Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Bizim Toptan ...

Bizim Toptan yılın ilk çeyreğinde cirosunu 2,3 milyar TL’ye yükseltti

10.05.2022 – Bizim Toptan, çoklu kanal stratejisi, güçlü dijital altyapısı ve esnaf dostu iş modeli Seç Market ile 2022’nin ilk üç ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 62,3 artırarak büyümesini sürdürdü. 

Türkiye’nin en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2022 yılının ilk çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Bizim Toptan, 2022 yılının ilk üç ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 62,3 artırarak 2,3 milyar TL’ye yükseltti.

Bizim Toptan’ın müşterilerinin ihtiyacını her kanaldan karşılayabilme kabiliyetiyle yılın ilk çeyreğinde özellikle otel, restoran, kafe, akaryakıt istasyonu gibi kurumsal müşterilere hizmet verdiği Ev Dışı Tüketim (EDT) alanındaki büyümesi finansal sonuçlara olumlu katkı sağladı. Bizim Toptan’ın satın alma iş ortaklığı modeli olan Seç Market de 2022’nin ilk üç ayında iş ortaklarının sayısını artırmayı sürdürerek büyümede etkili oldu. Esnafa güç katan iş ortaklığı modeli olan Seç Market’in mağaza sayısı yılın ilk üç ayının sonunda 1.864’e ulaştı.

Balcı: “Gelirlerimizin artmasında dijitalleşmenin önemli payı var”

Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı, Bizim Toptan’ın gösterdiği başarılı performansla ilgili şunları söyledi: “Çok kanallı satış modelimiz, geniş müşteri yelpazemiz, dijitalleşme yatırımlarımızın sağladığı avantaj ve güçlü CRM altyapımızla 2022 yılının ilk çeyreğinde de satış gelirlerimizi, kârlılığımızı ve müşteri sayımızı artırdık. SAP altyapısına geçiş projemiz sayesinde ilerleyen dönemlerde dijital altyapımız daha da güçlenecek ve dijitalleşmeye yönelik projelerimiz artacak. Böylece halihazırda yapay zekâ destekli modellerimizle müşterilerimize sunduğumuz kişiselleştirilmiş kampanyalar gibi avantajları çeşitlendireceğiz. Bu çalışmalarımız özellikle kurumsal müşterilerimize hizmet verdiğimiz EDT tarafındaki büyümemize de katkı sağlıyor. Bununla birlikte Seç Market modelimizle hem iş birliği içinde olduğumuz esnafımıza kazandırıyor hem de aramıza yeni katılan iş ortaklarımızla daha güçlü bir ekosistem oluşturarak gelirlerimizi artırıyoruz. 2022’de dijitalleşme projelerimizi artırmayı ve güçlü performans göstermeyi sürdüreceğiz.”

Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında: 

2001 yılında kurulan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 70 ilde 173 mağazasıyla Cash & Carry (Organize Toptan Ticaret) sektöründe mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Bizim Toptan, müşterilerine tüketici nezdinde bilinirliği yüksek çok-uluslu ve uluslararası markaların yanı sıra kendi özel markalarının da dahil olduğu yaklaşık 8 bin ürünün satışını gerçekleştirmektedir. Dijital yatırımlarıyla altyapısını sürekli geliştiren ve müşterilerine kişiselleştirilmiş hizmetler sunan Bizim Toptan, PROSAF operasyonuyla da ev dışı tüketim müşterilerine “yerinde teslim” hizmeti sunmaktadır. Halka açık bir şirket olan Bizim Toptan’ın hisseleri Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla işlem görmektedir.

Bizim Toptan Mağaza Sayısını 174’e Yükseltti

10.05.2020 – Türkiye’nin bir numaralı ve en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, her koşulda “müşterisinin yanında” olma vizyonu ve uygun fiyat sunma stratejisiyle, 2021’in ilk üç ayında da büyümesini sürdürdü. Bu dönemde yatırımlarına devam eden Bizim Toptan, mağaza sayısını 174’e yükseltti.

Türkiye’nin bir numaralı ve en yaygın toptan marketlerinden Bizim Toptan, 2021 yılı birinci çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Güçlü CRM altyapısı ve kullandığı yapay zekâ teknolojileriyle hizmet kalitesini artırmaya devam eden Bizim Toptan, 2021 yılının ilk üç ayında satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 oranında artırarak 1,4 milyar TL’ye yükseltti.

