Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Kaleseramik G...

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş “Zorlu bir yılda, zoru başardık”

03.06.2022 – İstanbul Sanayi Odası-İSO tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi – 2021 araştırması açıklandı. Sanayinin ‘En’lerinin belirlendiği listede, Türkiye seramik sektörünün lideri Kaleseramik, pandemiye rağmen ortaya koyduğu başarılı performansla 180’inci sırada yer aldı.

Zorlu bir yılda, zoru başardıklarını belirten Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “2021; pandemi, enerji, hammadde, tedarik ve üretim alanında küresel krizlerin yaşandığı zorlu bir yıl oldu. Kaleseramik olarak, bu zorlu yılda doğru strateji ve hamlelerle süreci başarıyla yürüttük. Ortaya koyduğumuz bu başarılı performans ile de bugün, Türkiye’nin en değerli sanayi kuruluşları listesinde üst sıralarda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarının, aynı zamanda ömrünü ülkesinin sanayileşmesine adayan Grubumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanımız merhum Dr. İbrahim Bodur’u andığımız haftaya denk gelmesi, bizler için ayrı bir gurur ve sevinç kaynağı oldu” dedi.

İstanbul Sanayi Odası-İSO’nun sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesi açıklandı. 2021 yılında en büyük sanayi şirketlerinin yer aldığı listede, Türkiye seramik sektörünün öncü ve güçlü şirketi Kaleseramik, başarısı ile üst sıralarda yer aldı.

“İbrahim Bodur’u andığımız bir haftaya denk gelmesi bizim için ayrı bir gurur”

2021 yılının sadece şirketler için değil, ülkeler ve küresel pazar için de zor bir yıl olduğunu vurgulayan Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “2020 yılının başında ortaya çıkan pandemi ve onun yarattığı tahribat 2021’de de etkili olmaya devam etti. Ayrıca enerji, hammaddeye ulaşım, tedarik, üretim ve döviz kurundaki dalgalanmanın da etkisiyle artan maliyetler tüm sektör ve pazarları etkiledi. Türkiye’de sanayinin köklü çınarı olarak, bu zorlu süreçte aldığımız hızlı aksiyon ve doğru zamanda attığımız doğru adımlarla zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. Anadolu’da 65 yıl önce sanayinin kuruluşuna öncülük eden bir şirket olarak, bugün de İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi listesinde, 180’inci sırada yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu ödülün, aynı zamanda ömrünü ülkesinin sanayileşmesine adayan Kale Grubumuzun Kurucusu ve Onursal Başkanımız merhum Dr. İbrahim Bodur’un vefatının 6’ıncı yılında andığımız bir haftaya denk gelmesi, bizler için apayrı bir gurur ve sevinç kaynağı oldu. İbrahim Bodur’un bıraktığı bu değerli mirası, daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaya, ülkemiz ve insanımız için üretmeye devam ediyoruz. Bu zorlu yılda, büyük bir özveri ile çalışarak, şirketimizin Türkiye’nin en iyi sanayi kuruluşları arasında yer almasını sağlayan Kaleseramik Ailesi’nin tüm üyelerine teşekkür ediyor ve bu anlamlı ödül için hepsini tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin seramik sektöründeki 65 yıllık değeri

Kaleseramik, Kale Grubu’nun kurucusu Dr. İbrahim Bodur tarafından 1957’de Çanakkale’nin Çan ilçesinde kuruldu. 65 yıldır ilkleri ve yenilikleri ile Türkiye’de seramik sektörünün gelişimine öncülük eden şirket; bugün Avrupa’nın 6’ncı dünyanın da 17’nci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunuyor. Kaleseramik, aynı zamanda 100’ü aşkın ülkeye 100 milyon doların üzerindeki ihracatı ile de Türkiye’nin bu alandaki önemli şirketleri arasında yer alıyor.

