Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Dünya Aydınla...

Dünya Aydınlatma Devi Üretim İçin Samsun’u Seçti

Borsan Grup: Dünya Devi Sylvania, Borled İş Birliğinde Türkiye’de Üretim Yapacak

2018 yılında 237 milyon TRY ihracat gerçekleştiren ve cirosu 550 milyon TRY’yi aşan Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu, küresel aydınlatma ürünleri pazarının önde gelen kuruluşlarından Sylvania ile Türkiye’de üretim için iş birliği başlattı. İş birliği kapsamında ilk aşamada, 2 ürün ailesi için yıllık 120 bin adet / 2 Milyon TRY’lik üretim öngörülüyor. İş birliği ile, pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün ailelerinin genişletilmesi de hedefleniyor.

01 Temmuz 2019 – 15 farklı şirketle birçok farklı sektörde faaliyet gösteren ve 2.200 kişiye doğrudan istihdam sağlayan Borsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu, güçlü büyümesini sürdürüyor. 2018 yılında 250 milyon TRY’si ihracat olmak üzere 550 milyon TRY üzerinde ciro elde eden Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu, İngiltere merkezli küresel aydınlatma devi Sylvania iş birliğinde yeni bir üretim hamlesi gerçekleştiriyor.

70’ten fazla ülkede organizasyonu bulunan, profesyonel ve mimari aydınlatma çözümleri alanında küresel pazarın önde gelen markaları arasında yer alan Sylvania ve Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu bünyesinde yer alan LED’li aydınlatma markası Borled arasında, Türkiye’de üretim için iş birliği protokolü imzalandı.

Bu iş birliği kapsamında, Borled’in Samsun’da yer alan ve Karadeniz’in en büyük aydınlatma ürün laboratuvarını bünyesinde barındıran fabrikasında üretilecek olan Start Eco Downlight Flat ve Start Eco Waterproof ürün aileleri, Sylvania markası ile pazara sunulacak. Global standartlara göre test ve kalite sertifikalarına sahip olarak üretilecek bu ürünlerin, ihtiyaç doğrultusunda Sylvania’nın faaliyet gösterdiği tüm uluslararası pazarlara satış imkanı olacak.

Toplamda 3 farklı gövde boyu seçeneğine sahip olan Start Eco Downlight Flat ve 2 farklı gövde boyu seçeneğine sahip olan Start Eco Waterproof ürün aileleri 3000K, 4000K ve 6500K renk sıcaklığı seçenekleri ile tüketicinin beğenisine hitap edecek.

İlk Aşamada İç Pazara Ve İhracata Yönelik 2 Milyon TRY’lik Üretim

İş birliği kapsamında ilk aşamada, 2 ürün ailesi için yıllık 120 bin adet üretim gerçekleşeceğini belirten Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu CEO’su Mehmet Arbek Akay, “İlk aşamada ön görülen bu üretimin parasal değeri, yaklaşık 2 milyon TRY düzeyinde olacak. Üretilen ürünler iç pazarın yanı sıra, iş ortağımızın Türkiye’den yönetmekte olduğu Türki Cumhuriyetler pazarına ve Avrupa ülkelerine de ihraç edilecek. İş birliğimizin, pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün ailelerinin genişletilmesi de hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Borled üretim tesisinin, 13 bin 500 metrekare alanda, plastik üretim hatlarında 880 bin, saç metal üretim hatlarında 750 bin, montaj ve paketleme hatlarında ise 334 bin adet aylık kapasiteye sahip bulunduğunu vurgulayan Mehmet Arbek Akay, “Bu iş birliği, İngiltere Londra merkezli, 100 yılı aşkın deneyime sahip küresel marka Sylvania’nın, Türkiye’ye ve Borled’in üretim gücüne olan güveninin bir ifadesidir. İş ortağımızın Türkiye ve Avrupa pazarına yönelik bu ürünlerin üretimi için Borled fabrikasını tercih etmesinden gurur duyuyoruz. İş birliğimizi karşılıklı fayda üretimiyle geliştirmeye azimliyiz” şeklinde konuştu.

Mehmet Arbek Akay, iki kurum arasındaki iş birliği protokolünün imzası sırasında hoş bir jeste de imza attı ve 70 yıllık geçmişe sahip Slyvania markasını taşıyan antika bir projektör ampulünü, Borsan Elektrik ve Aydınlatma Grubu adına Sylvania yöneticilerine hediye etti.

100 Yıllık Geçmişe Sahip Dünya Devi

Aydınlatmada 100 yılı aşkın bir deneyime sahip Londra merkezli Sylvania firmasının, 2016 yılında Çin’in en güçlü aydınlatma ürünleri üreticisi Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd tarafından satın almasıyla gücüne güç kattığını söyleyen Sylvania Türkiye ve CIS Ülkeleri Genel Müdürü Azim Tuncinar, “Mükemmellik odaklı bu deneyim doğrultusunda Feilo Sylvania, yenilikçi tasarım ve gelişimi hedefler; sürekli değişen pazar dinamiklerine uygun ürün ve çözümler geliştirir.

