Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri 2021 Yılında ...

2021 Yılında 47 Milyar TL Ciroya Ulaşan Borusan, 12 Milyar TL Yatırım Yapmayı Hedefliyor

31.03.2022 – 200 yıllık şirket olma hedefiyle açıkladığı yeni yol haritasında geleceğin ekonomilerine açılan bir strateji benimseyen Borusan Grubu, “temel”, “yakın” ve “yeni” alanlarda büyümeyi hedeflerken kurumsal girişim sermayesi ile start-up’lara yatırım yapmayı odağına alıyor. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yetenek yönetimi konularında kapsayıcı projelere imza atan Borusan Grubu, dijitalleşmeye 2019-2021 döneminde 790 milyon TL’lik yatırım yaparken, önümüzdeki 3 yıl içinde bu miktarı ikiye katlamayı planlıyor.

2021 yılı finansal tablolarını açıklayan Borusan Holding, bir önceki yıla kıyasla finansallarını güçlendirmeye devam etti. 2020 yılında 26 milyar TL olan net konsolide cirosunu 2021 faaliyet döneminde 47 milyar TL’ye yükseltti. FAVÖK’ünü ise 2,6 milyar TL’den 5,1 milyar TL’ye yükselten Borusan, 2022-2024 döneminde 12 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Pandemi gibi zorlu ve belirsizliklerle dolu bir dönemi başarıyla geçirdikten sonra yüksek performans sergilediklerini vurgulayan Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, “2021 yılı hem finansal açıdan güçlü başarıların yaşandığı, hem de 200 yıllık şirket olma hedefiyle yeni bir yol haritası belirlediğimiz önemli bir yıl oldu” dedi. Kafadar “Bu hedefe doğru ilerlerken günümüzü yakalamakla kalmayıp geleceğin iş modellerini, yeteneklerini ve çalışma şekillerini öngörmeyi ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için kendimize detaylı bir yol haritası çizdik. Geleceğin ekonomilerine açılan bu haritada öncelikle temel faaliyet alanlarımızı dönüştürüp geliştireceğiz. Sonraki rotamız yakın faaliyet alanlarında büyüme olacak. Bir sonraki adımımız elimizdeki kıymetli birikimi kullanarak yeni faaliyet alanlarına doğru ilerlemek olacak. Büyüme yaklaşımımızın son aşamasında farklı bir yapı altında konumlandıracağımız kurumsal girişim sermayesi bulunuyor. Büyüme potansiyeli olan işlere bu çatı altında yatırım yapacağız. Bu amaçlarımıza giden yolda en önemli araçlarımız ise dijitalleşme, yetenek yönetimi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız olacak” dedi.

Büyüme yaklaşımında 4 ana odak

Yeni yol haritasında öncelikle temel faaliyet alanlarını dönüştürüp geliştirecek olan Borusan, böylece Grubu çağın ihtiyaçlarına göre dönüştürerek sağlam bir temel inşa etmiş olacak. Borusan’ın hem yenilenebilir enerji hem üretim alanındaki büyüme yatırımları tam hızıyla devam ederken, şirketleri geleceğe hazırlayacak stratejik hedeflere de planında yer veriyor. Bu kapsamda geleceğin enerjisi; temiz ve yenilebilir enerji alanındaki faaliyetlerine 100 MW’ın üzerinde yeni kapasite ekleyerek büyümeyi hedefliyor.

Üretim alanındaki çalışmaları arasında ABD ve Romanya boru yatırımları bulunurken Grup şirketlerinden Borusan Mannesmann, gerçekleştireceği yeni yatırım ile ABD’de de hizmet alanını genişletmeye hazırlanıyor. İlk etapta yaklaşık 50 milyon dolar olarak öngörülen yeni yatırım ile ABD’de faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Borusan Mannesmann Pipe US’in boru üretim kapasitesi 400 bin tona ulaşacak.

Bu büyümelere ek olarak iş makinelerinde müşterilerine sunduğu inovatif saha çözümlerini daha da geliştirip büyütecek olan Borusan, elektrikli araçlar başlığında da önemli çalışmalara imza atıyor.