Kaleseramik 2019’un İlk İhracatını Yaptı

YILIN İLK SERAMİK KARO SEVKİYATI KANADA, İNGİLTERE, FRANSA, DUBAİ VE PAKİSTAN’A

Kaleseramik 2019’un ilk ihracatını yaptı

02.01.2019 – Türkiye seramik sektörünün öncü ve lider kuruluşu Kaleseramik, yılın ilk ihracatını Kanada, İngiltere, Fransa, Dubai ve Pakistan’a gerçekleştirdi. Kaleseramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, “Bugün seramik sektörünün açık ara ihracat lideri olarak, 2019 yılında ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Kaleseramik Fabrikası’nda, yılın ilk ihracatı dolayısıyla bugün tören düzenlendi. İlk ihracat için hazırlanan tırlar fabrikadan çıkarken gerçekleştirilen törene, Kaleseramik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, Kalenakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert, Kaleseramik Tedarik Zinciri Direktörü Ali Paker, fabrika yöneticileri, çalışanlar ve sürücüler katıldı.

Kaleseramik’in, 1962 yılında Türkiye’nin ilk seramik duvar karosunu ihraç eden firması olduğunu belirten Kaleseramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, “Bugün tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik fabrikalarından birine sahip Kaleseramik olarak, 2017 yılında 52,1 milyon metrekare yer ve duvar karosu ile granit seramik üretimi gerçekleştirdik. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 5‘inci, dünyanın 17‘nci seramik karo üreticisiyiz. Seramik kaplama malzemelerinde en yakın rakibimizin iki katına yakın bir pazar payı ile liderliğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bünyesinde Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo ile İtalyan markaları Edilcuoghi ve Edilgres‘i bulunduran Kaleseramik olarak, en fazla ürün sevkiyatını İngiltere, Kanada, Fransa ülkelerine yaptıklarını vurgulayan Süleyman Soysal, şöyle konuştu: “Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye seramik sektörünün açık ara ihracat lideriyiz ve büyüme alanımızı ihracat olarak belirledik. Ülke olarak içinde bulunduğumuz koşullara rağmen, global pazardaki payımızı daha da artırarak 2019 yılında ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yüksek teknolojiye sahip yeni yatırımlarla ürettiğimiz yenilikçi ürünlerimizi Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Bugün küresel pazarın en büyük seramik üreticisi Çin’e, dünyanın en ince, en büyük ve esnek seramiklerinden Kalesinterflex‘i satıyoruz. Bu örnek Kaleseramik’in rekabette nasıl ayrıştığını da gösteriyor. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarımızın sağladığı avantajla verimliliğe daha çok odaklanacağız ve kendi süreçlerimizi daha iyi, daha rekabetçi tutmak için maksimum çabayı göstereceğiz.”

Törenin ardından seramik karo yüklü tırlar yola çıktı. Yılın ilk ihracatını Kanada, İngiltere, Fransa, Dubai ve Pakistan’a gerçekleştiren Kaleseramik, ilk yurt içi sevkiyatını ise Ankara, Adana, Kayseri, İzmir, Trabzon, Konya ve Diyarbakır’a yaptı.

 

Kaleseramik, Dünyanın En Büyük Seramik Fuarında Fark Yarattı

26.09.2018 – Türkiye seramik sektörünün öncü ve lider kuruluşu Kaleseramik, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası Cersaie Fuarı’nda, 2018-19 koleksiyonuna ait yeni serileriyle fark yaratıyor. ‘2018 Truva Yılı’ kapsamında, Dünyaca ünlü Türk tasarımcı Can Yalman’ın tasarladığı ‘Truva Koleksiyonu’, ilk kez tanıtıldığı Cersaie’de, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Kaleseramik Genel Müdürü Okan Gedik “İlk kez Cersaie’de sergilediğimiz, trend belirleyici, kaliteli ve özgün tasarım anlayışımızı simgeleyen yenilikçi ürünlerimizle Cersaie’ye farklılık getirdik” dedi.

‘Çanakkale Seramik’ ve ‘Kalebodur’un yanı sıra İtalyan markaları ‘Edilcuoghi’ ve ‘Edilgres’ ile uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri olan Kaleseramik; Türk ve İtalyan kültürünün izlerini taşıyan yenilikçi ürünleri ile 31’inci kez Cersaie’de yerini aldı. Bolonya’da 24-28 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen fuara katılan Türk firmaları arasında en büyük alana sahip olan Kaleseramik stant tasarımı, ünlü İtalyan mimar Paolo Cesaretti tarafından yapıldı. Ziyaretçiler için rahat dolaşım alanları oluşturulan toplam 703 metrekarelik dev stantta sergilenen ürünler, alternatif kullanım alanlarından örneklerle birlikte sunuluyor.

