Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Çilek Mobilya...

Çilek Mobilya’dan Dayanışma Kampanyasına 5 Milyon TL Bağış

02.04.2020 – Çilek Mobilya, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon TL destek olduğunu duyurdu.

Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek; “Bu kampanyaya 5 milyon TL nakdi bağışta bulunduğunu, buna ilaveten Çilek Vakfı’nın da yardıma muhtaç 2.625 aileye 23.350 adet gıda yardımı kolisi dağıtacağını” söyledi.   

“Tüm sağlık çalışanlarımızın içten gayretlerini görüyor, onlara takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz”diye ekleyen Çilek ; Sn. Cumhurbaşkanımızın yerinde ve zamanında başlattığı dayanışma kampanyasının milletimize özel olan bu dayanışma ruhunu daha da arttıracağına inanıyor ve Çilek ailesi olarak milli dayanışma kampanyasına kişi ve kurumları bağış yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

Çilek Mobilya, Yılsonuna Kadar Çin’de 5 Yeni Şube Daha Açmayı Hedefliyor

Çilek’in Çinli bayilerinin Çilek hayranlığı onları Türkiye’ye getirdi. Çilek yılsonuna kadar Çin’de 5 yeni şube daha açmayı hedefliyor

Tematik odalarıyla ailelerin ve çocukların beğenisini kazanan Çilek, Çinli bayileri için Türkiye turu organize etti. Çilek’in Bursa’da bulunun fabrikasını ziyaret eden Çinli iş insanlarıyla imzalanan sözleşmelere göre, yılsonuna kadar Çin’de 5 yeni şube daha açılacak.

Hayata geçirdiği tasarımlarla tüm dünya çocuklarına seslenen Çilek, Çinli bayileri için bir Türkiye turu organize etti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen organizasyonda, Çilek’in Bursa’daki son teknolojiyle donatılmış üretim tesisini gezme şansı yakalayan Çinli iş insanları, 15 olan şube sayısına yılsonuna kadar 5 yeni şube daha eklemek üzere Çilek yönetimi ile sözleşme imzaladı. Çilek’i ve Türk kültürünü yakından tanıma şansı yakalan iş insanları, keyifli bir tur programından sonra ülkelerine geri döndü.

Gezi programı çerçevesinde açıklamada bulunan Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek, Çinli bayilerini Türkiye’de ağırlamaktan oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Çinli iş insanlarının Çilek’in adeta endüstri üssüne dönüşmüş fabrikasını merakla incelediklerini söyleyen Çilek, yeni anlaşmalara vardıklarını ve bunu önümüzdeki yıllarda daha da artıracaklarını belirtti. Türkiye’ye gelmekten ve Çilek’i yerinde görmekten oldukça mutlu olduklarını söyleyen Çilek’in Çin Distribütörü Zhang Lei ise markanın nasıl dünya markası olduğunu bu gezi ile daha iyi anladıkları söyledi. Tüm dünya çocuklarının Çilek odası kullanmalarını istediklerinin altını çizen Lei, teknoloji, tasarım, konfor ve dengeli bir fiyat politikasının Çilek ürünlerinde olduğunu söyledi. Bugün itibariyle 15 olan şube sayısına 5 yeni şube daha eklemek için sözleşme imzaladıklarını söyleyen Zhang Lei, bu anlaşmayla Çilek’i Çin’în tüm bölgelerine götürme yolunda emin adımlarla yürüdüklerinin altını çizdi.

 

Çilek, Dünya Markası Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

07.05.2018

Türkiye’nin yanı sıra dünya standartlarında üretim bandına sahip olan Çilek, dünyanın en önemli perakende şirketlerinden biri olan ve sektöründe otorite kabul edilen Walmart’ın denetiminden geçerek gücünü bir kez daha kanıtladı. Sektöründe Walmart denetiminden geçen ilk ve tek firma olan Çilek, böylelikle ürünlerini dünyanın en büyük perakende zinciri olan Walmart’ta satışa sunulmasının yolunu açtı.

