Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Doğan Holding...

Doğan Holding 2022 Yılının İlk Çeyreğinde 1,2 milyar TL Kâr Etti

Doğan Holding 2022 yılının ilk çeyreğinde gelirlerini %162 büyüterek 1,2 milyar TL kâr elde etti

11.05.2022 – Doğan Holding, 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Doğan Holding 2022 yılının ilk 3 ayında konsolide gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %162 artırarak 7,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Holding’in 2022 yılının ilk 3 ayında elde ettiği brüt kâr ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %323 artarak 1,5 milyar TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %410 artarak 1,2 milyar TL’ye yükseldi. Doğan Holding’in net dönem kârı ise faaliyet kârlarındaki iyileşme ve yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler sayesinde %184 artarak 417 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseldi.

Doğan Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği konsolide finansal tablolara göre; 2022 yılının ilk çeyrek konsolide gelirleri 7,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Doğan Holding’in brüt kârı, 2022 yılının ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %323 artarak 1,5 milyar TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %410 artarak 1,2 milyar TL’ye yükseldi. Doğan Holding’in net dönem kârı ise 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının ilk çeyreğine göre %184 artarak 417 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseldi.

 ‘Gelir artışının ana nedeni, tüm grup şirketlerinin güçlü ilk çeyrek performansları’

Doğan Holding CFO’su Bora Yalınay ise Konsolide Faiz, Amortisman ve Vergi öncesi Kârı’nın (FAVÖK) %410 artışla 1,2 milyar TL olmasında elektrik üretimi, akaryakıt perakendesi, otomotiv ticaret ve pazarlama, sanayi ve ticaret segmentlerinin FAVÖK rakamlarındaki artışların etkili olduğunu belirtti. Yalınay şöyle devam etti:

“Akaryakıt perakendesi segmentinin gelirleri %157 artarken, elektrik üretimi segmentinin gelirleri yüksek kapasite faktörleri ile çalışan RES’lerin katkısı ve elektrik fiyatlarındaki artış ile %229 arttı. Sanayi ve ticaret segmentinde Çelik Halat, Ditaş ve Sesa’nın güçlü performansları ve ihracattaki artışları ile gelirler %121 büyüdü. Otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinin gelirleri ise yüksek seyreden talep ve portföye yeni eklenen markaların desteği ile %263 arttı.”

Kârlılıkta tüm segmentlerde operasyonel verimlilik artışı, etkin işletme sermayesi ve bilanço yönetimi ile iyi seviyelere gelindiğini belirten Yalınay, Holding’in brüt kârlılığının geçen yılın aynı dönemine göre %323 artarak, 360 milyon TL’den 1,5 milyon TL’ye çıkarken, FAVÖK marjının ise %8,6’dan %16,8’e yükseldiğinin altını çizdi.

Doğan Holding, Sanayi ve Teknoloji Lideri Karel’e Ortak Oluyor

Doğan Holding DOHOL Hisse Analiz ve Yorumları

Karel Elektronik KAREL Hisse Analiz ve Yorumları

 

Doğan Grubu’ndan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na 9 Milyon TL Destek

01.04.2020 – Doğan Holding, Aydın Doğan Vakfı, Hepsiburada, Nesine.com gibi tüm holding ve aile şirketleriyle birlikte Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz” Milli Dayanışma Kampanyası çerçevesinde Doğan Grubu toplam 9 milyon TL bağışladı.

Doğan Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na; Doğan Holding adına 5 Milyon TL, Aydın Doğan Vakfı adına Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 500 Bin TL ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 500 Bin TL, Hepsiburada adına T.C. Sağlık Bakanlığı’na 1,5 milyon TL değerinde 500 bin adet cerrahi maske ve 500 bin adet muayene eldiveni, Nesine.com adına 1,5 milyon TL olmak üzere toplam 9 milyon TL bağışla destek veriyor.

