İSO 500’de de 52 sıra yukarıya taşıdı.

Açıklanan İSO 500 Listesi’nde 52 sıra birden yükselerek 287. sıraya yerleşen Doğtaş Kelebek Mobilya’nın CEO’su Ersin Serbes, bu önemli başarıyla ilgili olarak: “Göreve geldiğimiz 2016 yılından bu yana şirkette verimliliği artıracak aksiyonlara odaklandık ve bu anlamda birçok çalışma gerçekleştirdik. Bayi kanalında da bu yönde önemli adımlar attık. Perakende sektörü dinamiklerini iyi bilen ve bu dinamiklere göre hareket eden bir şirketiz. Yılların verdiği birikim ve uzmanlığımızı ustalıkla yansıttığımız tasarımlarımızı müşterilerimize uygun koşullarda sunmaya gayret gösteriyoruz. Yenilenen ürün portföyümüz, hem Doğtaş hem Kelebek Mobilya’da yenilediğimiz mağaza konseptlerimiz, satış sonrası çalışmalarımızla mobilya perakendeciliğinde fark yaratmaya çalışıyoruz. İSO 500 Listesi’nde 52 sıra birden yükselmek bizim için çok önemli bir gelişme. Hedeflerimiz büyük. Türk mobilya sektörünün parlayan yıldızı olmaya devam etmek istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

 

Doğtaş ve Kelebek’te 2018 Hedefleri

31.05.2018 – 45 yıllık geçmişe sahip Doğtaş ile 83 yıllık, Cumhuriyet tarihinin en köklü markalarından biri olan Kelebek Mobilya’nın 2012 yılındaki birleşmesiyle, mobilya pazarında gücüne güç katan Doğtaş Kelebek, yapılanmada değişikliğe giderek iki markasını operasyonel olarak birbirinden ayırma kararı aldı.

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, şirket bünyesini daha çevik ve çalışma anlayışını daha ilerilere taşıyacak bir yapıya dönüştürmek amacıyla; her iki markaya birer genel müdür atanarak, Doğtaş ve Kelebek markaları organizasyonel olarak birbirinden ayrıldı.

Şirkette CEO’luk görevine, kendisine bağlı iki genel müdürle devam edecek olan Doğtaş Kelebek Mobilya CEO’su Ersin Serbes, yapılan organizasyon değişikliği ile ilgili olarak açıklama yaptı. Serbes: “Başarıyla mücadele ettiğimiz sektörümüzde, markalarımızla 2017 yılında yükselen bir ivme yakaladık ve önemli bir büyüme hikayesine imza attık. 2018 ilk çeyreğinde büyümeye devam eden şirketimiz, ülkemizde yaşanan seçim atmosferine rağmen yine gelişmesini devam ettiriyor. Yılın kalan bölümünde de bunun çok üzerinde başarılar elde edeceğiz. Hedeflerimize ulaşma yolunda; bünyemizi daha çevik, dış zorluklara karşı daha dirençli ve daha odaklı bir yapıya kavuşturmak istedik ve her iki markamız için de ayrı iki genel müdür atanmasına karar verdik. Doğtaş Genel Müdürlüğü’ne sektörün deneyimli isimlerinden, şirketimizde 2 yıldır Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten İlhan Tunçman’ı, Kelebek Genel Müdürlüğü’ne ise, Kelebek Mutfak Marka Direktörlüğü görevini yürüten Taner Çakır’ı getirdik. İki genel müdürümüz de Doğtaş ve Kelebek markalarını ayrı operasyonda yönetecek” dedi.

Doğtaş ve Kelebek’te 2018 hedefleri

2018 hedeflerine değinen Serbes; “Markalaşmanın öneminin farkındayız ve yatırımlarımızı da dünya markası olma hedefiyle yapıyoruz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni bayilikler vermeye, yeni mağazalar açmaya devam edeceğiz. İkinci çeyrekte 28 tane Doğtaş, 11 tane Kelebek satış noktamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız projeler ve yaptığımız yatırımların meyvelerini bu yıl alacağız, 2018’de başarımızı daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz” dedi.

“Tüketicilerde KDV indirimi ve seçim beklentisi var”

“Sektör olarak KDV indirimini konuttaki gibi bekliyor ve bunun için gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz” diyen Serbes; “Tüketicilerimizin hem KDV indirimi hem de seçim beklentisi nedeniyle bir kısım alımlarını ertelediğini gözlemliyoruz. Sektöre hareket getirecek kararların alınmasını bekliyoruz” dedi.

 

Doğtaş, Çin Fuarı’ndan Güzel Haberlerle Döndü

26.03.2018 – Dünyanın birçok noktasında yer alan mağazalarıyla birlikte 32 ülkeye aktif ihracat yapan ve yurtdışında Türk mobilyasını başarıyla temsil eden Doğtaş, Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen, dünya mobilya sektörünün buluştuğu Çin Uluslararası Mobilya Fuarı’nda (CIFF) katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fuarda yer alan standında yeni koleksiyonlarını sergileyen ve 27 farklı ülkeden sektör firmalarının taleplerini değerlendirmek üzere 100’ün üzerinde görüşme gerçekleştiren Doğtaş, önümüzdeki günlerde ses getirecek sürpriz anlaşmalara hazırlanıyor.

Global pazardaki konumu her yıl güçlenen Doğtaş, ihracata yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 18-21 Mart tarihlerinde Çin’in Guangzhou kentinde yapılan Mobilya Fuarı’ndan yer alan Doğtaş, 17-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Isaloni 2018 Mobilya Fuarı’nda da stant açarak Türk mobilyasını yurtdışında temsil edecek.