Çilek, sektöründe Walmart denetiminden geçen ilk ve tek firma

Türkiye mobilya sektöründe ‘ilk’lerin altına imza atan Çilek, sektördeki gücünü her geçen gün bir üst banda çıkarıyor.

Bugün 5 kıtada 71 ülke ve 500’ü aşkın satış noktasında hizmet veren Çilek, dünyanın en güçlü şirketi ve en büyük perakende zinciri olan Walmart’ın denetiminden geçerek ürünlerinin bu dev perakende zincirinde satılmasının yolunu açtı. Böylelikle marka bilinirliğini ve güvenilirliğini kanıtlayan Çilek, hedeflerine doğru daha güçlü ilerlediğini de gözler önüne serdi.

Muzaffer Çilek: Uluslararası pazarda artık daha güçlüyüz

Geçtiğimiz günlerde Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı sertifikasyon sistemine dahil ettiklerini anımsatan Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek, sektörde ilklerin altına Çilek imzasını atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Dünyanın en önemli perakede şirketlerinden biri olan Walmart’ın denetiminden geçerek güçlerinibir kez daha kanıtladıklarının altını çizen Muzaffer Çilek, “Walmart, ürünlerini sadece üretim standartları, üretim hacmi, güvenliği gibi açılardan yüksek standartları karşılayan şirketlerden tedarik ediyor. Walmart, talep ettiği standartları karşılamayan firmalarla çalışmıyor. Çilek olarak bu hedefleri tutturduğumuz için oldukça mutluyuz. Denetimden geçmiş olmamız Çilek’in marka bilinirliğine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Ayrıca ihracat hedeflerimizi bir üst banda çıkarmamızı sağlayacak. Öte yandan uluslararası pazarda yer alan bir firma olarak, denetim sayesinde rekabet ortamına daha hızlı dahil olup, sürekli kendimizi güncelleyerek yeni ve özgün tasarımlarla sektördeki farkımızı ortaya koyabileceğiz” dedi.

 

Çilek’ten Çin Hamlesi

10.05.2016

Türkiye’nin sevilen markası Çilek, tasarladığı odalarıyla çocukların hayal dünyalarına erişmeyi başarıyor. Tüm dünya çocuklarının ortak dilini tasarımlarıyla buluşturan Çilek, yeni pazarlara açılmaya devam ediyor.

3 yıl içinde satış noktası sayısı artacak

Çin’de sadece çocuk mobilyası sektörüne odaklanmış bir partner ile 10 yıllık bir anlaşma imzalayan Çilek, Çin’in en büyük pazarı olmasını hedefliyor. Kendi sektöründe Çin’e ihracat yapan ilk ve tek marka olan Çilek, Çin’in yüksek nüfuslu olmasını bir avantaj olarak görerek, bu pazarı iyi bir şekilde değerlendirmeyi hedefliyor. Şu an dört satış noktasıyla Çin’de bulunan Çilek, önümüzdeki 3 yıl da büyümeyi öngörüyor. Çilek’in kısa vadede var olmayı hedeflediği şehirlerin başında; Pekin, Şangay, Hangzhou, Guangzhou geliyor.

“İlk hedefimiz Pekin’de satış noktası açmak”

Çin pazarı hakkında konuşan Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, “TÜİK verilerine göre; Türkiye’nin Çin’e yaptığı yatakodası mobilya ihracatının yüzde 80’ini Çilek gerçekleştiriyor. Çin artan gelir düzeyi ve dünyanın en büyük nüfusu ile muazzam bir potansiyele sahip. Çilek olarak Çin’de özellikle lüks mobilya AVM’lerinde yer almayı ve iyi bir marka konumlandırması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla Çilek gibi yalnızca çocuk mobilyası sektörüne odaklanmış güçlü bir perakendeci firma ile 10 yıllık tüm Çin pazarını kapsayan bir sözleşme imzaladık. Kısa vadede Pekin, ardından Şangay, Hangzhou, Guangzhou ve diğer büyük şehirlerde satış noktaları açmayı hedefliyoruz.”