Yakın faaliyet alanlarında da büyümeyi hedefleyen Borusan, ana faaliyet alanlarındaki güçlü yetkinliklerini kullanarak büyüme fırsatlarını değerlendirecek. Otomotiv sektöründe yeni iş fırsatlarını takip eden Grup, yatırımcısına yüksek değer yaratma potansiyeli sunan yenilikçi iş modellerini süreçlerine entegre ediyor. Otomotiv, bağımsız ikinci el, yedek parça & servis, kiralama, yeni nesil komponent üretimi alanları önemli fırsatlar sunarken dijital müşteri deneyimi de öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Bugün enerji alanında ise Türkiye sanayicisinin yeşil dönüşümünde öncü enerji çözümleri sağlayıcısı olabilme fırsatları bulunuyor. Bu alanlarda, dijitalizasyon ve karbonsuzlaşmayı destekleyici iş modelleri üzerinde çalışılıyor.

Bugüne kadar farklı alanlarda elde ettiği deneyim ve birikimi kullanarak yeni faaliyet alanlarına açılacak olan Borusan, yeni iş alanlardaki fırsatları da değerlendiriyor. Ana portföyün ulaştığı boyut ve gücü itibarıyla yeni alanlara açık olduklarını belirten kurum, yatırım yapacağı alanları analiz ederek sürdürülebilir, fark yaratabilecekleri, büyüme ve ihracat odaklı, sanayi tabanlı yeni alanlarda organik ve inorganik yatırım fırsatlarını değerlendiriyor.

Borusan ayrıca, kurumsal girişim sermayesi ile dış inovasyon ekosisteminden faydalanmayı amaçlayarak, bugünkü portföyünün ölçeği içinde farklı bir risk/getiri profiline sahip, gelecek trendlere uyumlu işlerden oluşacak dinamik bir portföyü ayrı bir yapı altında geliştirmeyi amaçlıyor. Bu hedefe giderken Grubun bilgi birikimini kullanarak değer yaratacaklarını belirten Kafadar, bu alandaki hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Kafadar, odak alanları olarak mobilite, tedarik zinciri ve lojistik, iklim teknolojileri ve enerji başlıklarını belirlediklerini ve girişimlere yatırım çalışmalarına bu yıl içinde başlayacaklarını duyurdu.

İklim, insan ve inovasyon odaklı gelecek hedefleri

2020 yılında sürdürülebilirlik çalışmalarını çok daha kapsayıcı bir şekilde güncelleyen Borusan, iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında bütünleyici çalışmalar yürütüyor. Grup genelinde iklim odağında 2030 yılında karbon nötr olmak, su tüketimini azaltmak hedeflenirken temiz ve yenilenebilir enerji portföyü oluştururken karasal yaşamı desteklemek amaçlanıyor. Bununla birlikte sürdürülebilir satın alma politikası devreye alınırken bertarafa giden atık oranının yüzde 50 düşürülmesi hedefleniyor. İnsan başlığında yeteneği elde tutmak ve geliştirmek, istenmeyen kayıpların önüne geçmek, en çok tercih edilen işveren olmak, kadın lider ve çalışan oranını artırmak öne çıkan konu başlıklarından. İnovasyon başlığında ise inovatif, sürdürülebilir iş modelleri yaratmak hedeflenirken start-up’lara yatırım yapılması planlanıyor.

2022-2024 döneminde 2 katına çıkan dijital yatırımlar

Dijital alandaki yatırımlarına pandemiden önce başlayan Borusan, gelişen teknoloji ve dijitalleşmeyi iş süreçlerine entegre ederek verimliliği artırıyor. 2019-2021 yılları arasında dijitalleşmeye 790 milyon TL yatırım yapan kurum, önümüzdeki 3 yıl içinde de bu yatırım miktarını ikiye katlamayı hedefliyor. Dijitalleşmede müşteri ve iç süreçlere odaklanan Borusan, benzersiz müşteri deneyimi sunmaya yönelik yatırımlar yapıyor. Geliştirilen iş modelleri ve kendi iç süreçlerini iyileştirmek için dijitalin sunduğu fırsatları değerlendiren kurum, bu iki amacına hizmet edecek tüm dijital teknolojileri yapay zekâ, robotlar, mobil uygulamalar ve artırılmış görselliği iş süreçlerine entegre ediyor.