Doğan Grubu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Güven, sevgi ve dayanışma gibi bizi biz yapan, bizi bir arada tutan ortak değerlerimizin ışığında, ülkemizin ve milletimizin bu zorlu süreci geride bırakacağına inancımız tam! Yaşadığımız bu zor günlerde büyük bir fedakarlıkla çalışan, başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm vatandaşlarımız için sahada görev yapanlara minnettarız. Bugün akaryakıt perakendesi, enerji, sanayi, motorlu taşıtlar, finansal hizmetler, internet – eğlence – medya, gayrimenkul, ticaret ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Doğan Grubu olarak 61 yıldır olduğu gibi bugün de ülkemize ve milletimize destek olmak, birlik ve beraberliğe katkı sunmak bizim için çok önemli. Bu topraklardan kazandıklarımızı, devletimizle, halkımızla ve bu büyük mücadelede en büyük gücümüz olan sağlık çalışanlarıyla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emekleriyle, varlıklarıyla, sabırlarıyla katkı veren her kişi ve kuruma teşekkür ediyoruz.” denildi.

Doğan Holding hakkında:

61 yıldır Türkiye ekonomisine değer katan Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., iş dünyasına Onursal Başkan Aydın Doğan’ın 1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne kaydolması ve 1961’de otomotiv alanında ilk şirketini kurması ile girmiştir. Bugün Doğan Grubu Şirketleri faaliyette bulundukları akaryakıt perakendesi, enerji, sanayi, motorlu taşıtlar, finansal hizmetler, internet-eğlence –medya, gayrimenkul, ticaret ve turizm alanlarında yenilikçi vizyonları ile öncü rol üstlenmektedir. Doğan Grubu’nun, bünyesinde yer alan tüm şirketleriyle birlikte uyguladığı kurumsal ve etik değerler, iş dünyasındaki diğer kurumlara da örnek teşkil etmektedir. Üretim faaliyetleri ve ticari faaliyetlerinde küresel başarıyı hedefleyen Doğan Grubu, yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip etmekte, uluslararası gruplarla kurduğu stratejik işbirlikleri sayesinde faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütmektedir.

 

Doğan Grubu 60. Yılını Kutluyor

08.12.2019 – Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan tarafından kurulduğu 1959 yılından beri değerleriyle birlikte büyüyen Doğan Grubu, Aydın Doğan’ın iş yaşamının ve Doğan Grubu’nun temellerinin atılmasının 60. Yılını özel bir gala gecesi ile kutladı. Farklı alanlardaki yatırımlarıyla Türk ekonomisine katkıda bulunarak öne çıkan, aynı zamanda eğitim, kültür-sanat ve sosyal sorumluluk alanlarında da birçok projeye imza atan grubun 60. yıldönümünün kutlandığı törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onur konuğu olarak katıldı. Doğan Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan ile eşi Sema Doğan’ın ev sahipliğinde, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen etkinlikte, iş, siyaset, sanat, medya ve cemiyet hayatından özel konuklar ağırlandı.

1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne yapılan kayıt ile temelleri atılan, Türk ekonomisine sağladığı katkılarıyla kendine farklı bir yer edinmiş olan Doğan Grubu 60. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Doğan Grubu’nun temellerinin atılmasının 60. Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın onur konuğu olarak katıldığı özel bir gecede kutlandı. Sema – Aydın Doğan ve Doğan Ailesinin ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlenen gala gecesine, iş, siyaset, sanat, medya ve cemiyet hayatından özel konuklar katıldı. Aydın Doğan tarafından 60 yıl önce Sirkeci’de küçük bir ofiste temelleri atılan Doğan Grubu bugün, 10 binden fazla insanın istihdam edildiği, enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren önemli iş gruplarından biri durumunda. Doğan Grubu, özellikle kültür, sanat ve önemli toplumsal konularda dikkat çeken ve ülkeye değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle de biliniyor.

Törene ayrıca, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, eski Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlama töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “İlk şirketine 3 kişiyle başlayan Sayın Doğan, bugün 20 bin kişilik koca bir ailenin temsilcisidir. Anadolu’da kök salıp ardından Türkiye’nin değerli bir markası olmak, bunun da ilerisine giderek dünyanın tanıdığı bir marka haline gelmek, sadece şahsi bir başarı değil, aynı zamanda Türkiye’nin de kazanımıdır. Aldığı ödüller, layık görüldüğü fahri doktoralar ve diğer uluslararası başarılarıyla kendisi bu 60 yılın her anını değerlendirmiştir. Sayın Doğan, başarılı bir iş adamı, iyi bir Kelkit ve Gümüşhane sevdalısı olduğu kadar takdire şayan bir hayır ve kültür sanat insanıdır. Kurduğu vakıf ile bu yönünü kurumsallaştırmıştır. Kendisinin 15 Temmuz darbe girişimindeki ilkeli ve sağlam duruşunun altını da özellikle burada çizmek istiyorum. Doğan Grubu medyadan çekilmiş olsa da kendisinin diğer alanlardaki çalışmaları ve yatırımlarıyla bu güçlü demokratik duruşu desteklemeyi sürdüreceğine inanıyorum.”

