Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri DemirDöküm Ge...

DemirDöküm Geleceğine Yatırım Yaptı Verimliliği Artırdı

Geleceğine yatırım yaptı, verimliliği artırdı

Dünyanın 50 ülkesinde yenilikçi ürünleri ile ısı konforu sunan DemirDöküm, Bozüyük fabrikasında hayata geçirdiği “Transformasyon Projesi” kapsamında 1 yıl içinde gerçekleştirdiği 1 milyon 700 bin Euro’luk yatırımla verimliliğini artırıp maliyetlerini düşürdü. Dört ana başlıkta gerçekleştirilen dönüşüm projesi kapsamında kombi üretiminde yüzde 141 kapasite, yüzde 11 verimlilik artışı sağlandı

DemirDöküm, üretim, çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımı ve geliştirdiği projelerle sektörde öncü çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Çevre, insan, gezegenin sürdürülebilirliği, kaynak kullanımı için ErP, Low NOx gibi yasal düzenlemelerin yanı sıra Endüstri 4.0 teknik gereksinimleri için Bozüyük fabrikasında 4 ana konu başlığı altında dönüşüm çalışması yürüten DemirDöküm, 1 yıl içinde 1 milyon 700 bin Euro’luk yatırım gerçekleştirdi. Hatasız üretim ve izlenebilirliğin sağlanması, kapasite artışı, çevre ve lojistik faaliyetlerde gerçekleştirilen yatırımla DemirDöküm, verimliliğini artırıp, maliyetleri düşürdü.

YÜKSEK KAPASİTELİ YOĞUŞMALI ÜRÜNLER İÇİN 3,5 MİLYON EURO’LUK YENİ YATIRIM

DemirDöküm, gerçekleştirdiği dönüşüm çalışması ve yatırımlarla Vaillant Group’un 6 ülkedeki 9 üretim tesisleri içerisinde örnek tesis konumuna ulaştığını kaydeden DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi ve Üretim Direktörü Gürhan Çoban, “Ülkemizde de yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği kapsamında kombi montaj hattımıza ilave bir hat yatırımı yaparak kombi üretiminde yüzde 141 kapasite artışı sağladık. Yeni hat, montaj işçiliğimizi yüzde 11 oranında iyileştirdi. Fabrika içerisindeki 305 metrekare üretim alanı tasarrufu sağlayan dönüşüm çalışmaları kapsamında çevreye olan ayak izimizi de küçülttük. ‘Tren Uygulaması’ ile fabrika içi lojistiklerde yıllık yaklaşık 4 bin kilometre iyileştirme sağladık. Kombi fabrikamızın yeni lokasyonuna taşınması ile ‘Parça Üretim’ ve ‘Kombi’ fabrikamız arasındaki lojistik aktiviteleri yüzde 40 iyileştirdik. Yine malzeme ve ürün sevki için yaptığımız düzenleme ile sadece trafiği düzenlemekle kalmayıp, yaya güvenliğini de artırdık” dedi.

Sektörde sahip olduğu liderlik alanlarına yenilerini eklemek için DemirDöküm’ün geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğini kaydeden Gürhan Çoban, “Geçtiğimiz yıl Ar-Ge, marka, fabrikamız için toplam 40 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da bu yatırımlara devam etmekte kararlıyız. Kombi ve yüksek kapasiteli yoğuşmalı duvar tipi kazanlar da bu yatırımların başında geliyor. Yüksek kapasiteli ürünler için Ar-Ge ve üretim hattına 3,5 milyon Euro’luk yatırım yapacağız. Hedefimiz, 64 yıldır olduğu gibi gelecekte de ürünlerimiz, üretim kalitemiz, Ar-Ge kabiliyetimiz ve projelerimiz ile öncülüğümüzü yeni alanlar ekleyerek sürdürmek” açıklamasını yaptı.

TRANSFORMASYON PROJESİ ÖDÜL GETİRDİ

Yenilikçi ürünlerinin yanı sıra çevre ve sürdürülebilirlik konularında hayata geçirdiği projelerle sektöre öncülük eden DemirDöküm, Frankfurt’ta düzenlenen VPS Kongresi’nden 2 ödülle döndü. Vaillant Grubun üretim ve gezegenin sürdürülebilirliği için 4 yıldır düzenlediği ve her yıl 3 projenin ödüllendirildiği kongrede DemirDöküm, “Yalın ve Yeşil Değer Yürüyüşü” ve Bozüyük fabrikası transformasyon projesi ile 2 ödülün sahibi oldu. Vaillant Grubun üretim, gezegenin sürdürülebilirliği, iş sağlığı ve güvenliği konularında geliştirilen projeleri desteklemek amacıyla ilkini 2015 yılında düzenlendiği kongrede bu yıl 12 proje yarıştı.

 

Kombi keşfini parmak ucuna taşıdı, müşteri memnuniyetiyle satışları artırdı

Üstün teknolojiye sahip ürünleriyle doğayı ve aile bütçesini koruyan DemirDöküm, tüketici dostu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. “DemirClub Keşif” projesini hayata geçiren şirket, kombi keşiflerini internetten toplayacak. Türkiye’nin her bölgesinde ücretsiz olarak kullanıma sunulan hizmet sayesinde tüketiciler ev ve ofisleri için en ideal yoğuşmalı kombiye DemirDöküm mühendislerinin yönlendirmesiyle ulaşma şansı bulacak.

