Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Anadolu Isuzu...

Anadolu Isuzu’dan Letonya’ya Toplam 21 Grand Toro ve Turkuaz Midibüs Teslimatı

13.06.2022 – Dünya pazarlarında büyümesini sürdüren Anadolu Isuzu, Letonya’ya 21 Isuzu Grand Toro ve Turkuaz midibüsün teslimatını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, uluslararası pazarlardaki satışlarını artırmaya devam ediyor. Anadolu Isuzu, Letonya’ya 4’ü Grand Toro, 17’si Turkuaz olmak üzere toplam 21 aracın teslimatını gerçekleştirdi. Servis ve taşımacılık alanında kullanılacak olan araçların satış ve teslimatı, Anadolu Isuzu’nun Letonya distribütörü UAB Salocai Ir Partneriai tarafından gerçekleştirildi. 15 yılı aşkın bir süredir Letonya pazarında faaliyet gösteren Anadolu Isuzu, bu teslimatla birlikte Letonya, Litvanya ve Estonya’dan oluşan Baltık ülkelerine bugüne kadar teslim ettiği araç sayısı toplam 600’e ulaştı.

Anadolu Isuzu, yaygın distribütör ve servis yapılanmasının yanı sıra satış sonrası destek alanındaki başarılarıyla da yurtdışı pazarlarda giderek daha fazla tercih ediliyor. Anadolu Isuzu, Çayırova’daki fabrikasında “Terzi Usulü İmalat” modeli ile araçları müşterilerinin isteğine göre, özel donanımlarla üreterek teslim ediyor. Yurt dışında yeni pazarlara açılırken mevcut pazarlardaki varlığını da güçlendirmeye devam eden Anadolu Isuzu halihazırda 45 ülkeye ihracat yapıyor.

Isuzu Grand Toro kısa ve orta mesafe taşımacılıkta ideal araç

Anadolu Isuzu’nun orta boy otobüs segmentindeki modeli Isuzu Grand Toro, Euro6-E emisyon standartlarına uygun motoru ile yüksek performansı ve düşük emisyon avantajını bir arada sunuyor. Yüksek manevra kabiliyeti ile özellikle kısa ve orta mesafeli servis, turistik ve havaalanı taşımacılığı gibi alanlarda öne çıkan Grand Toro modeli, 37 koltuğa varan kapasitesi, ferah iç hacmi ve geniş bagaj kapasitesi ile büyük otobüslerin yeterince etkin ve verimli olmadığı kısa ve orta mesafe taşımacılık ihtiyacına yanıt veriyor. Anadolu Isuzu’nun yeni tasarım dilini de temsil eden Grand Toro 2021 yılında İtalya merkezli BIG SEE Awards tasarım ödülleri organizasyonunda ‘Ürün Tasarımı’ alanında Mobilite kategorisinde ‘Silver A’ ödüle layık görüldü.

Isuzu Turkuaz servis taşımacılığında yükselen tercih

Anadolu Isuzu’nun özellikle servis taşımacılığı alanında Türkiye’de olduğu gibi yurtdışı pazarlarda da öne çıkan modelleri arasında yer alan Isuzu Turkuaz, yüksek yolcu kapasitesi, üstün manevra yetenekleri, ferah iç hacmi, ve geniş bagaj olanakları ile beğeni topluyor.

Isuzu Turkuaz, 7,7 metre uzunluğu, 190 PS gücündeki yüksek performanslı ve dayanıklı motoru, otomatik Isuzu şanzımanı ile servis, turizm ve okul taşımacılığı için ideal çözüm niteliğinde. Yüksek yolcu kapasitesi, üstün manevra yetenekleri, ferah iç hacmi ve geniş bagaj olanakları ile rekabette öne çıkan Isuzu Turkuaz, çift cam izolasyonu ve ön ısıtıcı ekipmanıyla soğuk iklimlerde kullanım için de uygun. Otomatik yangın söndürme sistemleri ile tamamen güvenli bir ulaşım aracı olan Isuzu Turkuaz, üç nokta emniyet kemerine sahip 45 öğrenci koltuğu ve hostes koltuğu ile güvenli, yüksek taşıma kapasitesi sunuyor.

 

Anadolu Isuzu’dan Hırvatistan Pazarına 12 Adet Kendo/Interliner Otobüs İhracatı

06.04.2022 – Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Doğu Avrupa’nın önemli pazarlarından Hırvatistan’a 12 adet Kendo/Interliner otobüsün teslimatını gerçekleştirdi.