‘Başarılarla dolu bir tarih biriktirdik’

Doğan Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, gecede yaptığı konuşmasında 60 yıl önce Kelkit’ten İstanbul’a gelirken iş hayatı ile ilgili büyük hayalleri olduğunu belirtti. “Başta Kelkit ve Gümüşhane olmak üzere, Türkiye’nin her yerine yatırım yapan, istihdam sağlayan, devlete vergisini son kuruşuna kadar ödeyen, Türkiye’nin kalkınmasına katkısı olan bir insan olmak istiyordum. Hayallerimin hepsini gerçekleştiremedim. Keşke daha fazla yatırım yapabilseydim. Keşke daha fazla istihdam yaratabilseydim. Keşke güzel ülkemin topraklarında daha büyük ayak izlerim olsaydı”.

Doğan Grubu olarak 60 yıl boyunca birçok alanda iş yaptıklarını belirten Doğan, “Grup olarak alnımız açık. Başarılarla dolu bir tarih biriktirdik. Anadolulu kimliğimizi hiç unutmadık. On binlerce ailenin hayatına dokunduk. En fazla iftihar ettiğim iki şey var. Birincisi, bu ülkede yıllarca en yüksek seviyede vergi verenler arasında yer almış olmak. Benim için vergisini dürüst vermeyen vatanseverlik sınavından geçemez. Bir işadamının ülkesine yapacağı en önemli katkı vergi vermektir. İkincisi ise, Aydın Doğan Vakfı olarak eğitime, sanat ve kültüre yaptığımız katkılardır” dedi.

Yola çıkarken kendine bazı kurallar koyduğunu belirten Doğan, ”Bunlar sonradan şirketlerimizin anayasası oldu. Bu anayasanın en önemli maddesi, bu ülkeden kazandığımızı bu ülkeye yatırım olarak geri vermektir. Önemli bir başka maddesi ise insanımıza, bilhassa gençlerimize istihdam yaratmaktır” dedi.

Türkiye’ye değer katmak için varız!

Doğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı gecede yaptığı konuşmasında,Sirkeci’de küçük bir ofiste başlayan yolculuk, on binlerce kişiye iş ve gelir imkânı sunan, ekonomiye kaynak üreten büyük bir gruba dönüştü. Doğan Grubu olarak kuruluşumuzdan bu yana çok farklı sektörlerde varlık gösterdik, yatırımlar yaptık, binlerce aileye güvenilir bir istihdam ve gelir sağladık. Yarattığımız markalar başarılarıyla Türkiye’ye mâl oldu. Satın aldığımız pek çok şirkete değer kattık, onların daha iyi yerlere gelmelerini sağladık” dedi.

60. yılı kutlarken, önümüzdeki nice 60 yılları planlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Faralyalı sözlerine şöyle devam etti: “Biz ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Türk ekonomisinin, bütün zorlukları aşacak bir güce ve dinamizme sahip olduğuna inanıyoruz. Aile olarak şu konuda kararlıyız; Biz, ülkemizde kazandığımızı gene ülkemiz için yatırıma dönüştürmek ve Türkiye’ye değer katmak için varız!”

  1. Yıl Belgeseli

Deneyimli gazeteci Cüneyt Özdemir’in gözünden hazırlanan Aydın Doğan belgeselinde, Doğan Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın hayatından kesitlerle birlikte, Grubun kurulduğu günden bugüne gelen serüveni işleniyor.