14.08.2018 – Türkiye’nin ısıtma sektöründe en iyi müşteri deneyimini yaşatan firması DemirDöküm, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp üretilen ürünleriyle dünyanın 50 ülkesine ısı konforu sunan DemirDöküm, kombisini değiştirmek veya yeni bir yoğuşmalı kombi almak isteyen müşterileri için ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

Gezegenin sürdürülebilirliği, çevrenin korunması, aile bütçesine katkıda bulunmak için ürünlerinle en yeni teknolojiye yer veren DemirDöküm, “DemirClub Keşif” projesi ile hem tüketicilerin hem de yetkili satıcıların hayatını kolaylaştıracak. Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında 2014 yılından itibaren tüketici beklentilerine en hızlı ve kusursuz şekilde yanıt verebilmek için www.demirdokum.com.tr web sitesini geliştiren DemirDöküm, keşif hizmetini DemirClub portalı ile entegre etti. Proje sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından tüketiciler ister bilgisayarları başından ister akıllı telefonları üzerinden kombi keşfi için ücretsiz talep oluşturabilecek. DemirDöküm yetkili satıcıları, 24 saat içerisinde gelen taleplere yanıt verip, evin büyüklüğü, konumu, yalıtımı doğrultusunda danışmanlık hizmeti vererek, en geç 48 saat içinde müşteri talebi ve mekana uygun seçimleri sunacak.

“KEŞİFLERİN SATIŞA DÖNÜŞ ORANI YÜZDE 50’YE ULAŞTI”

Müşteri deneyimini satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerle kusursuzlaştırmak için 10 yıldır önemli bir dönüşüm çalışmasına imza atıldığını belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; “Müşterilerimizin ihtiyaç ve şikayetlerine yönelik kurduğumuz ‘Tüketici Deneyimi Geliştirme Bölümü’müz, müşterilerimizi, yetkili satıcı, satış noktası ve yetkili servislerimizden aldıkları bilgileri analiz ederek üretimden satış öncesi ve sonrası birimlerimize raporlama yapıyor. Günümüz dünyasında online platformlar, tüm markalar için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda kurumsal sitemiz ile entegre ettiğimiz sosyal ağı DemirClub.com, müşteri deneyiminde bizi farklı bir noktaya taşıyacak. 3 aydır pilot olarak denediğimiz proje ile tüketicilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bayi bazında keşiflerin satışa dönüş oranı yüzde 50’ye ulaştı. DemirDöküm olarak üstün teknolojiye sahip ürünlerimiz, satış öncesi ve sonrası hizmetlerimiz ile Türkiye’nin en iyi müşteri deneyimi yaşatan firması olmayı uzun yıllar sürdürmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

DemirDöküm dört 4’lük yoğuşmalı kazan ailesini satışa sundu

Türkiye’de ve dünyanın 50 ülkesinde on binlerce ailenin ilk tercihi olan DemirDöküm, yoğuşmalı ürünleriyle yenilikte hız kesmiyor. 21 Nisan’da ülkemizde de uygulanmaya başlanan ErP Yönetmeliği ile birlikte yoğuşmalı kombisi Atromix’i, geçtiğimiz günlerde ısı pompasını tüketicileri ile buluşturan DemirDöküm, şimdi de kaskad ürün kategorisinde MaxiCondense yoğuşmalı kazan ailesinin yeni üyelerini satışa sundu.

06.08.2018 – Türkiye’nin ilk kombi ve ilk yoğuşmalı kombi üreticisi DemirDöküm, MaxiCondense ile kaliteli ve yüksek tasarruflu ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. DemirDöküm’ün kaskad ürün kategorisindeki yeni ürünü duvar tipi yoğuşmalı kazan MaxiCondense, 4 farklı kapasite seçeneği ile satışa sunuldu.

Yoğuşma teknolojisi sayesinde yüzde 109’a varan verimliliği ve yüksek tasarruf imkânı ile MaxiCondense, her cihaza entegre kontrol panosu sayesinde kullanıcılara kolay, düşük maliyetli kurulum ve uzun ömürlü kullanım imkânı sunuyor. Düşük emisyon ve elektrik değerleri ile ön plana çıkan MaxiCondense yeni yoğuşmalı kazan ailesi, yüksek metrekareli evlerin ısıtma ihtiyacını 48 – 65 ile apartman, rezidans, alışveriş merkezleri ve hastane gibi toplu kullanım alanlarının ihtiyacını ise 110 – 150 ile karşılayacak.

64 CİHAZA KADAR KASKAD YAPILABİLİYOR

Premix eşanşör sayesinde merkezi ısıtmada kullanıcısına yüksek verim sunan MaxiCondense, kolay ve düşük maliyetli kuruluma, uzun ömürlü kullanıma sahip. Yüksek verimli pompası (HEP) ile enerji tasarrufunda yeni bir dönem başlatacak olan MaxiCondense, 64 cihaza kadar (*110 & 150 modelleri) kaskad yapabilme imkanıyla yüksek kapasite ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunuyor.

Hem hermetik hem de standart bacaya montaja uygun olarak geliştirilen DemirDöküm’ün yeni duvar tipi yoğuşmalı kazan ailesi, kaskad sisteminde her ünite değişebilir ısı yükünde çalışıyor. İlk ünite belli bir verime ulaştığında bir sonraki modül kaskad sisteminde çalışıyor. Müstakil dairelerden yüksek metrekareli çoklu kullanım alanlarının ihtiyacı için geliştirilen MaxiCondense’de yer alan elektronik sistem, tüm cihazları otomatik olarak kontrol ederek, sıralı çalışma veya gerekli kapasiteyi tüm cihazlara paylaştırarak eşit yükte çalışmaya olanak tanıyor.