2021 yılında rekor ihracat rakamlarına imza atan Anadolu Isuzu, yeni yıldaki hedefleri doğrultusunda yurt dışında yeni pazarlara açılırken mevcut pazarlardaki varlığını da güçlendirmeye devam ediyor. Anadolu Isuzu, son olarak Doğu Avrupa bölgesinin önde gelen pazarlarından olan Hırvatistan’a 12 adet Kendo/Interliner otobüsün teslimatını gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 yıldır Hırvatistan’da aktif faaliyetlerini sürdüren Anadolu Isuzu’nun bugüne kadar bu ülkeye ihraç ettiği araç sayısı 250’ye ulaştı. Anadolu Isuzu’nun teslimatını gerçekleştirdiği otobüsler özellikle turizm taşımacılığı alanında güçlü bir pazar konumunda olan Hırvatistan’ın farklı şehirlerinde toplu taşıma ve şehir içi ulaşım alanında kullanılacak.

Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu konuyla ilgili açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

“Anadolu Isuzu olarak 2022 yılına ilişkin şirket hedeflerimiz doğrultusunda yurt dışında yeni pazarlara açılırken mevcut pazarlardaki varlığımızı da güçlendirmeye devam ediyoruz. Şekerpınar’daki tesislerimizde, modern kentlerin en güncel talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirip ürettiğimiz Kendo/Interliner modelimiz özellikle Avrupa pazarlarında büyük bir ilgi görüyor. Üstün özellikleri ve özgün, yenilikçi aerodinamik tasarımıyla bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok prestijli ödüle layık görülen Kendo/Interliner ürün ailemizin ihracat rakamlarını daha da yükseltmeye devam edeceğiz.”

Kendo/Interliner, modern ulaşım ihtiyaçlarına çözüm getiriyor

Anadolu Isuzu’nun Hırvatistan’a teslimatını gerçekleştirdiği Kendo/Interliner 12.3 modeli yüksek motor gücü, tam otomatik şanzımanı ile engel tanımıyor, yolcusuna ve sürücüsüne ulaşımda konfor sunuyor. Geniş bagaj kapasitesi ile öne çıkan Kendo/Interliner, 12.3 metre uzunluğu, yüksek manevra kabiliyeti, 59 yolcu koltuğu kapasitesi ve ayakta yolcu taşıma özelliği ile işletmecisine yüksek katkı sağlıyor. Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge merkezinde geliştirilen ve akıllı güvenlik sistemlerine sahip olan Kendo/Interliner, sürücü ve sürüş puanlama sistemi gibi gelişmiş özellikleri, farklı sürüş modları ve düşük yakıt tüketimi ile segmentinde öne çıkıyor. Yenilikçi aerodinamik tasarımı ile beğeni toplayan Kendo/Interliner 12.3, özgün tasarımıyla da yurt içinde ve dışında önemli ödüller aldı. Akılcı ve göz alıcı tasarım özellikleri ile segmentine öncülük eden Kendo / Interliner 12.3 modeli, 2021 yılında Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri yarışmasında Ulaşım Araçları kategorisinde İyi Tasarım Ödülünü ödülünü kazandı. Kendo / Interliner 12.3 ayrıca 2020 yılında İtalya merkezli tasarım yarışması A’ Design Award yarışmasında ‘Gold A’ Design ödülüne; Avrupa’da yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen tasarım yarışması BIG SEE Awards 2021’de Ürün Tasarımı kategorisinde ödüle layık görüldü

2021’de Midibüs-Otobüs İhracatını %113 Artıran Anadolu Isuzu, Midibüste 18. Kez ‘İhracat Şampiyonu’ Oldu

11.02.2022 – Ürettiği yenilikçi modellerle dünyanın beğenisini toplayan Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2021 verilerine göre midibüs segmentinde 18. kez  “İhracat Şampiyonu” oldu. Aynı dönemde Türkiye’nin toplam midibüs ve otobüs ihracatı içindeki payını %17,2’ye çıkaran şirket, ihracat geçmişindeki en yüksek seviyeye ulaştı. 

Anadolu Isuzu’nun sadece midibüs ihracatındaki payı ise %52’ye ulaştı.  

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlardaki başarısını yükselen satış ve teslimat rakamları ile 2021’de de yeni rekorlarla perçinlemeye devam etti. Ticari araç segmentindeki üretimini pandemi koşullarında da hız kesmeden sürdüren ve bu dönemde mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirirken yeni pazarlara açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2021 verilerine göre midibüs segmentinde 18. kez  “İhracat Şampiyonu” oldu. Ayrıca bu dönemde Türkiye midibüs ve otobüs segmenti ihracatı içindeki payını %17,2’ düzeyine kadar çıkaran şirket, bu değerle ihracat geçmişindeki en yüksek seviyeyi yakaladı. Sadece midibüs segmentindeki ihracata bakıldığında Anadolu Isuzu’nun payı %52 seviyesine ulaştı. Sadece otobüs segmentinde ise Anadolu Isuzu’nun ihracattaki payı %10 olarak gerçekleşti.

