Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Anadolu Motor...

Anadolu Motor, Türkiye Pazarına 2 Yeni Ürün Sunmaya Hazırlanıyor

Anadolu Motor, yeni Honda akülü çim biçme makinesini ve robotunu Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor

25.07.2019 – Honda, akülü çim biçme makinesi ve çim biçme robotu Miimo’nun daha küçük modelini 2020’de satışa sunarak Çim ve Bahçe Grubu’nu yeniliyor.

Honda, sınıfının lideri IZY serisinden yola çıkarak geliştirdiği, üst sınıf yeni iki modelini piyasaya sürerek akülü çim biçme makinesi pazarına gireceğini açıkladı. IZY ile aynı kalite, standart ve geleneksel tarzı taşıyan HRG416XB ve HRG466XB ‘IZY-ON’ modelleri, zorlu koşullarda bile 4,5Nm ve 6Nm tork ile olağanüstü performans sunuyor. Optimum verimlilik ve sadece 91dB (A) gibi düşük gürültü düzeyi için her iki model de yeni fırçasız motorla tasarlandı. Daha büyük HRG466 modeli ise akülü çim biçme makinesi pazarında bir ilk olan, istenildiği zaman açılabilen veya kapatılabilen malçlama (toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen bir materyalle örtülmesi) özelliğini taşıyor.

Yeni akülü modellere güç sağlamak için Honda, ‘Evrensel Batarya Sistemi’ni oluşturan üç batarya (4Ah, 6Ah ve 9Ah) seçeneği sunuyor; ayrıca bataryayı zorlu koşullarda ve uzun süreli kullanımlarda bile serin tutmak için sınıf lideri ‘Thermo-Smart’ kontrol teknolojisini kullanıyor. Batarya ve elektronik teknolojisinde uzman Bosch tarafından tedarik edilen yüksek performanslı ve uzun ömürlü bu bataryalar, ağır bahçe işleri için 45A akım ve IP56 standardına göre, tamamen hava koşullarına dayanıklı profesyonel sınıf 9Ah modeli ile yüksek performans ve uzun ömür sağlıyor.

Honda Motor Avrupa Ürün Yönetimi Başkanı Mick Horsfall: “Çim biçme makineleri kesinlikle Honda Çim ve Bahçe Grubu’nun özüdür ve güçlü olduğumuz alandır. Pazarda 40 yıldan uzun bir süredir standardı belirlemeye devam ediyoruz. Artık akülü ürünlere ve akü teknolojisine gittikçe daha fazla ilgi gösteren müşterilerimiz için benzinli ve robotik çim biçme makinesi serilerimizin yanı sıra, benzinli motor gücüne kıyasla hiçbir noktada ödün vermeyecek kadar ileri düzeyde olan akü teknolojisini birinci sınıf modellerle sunmamız bizim için çok önemliydi.” diyerek bu pazarda iddialı olduklarını paylaştı.

Yeniliklere devam edeceğini açıklayan Honda, 2020’de çit biçme, tırpan ve yaprak üfleyiciden oluşan yeni akülü seriyi tanıtacak. Honda’nın yakında tanıtılacak akülü çim biçme makinesi serisinde de kullanılacak aküler, benzinli motor gücüyle daha fazla ilişkili güç, performans ve ek olarak kullanım kolaylığı ve rahatlık sunacak. Yeni el aletleri ürün yelpazesinin kullanım ağı; evrensel batarya sisteminin genişlemesi ile artacak.

Honda’nın, akülü çim ve bahçe ürünleri pazarına girmesinde, müşteri tercihleri ve akü teknolojisindeki gelişmeler etkili oldu. Bununla birlikte Honda, müşterilerinin ihtiyaç ve tercihleri doğrultusunda mümkün olan en geniş ürün seçeneği ile benzinli ürünleri de sunmaya devam edecek.