Düşük emisyon değerleriyle çevre dostu olan MaxiCondense, kompakt boyutlarının yanı sıra kontrol paneliyle de bina yöneticileri ve görevlilerin işini kolaylaştıracak. Sahip olduğu özelliklerle eski nesil kazanlara kıyasla ilk yatırım ve işletme maliyetini kısa sürede amorti eden MaxiCondense’in kullanıcısına sunduğu avantajlar şöyle;

  • Premix eşanjör sayesinde kullanıcısına yüzde 109’a kadar verim, daha düşük baca gazı sıcaklığı, daha fazla yoğuşma ve uzun ömürlü kullanım imkanı sağlıyor.
  • Dört farklı kapasite seçeneği bulunan MaxiCondense ile 64 cihaza kadar kaskad yapılabiliyor (*110 ve 150 modelleri)
  • Hem hermetik hem de standart baca ile çalışabilen ürün, her yere montaj imkanı tanıyor.
  • Bina otomasyon sistemine (BMS) entegre olabilen MaxiCondense 110 – 150, kontrol kolaylığı sağlıyor.
  • MaxiCondense, yüksek verimli pompası (HEP) ile yüksek enerji tasarrufu sunuyor.
  • Entegre kontrol panosu bulunan MaxiCodense, Master cihazda yaşanacak herhangi bir problemde diğer cihazların Master cihaz olarak kullanımına imkan tanıyor.

 

Isıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacına 3’ü 1 arada çözüm: DemirDöküm MaxiAir

DemirDöküm doğa dostu çözümlerine yenisini ekledi. MaxiAir ürün grubunu satışa sunan şirket ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek cihazda karşılayacak. Havadaki ısı enerjisini minimum elektrik enerjisi ile harmanlayan DemirDöküm MaxiAir, oda sensörüyle de gereksiz enerji israfının önüne geçecek. İki farklı kapasite seçeneği bulunan çevreci MaxiAir, ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek bir cihazda karşılamak isteyen tüketicilerin ihtiyacını karşılarken, doğalgazın olmadığı il ve ilçelerde ise iklimlendirmede yeni bir dönem başlatacak.

16.07.2018 – Gezegenin sürdürülebilirliği, çevrenin korunması, emisyonların minimum seviyeye indirilmesi amacıyla yenilenebilir enerjide küresel adımların atıldığı günümüzde, tüketicilerin yüksek kaliteli, sağlıklı ve maksimum tasarruf sağlayan ürünleri geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren DemirDöküm, yeni ürün grubu MaxiAir ile enerji israfının önüne geçecek.

Dünyanın 50 ülkesinde yüzbinlerce aileye ısı konforu sunan DemirDöküm, ısı pompası alanına MaxiAir ürün grubuyla giriş yaptı. Havadaki ısı enerjisini minimum elektrik enerjisi ile harmanlayan MaxiAir, ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek cihazda karşılayacak. 1 birim elektrik enerjisi ile 4,5 birim ısı enerjisini kaynaktan alarak ısıtma ya da soğutma sistemine aktaran ve maksimum çevre dostu ısıtma/soğutma imkanı sunan MaxiAir, çevreye zararlı gaz ve atık gaz salımını tarihe karıştırıyor.

HER MEVSİM YÜKSEK VERİM

Inverter DC teknolojisi sayesinde kışın düşük, yazın yüksek sıcaklıkta en ideal ısı konforunu minimum enerji tüketimi ile sunan MaxiAir, doğalgazın olmadığı il ve ilçelerde sunduğu konfor ile iklimlendirmede yeni bir dönem başlatacak. Mevcut binalar ve mevcut sistemlerin dönüşümünde kullanılabilecek şekilde tasarlanan MaxiAir, kompakt boyutlardaki iç ve dış ünitelerinin tasarımı ile yer sorununu da ortadan kaldırıyor, dar alanlara kolay montaj imkanı sunuyor. Bina otomasyon sistemlerine bağlanılarak tek noktadan yönetilebilen ürün, farklı ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak 8kW ve 16 kW kapasite seçenekleriyle satışa sunuldu.

ENERJİ TASARRUFUNU KULLANICI İNİSİYATİFİNE BIRAKMIYOR

Sahip olduğu teknolojiler ve oda sensörüyle enerji tasarrufunu kullanıcı inisiyatifine bırakmadan oda sıcaklığını dış hava sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlayan MaxiAir, minimum seste çalışarak konfor çıtasını yükseltiyor. Zamanlama özelliği sayesinde ayarlanan saatler arasında istenilen sıcaklıkta çalışarak maksimum konfor ve minimum enerji tüketimi sağlayan ürün, kontrolde de yeni bir dönem başlatıyor. MaxiAir’in iç ünite üzerindeki kontrol ekranı cihazın üzerinden çıkarılarak konutun istenilen noktasından kontrol edilebiliyor. Saatlik, günlük, gece ve gündüz veya tatil zamanlamalarının yapılabildiği ürün, müstakil ev, daire, villa tipi konut, butik otel ya da restoranlarda kullanılabiliyor. Doğalgazın olmadığı il ve ilçelerde iklimlendirmede yeni bir dönem başlatacak olan MaxiAir, doğalgaz olan bölgelerde ise ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek bir cihazda karşılamak isteyen tüketiciler için en iyi alternatif olacak.

İklimlendirme sektöründeki 64 yıllık tecrübesi ile A++ enerji sınıfında geliştirilen DemirDöküm MaxiAir’in kullanıcısına sunduğu avantajlar ise şöyle;

Minimum enerji, maksimum verim: MaxiAir, Isıtma Verim Sınıfında (COP) 4,5’e varan, Soğutma Verim Sınıfında (EER) 4,0’a varan enerji değerleriyle düşük enerji tüketimi yaparken, yüksek verim sağlar.

Çevre Dostu: 1 birim elektrik enerjisi ile 4,5 birim ısı enerjisini kaynaktan alarak ısıtma ya da soğutma sistemine aktaran ve maksimum çevre dostu ısıtma/soğutma imkanı sunan MaxiAir’in çevreye zararlı gaz ve atık gaz salımı yoktur. Sera gazı salınımı olmadığı için ozon tabakasını etkilemez.

Enerji cimrisi: MaxiAir, binalarda, konutlarda yüksek sezonsal değerleri sayesinde A++ verimle çalışarak minimum enerji tüketimi sağlar.