Cersaie Fuarı’nın dünya seramik pazarında yeni ürün geliştirme ve bu ürünlerin pazara sunumu açısından önemli bir rolü olduğunu belirten Kaleseramik Genel Müdürü Okan Gedik “Cersaie’ye katılan ilk Türk firması olarak, tam 31 yıldır İtalyan tüketici ve profesyonellerin yanı sıra, farklı coğrafyalardan gelen katılımcılarla buluşuyoruz. Bu yıl ilk kez Cersaie’de sergilediğimiz, özgün tasarıma sahip yenilikçi ürünlerimizle, tüketici ve mimar ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığımıza inanıyoruz. İnovatif ürün grubumuzun en güzel örneklerinden biri olan, dünyanın en büyük, en esnek ve en ince porselen seramiklerinden Kalesinterflex’i de, fuarda tüketiciyle buluşturuyoruz. Özellikle 2018 Truva Yılı’nda, Çanakkale Seramik markamızın hayata geçirdiği ve Can Yalman’ın imzasını taşıyan ‘Truva Koleksiyonu’nu, ilk kez bu fuarda dünya seramik pazarına sunmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşlarından biri olan Kaleseramik çatısı altında, en güncel teknoloji ile ürettikleri ürünlerle trendleri belirlemeye devam ettiklerini vurgulayan Kaleseramik Yurtdışı Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Günfer Haklı, “ Avrupa’nın 5’inci, dünyanın 17’nci büyük seramik karo üreticisi konumundaki Kaleseramik, Kale İtalya’nın faaliyetleri ve marka yatırımlarımızla daha da güçlendi. Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Afrika pazarlarına kadar 100’ü aşkın ülkede Kale markalı ürünlerimiz satılıyor. Dünya standardlarında üretilen ürünlerimiz gerek tasarım gerek kullanım alanlarında fark yaratarak tüm satış noktalarında yer alıyor ” dedi.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur’un yeni serileri ilk kez sergileniyor

Cersaie Fuarı’nda Kalebodur ve Çanakkale Seramik’in toplam 300 yeni ürünü ilk kez sergileniyor. Fuarda Çanakkale Seramik’in Truva Koleksiyonu’nun yanı sıra, 33×110 ebadında Arc, 30×90 ebadında Alba ve Daria Serileri, 40×80 ebadında Unique, Fiore, Lumina, Sandra Serileri ile 60×60 ebadında Arte Cotto ve 15×90 ebadında Betonart Serileri olmak üzere 20 yeni seri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Kaleseramik porselen fabrikasına yapılan yeni üretim ve renklendirme yatırımları ile geliştirilen Kalebodur’un Kalestone+ serisi de ilk kez Cersaie’de katılımcılarla buluşuyor. Kalebodur’un, tüketiciye kendi mekanlarını kişiselleştirme imkanı sağlayan Hued koleksiyonunun yanı sıra Royal Marbles, Spectrum, Loft ve Mori serileri dikkat çekiyor.

Çanakkale Seramik, Truva Koleksiyonu ile ilgi odağı

‘2018 Troya Yılı’ kapsamında, Can Yalman Design tarafından Çanakkale Seramik için tasarlanan Truva Koleksiyonu, Truva’nın dünya çapındaki değerine ve bu kültürel mirasın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tasarlandı. Truva Koleksiyonu, Ilion, Diadem ve Iliada serilerinden oluşuyor. Truvalılar’ın metalle olan ilişkisini yansıtan ve 3500 yıla yayılan geçmişini gösteren zamansız bir seramik kaplama serisi Ilion, metale ve taşa hükmetmiş bu çağın eserlerine gönderme yapıyor. Truva’da bulunan Priam hazinesinin en görkemli parçası olan ‘diadem’, Helen’in tacı olarak da biliniyor. Diadem, bu ihtişam sembolünün günümüze uyarlandığı seramik serisi olarak, tüm dünyaya bu değerli kültürün bir parçasını yansıtıyor. Iliada serisi ise ismini, bu bölgeye ilham vermiş, Homeros’un ‘İlyada’sına konu olmuş Kaz Dağlarından alıyor.