Doğan Holding hakkında:

60 yıldır Türkiye ekonomisine değer katan Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., iş dünyasına Kurucusu ve Onursal Başkan Aydın Doğan’ın 1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne kaydolması ve 1961’de otomotiv alanında ilk şirketini kurması ile girmiştir. Bugün Doğan Grubu Şirketleri faaliyette bulundukları akaryakıt perakendesi, enerji, sanayi, motorlu taşıtlar, finansal hizmetler, internet-eğlence –medya, gayrimenkul, ticaret ve turizm alanlarında yenilikçi vizyonları ile öncü rol üstlenmektedir. Doğan Grubu’nun, bünyesinde yer alan tüm şirketleriyle birlikte uyguladığı kurumsal ve etik değerler, iş dünyasındaki diğer kurumlara da örnek teşkil etmektedir. Üretim faaliyetleri ve ticari faaliyetlerinde küresel başarıyı hedefleyen Doğan Grubu, yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip etmekte, uluslararası gruplarla kurduğu stratejik işbirlikleri sayesinde faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütmektedir.

 

Doğan Holding ilk altı ayda faaliyet kârını yüzde 80 artırdı

19.08.2019 – Doğan Holding 2019 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Doğan Holding’in konsolide satış gelirleri, 2019 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 6 Milyar 229 Milyon TL oldu. Doğan Holding konsolide esas faaliyet kârı ise, 2019 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarak 666 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Doğan Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği finansal tablolara göre Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (“FAVÖK”), 2019 yılının ilk altı ayında 2018’in aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 334 milyon TL olurken, Şirket’in ana ortaklığa ait net dönem kârı ise 2019 yılının ilk altı ayında 452 milyon TL olarak gerçekleşti.

‘Zorlu koşullara rağmen büyümeyi sürdürdük’

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Doğan Holding’in ilk 6 aylık performansıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Konsolide satış gelirlerimizdeki artışta, faaliyette bulunduğu sektördeki zorlu ekonomik koşullara rağmen büyümeyi başaran akaryakıt perakendesi iş kolumuz etkili oldu. Beklentilerin ötesinde performans gösteren ve aynı zamanda yatırımlarına da hız kesmeden devam eden elektrik üretim ve ticaret ise olumlu performansa katkı sağlayan bir diğer iş kolumuz oldu. Otomotiv sektöründe yaşanan yüzde 44,8’lik daralmaya rağmen satışlarını artıran otomotiv ticaret ve pazarlama iş kolumuz ile turizm grubumuz da büyümeye destek verdi. Sanayi Grubumuz ise ihracata ve katma değerli üretime odaklanarak satış gelirlerini muhafaza etti.”

Akaryakıt perakendesi iş kolunda verimlilik odaklı büyümeye devam ederken pazar payını da koruduğunu ve 2019 yılının ilk yarısında yüzde 9 büyümeyi başardığını belirten Göğüş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Elektrik üretim ve ticaret iş kolumuz, Şah&Mersin RES’in Türkiye ortalama rüzgâr kapasite faktörünün üzerinde üretim gerçekleştirmesi ve Erzurum GES’in de katkıları ile gelirlerini yıllık bazda yüzde 85 gibi yüksek bir oranda arttırdı. Otomotiv sektöründe yaşanan daralmaya rağmen, otomotiv ticaret ve pazarlama iş kolumuzda da gelirlerimizdeki büyüme yıllık bazda yüzde 15 mertebesine ulaştı. İnternet ve eğlence segmentinde yer alan Kanal D Romanya yatırımlarımız ise bu dönem kârlılığımıza çok önemli katkı yaptı. Faaliyet kârımızın yüzde 80 artışla 666 Milyon TL olarak gerçekleşmesinde, geçen yıl tamamlanan medya ve perakende iş kollarındaki varlık satışları sonrası yaratılan nakdin, doğru yatırım araçlarında değerlendirilmesi de etkili oldu. Önümüzdeki dönemde de, stratejik hedeflerimizden sapmadan ve tüm paydaşlarımıza değer katarak büyümeye devam edeceğiz.”

 

Doğan Holding CFO’luğuna Bora Yalınay Atandı

29.07.2019 – Enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm, ticaret ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Doğan Holding’in CFO’luk görevine Bora Yalınay getirildi. Yalınay, 29 Temmuz 2019 tarihi itibariyle CFO ve Mali İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak Holding bünyesindeki görevine başladı.