Kolay kullanım: Minimum ses seviyesi ile çalışan MaxiAir, geniş çalışma aralıkları, kolay kullanılabilen kontrol ünitesi, otomatik kontrol sistemleri ile iklimlendirmede konforu artırıyor.

Kolay kurulum: Yeni binaların haricinde mevcut konutlarda da kullanılabilen DemirDöküm MaxiAir, kompakt boyutlardaki iç ve dış ünitelerinin tasarımı ile yer sorununu ortadan kaldırıyor.

Maksimum güvenlik: Isı pompaları herhangi bir yakıt ile çalışmadığı için yakıt tankı, gaz bağlantısı, baca yapılanmasına ihtiyaç duymuyor. Gaz kaçağı, zehirlenme, koku ve kirlilik gibi problemleri bulunmuyor.

 

Kavurucu yaz sıcaklarına DemirDöküm A5 inverter klima ile hazırlanın

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, yeni nesil inverter teknolojiye sahip A5 Inverter kliması ile yazınızı serinletecek. Minimum elektrik tüketimi ile bulunduğu ortama serinlikle birlikte konfor getiren DemirDöküm inverter klima, çevre dostu R-32 gazı ile ozon tabakasına da zarar vermiyor.

18.06.2018 – DemirDöküm, kavurucu yaz sıcakları bastırmadan duvar tipi A5 Inverter kliması ile “Yaz aylarında serinliği evinizde yaşayın” çağrısı yapıyor. Göze hitap eden modern tasarımıyla DemirDöküm A5 Inverter klima, yeni nesil teknolojisiyle ise minimum elektrik tüketiyor. Anti toz filtresiyle ortamdaki toz ve partikülleri tutan, sessiz çalışma teknolojisi ile bulunduğu ortama serinlikle birlikte taze hava ve konforu bir arada sunan DemirDöküm A5 Inverter klima, çevre dostu özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Çevre dostu R-32 gazı sayesinde ozon tabakasına zarar vermeyen DemirDöküm A5 Inverter klima, enerji taşıma kapasitesiyle klimanın daha az enerji ile daha fazla iklimlendirme yapmasına yardımcı oluyor. Sezonsal verimlilik direktifine (ERP Lot10) uygun olan A5 Inverter klima, I-Feel özelliği sayesinde ortam sıcaklığına göre en uygun soğuk hava üfleme debisini belirler, böylelikle konforu en üst seviyeye taşır.

Sahip olduğu akıllı teknolojilerle kullanıcısına hem tasarruf ettiren hem de ortam ısısına göre hareket eden DemirDöküm A5 Inverter klima, program saati özelliği ile klimanın istenilen zamanda çalışması veya durdurulması konusunda tam bir konfor sağlıyor. Elektrik kesintileri sonrasında otomatik olarak kesinti öncesindeki konumunda çalışmaya başlayan A5 Inverter klima, sıcak kalkış modu sayesinde sadece yazın değil, soğuk kış sabahları için de ideal bir çözüm sunuyor.

 

DemirDöküm’ün çevreci kombilerine 2 ödül birden

04.06.2018 – Türkiye’nin ilk kombi ve ilk yoğuşmalı kombi üreticisi DemirDöküm, çevreye saygılı, sürdürülebilir ekonomiye uygun kombileri Atromix ve Nitron Condense ile bir kez daha dünyanın en köklü ve prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Green Good Design’a layık görüldü.

Türkiye’de ve dünyanın 50 ülkesinde tüketicilerine ısı konforu sunan DemirDöküm’ün sektördeki başarısı, bir kez daha taçlandırıldı. ABD’de 2009 yılından bu yana, tüm dünyanın dikkatini yaşanabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımın önemine çekmek amacıyla düzenlenen, bu yıl binlerce proje ve tasarımın değerlendirildiği Green Good Design yarışmasında DemirDöküm 5 yıl arayla yeniden rakiplerini geride bıraktı.

Avrupa Merkezi Uluslararası Danışmanlık Komitesi’nin karbondioksit salınımının azaltılması, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik, yaşamın ve çevrenin kalitesinin artırılması, ekonomik karlılık gibi alanlarda çevremize yapılan katkıların değerlendirildiği yarışmada; binlerce mimari tasarım, ürün tasarımı, grafik tasarım, yeni teknolojiler, şirketler, hükümetler, kurumlar, araştırma programları ve bireyler arasından, bu yıl 20 farklı ülkeden 100’den fazla ürün “En İyi Örnek” olarak seçildi. DemirDöküm Endüstriyel Tasarım ve Ar-Ge Merkezi ekibi tarafından geliştirilen Atromix ve Nitron Condense yoğuşmalı kombiler, Green Good Design ile ödüllendirildi.

YÜKSEK VERİMLİLİĞİ İLE MÜŞTERİYİ, TEKNOLOJİSİ İLE DOĞAYI MEMNUN EDİYOR

DemirDöküm’ün dinamik çizgisini yansıtan yeni yoğuşmalı kombisi Atromix, 20, 24 ve 28 kW kapasite seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara en uygun çözümü sunacak özelliklerle geliştirildi. Son yıllarda artan küçük metrekareli evler için en ideal kullanım çözümünü sunan Atromix, dar montaj alanlarında yaşanan zorluklar göz önünde bulundurularak DemirDöküm’ün ürün gamındaki en kompakt boyutlara sahip kombi olarak tasarlandı. Yoğuşma teknolojisi ile kullanıcısına yüksek tasarruf sağlayan Atromix, hem ısıtma hem de kullanım suyunda A sınıfı enerji verimliliği ile ön plana çıkıyor. Sahip olduğu yeni teknolojilerle tasarrufu kullanıcı inisiyatifine bırakmayan Atromix, ‘debi sensörü’ ile hızlı sıcak su konforu sağlarken doğal gazın yanı sıra su sarfiyatını da azaltıyor. Her yaştan kullanıcının kolayca kullanabileceği bir ara yüze sahip olan Atromix, ön yüzünde iki kontrol düğmesi ve kolay okunabilir LCD ekran barındırıyor. Tüketicilerin ürünü uzun yıllar güvenle kullanabilmesi için DemirDöküm’ün en zorlayıcı testlerinden geçerek geliştirilen Atromix, düşük emisyon değerleri sayesinde daire başına kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak yıllık ortalama 2 ton daha az NOx salımı gerçekleştirmesine destek olacak.

