Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri AvivaSA, Haya...

AvivaSA, Hayat Branşında Sektör Ortalamasının Üzerinde Büyüdü

AvivaSA, Hayat Branşında Sektör Ortalamasının Üzerinde Büyüdü!

29.4.20201 Bireysel emeklilik sektörünün lider kuruluşlarından AvivaSA, 2021’in ilk çeyreğinde gösterdiği performansla pazardaki başarısını sürdürüyor.

AvivaSA, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre, 2021 yılı birinci çeyrek net dönem karını önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 160 oranında artırarak 138 milyon TL seviyesine ulaştırdı.

AvivaSA, 2021 yılı ilk çeyreğinde hayat branşında yüzde 27 ile sektör ortalamasının üzerinde büyürken, hayat ve kaza prim üretimindeyse yüzde 24 büyümeyle 406 milyon TL’ye ulaştı.

 Sabancı Holding  iştiraki olan AvivaSA, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2021 Mart ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Otomatik Katılım dâhil toplam BES’te yüzde 28 büyüyerek 30 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Katılımcı sayısı ise 1,5 milyonu aştı. AvivaSA, hayat sigortalarında ise yüzde 27’lik büyüme gerçekleştirerek pazar payını artırmaya devam etti. Hayat ve Ferdi Kaza prim üretimi ise yıllık bazda yüzde 24 artarak 406 milyon TL’yi aştı. AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2021 yılı ilk 3 aylık net dönem kârı ise 138 milyon TL şeklinde gerçekleşti.

“Hayat Sigortası alanındaki büyümemizi sürdürüyoruz”

2021 yılının ilk üç ayında AvivaSA’nın olumlu bir tabloya sahip olduğuna değinen AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şunlara söyledi: “Pandemi nedeniyle Türkiye ve Dünyada zor dönemlerden geçiyoruz. Kendi sektörümüz açısından bu dönem tasarruf bilincinin yükseldiği bir dönem oldu. Pandemi dolayısıyla oluşan belirsizlikler tüketicilerin kendilerini güvence altına alma ihtiyacı duymasına neden oldu, bu da hayat sigortası ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkardı. Biz de geçtiğimiz 3 ayın sonuçlarına baktığımızda bu süreci oldukça olumlu bir tabloyla sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz. Sektörde büyüme trendinde yavaşlama söz konusu olsa da AvivaSA olarak büyümeye devam ediyoruz. Odağımıza her zaman olduğu gibi insanı alarak gerçekleştirdiğimiz projeler ve çözümlerle her zaman müşterilerimizin yanında yer alarak Hayat ve Kaza Prim üretiminde sektörün aksine yüzde 24 büyüyerek 406 milyon TL’yi aştık. BES fon büyüklüğünde ise yine lider kuruluşlar arasında yer alıyoruz. 2021’in geri kalan döneminde de Hayat Sigortası’nda sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi ve BES fon büyüklüğündeki başarımızı artırmayı hedefliyoruz.” 

AvivaSA Hakkında

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra Akbank ile iş birliği bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve kurumsal projeler ekibi ile hizmet vermektedir.

AvivaSA Son Çeyrekte Büyürken Yıl Sonu Hedeflerini Açıkladı

26.10.2020 – AvivaSA, yılın ilk dokuz ayında gösterdiği performans ile pazardaki başarısını bir kez daha kanıtladı ve özel şirketler arasında 2015 yılından bu yana sürdürdüğü fon büyüklüğü sektör liderliğini korudu. AvivaSA, yıl sonunda Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre net karını yüzde 30 – 40 aralığında büyütmeyi hedefliyor.

Gönüllü BES alanında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyümeyle 27,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. 

Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 büyüyerek 28,6 milyar TL’lik fon büyüklüğü elde etti. 

Hayat branşında ise geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, yüzde 57 oranında büyüme gerçekleştirdi.  

Hayat ve Ferdi Kaza prim üretimi ise 983 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 1 Ocak-30 Eylül 2020 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, yılın ilk dokuz ayında, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 büyüyerek 28,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Katılımcı sayısı 1,5 milyonu aştı.

AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2020 yılı ilk 9 aylık net dönem karı ise, 264,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

AvivaSA yıl sonu beklentilerini açıkladı.