60 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Doğan Holding büyüme, verimlilik ve yenilikçilik odaklı çalışmalarına devam ediyor. Grubun büyüme stratejileri doğrultusunda, özellikle risk ve denetim konularına odaklanmak üzere Grubun CFO’su Ahmet Toksoy, geçtiğimiz Nisan ayında Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Yeni isim atanana kadar CFO’luk görevini de sürdüren Toksoy, bugün itibari ile CFO ve Mali İşlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği görevini, uluslararası ve halka açık yerel ve uluslararası şirketlerde 20 yılı aşkın deneyimi bulunan Bora Yalınay’a devrediyor.

1997 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Bora Yalınay, kariyerine aynı yıl Deloitte İstanbul ofisinde başlamış ve en son kıdemli müdür pozisyonunda bulunarak, 2000 ve 2002 yılları arasında Deloitte Kanada ofisinde de görev yapmıştır.

Yalınay, 10 yılı aşkın denetim tecrübesinden ve 1 senelik bir Yaysat mali kontrol deneyiminden sonra, 2009 yılında Yıldız Holding Grup Finansal Kontrol Genel Müdürü olarak kariyerine devam etmiştir. 2010 ve 2016 yılları arasında Ülker Bisküvi CFO’su olarak görev yapmış, 2010 yılında şirketin yeniden finansal yapılanma ile başlayan sürecinde birçok şirket satın alması, şirket satışı ve şirket birleşmeleri projelerini yürütmüş, 1 milyar ABD doları değerinde yurtdışı finansman projelerini tamamlamış, 2013 yılında ikincil halka açılma sürecine liderlik etmiştir. 2015-2016 yılları arasında ise Ülker Bisküvi’nin Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Romanya, Kazakistan, Lübnan ve Pakistan operasyonlardan sorumlu Mali İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bu görevi esnasında, altı farklı coğrafyada 200’den fazla mali işler uzmanından oluşan bir ekibi yönetmiştir. Ülker’deki görevi kapsamında, Yıldız Holding’in merkezi satın alma şirketinin mali operasyonlarını da yönetmiştir.

Uzman olduğu alanlar arasında finansal yeniden yapılandırma, yatırımcı ve analist ilişkileri, finansman, halka arz, maliyet optimizasyonu, finansal planlama ve analiz gibi alanlar yer alan Bora Yalınay, en son 2016-2019 yılları arasında Gürallar Grubu’nun CFO’su olarak görev almış ve Grup’un ilk yurt dışı finansman ve yurt dışı büyüme projelerini yürütmüştür.

SMMM belgesi sahibi olan Yalınay, iyi derecede İngilizce bilmektedir ve bir çocuk babasıdır.

Ahmet Toksoy ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve farklı komitelerdeki görevlerini sürdürmeye devam edecektir.

 

Doğan Holding, 2019 İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

11.05.2019 – Doğan Holding’in, DOHOL 2019 yılının ilk çeyrek dönemine ait açıkladığı finansal sonuçlara göre, konsolide gelirleri %47 artarak 3 milyar TL’ye ulaştı. Doğan Holding’in 2019 yılının ilk çeyreğinde brüt kârı ise %41 artarak 242 milyon TL olurken; “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı” (FAVÖK) ise %47 artarak 151 milyon TL’ye yükseldi.

Doğan Holding 9 Mayıs 2019 itibarıyla yılın ilk çeyreğine ait mali tablolarını açıkladı. KAP’a yapılan açıklamaya göre Doğan Holding’in, 2019 yılının ilk çeyreğinde konsolide gelirleri %47 artarak 3,0 milyar TL’ye ulaştı. Doğan Holding’in konsolide gelirlerinin artışında, grup şirketlerinden akaryakıt perakendesi sektöründe faaliyet gösteren Aytemiz’in artan bayi sayısı ve elektrik üretim ve ticaret segmentindeki gelir artışı etkili oldu.

Doğan Holding’in 2019 yılının ilk çeyreğinde brüt kârı %41 artarak 242 milyon TL olurken; “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar” (“FAVÖK”) ise %47 artarak 151 milyon TL’ye yükseldi. “Esas Faaliyetlerden Net Diğer Gelirler”, kur farkı dahil finansal gelirlerdeki artışa bağlı olarak 2019 yılının ilk çeyreğinde 267 milyon TL’ye yükseldi.

“Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Zararlarındaki Paylar” ise Boyabat ve Aslancık’dan gelen net zararların etkisiyle 17 milyon TL oldu. “Yatırım Faaliyetlerinden Net Gelirler”, menkul kıymet faiz gelirlerindeki artışa bağlı olarak 21 milyon TL olarak gerçekleşti. “Net Finansman Giderleri” de türev araçlara ilişkin gelirlere bağlı olarak 62 milyon TL’ye geriledi. Bu itibarla, ana ortaklık payına düşen net dönem kârı 230 milyon TL olarak gerçekleşti.

“Daha odaklı ve çevik bir yapıyla konsolide kârlılığı artırmaya devam ediyoruz”

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Doğan Holding’in medya ve perakende iş kollarında gerçekleşen varlık satışlarının ardından, 2018 yılından itibaren odaklanma ve verimlilik stratejisinde yeni bir aşamaya geçtiğini ve daha çevik bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Doğan Holding’in 2017 yılından bu yana sürdürülen odaklanma ve verimlilik stratejisi ışığında faaliyette bulunduğu sektörlerde başarılı projelere imza atarak konsolide kârlılığını ve aktif kalitesini artırmaya devam ettiklerini ifade eden Göğüş, 60 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü özel sektör kuruluşları arasında yer almanın sorumluluğu ve deneyimiyle 2018 faaliyet döneminin yanı sıra 2019’un ilk çeyrek döneminde de başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaştıklarını kaydetti.

Doğan Holding Hakkında…

60 yıldır Türkiye ekonomisine değer katan Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., iş dünyasına Onursal Başkan Aydın Doğan’ın 1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne kaydolması ve 1961’de otomotiv alanında ilk şirketini kurması ile girmiştir. Bugün Doğan Grubu Şirketleri faaliyette bulundukları akaryakıt perakendesi, enerji, sanayi, motorlu taşıtlar, finansal hizmetler, internet-eğlence –medya, gayrimenkul, ticaret ve turizm alanlarında yenilikçi vizyonları ile öncü rol üstlenmektedir. Doğan Grubu’nun, bünyesinde yer alan tüm şirketleriyle birlikte uyguladığı kurumsal ve etik değerler, iş dünyasındaki diğer kurumlara da örnek teşkil etmektedir. Üretim faaliyetleri ve ticari faaliyetlerinde küresel başarıyı hedefleyen Doğan Grubu, yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip etmekte, uluslararası gruplarla kurduğu stratejik işbirlikleri sayesinde faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütmektedir.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş: “Stratejik Alanlara Yatırım Yapmaya Devam Ediyoruz”

01.05.2019 – Doğan Holding tarafından gerçekleştirilen, Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarına yönelik ‘Yatırımcı İlişkileri Toplantısı’nda konuşan Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, medya ve perakende iş kollarında gerçekleştirilen satışların ardından grubun daha odaklı ve çevik bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Göğüş, medya grubu olarak bilinen Doğan Holding’in, enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm, ticaret ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren bir grup olduğuna dikkat çekti. Doğan Holding’i stratejik alanlara yatırım yapan özel sermaye fonuna benzeten Göğüş, “Geleneksel ve/veya yenilikçi iş alanlarıyla ilgili yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Doğan Holding’in Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlediği ‘Yatırımcı İlişkileri Toplantısı’na yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş’ün Holding ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptığı toplantıya, Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarının, portföy yönetim şirketlerinin ve emeklilik fonlarının yönetici ve temsilcileri katıldı. Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş sunumunda, Doğan Holding’in daha çok medya holdingi olarak bilindiğini, fakat gerçekte enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, turizm, ticaret ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren bir grup olduğunu vurguladı. Göğüş, “Doğan Holding’in stratejik önem taşıyan alanlara yatırım yapan özel sermaye fonuna benzetilebileceğini” kaydetti.

Göğüş, Doğan Holding’in medya ve perakende iş kollarında gerçekleşen varlık satışlarının ardından, 2018 yılından itibaren odaklanma ve verimlilik stratejisinde yeni bir aşamaya geçtiğini ve daha çevik bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Doğan Holding’in 2017 yılından bu yana sürdürülen odaklanma ve verimlilik stratejisi ışığında faaliyette bulunduğu sektörlerde başarılı projelere imza atarak konsolide kârlılığını ve aktif kalitesini artırmaya devam ettiklerini ifade eden Göğüş, 60 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü özel sektör kuruluşları arasında yer almanın sorumluluğu ve deneyimiyle 2018 faaliyet döneminde de başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaştıklarını kaydetti.