Sahip olduğu teknolojiler ile evlere ekstra konfor, yüzde 103 enerji verimliliği sağlayan Nitron Condense ise minimum enerji ile maksimum ısınma ve ilave plakalı ısı eşanjörü ile yüksek kullanım suyu konforu olanağı tanıyor. Alternatif enerji kaynağı olan güneş kolektörleri ile uyumlu olma özelliği, üretimi esnasında kullanılan çevreci boyalar, sürdürülebilirliği yüksek komponent ve ara elemanları, %75-80’i geri dönüştürülebilir plastik iç komponentleriyle DemirDöküm’ün yenilikçi yoğuşmalı kombileri, Green Good Design tarafından en önemli sürdürülebilir tasarım örnekleri arasında gösterilerek ödüllendirildi. DemirDöküm, 2013 yılında da Nitromix yoğuşmalı kombisi ve Roll Bond güneş kolektörü ile Green Good Design ödülünün sahibi olmuştu.

 

10 şehirde düzenlenen DemirDöküm Akademi eğitimlerinden 354 kişi faydalandı

Sektöre eğitim alanında öncülük ediyor

İklimlendirme sektörünün lider markalarından DemirDöküm, Sabancı Üniversitesi EDU Yönetici Geliştirme Birimi iş birliğiyle hayata geçirdiği DemirDöküm Akademi ile saha organizasyonunu geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. DemirDöküm bu projeyle, iş ortakları ve satış noktalarının çalışanlarına günümüz trendlerine uygun olarak geliştirilmiş, değer odaklı satış eğitimleri vererek gelişimlerini destekliyor. Değer odaklı satış eğitimi içeriğiyle sektörde fark yaratan eğitimlerden şimdiye dek 10 farklı şehirde 354 kişi faydalandı.

23.05.2018 – Türkiye iklimlendirme sektörüne 64 yılda birçok ilki kazandıran DemirDöküm, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi iş birliği ile iş ortakları için fark yaratan değer odaklı satış eğitiminin verildiği DemirDöküm Akademi’yi hayata geçirdi. DemirDöküm Akademi eğitimlerinden bugüne dek İstanbul, Düzce, Bursa, Ankara, Samsun, Adana, İskenderun, Diyarbakır, İzmir ve Antalya olmak üzere 10 farklı şehirde düzenlendi. Düzenlenen 16 eğitimden toplamda 354 kişi faydalandı.

“ARTIK ÜRÜN BİLGİSİ VE SATIŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMLERİ TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Günümüzün değişen trendleri doğrultusunda müşteri memnuniyetinin sadece ürün bilgisi ve satış teknikleriyle mümkün olmadığını belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; “Tüketicimize sağladığımız avantajları iş ortaklarımız ve satış noktalarımız aracılığıyla artırmayı hedefliyoruz. DemirDöküm Akademi kapsamında iş ortaklarımıza; güçlü markaya giden yol, tüketici beklentilerini anlama, ihtiyaçlara uygun doğru çözümler sunma, ürün ve marka faydalarını marka hizmet kalitesi standartlarında aktarma gibi konu başlıkları altında değer odaklı satış eğitimleri verdik. Bu eğitimler sayesinde müşterilerimize mağazadan içeri girdikleri andan, çıktığı ana kadar, hatta evlerinde ürünlerini kullanmaya başladıkları zamana kadar uzanan yolculuğunda sorunsuz bir deneyim ve memnuniyet sunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

DemirDöküm Türkiye’nin yeni kombisi Atromix’i satışa sundu

Doğalgazın Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığı dönemde Aden ile ülkenin en çok tercih edilen kombi markası unvanını kazanan, 2009 yılında Atron ile Türkiye’nin dört bir yanında tercih edilen DemirDöküm, AB’den sonra ülkemizde de yürürlüğe giren Enerji İlişkili Ürünler Yönetmeliği’nin ardından sektörün en yeni yoğuşmalı kombisi Atromix’i satışa sundu. Kompakt boyutları ve şık tasarımı ile ön plana çıkan DemirDöküm’ün yeni yoğuşmalı kombisi, kullanıcısına yüzde 109’a kadar verimlilik vadediyor.

14.05.2018 – Türkiye’nin ilk kombi ve ilk yoğuşmalı kombi üreticisi DemirDöküm, kaliteli ve yüksek tasarruflu ürünleri tüketicileri ile buluşturmaya devam ediyor. Çevreye saygılı, sürdürülebilir ekonomiye uygun ve yenilikçi ürünleriyle dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödüllerinden Good Design ve Green Good Design ödülünün sahibi olan DemirDöküm, Nitromix ve Nitron Condense’in ardından Türkiye’nin yeni yoğuşmalı kombisi Atromix’i satışa sundu.

HER AÇIDAN KUSURSUZ

DemirDöküm’ün Bozüyük Fabrikası’nda tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen Atromix, doğal gaz faturalarını kontrol altına alacak. Kompakt boyutlarıyla dar alanlara montaj imkanı tanıyan ürün, 20, 24, 28 kW farklı kapasite seçenekleri ile farklı ihtiyaçlara en uygun çözümü sunuyor. Alüminyum-silisyum eşanjörü ile kullanıcısına yüksek ısı verimliliği vadeden DemirDöküm’ün yeni yoğuşmalı kombisi, ‘Akıllı ısıtma sistemi’ ile ortam ihtiyacına uygun güçte çalışarak yakıt tasarrufu sağlıyor. Atromix, kullanıcısına yüzde 109’a (*) kadar sunduğu verimlilik, düşük emisyon değerleri, 5’inci sınıf NOx seviyesiyle de ön plana çıkıyor. Yoğuşmalı sınıfının en yeni ürünü sayesinde, daire başına yıllık ortalama 2 ton daha az NOx salımı gerçekleşecek.

