Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Boydak Holdin...

Boydak Holding CEO’su Ertekin: 200 Milyon Dolar Borç Ödedik

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, düzenlediği basın toplantısında Boydak Holding’in çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “İş adamlarıyla 5 yıldızlı otel lobilerinde değil, mesai arkadaşlarımla düğün salonlarında iftar yaptım” dedi. 15 Temmuz olmasaymış Boydak Holding’in 2 tane şirketindeki yanlış yatırımlarından dolayı çok büyük krizlerin içinde olacağını kaydeden Ertekin, “Bize miras kalan borçların yüzde 80’inini temizledik” diye konuştu.

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, holding binasında düzenlediği basın toplantısında 2018 yılının 2’inci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Holding olarak Ar-Ge yatırımlarına önem verdiklerini kaydeden Ertekin, “Hem mobilya grubundaki şirketlerimiz hem de tekstil grubunda özellikle Boyteks, gerçekten kendi alanlarında en iddialı şirketler. Bugün Kayseri’nin en çok ihracat yapan şirketi Boyteks’tir. Dünyada üzerinde yatılan her 10 yataktan 1 tanesinde Kayseri Boyteks tesislerinde üretilen yatak kumaşı kullanılıyor. Boyteks her sene kendisine ait en az 2-3 tane patenti tescil ettiriyor. Bunların içerisinde de ‘Buda mı olur?’ dediğiniz o kadar çok şey var ki. Kan dolaşımını hızlandıran yatak kumaşı yaptık. Yazın yatıldığında serin tutan, kışın yatıldığında ısıtan yatak kumaşı yaptık” dedi.

“İş adamlarıyla 5 yıldızlı otel lobilerinde değil, mesai arkadaşlarımla düğün salonlarında iftar yaptım”

Kurum içi iletişime de önem verdiklerini kaydeden Alpaslan Baki Ertekin, holding de çalışan 13 bin kişi ile el sıkıştığını kaydederek, “Çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımız bu geçiş döneminde azda olsa bir travma yaşadılar. Bu travmanın tedavi edilmesi ve bir arada olduğumuzun hem onlar tarafından algılanması hem de kamuoyuna kuvvetli mesajlar verebilmek için kurum içi çalışmalara da bu dönemde önem verdik. Boydak Holding bünyesindeki bütün bayan arkadaşlarımızı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şirketlerden aldık, dışarda bir mekanda yemeğe götürdük. Diyarbakır’daki hanımefendileri de, Adapazarı’ndaki hanımefendileri de, New York’taki hanımefendileri de ve Kayseri’deki hanımefendileri de o mesai gününde mesailerinden aldık, yemeğe götürdük. Biz dedik ki, yılda 1 kere Ramazan ve 30 tane de gün var. 13 bin tane de çalışan var. Binli gruplar yapsak 13 günde bu işi bitiririz. En azından ben bütün arkadaşlarımın elini sıktım derim. Çünkü iftar programlarında olabildiğince bütün arkadaşlarımın ellerini sıktım. Yılda bir kere mavi yakalı işçi kardeşimin, birlikte ürettiğim, birlikte nakliyesini yaptığım arkadaşlarımla oturdum ve yılda 1 kere iftar yaptım. İş adamlarıyla, zenginlerle 5 yıldızlı otel lobilerinde değil, mesai arkadaşlarımla düğün salonlarında ve çay bahçelerinde iftar yaptım. Allah izin verirse seneye yine yapacağım” şeklinde konuştu.

“Boydak Holding Kayseri demektir, Kayserispor’un formasında tabiki İstikbal olacak.”

“Bu benim için ticari bir faaliyettir. Ben burada tabi ki görünür olacağım. Kim ne derse desin, ne yazarsa yazsın Kayserispor’un formasında ben olacağım. Kayseri ben demektir. Kayseri’nin en önemli markası Kayserispor sonra Erciyes sonra da Boydak Holding’tir. Ben Kayseri’nin ilk üçüyüm. Ben Kayseri ekonomisinin yarısıyım. Ben Kayseri ekonomisinin can damarıyım. Kayserispor’un formasında elbette ben olacağım, ben olmayacaksam kim olacak”

“Son 13 ayda 200 milyon dolar borç ödedik”

“Biz TMSF olarak burayı devraldığımızda banka hesaplarımızda 145 milyon dolar paramız vardı. Biz bu rakamı her basın toplantısında paylaştık. O 145 milyon dolar olan rakam bugün 77 milyon dolara indi. Son 13 ayda 200 milyon dolar borç ödedik. Bizim kendimize olan inancımız ve güvencimiz sonsuz. Bazı rakamlar var ki, insanların kafasın tereddüt oluşturabilir. Ben bundan 6 ay önce ‘Önümüzdeki 6 ay 140 milyon dolar borç ödeyeceğim’ deseydim gereksiz bir şekilde paniğe sevk edecektim. Çünkü ben o borcu çevirebileceğimi ve o borcu ödeyebileceğimi gördüm. Birileri bir yerlerden konuşuyorlarmış. ‘Ben bu şirketi 45 milyon dolar nakitle verdim. Şimdi 95 milyon dolara inmiş. Kötü yönetiyorlar’ diyorlarmış. Söyleyeceğim tek bir şey var. Senin ve senin güruhunun tamamının bir araya gelip hayalini bile kuramayacağı şekilde bu şirketi iyi yönetiyoruz. Sen hayalini kuramazsın, biz onu gerçek yaptık yönetiyoruz. Eğer 15 Temmuz olmasaymış Boydak Holding 2 tane şirketindeki yanlış yatırımlarından dolayı bugün belki çok büyük krizlerin eşiğindeymiş. Bir tanesi Boydak Enerji, diğeri de maalesef HES. Geçmiş siyasetçiler hep ‘Enkaz devraldık’ derlerdi ya. Bende güler geçerdim. Hakikaten bazen enkaz devralınıyormuş. Mali tablolar ortada. İstediğini bağımsız denetçiyi getirin Boydak Enerji ile HES Kabloyu konuşalım. 1 adam her sıkıldığında kredi çeker mi? Her sıkıldıklarında kredi çekmişler. Kayyum döneminde alınan tek bir kredi var, o da geçmiş dönemde alınan kötü kredilerin işletme sermayesi olarak kullanılması adına 50 milyon TL’lik bir rotatif kredi alındı. İlk bilançoyu aldığımda panikledim ama şu anda iyi bir yerdeyiz. Bütün bunlar olurken maalesef gönül isterdi ki, bankalardaki paralarımıza dokunmadan bu borcu yapılandırabilseydik, uzun vadeye yayabilseydik iyi olacaktı. Bugün çok iyi durumdayız. Kur bizim lehimize çalıştı. Her şey kontrol altında. Paniklemeyi gerektirecek bir durumumuz yok. gayet iyiyiz. Bize miras kalan borçların yüzde 80’inini temizledik. Bize miras kalan yatırımların tamamını tamamladık. Artık yeni lisanlarla ilgili yatırımlar var”

Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Boydak’ın mahkeme salonunda söylediği ‘Eğer Boydak Holding müsadere edilirse Türkiye yangın yerine döner’ şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Ertekin, “Sizin beyanınızdan yola çıkarak böyle bir şey dememiştir demeyi tercih ediyorum. Aklı başında bir insanın söyleyeceği bir şey değil. Hezeyanla belki mahkemede olan canını sıkan bir durumla ilgili böyle bir şey demiştir. Çünkü aklı başında bir insanın söyleyebileceği bir şey değil. Günün sonunda hakim nihai kararını muhatabın üzerine okurken ‘Yüce Türk ulusu adına’ diyor. Hiç kimse kendi hesaplaşmasını, kendi düşüncelerini orada yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

“Mahkemelerin aldığı kararlara sonuna kadar uymakla mükellefiz”

Boydak Holding’in bu yıl satılacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Burada daha mahkeme süreci sonuçlanmadı. Kimin malını satıyorsunuz. Biz burada kayyumuz. Devlet ve mahkemeler bize ‘Ben bir karar vereceğim, ben o kararı verene kadar bu malın sevk ve idaresini basiretli bir tacir gibi sen yapacaksın’ dedi. Daha yerel mahkemenin kararı bile açıklanmadı. Yerel mahkeme kararından sonra bu işin Yargıtay süreci var, üst mahkeme süreci var. Belki Anayasa Mahkemesi’ne götürecekler. Yargı yollarının tamamı tükenmeden böyle bir şeyin gündeme gelmesi düşünülemez. Hukuk hepimiz için var. Hepimiz için geçerli. Hepimiz mahkemelerin aldığı kararlara sonuna kadar uymakla mükellefiz. Ortada bir mahkeme kararı yokken bunun dillendirilmesini doğru bulmuyorum. Mahkeme kararını alır ve müsadere kararı çıkar ve ondan sonra ne yapacaksınız derseniz, benim bir planlamam var. Müsadere olur ve bana büyüklerimden ‘Bir hazırlık yap’ derlerse o hazırlığı da yapabilecek a planı da b planı da elbette var” dedi.

 

Boydak Holding Hakkında

Boydak Holding, mobilyadan, tekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime kadar birçok alandaki faaliyetleri olan bir holding. 34 şirkete sahip Boydak Holding, 8 ayrı sektörde faaliyet göstermekte. Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en bilinen markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. Holding’in diğer firmaları arasında öne çıkan şirketler Bizim Menkul Değerler (Finans sektörü), Boyteks (tekstil), Boytrans (lojistik), Boyçelik (demir-çelik) bulunmaktadır.

Boydak Holding’in eski sahipleri olan Kayserili Boydak Ailesi FETÖ terör örgütünün tanınmış destekçileri arasındaydı. Yapılan soruşturmalarla birlikte terör örgütüne mali yardım yaptığı belirlenen Holding’e 18 Ağustos 2016‘da 5 kişilik kayyum atandı. Kayyum atanmasını takiben Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Boydak Holding Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile 05.09.2016 tarihinde TMSF’ye devredildi.

Halen TMSF denetimi altında ve Kurum tarafından yetkilendilendirilen kadro ile yönetilmekte olan Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin 29 Aralık 2017’den itibaren görevini sürdürmektedir.

Boydak Holding’e Müsadere Kararı

12 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Boydak Ailesi’nde Holding’de CEO, Yönetim kurulu başkanı ve yönetici konumundaki kişilere terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği suçlarından çeşitli sürelerle hapis cezası verilmiştir. Bu kararla birlikte Holding’in hisselerine müsadere kararı verilmiştir. Müsadere, ceza hukukunda işlenen bir suç ile ilgili belirli bazı eşya ve/veya kazançların mülkiyetinin devlete aktarılması olarak tanımlanmaktadır.

 

Bellona İngiltere’de Mağaza Açtı

31.05.2017

Türkiye’nin tarzı ile öne çıkan mobilya markası Bellona, yurtdışındaki mağazalar zincirine bir yenisini daha ekledi.

İngiltere’nin Sheffield şehrindeki en prestijli bölgesinde yer alan 830 m2’lik yeni Bellona mağazası, aynı zamanda Kuzey İngiltere de açılan ilk Türk mobilya mağazası olma özelliğini de taşıyor. Sheffield Bellona, İngiltere’nin Leeds, Manchester, Liverpool, Nottingham, Hull ve Doncaster şehirlerine yakın konumu ve büyüklüğüyle Kuzey İngiltere’nin hatta İskoçya’nın en gözde mobilya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Sheffield Lordlar Kamarası Üyesi Sn. Nazir Ahmed, Sheffield Ticaret ve Yatırım Geliştirme Konseyi Üyesi Sn. Mahir Iqbal, Sheffield Şehir Konseyi Üyesi Sn. Shaffaq Mohammed, mağaza ortakları ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, Boydak Dış Ticaret A.Ş.’yi temsilen söz alan Bölge Satış Koordinatörü Tuğrul Karaçelebi ‘Sheffield Bellona bölgedeki Türk ve diğer etnik nüfusun yoğun yaşadığı şehirlere hitap edebilecek bir konumda bulunuyor. Geçen yıllarda daha kuzeyden, İskoçya, Edinburg ve Glasgow’dan Londra mağazalarımıza gelerek ürün talep eden müşterilerimize artık daha yakın ve daha hızlı hizmet sunma imkanı yakalamış olduk” diye konuştu.

2018 yılına ait tasarımlarının yanı sıra ürün kalitesi ve çeşitliliği ile de daha ilk günden yoğun bir ilgi ile karşılanan Bellona, önümüzdeki dönemde de yeni mağaza ve tarz yaratan dekorasyon ürünleriyle Avrupa’daki büyümesini devam ettirecek.

 

İstikbal Avrupa’da büyümeye devam ediyor

24.03.2018

Yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da milyonların sevgilisi İstikbal, modern ve yenilikçi tasarımlarını Avrupa’ya taşımaya devam ediyor. Almanya’nın Bremen şehrinde açılan 700 metre kare büyüklüğündeki mağaza oturma gruplarından, yatak, yemek ve genç odalarına kadar bir evin ihtiyacı olan tüm ürün çeşitlerini sunmakta. Bremen’in en prestijli alışveriş bölgesinde yer alan mağaza büyük bir katılımla 24 Mart Cumartesi günü tüketicilerin beğenisi ile açıldı. Bremen’deki tüketiciler ev tekstilinden mobilyaya kadar uzanan, ev ürünlerinde her ihtiyaca cevap verebilecek geniş ürün grubuna yoğun ilgi gösterdi.

İstikbal’den 2018’in ilk hamlesi…

İstikbal markası yılın ilk mağaza açılışını Bremen’de yaparak Almanya ve Avrupa’daki büyümesine hız kesmeden devam edeceğini müjdeledi. Almanya’daki 11. Mağazadan sonra yeni mağaza açılışları sırasıyla Suudi Arabistan, Yunanistan, İngiltere, Fas, Tacikistan ve Kırgızistan’da bekleniyor. Avrupa’da İstikbal mağazalarının bulunduğu Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İngiltere, İsviçre, İsveç, Danimarka, Kosova, Arnavutluk’ta bulunan 150’den fazla münhasır mağazaya 2018 yılı içerisinde yeni ülkelerde dahil olmak üzere 15 yeni mağaza açılış planı bulunmakta.

İstikbal’in 2018 yılı koleksiyonu Bremen’de ilk kez tüketici ile doğrudan buluştu. 700 m2’lik mağazada İstikbal’in 2018 yılına ait ilk tasarımları şıklığı ve kalitesi ile tüketicilerden tam not aldı. Mağazadaki ürünlerin tasarımların yanı sıra ürün kalitesi ile de sadece Bremen’deki Türklerin değil, Almanların da beğenisini kazandı. Markanın yoğun Araştırma & Geliştirme çalışmaları, tasarım geliştirme faaliyetleri ve teknoloji yatırımları sonucu, İstikbal Avrupa’daki tüketicilerin beğendiği, tercih ettiği ve gururla sevdiklerine önerdikleri marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Boydak Dış Ticaret İştirakler Genel Müdürü Natık Akyol “Almanya dahil olmak üzere Avrupa’da neredeyse her ülkede İstikbal markamız ile yer almaktayız. Bu ülkelerde her geçen gün mağaza sayımızı artırmaya devam ederken, 2018 yılındaki hedeflerimizde mağazacılık şeklinde girmeyi planladığımız yeni ülkeler de bulunuyor. ABD, Avustralya, İngiltere, Fas, Kanada, Tacikistan, Kırgızistan, İngiltere ve Yunanistan’da gerek yeni açılacak, gerekse yapılandırılması tamamlanmak üzere olan yerler arasındadır. Global pazarda geniş ürün yelpazemiz ve kalitemize güvenimizi haklı çıkaran Avrupa’daki ilgi, başarılı çalışmalarımızın göstergesidir.” dedi. Ayrıca “ülkemizdeki istihdamı artırmak için yeni pazar arayışımız devam etmektedir. Her geçen gün artan ürün çeşitliliğimiz, gelişen tasarım çizgimiz ve fiyat avantajımız pazar payımızı arttırmak için uygun koşullar sağlarken, kendiliğinden oluşan fırsatları yakalamanın yanı sıra yeni fırsatlar yaratmak da bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.

 

Anadolu 500’e En Fazla Firma Gönderen İkinci Grup Boydak Holding

19.03.2018

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi arasında, Anadolu 500’e en fazla firma gönderen grup sıralamasında Boydak Holding ikinci oldu.

Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen 14’üncü “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması Ödül Töreni” 15 Mart Perşembe günü Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlendi.

Törende, ‘En Büyük 5 Şirket’, ‘Karını En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İhracatı En Yüksek 5 Şirket’, ‘İstihdamı En Yüksek 5 Şirket’, ‘Vergi Öncesi Karı En Yüksek 5 Şirket’ ve ‘Anadolu 500’e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar’ olmak üzere toplam 9 kategoride 43 şirket ödüllendirildi.

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi arasında, Anadolu 500’e en fazla firma gönderen grup sıralamasında Boydak Holding ikinci oldu.

 

Boydak, Türkiye Finans’tan çekildi

02.09.2016

Mustafa Boydak, Türkiye Finans Katılım Bankası (TFKB) yönetim kurulundan istifa etti

Türkiye Finans Katılım Bankası (TFKB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Boydak görevinden istifa etti. Mustafa Boydak, TFKB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de 2015 Aralık ayında TFKB’nin hakim ortağı NCB’nin CEO’su Saeed Mohammed A. Alghamdi’ye devretmişti.

Suudi Arabistan’ın en büyük bankası olan The National Commercial Bank (NCB), Türkiye Finans Katılım Bankası’nın (TFKB) yüzde 67.03 hissesi ile yönetimini elinde bulunduruyor. Aktif toplamı 40,4 milyar TL olan ürkiye Finans Katılım Bankası (TFKB) 286 şube ve 4.091 çalışanıyla ticari/kurumsal bankacılık, girişimci bankacılık ve bireysel bankacılık segmentlerinde geniş bir müşteri kitlesine yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün, hizmet ve çözümler sunmaktadır.

 

Boydak Holding Üst Yönetim Değişikliği

11.03.2016

Boydak Holding yönetim kurulu olarak yapmış olduğumuz durum değerlendirmesi sonucunda; mevcut işleyişi aksatmamak ve yeni bir kan değişimi adına önemli yetki ve görevlendirme değişiklikleri yaptığımızı belirtmek isteriz.

Sorumluluk duyduğumuz ülkemiz, çalışanlarımız, bayilerimiz ve iş ortaklarımızla Türkiye ekonomisine kazandırdığımız küresel markalarımızın sürekli gelişimini desteklemek, işlerimize odaklanmak, iş verimliliği ve faaliyet sürekliliğinin kesintiye uğramamasını sağlamak için aşağıda bahsi geçen yönetsel atamaları ivedikle yerine getirmiş olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Hacı Boydak’ın yerine, grupta 30 yıldır operasyonel ve stratejik yönetim kadrosunda önemli görevler almış, bunun yanı sıra 16 yıl Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış aynı zamanda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini de yürütmekte olan Mustafa Boydak atanmıştır.

Diğer taraftan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın yerine Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Sümer’in, Boyçelik A.Ş. Genel Müdürü Erol Boydak’ın yerine Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim Aykaş’ın, Boydak Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Murat Bozdağ’ın yerine de Genel Müdür Yardımcısı Yahya Kemal Berber’in atanmasına karar verilmiştir.

Türkiye’nin en geniş perakende ve lojistik ağına sahip Boydak Holding’e bağlı yaklaşık 2.500’e yakın bayimiz ile onların iş ortaklarının faaliyetlerinin aksamaması amacıyla yaptığımız bu önemli ve ciddi değişikliğin kurumumuza ve paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ülkemize değer kazandırma önceliğiyle çalışacağımızı kamuoyuna saygıyla belirtiriz.