2020 yılı sonuna dair beklentilerini de açıklayan AvivaSA, bireysel emeklilik fon büyüklüğünde, özel sektör bireysel emeklilik şirketleri arasındaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket aynı zamanda Hayat Sigortası branşında brüt yazılan primlerin geçen yıla kıyasla yüzde 25 – 35 aralığında artırılmasını ve yıl sonunda Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre net karını yüzde 30 – 40 aralığında büyütmeyi öngörüyor.

Tasarruf Bilinci Artıyor

AvivaSA’nın finansal sonuçlarını değerlendiren AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, COVID-19 salgınının tüm dünyada, tüm sektörleri, aynı anda etkileyen bir gelişme olduğunu dile getirerek şunları söyledi;

“Salgınla birlikte tüm dünya farklı ve zorlu süreçten geçiyor. Önceliklerimizin ve tüketim alışkanlıklarımızın değiştiği bu dönemde tasarrufun önemi de arttı. Pandemi gibi belirsizlik durumları, yakınlarımızı ve kendimizi güvence altına alma ihtiyacını beraberinde getirdi ve özellikle hayat sigortasının ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkardı. Biz de bu dönemde önce insan diyerek adımlar attık ve müşterilerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler ürettik.

AvivaSA olarak 2020 yılını bu zorlu sürece rağmen hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Ülke olarak sigorta sektörünün önemini kavradığımız bir dönemdeyiz. 2020 yılını kapatırken özel sektör BES şirketleri arasında fon büyüklüğü sektör liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Hayat Sigortası devamlı büyüdüğümüz, insanlar arasında önemi kavranmaya başlayan bir branş. Yaşadığımız bu kritik dönemde tüm topluma karşı olan sorumluluğumuzun bilinciyle AvivaSA olarak çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin her şartta yanında olabilmek için çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

AvivaSA Yılın İlk Yarısında Yükselişine Devam Ediyor

AvivaSA, gönüllü BES alanında, 2020’nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyümeyle 25,7 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Böylelikle AvivaSA, 2015 yılından bu yana sürdürdüğü sektör liderliği pozisyonunu korudu. Fon büyüklüğünde, Yüzde 18.6 pazar payına sahip olan AvivaSA, yine aynı dönemde 731 bin katılımcı sayısı ile dönemi kapattı.

“Otomatik Katılım”da ise, 782 bin katılımcı sayısı ve 907 miyonluk fon büyüklüğüyle sektörde lider kurumlar arasında yer aldı.

AvivaSA, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüyerek 26,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı.

AvivaSA Hayat branşında ise, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, yılın ilk yarısında, sektör üzerinde bir oranla yüzde 78 büyüme gerçekleştirdi. AvivaSA’nın 2020 yılı ilk yarısında toplam Hayat ve Ferdi Kaza prim üretimi, 657 milyon TL’ye ulaştı.

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 30 Haziran 2020 tarihli EGM (Emeklilik Gözetim Merkezi) verilerine göre, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36, 2020’nin ilk çeyreğine göre yüzde 13 büyüyerek 26,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Aynı dönemde katılımcı sayısı 1,5 milyonu aştı.

AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2020 yılı 6 aylık net dönem karı ise, 131 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Zorlu Şartlara Rağmen Büyüme

2020 yılı ilk yarı sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, AvivaSA’nın zorlu pandemi şartlarında bile büyümeye devam ettiğini söyleyerek; “Sadece sektör olarak değil, tüm dünya olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç, herkesin biraz daha içine döndüğü ve kendisine, geleceğine yatırım yapmaya başladığı bir dönem de oldu aynı zamanda. Pandemi gibi belirsizlik durumları, özellikle hayat sigortasının ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkartıyor. Pandeminin ilk dönemlerinde, BES alanındaki katılımcıların kaygılandığını ve buna bağlı olarak sert satışlar yaşandığını gördük. Ancak katılımcılarımıza sakin ve soğukkanlı davranmalarını tavsiye ederek bu dönemi sıkıntı yaşamadan atlattık. 2020’nin ikinci çeyreği de, tıpkı ilk çeyreğinde olduğu gibi, 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz sektör liderliğimizi devam ettirdik. Hayat sigortası alanında ise istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı başarılı performansı yakalayacağımıza olan inancım tam” dedi.