Kalebodur, yeni serileri ile sınırsız ürün seçeneği sunuyor

Kalebodur, ileri teknoloji ile birlikte köklü marka deneyimini yeni serilerine yansıtıyor. Tasarım ve farklı yüzey çeşitleri ile zenginleştirilen yeni ürünler, tüketiciye, mekanlarını kişiselleştirebilme olanağı yaratıyor. Yeni büyük ebatların yanı sıra strüktürlü ürünlerin devreye girmesiyle Kalebodur, 9 yeni serisi ile fuarda güçlü bir şekilde yer alıyor.

Hued Koleksiyonu, mekanları kişiselleştiriyor Son yılların en yaygın eğilimlerinden Mix&Match, çağdaş iç tasarım yaklaşımlarında bir ‘manifesto’ olarak kabul ediliyor. Hued Koleksiyonu, farklı materyalleri barındıran, onları dengeli bir şekilde bütünleştiren ve uyumlu alan yaratmak adına malzeme ve renkleri karıştırma fırsatı veren yeni bir tasarım vizyonu sunuyor. Hued Koleksiyonu, fuarda kendi renk ailelerinin yanı sıra ürün gamındaki farklı serilerle mix&match şeklinde sergileniyor. Duvar karoları, porselen karolar, 100×300 ile 120×360 ebadındaki Sinterflex ve 2 cm inceliğindeki dış mekanlara özel porselen karoların, 6 farklı renkte, farklı desenlerde tüm ürünlerin birbiri ile döşenmesine olanak vermesi ile tüketicilerin kendi özgün mekanlarını yaratabilmeleri sağlanıyor.

Sınırsız yaratıcılık, hayal gücü ve tasarım: Kalestone+

Kalestone+ Koleksiyonu, 80×80 ebadında porselen Onyx, Terrazzo, Cement, Piasentina serilerinden oluşuyor. Kalestone+’ın özenle seçilmiş yeni doğal taş serisi ailesi, ileri teknoloji ile harmanlandı. Fullbody porselen serisinin olağanüstü renklendirme teknolojisi sayesinde doğal renk geçişi, zengin yüzeylerle çok dikkat çekiyor. Yer karoları, derin kabartma yapısı ve doğal görünümü ile ışıldıyor. Kalestone+, özellikle yoğun trafiğe sahip bölgelerde parlak ürünlerin kullanılmasına izin veriyor.

Kalesinterflex, mimariye özgürlük kazandırıyor

Dünyanın en büyük, en esnek ve en ince porselen seramiklerinden Kalesinterflex, 120×360 ve 100×300 cm boyutları, 3 ve 5 milimetrelik inceliği sayesinde mimariye özgürlük kazandırıyor. Kalesinterflex’in yenilikçi adımlarından biri olan, daha doğal bir görünüm sağlayan strüktürlü yüzeyi de fark yaratıyor.

 

Kaleseramik, Türkiye’nin En Değerli 100 Markası Arasında

19.06.2018

Kaleseramik, “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” listesinde 9 sıra yükselerek, 73’üncü sıraya yerleşti. Kaleseramik Genel Müdürü Okan Gedik, Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer almaktan dolayı gurur duyduklarını ve daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini açıkladı.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” çalışmasının 2018 sonuçlarını açıkladı. Türk seramik sektörünün öncüsü Kaleseramik, geçen yıla göre 9 sıra yükselerek Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında 73’üncü sıraya yerleşti.

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Edilcuoghi ve Edilgres markalarıyla, hem teknolojik, hem de inovatif ürünler üreterek, sektörde ilkleri gerçekleştirmeyi hedefleyen Kaleseramik, Türkiye’nin en değerli markaları arasında yerini yükseltirken, küresel marka olma yolunda da büyük aşama kaydediyor.

Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer almaktan dolayı gurur duyduklarını ve daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini belirten Kaleseramik Genel Müdürü Okan Gedik, “Türkiye’nin en değerli 100 markasında A marka değerini koruyan Kaleseramik, geçen yıla göre yüzde 31 pozitif değişimle 9 sıra yükselerek, 73’üncü sırada yer aldı. Kaleseramik olarak, ‘insan’, ‘teknoloji’ ve ‘tasarım’ odaklı yaklaşımımızla; bugün ürün sunmaktan çok, yeni çözümler ve mekanlar oluşturmayı amaçlıyoruz. Trendleri yakalamanın ötesinde, her zaman trend yaratan lider markalara sahip olma misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

Kaleseramik’in dünya liginde yer alan dev bir Türk şirketi olduğunu vurgulayan Okan Gedik, “Kaleseramik çatısı altında faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Edilcuoghi ve Edilgres markalarımıza ait ürünlerimizi; Türkiye çapında birçok Kale mağazasının yanı sıra uluslararası pazarda tüketiciyle buluşturuyoruz. Kaleseramik olarak, pazar liderliğimizin korunması, müşterilerimizin tatmin seviyesinin yükseltilmesi ve markalarımızın adım adım küresel marka olması yolunda yüksek Ar-Ge gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

TÜM KALE SATIŞ NOKTALARINDA
HEM TÜKETİCİ, HEM KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ
İÇİN CAZİP FIRSATLAR

Kale’den yüzde 40’a varan indirim

19.05.2018 – Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Edilgres ve Edilcuoghi markaları ile sektöre öncülük eden Kaleseramik, yeni kampanyasıyla yüzde 40’a varan indirim fırsatı sunuyor.

Türkiye seramik sektörünün öncü ve lider kuruluşu Kaleseramik, yaşam alanlarında bütünsel çözümler sunan ürünlerini, indirimli fiyatlarla kullanıcıyla buluştururken, kentsel dönüşüm projelerine de özel indirimler sağlıyor.

‘Tasarım ve teknolojiyle akıllı çözümler Kale’de’ sloganıyla 7 Mayıs’ta başlatılan kampanya, 30 Temmuz 2018’e kadar sürecek. Kampanya kapsamında, her türlü yapıda kullanılabilen yenilikçi seramikler, hayatı kolaylaştıran banyo mobilyaları, hijyenik klozetler, estetik ve işlevsel lavabolar, şık armatürler tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Markalarının sıcaklığını, ‘aile’ kavramıyla ile birleştiren Kale, evlerin en güzel köşelerine dokunan tasarımlar yaratıyor. Tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren Kale’nin koleksiyonları, aynı zamanda kullanıcılara, fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu şık banyolar ve yaşam alanlarını tasarlamaya imkan tanıyor.

Hem tüketici hem sektöre katkı sağladığı gibi ülkenin gelişimi açısından önemli bir süreci kapsayan ‘kentsel dönüşüm’ konusunda da sektöre katkıda bulunmak isteyen Kaleseramik, bünyesindeki tüm markalarıyla bu sürece destek olmayı hedefliyor.

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo, Edilgres ve Edilcuoghi markalarının geniş ürün yelpazesiyle bütünsel çözümler sunduğu serileri, yüzde 40’a varan indirim fırsatıyla tüm Kale mağazaları ve satış noktalarında alıcılarını bekliyor.

 

Kaleseramik’in ‘Nefes Alan Karolar’ projesine ‘Geleceğe Yatırım’ ödülü

11.05.2018 – Türkiye seramik sektörünün öncü kuruluşu Kaleseramik, ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri’nde; doğa dostu ‘Nefes Alan Karolar’ projesiyle, Çevre Alanında üçüncülük ödülünü kazandı.

41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törende, Kaleseramik, yenilikçi ve sürdürülebilir projelerin bağımsız jüri tarafından değerlendirdiği ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri 2017’de, ‘Nefes Alan Karolar’ projesiyle üçüncüğe layık görüldü.

Geleceğe Yatırım Projeleri’nde Çevre Alanında dereceye giren Kaleseramik’in ödülü, Türkiye İMSAD Başkan Yardımcısı Nuri Bulut tarafından, Kaleseramik Ar-Ge Merkezi Laboratuvarlar Müdürü Yıldız Yıldırım ve Kaleseramik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Pelin Özgen Piker’e takdim edildi.