“Sektördeki düşüşe karşın rekor ihracat artışı”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak 2021 yılında yakaladığımız ivmeden ve özellikle ihracatta elde ettiğimiz başarılardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Geride bıraktığımız yıl midibüs segmentinde ihraç ettiğimiz araç sayısı en yakıt diğer ihracatçı firmanın 4 katı olarak gerçekleşti. Söz konusu sonuç doğrultusunda, bu segmentte şirketimiz için artık geleneksel hale gelen ‘İhracat Şampiyonluğu’nu 18. kez elde etmeyi başardık. Toplam otobüs ihracatında yüzde 10’luk paya ulaşarak bu segmentte de önemli bir başarı elde ettik. Ülkemizin dünyanın otobüs üretim merkezi konumunda olduğu hesaba katıldığında bunun ne kadar önemli bir başarı olduğu daha net biçimde görülecektir. Türkiye’den yapılan toplam otobüs ve midibüs ihracatı 2021’de sektör genelinde %24 oranında düşerken, Anadolu Isuzu olarak aynı dönemdeki adet bazlı ihracatımızı %113 oranında arttırdık. Bu açıdan 2021 yılı, 2008 ve 2019’un ardından ihracat tarihimizdeki en iyi üçüncü yılımız oldu. Anadolu Isuzu olarak üreterek, ihracat yaparak Türkiye’nin ekonomisine nitelikli, çok yönlü katkılarda bulunmaya devam edeceğiz.”

Sürdürülebilirlik odaklı üretim 

Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında üretim kalitesini daha da yükseltme hedefi ile başlattığı Akıllı Fabrika projesinin ilk fazını başarıyla tamamlayan Anadolu Isuzu’nun, çevre dostu, sessiz, konforlu, güvenli ve modern otobüs ve midibüsleri dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği yenilikçi ve çevreci otobüs ve midibüsler, dünyanın birçok şehrindeki belediyelerin ve ulaşım alanında faaliyet gösteren işletmecilerin güncel ihtiyaç ve taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Anadolu Isuzu, halihazırda tamamen elektrikli ve %100 Biogas uyumlu CNG motorlu çevreci araçlar da dahil olmak üzere otobüs ve midibüs segmentinde 12 farklı model ve  toplam 47 farklı versiyonun üretimini ve ihracatını gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok prestijli ödülün sahibi olan Anadolu Isuzu, son olarak geçtiğimiz aylarda Kendo/Interliner 13 CNG modeli ile Sustainable Bus Award organizasyonu kapsamında, 7 Avrupa ülkesinden oluşan jüri tarafından “Yılın Sürdürülebilir Otobüsü 2022” ödülüne layık bulundu.

Anadolu Isuzu’dan Rekor İhracat Başarısı

26.11.2021 – Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda başarılarını yeni rekorlarla sürdürüyor. Otobüs ve midibüs segmentinde ürettiği yenilikçi modellerle dünyanın beğenisini toplayan Anadolu Isuzu, 2021 yılının Ocak-Ekim döneminde 686 adet otobüs ve midibüs ihraç etti. Anadolu Isuzu bu performans ile otobüs ve midibüs segmentinde 30 yıla yaklaşan ihracat başarılarında bir rekora daha imza attı, pazarda yaşanan düşüş trendine rağmen dikkat çekici bir büyüme ivmesi yakalamayı ve pazar payını artırmayı başardı.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlardaki başarısını yükselen satış ve teslimat rakamları ile yeni rekorlarla perçinlemeye devam ediyor. Ticari araç segmentindeki üretimini pandemi koşullarında da hız kesmeden sürdüren ve bu dönemde mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirirken yeni pazarlara açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, 30 yıla dayanan otobüs ve midibüs ihracat tarihindeki aylık bazda en yüksek ihracat cirosu rekorunu Eylül 2021’de kırdı. Şirketin ihracat satışlarındaki büyüme Ekim ayında da devam etti. Otobüs ve midibüs ihracatındaki genel düşüş trendine rağmen, Anadolu Isuzu, zorlu pandemi koşullarında pazar payını artırmayı ve dikkat çekici bir büyüme ivmesi yakalamayı başardı.

Pandemi döneminin en başından itibaren gerekli önlemleri alarak üretimini kesintisiz sürdüren Anadolu Isuzu, 2021 yılının Ocak-Ekim arası döneminde ihracatını gerçekleştirdiği 686 otobüs ve midibüs ile bu segmentte en çok araç ihraç eden üçüncü marka oldu. Otobüs kategorisinde 285 aracın ihracatını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, midibüs kategorisinde ise 401 araç ihracatıyla hem kendi rekorunu tazeledi hem de liderliğini devam ettirdi.

Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında üretim kalitesini daha da yükseltme hedefi ile başlattığı Akıllı Fabrika projesinin ilk fazını başarıyla tamamlayan Anadolu Isuzu’nun çevre dostu, sessiz, konforlu, güvenli ve modern otobüs ve midibüsleri dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği yenilikçi ve çevreci otobüs ve midibüsler, dünyanın birçok şehrindeki belediyelerin ve ulaşım alanında faaliyet gösteren işletmecilerin güncel ihtiyaç ve taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Anadolu Isuzu, halihazırda tam elektrikli ve CNG’li araçlar da dahil olmak üzere otobüs ve midibüs segmentinde 12 farklı model ve  toplam 47 farklı versiyonun üretimini ve ihracatını gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok prestijli ödülün sahibi olan Anadolu Isuzu, son olarak geçtiğimiz günlerde Interliner 13 CNG modeli ile Sustainable Bus Award’da “Sürdürülebilir Otobüs 2022” ödülüne değer görüldü.

Anadolu Isuzu 30 yıla yaklaşan otobüs ve midibüs ihracatı tarihindeki en yüksek pazar payına ulaştı. 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu olarak gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Bu yılı beklentilerimizin de üzerinde teslimatlarla tamamlamayı hedefliyoruz. Ocak-Ekim döneminde Türkiye’den ihraç edilen toplam otobüs ve midibüsler arasındaki payımız %15,5 gibi rekor bir seviyeye yükseldi. 30 yıla yaklaşan otobüs ve midibüs ihracatı operasyonumuzda rekor pazar payına ulaşmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Pandeminin etkilerinin sürmekte olduğu bir dönemde elde ettiğimiz bu başarıda uzmanlığımız ve üretim kalitemiz önemli rol oynuyor. Anadolu Isuzu olarak Türkiye’de ürettiğimiz, gerek ülkemizde gerekse dünyada modern ulaşım alanındaki ihtiyaç ve talepleri en iyi şekilde karşılayan modellerimizle mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeye ve yeni pazarlara açılmaya devam edeceğiz.”

 

Anadolu Isuzu’dan Gaziantep’e D-Max Teslimatı

20.10.2021 – Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Yılda Şirketler Grubu’nun filosuna eklediği 21 adet D-Max’in teslimatını Gaziantep’te gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Yılda Şirketler Grubu tarafından satın alınan 21 adet Isuzu D-Max’in teslimatını Gaziantep’te gerçekleştirdi. 20 yılı aşkın süredir Anadolu Isuzu’nun kurumsal müşterisi olan ve eğitim, turizm ve taşımacılık, petrol, özel güvenlik ve temizlik sektörlerinde faaliyet gösteren Yılda Şirketler Grubu, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren şirketlere hizmet sunuyor. Araç parkurunda toplam 500 adet Isuzu aracı bulunan Yılda Grubu, filosunu genişletirken yine Isuzu kalitesini ve memnuniyetini tercih etti.

Törene, Yılda Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Memik Yılmaz, Onursal Başkan Mehmet Yılmaz,

Gaziantep Ulaştırma Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürü Ömer Alkış, Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman, Satış Müdürü Atakan Gürler, Filo ve Kilit Müşteriler Sorumlusu Hamdi Toker, Anadolu Isuzu Gaziantep Bayisi Dicle FZA Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dicle ve Satış Müdürü Aykut Baş katıldı.

Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman şunları söyledi: “Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu olarak değerli iş ortağımız Yılda Şirketler Grubu’na uzun yıllardır bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu işbirliğimizin her geçen yıl daha da güçlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Isuzu ailesinin bir parçası olarak gördüğümüz Yılda Grubu’nun artan müşteri talepleri doğrultusunda filosuna katacağı araçlar için yine bizi tercih etmesi, tamamen yenilenen D-Max’in kendi segmentindeki üstün ve ayrıcalıklı konumunun da bir göstergesi. Bizim başarımızın ölçüsü müşterilerimizin memnuniyetidir. Yurt çapındaki müşterilerimize ve iş ortaklarımıza ihtiyaçları doğrultusun da destek vermeye, satışlarımızı artırırken hep birlikte yeni başarılara imza atmaya devam edeceğiz. ”

Anadolu Isuzu Gaziantep Bayisi İbrahim Dicle “Bölgemizin önde gelen şirketlerinden olan Yılda Şirketler Grubu ile köklü, başarılı bir işbirliğimiz var. Yeni Isuzu araçlarının değerli müşterimiz Yılda Grubuna hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

D-Max hayallerin ötesinde özellikler sunarak sınıfında yeni bir çığır açıyor

2020 yılında pick-up segmentini daha ileriye taşıyan yepyeni teknik ve tasarım özelliklerine kavuşan D-Max, önceki jenerasyonlarına ve segmentindeki rakiplerine göre devrim niteliğinde birçok yenilik ve geliştirmeyi içeriyor. Sınıfında ilk kez kullanılan birçok yeni özelliği ile D-Max, uzun ömürlü ve dayanıklı motoru, 80 cm sudan geçme yüksekliği ve 3.5 ton çekme kapasitesinin yanı sıra, sürüş konforunu artıran iç ve dış tasarım özellikleri ve gelişmiş güvenlik önlemleri ile kendi sınıfındaki liderliğini daha da ileriye taşıdı. Kamu ve belediye hizmetlerinin yanı sıra telekomünikasyon, elektrik, inşaat, maden sektörleri de dahil her alanda kullanılmakta olan D-Max araçlar, daha çok SUV segmentindeki araçlarda rastlanan gelişmiş teknik ve güvenlik özellikleri nedeniyle bireysel kullanım için de giderek daha fazla tercih ediliyor. Yılda Grubu tarafından satın alınan Isuzu D-Max pick up’lar, 4×4 ve 4×2 çekişli modellerden oluşuyor.