İnsanı merkezine alan Borusan Kültürü

78 yıldır insanı merkezine alan ve insan sayesinde başarıya inanan Borusan, hayata geçirmekte olduğu “Borusan Kültürü” projesiyle nesiller boyu var olup fayda yaratmayı amaçlıyor. Borusan’ı bugünlere getiren kültürü günümüz ihtiyaçları ve gelecek öngörüleriyle geliştirmek ve geleceğe taşımak üzere yola çıkan kurum, Borusan kültürünü çalışanlarına, müşterilerine, topluma ve çevreye fayda yaratma anlayışıyla genişletiyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2022 itibarıyla yeni düzen çalışma modeline geçen Borusan, yeni düzende işin uzaktan çalışmaya hazır ve uygun olma durumuna göre Yerinde Çalışma, Hibrit Çalışma ve Uzaktan Çalışma olmak üzere 3 farklı çalışma modelinde çalışmalarını sürdürüyor.

İlk notadan beri sanatın destekçisi

Kurulduğu günden bugüne, 78 yıldır sanata verdiği desteği sürdüren Borusan, bu sene desteklerini İstanbul Müzik Festivali’nin ana sponsoru olarak taçlandırıyor. Borusan Kocabıyık Vakfı, Borusan Sanat ve Borusan Contemporary ile eğitim, kültür ve sanatı merkezine alan kurum, bu alanlara verdiği desteği kesintisiz devam ettiriyor. 50 yıldır gösteri ve festival sponsoru olarak İKSV’nin yanında olan Borusan, İstanbul Müzik Festivalinin 50. yılında ana sponsor olarak kültür ve sanatın geniş kitlelerle buluşmasına yönelik çalışmalara önemli bir destek verecek.

Borusan Holding Şirketi Supsan, Turbo Alanında Geliştirdiği Teknolojilerin Patentini Avrupa Patent Ofisi (EPO) Onayı ile Aldı

01.12.2021 – Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, turbo alanında gerçekleştirdiği teknolojilerin patentini Avrupa Patent Ofisi (EPO) onayı ile aldı. Turbo yatak tasarımını yeniden ele alan ve performansını yükselten şirket, Türkiye’nin ilk OEM turbo tedarikçisi olma yolunda hızla ilerliyor.

Borusan Grup şirketlerinden Supsan, “Tek Parça Turbo Yatağı” ve “Turbo Yatak Sistemi” isimli buluşlarının patentini Avrupa Patent Ofisi’nden (EPO) aldı. Turbo yatak teknolojisinde çok parçalı yapıdan tek parçalı yapıya geçme imkanı sunan ve üretim süreçlerini azaltarak maliyet tasarrufu sağlayan buluşlar, turbo kartuşu içindeki yağ akışını düzenliyor, turbonun çalışması esnasında yatak bölgesindeki kayıpları azaltarak turbo performansını ve ömrünü uzatıyor.

Turboda kısa zamanda büyük başarı

Supsan turbo teknolojilerinin kullanıldığı prototiplerin, test çalışmaları sonucunda mevcut yatak tasarımlarına göre daha yüksek performans gösterdiğini belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, patent alan yepyeni buluşlar ile turbo alanında kısa zamanda büyük yol katettiklerini söyledi. Ocak, 2016 yılından bu yana turboda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ve elde edilen başarı hakkında şunları söyledi:

“Supsan markası ile supap alanında ülkemizde liderliğin yanı sıra farklı otomotiv parçalarının üretimini ve ticaretini gerçekleştiriyoruz. Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin uzun yıllardır güvenilir iş ortağı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 yılında yurt içi yedek parça pazarına ürünler sunmakla başlayan turbo serüvenimiz, 2016 yılında turbo teknolojisinin know-how’una sahip olma ve üreticiden geliştiriciye evrilme ihtiyacımız doğrultusunda devam etti.  Bu kapsamda 3’ü tamamlanmış, 2’de devam eden projeye imza attık. Motor test merkezi kurarak 150 kW’a kadar olan motorları ve bu motorlara ait turboları, motor üzerinde test etme imkanına sahip olduk. Altyapımızı hem yedek parça pazarı için yeni turbo referanslarının devreye alınmasında, hem de turbo Ar-Ge faaliyetleri kapsamında etkin bir şekilde kullandık. Ar-Ge çalışmaları kapsamında çeşitli yayınlar çıkardık, Avrupa’da ve ABD’de önemli konferanslarda sunumlar gerçekleştirdik.”

Türkiye’nin ilk OEM turbo tedarikçisi olmaya yakın

Önceliklerinin ürün çeşidini ve ürün bulunabilirlik seviyesini artırarak yurt içi talepleri karşılamak olduğunu belirten Ocak, “Tescillenen patentlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile uluslararası arenada saygı duyulan şirket konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Turbo tedarikinde tamamlanacak olan 2 OEM projemiz ile Türkiye’nin ilk OEM turbo tedarikçisi olmaya yakınız. Hız kesmeden devam ettirdiğimiz turbo çalışmalarımız kapsamında ayrıca e-Turbo üzerine de bir patent başvurumuz bulunuyor” dedi.

 

Borusan, Zorlu Geçen 2020 Yılından 26,1 Milyar TL Ciro ile Başarıyla Çıktı

Pandemi nedeniyle zorluklarla geçen 2020 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, grup şirketlerinin performansıyla finansallarını güçlendirdi. 2020 faaliyet dönemini 26,1 milyar TL ciro ve 29,6 milyar TL toplam aktif büyüklük ile tamamlayan Grup, 2021 – 2023 döneminde 5,9 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor.

28.04.2021; Borusan Holding, 2020 yılı faaliyet raporunu paylaştı. Pandemi dönemi sebebiyle belirsizlikler ve çeşitli zorluklarla geçen yılı başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, önceki yıla kıyasla finansallarını güçlendirdi.  

2020 yılında pandemi köklü dönüşümleri tetiklerken, adımlarını 2018 yılında atmaya başladığı dijitalleşme yolculuğunda önemli bir mesafe kat eden Borusan, pandemide yatırımlarının sonuçlarını elde etti. Bu değişimi sadece dijital bir yenilik değil aynı zamanda kültürel bir kabuk değiştirme olarak kabul eden Borusan, insan kaynakları süreçlerinden iş yapış şekillerine kadar pek çok alanda alışılagelmiş yöntemlerini değiştirdi.

Pandemide birliğe, beraberliğe ve şeffaflığa önem veren Borusan Holding, Beraber Aşacağız felsefesini benimsedi ve ‘çalışanımı, işimi, paydaşımı korurum’ anlayışıyla çok katmanlı önlemler aldı. COVID-19 salgınına karşı henüz Türkiye’de vaka görülmeden önce tedbir almaya başlayan Borusan Holding, hayata geçirdiği Borusan Dayanışma Platformu ile örnek projeleri tüm paydaşlarına sundu. ‘Çalışanımı korurum’ kapsamında Borusan Grubu Kriz Komitesi ile pandeminin ilk gününden itibaren çalışanlarıyla düzenli ve şeffaf bir iletişimde olurken, uzaktan çalışma sürecinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü gelişim desteğini Borusan Akademi ile sağladı. ‘İşimi korurum’ diyerek işin sürdürülebilirliği için fiziksel çalışma ortamları risklerden uzak tutulurken dijital kanallar ile en uzaktaki çalışma arkadaşlarıyla bile deneyimler paylaşılarak sinerji bozulmadı. ‘Paydaşımı korurum’ diyen ve bu zorlu süreçte paydaşlarına karşı sorumluluklarını yerine getiren Borusan, toplumsal sorumluluk bilinciyle sağlık ve eğitim sektörüne katkıda bulunacak çalışmalar yaptı.   

Pandemide toplumsal fayda çalışmaları devam etti

Borusan Kocabıyık Vakfı, küresel salgında öğrencilerin eğitime uzak kalmaması için 3.850 tablet ve bilgisayar desteği sağlarken 2020 faaliyet döneminde 202 öğrenciye burs sağladı. Borusan Holding, “Askıda Ne Var” Sosyal Girişim platformu iş birliğiyle başlattığı #AskıdaEğitimVar Projesi ile uzaktan eğitime erişimde zorlanan 11.290 üniversite öğrencisine erişim sağladı. COVID-19 pandemisi döneminde Borusan Okyanus Gönüllüleri, çalışanlarla dayanışma sağlamak için gönüllü olarak yetkinliklerini online ortamda paylaştı. 2020 yılında 1.000’i aşkın gönüllü çeşitli projelerde yer alırken, Borusan çalışanları, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda 40 projede 16.500 saat gönüllü olarak çalıştı. Borusan Sanat ve Borusan Contemporary, sanatın pandemide kesintisiz olarak devam etmesi için çalışmalarda bulundu. Borusan Sanat, çeşitli dijital platformlar üzerinden konserlerini ücretsiz olarak ulaştırırken Borusan Contemporary sergilerini 2020 yılında toplam 6.266 kişi fiziki olarak, 78.491 kişi ise dijital platformlar aracılığıyla izledi. 2020 faaliyet döneminde de odaklandığı sektörlerde iş hacmini ve yüksek kârlılığını koruyan Borusan Holding, dijital dönüşüm ve Ar-Ge yatırımlarına da başarıyla devam etti.

Borusan Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal ve bireysel düzeyde benimsenmesi amacıyla kurmuş olduğu “Borusan Eşittir Platformu” kapsamında 5 Mart 2020’de “Cinsiyet Gözlüğü Programı” devreye alındı. Program ile Borusan Grubu’nda iletişim, işe alım, terfi, performans veya ücretlendirme konularında politika ve ilkeler tanımlandı ayrıca Grup hedefleri belirlendi. Borusan Eşittir Platformu’nda ayrıca “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi”ni hazırladı. Bir referans kaynağı niteliğinde olan Rehber’in, yönetici ve çalışanlara yol göstermesi, hane içi şiddetin kaynaklarının fark edilmesini kolaylaştırması ve bu yöndeki Borusan Grup politikaları kapsamında şiddete maruz kalanlara destek vermesi ve güvence sağlaması hedeflendi.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2020 yılının hepimizin hayatını bir şekilde değiştirdiğini ifade ederek: “Alışkanlıklarımızdan vazgeçtik, sevdiklerimizden, sosyal hayatımızdan uzak kaldık, çeşitli zorluklar yaşadık. Belirsizliklerle başlayan ve eskiye dönüşe, sağlığa kavuşmaya dair beklentilerle devam eden bu süreç hepimize bir şeyler öğretti. Aşı ruhsatlandırma haberleri, pandeminin kitle bağışıklığını beklemeden dizginlenmesi açısından umut ışığı olurken, dijital dönüşüm sürecinin sağladığı olanaklar hem şirketlerin hem de bireylerin yaşam döngüsünün kesintisiz bir biçimde sürmesini sağladı. Borusan Holding olarak bizim ise bu zorlu dönemde “çalışanlarımızı, paydaşlarımızı ve işimizi” koruma hedefi doğrultusunda başarılı bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da 200 yıllık şirket olma vizyonumuzla çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz” dedi.

Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar, 2020 faaliyet döneminde başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaştıklarını belirtti. Grubun toplam cirosunun 26,1 milyar TL seviyesini aştığını ifade eden Kafadar, faaliyet ve vergi öncesi karın 2,6 milyar TL olarak gerçekleştiğini ve şirketin maliyet yapısında, pandemiden bağımsız kalıcı iyileşmeler sağladıklarını söyledi. İş geliştirmeye yönelik Ar-Ge ve inovasyon süreçlerine her dönem yatırım yaptıklarını vurgulayan Kafadar, bugün olduğu gibi 200 sene sonra da sürdürülebilir değer üretme hedefleri olduklarını söylüyor: “Sürdürülebilir değer yaratma önceliğimiz doğrultusunda hissedarlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve en önemlisi de çalışanlarımızın katkılarıyla bu iddialı hedefe kararlılıkla ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum. Borusan Ailesi olarak büyük bir takımız ve hepimiz zincirin halkaları veya dişlinin parçaları gibi birbirimize bağlıyız.” 

2020’de 29,6 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşıldı

Borusan Holding, pandemi sürecinde başarılı finansal sonuçlara imza atarak, 2020 faaliyet dönemini 26,1 milyar TL net satış ve 29,6 milyar TL toplam aktif büyüklük ile tamamladı. 2019 yılındaki satış ise 22 milyar TL idi. Üretim gücüyle 2020 yılında 8,1 milyar TL değerinde ihracat gerçekleştiren Borusan Holding, küresel belirsizliğe rağmen 2021-2023 döneminde 5,9 milyar TL düzeyinde yatırım yapmayı hedefliyor. 3 kıtada 12 ülkeye yayılan küresel faaliyetleriyle öne çıkan Holding, grup şirketleri özelinde de önemli başarılara imza attı.

