Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Brisa, Tarihi...

Brisa, Tarihindeki İhracat Rekorunu Kırdı

Brisa, Arvento Satın Almasıyla Türkiye’de “Yolculuğun Lideri” Oldu

06.05.2022 – Brisa, finansallarını etkin risk yönetimi, güçlü işletme sermayesi yönetimi, başarılı kanal ve ürün portföyü yönetimi ile sağlamlaştırdı.

87 ülkeye Lassa markasının ihracatını yapan Brisa, yeni bir rekora imza atarak ihracatta tüm zamanların en yüksek sevkiyatını gerçekleştirdi. Şirketin ilk çeyrek dönem toplam ihracatı, 80,5 milyon USD’a ulaştı.

Dijital araç takip sistemleri pazarı lideri Arvento Mobil Sistemleri satın alma sürecini tamamlayan Brisa, liderliğini lastiğin ötesine taşıyarak, “Yolculuğun Lideri” oldu.

Bridgestone ve Lassa ana markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 1 Ocak-31 Mart 2022 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Türkiye lastik sektörü lideri Brisa 2022’nin ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergiledi ve paydaşlarına değer kattı. Yılın ilk çeyreğinde, Şirketin toplam cirosu 2,7 milyar TL, FAVÖK büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine göre %101,5 artışla 795 milyon TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde Şirket, artan maliyet baskılarına karşın etkin risk yönetimi ile karlılığını korudu, işletme sermayesini, satış kanallarını ve ürün portföyünü dengeli bir şekilde yönetti. İşletme sermayesi devir hızı, 2022 ilk çeyreğinde -9 gün seviyesine ulaştı.

Bu büyümeyi sağlamak için katma değerli üretimle uluslararası faaliyetlerinde yüksek performansa odaklanan Şirket, stratejik adımlarını hayata geçirdi. Brisa, Lassa markası ile şu ana kadar bir ayda gerçekleşmiş en yüksek sevkiyat adedine Mart 2022’de ulaştı ve ihracat tarihindeki en yüksek ilk çeyrek sevkiyat rekorunu da kırmış oldu. İhracat satış gelirlerini 49 milyon USD’a ulaştırdı ve atılımlarıyla ilk çeyrek dönemi güçlenerek tamamladı. Şirket, Şubat 2022 itibariyle Lassa markasıyla 17 ülkede pazar payı da kazandı.

Brisa, ilk çeyrek döneminde lastik odağındaki mevcut iş portföyünü mobilite çözümleri işine dönüştürmek için Arvento Mobil Sistemleri’ni satın aldı. Bu satınalma, şirketin lastiğin ötesinde öncü hizmetlerini büyütmesini, filo sahipleri ve sürücülerin hayatlarını kolaylaştıran, verimlilik ve üretkenlik getiren bir çözüm ortağı olmasını sağlayacak.

Brisa’nın 2022 yılı birinci çeyrek performansını değerlendiren Brisa CEO’su Haluk Kürkçü; “Ülkemizin kalkınması sürecindeki üretim sorumluluğumuzla operasyonlarımızın devamlılığını en yüksek seviyede verimlilikle sağladık. Geçtiğimiz dönemin zorlu küresel ve yerel koşullarında, stratejik önceliklerimize odaklanarak, maliyet ve masraflarımızı doğru yönettik, istikrarlı ve dengeli büyümemizi sürdürdük. Pandeminin hafiflemesine dair işaretler aldığımız bu dönemde, durgunluk yaşanan pazarların kısmen canlandığını gözlemliyoruz. Yılın ilk iki ayındaki verilere göre, özellikle doygunluğa ulaştığını gözlemlediğimiz Avrupa yenileme pazarı, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde dikkat çeken çift haneli büyümeler kaydetti. Bu koşullar altında, ihracatta elde ettiğimiz performans şirketimizin toplam performansı için büyük önem arz etti. İhracat pazarları arasında denge oluştururken, çalışmalarımıza da ivme kazandırdık. Faaliyet gösterdiğimiz uluslararası pazarlarda Lassa markamız ile önemli bir ihracat sevkiyatı rekoruna imza attık. Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerinden toplam 17 ülkede pazarın üzerinde performans kaydettik ve pazar payımızı artırdık. Brisa tarihinde bir ayda yapılan en yüksek sevkiyat adedine ulaştık ve bugüne kadar ilk çeyrekte ulaşılan en yüksek ihracat rekorunu da kırmış olduk. Tüm bu sonuçlar küresel ölçekte tercih edilirliğimizi ve başarımızı kanıtlıyor” dedi.

Yurt içinde ise, yenileme pazarı lastik talebinin büyüdüğünü belirten Kürkçü; “Bayilerimizle beraber hem tüketici hem de ticari segmentte ilk çeyrek hedefinin üzerinde satış adetlerine ulaşarak, lastik markalarımız Lassa ve Bridgestone ile liderliğimizi sürdürdük.  Otopratik ve Propratik mağaza sayımız 95 oldu. Yıl sonuna kadar 140 noktaya ulaşacağız” dedi.  

Haluk Kürkçü, otomotiv dünyasındaki elektrikli dönüşümünü destekleyecek şekilde mağazaları geleceğe hazırladıklarını belirterek ekledi: “Mağaza çalışanlarını elektrikli ve hibrit araçların hızlı bakımına yönelik eğitimlerle güçlendiriyoruz. Elektrikli araçların yaygınlaşmasında önemli bir ihtiyaç olan mağazalarımızdaki e-şarj istasyonları 15’e ulaştı. Bu yıl sonunda 35’e çıkarmayı hedefliyoruz. Hızlı bakım hizmeti veren mağaza zincirleri arasında tüketicinin aklındaki ilk marka olan Otopratik’in iş ortakları, Brisa ve Sabancı Holding’in güçlü çatısı altında kârlı, verimli ve güvenilir bir iş modeli ile güçleniyor. İşlerimizi ‘lastiğin ötesine’ taşıyoruz. Araç kullanıcılarına lastiğin ötesinde zenginleştirilmiş hizmetlerle kapsamlı bir deneyim sunmak önceliğimiz. Dijital filo çözümlerimizle 700 binin üzerinde lastiğe dokunduk ve müşterilerimize 16milyon TL tasarruf sağladık. Satın alma sürecini tamamladığımız Arvento Mobil Sistemler ile mobilite telematik ve lastik çözümleri sunmak için çalışıyoruz. 56.000 filo müşterisinin sürüş verilerinin analitiğiyle hem ürünlerimizin araç altındaki performansını pazara verildikten sonra değerlendirme ve takip etme, ek olarak da ortak ürün ve hizmet geliştirme fırsatları var. Veri analitiğine dayalı filo yönetim hizmetleri ile müşterilerimize kolaylık, verimlilik ve üretkenlik sağlayacağız.” 

Kürkçü, ülkemizin hem üretimde hem de coğrafi konumu sebebiyle çok önemli lojistik fırsatları olduğuna dikkat çekerek; “İhracat pazarlarındaki tecrübemiz, sektörel uzmanlığımız, lojistik konumumuz, müşteri odaklı çevik iş yönetim modellerimiz, dijital dönüşümden aldığımız güç ile rekabet içinde olduğumuz ülkelere karşı avantajlıyız. Önümüzdeki dönemde de bu fırsatları ve potansiyeli gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken, 2050 yılı için verdiğimiz net sıfır emisyon hedefimize bizleri ulaştıracak aksiyonları bugünden alıyor, düşük karbon ekonomisine katkı sağlayan çalışmaları hayata geçiriyoruz. Son dönemde, yılda 3 bin ton CO2 salımının önüne geçecek bölgenin en büyük güneş enerjisi çatı yatırımını Aksaray Fabrikamızda yaptık. Şirketimizde tüm bunları mümkün kılan çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza, çalışmalarımıza inançları için hissedarlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

Küresel lastik sektörü, otomotiv pazarında kaydedilen daralmaya rağmen, büyüme kaydetti. Pandemi kaynaklı hareket kısıtlamaları hafiflediğinden, kat edilen mesafe artık birçok pazarda pandemi öncesi seviyelere geri döndü. Bu da dünyada yenileme kanalı lastik satışlarının güçlü büyümesini destekledi. Yılın ilk iki ayında, yenileme binek ve hafif ticari lastik pazarı, geçen senenin aynı dönemine göre adetsel olarak önemli ölçüde büyüme kaydetti. Büyüme Avrupa pazarlarından geldi. Türkiye yenileme lastik pazarı ilk 3 aylık verilerinde ise, talebin zorlu küresel koşullardan etkilenmesine rağmen halen bir büyümenin olduğunu ancak ilk 2 ay gibi güçlü ilerlemediğini görüyoruz.