 

Anadolu Isuzu, Elektrikli Aracı Novociti Volt’un İlk Teslimatını Fransa’ya Gerçekleştirdi

05.10.2021 – Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu elektrikli midibüsü NovoCITI VOLT’un ilk yurtdışı teslimatını gerçekleştirdi. Fransa’da  toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacak NovoCITI VOLT, elektrikli motoru ve etkileyici tasarımı ile kentlerin sıfır emisyon, düşük gürültü ve modernite gibi öncelikli taleplerine başarıyla yanıt veriyor.  

İhracat pazarlarındaki başarılarını hız kesmeden sürdüren Anadolu Isuzu, geleceğin toplu taşıma trendlerine uygun olarak tasarladığı elektrikli midibüs NovoCITI VOLT’un ilk yurtdışı teslimatını gerçekleştirdi. Anadolu Isuzu’nun belediyelerin ihtiyaçlarını dikkate alarak ürettiği Novociti Life platformu üzerinde geliştirilen NovoCITI VOLT, elektrikli midibüs alanındaki güncel dünya standartlarını başarı ile karşılıyor. Sürdürülebilir bir yaşam için doğanın korunmasına yönelik önemle geliştirilen çevre dostu Novociti VOLT, Avrupa’daki Demo Tur kapsamında ziyaret ettiği şehirlerde belediyelerin büyük ilgisini çekiyor.

Tam elektrikli NovoCITI VOLT: Toplu ulaşımda çevre dostu, akılcı, sessiz 

NovoCITI VOLT, elektrikli motoru ve etkileyici tasarımı ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma alanında en öncelikli ölçütleri olan sıfır emisyon, düşük gürültü ve modernite taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Ulaştırma operatörleri işletme ihtiyaçlarına göre NovoCITI VOLT’un geniş kapsamlı opsiyonel donanımlarından yararlanabiliyor. 8 metrelik uzunluğuyla yüksek manevra kabiliyetine sahip olan NovoCITI VOLT, düşük işletme maliyeti ve maksimum verimlilik avantajlarıyla öne çıkıyor. Yolcularına geniş ve konforlu iç tasarımı ile rahat bir seyahat atmosferi sağlayan NovoCITI VOLT’un yüksek performanslı bataryaları, 211kWh’lık kapasitesi ile araca 300 km’ye kadar menzil imkanı sunuyor. Tavana yerleştirilen bataryalar ve dengeli ağırlık dağılımı  yolcu kapasitesinin 52’ye kadar yükseltilebilmesine olanak tanıyor. NovoCITI VOLT’un sahip olduğu rejeneratif frenleme sistemi araç menziline ve toplam güç yönetimine önemli bir katkı sağlıyor. Aracın  sahip olduğu Sürücü Puanlama Sistemi, enerji tüketimi gibi değerlerin analizi ve her ihtiyaca yönelik sunulan farklı pil kapasiteleri ile operasyon verimliliğini en iyi hale getiriyor.

“Yurtdışı pazarları yenilikçi ürünlerle geliştirmeye devam edeceğiz” 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak yurtdışı pazarlara ve Avrupa normlarına yönelik ürün geliştirme ve üretim yapma gücümüzle ihracattaki başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir yaşam için doğanın korunmasına yönelik üretim süreçlerimizde geliştirdiğimiz uygulamalar ve çevre dostu araçlarımızla yurtdışı pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeyi ve ihracat rakamlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Dünya belediyelerinin güncel taleplerini tam olarak karşılayan, çevre dostu, sessiz, konforlu ve modern ulaşım çözümlerinde giderek daha fazla tercih ediliyoruz. Dünya standartlarında, yenilikçi teknolojilere sahip çevre dostu aracımız NovoCITI VOLT elektrikli  midibüsümüzün ilk teslimatını gerçekleştirdiğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Anadolu Isuzu Makedonya’nın Prilep Belediyesi’ne 4 adet CNG sistemli Isuzu Citiport teslim etti

26.08.2019 – Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de üretip dünyaya ihraç ettiği otobüsü Isuzu Citiport CNG, Makedonya’nın Prilep Belediyesi’nin tercihi oldu. Düzenlenen teslimat törenine Makedonya Başbakanı Zoran Zaev de katıldı.