Türkiye’nin 70 ilinde 174 mağazasıyla hizmet veren Bizim Toptan, mağazaları ve yenilikçi çok kanallı satış modeliyle ülke çapındaki yaygınlığını sürekli artırarak, 2021 yılında müşterisinin yanında olmaya devam etti. Bizim Toptan ev dışı tüketim ve kurumsal satış noktalarına Profesyonel Satış Destek Ekibi (PROSAF) ile ulaşmaya devam ederken, yenilenen dijital ticaret uygulaması ve Tıkla Gel Al hizmetiyle tüm müşterilerine pandemi döneminde kesintisiz ve güvenilir alışveriş imkânı sundu. Bizim Toptan güçlü dijital altyapısıyla müşterilerine kişiselleştirilmiş kampanyalardan yararlanma avantajı da sağladı.

Bizim Toptan esnafa bayilik modeli Seç Market’le destek oluyor

Bizim Toptan’ın finansal sonuçlarına olumlu katkısı olan satış kanallarından biri de mahalle esnafıyla iş ortaklığı modeli olan Seç Market oldu. Türkiye’de yoğun rekabetin yaşandığı perakende sektöründe bayilik iş modeliyle esnafın yanında olan Bizim Toptan, ürün tedariki sağladığı Seç Market sayısını 80 ilde 1409 mağazaya ulaştırdı. Geleneksel perakende kanalına destek sağlayan Seç Market, iş birliğine dayanan özgün modeliyle bakkal ve marketlerin işlerini sürdürülebilir kılıp geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Bayilik veya tabela ücreti ödemeden Seç Market iş ortağı olan perakende esnafı, köklü ve kurumsal bir yapıya dahil olmanın getirdiği geniş ve yaygın tedarik ağı, zengin ürün gamı, ödeme çeşitliliği ve toplu satın alma fırsatları başta olmak üzere pek çok avantajdan yararlanıyor.

Balcı: “8 binden fazla ürün ve kampanyalarımızla müşterilerimizin yanındayız”

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı şunları söyledi: “Başarıyı sadece aldığımız finansal sonuçlarla değerlendirmiyoruz. Pandemi önlemleri başladığından bu yana müşterimizin yanında olma vizyonuyla onların ihtiyaçlarını anlayıp, hızla yanıt vermek konusunda kendimizi daha da geliştirdik. Bu süreçte yapay zekâ teknolojilerinden yararlanarak müşterilerimize kişiselleştirilmiş çözümler sunduk. Çok kanallı iş modelimizi geliştirdik, esnafın yanında olarak Seç Market bayi ağımızı güçlendirdik. 388’i özel markalı olmak üzere 8 bini aşkın üründen oluşan portföyümüzle müşterilerimize geniş ürün yelpazesinden en iyi alternatif olmak için çalışıyoruz. Fiyatlarımızla ve kişiselleştirilmiş çözümlerimizle müşterilerimizin ve ticaretin yanında olmaya, ülkemiz ekonomisine destek vermeye devam edeceğiz.”

Bizim Toptan, Yılın İlk Dokuz Ayında Satış Gelirlerini 3,9 Milyar TL’ye Yükseltti

27.10.2020 – Türkiye’nin önde gelen organize toptancılarından Bizim Toptan’ın, 2020 yılının ilk dokuz ayında toplam satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 3,9 milyar TL’ye yükseldi. 

Türkiye’nin en yaygın organize toptancı marketi Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2020 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, organize ve çok kanallı satış yönetimi stratejisi doğrultusunda Bizim Toptan’ın toplam satış gelirleri 2020’nin ilk dokuz ayında pandemiye rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 3,9 milyar TL’ye ulaştı. Çok kanallı satış stratejisiyle pandemi döneminde tüm müşteri gruplarının ihtiyaçlarını kesintisiz karşılayan, aynı zamanda pandeminin ev dışı tüketim sektörüne etkilerini de başarılı bir şekilde yöneterek, güvenli, hızlı ve avantajlı alışveriş imkanı sunan Bizim Toptan’ın müşteri sayısı da yüzde 19 oranında artarak 1,9 milyon kişiye yükseldi.

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, şirketin güçlü performansıyla ilgili şunları söyledi: “Pandemi döneminde aldığımız önlemler sayesinde tedarik zincirimiz operasyonuna başarılı şekilde devam etti. Mağazalarımızda üst düzey önlemleri ilk günkü gibi ciddiyetle uygulamaya devam ediyoruz. Reyon gezmeden, daha az temasla, daha hızlı ve avantajlı şekilde alışveriş yapmak isteyen müşterilerimizin ihtiyacını Tıkla Gel Al hizmetimizle karşılıyoruz. İnternetten ve mağazadan alışveriş yapmanın en iyi yönlerini bir arada sunduğumuz bu sistem büyük ilgi görüyor. Ürün çeşitliliğimizi de bu dönemde markalı ürünlerin yanı sıra 300’ü aşkın özel markalı ürünümüzle artırıyoruz. Hızlı büyümemizde 1.064 iş ortağıyla anonim şirkete dönüşen SEÇ Market iş kolumuzun da önemli bir etkisi var. Bizim Toptan olarak, müşterilerimize kendilerini güvende ve avantajlı hissettirecek bir çözüm ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında:  

2001 yılında 14 mağazayla faaliyetlerine başlayan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 70 ilde 173 mağazasıyla Cash & Carry (Organize Toptan Ticaret) sektöründe mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Şirket, hızlı tüketim sektöründe yaygın bir müşteri ağına gıda, alkolsüz içecek, tütün mamulleri, temizlik, kişisel bakım, kağıt ürünleri gibi ana ürün kategorilerinde geniş bir portföy sunmaktadır. Bizim Toptan, müşterilerine tüketici nezdinde bilinirliği yüksek çok uluslu ve uluslararası yapıdaki pek çok marka ile kendi özel markalarının da dahil olduğu yaklaşık 5 bin ürünün satışını gerçekleştirmektedir. Şirketin ana müşterileri bakkallar, marketler, süpermarketler, ihtisaslaşmış perakendeciler, toptancılar, tüccarlar, unlu mamul üreticileri, ofis müşterileri, HoReCa (otel, restoran ve kafeler), kurumsal şirketler ve bireysel müşterilerdir. Güçlü Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) alt yapısı sayesinde müşterilerini tanıyan, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş teklifler sunan, dijital yatırımları güçlü bir şirkettir. Bizim Toptan, Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla işlem görmektedir. Prosaf operasyonu ile ev dışı tüketim müşterilerine “yerinde teslim” hizmeti sunan Bizim Toptan, işletmelerin tüm ihtiyaçlarını ve mal tedariği sağladığı bu satış kanalında da hizmetine devam etmektedir. 2014 yılında bünyesine dahil olan Seç Market ise, Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın franchising esasıyla yürütmekte olduğu iş ortaklığı modelidir. Seç Market zinciri kurumsal semt marketi konumlamasıyla nihai tüketiciye avantajlı fiyatlarla mal ve hizmet sunan ulusal bir markadır.

Bizim Toptan’ın SEÇ Market’i Anonim Şirket Oldu!

20.08.2020 – Türkiye’de giderek büyüyen gıda perakendesinde bakkal, market gibi geleneksel perakende kanalının küçük girişimcilerine ürün tedariki ve ödeme çeşitliliği başta olmak üzere pek çok avantaj sunan SEÇ Market iş modeli, son yıllarda sağladığı başarılı büyümenin ardından anonim şirkete dönüştü. 

YILDIZ Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Türkiye’nin önde gelen organize toptancılarından olan Bizim Toptan’ın, geleneksel kanalın bakkal, market gibi küçük girişimcilerine rekabet avantajı sağlayarak ülke ekonomisine de katkıda bulunan iş modeli SEÇ Market, anonim şirket yapısı kazanarak hem hedeflerini büyüttü hem de bayilerine sunduğu avantajları artırdı.

Bizim Toptan’ın yüzde 90, Yıldız Holding’in de yüzde 10 ortak olduğu SEÇ Marketçilik, anonim şirket statüsüyle yeni dönemde küçük girişimcilere sunduğu avantajları artırmayı hedefliyor. Bunların başında, holdingin grup yapısından faydalanarak girişimcilere bilgi ve deneyim aktarımı yapmak, bu sayede rekabet üstünlüğünü güçlendirmek geliyor. Bunun için SEÇ Market’ten hizmet alan küçük girişimciler, Yıldız Holding’in gıda ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinin tepe yöneticilerinden mentorluk desteği alabilecek.

Bu kapsamda başta Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü olmak üzere, Ülker Bisküvi CEO’su Mete Buyurgan, Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel ve Bizim Toptan Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu gibi alanının yetkin ve başarılı isimleri bilgi ve deneyimlerini küçük girişimcilere aktaracak.

Zorlu piyasa şartlarında rekabet üstünlüğü, ürün tedarikinde kolaylık ve süreçlerin dijitalleştirilmesi gibi fırsatlar sunan SEÇ Marketçilik, daha da güçlenen yapısıyla Türkiye çapında 938 olan bayi sayısını önümüzdeki dönemde daha da artırmayı ve yaygınlaşmayı hedefliyor.

 

Bizim Toptan 2020 Yılının İlk Yarısında Satış Gelirlerini 2,5 Milyar TL’ye Yükseltti

28.07.2020 – Türkiye’nin önde gelen organize toptancılarından Bizim Toptan, 2020 yılının ilk altı ayında elde ettiği toplam satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 artırarak 2,5 milyar TL’ye yükseltti.

TÜRKİYE genelindeki 173 mağazası, iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market ve profesyonel satış gücü ekibi Prosaf ile Türkiye’nin önde gelen organize toptancılarından Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2020 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, organize ve çok kanallı satış yönetimi stratejisi doğrultusunda Bizim Toptan’ın toplam satış gelirleri 2020 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 artarak 2,5 milyar TL’ye ulaştı. Pandeminin ev dışı tüketim sektörüne etkilerini çok kanallı satış stratejisiyle başarılı bir şekilde yöneten Bizim Toptan’ın net kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 artış kaydederek 11,2 milyon TL’ye yükseldi.

BALCI: “HER DÖNEM VE KOŞULDA EN İYİ FİYATLA KESİNTİSİZ HİZMET VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bizim Toptan’ın 2020 yılının ilk altı aylık performansını değerlendiren Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, Covid-19 salgınının etkilerinin yoğun şekilde görüldüğü dönemde amaçlarının hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığını koruyarak en iyi fiyatla kesintisiz hizmet sunmaya devam etmek olduğunu vurguladı. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu, birçok işyerinin ve ev dışı tüketim noktasının kapalı olduğu dönemde tedarikte sorun yaşamadıklarını ve değişen şartlara hızla adapte olduklarını belirten Balcı, “Örneğin, fiziksel olarak mağazada bulunmak istemeyen ve zamanını etkin kullanan müşterilerimizin tercihi olan ‘tıkla gel-al’ operasyonumuzu kısa sürede tüm mağazalarımızda hızla devreye aldık” dedi. Bizim Toptan’ın ekonomiye katkı sağlayan iş ortaklığı tedarik modeli SEÇ Market’in de altı aylık dönemde büyümesini devam ettirdiğini aktaran Hüseyin Balcı, “Bu dönemde 342 milyon TL satış geliri elde eden SEÇ Market’in iş ortağı sayısı da finansal planlarımızla uyumlu olarak 938’e yükseldi. Bizim Toptan olarak, her dönem ve koşulda müşterilerimize en iyi fiyatla kesintisiz hizmet vererek onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bizim Toptan, 2019’da Satış Gelirlerini 4,5 MilyarTL’ye Yükseltti

28.02.2020 – Bizim Toptan, başarılı iş modeli sayesinde 2019 yılında elde ettiği net kârı 33,1 milyon TL’ye, satış gelirlerini 4,5 milyar TL’ye yükselterek, sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Türkiye genelindeki 175 mağazası, SEÇ Market iş ortaklığı sistemi ve her geçen gün ev dışı tüketim kanalında büyüyen Prosaf adlı profesyonel satış gücü ekibiyle, Türkiye’nin önde gelen organize toptancısı Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2019 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; Bizim Toptan’ın satış gelirleri 2019’da bir önceki yıla göre yüzde 21 artarak 4,5 milyar TL’ye yükseldi. Bizim Toptan’ın brüt kârı, bir önceki yıla göre yüzde 26 artış kaydederek 515,5 milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK tutarı 259,2 milyon TL olarak gerçekleşirken; UFRS 16 etkisi hariç bakıldığında ise FAVÖK, bir önceki yıla göre önemli bir yükselişle yüzde 33,7 oranında artarak 198,1 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net kârı (UFRS16 etkisi dahil) 33,1 milyon TL ile yıl sonu hedefini aştı. Bizim Toptan’ın 2019 yılında sürdürülebilir ve geliştirilebilir büyümeye devam etmesinde, yeni müşteri kazanma ve satış kanallarını geliştirme stratejisi etkili oldu.

HÜSEYİN BALCI: BİZİM TOPTAN YIL SONU HEDEFLERİYLE UYUMLU, GÜÇLÜ SONUÇLAR ELDE ETTİ

Bizim Toptan’ın 2019 yılında kaydettiği performansı değerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı şöyle konuştu: “Bizim Toptan 2019 yılında iş modelinin gücünü kanıtlayacak nitelikte, yıl sonu hedeflerini aşan, başarılı sonuçlar elde etti. Toplam satış gelirlerimizin artışında, satışları kârlı kanallar lehine geliştirme stratejimizin büyük bir etkisi oldu. Bu sayede sigara ve şeker hariç ana kategori satışlarımız, toplam satışlarımızın da üzerinde artarak, bir önceki yıla göre yüzde 27 büyüdü. Gelişmiş müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) uygulamalarımız ve ürün çeşitliliğimiz sayesinde, brüt kâr, FAVÖK ve net kâr dahil olmak üzere tüm kârlılık rakamlarımız, yıl sonu hedeflerimizin üzerinde gerçekleşti. Aynı zamanda iş ortaklığı mal tedarik sistemimiz SEÇ Market de rekor büyümesini sürdürdü. Geleneksel perakende kanalı müşterilerimizin kazan-kazan stratejisi ile desteklenmesini amaçlayan mal tedarik sistemimizde, 2019 yılında 801 mağazaya ulaşarak yıl sonu hedefimizi aştık. 2019 yılında güçlü büyümemizi korumamıza katkıda bulunan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bu sonuçlardan aldığımız güçle, yaygın mağaza ağımız, geniş ürün portföyümüz, öz markalı yüksek kaliteli ürünlerimiz, rekabetçi fiyatlarımız, kurumsal yapımız ve dijitalleşme yatırımlarımızla 2020 yılında da hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin en iyi çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.”

SEÇ MARKET HIZLI BÜYÜMESİNE DEVAM ETTİ

Bizim Toptan’ın iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market, 2019 yılında hızlı bir büyüme kaydetti. Yıl içinde bu kanala yapılan satışlar, bir önceki yıla göre yüzde 61 oranında artarak 450 milyon TL’ye ulaştı. Bu dönemde SEÇ Market sayısı da 801 mağazaya yükselerek yıl sonu hedefini aştı. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın markalı ve özgün markalı ürünleri, avantajlı fiyatları, promosyonları ve ödeme kolaylıkları gibi pek çok hizmetinden yararlanabiliyor ve müşterilerinin de bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. SEÇ Market’e sunulan hizmetler arasında; ürün, standart kurumsal ödeme yöntemleri, bayi destek sistemi, kurumsal dekorasyon, kampanya, ilan ve indirim tasarımları, bayiye özel satış temsilcisi, düzenli sevkiyat, stok kontrolü, satış danışmanlığı ve Bizim Toptan’ın uzmanlığından faydalanma gibi avantajlar yer alıyor. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın yaklaşık 5.000 çeşitten oluşan ürün portföyünden kendi ürün gamlarını oluşturabiliyor.

Editöre not:

Türkiye Finansal Raporlama Standardı 16 (TRFS16) uygulaması, mağazalarını, depolarını, maddi duran varlıklarını kiralayan perakendecilerle, söz konusu taşınmazlara sahip olan perakendeciler arasında finansal performans açısından büyük ölçüde doğru karşılaştırma yapılması imkânı veren bir uygulamadır. İlk kez 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulama, kiracı için faaliyet kiralaması ve finansal kiralama farkını ortadan kaldırıyor. UFRS 16 uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğinden faaliyet gideri, FAVÖK ve net kar hesaplamaları UFRS 16 ile uyumlu olarak hesaplanmıştır.

Not: FAVÖK ve Net Kar rakamları UFRS 16 düzenlemesine uygun olarak hesaplanmıştır. UFRS 16 düzenlemesi hariç olarak bakıldığında 2018 yılına göre FAVÖK tutarı yüzde 34 oranında artış ile 198 milyon TL olurken, net kar tutarı bir önceki yıla göre iki katına çıkarak 43,5 milyon TL olarak gerçekleşmektedir.

Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında:

2001 yılında 14 mağaza ile faaliyetlerine başlayan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 69 ilde 175 mağazasıyla, Cash & Carry (“Organize Toptan Ticaret”) sektöründe mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Şirket gıda, alkolsüz içecek, tütün mamulleri, temizlik, kişisel bakım, kağıt ürünleri gibi ana ürün kategorilerinde, Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu ve uluslararası firmalarla birlikte, saygın ve ticari itibarı yüksek firmaların da markalı ve tüketici nezdinde bilinirliği yüksek ürünlerinin hızlı tüketim sektöründe, yaygın müşteri ağına toptan satışını yapmaktadır. Şirket’in ana müşterileri toptancılar, tüccarlar, bakkallar, marketler, süpermarketler, ihtisaslaşmış perakendeciler, HoReCa (otel, restoran ve kafeler) ve kurumsal şirketlerden oluşmaktadır. Bizim Toptan, müşterilerine ülke genelinde yaklaşık 5000 lider marka ve özgün marka çeşitleriyle toptan satış gerçekleştirmektedir. Bizim Toptan, Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla işlem görmektedir. Seç Marketler, Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın 2014 yılında bünyesine kattığı ve ana tedarikçisi olduğu iş ortaklığı modelidir. Seç Marketler’in işleyişi, Bizim Toptan’ın sahip olduğu geniş ürün portföyü ve satın alma gücü ile sistem kapsamındaki marketlere avantajlı fiyatlardan mal ve hizmet sunulması temeline dayanmaktadır. 2019 yılı sonu itibarıyla 801 Seç Market bulunmaktadır.

 

Bizim Toptan, Yılın İlk 9 Ayında Satış Gelirlerini 3,4 Milyar TL’ye Çıkardı

23.10.2019 – Bizim Toptan’ın 2019 yılının ilk dokuz ayında elde ettiği satış gelirleri 3,4 milyar TL’ye, net kârı 21,8 milyon TL’ye yükseldi. Müşteri sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı.

Türkiye genelindeki 174 mağazasıyla Türkiye’nin önde gelen organize toptancısı olan Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2019 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; Bizim Toptan’ın satış gelirleri 2019’un ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 3,4 milyar TL’ye yükseldi. Şeker ürünleri hariç ana kategori büyümesi ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış gösterdi. Bizim Toptan’ın brüt kârı, ilk dokuz aylık dönemde 388 milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK tutarı ise bir önceki yıl aynı döneme göre önemli bir yükseliş gerçekleştirerek yüzde 55,1 arttı (TFRS16 hariç kıyaslamadır). FAVÖK tutarı TFRS16 dahil olarak ise 197,5 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net kârı 2019 yılının ilk dokuz ayında yine önemli oranda artış göstererek 21,8 milyon TL olarak gerçekleşti. Bizim Toptan’ın olumlu sonuçlarında toplam müşteri sayısındaki güçlü artış etkili oldu. Şirketin toplam müşteri sayısı, 2019 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış göstererek 1,6 milyona yaklaştı.

HÜSEYİN BALCI: TÜM KÂRLILIK RAKAMLARI SÜRDÜRÜLEBİLİR GÜÇLÜ SEVİYELERİNE YERLEŞTİ

Bizim Toptan’ın 2019’un ilk dokuz ayında kaydettiği performansı değerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı şöyle konuştu: “Bizim Toptan 2019 yılının ilk dokuz ayında da güçlü sonuçlar almaya devam etti. Gelişmiş müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) uygulamalarımız ve beraberinde toplam müşteri sayımızdaki artış, güçlü sonuçların temelini oluşturdu. Bizim Toptan olarak çok daha organize şekilde uyguladığımız yeni müşteri kazanma ve satışları kârlı kanallar lehine geliştirme stratejimiz sonucunda hem brüt kar hem de FAVÖK ve net kar da dâhil olmak üzere tüm kârlılık rakamlarımız sürdürülebilir, güçlü, seviyelerine yerleşti. Aynı zamanda iş ortaklığı mal tedarik sistemimiz SEÇ Market de hızlı gelişimini sürdürdü. Geleneksel perakende kanalı müşterilerimizin kazan-kazan stratejisi ile desteklenmesini amaçlayan mal tedarik sistemimizde, üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 733 SEÇ Market’e ulaştık. Tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Bizim Toptan, çok kanallı satış politikası, yaygın mağaza ağı, geniş ürün portföyü, öz markalı yüksek kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları ve kurumsal yapısı ile pazardaki en güçlü oyunculardan biridir. Gelecekte de hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin çözüm ortağı olarak gücümüzü artırarak yolumuza devam edeceğiz.”

SEÇ MARKET HIZLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRDÜ

Bizim Toptan’ın iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market, hızlı büyümesine ilk dokuz aylık dönemde de devam etti. Dönem içinde SEÇ Market’e yapılan satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 62artarak 320 milyon TL’ye ulaştı. Bu dönemde SEÇ Market sayısı ise ikinci çeyrek sonundaki 673’ten 733’e yükseldi.

SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın markalı ve özgün markalı ürünleri, avantajlı fiyatları, promosyonları ve ödeme kolaylıkları gibi pek çok hizmetinden yararlanabiliyor ve müşterilerinin de bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. SEÇ Market’in elde ettiği hizmetler arasında; ürün tedarikinde rahatlık, standart kurumsal ödeme yöntemleri, bayi destek sistemi, kurumsal dekorasyon, kampanya, ilan ve indirim tasarımları, bayiye özel satış temsilcisi, düzenli sevkiyat, stok kontrolü, satış danışmanlığı ve Bizim Toptan’ın uzmanlığından faydalanma gibi avantajlar yer alıyor. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın yaklaşık 5.000 çeşitten oluşan ürün portföyünden kendi ürün gamlarını oluşturabiliyor, ortak bir sistemle stoklarını anlık görüntülüyor ve siparişlerini otomatik öneri sistemiyle kolayca verebiliyor.

Bilgi notu:

Türkiye Finansal Raporlama Standardı 16 (TRFS16) uygulaması, mağazalarını, depolarını, maddi duran varlıklarını kiralayan perakendecilerle, söz konusu taşınmazlara sahip olan perakendeciler arasında finansal performans açısından büyük ölçüde doğru karşılaştırma yapılması imkânı veren bir uygulamadır. İlk kez 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulama, kiracı için faaliyet kiralaması ve finansal kiralama farkını ortadan kaldırıyor. UFRS 16 uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğinden faaliyet gideri, FAVÖK ve net kar hesaplamaları UFRS 16 ile uyumlu olarak hesaplanmıştır.

Bizim Toptan’ın Müşteri Sayısı 2018’in İlk 9 Ayında Yüzde 33 Artışla 1 Milyonu Aştı

23.10.2018 – Türkiye organize toptan ticaret sektörünün, 69 ildeki 175 mağazasıyla en yaygın markası Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2018’in ilk dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket yeni müşteri kazanma stratejisiyle satış gelirini 2,7 milyar TL’ye çıkarttı. Bizim Toptan’ın müşteri sayısı yılın ilk dokuz ayında geçen yıla kıyasla yüzde 33 artarak 1 milyon 180 bini aştı.

Bizim Toptan’ın Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şirketin 2018’in ilk dokuz ayında elde ettiği toplam satış geliri 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 32,1’lik oranda artışla 2,1 milyar TL’den 2,7 milyar TL’ye yükseldi.

Müşterisinin her zaman yanında ve destekçisi olan Bizim Toptan, hem kurumsal, hem bireysel müşteri sayısındaki artışla yılın ilk dokuz ayında geçen yılki 889 bin müşteriden, 1 milyon 180 bini aşkın müşteriye ulaştı.

Şirket son bir yıldır satış stratejisinde gerçekleştirdiği iyileştirmeler sonucunda, tüm kârlılık oranları üzerinde olumlu sonuçlar elde etti:

FAVÖK tutarı ilk dokuz ayda 98,9 milyon TL; FAVÖK marjı ise yüzde 3,6 olarak gerçekleşti.

Bizim Toptan’ın 2018’in dokuz aylık döneminde net kârı 14,7 milyon TL’ye ulaştı.

Enflasyonla topyekün mücadeleye destek

“Ticarete Toptan Destek” kampanyası ile Eylül ayından bu yana müşterilerine, uygun fiyatlarına ek destek kampanyaları yapan Bizim Toptan, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında birçok ürününde de ayrıca yüzde 10’un üzerinde indirime gitti.

SEÇ Marketlere destek sürüyor

En avantajlı fiyatlar ve kampanyalarla ticaretin her zaman yanında olan Bizim Toptan, iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Marketler ile de geleneksel kanalı desteklemeye devam etti. Bu kanaldan yapılan alışverişin tutarı, ilk dokuz ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 oranında artarak 198,4 milyon TL’ye ulaştı.

Bizim Toptan, tarihinin en büyük satış büyümesine imza attı

31.07.2018 – Türkiye organize toptan ticaret sektörünün, 69 ildeki 175 mağazasıyla en büyük ve yaygın markası Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2018’in ikinci çeyreğinde büyük satış büyümesine imza attı.

Bizim Toptan’ın Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreğinde şirketin satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 30,3 oranında artarak, 727,3 milyon TL’den 947,4 milyon TL’ye yükseldi.

Bizim Toptan, çok kanallı satış stratejisi ve şirket yönetiminin gerçekleştirdiği iyileştirmenin de etkisiyle toplam satış gelirini yılın ilk altı ayında da toplam 1,7 milyar TL ciro rakamına ulaştırdı.

Bizim Toptan’ın hem ikinci çeyrek hem de 2018’in ilk altı ayındaki büyüme rakamları tarihinin en yüksek rakamları olarak kayıtlara geçti.

Bizim Toptan’ın brüt karı da 2017’nin aynı döneminde elde edilen 57,7 milyon TL’den yüzde 63’lük artışla 94 milyon TL’ye yükseldi. Yılın ilk yarısında şirketin toplam brüt karı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 78,7 oranında artarak 175,2 milyon TL’ye ulaştı.

Bizim Toptan, ikinci çeyrekte FAVÖK tutarını ise geçen yılın aynı dönemine göre üç katı artışla 31.7 milyon TL’ye, FAVÖK marjını da bir önceki yıl aynı dönemdeki yüzde 1,1’den hızlı bir yükselişle yüzde 3,3’e ulaştırdı. Yılın ilk yarısında FAVÖK tutarı 55,8 milyon TL’ye FAVÖK marjı da yüzde 3,2’ye ulaşarak, geçen yılın aynı döneme göre önemli bir artışa işaret etti.

Bizim Toptan’ın ana tedarikçisi olduğu SEÇ Marketler’in büyümesi de yılın ilk yarısında hız kazandı. Bu kanalla yaratılan ciro tutarı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 58,2 artışla 122 milyon TL’ye ulaştı. Seç Marketler’de sisteme dahil olan iş ortağı market sayısı yılın ilk altı ayında 77 market artışıyla 381’den 458’e yükseldi.

Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında:

2001 yılında 14 mağaza ile faaliyetlerine başlayan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 69 ilde 175 mağazasıyla, Cash & Carry (“Organize Toptan Ticaret”) sektöründe mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Şirket gıda, alkolsüz içecek, tütün mamulleri, temizlik, kişisel bakım, kağıt ürünleri gibi ana ürün kategorilerinde, Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu ve uluslararası firmalarla birlikte, saygın ve ticari itibarı yüksek firmaların da markalı ve tüketici nezdinde bilinirliği yüksek ürünlerinin hızlı tüketim sektöründe, yaygın müşteri ağına toptan satışını yapmaktadır. Şirket’in ana müşterileri toptancılar, tüccarlar, bakkallar, marketler, süpermarketler, ihtisaslaşmış perakendeciler, HoReCa (Otel, restoran ve kafeler) ve kurumsal şirketlerden oluşmaktadır. Bizim Toptan, müşterilerine ülke genelinde yaklaşık 4700 lider marka ve özgün marka çeşitleriyle toptan satış gerçekleştirmektedir. Bizim Toptan, Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla işlem görmektedir. Seç Marketler, Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın 2014 yılında bünyesine kattığı ve ana tedarikçisi olduğu iş ortaklığı modelidir. Seç Marketler’in işleyişi, Bizim Toptan’ın sahip olduğu geniş ürün portföyü ve satın alma gücü ile sistem kapsamındaki marketlere avantajlı fiyatlardan mal ve hizmet sunulması temeline dayanmaktadır.