Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri BİM’in Fas’ta...

BİM’in Fas’ta Bulunan Şirketinin Yüzde 35’inin Devir İşlemine İlişkin İmzalar Atıldı…

ÜNLÜ & Co Danışmanlığında, BİM’in Fas’ta Bulunan Şirketinin Yüzde 35’inin HELIOS Investment Partners Şirketine Devir İşlemine İlişkin İmzalar Atıldı...

10.12.2020 – Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun BİM’in finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, Afrika merkezli özel yatırım şirketi HELIOS Investment Partners (“HELIOS”), BİM Birleşik Mağazalar AŞ.’nin (“BİM”) Fas’ta bulunan şirketine ait hisselerin yüzde 35’ini almasına ilişkin sözleşme imzalandı. Onay ve ilgili ön koşullarının gerçekleşmesiyle birlikte devir tamamlandığında, BİM, bölgede güçlü bir ortak ile pazardaki etkinliğini daha da artıracak.

Türkiye’nin organize perakende sektöründe pazar payı en yüksek şirketlerden biri olan BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Türkiye’deki faaliyetlerine 1995 yılında başladı. 2009 yılında Fas’ta BİM Morocco’yu kuran BİM, açtığı 500’ün üzerinde mağazasıyla ülkenin en büyük indirimli market perakendecisi haline geldi. BİM Morocco, yüksek kaliteli markaları ve güçlü lojistik platformunu kullanarak tüketicilere temel ürünleri rekabetçi fiyatlarla sunmaktadır.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü “Türkiye’nin organize perakende sektöründe pazar payı en yüksek şirketlerinden biri olan BİM’in bölgedeki rolünün uluslararası oyuncular açısından ne kadar cezbedici olduğunu görmüş olduk. ÜNLÜ & Co olarak son zamanlarda tamamladığımız ve devam eden işlemlerde şahit olduğumuz Türk markalarına dünyadaki ilginin artması, ülkemizin önemli şirketlerinin faaliyetlerini büyütmeleri ve uluslararası piyasalarda aktif olmaları için fırsatlar yaratıyor. ÜNLÜ & Co olarak bölgenin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olma stratejimiz doğrultusunda önemli adımlar atıyoruz. Afrika odaklı önemli bir özel yatırım şirketi olan HELIOS ile yapmış olduğumuz bu işlem bölgemizdeki piyasalardaki etkinliğimizin bir göstergesidir” dedi.

ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano “BİM ve HELIOS ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yoğun geçen başarılı bir sürecin sonunda imzaları attık. Bu işlem ile BİM Morocco şirketinin yüzde 35’lik hissesi, Afrikalı HELIOS’un oldu. Helios’un Afrika operasyon ortamına ilişkin derin bilgisi sayesinde BİM’in Fas pazarında büyümesinde ve lokalleşmesinde etkin rol üstleneceğine eminiz. Her iki marka için de hayırlı olmasını diliyorum. Bu işlemde olduğu gibi, sınır ötesi gerçekleştirdiğimiz şirket evliliklerinde ÜNLÜ & Co’nun etkisini ve liderliğini görmek hepimiz için gurur verici” dedi.