Temiz, fonksiyonel, doğa dostu

Kaleseramik’in, seramik kaplama malzemelerinin iç mekanlarda nem miktarını ayarlamak üzere geliştirdiği ve jeopolimer teknolojisi ile üretilen ürün, nem oranı yaklaşık %70’in üzerine çıktığında havadaki nemi tutuyor. Havadaki nem oranı %40’ın altına düştüğünde ise tuttuğu nemi ortama geri veriyor. Yenilikçi ürün, bu şekilde ortam nemini insan sağlığı için ideal değer olan %40 ile %70 arasında tutuyor.

Nefes Alan Karolar, kuru ya da nemli havanın neden olduğu hastalıkların azaltılmasına yardımcı olarak konforlu bir ortam sağlıyor. Örneğin nemli ortamlarda bakteri üremesini önleyerek kronik astım vakaları gibi sağlık sorunlarına çözüm getirilmesine katkıda bulunuyor.

Nemin, yapı malzemelerinde gerçekleştirdiği tahribatı da engellen Nefes Alan Karolar; aynı zamanda, yoğun enerji tüketen seramik üretiminde minimum su ve enerji tüketimi ile üretim yapılabilmesini sağlıyor. Yaklaşık %70 oranında daha az enerji ile üretim yapılması anlamına gelen bu üretim yöntemi ile kaynakların verimliliğine de etki ediliyor.

Ödüllü projelerin sergisi fuar boyunca ziyarete açık

Geleceğe Yatırım Ödülleri kapsamında, yarışmaya katılan firmaların projelerinin sergilendiği, ‘Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Projeleri Sergisi’, Yapı Fuarı süresince, Batı Fuaye1 alanında ziyarete açık olacak.

 

Kalekim’den esnek ve güçlü yapıştırıcı ‘Technopur’

10.11.2017 – Kalekim, yüksek esnekliğe sahip solvent içermeyen poliüretan yapıştırıcısı Technopur ile beton, metal, ahşap yongalı çimentolu levha, ahşap ve alçıpanel gibi yüzeylerin yapıştırılmasında, güçlü bir çözüm sunuyor.

Sağlıklı, güvenli, verimli yaşam alanları üretmek için çalışan Kalekim, 44 yıllık bilgi birikimini; kolay uygulanan, pratik çözümler sunan ürünlerine yansıtmaya devam ediyor. Yüksek yapışma gücüne sahip çift komponentli, yüksek performanslı, su yalıtımı sağlayan ve çok amaçlı kullanıma yönelik olan Technopur yapıştırıcı, alttan ısıtmalı zemin uygulamalarında kullanılıyor.

Kalebodurun Türkiye seramik sektörüne kazandırdığı dünyanın en ince seramiklerinden biri olan Kalesinterflex’in yapıştırılması için de kullanılan Technopur, Kalekim Dilitasyon Bandı’nın yapıştırılmasında da mükemmel çözüm sunuyor. Yüksek esnekliğe ve güçlü yapışma özelliği ile tüketicisinin beğenisini alan Technopur, 7 kg’lık plastik kovalarda satılıyor.

 

Kalekim yenilikçi ürün ve çözümleriyle Paris Batimat Fuarı’nda yerini alıyor

10.16.2017 – 44 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, yapı sektöründe öncülüğünü sürdüren Kalekim, dünyanın önde gelen uluslararası yapı fuarı Paris Batimat Fuarı’na katılıyor. Bugün dünyanın pek çok bölgesinde güçlü bir dağıtım ağına sahip olan Kalekim, ürün ve hizmetlerini tam 70 ülkede tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 06-10 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenlenecek Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı ‘Batimat 2017’ te yerini alan Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim; teknik yapıştırıcılar, ısı ve su yalıtımı ürünleri, iç ve dış cephe boyaları ile hazır renkli sıvalardan oluşan en yeni ürünlerini, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ve tüketicilerle bir araya getirecek.

Yenilikçi dekortaif uygulamalar Batimat’ta

İnşaat sektörünün karar alıcı ve proje yöneticilerinin mevcut ve gelecekteki binalar için ürün ve hizmet çözümleri aramak üzere bir araya geldiği Batimat 2017’de; Kalekim’in sıradanlıktan uzaklaşmak isteyenlere özel, dekoratif ürün gamı da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Zengin doku ve renk seçenekleri ile tasarımcılara ilham veren Artcrete ve Betonart Fresh ile yaşam alanlarına farklılık kazandıran Kalekim, fuar süresince birbirinden farklı ve yaratıcı uygulamaları katılımcılarla paylaşacak.