 

AvivaSA, fon büyüklüğünde bir rekor daha kırdı.

AvivaSA, toplam BES fon büyüklüğünde 25 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu. AvivaSA geçen sene de, 20 milyar TL’yi aşan ilk şirket olmuştu.

29.04.2020 – Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, fark yaratan ürün ve hizmetleri ile Otomatik Katılım ve devlet katkısı dahil toplam BES fon büyüklüğünde, 24 Nisan 2020 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, 25 milyar TL’yi aşan ilk şirket oldu.

Yılın yarısı gelmeden yeni bir rekor geldi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, geçen sene de 20 milyar TL’yi aşan ilk firma olduklarını anımsatarak; “Ayrıca, 2015 yılından bu yana, fon büyüklüğü sektör liderliğimizi aralıksız devam ettiriyoruz. Bu başarılarımızın altında, öncelikle fon büyüklüğünü en önemli başarı kriteri olarak görmemiz yatıyor, çünkü hem müşterilerimiz hem de sektör için fon büyüklüğü ve fonların etkin yönetiminin asıl değer yaratan faktörler olduğunu biliyoruz. Ayrıca 2017 yılını, ‘Kültüre ve İnsana Yatırım Yılı’ ilan etmemiz, 2019 başında uygulamaya koyduğumuz ‘Müşteri Odaklılık’ programımız ve geçen sene sektörümüzün en gelişmiş mobil uygulaması olan AvivaSA Mobil’i hizmete sunmamız, sürdürülebilir başarımızı destekleyen önemli hamlelerdir. Bu başarının, tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu böyle zorlu bir dönemde elde edilmesi, bizi sektörümüzün geleceğine dair umutlandırdı.” dedi.

Fırat Kuruca: “BES, yatırımların finansmanına, sermaye piyasalarının derinleşmesine ve büyümesine destek olması açısından da son derece önemlidir”

Bireysel emeklilik sektöründe toplam fon büyüklüğünün 140 milyar TL’ye ulaşmış olduğunun altını çizen Kuruca sözlerine şöyle devam etti: Hem bireysel emeklilik sistemi hem de otomatik katılım; ülkemiz gibi, hem sigorta penetrasyon oranı hem de bireysel tasarruf oranları görece düşük ülkeler için çok önemli fırsatlardır. Ayrıca, bireysel ve ülke tasarruf açığının azaltılmasına, sürdürülebilir büyümenin finansmanı için yerli kaynak yaratılmasına katkı sağlayacak sistemlerdir. Tüm dünyada bireysel emeklilik sistemi, bireylerin emeklilik dönemlerinde daha iyi bir yaşam standardına sahip olabilmelerine önemli bir katkı sağlıyor.” dedi.

Değişen ekonomik konjonktür doğrultusunda yeni fonlar

AvivaSA, 2019 yılından itibaren, müşterilerinin BES sisteminde değerlendirdikleri yatırımların pozitif yönde gelişimi için, tüm kanallardaki BES planlarına değişen ekonomik konjonktür doğrultusunda yeni fonlar ekledi.

Firma, Fon Bilgi Hattı ve AvivaSA Mobil’de yer alan dijital fon danışmanı FonPro gibi hizmetlerle müşterilerine fon yönetimi konusunda destek vererek, birikimlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerini sağladı. Öte yandan, dijital alanda yatırımlarına devam ederek, analitik yetkinliklerini geliştirdi ve böylelikle müşteri tutundurma ve segmentasyon çalışmalarında müşterilerini daha iyi tanımaya ve analiz etmeye başladı.

 

AvivaSA liderliği bırakmıyor

06.08.2019 – AvivaSA, 2019 yarıyıl sonuçlarına göre, 2015 yılında ulaştığı mevcut BES fon büyüklüğü liderliğini sürdürdü. Otomatik Katılımda ise, kamu hariç özel sektör kapsamında geçen sene ortasında elde ettiği katılımcı sayısı sektör liderliğini devam ettirdi.