Gelecek yıl, Honda HRM40’ın tanıtımıyla robotik çim biçme makinesi Miimo’ya yeni bir modelin de ekleneceğini göreceğiz. 400 metrekareye kadar olan küçük bahçeler için tasarlanan yeni Miimo daha kolay kullanım ve bağlantı için akıllı özellikler içerecek.

Honda’nın çim traktörü modelleri, GCV530 ve yeni ticari sınıf GXV690 motorların yanı sıra, daha fazla konfor sağlayacak özelliklerle 2020’de yenilenecek. En son yenilikler arasında dört vites seçeneğine sahip hız sabitleme sistemi, tam renkli LCD ekran ve kolçaklı yeni tasarım yüksek arka koltuk bulunacak.

Son olarak Honda, hafif, sağlam, çok yönlü ve teknolojik olması ile bilinen, saygın IZY ürün yelpazesine yenilik getirmeye devam edecek. Gelecek sezonda, üç farklı kesici tabla boyutu seçeneğine sahip, dokuz benzinli yeni model, yeni dört zamanlı Honda GCV motorla pazara sunulacak.

Honda’nın yeni çim ve bahçe ürünleri, 2020’de Avrupa ile eş zamanlı olarak Anadolu Motor’un Türkiye genelindeki bayilerinden temin edilebilecek.

Anadolu Motor Hakkında

Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu Motor, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle sektörün öncü firmalarındandır. Lombardini lisansı ile başlayan motor üretimini kendi markası “ANTOR”la devam ettiren Anadolu Motor, aralarında İtalya’nın da bulunduğu 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Anadolu Motor, üretimini yaptığı ANTOR markalı motorların yanı sıra, üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği çapa makineleri, motopomplar, benzinli ve dizel motorlu jeneratörleri kapsayan geniş ürün portföyünü ANTRAC markası ile sunarken HONDA Güç Ürünleri, HONDA MARINE dıştan takma deniz motorları ve LOMBARDINI dizel motorların da distribütörlüğünü sürdürmektedir.

2017 yılında Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors ortaklığı ile kurulan Anadolu Landini firması ise hem Landini markalı traktörlerin distribütörlüğünü, hem de 50-80 beygir gücü arasındaki modellerin Türkiye’deki üretimini gerçekleştirmektedir.

Anadolu Motor, traktör ve güç ürünlerine yönelik geniş yedek parça portföyünü de ANPA markası ile müşterilerine sunmaktadır.

İleri teknolojiyi kullanarak müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Anadolu Motor Türkiye’nin 81 ilinde 200 bayi ve 400 anlaşmalı servis ile hizmet vermektedir

 

Anadolu Landini Yerli Üretim Serisini Görücüye Çıkardı

13.03.2019 – Anadolu Landini, 19-23 Mart tarihleri arasında 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’ndaki standında yerli üretim Globe serisi ve ithal traktörlerini çiftçilerin beğenisine sunuyor.

Anadolu Motor ve İtalyan traktör üreticisi Argo Tractors’ün %50-%50 ortaklığı ile kurulan Anadolu Landini, Şekerpınar tesislerinde ürettiği 50 – 80 beygir aralığındaki dört modelden oluşan Globe serisinin tüm modellerini Konya Tarım Fuarı’nda sergiliyor. 

Anadolu Landini Genel Müdürü Yutkun Tok; gerek yüksek ziyaretçi sayısı gerekse ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Konya Tarım Fuarı’nda bu yıl da çiftçilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Konya Tarım Fuarı’nın geçtiğimiz sene Landini Globe modelinin tüm serisinin ilk defa tanıtımının yapıldığı fuar olarak kendileri için ayrı bir önemi olduğunu sözlerine ekleyen Tok şöyle devam etti;

