Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri DHGate, MNGKa...

DHGate, MNGKargo ile İşbirliği Yapacak

Türk KOBİ’ler Çinli e-ticaret devi ile dünyaya satış yapacak

INTER by MNGkargo, Çin’in online alışveriş devi DHgate’le işbirliği yaptı

07.05.2019 – Yurtdışı taşımacılık alanında INTER by MNGkargo markasıyla hizmet veren MNG Kargo, Çin’in online alışveriş devi DHgate ile işbirliğine imza attı. MNG Kargo, bu anlaşma ile 2020 yılında DHgate üzerinden dünyaya satış yapacak KOBİlerin 100 milyon dolarlık e-ihracat hamlesinde önemli bir taşımacılık rolü üstleniyor. Türkiye’den dünyaya INTER by MNGkargo ile açılacak olan DHgate, dünyanın en büyük 5. cirosuna sahip e-ticaret sitesi. 40 milyondan fazla ürünün bulunduğu marka, Çin Halk Cumhuriyeti’nde B2B e-ticaret pazarının ilk ve en etkin aktörlerinden biri. Bu işbirliği ile Türkiye’deki KOBİ’ler dünya pazarlarına satış yapma imkanı elde edecek.

MNG Kargo’nun yurtdışı taşımacılık alanında hizmet veren uzman markası INTER by MNGkargo erişim ağını genişletmeye devam ediyor. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiği esnek gönderi ve teslimat seçenekleriyle hizmet veren INTER by MNGkargo Türkiye’nin 81 ilindeki KOBİ’leri dünyanın 220 ülkesine açmaya hazırlanıyor. Çin’in online alışveriş devi DHgate ile anlaşan INTER by MNGkargo, DHgate’in Türkiye ayağındaki tüm operasyonları yürütecek. 2015 yılından beri Türkiye pazarında olan DHgate, dünyanın en büyük 5. cirosuna sahip e-ticaret sitesi. Çin Halk Cumhuriyeti’nde B2B e-ticaret pazarının ilk ve en etkin aktörlerinden biri olan DHgate’in 2019 yılı itibariyle 22 milyon kayıtlı alıcısı bulunuyor.

40 milyondan fazla ürün satılıyor

40 milyondan fazla ürünün satışının yapıldığı DHgate ile imzalanan bu anlaşma Türk KOBİ’lerinin hem Çin pazarına girmelerini hem de global e- ticarette etkili olmasını sağlayacak. KOBİ’ler, DHgate bünyesinde online mağaza açarak tüm dünyaya satış yapabilecek. Ürünleri ise MNG Kargo güvencesiyle ulaştırılacak. KOBİ’lere büyük önem veren MNG Kargo e-ticaretin büyümesiyle erişim ihtiyacı artan KOBİlere destek vermek için ürün ve hizmetlerini onların ihtiyaçları doğrultusunda geliştiriyor. 2019 ve 2020 yıllarında KOBİ’lere yönelik çalışmalarla e-ticaret pazarındaki kargo payını artırmayı hedefleyen MNG Kargo bu amaçla teknolojik yatırımlar yapıyor. Bu işbirliğiyle 2020 yılında 100 milyon dolarlık bir e-ihracat yapılması planlanıyor. 2018 yılının sektörel verilerine göre e-ihracat yüzde 200 üzerinde artış göstererek 1 milyar dolara ulaşmıştı. MNG Kargo, bu anlaşma ile toplam e-ihracatın yüzde 10’unu domine etmeyi amaçlıyor.

KOBİ’lerimiz yurtdışında da müşteri bulacak

MNG Kargo Yurtdışı Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürdal imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Uluslararası arenada yeni pazarlara açılacak olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. DHgate ile yaptığımız bu işbirliğiyle küresel pazarda payımızı artıracağız ve MNG Kargo kalitesini tüm dünyaya taşıyacağız. Bu işbirliği, ülkemizdeki 3 milyon 500 bin civarındaki KOBİ’mizin yurtdışında da müşteri bulmasını sağlayacak. E-ihracat kapısı daha da açılacak. MNG Kargo olarak her türlü desteği vermek için hazırız. Bu işbirliği ile, e-ihracat için büyük bir fırsat doğdu.”

DHgate’in kurucusu ve CEO’su Diane Wang Shutong, “Tarihi İpek Yolunu elektronik İpek Yolu olarak tekrar kurabilmek için Türkiye’ye attığımız adımda INTER by MNGkargo ile işbirliği gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. MNG Kargo’nun 81 ildeki yerel gücüne güveniyoruz. Çin çok büyük bir pazar, global piyasalara satış yapmak isteyen KOBİ’ler için önemli bir kapı olacağız. İnternet üzerinden ticaret yapan KOBİ’lerin dış pazarlara açılmasını, dünyanın her yerine ürün satabilmesine imkan yaratacağız. Türk KOBİler platformumuz üzerinden 22 milyon kayıtlı müşterimize satış yapma şansı elde edecekler” dedi

 

İş Bankası, DHgate Protokü ile Önemli Bir Türkiye-Çin İşbirliğine İmza Attı

05.05.2019 – KOBİ’lerin işlerini büyütmelerine destek olmayı amaçlayan İş Bankası, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından olan DHgate ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile KOBİ’ler ticaretlerini dünyanın pek çok ülkesine taşıyabilecek ve dijital fırsatlardan yararlanarak satış yapabilecekler.

Türkiye ofisini 2018 yılı Mart ayında açan DHgate, mevcut platformunu Türk şirketlerinin de kullanımına sunarak tüm dünyaya ihracat imkanı yaratıyor. Böylece, DHgate portalında ilk defa Çin dışındaki bir ülkeden satıcıların yer alması sağlanarak Çin-Türkiye arasındaki ticari işbirliğinin gelişmesine fırsat yaratılıyor.

İş Bankası da bu anlaşma ile KOBİ’lerin ihracat hacimlerinin artmasına, eriştikleri pazarların sayısının çoğalmasına, henüz ihracat yapmayan ancak bu potansiyele sahip firmaların ihracata başlamasına destek vermiş olacak. Bu anlaşma çerçevesinde İş Bankası müşterilerine, e-ticaret yıllık üyelik bedelinde yüzde 15 indirim ve taksit imkânlarının yanı sıra kadın girişimci müşterilere avantajlı üyelik paketleri sunuyor. 30 Haziran 2019 tarihine kadar portala üye olan müşterilere ise 3 ay ücretsiz üyelik hediye edilecek.

DHgate CEO’su Diane Wang, İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Yalçın Sezen ve Şahismail Şimşek’in yanı sıra DHgate ve banka yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda farklı işbirliği olanakları da ele alındı.

DHgate.com hakkında

Dhgate.com Çin Halk Cumhuriyeti’nde B2B e-ticaret pazarının etkin aktörlerinden olup, 2019 yılı itibariyle 22 milyon kayıtlı alıcı ile toplamda 230 ülke ve bölgede faaliyet göstermektedir. 2004 yılından bu yana sınır ötesi e-ticaret alanında önemli deneyim biriktiren platform, T.C. Ticaret Bakanlığı’nca yürütülen “2011-1 sayılı Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” kapsamında 2019 yılı için onay verilen e-ticaret siteleri listesinde yer almıştır. Türkiye’deki temsilcisi 2017 yılında kurulmuş olan KHL Elektronik Ticaret ve Danışmanlık A.Ş.’dir.