AvivaSA, mevcut BES’te, 19 milyar TL’lik fon büyüklüğü, 793.800 katılımcı sayısı ve yüzde 19 pazar payına ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine göre fon büyüklüğünü yüzde 20,1 artırma başarısı gösterdi. Bu yılın ilk çeyreğine göre ise, fon büyüklüğünü yüzde 9,3 artırdı.

Otomatik Katılımda, 585,9 milyon TL fon büyüklüğü ve 656 bin katılımcı sayısıyla, 2018 yılı ortasında yakaladığı kamu hariç özel sektör kapsamında sektör liderliğini devam ettirdi. AvivaSA, geçen yılın aynı dönemine göre fon büyüklüğünü yüzde 105, katılımcı sayısını ise yüzde 52,4 artırmayı başardı.

Hayat branşında ise, sektörün geleceği kabul edilen “serbest hayat” alanında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8’lik bir büyümeyle, sektörünün çok üzerinde bir başarı kaydetti.

Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 2015 yılında yakaladığı mevcut BES ve geçen sene ulaştığı Otomatik Katılım sektör liderliklerini, bu yılın ilk yarısında da sürdürdü. Hayat sigortaları branşında ise, sektörün geleceği kabul edilen Serbest Hayat branşının en hızlı büyüyen firması olma özelliğini korudu.

4 senedir kesintisiz süren liderlik

2019 ilk yarıyıl sonuçlarını değerlendiren AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, konuyla ilgili şunları söyledi: “AvivaSA olarak, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 30 Haziran 2019 tarihli verilerine göre, mevcut BES’te 19 milyar TL’lik fon büyüklüğü, 793.800 katılımcı sayısı ve yüzde 19 pazar payıyla; fon büyüklüğü sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. Fon büyüklüğümüzü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1; bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 9,3 artırma başarısı gösterdik. Sektörümüz ise, yine aynı tarihli verilere göre, fon büyüklüğünde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,4’lük bir artışla 100,1 milyar TL’ye ve katılımcı sayısında ise 6,8 milyon kişiye ulaştı.”

Otomatik Katılımda da zirvede

Otomatik Katılım verilerini de değerlendiren Kuruca, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamında liderliğini devam ettirdiklerini vurgulayarak; “EGM’nin yine aynı tarihli verilerine göre geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 104,8 artışla, 585,9 milyon TL fon büyüklüğü ve yüzde 52,4 artışla, 656 bin çalışan sayısına ulaştık. Sektörümüz ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106,7 artışla, 6,4 milyar TL fon büyüklüğüne ve yüzde 32,6 artışla, 5,5 milyon kişiye ulaştı.” dedi.

Sektörün geleceği “Serbest Hayat”ta

Hayat branşında ise, özellikle hayat sigortalarının geleceği kabul edilen “serbest hayat” branşında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8’lik, bu yılın ilk çeyreğine göre ise yüzde 103,4’lük bir büyüme yakaladıklarını ifade eden Fırat Kuruca; “Tüm hayat ve ferdi kaza sigortası prim üretimlerimizin üçte ikisini, kredi bağlantısız hayat sigortaları oluşturdu ve bu oran sektör ortalamasının çok üzerindedir. Ayrıca, bu yılın ilkyarısında hayat ve ferdi kaza pirim üretimlerimiz 368,7 milyon TL olarak gerçekleşti.” dedi.