2021’in ilk yarısında Brisa’nın FAVÖK büyüklüğü 2,2 katına çıkarak, 730 milyon TL’ye ulaştı

10.08.2021 – Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki olan Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, 2021’in ilk yarısında yurtiçi ve uluslararası pazarlarda güçlü bir performans sergiledi.

Brisa’nın FAVÖK büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre 2,2 katına çıkarak 730 milyon TL’ye ulaştı. Ciroda ise %71 artış gerçekleştirdi. Brisa’nın yılın ilk yarısındaki ihracat geliri geçen yılın aynı dönemine göre %70 arttı. Bunun yanı sıra 21 ülkede de pazar payı artışı gerçekleştirdi.

Bridgestone ve Lassa ana markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 1 Ocak-30 Haziran 2021 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Güçlü performans sergileyen Brisa, yılın ikinci yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre FAVÖK büyüklüğünü 2,2 katına çıkardı. Şirketin toplam cirosu ise geçen yılın aynı dönemine göre %71 artışla 2,9 milyar TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK büyüklüğü 730 milyon TL’ye ulaştı. Net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre 5 katına çıkarak 499,6 milyon TL oldu. Aynı dönemde, ihracatı tonaj bazında %66, ihracat gelirleri ise dolar bazında %70 artış gösterdi.

Şirketin güçlü performansında, dengeli işletme sermayesi yönetimi, başarılı kanal ve ürün portföyü yönetimi etkili oldu. İşletme sermayesi devir hızı, 2021 ilk yarısında 29 seviyesine ulaştı.

Brisa’nın başarılı ilk yarı performansını değerlendiren Brisa CEO’su Haluk Kürkçü; “Yılın ilk yarısında, stratejik olarak belirlediğimiz önceliklerimize odaklanarak hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda başarılı bir performans sergiledik. Otomotiv sektörünü yeniden şekillendiren mobilite ile birlikte Brisa, ana faaliyet alanı olan lastik üretiminin ötesinde yenilikçi hizmet ve çözümlerle de sektörüne öncülük ediyor. Bu kapsamda, yılın ilk yarısında hızlı bakım servis zincirimiz Otopratik’lerde elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi çalışmalarımıza devam ettik. Bu topraklarda yeşerttiğimiz teknolojilerimizi ve ürünlerimizi her geçen gün daha çok coğrafyaya ulaştırıyoruz ve ihracatımıza ivme katıyoruz. Birçok bölgede Lassa markamıza yaptığımız yatırımlar ile 21 ülkede Pazar payımızı artırdık. Elbette tüm çalışmalarımızı uzun vadeli, somut aksiyon planları ile ele aldığımız sürdürülebilirlik yaklaşımımız üzerine inşa ediyoruz. Yolculuğumuza eşlik eden, katkı sağlayan çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza teşekkür ediyorum. 2021’in ikinci yarısında da hedefimiz, stratejik odak alanlarımızla birlikte başarımızı sürdürülebilir kılmaktır.”

Brisa’nın Yeni Genel Müdürü Haluk Kürkçü Oldu

25.06.2020 – Brisa’da CTO Yardımcısı olarak görev yapan Haluk Kürkçü, Brisa Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortak kuruluşu, Türkiye lastik pazarı lideri Brisa’da üst düzey bir atama gerçekleşti. 2018 yılından itibaren CTO Yardımcılığı görevinde önemli başarılara imza atan Haluk Kürkçü, Brisa Genel Müdürlüğü görevine atandı. Kürkçü, 1 Temmuz itibarı ile yeni görevine başlayacak.

Çalışma hayatının ilk yıllarından itibaren Brisa’da görev alarak, başarılı çalışmalara imza atan Haluk Kürkçü, deneyimi ve lastik endüstrisine yönelik tecrübesini harmanlayacağı Brisa Genel Müdürlük pozisyonunu devralıyor.

Haluk Kürkçü

Haluk Kürkçü, 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans derecesini tamamlamıştır. Kürkçü, 1986 yılında Brisa’da göreve başlamış ve ardından 20 yıllık süreçte, üretim planlama, endüstri mühendisliği ve üretim alanlarında yöneticilik pozisyonları üstlenmiştir. 2006 yılında Üretim Direktörü olarak atanan Kürkçü, 2015-2018 yılları arasında, Mühendislik Direktörlüğü görevini yürütmüştür. Sn. Kürkçü 2018 yılından bu yana CTO Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

 

Brisa, COVID-19’a Karşı Güçlü Tedbirlerle Üretimine Devam Ediyor

12 Mayıs 2020 – Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortak kuruluşu Brisa, COVID-19 sürecinde 3 haftalık bir aranın ardından bütüncül önlem ve korunma uygulamaları ile üretimini sürdürüyor. Şirketin İzmit ve Aksaray’daki fabrikaları başta olmak üzere tüm lokasyonlarında dezenfeksiyon, hijyen ve fiziki mesafe gibi temel önlemlerin yanı sıra ultraviyole ışınla sterilizasyon ve termal kameralarla ateş ölçümü gibi kapsamlı uygulamalar yürütülüyor.

Eğitim ve destek programları ile farkındalığı en üst düzeyde tutulan Brisa çalışanları, dönüşümlü çalışma modeliyle görev alıyor.

Şirket dijitalleşmenin de sağladığı fırsatlardan yararlanarak çalışanlarının sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor, toplumsal refahın sürdürülmesi için sorumluluklarını yerine getiriyor.

Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, toplumun ve çalışanlarının sağlığı için 3 hafta ara verdiği üretim faaliyetlerine iş sağlığı ve güvenliği önceliği ile stratejik bir planlama ve kapsamlı önlem uygulamaları ile devam ediyor.

Brisa, İzmit ve Aksaray’daki fabrikalarında ve ofislerinde dönüşümlü çalışma modeli uyguluyor. Tüm operasyonların yeni ve güçlü politikalarla COVID-19’a karşı korunma altına alındığı bu lokasyonlarda, düzenli dezenfeksiyon, fiziki mesafenin sağlanması ve maske kullanımı temel öncelikler olarak ele alınıyor. Sağlık ve güvenlik uygulamaları Brisa çalışanlarının yanı sıra tüm iş ortakları ve tedarikçilerinin çalışanlarını da kapsıyor.

Tedbirler, fabrika ve ofislere girişten önce başlıyor

Brisa, aldığı önlemleri özenle uygulayarak üretim tesisleri ve ofislerine giriş-çıkışları yürütüyor. Personel girişlerinde termal kameralarla, ziyaretçi girişlerinde ise manuel ateş ölçerler kullanılıyor. Giriş kapılarında fiziki mesafe kuralına uygun bir şekilde düzen ve görevliler için siperlikler yer alıyor. Girişlerde, COVID-19 riski taşıyan yüksek ateşli kişilerin muayenesi için oluşturulan triyaj odaları kullanılıyor. Servis araçları da COVID-19’a uygun bir planlama ile yüzde 50 kapasite ve ek seferler ile yönetiliyor, periyodik olarak dezenfekte ediliyor.

Üretim ve ortak kullanım alanlarında önlemler özenle uygulanıyor

Ofisler ve üretim alanları başta olmak üzere, tüm şirkette giriş-çıkışlar, yemekhane, dinlenme alanları ile soyunma odaları gibi ortak kullanım alanlarındaki yeni düzenleme ve uyarı materyalleriyle 2 metre mesafe kuralı uygulanıyor.

Tüm alanlarda dezenfeksiyon ve hijyen işlemleri sık aralıklarla, standart üstü kurallar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Üretim sahalarında çalışanlar için, kişiye özel ekipmanlar ve ekipmanların yanı sıra uçtan uca her şeyin düzenli dezenfeksiyonunun sağlandığı uygulamalar yürütülüyor. Özellikle farklı vardiyalarda, üretimde kullanılan ortak makineler için kurallar çerçevesinde dezenfeksiyon uygulamaları hayata geçiriliyor. Özellikle yemekhane gibi dezenfeksiyon ekipmanlarıyla donatılan alanlarda, ultraviyole ışınla sterilizasyon çalışmaları da yapılıyor.

Sağlık biriminde ise izolasyon odası ile COVID-19 riski olanlar ile rutin sağlık problemi olanlar, ayrı alanlarda muayeneye alınıyor.

Önlemler için dijitalleşmeden faydalanılıyor

Çalışan sağlığını üst düzey seviyede koruyabilmek için dijital araçlardan da yararlanılıyor.

Bu kapsamda, çalışanlara temas ettikleri kişileri, zaman ve lokasyonları ile kaydetmeleri ve ihtiyaç duyduklarında arşiv kayıtlarına ulaşabilmeleri için mobil erişimi de olan bir uygulama sunuluyor.

Aksaray Fabrikası’nda ise, çalışanların şirket içindeki dijital temas noktalarından yola çıkarak, riskli durumlarda, aynı yerlerde birlikte olan çalışanların belirlenmesi ve aksiyon alınmasını sağlayan bir yazılım hayata geçiriliyor.

Brisa’da COVID-19 ile mücadele programı, bu konu özelinde oluşturulan bir komite ve üst yönetimin yakın takibinde yürütülüyor. Brisa çalışanlarına, alınan tüm önlem ve uygulamaları yerine getirebilmeleri ve ayrıca sağlıklarını koruyabilmeleri için eğitim ve bilgilendirme programları sunuluyor. Bu dönemin belirsizlik ve kaygılarının yönetilmesine yardımcı olacak şekilde tasarlanan online çalışan destek programı “Destek İstersen” kapsamında, uzman klinik psikologlardan danışmanlık ve rehberlik veriliyor.

Toplumsal sağlık ve refah için operasyonların sürekliliğini sağlarken, bütüncül bir yaklaşımla korunma ve tedbir uygulamaları aldıklarını ifade eden Brisa CTO Yardımcısı Haluk Kürkçü, “Her gün sağlıkla ve güvenle evlerinden çıkıp işlerine gelen çalışanlarımızın, işlerinden de evlerine ve ailelerine sağlıkla ve güvenle kavuşmaları en büyük önceliğimiz.Benzeri görülmemiş COVID-19 süreci tüm dünyada sadece toplumsal sağlığı değil, ekonomik hareketliliğin azalması ile refahı da tehdit ediyor. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olarak ülkemizde bu sürecin mümkün olan en iyi şartlarda yönetilmesi için bir yandan tüm paydaşlarımızın korunması bir yandan da toplumsal refahın sürdürülmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda, 3 hafta ara verdiğimiz üretimlerimize, tüm lokasyonlarımızda, uluslararası standart üstü tedbirlerin alındığı ve tüm çalışanlarımızın bilinçlendirildiği bütüncül bir yönetimle devam ediyoruz. Önlemlerimizde dijitalleşmenin sağladığı imkanlardan da faydalanıyor, süreci kolaylaştırmak ve daha etkin yönetebilmek için dijital uygulamaları çalışanlarımıza sunuyoruz. Böylece Brisa olarak, toplumun refahı için, ihtiyaç duyulan ürünlerimizi sağlıklı ve güvenli bir ortamda sunmak için birlikte çalışıyoruz. Bu süreci birliktelikle aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Brisa, İhracatta Vites Büyüttü, 2019’un İlk Dokuz Ayında FAVÖK Büyümesi %23 Olarak Gerçekleşti

01.11.2019 – Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki olan Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, yılın ilk dokuz ayında gösterdiği performans ile yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Şirket, yılın ilk dokuz ayında ihracatta vites büyütmeye devam etti ve ihracat tonajını, geçen yılın aynı dönemine göre %27 arttırarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Avrupa’daki orijinal araç üreticileri Brisa’nın ürettiği lastikleri kullanmaya başladı.

Güçlü performansı ile Brisa, yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ciroda %19, FAVÖK seviyesinde ise %23 artış elde etti.

Bridgestone ve Lassa ana markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 1 Ocak-30 Eylül 2019 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat tonajını %27 artırarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Güçlü bir performans sergileyen Brisa, yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %23 FAVÖK büyümesi gerçekleştirdi. Şirketin toplam cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre %19 artışla 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin FAVÖK büyüklüğü 456 milyon TL’ye ulaştı.

Verimlilik ve operasyonel performansın temel göstergesi olarak Nakit Yönetimini çalışmalarının merkezine koyan ve son 2 yıl içinde, işletme sermayesi devir hızını 1,8’den 6’lar seviyesine çıkartan Brisa, ilk dokuz aylık dönemde de dengeli bir nakit yönetimi gerçekleştirerek işletme sermayesi devir hızındaki iyileşmesine devam etti.

Brisa’nın ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, Türkiye’ye katma değer sağlayacak çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek şunları söyledi;

“Brisa, küresel ve yerel pazarda zorlu koşulların yaşandığı 2019 yılı için belirlediği hedeflere emin adımlarla ilerliyor. Şirketimiz, 2700 çalışanı, İzmit ve Aksaray’da en yeni teknolojilerle donatılmış fabrikalarında ortaya koyduğu yerli üretim ve ARGE gücü, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda katma değerli ürün ve hizmetleriyle elde ettiği başarı ve rüzgarına aldığı Akıllı Kültür dönüşümü ile dijital ve yeni nesil iş dünyasının öncüleri arasında yer alıyor.

Bu dönemde, uluslararası satış hacimlerimizi artırarak ihracatta büyümeye devam ettik ve ülkemizi global pazarlarda başarıyla temsil ettik. Yılın ilk dokuz ayında toplam 11 yeni pazara giriş yaptık. Örneğin; son çeyrekte İzlanda, Yemen ve Sri Lanka’yı da ihracat pazarlarımız arasına kattık. Uluslararası iş ortaklarımızla güçlü bir bağ inşa etmek için de canla başla çalışıyoruz.

Bu dönemde 500’e yakın uluslararası iş ortağımızı evimizde ağırladık, yerli üretim gücümüzü, ürünlerimizi, fabrikalarımızı tanıttık. Ayrıca, orijinal ekipman kanalımızı güçlendirmek için gerçekleştirdiğimiz ARGE yatırımlarının da meyvelerini almaya başladık. Bu çalışmalar bu kanalda Brisa teknolojisini öyle bir seviyeye getirdi ki artık Avrupa’da da orijinal ekipman, araç üreticilerine de ürünlerimizi ihraç ediyoruz.

Son yıllarda çalışanlarımıza ve işimize yaptığımız dijitalleşme odaklı yatırımlar, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik, 360 derece tasarlanmış akıllı mobilite çözümlerimizi sürekli olarak güçlendirmemize olanak tanıyor. Geleceğin yolculuğuna doğru toplam değer önerilerimizi tüketici kanalında Otopratik’lerle ticari kanallarda ise Propratik ve Filopratik’lerle pazara sunuyoruz. Tüm Pratik ailesinin Türkiye’de hızlı bakım çözümlerinde lider olması bizi gururlandırıyor.

Son olarak ticari filo müşterilerimizin lastik, servis ve operasyonel yönetim ihtiyaçlarına odaklanan Dijital Filo hizmetlerimizle sektörümüzde bir ilki daha hayata geçirdik. Lastiğin ötesinde hizmetler sunmak üzere start-up ekosistemi ile de iş birliklerimiz ve açık inovasyon kapsamında ortak çalışmalarımız güçlenerek devam ediyor.

Bütün bunları, yenilikleri takip eden, uygulama cesaretini gösteren, birbirinden öğrenen Brisalılar ve iş ortaklarımız gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

 

Brisa 2019 İkinci Çeyreğinde Net Kârını Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre %63 Artırdı

08.08.2019 – Türkiye lastik sektörünün lideri, Sabancı Holding şirketi Brisa, yılın ikinci çeyreğinde gösterdiği performansla yurt içi ve uluslararası pazarlardaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Şirket, yılın ikinci çeyreğinde ihracatta güçlü bir performans göstererek, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat tonajını %27 artırdı.

İhracatına kazandırdığı ivme ile Brisa, yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre %63 net kar artışı elde etti.

08.08.2019 – Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 2019 ikinci çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde, ihracat tonajını bir önceki yılın aynı dönemine göre %27 artırdı. Brisa yılın ikinci çeyreğini, geçen yılın aynı dönemine göre %63 net kar artışı ile kapadı.

Şirket, ikinci çeyrekte, geçen yılın ikinci çeyreğine kıyasla cirosunu %20 arttırarak, ilk altı ayda 1,6 milyar TL ciro rakamına ulaşırken, yurtiçi pazardaki daralmayı, yurtta pazar payı artışı ve yurtdışında ihracat artışı ile dengeleyen ve aynı zamanda maliyet ve borç yönetiminde istikrarlı iyileştirme sağlayan bir yönetim gösterdi. Bu yaklaşım, geçen yılın aynı dönemine göre, FAVÖK’de %38, net karda ise %63 artış getirdi.

Verimlilik ve operasyonel performansın temel göstergesi olarak Nakit Yönetimini çalışmalarının merkezine koyan Brisa, son 2 yıl içinde, işletme sermayesi devir hızını 1,8’den 5’e çıkartarak rekor seviyede realize etti. Brisa Aksaray’daki yeni lastik fabrikası yatırımını da güçlü nakit yönetimi ve operasyonel performans ile istikrarlı bir şekilde planlandığı gibi gerçekleştiriyor.

Brisa, global pazarlarda kalitesini kanıtlayan ürün ve hizmet çeşitliliği ve güçlü saha çalışmaları ile yılın ikinci çeyreğinde ihracatına ivme kazandırdı. Brisa bu dönemde, müşterilerine sunduğu toplam değerler paketi ile yurtiçi pazarın üzerinde bir performans göstererek liderliğini güçlendirdi.

Brisa’nın 2019 ikinci çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, küresel ve yerel pazardaki tüm zorluklara rağmen istikrarlı ve dengeli büyümeyi başardıklarına değinerek şunları söyledi;

Şirketimiz, bu yıl için belirlediği hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Başarıyla yol alıyoruz çünkü gücümüzü bu topraklardan alıyoruz. İzmit ve Aksaray’daki yeni nesil teknolojilerle donatılmış fabrikalarımızda, mükemmeli bir yaşam biçimi olarak kabul eden çalışanlarımız, dünya standartlarında lastikler üretiyor.

Bu dönemde, yerli üretim gücümüz, Aksaray’da üretimine ivme kazandırdığımız akıllı fabrikamızın kattığı değer, ARGE mühendislerimizin ve uluslararası pazarlarda hedeflerinin peşinden tutkuyla koşan ekibimizin emekleri ile, aylık bazda uluslararası satış hacimlerinde üst üste rekorlara imza attık. Global pazarlardaki varlığımızı derinleştirerek, Asya Pasifik, Asya ve Avrupa’da toplam 8 yeni pazara ilk sevkiyatlarımızı gerçekleştirdik, 10 ülkede yeni iş ortaklıkları yaptık. Diğer yandan, Avrupalı araç üreticileri ile yeni iş birliklerini hayata geçirerek, ihracatta orijinal ekipman kanalımızı güçlendiriyoruz. Bu gelişmelerle, faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarların üzerinde büyüme performansı göstererek, pazar payı kazandık.

Yine bu dönemde, ülkemizde orijinal ekipman kanalındaki lastik talebi otomotiv sektöründeki daralmalara paralel olurken, yenileme lastik pazarında da daralma meydana geldi. Bu pazar koşullarında, Türkiye’nin en güçlü bayi ağı olan Brisa iş ortakları ile omuz omuza hareket ederek, sahada daha da güçlenerek, müşterilerimize, lastiğin ötesinde sunduğumuz toplam değerler paketimizi zenginleştirerek, yenileme pazarının üzerinde büyümeyi bir kez daha başardık.

Şirketimiz, hedefleri doğrultusunda global ve yurtiçi pazarlarda gerçekleştirdiği güçlü performansının rüzgarını, inşa ettiği akıllı kültürden alıyor. Brisalılar geleceğin yeteneklerini, mesleki ve kişisel becerilerini kazanmaya devam ediyor. Aynı zamanda iş yapış biçimimiz de geleceğin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde hızla dönüşüyor. Tüm iş süreçlerimizde dijital dönüşümü, veriye dayalı iş modellerini, her alanda yalınlaşmayı hayata geçirecek çalışmalarla geleceğe hazırlanıyoruz.

Brisa cesaretle yol alıyor.” dedi.

Dünya ve Türkiye lastik pazarındaki gelişmeler

2019 ilk yarıyıl döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, dünya binek ve hafif ticari yenileme lastik pazarında %1,8 seviyesinde büyüme gerçekleşti. Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika toplam yenileme lastik pazarları adet bazında %2 küçülürken, Brisa, Türkiye’nin yerli lastiği Lassa ile bu pazarlarda büyüme trendini sürdürdü ve pazarın üzerinde bir performans sergiledi.

Türkiye yenileme lastik pazarında ise, 2019 yılı ilk yarıyıl döneminde, tüketici ürünleri lastik pazarında tek haneli, ticari araç lastikleri pazarında ise çift haneli daralmalar meydana geldi. Bu koşullarda Brisa, markaları ile pazarın üzerinde bir performans gösterdi ve yenileme lastik pazarı liderliğini devam ettirdi.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis ürünlerinin yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de yolculukların kesintisiz ve mükemmel olması için çalışıyor.

 

Brisa ‘Aklıyla’ Geleceğe Hazırlanıyor

22 Mayıs 2019 – Kurulduğu günden bu yana 1,5 milyar dolar yatırımı hayata geçiren Brisa, sağlıklı ve dengeli büyümeye odaklanıyor.

Başarılı finansal yönetim modeli ile iş ortaklarına da kazandırıyor. Brisa, ülkesine katkısını güçlü ihracat ile artırıyor: 2018 yılında 231 milyon dolar ile ihracatta rekor kıran Brisa’nın yeni hedefi, adet bazında %20 büyüme.

Gençlerle birlikte geleceğe hazırlanan Brisa, bilgi ve teknoloji yatırımlarına tüm gücüyle devam ediyor, genç Türk mühendisleriyle gerçekleştireceği projelerini iki katına çıkarıyor.

Brisa, gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısı ile 2019 önceliklerini ve hedeflerini açıkladı. 2018 yılında yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda rekor ve sürdürülebilir büyümeye imza atan şirket, 2019 yılında net satış gelirlerinde %15-20 aralığında büyüme, ihracatta ise adet bazında %20 artış hedefliyor.

Bridgestone, Lassa ve Dayton markaları ile Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 2019 yılında Aksaray’daki akıllı fabrikasının ve İzmit’te yer alan ARGE Merkezi’ndeki çalışmalarının da kazandıracağı ivme ile uluslararası pazarlardaki varlığını derinleştirmeye, genç çalışanlarıyla birlikte müşterilerinin bütünsel ihtiyaçlarına dokunacak akıllı ve dijital çözümler geliştirmeye, güçlü nakit yönetimi ile iş ortaklarıyla birlikte büyümeye odaklanıyor. Brisa bu dönemde ARGE yatırımlarını ve genç Türk mühendisleriyle gerçekleştireceği projelerini iki katına çıkarmayı hedefliyor. 2019 yılında toplam 40-45 milyon dolar seviyesinde yatırım yapmayı planlayan Brisa, tüm bu çalışmaları insan kaynağına, iş ortaklarına ve müşterilerine yeni gelişim fırsatları sunarak ve toplumu merkeze alan projeleriyle gerçekleştirecek.

Brisa ile çalışan, kazanıyor

2019 yılında, zorlu pazar koşullarına rağmen, Brisa’nın tüm paydaşlarına değer katan çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdüreceğini açıklayan Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; “Brisa, kurulduğu günden bu yana 1,5 milyar dolar yatırımı ülkesine kazandıran, iş ortakları ve çalışanlarıyla birlikte toplam 60.000 kişiye iş ve aş sağlayan bir şirket. 2018 yılını, müşteriler ve iş ortaklarımızın ilk tercihi olarak güçlü bir performans ile kapadık. Müşterilerimize sunduğumuz toplam değerler paketimizi ve yenilikçi çözümlerimizi zenginleştirirken, dengeli ve sağlıklı bir büyüme için nakit ve bilanço yönetimine ağırlık verdik. Kaynaklarımızı ve işletme sermayemizi etkin ve verimli yöneterek, nakit döngümüzü iyileştirdik. İşletme sermayesi devir hızını son 2 yılda 1,8’den 5’e çıkartarak rekora ulaştık. Daralmaların yaşandığı sektörümüzde, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en güçlü bayi ağı ile büyümeye odaklandık. Bayilerimizin de nakit akışlarını iyileştirdik, stoklarını %22 oranında azalttık. Böylece son 10 yılın rekorunu kırarak 1.500’ü aşkın şirketten oluşan bayi teşkilatımıza yeni iş ortakları ekledik. Bayi güven endeksinde de zirvede kaldık. Bu dönemde tedarikçilerimize de nakit akımlarını yönetebilecekleri fırsatlar sunduk. Bugün 3.000 Brisa tedarikçisi, dijital platformlar üzerinden, faturalarını ihtiyaç duydukları zamanda nakde dönüştürüyor, hızlı nakit akışı sağlıyor. Sonuç olarak bu zorlu piyasa şartlarında Brisa ile çalışan kazandı” diye konuştu.

Brisa’nın Türkiye’de, sadece lastiğin değil, yeniliğin de lideri olarak müşterilerine yönelik çözümlere odaklandığını belirten Alemdar, “Geleceğe yönelik hazırlıklarımız yapıyoruz ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Hızlı bakım servis zincirimiz Otopratik işine ivme kazandırdık ve 2019 yılına hızlı bir giriş yaptık. Türkiye binek filo pazarının %50’sini oluşturan 6 büyük filo ile anlaştık. Böylece 140.000 aracın bakımı Otopratik’e emanet edilmiş oldu. Öte yandan bugün tüm segmentlerde orijinal ekipman üreticilerine lastik sağlayan tek şirketiz. Ayrıca dünya lideri otomotiv firmalarının elektrikli araçları ve yeni nesil otomobiller için ürün geliştiriyoruz. Türkiye’de üretilen ilk hafif ticari elektrikli aracın ilk yerli lastiği de Brisa’dan oldu” dedi.

Dünya lastik pazarı son 5 yılda, yıllık ortalama %3 büyüdü. Türkiye lastik pazarı da benzer bir performans sergiledi. 2018 yılında ve 2019’un ilk çeyreğinde, pazar, otomotiv pazarındaki eğilime paralel olarak, daralma kaydetti. Bu iç pazar koşullarında Brisa pazarın üzerinde bir performans sergileyerek, pazar payı kazandı. Satılan her 3 lastikten biri Brisa markalarına ait oldu.

Bridgestone, Lassa, Dayton markaları ile Türkiye lastik pazarı lideri Brisa’nın 2018 yılsonu net satış gelirleri %31 oranında artışla 3 milyar TL’ye ulaştı. Brisa, bu dönemde ihracatını adetsel bazda %15, cirosal bazda (Dolar) %26 oranında artırdı. Şirketin 2018 yılı toplam ihracatı da 231 milyon Dolar olarak gerçekleşti. Şirket, 2019’un ilk çeyreğinde de istikrarlı ve dengeli büyümesini sürdürdü. Brisa, Türk mühendislerinin ARGE Merkezi’nde geliştirdiği katma değerli ürünler, endüstride gelişimin ve çevikliğin öncülüğünü üstlendiği İzmit fabrikası ve sektörde bir ilk olan Aksaray’daki akıllı fabrikasının kattığı değer ile 2019’un ilk çeyreğinde ihracatta rekor seviyede performansa imza attı. Şirket, ihracatta yıl sonu hedeflerini gerçekleştirmek üzere atılımlarını hayata geçiriyor.

Brisa, ülkesine katkısını güçlü ihracat ile artırıyor

2019’da ihracatta yeni hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediklerini dile getiren Cevdet Alemdar; “Lassa markamızla ihracat yaptığımız pazarlar dünya lastik pazarının %40’ını oluşturuyor. Bu oranın daha da artırılmasında 2018’de faaliyete geçen Aksaray’daki akıllı fabrikamız, önemli bir rol oynuyor. Genç Aksaray Fabrikamızdan, üretime başladığı bir yıl içinde 56 ülkeye ihracat yapar duruma geldik. Uluslararası pazarlarda etkili bir şekilde kanallarımızı geliştirmeye odaklanıyoruz. Otomotiv plazalara ve filolara lastik tedarik etmeye başladık. Avusturya, Sırbistan ve Fas’taki taksiler, ülkemizin yerli lastik markası Lassa ile yollara çıkıyor. Bu yılın ilk üç ayında 6 yeni ülkeye giriş yaptık ve genel olarak ihracatımızda şimdiye dek aldığımız en iyi sonuçları elde ettik. Bu başarılı sonuçlarda İzmit Fabrikamızda yer alan ARGE Merkezimizin ve genç Türk mühendislerimizin çalışmalarının büyük bir payı var çünkü sınırları ARGE’mizle, teknolojimizle aşıyoruz. Son 3 yılda ARGE’ye 73 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Brisa’lı mühendislerimiz, çalıştıkları her gün 1 yeni ürün geliştiriyorlar. Her yıl 30 proje hedefiyle yola çıkan ARGE Merkezimizde bu yıl 55 projeye hayat vereceğiz. Öte yandan, İzmit Fabrikamızda 17 milyon Dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz, otomotiv üreticilerine dünya standartlarında lastik geliştirmek üzere devreye aldığımız özel karışım teknolojisi yatırımımız meyvelerini vermeye başladı. ARGE ekiplerimiz tarihi bir rekor ile 2018’de, bir önceki yılın iki katı artış ile en üst kalitede 8 yeni orijinal ekipman ürünü geliştirdiler. Bunu da 20.000 lastikle, 340 deneme prototipi yaparak gerçekleştirdiler. Böylece, Avrupalı araç üreticilerine Türkiye’den lastik göndermeye başladık. Yıl boyunca bu başarıyı sürdürerek 2019’u ihracatta adetsel olarak %20 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz.” dedi.

Brisa, 2018 yılında Lassa markası ile Avrupa, CIS Bölgesi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da pazarın üstünde performans gerçekleştirdi. Örneğin; Avrupa lastik pazarı %2 büyürken, Lassa %10, CIS bölgesi %12 büyürken Lassa %38, Kuzey Afrika %22 büyürken Lassa %45 büyüdü. Brisa, 2019’un ilk çeyreğinde ise bazı bölgelerde rekor büyüme oranlarına ulaştı. Lassa’nın Avusturya pazar payı %6 seviyesine, Ukrayna pazar payı %9 seviyesine ulaştı. Mısır’da da her 3 lastikten biri için Lassa tercih ediliyor.

Son 5 yılda Lassa markası ile ihracat yaptığı ülke sayısını %41 artışla 79’a yükselten Brisa, 6.000 satış noktası ve 610 tabelalı mağaza ile faaliyet gösteriyor. Brisa’nın odak pazarları arasında ise Avrupa’da İtalya, Almanya, Avusturya, İngiltere ve İspanya; Kuzey Afrika’da Mısır, Fas ve Libya; CIS Bölgesi’nde Rusya, Ukrayna ve Moldova bulunuyor. Ayrıca Avustralya, Güney Amerika ve Asya Pasifik bölgesinde genişlemeyi hedefliyor.

Aklın Yolu Brisa

Brisa’nın sıra dışı başarısını sürdürmesi için uzun dönemli stratejilerinin hazır olduğunu belirten Cevdet Alemdar; “Geleceği de aklımızla, akıllı bir kültürle inşa ediyoruz. Ülkemize bilgi ve teknoloji yatırımı yapıyoruz. İzmit ve Aksaray’daki üretim üslerimizde anlık olarak iletişim ve bilgi alışverişi imkanı tanıyan akıllı gözlük projemiz gibi pek çok yeniliği tasarlamaya devam ediyoruz. Endüstri 4.0 temelli ergonomi programımızla geleceğin üretim teknolojilerini uygulamaya alıyoruz. Bugünden yarının iş gücünü ve yetenek yönetimini organize ediyoruz. Data mühendisleri ve mobilite ekibi çalışmalarımız bunlardan bazıları. Tüm kararlarımızı veri bazlı almaya başladık. Bu doğrultuda yapay zeka uygulamamız ROBİ gibi veriye dayalı akıllı iş süreçlerini hayata geçiriyoruz. Bir yandan da gelecekte yolculuk deneyimini bekleyen gelişmeler ve farklı hizmetler üzerinde çalışıyoruz. Lastiğin yolculuğunu önden tahmin eden uygulamalar geliştiriyoruz. Örneğin; özellikle kamyon taşımacılığında hatalı kullanım, düşük basınç gibi beklenmedik lastik kayıpları, maliyette de %5’e varan kayıplara sebep oluyor. Bu arızaları öngörecek akıllı sistemler üzerinde çalışıyoruz.

Tüm bu çalışmalarımızı ise insanlar için insanlarla birlikte gerçekleştiriyoruz. 45 yıldır bu topraklarda üretim yapan şirketimiz, önümüzdeki 45 yıla şekil verecek çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine yatırım yapıyor. Bugün Aksaray’da, Harmandalı köyünde yeniden inşa ettiğimiz okulumuz da yenilikçi çalışmalarımıza aklı ve fikriyle destek sunmaları için gençleri cesaretlendirdiğimiz Genç Danışma Kurulumuz da buna hizmet ediyor. Brisa insanlar için var ve hep birlikte büyümek ve gelişmek için emek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Brisa 2019 yılı itibariyle TÜBİTAK 2244 Üniversite Sanayi İş Birliği Programı’na 3 doktora öğrencisi ile katkı sağlıyor. Ayrıca TÜBİTAK için nanoteknoloji kullanımına yönelik projeler ve akıllı lastik konseptinde dijitalizasyon çalışmaları yürütüyor.

Türkiye’de yenilikçi fikirlerin yeşermesi için çalışan Brisa, Yolculuğun Öncüleri programı ile girişimcileri destekliyor. Şirket, programın ilk yılında 24 şehirde, 53 üniversiteye ulaştı, 50 proje dinledi. Bu doğrultuda girişimcilerle 7 proje için iş birliği içinde çalışıyor. Bu projeler arasında sürücülerin uykusuzluk ve dikkat dağınıklığını görüntü işleme teknolojisi ile takip eden, böylece yol emniyetine katkı sunan yeni nesil bir araç içi arayüz girişimi de bulunuyor.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis ürünlerinin yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de yolculukların kesintisiz ve mükemmel olması için çalışıyor.

 

Brisa, 2019’a İhracat Rekorları, Dengeli ve İstikrarlı Büyümeyle Başladı

Şirket yatırımlarına hem Aksaray’daki yeni fabrikasında hem de çalışanlarına dönük dijital ve sanayi 4.0 yatırımları ile devam ederek geleceğe hazırlanıyor.

06.05.2019 – Sabancı Holding ve Bridgestone iştiraki olan Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, yılın ilk çeyreğinde gösterdiği performansla yurt içi ve uluslararası pazarlardaki başarısını bir kez daha kanıtladı. Şirketin bu dönemde net satış gelirleri 775 milyon TL’ye ulaştı. İhracatta aylık bazda rekor satış gerçekleşmeleriyle şimdiye kadarki en güçlü performansını sergileyen Brisa, toplam yurt dışı satışlarında adetsel olarak %12 artış kaydetti. Şirket FAVÖK seviyesinde %17 artışla 122 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştı.

Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 1 Ocak-31 Mart 2019 dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin 1. çeyrek dönem net satış gelirleri 775 milyon TL ve brüt kar marjı %23 olarak gerçekleşen şirket, ciroda görülen bu yüksek artışla da geçen seneye göre FAVÖK seviyesinde %17 artışla 122 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştı.

Uluslararası pazarlarda ürün ve hizmetlerinin başarısını kanıtlayan Brisa, ihracatta olağanüstü bir performans gösterdi. Yurtiçinde ise, Türkiye yenileme lastik pazarının üzerinde bir performans gösteren şirket, yenileme lastik pazarı liderliğini güçlendirdi.

Brisa’nın 2019 yılı 1. çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, zorlu koşullarda yakaladıkları sürdürülebilir başarının sırrını, yaratılan katma değer, müşterinin bütünsel ihtiyaçlarına dokunan akıllı çözümler ve çalışanlarına yaptığı yatırım ve dijital dönüşüm olarak paylaştı:

“Yılın ilk çeyreğinde istikrarlı ve dengeli büyümemizi sürdürdük. Sonuçlarımız bunu gösteriyor.

Bu dönemde ihracat pazarına yoğun ağırlık verdik ve geçen yıl da gerçekleştirdiğimiz çift haneli hacimsel büyümeyi tekrar ettik. Tüm ihracat pazarlarında hem adetlerimizi hem de bu pazarlardaki pazar paylarımızı artırdık.

Yine, bu dönemde ülkemizde orijinal ekipman kanalındaki lastik talebi otomotiv sektöründeki daralmalara paralel olurken, yenileme pazarı da orijinal ekipman talebinden daha az da olsa, daraldı. Biz ve bayilerimiz bu şartlar altında, pazarda satılan lastik miktarında payımızı artırarak, Türkiye’deki liderliğimizi daha öteye taşıdık.

Hem ihracat hem de Türkiye’deki başarımızın arkasında; teknoloji ile yarattığımız katma değer, müşterilerimizin bütünsel ihtiyaçlarına dokunan akıllı çözümler ve çalışanlarımıza yaptığımız yatırım ve dijital dönüşüm temel nedenler.

Kesintisiz bir yolculuk için yenilikçi ve akıllı mobilite çözümlerimiz, otomasyon ve yalınlaşma odaklı dönüştürdüğümüz iş modellerimiz ve ileri teknoloji yatırımlarımızla hem yurt içi hem de yurt dışında pazarların üzerinde bir performans yakaladık. Değişken ortamlarda ileri dijital analiz araçlarını kullanarak, öngörülerde bulunuyor, işletme sermayesi yönetimini şirketimiz, bayi teşkilatımız ve iş ortaklarımız için mükemmelleştiriyoruz.

Türkiye lastik sektöründe “Tartışmasız Pazar Lideri” ve “Yenilik Lideri” pozisyonumuzu ileri taşımak üzere, müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı düzenli olarak dinliyor, “Toplam Değerler Paketi” sunarak sektörde oyunun kurallarını değiştiren şekilde bütünsel çözümler geliştiriyoruz. İşlerimizi “lastiğin ötesine” taşıyoruz. Araç kullanıcılarına lastiğin ötesinde zenginleştirilmiş hizmetler sunuyor, yenilikçi girişimcilerle bir araya geliyor, onlara fırsatlar sağlıyoruz.

Uluslararası alanda; Lassa markamız ile ihracat rekorları kırdık. Bu başarıda, Türk mühendislerinin Ar-Ge Merkezimizde geliştirdiği ürünler, endüstride gelişimin ve çevikliğin öncülüğünü üstlendiğimiz İzmit fabrikamız ve sektörde bir ilk olan Aksaray’daki akıllı fabrikamızın kattığı değer önemli rol oynuyor. Bu dönemdeki başarımızdan referansla, küresel ölçekte tercih edilirliğimizi daha da artıracak, ihracatta yıl sonu hedeflerimize ulaşacağız.

Bu çalışmaların hepsinin temelinde ise çalışanlarımıza verdiğimiz değer var. Gençlerimizden oluşturduğumuz “Genç Danışma Kurulu”, yenilediğimiz Brisa Akademi yapılanmamız, tüm çalışanlarımızın gerçekleştirdikleri “İz Bırakanlar” projeleri ve endüstri 4.0 temelli “Ergonomi” programımız ile yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz.”

2019 yılı ilk çeyrek döneminde, dünya lastik pazarı, binek ve hafif ticari araç lastikleri yenileme pazarında %3 büyüme kaydetti. Avrupa lastik pazarı ise %3 daralma ile 51 milyon adet lastiğe ulaştı. Güçlü rekabetin yaşandığı uluslararası pazar şartlarında Brisa, büyüme trendini sürdürdü ve toplam yurtdışı satışları adetsel olarak %12 arttı. Brisa’nın Türkiye’deki katma değerli üretim gücünü kanıtlayan markası Lassa ise daralan Avrupa pazarında pazar payı artırma başarısını gösterdi.

Türkiye lastik pazarı ise, yılın ilk çeyreğinde çift haneli oranlarda bir daralma yaşadı. Tüm segmentlerde yaşanan düşüşten en çok kış lastikleri ve ticari araç lastikleri segmentleri etkilendi. Bu koşullarda Brisa, Bridgestone, Lassa ve Dayton markaları ile yenileme lastik pazarının üzerinde bir performans gösterdi ve sektördeki lider konumunu güçlendirdi.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Dayton, Bandag, Kinesis markalarının yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

 

2018’de Brisa: Dengeli Büyüme, İhracatta Dolar Bazında Yüzde 26 Artış

21.02.2019 – Sabancı Holding ve Bridgestone iştiraki olan Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, dengeli ve sağlıklı finansal yapısı ile rekor ve sürdürülebilir büyümeye imza attı.

Şirket, kaynaklarını ve işletme sermayesini etkin ve verimli yöneterek, nakit döngüsünün iyileştirilmesinde ve bilanço yönetiminde büyük başarı sağladı. İşletme sermayesi devir hızını iki katına çıkarttı.

Brisa’nın İşletme Sermayesi Devir Hızı İki Katına Çıktı

Yılsonu net satış gelirleri %31 oranında artışla 2.999 milyon TL’ye ulaşan Brisa’nın esas faaliyet karı %67 oranında artışla 429 milyon TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK seviyesinde de %53’lük artışla 497 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşıldı. 72 ülkeye ihracat yapan Brisa, bu dönemde ihracatını adetsel bazda %15, cirosal bazda (Dolar) %26 oranında artırdı. Şirketin 2018 yılı toplam ihracatı da 231 milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirket bu dönemde yılsonu net satış gelirlerinin %31 oranında artışla 2.999 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Bu büyümeyi sağlamak için katma değerli üretimle yurt dışı faaliyetlerinde yüksek performansa odaklanan Şirket, yurtdışı satışlarında 2017 yılına kıyasla adetsel olarak %15 artış kaydederek, Türkiye’de üretilen 5,4 milyon lastiği uluslararası pazarlara sundu. Şirketin ihracatı %26 oranında artışla 231 milyon Dolar’a ulaştı. Brisa 2018 yılında yurtiçi net satışlarında da %19 artış kaydederek, “tartışılmaz liderlik” konumunu ileriye taşıyacak şekilde pazar liderliğini kuvvetlendirdi. Şirketin toplam cirosunda görülen performans, FAVÖK seviyesinde de devam ederek geçen seneye göre %53 artış ile 497 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşıldı.

Şirketin dengeli, sürdürülebilir büyüme odaklı “tartışılmaz liderlik” yolculuğunu vurgulayan Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; ²2018 yılı performansımız, koşullar ne kadar dalgalanırsa dalgalansın, dengeli ve sağlıklı başarının gerçekleştirildiğini gözler önüne seriyor.

Bir yandan, zorlu yurtiçi ve yurtdışı pazar koşullarında Brisa olarak müşteriler ve iş ortaklarımızın ilk tercihi olarak güçlü bir performans gösterdik. Bu büyümenin arkasında, çok önem verdiğimiz, üzerine yatırım yaptığımız ve icrasına, icra derinliğine özellikle odaklandığımız “toplam değerler paketimiz” ve yenilikçi çözümlerimiz yatıyor. En değerlisi de bunları, 3 neslin bir arada çalıştığı bayilik teşkilatımız ile omuz omuza ve bu teşkilata son on yılın rekorunu kırarak yeni bayiler ekleyerek gerçekleştirmemizdir. Şirket bayi güven endeksinde tüm yıl zirvede kaldık. Türkiye çapında 1.500’ü aşkın satış noktamızla sahada birlikte büyümeye odaklandık.

Diğer yandan ise, bu büyümeyi dengeli ve sürdürülebilir kılmak için nakit ve bilanço yönetimine ağırlık verdik. Katma değeri yüksek ürünlere yönelik stratejimiz, nakit akımda rekor rakamlara ulaşmamızı sağlayan işletme sermayemizle ilgili aldığımız aksiyonlar ve ihracat odağımız bu sürdürülebilir büyüme stratejimize destek veren öğeler oldular.

Teknoloji ve dijitalleşme alanında büyük bir gelişim sergiledik. 44 yıldır İzmit’te üretim ve Ar-Ge çalışmalarımız devam ederken Aksaray’da Endüstri 4.0 alanındaki en iyi uygulamaları gerçekleştirdiğimiz akıllı fabrikamız sektörümüzde bir ilk. Üretimdeki yetkinliğimiz ve ortağımız Bridgestone’un en ileri teknolojileriyle donattığımız bu fabrika ile, ileri veri analitiği uygulamaları, dijitalleşme, verimlilik performansı ve çevre duyarlılığı ile ülkemize öncü bir yatırım kazandırdık. Yapay zeka temelli robotik çalışmalardan yararlanarak iş süreçlerimizi otonom hale getirdik.

2018 yılında 2.800 çalışanıyla Brisa, alın teriyle, yenilikçi bakış açısıyla ve cesaretiyle ilerledi. Müşterilerin yolculuğunu, lastiğin ötesinde hizmetlerle zenginleştirerek yenilik liderliğini devam ettirdi. Markalarımız tüketicilere daha da yakınlaştı.

2019 yılında da cesaretle yol almaya devam edeceğiz. Aksaray’daki akıllı fabrikamız, üretim gücünü kanıtlamış İzmit fabrikamız, güçlü ekibi ve projeleriyle Ar-Ge merkezimiz, fark yaratan markalarımız, yenilikçi iş modellerimiz, benzersiz hizmetlerimiz ve güçlü insan kaynağımızla yol almaya devam edeceğiz. Bir yandan ülkemizdeki tartışılmaz liderliğimizi kuvvetlendirmeye diğer yandan da uluslararası pazarlarda yeni ihracat rekorları kırmaya kararlıyız” dedi.

2018 yılında dünya lastik pazarında bölgeler arasında bir denge oluşurken, pazar bir önceki yıla göre büyüme kaydetti. Avrupa’daki büyüme ana olarak kış lastiği segmentinden ve 4×4 kış lastiklerinden gelirken, yaz lastiklerinde en yüksek büyüme oranı ultra yüksek performans lastikleri segmentinde gerçekleşti. Bu gelişmelerin olduğu bir ortamda, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen %100 yerli Lassa markalı lastikleri, şirketin faaliyet gösterdiği 72 ülkede 80 distribütör ile 610 Lassa tabelalı mağaza ve 6.000 satış noktasında araç sahiplerine ulaştı. 2018 yılında Brisa uluslararası pazarlarda adet, sevkiyat ve satış gelirleri bazında rekorlara imza attı ve ülke ekonomimizin itici güçlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiye lastik pazarı ise, otomotiv pazarındaki eğilime paralel olarak, daralma kaydetti. Bu iç pazar koşullarında Brisa, tüketici lastikleri, ticari araç lastikleri ve kış lastikleri segmentlerinde pazarın üzerinde bir performans sergileyerek, pazar payı kazandı.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Dayton, Bandag, Kinesis markalarının yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Yılın İlk 9 Ayında Brisa’nın İhracatı %54 Arttı

04.Kasım.2018 – Türkiye’de lastiğin ve yeniliğin lideri Brisa, yılın ilk 9 ayında toplam satış gelirlerinde %38 oranında büyüme kaydetti. Brisa’nın yurtiçi satış gelirlerindeki artış oranı %31 gerçekleşirken, yurt dışı satış gelirlerindeki artış oranı %54 olarak gerçekleşti. Üçüncü çeyrek sonu itibariyle Brisa’nın toplam ihracatı 173,6 milyon dolara ulaştı.

Brisa, FAVÖK seviyesinde de %55’lik artışla 371,9 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştı.

Brisa, zorlu pazar dinamiklerine rağmen güçlü finansal yapısı ve katma değerli üretim yeteneğiyle pazardaki liderliğini pekiştirdi ve pazar payı kazandı. Şirket, Aksaray’daki ikinci fabrikasında da çalışmalarını hızlandırarak, ilk üretimlerini ihracat pazarlarına sunmaya başladı.

Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 2018 yılı üçüncü çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, güçlü finansal yapısı ve katma değerli üretim anlayışıyla hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda başarılı bir büyüme performansı sergiledi. Brisa, bu dönemde toplam satış gelirlerinde %38 oranında büyüme kaydetti. Yurtiçi satış gelirlerinde %31 artış sağlayan Brisa, yurtdışı satış gelirlerini de %54 artırdı ve yılın ilk dokuz ayında toplam 173,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Sağlanan bu başarı şirketin FAVÖK performansına da yansıdı ve FAVÖK seviyesinde %55’lik artışla 371,9 milyon TL’lik büyüklük elde etti. Bu dönemde şirketin toplam net karı da 75,1 milyon TL’ye ulaştı.

Dünya lastik pazarında yılın ilk dokuz ayında, yenileme pazarı binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde %2,7 seviyesinde, ağır ticari araç lastikleri segmentinde ise %2,6 seviyesinde büyüme gerçekleşti. Türkiye yenileme lastik pazarında ise tüketici ürünleri segmenti %3 daralırken, ticari araç lastikleri %9 oranında büyüme yakaladı. Brisa, %2 daralma yaşanan yurtiçi pazarda özellikle katma değeri yüksek ürünler segmentinde markaları ile pazarın üzerinde performans göstererek büyüme kaydetti ve pazar payı kazandı.

