Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Gambiya Cumhu...

Gambiya Cumhurbaşkanı, Aktif Bank’ı Ağırladı

10.03.2021 – Uluslararası enerji projelerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Çalık Holding ve Afrika kıtasına yönelik ihracat odaklı faaliyetler yürüten Aktif Bank üst düzey yöneticileri, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’u ve çeşitli bakanlıkları ziyaret etti. İki ülke arasındaki mevcut ve potansiyel projelerin görüşüldüğü ziyaretlerde, Çalık Grubu ve Aktif Bank’ın bölgedeki faaliyetlerine ivme kazandırılacağı belirtildi. 

Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Sümer ve Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, Gambiya’ya ziyarette bulundu. Gambiya Cumhurbaşkanlığı, Gambiya Altyapı, Çalışma ve Ulaşım Bakanlığı, Enerji ve Petrol Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapan ikili; Türkiye ile Gambiya arasında devam eden projelerin yanı sıra potansiyel iş birlikleri için de görüş alışverişinde bulundu. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bankacılık alanındaki iş birlikleri ve ülkenin enerji, altyapı, sağlık, IPP, EPC alanındaki çalışmaları masaya yatırıldı.

Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow, Aktif Bank’ın Gambiya’daki faaliyetleri ve Gambiya bankacılık sektörüne verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini sundu. Aynı zamanda Çalık Holding’in bölgedeki projelerini titizlikle inceleyen Barrow, potansiyel iş birlikleri için de heyecan duyduklarını belirtti.

Utku: “Afrika bankacılık ilişkileri noktasında dünyanın sayılı oyuncularındanız” 

Aktif Bank’ın Afrika kıtasında sahip olduğu bankacılık ağı ile öncü konumda olduğunun ve Afrika ile tüm dünya arasında finansal köprü kurduklarının altını çizen Utku, “Afrika kıtasında 300’ü aşkın muhabir banka ile ihracatçılarımıza kıtada sunduğumuz imkanları, pandemi sürecinde yaptığımız bu ziyaretlerle genişletmeyi hedefliyoruz. Gambiya, Batı Afrika’nın ticaret merkezi olması sebebiyle Aktif Bank olarak dış ticaret çalışmalarımızda ana odak noktalarımızın başında geliyor. Afrika’ya yönelik faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz, yakın zamanda da Afrika’ya yönelik dış ticaret platformumuzu kamuoyunun hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Sümer: “Bölgedeki enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz”

Çalık Holding ve Aktif Bank Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Sümer “Afrika’da enerji, inşaat ve maden alanında çalışmamız ve yatırımlarımız bulunmakta. Sayın Cumhurbaşkanı ile bu alanda Gambiya’daki fırsatlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Çalık Grubu’nun Arnavutluk’taki Bankası BKT Yılın Bankası Olarak Seçildi

06.12.2019 – 1926’dan beri Dünya’nın önde gelen bankacılık ve finans kaynaklarından birisi olan The Banker dergisi Çalık Grubu’nun Arnavutluk’taki bankası BKT’yi (Banka Kombetare Tregtare) “Arnavutluk’ta Yılın Bankası” ödülüne layık gördü. Tören 28 Kasım’da Londra’da düzenlendi.

BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, konuşmasında “Bu ödülü The Banker’dan 10’uncu defa alıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu ödül, nitelikli ve sürdürülebilir büyüme hedefimiz doğrultusunda istikrarlı bir şekilde ilerlediğimizin bir göstergesidir. Şirketimizin başarısına direkt ya da dolaylı olarak katkıda bulunan tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

BKT Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Seyhan Pencablıgil ise, “Bu ödül, BKT çalışanlarının gösterdiği çaba ve motivasyonun ayrıca bize duyulan güvenin bir işaretidir. Onların katkısı olmadan bizim burada olmamız ve bu ödülü alıyor olmamız mümkün olamazdı. BKT, dijitalleşme ve finansal hizmetlere erişimin artırılması yolunda güçlü adımlar atmaya ve alternatif kanalların kullanımı anlamında rol model olmaya devam edecektir. Bu ödülü raflarımıza koymak bizi elimizden gelenin en iyisini yapma konusunda motive edecektir” dedi.

The Banker tarafından verilen Arnavutluk’ta Yılın Bankası ödülü ile birlikte BKT’nin bu alanda aldığı ödül sayısı dörde yükseldi. BKT, bu yıl Global Finance, Euromoney ve EMEA Finance tarafından verilen Arnavutluk’un en iyi bankası ödüllerinin de sahibi oldu.

