Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Beta Kimya, Ü...

Beta Kimya, Ürün ve İhracat Ağını Genişletiyor

21.10.2019 – Kimya sektörünün lider üreticilerinden BETA Kimya A.Ş, yeni ürün lansmanları ile INTERMOB Fuarı’nın gözdesi oldu. Bu yıl da, iç pazar ve ihracata özel olarak hazırlanan iki ayrı stantta sektör profesyonelleriyle buluşan BETA Kimya A.Ş., APEL Yangına Dayanımlı PU Köpük ile MitreApel’in yeni üyeleri Stonebond, Autobond ve Debonder ürünleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye’nin en büyük yapıştırıcı ve tutkal üreticilerinden BETA Kimya A.Ş., mobilya, ahşap ve orman ürünleri endüstrisine yönelik akılcı ürünleriyle INTERMOB fuarında büyük beğeni topladı. BETA Kimya ailesinin yeni üyesi APEL Yangına Dayanımlı PU Köpük ürününün ilk kez vitrine çıktığı fuarda APEL ve MitreApel markaları altındaki inovatif ürünler, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

APEL PF380 ile yangına geçit yok

Yeni yangına dayanımlı PU Köpük APEL PF380, kapı ve pencere kasalarından, boşluk doldurma ve izolasyona kadar geniş bir kullanım alanına sahip. TSE 13501 standartlarına göre E sınıfı yanmazlık sertifikalı ve DIN EN 4102 standartlarını karşılayan B2 sınıfı tek komponentli bir poliüretan köpük olan APEL PF380, yangına dayanımlı formülü sayesinde tüm yaşam alanlarına güven katıyor.

Otel, hastane, okul, kampüs vb. hizmet binalarının kapı, pencere ve yangın çıkış kapılarının montajında kullanılabilen APEL PF 380, olası bir yanma esnasında kendiliğinden sönebiliyor. APEL Yangına Dayanımlı PU Köpük, kapılardan pencere kasalarına kadar tüm doğramaların sabitlenmesinde, boşlukların doldurulmasında, elektrik tesisatları, sıcak ve soğuk su borularının izolasyonlarında; boşluk, delik ve çatlakların kapatılmasında kullanılabiliyor.

MitreApel’den yeni Stonebond

Dekoratif taş, mermer, granit gibi materyalleri saniyeler içinde yapıştırabilen MitreApel Stonebond yapı sektörü için akılcı ve pratik bir çözüm sunuyor. Dekoratif objelerde, yapışması zor yüzeylerde ve dar alanlarda dahi kullanılabilen MitreApel Stonebond, inşaatlardaki ağır taş panellerin sıvama öncesi ilk tutundurma işlemlerinde gösterdiği yüksek performansla öne çıkıyor.

MitreApel Autobond ile otomotivde üstün yapışma

MitreApel’in motorlu taşıtlarda kullanılan plastik ve metal bileşenler için özel olarak geliştirdiği yeni Autobond, araçların iç ve dış bölümlerindeki aksamların kolayca yapıştırılmasına imkan tanıyor. Torpidodan tampona kadar tüm plastik ve metal parçaları saniyeler içinde birbirine yapıştırabilen yeni MitreApel Autobond ile ulaşılması zor, tutunma alanı dar olan bölümlerde bile mükemmel bir tutunma elde ediliyor.

Debonder ile yapıştırıcı kalıntılarına son

Kürleşmesi tamamlanmış yapışkan kalıntılarının temizlenmesi için geliştirilen MitreApel Debonder, yapıştırma işlemlerinde kusursuz ve rijit bir görünüm sağlıyor. Yapışkan kalıntısının üzerine doğrudan uygulanabilen MitreApel Debonder, yüzeyde maksimum 2 dakika bekletildikten sonra bir bez ya da kağıt mendil yardımıyla tüm yapıştırıcı artıklarını ortadan kaldırıyor.

Sayacı: “INTERMOB’da ihracat ağımıza 4 yeni ülke daha ekledik”

BETA Kimya A.Ş. Genel Müdürü Cihat Sayacı, yeni ürünleriyle birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen sektör profesyonellerinin takdirini kazandıklarını belirterek, “INTERMOB gibi sektörün nabzının tutulduğu ve trendlerin belirlendiği fuarlarda yeni ürünlerimizle daima ilgi odağı olmayı başarıyoruz. Bu yıl da hem iç Pazar hem de ihracat açısından son derece verimli bir fuarı geride bıraktık. INTERMOB 2019’da yapı kimyasalları, yapıştırıcılar ve teknik aerosoller kategorilerindeki geniş ürün ailemizi, özellikle yurt dışından gelen katılımcılara çok daha detaylı bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Yeni ürünlerimize özellikle Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden yoğun bir ilgi vardı. APEL Yangına dayanımlı Köpük ile Mitreapel Stonebond, Autobond, MS Polimer bazlı ayna ve cam yapıştırıcısı ile mobilya tutkallarımız büyük beğeni topladı. En önemli kazanımımız ise yurt dışından aldığımız yeni siparişlerle birlikte ihracat ağımıza 4 yeni ülke daha ekledik. Beta Kimya A.Ş. olarak ihracat yaptığımız ülke sayısını 64’e yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Ar-Ge ve inovasyondan aldığımız güçle büyümemizi sürdürerek, yurt içi ve yurt dışındaki atılımımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi

 

 

Beta Kimya, Çocuklara da Uygun Hobi Ahşap Tutkalı Yaptı

 

17.05.2019 – Kimya sektörünün öncü şirketlerinden BETA Kimya A.Ş., yeni nesil ürünleriyle 7’den 70’e herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Kağıt, karton, ahşap ve kumaşla yapılan tüm model ve maketler için özel olarak geliştirilen APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, mükemmel tutunmanın yanı sıra çocuklara dahi güvenli ve pratik uygulama imkanı sunuyor.

Türkiye’nin en büyük yapıştırıcı ve tutkal üreticilerinden BETA Kimya A.Ş., hayatın her alanına dokunan inovatif ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Çocuklardan yetişkin bireylere kadar herkesin rahatlıkla kullanabileceği yeni APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, model ve maket yapımında parlak fikirlerin gerçeğe dönüşmesini sağlıyor.

Su bazlı formülü ve formaldehitiçermeyen yapısıyla insan sağlığına zarar vermeyen APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı kağıttan kartona, kumaştan pürüzlü yüzeylere kadar tüm ahşap maket ve model materyallerini hızla birbirine yapıştırıyor. Okul ödevleri, ‘Kendin Yap’ uygulamaları, ahşap ve karton maketler ile benzeri hobi projelerinde pratik şekilde kullanılabilen APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, suyla kolayca temizlenerek kalıntı bırakmıyor.

Pratik kapaklı 100 gr ambalajıyla herkesin yanında taşıyabildiği APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, uygulandığı bölgede hızla kuruyarak şeffaflaşıyor ve bu sayede maket parçalarında hiçbir iz bırakmıyor. APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, ideal formülü sayesinde maket ve modellerde kullanılan kağıt ve kumaş parçalarını ıslatmadığı için tüm deformeleri engelliyor.

İlk kez Interzum 2019’da tanıtılacak

BETA Kimya A.Ş’nin yeni ürünü APEL Ahşap ve Hobi Tutkalı, Türkiye’den önce ilk kez dünyaca ünlü mobilya ve mobilya bileşenleri fuarı Interzum’da görücüye çıkacak. 21-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek Interzum 2019’da yer alacak BETA Kimya A.Ş., APEL ve MitreAPEL markalı tutkallar, yapıştırıcılar, silikonlar ile temizleyici ve parlatıcı aerosol ürünlerini de sergileyecek.

İki yılda bir düzenli olarak katıldığı Interzum Fuarı’nda dünyanın önde gelen mobilya şirketleri, karar vericiler, distribütörler ve satın alma profesyonelleriyle bir araya gelen BETA Kimya A.Ş., bu yıl da Hall 10.1’de, H025 numaralı stantta ziyaretçilerle buluşacak.

 

BETA Kimya A.Ş. hakkında:

1987 yılında Adil Pelister tarafından İstanbul’da kurulan BETA Kimya A.Ş., mobilya tutkalları üretimiyle sanayiciliğe ilk adımını attı. Üstün kaliteye sahip yapıştırıcı ürünleriyle kimya sektörüne değer katan BETA Kimya A.Ş., 1996 yılında Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete aldığı üretim tesislerinde ürettiği 25 farklı ürünle ürün ailesini genişletti.

2007 yılında İstanbul Tuzla’da ileri teknoloji yatırımıyla kurulan üretim tesisini devreye alan BETA Kimya A.Ş., ahşap ve inşaat sektörlerine yönelik yeni yapıştırıcı ve kimyasalların üretimine başladı. BETA Kimya A.Ş. üretim kapasitesindeki artışla birlikte yatırımlarını sürdürerek bu tesis içerisinde ilk Ar-Ge laboratuvarlarını kurdu. 2010 yılında yine Tuzla’da kurulan üretim tesisinde teknik aerosoller, P.U. bazlı yapıştırıcılar ve dolgu malzemeleri üretimi gerçekleştirerek sektöründe yerini sağlamlaştıran Beta Kimya A.Ş. daha sonra sırasıyla 2013 ve 2016 yıllarında iki yeni üretim tesisi açarak tesis sayısını 4’e çıkardı.

Komşu ülkeler başta olmak üzere Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerine ihracatını artırarak sürdüren BETA Kimya A.Ş. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ihracatta Türkiye’nin ilk 1.000 firması arasında 791. sırada yer alıyor. 2011 yılından beri üst üste 6 yıldır “Yapıştırıcılar” kategorisinde Türkiye İhracat Birincisi olan Beta Kimya A.Ş., ISO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alırken Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 250 firma içindedir.