Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Banvit, Yenid...

Banvit, Yeniden Migros Raflarında

Türkiye’nin en çok tercih edilen beyaz et markası Banvit *, gıda perakende sektörünün öncüsü Migros ile yeniden çalışmaya başladı. Yeni iş birliğinin ilk etabında, Banvit’in tavuk eti grubundaki 23 farklı ürünü Migros raflarında tüketicilerle buluşuyor.

Türkiye’nin en çok tercih edilen beyaz et markası Banvit *, sağlanan iş birliği kapsamında ürün portföyünü yeniden Migros’un Türkiye geneline yayılmış 1.764 mağazasından tüketicilerine ulaştırmaya başlıyor. Tavuk eti grubundaki 23 farklı ürün dışında önümüzdeki dönemlerde Banvit’in Migros için özel olarak üretileceği yeni lezzetleri de Migros raflarında yer alacak.

Banvit Pazarlama Direktörü Ahmet Topçuoğlu yeni anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi; “Migros ve Banvit’in yenilenen iş birliğinin hem tüketicilerimiz hem de bizler için hayırlı olmasını diliyoruz. İlk etapta 23 farklı tavuk ürünü ile başlayacak iş birliğimiz kısa sürede büyüyecek ve Ar-Ge tesislerimizde sadece Migros için özel ürünler de geliştirilecek. Tüketicilerimize güvenle tüketecekleri sağlıklı ve pratik yepyeni lezzetler ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

* Bağımsız bir araştırma şirketi olan IPSOS tarafından gerçekleştirilen “Masterbrand Turkey” araştırmasının sonuçlarına göre; “Türkiye’nin en çok tercih edilen beyaz et markası Banvit”. Ipsos’un, 23 Ocak-10 Mart 2018’de, 20-50 yaş arası ABCDE SES grubuna mensup 504 kadınla gerçekleştirdiği yüzyüze çalışma sonuçlarıdır.

Banvit Hakkında

Banvit, faaliyetlerine 1968 yılında karma yem üreticisi olarak başladı. 1984 yılında aşamalı olarak piliç eti üretimine geçiş yapan şirket, Türkiye’de ilk defa temizlenmiş ve poşetlenmiş taze piliç üretimini gerçekleştiren kuruluş oldu. 2001 yılından bu yana hindi eti ve ileri işlenmiş hazır gıdaların üretimini de gerçekleştiren Banvit’in hisselerinin yüzde 79,48’i, 2017 yılında TBQ Foods GmbH tarafından satın alındı. Banvit, 1992 yılından bu yana BİST’de işlem görüyor.

 

 

Sektör 1.’si olan Banvit’e TİM’den Ödül

12.07.2018

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 16 senedir yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan “2017 Yılı Sektörlerine Göre Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” araştırmasının sonuçları açıklandı. Kanatlı eti üreticileri arasında birinci sırada yer alan Banvit, ilk 1000 ihracatçı firma sıralamasında da 144. sıraya yükseldi.

Banvit, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan “2017 Yılı Sektörlerine Göre Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” araştırmasının sonuçlarında kanatlı eti üreticileri arasında birinci sırada yer aldı. Düzenlenen ödül töreninde Banvit’in ödülünü Satış Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Nerdin Alp teslim aldı.

TİM tarafından 16 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan İlk 1000 İhracatçı listesi arasında Banvit, tüm firmalar arasında da 144. sıraya yükseldi. Banvit, 2016 yılında ilk 1000 ihracatçı firma arasında 172. sırada yer almıştı. Banvit’in 2017 yılı ihracatı 100 Milyon $ sınırını ilk defa aşmış oldu.

 

 

Banvit, 6. kez “Türkiye’nin en beğenilen şirketleri arasında…”

12.05.2018

Capital Dergisi tarafından GfK Türkiye araştırma şirketi iş birliğiyle bu yıl 17.si düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2017” araştırmasında “Paketlenmiş Et Ürünleri” sektöründe Türkiye’nin en beğenilen şirketi seçilen Banvit, 10 Mayıs’ta düzenlenen törende ödülünü aldı…

Ödül törenine katılan Banvit A.Ş. İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Ahmet Hazım Topçuoğlu, bu ödülü üst üste kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye’nin en beğenilen şirketi ödülü Banvit’in ürünlerinin kalitesini ve marka değerini ortaya koymanın yanı sıra sektörümüzün önemini ve değerini de vurguluyor. Tavukçuluk sektörü hem ekonomiye hem de istihdama katkısıyla giderek büyüyen bir sektör ve biz Banvit olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörün gelişimine katkılarımıza devam edeceğiz. Bizi bu ödüle değer gören herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Banvit, Ağustos-Kasım 2017 tarihleri arasında online anket tekniği uygulanarak gerçekleştirilen ve 59 sektörden 500’ün üzerinde şirketi temsilen 1.400 yöneticinin katıldığı anketin sonuçlarına göre, Türkiye’nin en beğenilen şirketleri arasında yer aldı.