Çalık Denim, Sürdürülebilir Moda Konferansı’nda Yer Aldı

02.05.2019 – Moda dünyasında sürdürülebilirlik, teknoloji ve İnsan Hakları ile ilgili bir eğitim girişimi ve konferans dizisi olan Study Hall, 27 Nisan’da Londra’da Çalık Denim’in de desteğiyle başarılı bir etkinliğe imza attı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve ‘’Kültür Olarak Sürdürülebilirlik’’ temasıyla alanında önemli isimleri konuk eden Study Hall Konferansı 27 Nisan günü Londra’da gerçekleşti.

Şubat ayında Birleşmiş Milletler ile başarılı bir ortaklığa imza atan Study Hall’ın ilk uluslararası organizasyonu, Londra Central Saint Martins Tasarım Koleji’nde, Fashion Revoluiton Haftası’nda gerçekleşti. Çalık Denim’in yanı sıra Adidas, Youtube, G-Star Raw gibi global markalar da etkinliğe destek verdi.

Daha önce düzenlenen etkinliklerde olduğu gibi bu yıl da aktivistleri, akademisyenleri, sanatçıları, moda ve tekstil üretiminin önde gelen endüstri uzmanlarını bir araya getiren Study Hall Londra ayağında “Kültür Olarak Sürdürülebilirlik” teması altında sorumlu kaynak üretme ve üretim, döngüsellik ve tasarımdaki özgünlük konuları ele alındı.

Çalık Denim Pazarlama Müdürü Pınar Demirel’in de panelist olarak yer aldığı, moderatörlüğünü The Bear Scouts’tan Dio Kurazawa’nın yaptığı ’’Dünya İçin İyi, İnsanlar İçin İyi’’ temalı oturumda ‘’Döngüsellik Nasıl Yol Gösterebilir: Tedarik Zincirinde Tartışmayı Nasıl Harekete Geçirebiliriz?’’ sorusu çerçevesinde panelistler görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Oturumda konuşan Çalık Denim Pazarlama Müdürü Pınar Demirel şunları dile getirdi:

“Geliştirdiğimiz sürdürülebilir teknolojilerin ne olduğunu açıklamadan önce bunu neden yarattığımızla başlamalıyım. Çünkü hem Çalık Denim de hem de faaliyet gösterdiğimiz sektörde, sorumlu modaya katkıda bulunmak için çok fazla somut yol deniyoruz. Bu perspektif doğrultusunda, tedarik zincirinin sonraki aşamalarında da çevresel etkileri en aza indiren süreçler yaratmaya çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojiler bu inançla ortaya çıkıyor. Örneğin Laundry Less teknolojisi ile yıkanmış gibi görünen kumaşlar üretebiliyoruz. Bu sayede, normal şartlarda tedarik zincirinde bizden bir sonraki aşamada gerçekleşen yıkama işlemini ortadan kaldırabileceğiz. Bunun yanı sıra geliştirdiğimiz D-Clear teknolojisi, indigo boyamada yüzde 40 daha az su, terbiye işlemi sırasında geleneksel denim ile karşılaştırıldığında yüzde 83 daha az su tüketiyor. Buna ek olarak, denim kumaşta metre başına kullanılan kimyasal maddenin hacmini 150 gramdan 9 grama düşürüyoruz ki bu da yüzde 94 oranında azalma demek oluyor. Çalık Denim olarak 2023 yılına kadar koleksiyonlarımızın yüzde 75’ine, 2025’e kadar yüzde 100’üne D-Clear teknolojisini entegre etmeyi taahhüt ediyoruz. Bu bizim taahhüdümüz.’’

27 Nisan’da Londra’da düzenlenen etkinlik; 22 Ağustos’ta Google İş birliği ile San Francisco’da, 31 Ocak 2020’de New York’ta Birleşmiş Milletler ’de gerçekleşecek.

Çalık Denim Hakkında

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık tarafından Malatya’da 1987 yılında 111 milyon dolarlık yatırımla kurulan Çalık Denim, dünyanın önde gelen premium denim üreticileri arasında yer almaktadır. Denim kumaş üreten Çalık Denim’in yıllık kumaş üretim kapasitesi 50 milyon metreye ulaşmıştır. Çalık Denim, üretiminin yüzde 90’ını ihraç etmektedir. Ayrıca Diesel, Replay, G-Star, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Topshop, River Island, M&S, Citizen of Humanity, Guess, Joe’s Jeans, Banana Republic, H&M, GAP, Zara, Mavi, Colin’s gibi dünya markaları için üretim gerçekleştirmektedir.

 

Çalık Enerji, Kazakistan’da Güneş Enerjisi Tarlası Kuracak

 

 

16.05.2018

Çalık Enerji’nin, Kazakistan’da 50 MW’lik güneş enerjisi tarlası kurmayı planladığı bildirildi. Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Argstan Kabykenov, Kazak heyetinin Çalık Holding ile bir toplantı yaptığını söyledi.

Kabykenov “Holding, ulusal madencilik şirketi Tau-Ken Samruk ile Karaganda bölgesinde proje geliştirme ile ilgilendiklerini belirtti. Aynı zamanda alt kuruluşu Çalık Enerji, 50 MW’lik bir tarla inşa etmek için bir proje yürütme niyetinde olduğunu söyledi” dedi.

Çalık Denim ‘İhracat Liderleri Platin Ödülü’nü üçüncü kez aldı

26.03.2018

Dünya denim sektöründe yenilikçi teknolojilerle geliştirdiği ürünleriyle öne çıkan Çalık Denim, İTHİB tarafından düzenlenen ‘İhracatın Liderleri Ödülleri’nde üçüncü kez Platin Ödül ile onurlandırıldı.

Premium denim üretiminde dünyanın en büyük 10 firması arasında yer alan ve 40’tan fazla ülkeye ihracat yapan Çalık Denim, ülke ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından ödüllendirildi. Şirket, ‘İhracatın Liderleri Ödülleri’nde üçüncü kez Platin Ödülü almaya hak kazandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla Raffles Hotel’de gerçekleştirilen törende ödülü, Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici aldı. Çalık Denim, sektördeki 30 yıllık tecrübe ve ticaret bilgisiyle başta öncelikli pazarları Avrupa ve Amerika olmak üzere 4 kıtada 40’ın üzerinde ülkeye direkt kumaş ihracatı gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 200 şirketi arasında yer alan Çalık Denim hem dünyada modayı belirleyen hem de denim pazarı için büyük önem taşıyan ülkelerin tamamında güçlü bir konuma sahip bulunuyor. Çalık Denim, önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalarla global alandaki varlığını güçlendirmeyi ve Türk Malı’nın kalitesini daha geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor.

 

 

Çalık Enerji’den Basında Çıkan Haberlere İlişkin Açıklama

Çalık Enerji’den basında çıkan haberlere ilişkin Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna açıklama yaptı. Açıklamda Çalık Enerji’nin Halk Enerji hisselerini satın aldığına ilişkin haberler yalanlandı. Halka açık olan şirketin ne bu konuda Halk Enerji ile görüştüğü ne de alım yaptığı açıklandı. Yapılan bilgilendirme şu şekilde yer aldı:

“Yakın zamanda basın ve yayın organlarında çıkan ve Çalık Enerji’nin Halk Enerji’nin hisselerini aldığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamakta olup;  Şirketimizce, söz konusu işlemin gerçekleşmediğine ve bu yönde bir görüşme olmadığına ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Kamuoyuna duyurulur,
Saygılarımızla”

Mitsubishi Corporation ile Çalık Enerji arasındaki 20 yıllık işbirliği ortaklığa dönüştü

04.06.2015

Dünyanın en önemli şirketlerinden Mitsubishi Corporation ülkemizin önde gelen enerji ve altyapı müteahhitlik firmalarından Çalık Enerji’den hisse alarak Çalık Enerji’ye ortak oldu.

Enerji Sektöründe Dev Ortaklık

1990’lı yıllardan bu yana endüstriyel tesis projelerinin yapımında işbirliği içinde olan Mitsubishi Corporation ve Çalık Holding, 20 yılı aşan işbirliklerini bir ortaklık anlaşmasıyla taçlandırıyor. Mitsubishi’nin Çalık Enerji’den hisse alımı ile gerçekleşen ortaklıkla, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika gibi hızlı büyüyen pazarlarda altyapı ve enerji projelerinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Bu ortaklık hem MENA bölgesinde hem de global pazarda her iki şirkete de rekabet üstünlüğü getirecek.

Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika gibi hızlı büyüyen pazarlarda enerji ve enerjiyle ilgili altyapı sektörlerinde ticari faaliyetlerini artırmayı hedefleyen Çalık Enerji 1998’de kuruldu. Çalık Enerji, enerji santrallerinin anahtar teslim mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetleri (EPC), elektrik,  gaz dağıtımı ve elektrik enerji üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Çalık Enerji bu ortaklık sonrasında  önümüzdeki dönemde oluşacak iş modelleri ile insanların elektriğe ulaşımında santral, iletim hattı, dağıtımı ve ilgili müteahhitlik konularında, gaz ve su dağıtımında, yenilenebilir enerji alanlarında büyümeyi hedefliyor.

3 Haziran tarihinde Tokyo’da gerçekleşen bir organizasyon ile açıklanan ortaklığın kutlama törenine Mitsubishi Corporation Başkanı ve CEO’su Ken Kobayashi, JBIG Kıdemli Genel Müdürü Tadashi Maeda, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği Müsteşarı Alp Atakcan ve her iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.