“Konsolide gelirler yüzde 57 artarak 12,1 milyar TL’ye ulaştı”

Doğan Holding’in sürdürülen faaliyetlerine ilişkin konsolide gelirlerinin, 2018 yılı sonu itibarıyla önceki yılın aynı dönemine kıyasla %57 oranında artışla 12 milyar 146 milyon Türk Lirası seviyesine yükseldiğini aktaran Göğüş, Holding’in finansal performansı hakkında şu bilgileri verdi:

“Holdingimiz, 2018 yılında odaklanma ve verimlilik stratejisi ışığında başarıyla yürüttüğü bağlı ortaklık satışları sonucunda oluşan iştirak satış kârları ve kur farkı gelirlerinin etkisi ile 3 milyar 567 milyon Türk Lirası dönem kârı elde ederken, ana ortaklığa ait dönem net kârımız ise 3 milyar 633 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. Gelirlerimizdeki artışa en önemli katkıyı bayi sayısını artıran Aytemiz gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra, akaryakıt perakendesi ve elektrik üretim ve ticaret segmentlerinin toplam konsolide gelirler içindeki payı %85 olarak gerçekleşti. Holdingimizin konsolide brüt kârı ise 2018 sonu itibarıyla %100,0 artışla 1 milyar 15 milyon Türk Lirası oldu. Faaliyet yürüttüğümüz tüm segmentlerin brüt kârlarında yaşanan artış, Doğan Holding’in brüt kâr marjını %8,4 seviyesine yükseltirken, FAVÖK’ümüz ise %7,9 artışla 603 milyon Türk Lirası oldu. Esas faaliyet kârımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2018 sonu itibarıyla 73 milyon Türk Lirası seviyesinden, 1.265 milyon Türk Lirası seviyesine yükseldi.”

“Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla toplam kurulu gücümüz 201,8 Megawatt’a ulaştı”

Konsolide gelirlere en yüksek katkıyı sunan akaryakıt perakendesi iş kolunda 2018 sonu itibarıyla toplam bayi sayısını artırmaya devam ettiklerini belirten Göğüş şunları söyledi: “Yenilenebilir enerji türleri olan güneş ve rüzgâr santralleri de dahil olmak üzere enerji alanında yaptığımız yatırımlarla toplam kurulu gücümüz 31 Mart 2019 itibarıyla 201,8 MW seviyesinde gerçekleşti. Sanayi iş kolunda ihracatımızda en büyük payı oluşturan Çelik Halat ve Ditaş şirketlerimiz ile 2018 faaliyet döneminde de başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaşmayı başardık.”

“Müzik markamız NetD dünyanın en çok izlenen 4. Kanalı”

Holdingin yükselen iş kollarından finansal hizmetler alanında faaliyet yürüten Doruk Faktoring’in 62,8 milyon TL değerinde bono ihracını başarıyla gerçekleştirdiğini aktaran Göğüş, şu bilgileri verdi: “Gayrimenkul alanında Trump Towers’ı Doğan Holding bünyesine kazandırdık. İnternet ve eğlence sektöründe NetD Müzik markamız, 2018 yılında 12,6 milyon abone ile dünyanın en çok izlenen dördüncü Youtube kanalı olarak tüm dünyada sektördeki oyuncular tarafından takip edilen bir şirkete dönüştü. 70’den fazla dergisi ile Doğan Burda Dergi grubu, dergi satışında %42, reklam satışta ise %46 ile pazarın hâkimi oldu. Doğan Egmont, çocuk yayıncılığında %13 pay ile lider, yetişkin yayıncılığında ilk 5 yayınevi arasında bulunuyor. Dünyanın en önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs Hürriyet Emlak’a ortak oldu.”