Misyonu, binlerce ürün ve hizmetle “dünyanızı aydınlatmak” ve uzun vadede tasarruf sağlayabilen enerji tasarruflu, LED ve IoT bağlantılı çözümlerle projelere imza atmak olan firmamız, Türkiye’deki faaliyetlerine 2017 yılında start verdi. Türkiye organizasyonumuz, bayilikleriyle çok kısa bir süre içerisinde yurdun dört bir yanına ulaşırken, Çamlıca Camii ve İstanbul Havalimanı gibi büyük projelerde önemli roller üstlendik. Sylvania tüm dünyada, üretimde kalite ve sistem konusunda hassaslığıyla ün yapmıştır. 35 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin önemli bir sanayi gücü olan Borsan ve Borled, ülkemizde üretim gücümüzü artırmak için mükemmel bir iş ortağı kimliğine sahiptir. Birlikte önemli değerler ortaya koyacağımıza inanıyoruz” dedi.

İş birliği protokolünün imzasında hazır bulunan Sylvania Orta Doğu, Türkiye ve CIS Ülkeleri Bölge Başkanı Ayhan Şiriner de aydınlatma alanında köklü bir geçmiş üzerine kurulu olan Sylvania’nın, dünya çapında yüksek kalite ve enerji verimliliği sunan ürünleriyle aydınlatma ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirdiğini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “1901 yılında enkandesan lambaları tamir ederek ticari hayatına başlayan Sylvania,70’ten fazla ülkede organizasyonu ve 8000’den fazla çalışanı bulunan küresel bir aydınlatma devidir. Londra ve Budapeşte’de yer alan global yönetim merkezlerinin yanı sıra, şirket markalarımız Sylvania, Concord ve Lumiance ile 100 yılı aşkın süredir Belçika, Almanya, Fransa ve İngiltere’de aydınlatma ürünleri üretiyoruz. Çin’de de üretim tesislerimiz bulunuyor. Sanayi üretiminde dünya çapında üne sahip Türkiye’nin, üretim gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasına girmiş olmasından mutluluk duyuyoruz. Bu bölgede, iş ortağımızla birlikte büyümeyi hedefliyoruz.”

 

 

Borsan Kablo İSO500 Sıralamasında Yükselişini Sürdürdü

Türkiye kablo sektörünün önde gelen kuruluşlarından Borsan Kablo, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu 2018” sıralamasında 38 sıra birden yükselerek 411. sırada yer aldı. Borsan Kablo’nun 501 milyon TRY olarak kayda geçen üretimden satışları, bir önceki yıla oranla yüzde 43 artış gösterdi. Borsan Kablo, İSO 500 sıralamasında 2012 yılından bu yana düzenli şekilde yer alıyor ve istikrarlı yükselişini sürdürüyor. 

30 Mayıs 2018 – 15 farklı şirketle birçok farklı sektörde faaliyet gösteren ve 2.200 kişiye doğrudan istihdam sağlayan Borsan Grup bünyesinde faaliyet gösteren Borsan Kablo, 2012 yılından bu yana yer aldığı İstanbul Sanayi Odası’nın ‘İSO 500: Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ sıralamasında istikrarlı yükselişini sürdürüyor. 

Geçtiğimiz yıl, İSO 500’de 449. Sırada yer alan Borsan Kablo, 2018 yılında yerini 38 sıra yukarıya taşıdı ve 411. sırada yer aldı. Borsan Kablo’nun 2018 yılı üretimden satışları, bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 43’lük bir büyüme oranıyla, 501 milyon TRY düzeyinde gerçekleşti. 

Üretimden Satışlar Yarım Milyar Düzeyini Aştı

Borsan Kablo’nun, başarı çıtasını sürekli daha yükseğe taşıdığını ifade eden Borsan Elektrik ve Aydınlatma Ürünleri Grubu CEO’su Arbek Akay, “İSO 500 sıralamasında geçtiğimiz yıl 13 sıra yükselmiştik, bu yıl da yerimizi, 38 sıra yukarıya taşıdık. Yarım milyar TRY düzeyini aşan üretimden satışımızla, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi durumundayız. Büyümeyi, paydaşlarımız için, ülkemiz ekonomisi ve istihdamı için ürettiğimiz değerleri sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başta tüm çalışma arkadaşlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz olmak üzere bu başarıda katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Öte yandan Borsan Kablo, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve en fazla ihracat yapan ilk 1000 firma arasında da düzenli bir şekilde yer alıyor.

Kalite, Teslimat, Maliyet Performansıyla Katma Değer Sunuyor

Borsan Kablo’nun, “2021 yılı sonuna kadar kablo ve LED aydınlatma üretimi yapan Türk sermayeli şirketler arasında KALİTE, MALİYET ve TESLİMAT performans göstergelerinde EN İYİ olmak ve global bir şirket kültürüne geçmek” vizyonu ile hareket ettiğini ifade eden Arbek Akay, “Kalite, Teslimat, Maliyet performansımızla sağladığımız katma değeri ve dolayısı ile sürdürülebilir ve karlı büyüme hedeflerimiz doğrultusunda rekabetçi gücümüzü daha da ileriye taşımak için, kendimizi, sistemlerimizi ve süreçlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Nitelikli, sürdürülebilir, karlı büyüme; ülkemize ve paydaşlarımıza değer katma hedefiyle hareket ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Akay, 2019 yılına yönelik hedefleri de şu sözlerle özetledi: “2019 yılında yurt içi pazarın, konjonktürel nedenlerle yatay seyretmesini bekliyoruz; buna rağmen belirli bir büyüme öngörüyoruz. İhracat, 2019’da da önceliğimiz olmaya devam edecek. Üretimimizin ihracata yönlendirilen payını yüzde 65-70’ler seviyesine çekmeyi, iç pazarda ise katma değerli ve karlı büyüme istikrarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.”