Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri 3 Milyar Avro...

3 Milyar Avroluk Dev Birleşme Gerçekleşti!

04.08.2021 – Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri, güç çözümleri, otomasyon ve enerji verimliliği alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Danfoss’un, 3,3 milyar dolara Eaton Hydraulics’i satın almasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayıyla birleşme tamamlandı. Şirket Üst Yöneticisi Aron Bensason, “Danfoss buna özellikle birleşme diyor, iki büyük gücün birleşmesi” ifadesini kullandı.

Eaton Hydraulics’in Danfoss A/S tarafından 2020 yılında satın alınmasının ardından, şirket Tekirdağ – Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerde gerçekleştirilen törenle birleşmenin tamamlandığını duyurdu. Şirket Üst Yöneticisi Aron Bensason törende yaptığı konuşmada, Danfoss’un satın almaya özellikle birleşme dediğinden bahsederek, “İki büyük gücün birleşmesi, Danfoss A/S Eaton Hydraulics’in birleşmesi.” dedi.

“Müşterilerimiz eşsiz uzmanlıktan faydalanacaklar”

Danfoss A/S ve Türkiye’de 2 bin 800 çalışanıyla büyük bir üretim fabrikasına sahip Eaton Hydraulics’in birleşmesi ile alakalı olarak, Danfoss Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kim Fausing mesajında, mobil ve endüstriyel hidrolikte global bir lider olma yolunda önemli bir adım attıklarının altını çizerek, “Neredeyse her bir ürünü birbirini tamamlayan portföylerimiz ile coğrafi ayak izimizi birleştirmek adına eşsiz bir fırsatla karşı karşıyayız. Azimli ekibi ve güçlü markalarıyla tanınan Eaton Hydraulics, global sektörde oldukça saygın bir kuruluş. Bu iki işletmenin birikim ve deneyimlerini birleştirmemiz sayesinde müşterilerimiz tek bir ortağın sunacağı eşsiz uzmanlıktan faydalanacaklar. Bu anlaşma ile ana hidrolik faaliyetlerimize ve dijital çözümlerimize yatırım yapmaya ve güçlü bir teknoloji ortağı olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Eaton Başkanı ve CEO’su Craig Arnold da, “Eaton’ın Hidrolik işletmesinin, faaliyetlerinin merkezinde hidrolik olan bir şirketin parçası olmaktan büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Anlaşma tamamlandıktan sonra derin hidrolik birikimine ve uzmanlığına sahip iki yetenekli ekip bir araya gelecek.

Eaton’ın hidrolik ekibi de mobil ve endüstriyel hidrolikte global bir lider olmakta kararlı olan bir şirketin parçası olacak. Bu işletmelerin birleşimi aynı zamanda sektörde lider teknoloji ve çok daha geniş bir hidrolik çözüm portföyü sunarak müşterilere ve distribütörlere de fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.

“Global ölçekte coğrafi ayak izleri”

Şirkette yapılan açıklamada ise, Danfoss ve Eaton Hydraulics’in, sektörde lider şirketler olmakla birlikte aynı zamanda şirket kültürü ve de müşteri, Ar-Ge ve kalite odağı gibi birçok kurumsal benzerliği de paylaştıklarının altı çizilerek, “İki şirket de global ölçekte coğrafi ayak izlerine sahip olduğundan bu birleşim, tüm dünyada çok daha geniş çaplı bir mevcudiyeti beraberinde getiriyor. Bu alım aynı zamanda Danfoss’un, Eaton Hydraulics’in hizmet verdiği endüstriyel hidrolik pazarına da girmesini sağlayacak.” denildi.

Törende, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Özkan Kara, Petrol-İş Sendikası Genel başkanı Süleyman Akyüz, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol ve çalışanlar hazır bulundu

 

 

Danfoss, Eaton’s Hydraulics’i Satın Aldı

24.01.2020 – Danfoss, 3,3 milyar USD (yaklaşık 3,0 milyar EUR) karşılığında Eaton’s Hydraulics’i satın aldı.

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss Ocak 2020 itibariyle Eaton’s Hydraulics’i satın aldı. Danfoss’un temel iş alanlarını güçlendirip müşteri değerini arttırma stratejisi doğrultusunda yapılan satın alma 3,3 milyar USD (yaklaşık 3,0 milyar EUR) karşılığında gerçekleşti.

Danfoss Başkan ve CEO’su Kim Fausing, satın alma ile ilgili: “Bu satın alma ile mobil ve endüstriyel hidrolik alanında bir dünya lideri oluşturma yolunda önemli ve dönüşüm odaklı bir adım attık. Bunu, tamamlayıcı portföylerimizle coğrafi ayak izimizi birleştirebileceğimiz bir fırsat olarak görüyoruz. Küresel sektörde büyük saygı gören Eaton Hydraulics azimli insan kaynağı ve güçlü markaları ile biliniyor. İki şirketin bilgi ve deneyimi bir araya geldiğinde müşterilerimiz rakipsiz uzmanlık için tek bir ortakla hayatlarına devam edebilecekler. Güçlü teknoloji ortağı konumumuzu korumak amacıyla imzaladığımız bu anlaşma ile temel hidrolik iş faaliyetlerimize ve dijital çözümlere yatırıma devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Eaton Hydraulics’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Craig Arnold “Eaton’s Hydraulics’in, temelinde hidrolik yatan bir şirkete dahil olmasından büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz, bu anlaşma sonuca ulaştırıldığında, hidrolik alanında kapsamlı bilgi ve uzmanlığa sahip iki yetenekli ekibi bir araya getirecek. Eaton’un hidrolik ekibi, mobil ve endüstriyel hidrolik alanında dünya lideri şirketin bünyesine katılacak ve sonuç olarak müşterilerimize ve distribütörlerimize geniş teknoloji ve hidrolik çözümler portföyü ile fayda sağlayacağız.”  diye belirtti.

Her iki sektör lideri şirket de gerek kültürü ve müşteri yapısı, gerekse Ar-Ge ve kalite odaklılık gibi çok sayıda kurumsal benzerliğe sahip. Her iki işletme de dünya çapında tamamlayıcı coğrafi ayak izine sahip, birleşme sonrası dünya çapında daha da geniş bir etki alanına sahip olunabilecek. Bu satın alma anlaşması aynı zamanda Danfoss’un Eaton Hydraulics’in çalıştığı endüstriyel hidrolik pazarına girmesine de olanak sağlayacak.

Eaton Hydraulics ürünlerini tarım, inşaat ve endüstriyel pazar segmenti gibi pazarlardaki müşterilere sunuyor. Danfoss’un mevcut iş segmenti Danfoss Enerji Çözümleri’ne transfer edilecek ve bu iş segmentine yaklaşık 11.000 çalışan ve 2,2 milyar USD (2,0 milyar EUR) 2019 satışı getirerek hidrolik iş hacmini ikiye katlayacak. Danfoss an itibariyle yaklaşık 28.000 çalışan ve 7,9 milyar USD (6,3 milyar EUR) 2019 satışına sahip. Danfoss bu anlaşma ile üçte birlik büyüme sağlayacak.

Danfoss Enerji Çözümleri Başkanı Eric Alström konuyla ilgili olarak, “Hidrolik temelimizde yatıyor ve enerji çözümleri segmentimizi yıllardır müşteri odaklılık ve büyük teknoloji liderliği yatırımları ile kuvvetlendiriyoruz. Bu iki şirketin birleşmesiyle ortaya çıkacak olan, yeniliğe adanmış ve geniş ürün yelpazesine, yüksek performanslı dağıtım kanallarına ve geniş coğrafi erişim alanına sahip tam teşekküllü bir hidrolik oyuncusu olmamızın müşterilerimize fayda sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Şirket satın almasının tüm koşullarının yıl sonuna dek sonuca ulaştırılması hedefleniyor.

 

Danfoss 2018 Yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı

09.03.2019 – 2018 yılını güçlü bir finansal tablo ile bitiren Danfoss, büyümesini devam ettirmek ve müşterilerine daha faydalı olabilmek adına yeni teknoloji yatırımlarına devam ediyor.

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, 2018 yılında güçlü bir büyüme elde etti. Grubun satış hacmi %7’lik bir büyüme yani 271 milyon Avroluk bir artışla 6,098 milyar Avro seviyesine ulaştı, Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin gibi pazarlar ortalamanın daha üzerinde bir büyüme kaydetti. Danfoss, 2018 yılında ayrıca 648 milyon Avro (EBIT) toplam kazanç ve %10,6 EBIT kar marjı oranı gibi iddialı mali sonuçlar elde ederken, net kar 18 milyon Avro artışla 463 milyon Avro’ya ulaştı. Danfoss CEO’su Kim Fausing konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Danfoss iki yıldır güçlü bir büyüme sergiliyor. Stratejik büyüme girişimlerimiz ve öncü teknolojilere yaptığımız artan yatırımlarımızla hedef odaklı çalışmalarımızın meyvelerini topluyor ve pazar payımızı arttırıyoruz. Çözümlerimiz, önemli küresel megatrendler, elektrifikasyona geçiş, şehir planlama ve iklim değişimi alanlarındaki her geçen gün artan zorlukları aşmak adına fayda sağlıyor. Daha akıllı ve daha sürdürülebilir çözümlere olan talebi arttıran bu trendler, Danfoss’un konumunu her zamankinden daha önemli kılıyor.” dedi.

Yeni teknolojilere yatırım

Danfoss, birbiri ile iletişebilen akıllı çözümlerini bir adım öteye taşımak için büyüme inisiyatiflerine ve dijitalleşmeye yatırım yapmaya devam ediyor. Danfoss, 2018 yılında bir rekora imza atarak inovasyona 255 milyon Avro (satış hacminin %4,2’i) yatırım yaptı. Geçtiğimiz yıl boyunca şirketin temel iş faaliyetlerinin, dijital tekliflerinin ve elektriğe geçiş çözümlerinin kuvvetlendirilmesine de katkı sağlayan altı kurumsal satınalma anlaşması da hayata geçirildi.

Kim Fausing finansal rapor ile ilgili sözlerine “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi ve iddialı çözümler sunmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Enerji tüketimini ve emisyonu azaltan çözümler ile verim ve üretkenliği arttıran çözümler için belirgin bir talep olduğunu görüyoruz. Bu da elektrifikasyona geçişe ivme kazandırıp arazi araç, araba ve otomobillerinin hibrid veya elektrikli sistemlere geçmesine, altyapı ve binaları daha akıllı ve daha verimli yapmak için dijital teknolojilerin yaygın bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor.” diye devam etti. Fausing ayrıca: “Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanması konusundaki kararlılık da artıyor. Kısa geri ödeme süresine sahip olan ve herkesin işlerine fayda sağlayan çözümler sunduğumuz için bu durum bizim iş alanımızla gayet örtüşüyor. Elbette biz de kendi çalışmalarımızdan faydalanıyoruz. On yılı aşkın bir süredir fabrikalarımızdaki CO2 ayak izimizi azaltıyor ve enerjiyi daha verimli bir şekilde kullanıyoruz. 2019 yılında da dijitalleşme ve elektrifikasyona geçiş alanlarındaki yatırımlarımızı sürdürerek pazar payımızı artırmayı veya korumayı, karlılığımızı ise 2018 yılındaki seviyenin üstüne taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye yatırımlarımıza devam ediyoruz

Türkiye’de 2018 yılında 20. yaşını kutlayan Danfoss Türkiye Genel Müdürü Emre Gören de finansal sonuçlar ile ilgili yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Ülkemiz ve dünyamızın karşı karşıya kaldığı çeşitli zorluklara rağmen, 2018 senesi Danfoss Türkiye için oldukça başarılı bir yıl oldu. Özellikle yılın ilk yarısındaki güçlü büyümemiz ve aldığımız yüksek hacimli projeler ile 2018 yılını başarılı sonuçlarla bitirdik. Danfoss olarak Türkiye’de geride bıraktığımız 20 senede olduğu gibi yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Türkiye’deki önemli bir yatırımımız olan DAF Enerji firmasının tüm hisselerini de 2018 yılı başında devralarak Danfoss’un küresel üretim ağına Türkiye’yi de ekledik.

Danimarka’nın enerji konusundaki bağımsızlığında son 85 yıldır önemli bir rol oynayan bir marka olarak, Türkiye’nin enerjide dış kaynaklardan bağımsız bir geleceğe doğru ilerlemesine yardımcı olmak için tüm birikimimizi kullanıyoruz. Gerek müşterilerimiz gerekse kendi şirketimizde enerji verimliliği adına projelere imza atıyoruz. Enerji ve iklim stratejimiz doğrultusunda 2018 yılının başında taşındığımız LEED platinum sertifikalı AND Plaza’daki yeni merkez ofisimizle karbon ayak izimizi ve enerji tüketimimizi azalttık. 2019 yılı için şirketimizi ve organizasyon yapımızı tekrar şekillendirdik. 2019 yılı için hedefimiz, iklimlendirme, ısıtma ve soğutma endüstrisi, bölgesel ısıtma sistemleri, su ve atıksu, gemi inşa ve mobil hidrolik gibi öncelikli sektörlerimize odaklanarak yine güçlü bir Danfoss yılını müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte geçirmek.”

2018 yılından önemli rakamlar:

  • Satış hacmi %5 büyümeyle 6,098 milyar Avroya ulaştı (2017: 5,827 milyar), yerel para biriminde %7 oranında bir büyüme.
  • Operasyon karı (EBIT) 648 milyon Avro seviyesine ulaştı (2017: 645 milyon). EBIT kar marjı %10,6 idi (2017: %11,1).
  • Net kar %4’lük bir artışla 463 milyon Avroya ulaştı (2017: 445 milyon).
  • İnovasyon harcamaları %9’luk bir artışla 255 milyon Avroya ulaştı (2017: 234 milyon), bu rakam satışların %4,2’ine denk geliyor (2017: %4,0).
  • 2007 yılından beri Danfoss, enerji tüketimini %43, CO2 emisyonunu ise %25 azalttı. Bu başarıdaki en büyük etken dünya çapındaki en büyük fabrikalarda hayata geçirilen enerji tasarruflu projeler oldu.