Ersin Serbes: “2018’i ihracat yılı ilan ettik, uluslararası fuarlarda Türk mobilyasını temsil ediyoruz”

Doğtaş CEO’su Ersin Serbes, katıldıkları uluslararası sektörde en önemli ilk üç fuardan biri olan Çin Fuarı ile ilgili olarak; “2018’i ihracat yılı ilan ettik. Fuar boyunca, Doğtaş standımızda yer alan koleksiyonlarımızı, yurtdışındaki yaygınlığımızı ve yatırımlarımızı, uluslararası pazarlara tanıtmanın mutluluğunu yaşadık. Çin Fuarı’nda yaptığımız görüşmeler ihracat hedeflerimize yaklaşmamızı sağlayacak. Uluslararası fuarlara katılarak Türk mobilyasını dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki ay dünyanın en çok takip edilen mobilya fuarı olan Isaloni’de yine standımızla yer alacağız. Mevcut pazarlarda güçlenip, yeni pazarlara da açılarak; dünyada yayılmaya ve Doğtaş markamızı uluslararası arenada daha fazla duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Davut Doğan’dan Doğtaş Kelebek’in İhracat ve Yatırımlarına İlişkin Açıklamalar

01.02.2018

Doğtaş’ın ardından Kelebek markasının Turquality hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, gerek Doğtaş gerekse Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini ve 2018’i ihracat yılı ilan ettiklerini söyledi.

Doğtaş Kelebek 2018’i ihracat yılı ilan etti

Türkiye’nin lider mobilya şirketlerinden Doğtaş Kelebek Mobilya, 2018’i ihracat yılı ilan etti. Doğtaş markasının ardından Kelebek markası için de Turquality hazırlıklarını tamamlayan şirket, dünyanın dört bir yanından 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu yıl yurtiçi büyümenin yanı sıra yurtdışında da mağazalaşmayı hızlandıracak olan Doğtaş Kelebek Mobilya, başta Afrika Bölgesi olmak üzere birçok bölgede yatırım atağına geçti. Doğtaş ve Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini belirten Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “2018’i Doğtaş Kelebek Mobilya için ihracat yılı ilan ettik” dedi.

Doğtaş Kelebek Mobilya olarak 2017 yılında yüzde 50 büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Doğan, bu yıl da özellikle ihracatta yapacakları atağın etkisiyle ciddi bir büyüme hedeflediklerinin altını çizdi. Doğan, “Doğtaş ve Kelebek olarak ciddi bir performans sergiledik. Yatak fabrikamızdaki atıl kapasitemizi yeni yatak markamız ile verimli hale getirdik. Bu yıl yatak tarafında büyümeye hız verip, yılı güçlü bir büyümeyle tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

“Tahvil ihracı planlıyoruz”

Doğtaş Kelebek Mobilya olarak 2017 yılında finansal disiplini sağladıklarına dikkat çeken Doğan, önümüzdeki dönemde döviz cinsi kredileri kapatma amacıyla TL cinsi tahvil ihracı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Doğan, “Döviz borçlarımızı düşürerek kur riskini daha iyi yönetmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla yönetim kurulu olarak genel kurulda 200 milyon TL’ye kadar tahvil ihracı yetkisi aldık. Yapacağımız TL cinsi tahvil ihracı ile döviz cinsinden kredi kapaması yapmayı planlıyoruz. Döviz cinsinden borçlanma seviyemizi bir yıllık ihracat tutarımız ile sınırlandırmayı ve açık pozisyondan uzaklaşmayı planlıyoruz” dedi. Doğan, ayrıca bu yıl için ek bir kredi kullanımı öngörmediklerini ve yıl içerisinde elde edecekleri nakit fazlasıyla kredi kapatmayı planladıklarını vurguladı.

“3 sektöre odaklanacağız”

Doğanlar Holding ile ilgili de açıklamalarda bulunan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Holding olarak sadece mobilya, inşaat ve enerjiye odaklanacaklarını ve diğer sektörlerden çıkacakları bilgisini verdi. Doğan “Doğanlar ailesi olarak 3 sektörde iddiamızı sürdürüyoruz. Bizim en önemli varlığımız, markalarımızdır. Grup olarak 2017 yılına kadar önemli yatırımlar yaptık, artık yatırımların karşılığını alma zamanı geldi. Önümüzdeki dönemde özellikle likit kalmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

Grubun inşaat alanında faaliyet gösteren şirketi Doğyap’ın Senegal’deki projesinin bu yıl tamamlanacağı bilgisini veren Doğan, inşaat grubundan 2 yıl içerisinde 1 milyar lira satış geliri beklediklerini söyledi. Doğan, “Arsasını geçen yıl satın aldığımız kentsel dönüşüm projesinde yaptığımız ortaklık ile Ağustos ayında lansmana çıkacağız” dedi. Doğan ayrıca Hazine garantili yurtdışı projeler ve yurtiçinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgilendiklerini söyledi.

Doğan, enerji alanındaki 2018 beklentilerine yönelik olarak da şunları söyledi; “2 hidroelektrik santralimizde 2-3 yıldır elektrik üretimine geçmiş bulunuyor. Yenilenebilir bio enerjideki yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Artık yatırımlarımızın meyvelerini toplama dönemine girdik. 2018’de 1.5 milyar lira satış bütçesi planladık.”

Doğtaş Kelebek DGKLB Hisse Analiz ve Yorumları