İKİ KADEMELİ KONTROL MEKANIZMASINA SAHİP

DemirDöküm Ar-Ge mühendislerinin yoğun çalışmaları sonucunda geliştirilen Atromix, üzerinde yer verilen yeni teknolojilerle tasarrufu kullanıcı inisiyatifine bırakmıyor. Üründe yer alan ‘Debi sensörü’, kullanıcısına hızlı sıcak su konforu sağlarken, doğal gazın yanı sıra su sarfiyatını da önlüyor. Üründe yer alan hava tahliye fonksiyonuyla ilk tesisat dolumlarında sistemde oluşan istemeyen hava otomatik olarak tahliye edilirken, çift işlemcili ana kartı sayesinde Atromix, iki kademeli kontrol mekanizmasıyla yüksek güvenlikli kullanım imkanına sunuyor.

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Her yaştan kullanıcının kolayca kullanabileceği bir arayüze sahip olan Atromix, ön yüzünde iki kontrol düğmesi ve bir LCD ekran barındırıyor. LCD ekranda yer alan arka ışık, ürünün zifiri karanlıkta dahi kullanılmasına olanak tanıyor. Kombilerinde elektrostatik toz boya kullanan DemirDöküm, boyanın genleşme özelliği sayesinde yüksek sıcaklıklara dayanmasını ve ürünün uzun yıllar aynı kalmasını sağlıyor. Yenilikçi tasarım yönündeki başarısını birçok kez kanıtlayan DemirDöküm, yeni yoğuşmalı kombisinde servis işlemlerinde de yeni bir dönem başlatacak. Atromix’in özel tasarımı sayesinde sadece ön kapak açılarak cihazın tüm servis işlemleri gerçekleştirilebilecek.

“SEKTÖRDE YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ”

DemirDöküm’ün geçtiğimiz 15 yılda özellikle ısıtma alanında unutulmaz başarılara imza attığına dikkat çeken DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna şunları kaydetti; “EPDK’nın 2003 yılında kurulup doğalgazın Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığı dönemde ADEN kombimiz ile ülkemizin en çok tercih edilen kombi markası unvanını kazandık. Aradan geçen 5 yılın sonunda, 2009 yılında ‘Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin hayata geçmesi ile aynı dönemde ATRON kombimizi tüketicilerimizin beğenisine sunduk. ATRON da kısa sürede çok sevildi ve Türkiye’nin dört bir yanında kullanılmaya başlandı. Bu yıl ise yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. 21 Nisan’da AB ülkelerinde uygulanan ErP yönetmeliği ülkemizde de devreye girdi. DemirDöküm olarak geçtiğimiz 5 yılda bu alanda yatırımlarımızı daha da arttırdık. Nitromix ve Nitron Condense’nin yanı sıra satışa sunduğumuz yeni yoğuşmalı kombimiz Atromix ile müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. En yeni teknolojileri üzerinde barındıran yeni yoğuşmalı kombimiz hem doğaya saygılı hem de enerji cimrisi. Kullanıcısına yüzde 109 yüksek verimlilik sunan Atromix, akıllı oda termostatı Migo ile uyumlu çalışarak, ek yüzde 35 tasarruf sağlayabiliyor.”

(*)

Ülkemizde 21 Nisan 2018’de yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği, enerji ile ilgili cihazların çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Yönetmelik kapsamında 21 Nisan tarihinden itibaren konvansiyonel kombi üretimi ve ithalatı yapılmayacak, sadece eldeki ürünlerin satışı devam edecektir. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise yönetmelik gereği sadece yoğuşmalı ve yönetmeliğe uygun yüksek verimli cihazlar satılabilecektir. ErP Yönetmeliği ile birlikte cihaz verimlilikleri, mevsimsel ısıtma verimliliği altında hesaplanacak ve enerji sınıfları ile gösterilecektir. DemirDöküm Atromix Yoğuşmalı Kombi, yüzde 93 mevsimsel ısıtma verimine sahiptir.

 

En iyi müşteri deneyimi değerlendirildi; tüketici “DemirDöküm” dedi

DemirDöküm, satış sonrası hizmetleriyle de sektörde fark yaratıyor. Geride bıraktığı 64 yılda Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemle tüketicilerini sektörün ilkleri ile tanıştıran DemirDöküm, Türkiye’nin müşteri memnuniyetini ölçen ilk ve tek yarışması A.C.E Awards’da da sektörünün lideri oldu. 19 sektörde müşteri deneyimini en iyi yöneten ulusal ve uluslararası lider markaları belirleyen yarışmada DemirDöküm, Türkiye’nin ısıtma sektöründe en iyi müşteri deneyimi yaşatan firması seçildi.

02.04.2018 – Tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanıp üretilen ürünleriyle dünyanın 50 ülkesine ısı konforu sunan DemirDöküm, satış sonrası hizmetleriyle de ısıtma sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. DemirDöküm, Türkiye’nin en yüksek müşteri deneyimi ve memnuniyetini sağlayan markalarının belirlendiği A.C.E Awards (Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri) 2018’de sektörünün lideri oldu. Şikayetvar.com’un her yıl kullanıcılarıyla gerçekleştirdiği “Müşteri Deneyim Endeksi” adını verdiği ve en iyi müşteri deneyimi yaşatan firmaları belirlemeyi amaçlayan yarışmada DemirDöküm; ısıtma sektöründe Türkiye’nin en iyi müşteri deneyimi yaşatan firması seçildi.