“Geleneksel ve yenilikçi iş alanlarına yatırıma devam edeceğiz

Doğan Grubu için stratejik önem taşıyan alanlara yatırım yapmak amacıyla 2014 yılında Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nı kurduklarını anımsatan Göğüş, “Yatırımlarımıza rasyonel biçimde yön veren Öncü GSYO aracılığıyla teknoloji şirketi Insider, anne-çocuk segmentinde başarılı işlere imza atan “Edutainment” şirketi Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu, Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 şirket arasında ilk 20 arasına giren Tavuk Dünyası gibi şirketlere yatırım yaptık” dedi.

Doğan Holding’in, 60 yıllık deneyimi ve başarılı birleşme ve satın alma işlemleri; planlanan yeni yatırımları ile güçlü gelir, nakit ve FAVÖK artışı; BIST-30 şirketi olarak net defter değerine göre cazip hisse fiyatı; güçlü finansal yapısı ve kredibilitesi; sürdürülebilir büyümesi;istikrarlı kâr dağıtım politikası ve hisse geri alım programı ile yatırımcılar açısından dikkate değer şirketlerden biri olduğunu belirten Göğüş, 2019’da da birçok alanda faaliyet gösteren geleneksel ve/veya yenilikçi iş alanlarıyla ilgilenmeye ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Doğan Holding tarafından düzenlenen ‘Yatırımcı İlişkileri Toplantısı’na; İş Portföy, Garanti Portföy, Yapı Kredi Portföy, Ziraat Portföy, Oyak Yatırım, TEB Portföy, Ak Portföy, ICBC Portföy, Erste Sparinvest, Taaleri, Işık Menkul Kıymetler, Integral Yatırım, QNB Finans Portföy, Alan Yatırım Menkul Değerler, Ata Portföy, Gedik Yatırım, Tacirler Portföy ve Marmara Capital gibi önde gelen yatırımcı ve aracı kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı Ahmet Toksoy, Doğan Holding İcra kurulu Üyesi (Strateji ve İş Geliştirme) Vedat Mungan, Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı Murat Doğu, Doğan Holding Kurumsal İletişim ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Neslihan Sadıkoğlu ile Doğan Holding Yatırımcı İlişkileri Müdürü Sena Hertaş da hazır bulundu.

 

Doğan Holding’de Üst Düzey Atama

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliğine Çağlar Göğüş atandı.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliğine Çağlar Göğüş’ün atandığını açıkladı. Göğüş, 15 Ocak 2019 tarihi itibari ile görevine başlayacak.

Çağlar Göğüş, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olup, Florida Universitesi’nde MBA yaptıktan sonra iş hayatına 1996 yılında Coopers & Lybrand (şimdi PwC)’da kıdemli Analist olarak başladı. Arthur Andersen ve AT Kearney’de analist ve danısmanlık görevleri sonrasında, 2000 yılında Peppers&Rogers Grubu’na katıldı. Daha sonra Peppers&Rogers şirketinin uluslararası ortağı olan ve bu şirketin satışı sonrası, tüm bölgelerden sorumlu Genel Müdür olarak görevine devam eden Göğüş, Peppers&Rogers’ın hem EMEA, hem diğer bölgelerdeki büyümesinde önemli rol oynadı. Geniş bir coğrafyada ellinin üzerinde büyük şirket ve düzenleyici kurum için yürüttüğü danışmanlık çalışmalarıyla, özellikle stratejik büyüme ve dönüşüm konularında uzmanlaştı. Klasik ekonominin yanı sıra yeni ekonomi dünyasında da derin deneyimler kazandı.

Çağlar Göğüş, Doğan Grubu’na 2015 yılında Hürriyet Gazetecilik Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı. Bu görevi bir yıl yürüttükten sonra Hürriyet Gazetecilik’te İcra Kurulu Başkanlığı görevini iki yıldan fazla bir süre üstlendi. Bu görevi süresince dijital dönüşüm, verimlilik, karlılık, iş süreçlerinin yeniden tanımlanması, Hürriyet Emlak’ın kurumsallaşması gibi önemli projeleri yürüttü.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı konuyla ilgili “Çağlar Göğüş’ün farklı coğrafyalardaki ve farklı sektörlerdeki stratejik büyüme ve dönüşüm konularındaki deneyimi, etkili strateji ve liderlik anlayışıyla Doğan Holding’in daha da gelişimine katkı sağlayacağına ve Grubumuzda kendisiyle birlikte çok önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Çağlar Göğüş evli ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır