Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Coca-Cola İçe...

Coca-Cola İçecek Zorlu Geçen İkinci Çeyrekten Güçlü Net Kârla Çıktı

Coca-Cola İçecek zorlu geçen ikinci çeyrekten
güçlü net kârla çıktı

Coca-Cola İçecek’in (CCI) yılın ikinci çeyreğinde ünite kasa başına net satış geliri %12,2 arttı, FAVÖK ise geçen yıl ile paralel seviyede gerçekleşti.CEO Burak Başarır, “Zorlu geçen ikinci çeyrekte yaratılan operasyonel kârlılıktan ve bu kârlılığın nakite dönerek güçlü serbest nakit akımı yaratmış olmasından memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

12.08.2020 – Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede toplam 26 fabrika ve 8500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2020 yılının ikinci çeyreğini, Covid-19 pandemisinin yarattığı etkilere rağmen kârlı sonuçlarla tamamladı.

İkinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren CEO Başarır, ‘’Önümüzdeki süreç belirsizliğini korusa da karar süreçlerindeki ve aksiyon alma konusundaki çevikliğimiz ile zorlu koşullara adapte olabilme gücümüz, yılın ikinci yarısında daha istikrarlı bir şekilde yol alabileceğimize dair bize güven veriyor” dedi.

CCI, zorlu geçen pandemi döneminde operasyonel giderlerinde önemli ölçüde kısıtlamaya giderek salgın sürecine hızlı ve etkin bir şekilde karşılık verirken tüm çalışanlarının istihdamını da korudu. CCI’ın satış performansında, karantina sebebiyle ilk kısıtlamalarla birlikte yerinde tüketim kanalının da kapandığı Mart ayı ortasından bu yana kademeli bir iyileşme gözlemlendi. Şirketin etkin gelir yönetimi, paket dağılımındaki olumsuzluğa rağmen net satış gelirlerindeki düşüşün kontrol altına alınmasını sağladı.

Zorlu çeyrekte tüm süreçler kusursuz şekilde yürütüldü

Çalışanları ve iş ortaklarının yanı sıra toplumun sağlık ve güvenliğine de öncelik veren CCI, zorlu sürece rağmen tedarik ve üretimin devamlılığını sağlama başarısı gösterdi. Bu sürecin operasyonları üzerinde kayda değer etkisi olduğunu belirten CEO Burak Başarır: “Nitelikli insan kaynağımız, markalarımız, etkin operasyon ağımız, sağlıklı bilanço yapımız ve müşteri portföyümüz ile tüm süreçleri kusursuz şekilde yürüttük. Dijital teknolojilere uzun yıllardır devam eden yatırımlarımız, dayanıklı performansımızın temel yapı taşlarından biri olarak operasyonlarımıza kesintisiz şekilde devam etmemizi sağladı. Her açıdan zorlu, dinamik, öğretici ve dalgalı geçen çok karmaşık ikinci çeyreğe ilişkin aldığımız sonuçlardan gurur duyuyoruz.”

Salgın sürecine hızla karşılık verildi

CCI, Covid-19 sürecinde uyguladığı eylem planları çerçevesinde elde ettiği yüksek operasyonel kârlılık, doğru işletme sermayesi yönetimi ve azaltılan yatırım harcamaları sayesinde ikinci çeyrekte 556 milyon TL tutarında güçlü serbest nakit akımı yarattı.

CEO Başarır, “Pandemi sürecinin operasyonlarımız üzerinde kayda değer etkisi olmakla birlikte, ekibimiz; bir yandan çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve toplumun sağlık ve güvenliğini önceliklendirirken, diğer yandan mümkün olan en iyi sonuçlara erişebilmek için 24 saat aralıksız çaba gösterdi. Sahip olduğumuz deneyim, karar süreçlerindeki ve aksiyon almadaki çevikliğimiz ve duruma adapte olabilme gücümüz, önümüzdeki çeyreklerde daha istikrarlı bir şekilde yol alabileceğimize dair bize güven veriyor” dedi.

 

Coca-Cola İçecek ikinci çeyrekte güçlü performansını korumaya devam ediyor

09.08.2019 – Coca-Cola İçecek, yılın ikinci çeyreğinde FAVÖK’ünü bir önceki yılın aynı dönemine göre %26 artırırken, net satış %25 artışla 3,9 milyar TL olarak kaydedildi. Satış hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,8 yükselerek, 415 milyon ünite kasaya ulaştı. 

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Yılın ilk yarısında güçlü gelir artışı ve disiplinli maliyet yönetimi, FAVÖK marjını korumamızı sağladı” dedi ve başarılı piyasa uygulamaları sayesinde zorlukları fırsatlara dönüştürmeye ve değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede toplam 26 fabrika ve 8.500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2019 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde FAVÖK’ünü bir önceki yılın aynı dönemine göre %26 artıran CCI’ın net satışı da %25 artışla 3,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Satış hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,8 yükselerek 415 milyon ünite kasaya ulaştı.

2019 yarıyıl sonuçları ile ilgili açıklama yapan Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “İkinci çeyrekte önemli pazarlarımızdaki makroekonomik ve politik zorluklara rağmen iyi sonuçlar elde etmeye devam ettik. Güçlü gelir artışı ve disiplinli maliyet yönetimi, FAVÖK marjını korumamızı sağladı. Türkiye operasyonları önceki yılın aynı dönemindeki güçlü büyümeyi sürdürerek, ivmesini korudu. Ayrıca, GCCL* kapsamında “Her Yönden En İyi Müşteri ve Ticari Pazar Ödülü”nü aldık” dedi. 

CCI’ın, Londra Borsası ve Financial Times ortaklığında, bağımsız bir organizasyon olan FTSE tarafından çevre, toplum ve yönetişim alanında yüksek performans gösteren şirketleri belirleyen FTSE4GOOD ‘Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’ndeki yerini korumaya devam ettiğini belirten Başarır; “Sorumlu yatırım endeksi olarak tanımlanan ve 20 ülkeyi kapsayan FTSE4GOOD Endeksi’nde yerimizi korumaktan memnunuz. Başarılı piyasa uygulamalarımız sayesinde zorlukları fırsatlara dönüştürmeyi ve değer yaratmayı kararlılıkla sürdürürken, daha az tüketerek daha fazla üretmeye dayalı sürdürülebilirlik anlayışımız ile bu alanda projeler geliştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Bölgelerde güçlü performans sürüyor

CCI’ın yılın ikinci çeyreğinde kaydettiği güçlü performansa tüm bölgeler önemli katkı sağladı. Pakistan ve Orta Doğu’da satış performansında iyileşme kaydedilirken; Orta Asya ise çift haneli büyüme ile ön plana çıktı. 

2019’a Dair Beklentiler

Yılın ilk yarısını çift haneli gelir ve FAVÖK büyümesiyle tamamlarken, kaliteli büyümeye odaklanmaya devam ettiklerini dile getiren Burak Başarır, “Bazı uluslararası operasyonlarımızdaki pazar koşullarının zorlayıcı olmaya devam etmesi nedeniyle satış hacmi beklentimizi aşağı yönlü revize ederken, Türkiye’de gazlı içecek kategorisindeki güçlü büyüme ile maliyet tasarrufu uygulamalarımıza bağlı olarak, net satış geliri büyümesi ve FAVÖK marjı beklentilerimizi koruyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Coca-Cola İçecek 2018’de kaliteli büyümeyi sürdürdü

Coca-Cola İçecek’in 2018 yılında net satış gelirleri %26,6, FAVÖK ise %35,7 arttı. CEO Burak Başarır, “2018 yılında da net satış gelirlerini satış hacminin ve FAVÖK’ü net satış gelirlerinin üzerinde artırmaya devam ederek kaliteli büyümemizi sürdürmekten memnunuz” dedi.

28.02.2019 – Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede toplam 26 fabrika ve 8.500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2018 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. CCI’ın satış hacmi %6,3 artışla 1,3 milyar ünite kasa olurken, net satış geliri %26,6 artarak 10,6 milyar TL, FAVÖK ise %35,7 artışla 1,9 milyar TL oldu. Ayrıca, CCI’ın Yönetim Kurulu 2018 yılına ilişkin olarak hissedarlarına 300 milyon TL kar dağıtım teklifini de açıkladı.

2018 yılı finansal sonuçları ile ilgili açıklama yapan CCI CEO’su Burak Başarır, net satış gelirlerini satış hacminin ve FAVÖK’ü net satış gelirlerinin üzerinde artırmaya devam ederek kaliteli büyümeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. Başarılı ürün ve paket stratejileri sayesinde küçük paketlerin satış portföylerindeki payını artırdıklarını ifade eden Başarır, tüm önemli pazarlarda büyümeye devam ettiklerini açıkladı.

CCI en büyük operasyonu olan Türkiye’de gazlı içecek kategorisindeki güçlü ivmeyle birlikte 2012 yılından bu yana en yüksek yıllık hacim artışını kaydetti. İkinci büyük pazar Pakistan’da ise Nisan ayında faaliyete geçen Faysalabad fabrikası ve saha uygulamalarındaki sürekli iyileşmenin yarattığı katkı ile satış hacmi %7,3 arttı. Orta Asya operasyonları güçlü büyümesine devam ederken, başarılı saha uygulamaları ve etkin pazarlama kampanyaları neticesinde hemen hemen tüm pazarlarda çift haneli hacim artışı elde edildi.

2019’da zorlukları fırsata çevireceğiz

2018 yılında elde ettikleri güçlü sonuçların ardından 2019’u değerlendiren Başarır, “Disiplinli finansal yönetimle kaliteli büyümeye odaklanmaya devam edeceğiz. Planlarımızı uygularken zorlukları fırsata çevirerek sürdürülebilir kaliteli büyüme kaydedeceğimize ve paydaşlarımız için değer yaratacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Coca-Cola İçecek yılın ilk yarısında güçlü performansını sürdürdü

09.08.2018 – Coca-Cola İçecek, yılın ilk yarısında FAVÖK’ünü bir önceki yılın aynı dönemine göre %34 artırırken, net satış %22 artışla 5 milyar TL olarak kaydedildi. Satış hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %11 yükselerek, 670 milyon ünite kasaya ulaştı.

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Yılın ilk yarısında tüm bölgelerimizde hacim artışı kaydederek güçlü performansımızı sürdürmekten memnunuz.” dedi ve önümüzdeki dönemde kaliteli büyümeye odaklanarak hissedarları için değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede toplam 26 fabrika ve 9 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCI), 2018 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında FAVÖK’ünü bir önceki yılın aynı dönemine göre %34 artıran CCI’ın net satışı da %22 artışla 5 milyar TL olarak gerçekleşti. CCI’ın, satış hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %11 yükselerek 670 milyon ünite kasaya ulaştı.

2018 yarıyıl sonuçları ile ilgili açıklama yapan Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır“Son dört çeyrektir kaliteli büyümemizi sürdürürken, net satış gelirlerimizi hacmin, FAVÖK rakamını ise net satış gelirlerinin üzerinde artırmaya devam ettik. Gelir artış yönetimi inisiyatiflerimiz sayesinde küçük paketlerin payını artırmaya, ünite kasa başına net satış gelirini büyütmeye ve ciro pazar payı kazanmaya devam ettik.” dedi.

Bölgelerde güçlü performans sürüyor

Coca-Cola İçecek’in yılın ilk yarısında kaydedilen güçlü büyümesine ve hacim artışına tüm bölgeler önemli katkı sağladı. Türkiye’de 2011 yılından bu yana en yüksek gazlı içecek büyümesini elde eden CCI; Pakistan’da Nisan ayında faaliyete alınan Faysalabad üretim tesisi, Orta Asya ve Irak’ta saha ve dağıtım alanında yapılan iyileştirmeler ve başarılı ticari promosyonlar ile; faaliyetlerini sürdürdüğü tüm bölgelerde güçlü bir performans sergiledi.

2018 İkinci Yarısına Dair Beklentiler

İlk yarıdaki güçlü performansın ardından, yılın tamamına ilişkin beklentilerin korunduğunu dile getiren Burak Başarır, “Uluslararası operasyonlarımızdan gelen güçlü katkı, kurlarda yaşanan dalgalanmaların etkisini dengeledi. Bununla birlikte kur dalgalanmalarının olası olumsuz etkilerini hafifletmek için hedging gibi çeşitli riskten korunma mekanizmalarına da odaklanmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, kaliteli büyümemizi sürdürmek için saha uygulamalarımızı daha da iyileştirmeye ve etkin maliyet yönetimine odaklanmaya devam edeceğiz. 2018 yılında da önemli miktarda serbest nakit akımı elde ederek hissedarlarımız için değer yaratmaya devam etmeyi öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Coca-Cola İçecek hakkında

Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre altıncı sırada yer alan CCI, The Coca-Cola Company markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCI Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da 9 bine yakın çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

CCI 26 fabrikası ile 400 milyonluk tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır. CCI’ın hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) “CCOLA.IS”, Amerikan depo sertifikaları (ADR) ABD’de tezgahüstü piyasalarda “COLAY”, Eurobond’u İrlanda Borsası’nda “CCOLAT” sembolleriyle işlem görmektedir.

Coca Cola İçecek CCOLA Hisse Yorumları