Bu dönemde Brisa’nın Ar-Ge, üretim, dijital dönüşüm ve yenilikçi hizmetler alanında attığı güçlü adımlar ile başarılı bir büyüme performansı gerçekleştirdiğini belirten Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; ”Rekabetin arttığı yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda, teknoloji yatırımlarımız ile katma değerli ürün geliştirme kabiliyetimiz, sahadaki güçlü varlığımız ve lastiğin ötesinde değer sunan yenilikçi hizmetlerimiz ile hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda ilerliyoruz. İhracatımıza hız kazandırmak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor ve bu yönde marka yatırımlarımıza devam ediyoruz. 70 ülkede 6000 satış noktasında ülkemizi temsil ediyoruz. Bu dönemde, daralan Avrupa pazarında Türk mühendislerimizin ürettiği, ülkemizin yerli lastiği Lassa markamızla pazarın üzerinde büyüme kaydettik. Uluslararası ölçekte tercih edilirliğimizi ve ihracatımızı hızla artırıyoruz.

Yurtiçinde ise hem lastiğin hem de yeniliğin lideri olarak cesaretle yol alıyoruz. Aksaray’da inşa ettiğimiz, sektörümüzün ilk akıllı fabrikası olma özelliği ile ülkemizde örnek bir teknoloji üssü olan ikinci fabrikamızda çalışmalarımızı hızlandırdık. Fabrikamızdaki ilk üretimlerimizi ihracat pazarlarına sunmaya başlamanın gururunu yaşıyoruz. Diğer yandan İzmit Fabrikamızda yer alan ve geçen yıl belgelendirilen AR-GE Merkezimizde, yerli üretim, yerli tedarikçi ve yerli hammadde geliştirme çalışmaları devam ediyor.Artan üretim ve ARGE gücümüz, dijital dönüşümde attığımız yenilikçi adımlar ve müşterilerimize sunduğumuz değer ile liderliğimizi pekiştiriyoruz. Büyümemizi sürdürülebilir kılarak, 2700’ün üzerinde çalışanımız, 1400 satış noktasında 12.000’e yakın çalışandan oluşan bayi ağımızla birlikte ülkemize iş ve aş sağlıyoruz” dedi.

Brisa’nın finansal performansına değinen Brisa CFO’su Reşat Oruç ise, şirketin kur dalgalanmalarına karşı hedging mekanizmalarını etkin bir şekilde kullandığını belirterek şunları söyledi: ”Kredilerimiz ağırlıklı olarak 7 yıl vadeli, uzun vadeli kredilerden oluşmaktadır. Söz konusu kısım, sabit faize ve TL’ye önceden bağlandığı için para piyasalarındaki dalgalanmadan kısıtlı etkilendik.”

Brisa; Lassa, Bridgestone, Dayton, Bandag, Kinesis markalarının yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

 

Brisa, 2018 Yılı İlk Yarısında FAVÖK Seviyesinde %65’lik Artış Sağladı

10.08.2018 – Türkiye’de lastiğin ve yeniliğin lideri Brisa, teknolojiye ve yeniliğe yaptığı güçlü yatırımlarla 2018 yılı büyüme hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda ilerliyor.

Brisa, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satış gelirlerinde %40 artış sağladı ve FAVÖK tutarında %65’lik büyüme kaydetti.

Bu dönemde ihracatta da önemli atılımlar gerçekleştiren Brisa, uluslararası satış gelirlerini de %32 oranında artırdı.

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 2018 yılı ilk yarıyıl dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Ar-Ge, üretim, dijital dönüşüm ve yenilikçi hizmetler alanında güçlü atılımlar gerçekleştiren Brisa, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda başarılı bir büyüme performansı sergiledi. Brisa, 2018 yılı Ocak-Haziran döneminde toplam satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre adetsel olarak %16 artırdı ve net satış gelirlerinde %40 artış sağladı. Brüt kar seviyesini geçen yılın aynı dönemine göre %35 arttıran şirket, FAVÖK seviyesinde de geçen yıla göre %65 artış ile 207,5MTL’lik büyüklüğe ulaştı. Brisa’nın 2018 yılı ilk yarısında toplam uluslararası satış gelirleri de geçen yılın aynı dönemine göre %32 artış gösterdi.

2017 yılında %3,1 büyüyen dünya lastik pazarının, 2018 yılında da bu büyümeyi sürdüreceği öngörülüyor. 2018 yılı sonunda binek ve hafif ticari araç lastikleri yenileme pazarında %3,7 seviyesinde, ağır ticari araç lastikleri yenileme pazarında ise %1,6 seviyesinde bir büyüme bekleniyor. Gelecek 5 yıllık süreçte ise dünya lastik pazarının istikrarlı büyümesini devam ettireceği ve satış adetlerinin 2 milyarın üzerine ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye pazarı da dünyadaki bu gelişmelere paralel olarak lastik sektöründeki yüksek potansiyelini koruyor.

Pazardaki bu gelişmelerle, sadece lastiğin değil yeniliğin de lideri olarak büyüme hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerlediklerini dile getiren Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; “Brisa, hikayesi büyüme üzerine kurulu olan ve sağlıklı büyüyen bir şirket. Bu başarının ardında, rekabetin arttığı ulusal ve uluslararası pazarlarda insana yakınlığımız, AR-GE ve teknoloji gücümüz, lastiğin ötesinde değer sunan hizmetlerimiz, dengeli finansal yapımız ve güçlü ekibimiz yer alıyor. Bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında güçlü bir performans gösterdik.Uluslararası pazarlarda Lassa markamıza yaptığımız yatırımlar neticesinde küresel ölçekte tercih edilirliğimizi artırdık. Yılın ilk yarısında %2 oranında daralan Avrupa pazarında, pazar payı kazanarak yılsonu ihracat hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi devam ettirdik.

Yurtiçinde ise yenilikleri hayata geçirme tutkumuzla liderliğimizi güçlendirdiğimiz bir dönemi geride bıraktık. Geçtiğimiz yıl belgelendirilen AR-GE Merkezimizde teknolojiye can verdiğimiz yerli üretim, yerli tedarikçi ve hammadde geliştirme projelerimiz, Aksaray’da inşa ettiğimiz akıllı fabrikamızla güçlenen üretimimiz, ticari araç filolarına yönelik sektörde ilk olan dijital hizmetlerimiz, yeni işbirliklerimiz, topluma ve müşterilerimize yakın olmak için tüm Türkiye’yi kapsayan saha aksiyonlarımız ile yenilik liderliğimizi ortaya koyduk. Bu dönemde girişimcilik alanındaki çalışmalarımıza da hız kazandırdık. İş ortaklıkları ile büyümeye devam eden hızlı bakım ve servis zinciri markamız Otopratik, hem franchise yatırımları hem de İnci GS Yuasa işbirliği ile akü alanında atılımlar gerçekleştirirken, yeni nesil yolculuk deneyimlerini hayata geçirmek için açık inovasyon projelerine adım attık. Tüm bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında yurt içi net satış gelirlerimizi %40 artırma başarısını gösterdik. Markalarımız kendi segmentlerinde lider olurken,Brisa Pazar payı kazandı. Hedefimiz, yılın ikinci yarısında da satış gelirlerimizde ve ihracatımızda büyümemizi sürdürülebilir kılmak” dedi.

Brisa, 103 milyon Dolarlık marka değeri ile uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in “Türkiye’nin en değerli Markaları-Turkey 100” listesinde, Türkiye’nin en değerli 43. markası ve Türkiye lastik sektörünün marka değerinde de lideri oldu.

Brisa, büyüyen pazarın yenilik lideri

2018 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye yenileme kanalı lastik pazarı %8 büyüdü, bu performansta %14 büyüyen ticari araç lastikleri segmenti etkili oldu. Bu pazar koşullarında Brisa, Bridgestone, Lassa ve Dayton markaları ile yenileme lastik pazarında üstün bir performans gösterdi. Brisa, hem tüketici hem de ticari segmentlerde pazarın üzerinde büyüme oranları kaydetti ve pazar payı kazandı. Brisa en yüksek büyüme oranına ise katma değeri yüksek ürün gruplarında ulaştı. Aynı dönemde Brisa, rekabetin yüksek olduğu ekonomik segmentte Dayton markası ile de yüksek bir performans sergiledi.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis markalarının yanı sıra, Otopratik, Propratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor

BRISA Hisse Analiz ve Yorumları