Sektörde yenilikçi, kaliteli, sorunsuz ürünler geliştirmek için son 5 yılda Ar-Ge için toplam 63 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiğini belirten Vaillant Group Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Zeki Kalaycılar, “Her şikayet bir armağandır prensibi ile bundan tam 10 yıl önce ‘Tüketici Deneyimi Geliştirme Bölümü’nü kurduk. Tüketici deneyimini 360 derece birbirine bağlı bir ağ olarak kurguladık. 0850 222 1 833 numaralı Müşteri İletişim Merkezimize veya diğer kanallarımıza ulaşan her bir müşterimizin sorununu yüzde 100 müşteri memnuniyeti prensibi ile 24 saat içerisinde çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Çözüm sonrasında ihtiyaç veya şikâyetin ana nedenleri ile ilgili analizler yapıyoruz. Bu analizlerle de iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Birbirine sıkı sıkıya bağlı bu süreçler sayesinde her geçen yıl müşteri deneyimimizi daha da mükemmelleştiriyoruz. Öte yandan Türkiye genelindeki yetkili satıcı, satış noktası ve yetkili servislerimiz için yıl boyunca belirli periyodlarda düzenli organizasyonlar yapıyor, yeni ürünler, montaj, bakım gibi konularda eğitimler düzenliyoruz. Hizmet kalitemizi kusursuzlaştırmak için online platformlarda da önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bizi bu ödüle layık gören tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Müşteri deneyiminin gelişimi için 2017 yılında Türkiye genelinde birçok toplantı organize edip, farklı kanallarda gelişim çalışmalarını ve yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirten Kalaycılar, “İlklerin öncüsü konumunda olan şirketimizin hayata geçirdiği tüm projelerin odağı müşterilerimizdir. Günümüz dijital dünyasında, sosyal medya ve online platformlar marka deneyimi açısından büyük önem taşıyor. Akıllı cihazlar sayesinde artık bu tip online platformlara erişim kolaylaştı ve hayatımızda daha da önemli bir yer tutmaya başladı. Özellikle tüketicilerin deneyimlerini diğer kitlelerle paylaşma ve kendini ifade edebilme alışkanlıkları bugün en üst seviyede. Bu doğrultuda tüketicilerin markalar ile ilgili yaşamış oldukları deneyimleri paylaşabildikleri ve seslerini duyurabildikleri Şikayetvar.com platformunu özgün ve önemli bir dijital kanal olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.

2018’e gümbür gümbür başlayan DemirDöküm, Liderler Zirvesi’nde hedef ve başarılarını iş ortaklarıyla paylaştı

DemirDöküm’ün 2018 hedefi ciroda yüzde 20 büyüme

DemirDöküm’ün, yetkili satıcıları için geleneksel olarak düzenlediği “Liderler Zirvesi” bu yıl İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye genelinden 500 iş ortağının katılımı ile gerçekleşen organizasyonda DemirDöküm’ün 2017 iş sonuçları ile 2018 yılı stratejileri paylaşıldı. DemirDöküm CEO’su Alper Avdel; “Yatırımın ve dönüşümün yılı olarak ilan ettiğimiz 2017’de birçok alanda rekorlar kırdık. Yüzde 40 büyüme elde ettik. 2018 DemirDöküm’ün dönüşüm yılı olacak. Mevcut ürün gamımızın yanı sıra yeni alanlarda da DemirDöküm olarak fark yaratacağız. Yeni ürünlerimiz, yatırımlarımız, Türkiye’de ve dünya genelinde gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmalarıyla tabiri yerindeyse gümbür gümbür geliyoruz. Hedefimiz 2018 yılında da yüzde 20’nin üzerinde büyümek” dedi

Türkiye iklimlendirme sektörüne 64 yılda birçok ilki kazandıran DemirDöküm, 500 yetkili satıcısı ile İstanbul Volkswagen Arena’da bir araya geldi. DemirDöküm’ün stratejik iş ortaklıklarını güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği “Liderler Zirvesi” bu yıl “Gümbür Gümbür” temasıyla ve dev bir organizasyonla gerçekleşti. 2017’yi birçok alanda yeni rekorlarla tamamlayan DemirDöküm’ün Liderler Zirvesi’ne, Vaillant Group CEO’su Carsten Voigtländer, DemirDöküm CEO’su Alper Avdel, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban, Vaillant Group Türkiye CFO’su Ercan Karaismailoğlu, Vaillant Group Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Zeki Kalaycılar ile çeşitli birimlerden üst yöneticiler; iş, pazarlama, finans, üretim ve satış sonrası hizmetler alanlarındaki başarılı faaliyetleri paylaşmak üzere konuşmacı olarak katıldı.

“TÜRKİYE’DE YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Vaillant Group CEO’su Dr. Carsten Voigtlaender, grubun 2017 yılında büyüme ivmesini sürdürdüğünü belirtti. Voigtlaender, “Bozüyük fabrikamıza büyük bir yatırım yaptık. Ürün konusunda yeni gelişmeler söz konusu. Bütün grup içerisinde Türkiye 3’üncü sırada yer alarak çok güçlü bir büyümeye imza attı. Vaillant Group olarak, Türkiye’de yatırıma devam edeceğiz” dedi.

YÜZDE 40 BÜYÜDÜK”

DemirDöküm’ün 2007 yılında başlayan dönüşüm çalışmasının 2017 yılında tamamlandığını ve rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen DemirDöküm CEO’su Alper Avdel; “DemirDöküm olarak tüm paydaşlarımızın özverili çalışmalarıyla hedeflerimizin üzerine çıkıp; yeni bir rekora imza attık. Ar-Ge başta olmak üzere fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için toplam 40 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Kombi, termosifon ve su ısıtıcılarında toplamda 900 bine yakın üretim gerçekleştirdik. 2017’de, önceki yıla kıyasla yüzde 40 büyüme elde ettik.” dedi.

DEMİRDÖKÜM GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR”

Toplantıda DemirDöküm’ün 64 yıllık bir sözün başarı hikayesi olduğunun altını çizen Alper Avdel şunları kaydetti; “Sadece yerli değil, uluslararası pazarda verdiğimiz bir söz var. O da öncülük. Türkiye’de üretilen ilk ısıtma ürünlerinin üreticisi olarak genlerimizdeki kalite ile sektörün geleceğine ışık tutuyoruz. Tamamı yerli mühendislerimiz, yerli yazılımlar kullanarak üretimimizi Türkiye’de yapıp dünyanın 50 ülkesinde satıyoruz. Isıtma sektörünün öncüsü olarak geleneksel alanlardaki başarılarımızı yeni alanlarda da devam ettireceğiz. DemirDöküm’ün için 2018 ‘Dönüşüm yılı’ olacak. Yeni yoğuşmalı kombimiz Atromix ile yoğuşmalı alanındaki öncülüğümüzü güçlü şekilde sürdüreceğiz. Önümüzdeki aylarda ‘Kaskad’ ve ‘ısı pompası’ alanlarında yeni ürünlerimizi satışa sunacağız. Hedefimiz 2018 yılında da yüzde 20’nin üzerinde büyümek”

“2018’DE DE HEDEFLERİMİZİ YATIRIM VE BÜYÜME ODAKLI KOYDUK”

Sektör ve ülke ekonomisine dair değerlendirmelerini paylaşan DemirDöküm Vaillant Group Türkiye CFO’su Ercan Karaismailoğlu, “2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren başlayan KGF kredileri, ÖTV ve KDV indirimi ve yatırım teşvikleri ile piyasa canlandı. Alınan bu önlemlerin olumlu yansımasını Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki rekor büyümesi ile hepimiz gördük. Gelecek planlarımızı bu tabloyu iyi şekilde okuyarak yapıyoruz. Bu yıl da bu tablonun devam edeceğini ön görüyoruz. Sektörümüz açısından potansiyel çok büyük. Yüzün üzerinde ilçede doğal gaz kullanımının başlaması söz konusu. Bu gelişmeler ışığında 2018’de de hedeflerimizi yatırım ve büyüme odaklı koyduk” dedi.

“TASARIM VE ÜRETİMDEKİ BAŞARIMIZ ÖDÜLLERLE TESCİLLENİYOR”

DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi ve Üretim Direktörü Gürhan Çoban; “Fabrikamızda tasarlanan ve tamamı Türk mühendislerimiz tarafından üretilen ürünlerimizin başarısı uluslararası arenada takdir görüyor. Tasarım ve üretimdeki başarımız bir kez daha tescillendi. ABD’nin Chicago kentinde 67’incisi düzenlenen dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödül programı Good Design’de 55 ülkeden 27 kategoride binlerce başvurunun gerçekleştiği yarışmada Nitron Condense yoğuşmalı kombimiz ile dördüncü kez Good Design ödülüne layık görüldü. Yenilikçi ürünlerimizle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

“TÜM AKSİYONLARIMIZDA ODAĞIMIZ MÜŞTERİ”

Toplantıda üretim ve satış rekorlarına ve diğer başarılara ek olarak DemirDöküm’ün müşteri memnuniyetinde de öncülüğü göğüslediğinin altını çizen Vaillant Group Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Zeki Kalaycılar ise şunları kaydetti; “2017’de müşteri memnuniyetinin gelişimi açısından iyi bir yıl geçirdik. Çok çalışmak, sahada olmanın dışında odağımıza müşterimizi koyduk. Tüm emeklerin sonucunda hatasız servis verme oranımız yüzde 95’e yükseldi. Destek çağrılarına yanıt verme hızımız 24 saate ve çözüm oranı yüzde 98’e çıktı. Yaptığımız bu yatırımlar sonucunda müşterilerimiz sunduğumuz deneyimi beğendi ve Sikayetvar.com verileriyle belirlenen Türkiye’nin müşteri memnuniyetini ölçen ilk ve tek yarışması A.C.E Awards’da da sektörümüzün lideri olduk”

“250 BİNİN ÜZERİNDE KOMBİ SATTIK”

DemirDöküm’ün 2017 yılında elde ettiği rekorun 1 yıllık bir stratejinin eseri olmadığına ve hem Türkiye’de hem de yurtdışında gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları neticesinde birçok alanda yeni rekorlara imza atıldığına dikkat çeken DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; “DemirDöküm’ün tarihine altın harflerle geçecek bir yılını geride bıraktık. İlk defa iç pazarda 250 bin adedin üzerinde kombi sattık. İç pazarda fiyat değişimleri ve yeni ürünlerin de etkisiyle birlikte yüzde 40 büyüme yakaladık. Bu önemli başarıda tüm iş ortaklarımızın emeği büyük. Yeni ürün tasarımları, yeni teknolojiler, satış sonrası süreçlerinin yenilenmesi başarının itici gücü oldu. Beraber çalışmanın, beraber üretmenin, sinerjinin gücüne inanıyoruz. Heyecanımızı tüm iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Geçen yıl iş ortaklarımıza toplamda 13 bin ziyaret gerçekleştirdik. Bu yoğunluğun, zorlukların karşılığını fazlasıyla aldık. İhracatta dolar bazında yüzde 18 büyüme yakaladık. Bu yıl heyecanımız daha da büyük. 2018 için çok iyi hazırlandık. Hizmet verdiğimiz ve yeni gireceğimiz alanlarda yeniden bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Yıl boyunca ürün ailemizin yeni üyelerini ve yeni alanlardaki ürünlerimizi tüketicilerimizin beğenisine sunacağız” dedi.