Türkiye’nin ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu ihracat pazarlarındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Prilep Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyi kazanan Anadolu Isuzu, toplam 4 adet CNG (Compressed Natural Gas – Sıkıştırılmış Doğal Gaz) sistemine sahip Isuzu Citiport otobüsünü 24 Ağustos tarihinde düzenlediği törenle teslim etti. Teslimat törenine Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Prilep Belediye Başkanı İlija Jovanoski, Prilep Belediyesi toplu taşıma direktörü Marija Cvetanoska, Anadolu Isuzu Uluslararası Satış Müdürü Hande Uğur ve Uluslararası Satış Uzmanı Alper Kılıç katılımda bulundu.

Ülkenin ilk CNG yeni otobüs alımı ve aynı zamanda Anadolu Isuzu tarihinde kazanılan ilk CNG’li Isuzu Citiport ihalesi olan Prilep Belediye ihalesi, çevreye duyarlı toplu ulaşım araçlarına olan ilginin artacağı gelecek süreç için de önem arz ediyor. Tüm dünya şehirlerinde düşük emisyon salınımı ve çevreye duyarlı araç kullanımının teşvik edilmesi neticesiyle gün yüzüne çıkan Isuzu Citiport CNG, sıkıştırılmış gaz yakıt sistemiyle hem düşük işletim maliyetlerine sahip, hem de sıradan bir toplu ulaşım aracına göre çevreye verilen zararı azaltıyor.

Hem teknolojik hem de ergonomik Isuzu Citiport

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikasında ürettiği ve Busworld 2015’te, “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülünü kazanan Isuzu Citiport, 2018 yılında ise dünyaca ünlü tasarım yarışması A’Design Award & Competition’da, “Gold A’Design Award” tasarım ödülünü kazanarak konforunun yanı sıra tasarımını da tescilledi. Citiport’un yan omuz çizgisi, iç mekanın daha aydınlık ve geniş olmasını sağlarken aynı zamanda engelli yolcuların cam bölümünden dışarıyı rahatlıkla izlemesini de mümkün hale getiriyor. Isuzu Citiport’un yan kısmındaki kayar hat levhası görünürlüğü artırırken, dayanıklı malzemeler ile tasarlanan geniş iç hacmi sayesinde yolcularına şehir içi ulaşımda maksimum konfor sunuyor.

CNG sistemine sahip Citiport otobüsler düşük işletim maliyetlerine sahip olurken, aynı zamanda toplu ulaşımda çevreye verilen zararın da azaltılmasıyla ideal toplu ulaşım aracı konumuna geliyor

 

Anadolu Isuzu, Romanya’ya Otobüs Teslimatlarına Başladı

06.11.2018 – Anadolu Isuzu Romanya’nın IASI Belediyesi’ne gerçekleştirdiği 92 adetlik araç teslimatından sonra şimdi de 38 adet Isuzu Citiport’u Sibiu Belediyesi’ne planlanan tarihte teslim etti.

2017 yılında 23 yıllık ihracat tarihinin en yüksek cirosuna ulaşan Anadolu Isuzu, en büyük ihracat pazarı olan Romanya’ya bugüne kadar toplamda 234 araç teslim etmiş oldu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Romanya’nın Sibiu şehri için kısa bir süre önce düzenlenen 10 ve 35 adetlik toplu ulaşım ihalelerini kazanan Anadolu Isuzu; Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis, Sibiu Belediye Başkanı Astrid Fodor ve Anadolu Isuzu İhracat Direktörü Hakan Kefoğlu ve Anadolu Isuzu yetkililerinin katılımıyla 2 Kasım’da gerçekleştirilen törenle ilk 38 aracın teslimatını gerçekleştirdi.

En son geçtiğimiz yılın sonunda Romanya’nın IASI Belediyesi’ne 92 adetlik araç teslimatı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Sibiu’ya ödüllü Isuzu Citiport otobüslerinden verdi.

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da tercih edilmesini sağlayan geniş bayi ve servis ağı başta olmak üzere satış sonrası hizmetlerdeki kusursuz hizmeti, Sibiu ihalesinin alınmasındaki en büyük etken oldu. Avrupa’nın birçok noktasında güçlü servis ağıyla hızlı hizmet verebilen Anadolu Isuzu, Citiport otobüsleriyle düşük yakıt tüketimi, yüksek yolcu kapasitesi, uzun bakım periyotları gibi avantajları bir arada sunuyor.

Avrupa’nın tercihi Isuzu Citiport, ödül almaya devam ediyor

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikasında ürettiği ve Busworld 2015’te, “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülünü kazanan Isuzu Citiport, 2018 yılında ise dünyaca ünlü tasarım yarışması A’Design Award & Competition’da, “Gold A’Design Award” tasarım ödülünü kazanarak konforunun yanı sıra tasarımını da tescillemiş oldu. Citiport’un yan omuz çizgisi, iç mekanın daha aydınlık ve geniş olmasını sağlarken aynı zamanda engelli yolcuların cam bölümünden dışarıyı rahatlıkla izlemesini de mümkün hale getiriyor. Isuzu Citiport’un yan kısmındaki kayar hat levhası görünürlüğü artırırken, dayanıklı malzemeler ile tasarlanan geniş iç hacmi sayesinde yolcularına şehir içi ulaşımda maksimum konfor sunuyor.