“Dijitalleşme” ve “Yeni Neslin Sabancı”sı

AvivaSA’nın, “Dijitalleşme ve müşteri odaklılık” stratejisi çerçevesinde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde tasarladığı mobil uygulaması AvivaSA Mobil “cepten dijital fon danışmanlığı hizmeti sunan “FonPro” özelliğiyle dikkat çekti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, hissedarları olan 300 yıllık sigorta devi Aviva’nın ve Sabancı Holding’in vizyonu doğrultusunda Dijitalleşme ve Müşteri Odaklılık stratejilerine odaklandıklarını vurgulayarak; “Müşterilerimizi en iyi şekilde tanıyarak, onların tercih ettiği kanallardan, en hızlı ve kaliteli hizmeti sunmak temel hedefimiz. Dijital çözümlerimizle destekli ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin hayatları boyunca yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve müşteri odaklı değer yaratan, lider dijital sigorta şirketi olmak istiyoruz.” dedi. AvivaSA’nın dünyadaki yenilikçi teknoloji ve tasarım trendlerine uygun olarak 250’den fazla müşterisiyle birlikte tasarladığı AvivaSA Mobil, özellikle onu benzersiz kılan “FonPro” fonksiyonu sayesinde, sektörünün en gelişmiş mobil uygulaması olma özelliğine sahip. Birçok fonksiyon ve yeniliğe sahip FonPro ile BES için finansal analizler, risk analizleri ve en uygun fon dağılımı önerileri cepten kolayca takip edilebiliyor. FonPro fonksiyonunu yaklaşık 17 bin kullanıcının deneyimlediği bilgisi verildi.

Liderliğe 2019’da devam

Kuruca, 2019 hedeflerinin, mevcut BES’de 2015 yılında yakaladıkları fon büyüklüğü ve Otomatik Katılımda ise, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamındaki sektör liderliklerini güçlendirerek devam ettirmek olduğunu, hayat pazarında ise pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

AvivaSA BES’te liderliğini sürdürüyor

AvivaSA, 2019 ilk çeyrek sonuçlarına göre, mevcut BES ve Otomatik Katılımdaki sektör liderliğini sürdürdü.

30.04.2019 – Firma mevcut BES’te, 17,4 milyar TL’lik fon büyüklüğü, 810 bin katılımcı sayısı ve yüzde 19 pazar payına ulaştı. Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan AvivaSA ayrıca, geçen yılın aynı dönemine göre, fon büyüklüğünü yüzde 11 artırma başarısı gösterdi. Otomatik Katılımda ise,504 milyon TL fon büyüklüğü ve 622 bin çalışan sayısıyla, 2018 yılı ortasında yakaladığı, kamu hariç özel sektör kapsamında sektör liderliğini devam ettirdi. Firma geçen yılın aynı dönemine göre, fon büyüklüğünü yüzde 121, katılımcı sayısını ise yüzde 53 artırma başarısı gösterdi.

Hayat branşında ise, sektörün geleceği kabul edilen “serbest hayat” branşında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46’lık bir büyüme yakaladı. Bu oranın sektörün çok üzerinde bir rakam olduğu ifade edildi.

Mevcut BES fon büyüklüğü ve Otomatik Katılım katılımcı sayısı sektör lideri ve serbest hayat branşının en hızlı büyüyen firması AvivaSA, liderlik ve sürdürülebilir büyüme yolculuğuna devam ediyor.

Firma ilk çeyrekte ayrıca, “müşteri odaklı dijitalleşme” stratejisi çerçevesinde, sektörünün en gelişmiş mobil uygulaması AvivaSA Mobil ve uygulamanın FonPro fonksiyonuyla dikkat çekti.

Mevcut BES’de devam eden liderlik

Mevcut BES fon büyüklüğünde liderliklerini sürdürdüklerini belirten AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, konuyla ilgili şunları söyledi: “AvivaSA olarak, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 31 Mart 2019 tarihli verilerine verilere göre, mevcut BES’te 17,4 milyar TL’lik fon büyüklüğü, 810 bin katılımcı sayısı ve yüzde 19 pazar payıyla; fon büyüklüğü sektör liderliğimizi, kesintisiz bir şekilde 4 yıl boyunca sürdürdük. Ayrıca geçen yılın aynı dönemine göre, fon büyüklüğümüzü yüzde 11 artırma başarısı gösterdik. Sektörümüz ise, yine aynı verilere göre, fon büyüklüğünde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir artışla 91,3 milyar TL’ye ve katılımcı sayısında ise 6,8 milyon kişiye ulaştı.”

Otomatik Katılımda da liderlik devam ediyor

Otomatik Katılım verilerini de değerlendiren Kuruca, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamında liderliğini de devam ettirdiklerini vurgulayarak; “EGM’nin yine aynı tarihli verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 121 artışla, 504 milyon TL fon büyüklüğü ve yüzde 53 artışla, 622 bin çalışan sayısına ulaştık. Sektörümüz ise, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 124 artışla, 5,4 milyar TL fon büyüklüğüne ve yüzde 37 artışla, 5,2 milyon kişiye ulaştı.”

Serbest hayatta sektörün üstünde başarı

Hayat branşında ise, özellikle hayat sigortalarının geleceği kabul edilen “serbest hayat” branşında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46’lık bir büyüme yakaladıklarını ifade eden Fırat Kuruca, firma olarak tüm hayat ve ferdi kaza sigortası prim üretimlerinin üçte ikisini, kredi bağlantısız hayat sigortalarının oluşturduğunun ve bu oranın sektör ortalamasının çok üzerinde olduğunun altını çizdi. Kuruca ayrıca, bu yılın ilk çeyreğinde, hayat ve ferdi kaza pirim üretimlerinin, 71,5 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Sektörün en gelişmiş mobil uygulaması: AvivaSA Mobil

Müşteri ihtiyaç ve beklentileri gözetilerek tasarlanan kullanıcı odaklı deneyimiyle, dünyadaki yenilikçi teknoloji ve tasarım trendlerinin uygulandığı, ilk çeyreğin en önemli gelişmelerinden AvivaSA Mobil’in sektörde fark yaratan birçok fonksiyon ve yeniliği bir arada barındırdığını da vurgulayan Kuruca: “Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, sektörümüzün en gelişmiş mobil uygulaması AvivaSA Mobil’i geçen senenin sonunda hayata geçirdik. Müşterilerimiz AvivaSA Mobil ile Birikim, Poliçe ve Teminat detaylarını hızlı ve kolayca yönetebiliyor. Bireysel emeklilik müşterileri, yatırımlarını yönetmek, birikimlerinin getirisini artırmak veya hangi fonu alıp satacaklarına karar vermek gibi konularda genelde zorlanır. Müşterilerimizin bu ihtiyacından yola çıkarak FonPro’yu, başka bir ifadeyle Otomatik Fon Danışmanlığı fonksiyonunu geliştirdik. Müşterilerimiz, FonPro ile fon dağılımlarını görüntüleyebiliyor ve istedikleri şekilde fon değişikliği yaparak BES birikimlerine kolayca yön verebiliyor. AvivaSA Mobil’in yeni versiyonunun çalışmalarını da bitirmek üzereyiz. Bugüne kadar 94 bin aktif kullanıcı ve 190 bin indirme sayısına ulaştık. ” dedi.

Liderliğe 2019’da devam

Kuruca, 2019 hedeflerinin, mevcut BES’de 2015 yılında yakaladıkları fon büyüklüğü ve Otomatik Katılımda ise, 2018 yılı ortasında yakaladıkları, kamu hariç özel sektör kapsamındaki sektör liderliklerini güçlendirerek devam ettirmek olduğunu, hayat pazarında ise pazar payını büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

AvivaSA, BES’teki liderliğini sürdürüyor

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörünün lider şirketi AvivaSA, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 30 Eylül 2018 tarihli verilerine göre, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünde 17 milyar TL’ye, katılımcı sayısında ise 858 bin kişiye ulaştı. Firma, yüzde 19,5 pazar payıyla, 2015 yılında ulaştığı BES fon büyüklüğündeki sektör liderliğini sürdürüyor.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektör lideri AvivaSA Emeklilik ve Hayat,2018 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre fon büyüklüğünde yüzde 20 büyüme gösteren firma; EGM’nin 30 Eylül 2018 tarihli verilerine göre, 17 milyar TL fon büyüklüğü ve yüzde 19,5 pazar payıyla, 2015’te ulaştığı liderliğini sürdürüyor. AvivaSA’nın katılımcı sayısı ise, 858 bin kişiye ulaştı. Firmanın, dokuz aylık bireysel emeklilik net katkı payı 934 milyon TL olarak gerçekleşti.

Otomatik Katılım liderliği de devam ediyor

Otomatik Katılım uygulamasında ise, EGM’nin aynı tarihli verilerine göre oldukça iyi bir dokuz ay geçiren AvivaSA, 366 milyon TL fon büyüklüğü ve 586 bin katılımcı sayısına ulaştı. Firma bu alanda, 2018 yarıyılı sonu itibarıyla yakaladığı, kamu hariç özel sektör kapsamında, katılımcı sayısındaki sektör liderliğini devam ettirdi.

Serbest hayat branşında dikkat çekici büyüme

Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan firmanın, Eylül 2018 sonu itibarıyla, hayat ve ferdi kaza prim üretimi ise; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 büyüme ile 415 milyon TL’ye ulaştı. AvivaSA, özellikle hayat sigortalarının geleceği kabul edilen “serbest hayat” branşındaki yüzde 53’lük büyüme başarısıyla dikkat çekiyor.

Sektörün geleceğini, “müşteri odaklılık” ve “dijitalleşme” şekillendirecek

BES ve hayat sigortası sektörünün, uzun yıllara dayalı müşteri bağlılığına özellikle dikkat çeken AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca: “Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerle, insanoğlunun yaşam süresi, yaşam kalitesi, beklentileri artıyor ve değiştiriyor. Ve bu gerçek, sigorta ve emeklilik ürünlerine olan ihtiyacı çok daha hayati kılıyor. 18 yaş ile 90 yaş aralığında her insana dokunabileceğimiz ürünlerimiz var. Başka hiç bir sektör, ürün ya da hizmet bu kadar uzun soluklu değil. Tam bu noktada, “müşteri odaklılık” kavramı çok daha fazla önem kazanıyor. Sektörümüzün geleceğini, müşteri odaklı bakış açısı ve dijitalleşme belirleyecek. Bu öngörüyle, geçen seneyi insana ve kültüre yatırım yılı ilan etmiştik ve iş yapış şeklimizden, fiziki ofis ortamlarımıza kadar, insan merkezli bir dönüşüm geçirdik.” şeklinde konuştu.”

Anne babaların, çocuklarının eğitimi için birikim yapma eğilimlerini araştırdık

Müşteri odaklı yaklaşımlarına ilişkin güncel ve sosyal fayda içeren bir örnek de paylaşan Kuruca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşteri odaklı stratejimizin en somut ve güncel örneklerinden birisini, yakın bir zaman önce gerçekleştirdiğimiz, ‘Anne Babaların Eğitim Gündemi’ araştırmamızla verdik. Araştırmamızda, 15 yaşın altında çocuğu olan anne babaların, eğitim konusunda ihtiyaçlarını, eğilimlerini ve düşüncelerini anlama, çocuklarının eğitim ihtiyaçları için tasarruf ve/veya birikim yapma eğilimlerini ve eğitim-hayat sigortası ürünleri farkındalık düzeylerini gözlemleme fırsatı bulduk. Anne-babaların yüzde 44’ünün, «çocuklarının eğitimi için birikim yapması» ve bu birikim araçlarında BES’in de olması sonucu bizi sevindirdi. 1-5 yaş arası çocuğu olan anne-babaların birikim yapma düzeyi %64’e kadar yükselirken, 10-15 yaş arası çocuğu olan anne-babalarda %36’ya kadar düşüyor. Bu oranı hızla yukarı çıkarmamız gerekiyor, çünkü çocuklarımızın geleceği için eğitimin önemi yadsınamaz.”

Kuruca, AvivaSA olarak, müştreri odaklı yaklaşımları, dijital yatırımları ve serbest hayat ürünlerine verdikleri önem sonucu; sektör liderliklerini 2019’a da taşıyacaklarına emin olduklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

AvivaSA, BES’teki liderliğini Otomatik Katılıma da taşıdı…

AvivaSA liderliği bırakmıyor

05.08.2018 – Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörünün lider şirketi AvivaSA, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 30 Haziran 2018 tarihli verilerine göre, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünde 15,8 milyar TL’ye, katılımcı sayısında ise 870 bin kişiye ulaştı. Firma, BES fon büyüklüğündeki sektör liderliğini, yüzde 19,5 pazar payıyla, 2015 yılından beri aralıksız sürdürüyor. Otomatik Katılımda ise, 2018 ilk yarıyılı sonu itibariyle, kamu hariç özel sektör kapsamında, katılımcı sayısında sektör liderliğine ulaştı.

Bireysel emeklilik fon büyüklüğünde sektör lideri AvivaSA Emeklilik ve Hayat,2018 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre fon büyüklüğünde yüzde 17,2 büyüme gösteren firma; EGM’nin 30 Haziran 2018 tarihli verilerine göre 15,8 milyar TL fon büyüklüğü ve yüzde 19,5 pazar payı ile liderliğini sürdürüyor.

AvivaSA’nın katılımcı sayısı ise, 870 bin kişiye ulaştı. Firmanın, ilk yarıyıl bireysel emeklilik net katkı payı 727 milyon TL olarak gerçekleşti.

Otomatik Katılım uygulamasında ise, EGM’nin 30 Haziran 2018 tarihli verilerine göre oldukça iyi bir yarıyıl geçiren AvivaSA, 286 milyon TL fon büyüklüğü ve 469 bin katılımcı sayısına ulaştı.

Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan firmanın, Haziran 2018 sonu itibarıyla; hayat ve ferdi kaza prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 büyüme ile 238 milyon TL’ye ulaştı.

BES’teki başarı, Otomatik Katılımda da Sürüyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, böylesine zorlu bir sektörde 2015 yılından bu yana sektör lideri olmanın, sürdürülebilir büyüme yolculuğunda emin adımlarla ilerlemelerinin en önemli göstergesi olduğunu belirterek; “Otomatik Katılımda ise, 2018 ilk yarıyılı sonu itibarıyla, kamu hariç özel sektör kapsamında, katılımcı sayısında sektör liderliğine ulaştık. Temmuz başında, on binlerce sayıda, 10-49 arası çalışanı olan şirketin dahil olacağı 5. faz başladı ve 2019 yılında ise, son fazda, 5-9 çalışanı olan, çok daha fazla sayıda işletme sisteme dahil olacak. Kısacası buradaki işletme sayısı büyüklükleri, bu işletmelere fiziki olarak ulaşmayı pek mümkün kılmıyor ve tam bu noktada dijitalleşmenin önemi devreye giriyor. AvivaSA olarak biz bu alandaki rekabete hazırız. ” dedi.

Sektörün geleceğini “müşteri odaklılık” ve “dijitalleşme” şekillendirecek

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Fırat Kuruca, sözlerinin devamında, “müşteri odaklı dijitalleşmenin” öneminin altını çizerek şunları söyledi: “Tıpta ve teknolojideki gelişmeler sayesinde insan ömrü uzuyor, yaşam kalitesi artıyor. Şu an Türkiye’de ortalama ömür 78 yıldır. İnsan ömrü uzadıkça ve yaşlandıkça sigorta ve emeklilik ürünlerinin gerekliliği daha da ortaya çıkıyor. 18 yaşından 90 yaşına kadar her insana dokunabileceğimiz ürünlerimiz var. Hiç bir ürün ya da hizmet bu kadar uzun soluklu değil. Tam bu noktada, “müşteri odaklılık” kavramı çok daha önem kazanıyor. Sektörümüzün geleceğini, müşteri odaklı bakış açısı ve dijitalleşme belirleyecek. Biz de bu çerçevede, AvivaSA olarak sunduğumuz dijital çözümlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. “Teknolojik gelişmelere paralel olarak artan müşteri beklentilerine uygun ürün ve hizmetleri sunmak, ihtiyaç duydukları anda ve tercih ettikleri kanallardan müşterilerimizin yanında olabilmek için dijital dönüşüme ve teknolojiye yatırımlarımız devam edecek.” dedi.

2018 ve sonrasında da liderliğe devam

AvivaSA’nın bu yılki hedeflerine de değinen Kuruca, sözlerine şöyle tamamladı: “BES fon büyüklüğündeki liderliğimizi bu yıl da sürdürmeyi hedefliyoruz. Otomatik Katılımda da şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz başarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Hayat sigortaları tarafında ise, bütün koruma branşlarında pazar payımızı artırma hedefimiz var. Özellikle hayat ürünlerinde, yenilikçi ve farklı yaklaşımımız ve müşteri ihtiyaçlarına uygun ürünlerle, serbest hayat ürünleri pazarında ciddi anlamda pazar payı kazanmayı hedefliyoruz.”

Avivasa Emeklilik AVISA Hisse Analiz ve Yorumları