Anket, tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken sektörlerin en beğenilen şirketleri, ilgili sektörün profesyonellerinin görüşleri alınarak belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden kendi şirketini dışarıda tutarak hem Türkiye hem kendi sektörü için en beğendikleri şirketleri belirtmeleri istendi. Araştırma Türkiye ve sektörler için en beğenilen şirketleri belirlemenin dışında, en beğenilen şirket olmayı sağlayan performans kriterlerini de ölçerek ideal şirketlerin fark yaratan performans alanlarını da ortaya çıkardı. Bu kapsamda 22 performans kriteri sorgulandı ve hem bu kriterlerin öncelikleri hem şirketlerin hangi kriterlerle farklılaştığı gözler önüne konuldu.

 

Türkiye’nin Lider Beyaz Et Üreticisi Banvit’in Satış Süreci Tamamlandı

Bandırma, 26 Mayıs 2017 – Banvit’in satış süreci 25 Mayıs Perşembe günü düzenlenen Genel Kurul’da tamamlandı. Türk kanatlı sektörünün 1 numaralı oyuncusu Banvit’in %79,5 hissesi BRF ile Katar Yatırım Otoritesi ortaklığına devredildi.

Helal gıda pazarında faaliyet gösteren BRF’nin girişimi OneFoods’a dahil olan Banvit’in hem Türkiye içinde hem de yurt dışında çok daha güçlü bir oyuncu olması bekleniyor.

Türkiye önemli büyüme fırsatlarına sahip 80 milyon nüfusa sahip olan Türkiye, helal kanatlı eti tüketimi konusunda dünyanın en büyük ülkesi. Buna rağmen, yıllık yaklaşık 20 kg kişi başı tavuk tüketimi, hazır gıda ve şarküteri ürünlerinin pazara girişi düşük seviyelerde. Bu da Türkiye pazarının büyüme potansiyelinin bir göstergesi olduğu anlamına geliyor.

Banvit OneFoods ile daha da güçlenecek

Yaklaşık 50 yıldır hem Türkiye pazarına hem de diğer pazarlara çok çeşitli beyaz et ürünleri sunan Banvit, tüketiciler tarafından “kaliteli ve güvenilir marka” olarak kabul ediliyor.

OneFoods CEO’su Patricio Rohner “Özellikle hazır gıda ürünlerinde olmak üzere Türkiye pazarının sunduğu büyüme fırsatlarına ek olarak, Banvit’in ve OneFoods’un operasyonlarını birleştirerek önemli ticari ve operasyonel sinerjilere sahip olacağımızı düşünüyoruz. Bu, helal et pazarındaki gücümüzü ve liderliğimizi daha da pekiştirecek” dedi.

Banvit Hakkında

Bandırma/Balıkesir merkezli Banvit 1968’den bu yana beyaz et sektöründe faaliyet gösteriyor. Banvit, yem kontrolünden nihai gıda işlemeye kadar sahip olduğu tesisler ile tamamen entegre bir üretici. Şirket Bandırma, İzmir ve Elazığ’da beş üretim tesisine ve ayrıca Türkiye ve Romanya’da beş yem fabrikasına ve dört üretim çiftliğine sahip. Banvit Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrasya ve Asya’da pek çok pazara ürün ihraç etmenin yanı sıra, Dubai, BAE’de de faaliyet gösteriyor.

BRF ve OneFoods Hakkında

BRF’nin bağlı ortaklığı olan OneFoods tüm Müslüman dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ocak 2016’da kuruldu ve Orta Doğu, Afrika, Orta Avrupa ve Güney Asya’da 45’ten fazla ülkeye ürün tedarik ediyor. OneFoods, geniş bir ürün portföyü ile faaliyet gösterdiği Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Umman ve Malezya’da tavuk ürünleri alanında yaklaşık %45’lik bir Pazar payına sahip. BRF kanatlı gıda ihracatında küresel liderlerden biri. Ürünlerini 5 kıtada 120’den fazla ülkede tüketicilere sunan BRF Brezilya, Arjantin, Tayland, İngiltere, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan 48 endüstri tesisinde 105.000 kişi istihdam ediyor.