 

Anadolu Isuzu yeni markası AOS ile Busworld Moskova’da

23.09.2018 – Anadolu Isuzu, 23-25 Ekim tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek olan Busworld Fuarı’nda farklı yurt dışı pazarlarda konumlayacağı yeni markası Anadolu Otomotiv Sanayi’nin tanıtımını ve tamamı Türkiye’de üretilen 4 farklı aracının lansmanını yapmaya hazırlanıyor.

Toplu ulaşım ve otobüs sektörünün merakla beklediği Busworld Moskova Fuarı 23-25 Ekim 2018 tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek. Rusya pazarına güçlü bir şekilde giriş yapmak isteyen Anadolu Isuzu, yeni markası AOS altında fuarda Citibus, Turkuaz, Novo Ultra ve Novociti Life Premium modellerini sergileyecek.

Moskova’da satışına başlanan araçlarla birlikte AOS’un da tanıtımı ilk kez Busworld Moskova’da gerçekleştiriliyor. Anadolu Isuzu’nun yeni markası olarak lanse edilen AOS, ilk etapta Rusya, İngiltere, Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulacak. Bu yeni marka, Anadolu Grubunun “Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya bağlayan yıldız” olma vizyonu, grubun 1965 yılından bu yana otomotiv sanayindeki deneyiminin ve sanayici kimliğinin birleşmesi sonucu ortaya çıktı. Uzun yıllar kendi tasarımı ve geliştirmesi sonucu, yüksek yerlilik oranı ile Türkiye’de ürettiği midibüs ve otobüslerle adından söz ettiren ve Türkiye’nin midibüs ihracat lideri olan Anadolu Isuzu, yeni markası ile farklı coğrafyalarda daha da aktif olmaya hazırlanıyor.

Toplu ulaşımın kompakt ve ekonomik çözümü; Citibus

Busworld Moskova fuarında Anadolu Isuzu standında sergilenecek araçlardan biri olan Citibus, 9,5 metrelik uzunluğuyla özellikle dar sokaklı tarihi şehir merkezleri ile toplu taşıma hizmetleri sunulan az nüfuslu belediyelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Günümüzde büyük şehir belediyelerinin de tercih ettiği orta boy otobüs sınıfında yer alan Citibus, daha düşük yatırım, düşük işletim maliyetleri ve hem optimum yolcu kapasitesi sunan hem de dar sokaklarda kolay manevra kabiliyeti sağlayan kompakt boyutu sayesinde en ideal toplu taşıma aracı olarak Rusya pazarına sunuluyor.

204 HP gücündeki 4HK1 Isuzu motora sahip olan Citibus, hem manuel hem otomatik şanzıman seçenekleri ile hem konforlu yolculuğu hem de optimum yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Geniş iç hacmi, yana yatma özelliği (Kneeling) ve kullanımı kolay tekerlekli sandalye rampası sayesinde azami araç içi erişilebilirliği sağladığından bütün yolcular için engelsiz bir yolculuk sunulmakta. Gerekli tüm güvenlik sistemlerini bünyesinde barındıran Citibus, ABS, ASR, entegre retarder, hill-holder, bağımsız havalı süspansiyon ve araç içi kamera sistemi sayesinde hem yolcularına hem de şoföre yoğun şehir trafiğinde güvenli bir yolculuk sağlıyor.

Baştan sona Türk mühendisleri tarafından Türkiye’de tasarlanan ve üretilen Citibus modelinde ergonomik torpido, ısıtmalı sürücü koltuğu, sürücü kabini, dijital klima, ve opsiyon olarak sunulan ön ısıtıcı ile şoför konforu önemli ölçüde arttırılıyor.

Yüksek konfor ve yolcu kapasitesiyle otobüs rahatlığında; Turkuaz

Estetik iç ve dış tasarımı, segmentindeki en konforlu donanım paketi ile Anadolu Isuzu’nun amiral gemisi olan Turkuaz, 190 beygirlik güçlü motoru ile Rusya pazarının beğenisine sunuluyor. Bir minibüsün sunduğu avantajlar ile büyük otobüslerin sunduğu konfor seviyesini “Midibüs” konsepti altında birleştiren Turkuaz; kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık, panoramik tur ve günlük geziler düzenleyen firmalar için ideal bir partner. Yüksek bagaj hacmi ve 33 yolcuya kadar uzanan koltuk kapasitesi ile Turkuaz, ayrıcalıklı seyahat konforu sunarken; şehir trafiğine uygun manevra yeteneği ve ekonomik işletim maliyetiyle neredeyse bir minibüs seviyesinde avantaj sağlıyor.