3 Silindirli 4 Modeli Olan Globe Serisi Türkiye İçin Tasarlandı

“Anadolu Grubu Türk ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım sektörünün gelişiminde aktif rol almak amacıyla yatırımlarına devam etmektedir. 135 yıllık traktör üreticisi Argo Tractors ve Anadolu Motor ortaklığıyla kurulan Anadolu Landini’nin öncelikli hedefi yerli üretim ile traktör pazarında daha etkin bir oyuncu haline gelerek pazar payını artırmaktır. Bu doğrultuda dünyada sadece Kocaeli Şekerpınar tesislerimizde 3 silindire sahip motorlarla ürettiğimiz dört yeni modelden oluşan Globe serisi traktörlerimizin üretimine hız kesmeden devam edeceğiz. Türkiye şartlarına göre özel tasarlanmış, tarla ve bahçe tarımında çiftçilerin en fazla ihtiyaç duyduğu 50-80 beygir gücündeki Landini’nin üstün performanslı yerli üretim Globe serisinin tüm modellerini Konya’da sergileyeceğiz.” dedi. 

Anadolu Landini olarak ürettikleri Globe serisini yurtiçi satışının yanı sıra yurtdışı pazarlara da ihraç ettiklerini belirten Tok, “Yerli üretim gücümüzü kullanarak pazardaki hakimiyetimizi artırırken, global iş ortaklıklarımız sayesinde Türk çiftçisinin hayatını kolaylaştıran ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Yerli üretim ile hem istihdam ve kapasite kullanımı sağlarken hem de elde edeceğimiz ihracat gelirleriyle de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi. Tok ayrıca, Landini traktörlerinin düşük yakıt tüketimi ve sağlamlığı ile çiftçilerin beğenisini kazanan, dostlarına tavsiye edecekleri kadar memnun kalıp güven duydukları bir marka olduğunu belirterek; “Anadolu Landini olarak çiftçilerimizin satış ve satış sonrası hizmetleri ile güvenebileceği en yakın iş ortağıyız” diye sözlerini tamamladı.

Anadolu Landini Hakkında

Anadolu Landini Traktör Üretim ve Pazarlama A.Ş., 2017 yılında Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors firmalarının ortaklığı ile kuruldu. Anadolu Motor; Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle sektörün öncü firmalarındandır. Anadolu Motor, üretimini yaptığı Antor markalı motorların yanı sıra, üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği çapa makineleri, motopomplar, benzinli ve dizel motorlu jeneratörleri kapsayan geniş ürün portföyünü Antrac markası ile sunarken Honda Güç Ürünleri, Honda Marine dıştan takma deniz motorları ve Lombardini dizel motorların da distribütörlüğünü sürdürmektedir.

Argo Group’a bağlı şirketlerden biri olan Argo Tractors, 135 yıllık traktör üretim deneyimine ve portföyündeki Landini, McCormick ve Valpadana markaları ile yıllık 22,000 birimi aşan traktör üretim kapasitesine sahiptir. Traktör alanında dünyanın en önemli oyuncularından biri olan Argo Tractors, İtalya’da yer alan toplam 5 tesisinde üretim yapmaktadır. ARGE ve mühendislik bölümleri şirket merkezinde bulunan Argo Tractors, yüksek performanslı ve sağlam traktör üretimi için fabrikalarını ileri teknoloji ve kalite kontrol sistemiyle donatmıştır. Argo Tractors, bugün 35- 310 beygir aralığındaki traktörleriyle açık araziden meyve bahçelerine ve bağcılığa kadar çok geniş bir yelpazede tarım sektörüne katkı sağlamaktadır.

2012 yılından bu yana Landini traktörlerin Türkiye distribütörlüğü Anadolu Motor tarafından yürütülürken, 2017’deki ortaklık anlaşmasına istinaden traktör satış ve üretim faaliyetleri Anadolu Landini şirketine devredilmiştir.

Anadolu Landini, Globe serisinin 50-80 beygir gücü arasındaki dört farklı modelini sadece Türkiye’de, Şekerpınar tesisinde üreterek, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda satışa sunmaktadır. Portföyde bulunan diğer serilerin İtalya’dan ithalatına devam eden Anadolu Landini, bu serilerden Rex, Powerfarm ve 5H’ı 2019 yılı içerisinde yerlileştirmeyi hedeflemektedir.

Çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için performansı yüksek, güçlü ve kaliteli tarım makinelerini sunan Anadolu Landini, güçlenen bayi ve servis ağı ile Anadolu’nun her yerinde çiftçilerin yanında.

 

 

Anadolu Motor İtalyan Landini Traktörlerini Artık Türkiye’de Üretecek

21.09.2017 – Anadolu Grubu, otomotiv sektöründeki faaliyetlerini traktör yatırımıyla genişletiyor. Grubun 50 yıl önce kurulan iştiraki Anadolu Motor, 135 yıllık traktör şirketi İtalyan Argo Tractors ile ortaklık anlaşmasına istinaden Anadolu Landini ismi ile yeni bir şirket kurarak traktör üretimine başlama kararı aldı. Uzun yıllardır Landini markasının Türkiye distribütörü olan Anadolu Motor, Argo Tractors ile birlikte 50-75 beygir arası yeni modelleri Türkiye’de üretecek.

Anadolu Grubu ve iştiraklerinin yatırım yapacağı Anadolu Landini ortaklığında ilk yıl bin adet traktör üretilmesi planlanıyor. Anadolu Motor’un Şekerpınar’daki modern tesislerinde üretilecek olan traktörler, 3 silindirli ve 50-75 beygir gücünde motorlara sahip olacak.

Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, son yıllarda özellikle otomotiv alanında büyük sanayi yatırımlarına imza attıklarını belirterek; “Türkiye pazarının ihtiyaçlarını iyi analiz ettiğimize ve her zaman doğru işbirlikleri yaptığımıza inanıyoruz. Isuzu’dan sonra şimdi de Argo Tractors ile önemli bir dünya markası olan Landini traktörleri 14 milyon TL’lik başlangıç sermayesi ile ülkemizde üretmeye başlayacağız. Bu işbirliği ekonomimize ve çiftçimize büyük katkı sağlayacak ”dedi.

İtalyan Argo Tractors ile yapılan anlaşmanın Anadolu Motor’un “Tarım endüstrisinin teknoloji firması” olma misyonunun önemli bir göstergesi olduğunu belirten Koçak, “Hedefimiz Anadolu Motor’un dünyada en son gelişmeleri Türkiye’ye getiren, uygulayan bir firma olması. Bunu hem üretimle hem de yurt dışında yapacağımız işbirliklerini artırarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Motor Genel Müdürü Serkan Eriş ise tarım sektörüne verdikleri önemi belirterek Anadolu Motor olarak yarım asırdır gerek motor üretimi gerekse Landini, Honda gibi küresel markaların distribütörlüğünü yaparak Türk çiftçisine modern ve ileri teknoloji ürünleri sunuyoruz. Uzun yıllardır distribütörlüğünü yaptığımız Landini traktörlerini ülkemizde üretmeye başlayacağımız için çok heyecanlıyız. Bahçe ve tarla tarımına uygun dört yeni modelden oluşan bir serinin üretimine başlayacaklarını belirten Eriş, “Traktörlerimiz 3 silindirli, 50 – 75 beygir gücüne sahip olacak. Beş yıl sonunda 6 bin traktör üretmeyi planlıyoruz. Ürettiğimiz traktörleri sadece Türkiye’de değil dış pazarlara da sunarak ihracat gücümüzü arttıracağız. Bunun ile birlikte İtalya’dan ithal ettiğimiz diğer modellerin satışına devam edeceğiz ”dedi.

Anadolu Motor’un tarım alanındaki gelecek hedeflerine de değinen Eriş, “Anadolu Motor olarak, ürün portföyümüzü daha güncel teknolojilerle genişletmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Örneğin dünyada ilk kez otomatik şanzımanlı çapa makinesini kendi Ar-ge ekibimizle geliştirerek çiftçilerimizin hayatını kolaylaştırdık. Güçlü markalarımız, kaliteli servis anlayışımız ile yurtiçi ve yurt dışı pazarlarda müşterilerimizin daima yanındayız.

 

Anadolu Grubu Holding AGHOL Hisse Yorumları