Kalekim’in, ‘Batimat 2017’de görücüye çıkaracağı yenilikçi ürünleri

‘Elasticool’ ile hem su yalıtımı hem enerji tasarrufu

Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi Elasticool ile Türkiye’de bir ilke daha imza atan Kalekim, zorlu iklim koşullarına dayanıklı yenilikçi ürünü ile binaları koruma altına alıyor. Radyan ısı enerjisini yansıtabilen Elasticool, düşük yüzey sıcaklığı sağlayarak yapıların soğutma sisteminde kullanılan elektrik maliyetini düşürüyor. Böylece yüzde 22 daha az elektrik tüketimiyle tasarruf sağlıyor.

‘İzolatex Plus’ ile üstün su yalıtımı

Su yalıtımı alanında ürettiği güçlü ve kaliteli ürünleri ile teknik çözümler sunan Kalekim, seramik gibi zemin kaplama malzemelerinin altına uygulanan İzoLatex Plus’ın yüksek tutunma gücü ve ekstra elastikiyeti ile su yalıtımı problemlerine son veriyor.

Su yalıtımında hızlı ve etkili çözüm: ‘Ultralastic’

Kalekim, su yalıtımının öneminin bilincinde olan mükemmelliyetçi tüketici ve profesyoneller için geliştirdiği su yalıtım ve beton koruma harcı Ultralastic ile en hızlı ve güvenilir çözümleri sunuyor.

Kalitesi tescilli ürünler: ‘Technoflex & Granitech’

Seramik uygulamaları ürün grubunda C2TE S1 sınıfı esnek, yüksek performanslı, çimento esaslı yapıştırma harcı Technoflex ile yoğun yaya ve yük trafiğinin olduğu alışveriş-iş merkezleri, hastane, okul gibi mekanlarda güvenle kullanılan yüksek performanslı yapıştırma harcı Granitech de, CSTB Kalite Belgesi ile tescilli bir ürün olarak öne çıkıyor.

‘Ultrafuga Flex’ ile her türlü yapıda mükemmel sonuç

Çimento esaslı, silikon katkılı, yüksek performanslı, 2-20 mm derz aralığı için uygun esnek dolgu malzemesi Ultrafuga Flex, iç ve dış mekanlarda mükemmel sonuç veriyor.

Mermer görünümlü ‘Artcrete’, tasarımcılar için ilham kaynağı

Kale Boya, mermer görünümlü dekoratif kaplama Artcrete ile modern çizgileri zarafetle buluşturuyor. Artcrete, üksek mukavemeti ile duvarın yanı sıra zemin uygulamalarında ve ıslak hacimlerde dahi kullanılabiliyor.

Kale Boya, büyülü mekanlar yaratan ‘İs7anbul’ serisi ile iddialı

Kale Boya, sıradanlıktan sıkılan ve yaşam alanlarını farklılaştırmak isteyenlere, ışığa ve bakış açısına göre farklılaşan sihirli mekanlar yaratan ‘İs7anbul’ serisinin zengin dekoratif seçeneklerini sunuyor. Binlerce renk alternatifini farklı zevk ve beğenilere göre geliştiren Kale Boya’nın yeni ürünleri, kumlu metalik dokuya sahip İs7anbul ‘Orion’, bulutsu görünümüyle iddiali ‘Aura’ ve traverten efekt veren ‘Antique’ ile büyüleyici mekanlar yaratıyor.

‘Betonart’ ile yapılar dinamik ve estetik görünüm kazanıyor

Türkiye’de ilk kez Kalekim’in ürettiği brüt beton görünümlü Betonart ile yapılar özüne dönüyor. İç ve dış cepheler için kapsamlı çözümler sunan dekoratif sıva Betonart, yapıları dinamik ve estetik bir görünüme kavuşturuyor.

‘Betonart Fresh’ mekanların havasını yeniliyor

Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından geliştirilen brüt beton görünümlü dekoratif sıva ‘Betonart Fresh’, özel formülü sayesinde kötü kokuları giderdiği mekanlarda estetik ve sağlıklı bir atmosfer yaratıyor.