 

Banvit’in hâkim hissedarları ile BRF arasında hisse satış sözleşmesi imzalandı

10.01.2017

Kuruluştan konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Şirketimizin hâkim hissedarları tarafından iletilen güncel bilgiye göre, Şirketimiz sermayesinin yaklaşık %79.48’ine karşılık gelen hisselerin tamamının satışına ilişkin olarak 9 Ocak 2017 tarihinde hakim hissedarlar ile dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Brezilya merkezli BRF S.A.’nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır.

Yine Şirketimize iletilen bilgiler çerçevesinde, Sözleşme’nin imzalanmasını takiben BRF GmbH ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC (“QH”) arasında, %60 BRF GmbH, %40 ise QH’de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık (“Yeni Ortaklık”) oluşturulacağı ve Yeni Ortalık’ın Sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralarak işlemin kapanışı ile birlikte, Şirketimizin paylarının %79.48’inin sahibi olacağı anlaşılmaktadır.

Sözleşme’de satın alma bedeli hisse başına 11,51 TL olarak belirlenmiş olsa da anılan tutar Sözleşme’de belirtilen ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna göre ABD Doları üzerinden yapılacak olup, Rekabet Kurulu izni ve Sözleşme’de belirlenen diğer gerekli ön koşulların sağlanması akabinde hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle gerçekleştirilecek ve Banvit’in 2016 yılı performansına bağlı fiyat uyarlamalarına tabi olarak değişebilecektir.

Sözleşmede belirtilen koşulların gerçekleşmesini müteakip hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra Yeni Ortaklık bakımından “pay alım teklifi” yükümlülüğü ortaya çıkacak olup, pay alım teklifi için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulacağı tarafımıza bildirilmiştir.

Söz konusu Sözleşme ve işlemin kapanış sürecinde, Hissedarların münhasır finansal danışmanı olarak UniCredit/Yapı Kredi, münhasır hukuk danışmanı olarak Çiğdemtekin Dora Çakırca Arancı Hukuk Bürosu ve münhasır strateji danışmanı olarak Helix Yönetim Danışmanlık görev almış ve alacaktır.

 

Banvit, Piliç Yetiştiriciliğinde Tedavi Amaçlı İlaç Kullanımını %66 Azalttı

23.02.2016

Türk kanatlı sektörünün lider üreticilerinden Banvit, pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi, yetiştirdiği piliçlerde tedavi amaçlı olarak kullanılan ilaç miktarlarını, 2014 yılı sonunda azaltma kararı aldığını ve bu tarihten itibaren de ilaç azaltımını uygulamaya geçirdiğini açıkladı…

Her canlının tedavi olma hakkı olduğu gibi, broiler piliç yetiştiriciliğinde de hasta olan hayvanların uzman Veteriner Hekimlerin kontrolünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından kullanımına izin verilen reçeteli ilaçlarla tedavi edilme hakkı olduğunu savunan Banvit, yetiştirdiği piliç sürülerinde zorunlu olmadığı sürece gerek insan gerekse veteriner hekimliğinde tedavi amaçlı olarak, ortak kullanılan ilaçları 2014 yılı sonundan itibaren kullanım dışı tutmaya çalıştı. Banvit, üretim gerçekleştirdiği çiftliklerde piliçlerin zorunlu tedavilerinin oluşması durumunda ise antibiyogram sonuçlarına göre veteriner hekimlikte kullanılan ilaçları tercih etti.