200 yıllık şirket olma vizyonu

Sürdürülebilirliği iş sürekliliği ve sürdürülebilir karlılığın ötesinde uzun vadeli değer yaratma süreci olarak gören Borusan, 200 yıllık şirket olma vizyonuyla sürdürülebilirliği iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında ele alıyor. Borusan, sürdürülebilirilik stratejileri kapsamında hem grup şirketlerinin önceliklerinden besleniyor hem de geleceğe uygun iş modellerini tasarlama yolunda kapsayıcı bir bakış açısı sunuyor. 77 yıldır odağına insanı alan Borusan Holding, sürdürülebilirlik yaklaşımlarında da insanı merkezinde tutuyor. Bu başlıktaki en öncelikli konu güvenli çalışma ortamı ve toplumsal fayda olurken çalışma ortamının sağlık ve güvenliğinin yanı sıra çalışanların da iyi olma hallerine, yetkinlik gelişimleri ve değişen iş dünyasına uyum sağlamalarına da önem veriliyor. İklim başlığında özellikle sera gazı salımlarını engellemenin yanında 2030 yılına kadar karbonsuz iş modellerine sahip olmak için çaba sarf edilirken çevresel etkiyi azaltmak ve ortadan kaldırmak holdingin ana hedefleri arasında bulunuyor. İnovasyon tarafında özellikle yenilikçi ürün ve hizmetlerin yanında geleceğe uygun iş modelleri, sürdürülebilirlik için inovasyon gibi yaklaşımlarla katma değer yaratılması hedefleniyor.

İnsan ve inovasyonu bir araya getirerek geleceğin iş modelleri konusunda da çalışmalar yapan Borusan Holding, IQ ile EQ’yu (Entelektüel Zeka ve Duygusal Zeka) bir araya getirerek yaratıcı zekayı süreçlerine daha fazla entegre etmeye hazırlanıyor. Bu şekilde endüstriyel gelişimin, toplumsal, ekonomik ve sosyal refahın mümkün olabileceğine inanan şirket, yeni çağın gerekliliklerini yerine getirmek için çalışmalar yapıyor. Güncel eğitim programlarından, yaratıcı uygulamalara, tüm seviyeler için kalifiye ve donanımlı çalışanların yetiştirilmesi için çalışmalar yürüten Borusan Holding, yaratıcı zeka konusunda teşvik edici projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Borusan Cat, Kazakistan Operasyonları için EBRD ile 25 Milyon Dolar Değerinde Kredi Anlaşması Sağladı

27.07.2020 – Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Borusan Cat arasında varılan anlaşma ile şirketin Kazakistan operasyonlarında işletme sermayesi olarak kullanılması için 25 milyon dolar değerinde anlaşmaya varıldı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında sağlanan 25 milyon dolar değerindeki kredi ile birlikte şirketin Kazakistan operasyonlarına EBRD’nin verdiği destek tutarı toplam 50 milyon dolara ulaştı. 

Türkiye ile birlikte Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Uzak Doğu Rusya’da operasyonlarını sürdüren Borusan Cat, şirketin Kazakistan operasyonlarında işletme sermayesi olarak kullanılması için 25 milyon dolar değerinde kredi anlaşması gerçekleştirdi. Yapılan anlaşmayla EBRD’nin şirketin Kazakistan operasyonlarına sağladığı toplam finansman, 50 milyon dolara ulaştı.

EBRD tarafından yapılan bilgilendirmede, kısa vadeli işletme sermayesi olarak tanımlanan bu kredinin verilmesinde, şirketin COVID-19 döneminde gösterdiği başarılı yönetimin etkisinin olduğu belirtildi. Şirketin çalışanlarını, müşterilerini, işini ve toplumu korumak odağıyla bir araya getirdiği görev gücünün bu olumlu tabloda etkisinin olduğunun altı çizildi.

Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, EBRD’nin pandemi döneminde ayırdığı fonla şirketleri desteklemesinin önemine değinirken; “Borusan Cat olarak bu dönemi ekibimizi, müşterimizi, işimizi ve toplumu koruma öncelikleriyle başarıyla yönettik. Dijital dönüşümünü çok erken tamamlamış bir şirket olmanın büyük avantajını gördük ve tüm operasyon coğrafyalarımızda işimizin etkilenmeden hatta belli segmentlerde hacmini artırarak ilerlediğine tanık olduk. İş sonuçlarımıza yansıyan bu yaklaşımımızın EBRD tarafından da olumlu karşılandığını görüyoruz” dedi.

Borusan Cat, 1994 yılında Türkiye’de başladığı operasyonlarını, sonraki yıllarda sistemine kattığı ülkelerle 2.500’ün üzerinde çalışanı ve 1 milyar dolara yakın cirosuyla yönetiyor.