 

Çilek 2 Ayda 3 Kıtada Mağaza Açtı

Çilek Ekvador’da Bir İlke İmza Attı

07.03.2016

Özgün tarzı ve ürünleriyle Türkiye’nin beğenilen markası Çilek, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye’de açtığı yeni mağazalarının yanı sıra uzak coğrafyalarda da büyük yükseliş kaydeden Çilek, Ekvador’a, bebek, çocuk ve genç kategorisinde ihracat yapan ve satış noktası açan ilk Türk markası oldu. Çilek, Ekvador’da Quito ve Guayaquil şehirlerinde yer alıyor.

Türkiye’nin sevilen markası Çilek, yurt içinde ve yurt dışında büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yurt dışında 20 yeni mağazaya açan Çilek, son olarak Ekvador’un en büyük perakendecisiyle anlaştı. Bu anlaşmaya göre Çilek, bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde Ekvador’da satış noktası bulunan ve bu ülkeye ihracat yapan ilk Türk firması oldu. Çilek’in Ekvador’daki satış noktaları Quito ve Guayaquil şehirlerinde yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Ekvadorlu çocukların da büyük sevgisini kazanan Çilek, birbirinden farklı ve eğlenceli odalarıyla dünya çocuklarını mutlu etmeye devam ediyor.

Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, Ekvador’a bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde ihracat yapan ilk Türk markası olma konusunda şu şekilde konuştu; “Las Vegas Fuarı’nda tanışmış olduğumuz Ekvador’un en büyük perakendecisi ile işbirliğine başladık. Eylül ayındaki sevkiyatla birlikte bebek, çocuk ve genç mobilyası alanında Türkiye’den Ekvador’a yapılan ilk mobilya ihracatını Çilek olarak biz gerçekleştirmiş olduk. Ürünlerimiz özgün tasarımı ve kalitesiyle Peru ve Şili’de de büyük ilgi görüyor. Kısa sürede bu ülkelere de ürünlerimizle başarılı bir giriş yapacağımıza inanıyoruz.”

Çilek’ten Kenya’da Satış Noktaları

16.02.2017

Tematik ürünleriyle çocukların ve ailelerin tercihi Çilek, yurtdışında büyümesini sürdürüyor. Farklı coğrafyalardaki satış noktalarını artırıp daha çok çocuğa ulaşmayı hedefleyen Çilek, Afrika’daki son satış noktasını Kenya’nın başkenti Nairobi’de açtı. Çilek, iki satış noktasının da yolda olduğunu müjdeledi

Bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde, tematik ürünleriyle büyük beğeni kazanan marka Çilek, yurt içi ve yurt dışındaki büyümesini sürdürüyor. 2015 yılında yurt dışında 20 mağazaya imza atan Çilek, Afrikada’daki son satış noktasını Kenya’nın başkenti Nairobi’de açtı. Yakın zamanda ülkede 2 satış noktası daha açmayı hedefleyen Çilek, Kenyalıların ilgisinden memnun.

Çilek’ten Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da Mağaza

02.02.2016

Türkiye’nin sevilen markası Çilek, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da mağaza açtı
Bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde, tematik ürünleriyle büyük beğeni kazanan marka Çilek, yurt içi ve yurt dışındaki büyümesini sürdürüyor. 2015 yılında yurt dışında 20 mağazaya imza atan Çilek, son olarak Slovakya’nın Bratislava şehrinde mağaza açtı. Çilek’in, Champion Racer, Football, Black Pirate, Romantic, Princess Flora ve Fairy gibi ürünlerinin büyük ilgi gördüğü yeni mağazası, şehrin en önemli AVM’si Bory Mall içerisinde yer alıyor.

Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek; Bratislava’da açılan mağaza hakkında şu şekilde konuştu; “Slovakya’da açılan yeni ÇilekRoom’la birlikte, Çilek, Doğu Avrupa’da daha geniş bir satış ağına sahip olma olanağı bulmuş oldu. Bratislava’da yer alan Bory Mall, Avusturya’nın Viyana şehrine yakınlığından ötürü, bu bölgeden de ziyaretçileri ağırlama potansiyeline sahip. AVM aynı zamanda Bratislava’da çocukların eğlenmelerine yönelik çocuk eğlence alanlarının bulunduğu tek alışveriş merkezi olma özelliğine sahip. Bu özelliklerin satışlarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz ve daha çok çocuk düşlerindeki odaya kavuşsun diye çalışmaya devam ediyoruz.”

 

Çilek Şimdi de Moğol Çocukların Odalarını Süsleyecek

10.06.2015

Türkiye’nin en sevilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, dünyadaki büyümesini hızla sürdürüyor. 66 ülkede 444 satış noktasına sahip olan Çilek, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.

Dünya çocuklarının tercihi olan Çilek, 66 ülkede 444 satış noktasıyla,geniş coğrafyalardaki ailelerin beğenisini kazanıyor. Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Afrika’daki mağazalarıyla milyonlarca çocuğun hayallerini süsleyen Çilek, son olarak Moğolistan’ın Ulan Batur kentinde açtığı mağazasıyla, bir ilke imza attı. Çilek, kendi sektöründe Moğolistan’da mağaza açan ilk Türk markası oldu.

“İki Yıl İçinde İkinci Mağazamızı Açmayı Hedefliyoruz”

Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, Moğolistan’da açılan mağaza hakkında şu şekilde konuştu; “Moğolistan’da açtığımız mağazamız ile tarihi 800 yıl öncesine uzanan bir kültürde bulunma şansı yakaladık. Üstelik bu kültür Türk kültürüne çok yakın. Çilek olarak Moğolistan’daki çocuklar ile buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Bugüne kadar Çin ürünlerinin etkisinde yaşamış pazara, Çilek gibi kaliteli, Avrupa standartlarında markaların girişiyle halkın kaliteye bakış açısı değişiyor. Önümüzdeki iki yıl içinde Moğolistan’da ikinci mağazamızı açmayı hedefliyoruz.”

“Atlar Ülkesinde En Çok Çilek’in Royal Serisine İlgi Bekleniyor”

Moğolistan’ın en önemli olgusu olan atlara karşı halkın taşıdığı sempatiden ötürü, Çilek’in atçılık temalı Royal serisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Royal haricinde kız serilerinde de beklenti yüksek. Moğolistan anaerkil millet olduğundan dolayı, kadınlar, erkeklere göre daha baskın. Bu da kız çocuklarına daha fazla özen göstermelerini sağlıyor.

Hedef: 2023’te Bin 100 Çilek Mağazası

Kurulduğu günden bu yana ihracat ve tasarım odaklı olarak büyüyen Çilek, özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmaya devam ediyor. Türkiye’yi “genç odası” kavramıyla tanıştıran marka, halen üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki yatırımlarına devam edecek olan Çilek, özellikle Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Amerika Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkelere gitmeyi, mevcut ülkelerde de mağaza sayılarını artırarak 2023 hedefi olan yurt dışında 1.100 mağazaya ulaşma yolunda çalışıyor.

 

Çilek Mobilya Hakkında

Çilek Mobilya, 1995 senesinde Bursa’nın mobilyacılığı ile ünlü İnegöl ilçesinde %100 aile şirketi olarak kuruldu. 1996’da markasını yaratan ve tescilleyen Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve genç odaları ile ilgili aksesuarları tasarlıyor, üretiyor ve tüm dünyada ürünlerinin satış ağını oluşturuyor. 2007 yılında Turquality belgesi alan Çilek Mobilya 2010 yılında 66 ülkede 44 satış noktasına ulaştı. 2016 yılında Dünya Bankası tarafından “Uluslararası Marka” olarak lanse edildi. Şirket 5 kıtada 71 ülkedeki 500’ü aşkın mevcut satış noktasını, gelecek 5 yıl içinde 1.000’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.