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener; tüketici beklenti ve endişelerinin yanı sıra son yıllarda dünya kanatlı sektöründe kaydedilen gelişmeler ve canlı üretim şartlarındaki iyileşmelerin böyle bir düzenlemeye uygun bir zemin hazırladığını belirterek, “Aşamalı olarak devreye aldığımız bu proje üzerinde 2006 yılından beri çalışıyoruz. Bu konudaki uygulamalar, bilim ve teknolojideki gelişmelerin etkisiyle Avrupa’da da son yıllarda bu yönde yapılabilmeye başlandı. Banvit olarak bizler de bu yetiştiricilik modelini ülkemizde hayata geçirmeyi kararlaştırdık. 2006 yılından beri yaptığımız iyileştirmeler sonucunda 2014 yılı sonundan itibaren canlı üretimimizde tedavi amaçlı ilaç kullanımlarımızı azaltmayı başardık. Ancak kamuoyuna açıklamak için elde ettiğimiz olumlu sonuçların belirli bir düzeye ulaşmasını bekledik. Önümüzdeki süreçte hedefimiz bu oranları daha iyi bir seviyeye getirmek” dedi.
Öncelikli amaçlarının faaliyetlerini insan sağlığı için en yararlı üretim modeliyle devam ettirmek olduğunu belirten Görener, bunu gerçekleştirirken de hem hayvan sağlığı ve refahını en üst seviyede tutabilmeyi, hem de çevreye olan dost ilişkilerini sürdürebilmeyi gözettiklerinin altını çizdi.

Hayata geçirdiği uygulamaların sonucunda Banvit, 2015 yılında broiler üretimi gerçekleştirdiği çiftliklerde yetiştiren piliçlerde, tedavi amaçlı olarak kullanılan toplam ilaç miktarını, 2014 yılına göre %66 oranında, tıbbi zorunluluklar nedeniyle insan hekimliği ve veteriner hekimlikte ortak kullanılan ilaç miktarını ise %78 oranında azaltmış oldu.

Banvit bu sonuçlara; sözleşmeli olarak çalıştığı yaklaşık 800 kümeste uyguladığı biyogüvenlik önlemleri, hijyen kuralları ile kümes ekipman şartlarının iyileştirilmesi ve modernizasyonu, çeşitli periyotlarda gerçekleştirilen yetiştirici eğitimleri ile bakıcılık sistemindeki eğitim çıtasının yükseltilmesi gibi bir dizi sistemli ve düzenli çalışmaların sonucunda ulaştı.

Üretimini pazarın ve tüketicilerinin beklentileri, dünyadaki sektörel gelişmeler ve bilimsel çalışmaların ışığı altında sürekli yenileyen Banvit, Türk kanatlı sektöründe de her zaman ilklerin uygulayıcısı oldu. Şirket, gerçekleştirdiği Ar-Ge ve Kalite Güvence yatırımları yanında, insan ve hayvan sağlığına, hayvan refahına ve çevreye yönelik duyarlı üretim modeliyle bugüne kadar üretim süreçlerinde pek çok iyileştirmeyi de hayata geçirdi.

 

Banvit: “Kim 500 Milyon Dolar Kaybetmek İster?”

26.02.2015

Kuzey Irak Kürt Serbest Bölgesi’nde bu hafta başından itibaren uygulamaya konulan yeni vergilendirme ile Habur sınır kapısından Irak’a giriş yapan Türk piliç etinden alınan vergi tır başına 700 dolardan, 7.400 dolara çıkarıldı.

Ancak Irak’a, İran’dan ve Basra Körfezi’nden giren piliç etlerinden alınan vergi tır başına 800 dolar olarak uygulanıyor…

Banvit A.Ş., Irak’ın Türk kanatlı sektörüne uyguladığı yüksek vergilendirmenin Irak’ın “yerli üretimini destekleme kararı doğrultusunda bir uygulama” yapıldığı açıklamasını samimi bulmadığını açıkladı.

Banvit’ten yapılan açıklamaya göre; “Irak, toplam kanatlı eti tüketiminin sadece yüzde 10’u kadarını kendi kendine üretebiliyor. Habur sınır kapısından Irak’a giren Türk pilicine uygulanan vergi ile İran’dan ve Basra Körfezi’nden Irak’a giren piliç etine uygulanan vergi arasında ciddi bir uçurum söz konusu. Türkiye tır başına 7.400 dolar vergi verirken, İran ve Brezilya’dan ithal edilen piliç etine tır başına 800 dolar vergi uygulanıyor. Bu farklı vergi uygulaması, yapılan açıklamanın samimiyetini sorgulamaya itiyor” dendi.

Yetkilileri bu haksızlığı düzeltmeye davet eden Banvit A.Ş’nin açıklamasında “Bu gidişle kanatlı sektörünün kaybı 500 milyon dolara ulaşacaktır. Sektör olarak bizim sesimizi yükseltmemiz sadece sektörün kaybına itirazımız şeklinde yorumlanmamalı. Bu kayıp, hem sektörün hem de ülkemizin gelir kaybıdır” denildi.