Türkiye’de üretilen ve yüzde 65’e yakın yerlilik oranına sahip olan Turkuaz modelinde havalı ve ayarlanabilir sürücü koltuğu, ergonomik ve kolay erişilebilir torpido paneli, özel şoför dolabı, kusursuz bir arka alan görüşü için ilave dış ayna gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Turkuaz’da ayrıca ABS – ASR fren sistemleri ve havalı arka süspansiyon gibi donanımlar da güvenli ve konforlu seyahate imkân tanıyor.

Engelleri kaldıran güçlü ve şık tercih; Novo Ultra

Anadolu Isuzu 10 yılı aşkın süredir Türkiye’de hizmet eden Novo serisi midibüslerini şimdi de Moskova’da sergiliyor. Novo Ultra’nın iş ve dış özellikleri, kapsamlı müşteri araştırmaları neticesinde son halini alırken 190 bg’lik motoruyla Novo Ultra, 29 kişiyi ve bagajlarını taşıyabilmektedir. Novo serisi araçlar Avrupa pazarına, “Standart” ve “Ultra” olmak üzere iki farklı opsiyon tercihiyle sunulmakta. İç tasarım, arka süspansiyon, fren sistemleri ve konfor donanımları, bölgesel müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere kişiselleştirilebiliyor ve bu sayede müşteri ihtiyaçlarına göre araç üretimi gerçekleştirilebiliyor. Geniş kapı ve koridor aralığı araç içindeki hareket imkânını arttıran unsurların başında gelirken, Novo Ultra’nın Class2 versiyonunda, aracı engelli erişimine uygun kılan tekerlekli sandalye lift opsiyonu da bulunuyor. Üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen AOS Novo Ultra’nın yerlilik oranı ise yüzde 65’e yakın.

Her zamankinden daha şık ve daha konforlu midibüs; Novociti Life Premium

Busworld Turkey 2018 Fuarı sonrası satışa sunulan ve pazara girdiğinden itibaren 2018 üretimlerinin tamamı satılan Novociti Life ise yeni Premium donanımıyla Busworld Moskova’da büyük ilgi görecek araçların başında geliyor. Yeni Novociti Life Premium paketi, daha çok tasarımsal ve konfor artırıcı bir dizi değişiklikleri kapsıyor. Isıtmalı sürücü koltuğu, ahşap görünümlü zemin, şerit takip uyarısı yapan titreşimli direksiyon, yeni tasarıma sahip far ve stop lambaları, yeni torpido, yeni tavan kaplamaları, yeni yolcu koltuğu deseni, yolcu dayanma alanları ve 3’lü tutamaklar gibi eklentiler, Novociti Life Premium’un hem daha şık hem de daha donanımlı olmasını sağlıyor.

Türkiye’de, Anadolu Isuzu Ar-Ge merkezinde geliştirilen ve Anadolu Isuzu fabrikasında üretilen Novociti Life Premium’un yüzde 60’a yakın yerlilik oranı ise dikkat çekiyor.

 

Anadolu Isuzu, İhracatta Rekora Koşuyor

20.07.2018 – İhracat pazarlarında 2020 yılına kadar agresif büyüme hedefi olan Anadolu Isuzu, 2018 yılının ilk 6 ayında yurt dışına 376 araç satışı gerçekleştirerek Türkiye’nin en fazla otobüs ve midibüs ihraç eden ticari araç markası oldu.

İhracat pazarlarında her geçen gün büyümesini devam ettiren Anadolu Isuzu, 2018 yılının ilk 6 ayında Türkiye’nin en fazla otobüs ve midibüs ihraç eden ticari araç markası oldu.

Geçtiğimiz yıl 23 yıllık ihracat tarihinin en yüksek ihracat cirosuna ulaşan Anadolu Isuzu, aynı zamanda 14. midibüs şampiyonluğunu elde etmişti. Bu başarısını devam ettiren Anadolu Isuzu, ilk 6 ayda yurt dışına 174 otobüs ve 202 midibüs ihraç ederek yerli üreticiler içinde en yüksek ihracat yapan marka oldu. En yakın rakibinden 167 adet daha fazla araç satma başarısı gösteren Anadolu Isuzu’nun 2018 yılı ilk 6 aylık satış oranları, 2017 yılına göre otobüs segmentinde %112 büyürken, midibüs segmentinde ise %28’lik bir büyüme grafiği sergiledi.

Otobüs ve midibüs segmentlerinde toplam yurt dışı satışlarında geçen seneye göre %57 büyüme başarısı gösteren Anadolu Isuzu, en son Temmuz ayında 104 araçlık Romanya Köstence Belediye ihalesini kazanarak ihracat pazarlarında tarihinin en yüksek adetli araç ihale sözleşmesini imzaladı.

 

Anadolu Isuzu Tarihinin Tek Seferde En Büyük İhracat Sözleşmesine İmza Attı

13.07.2018 – Anadolu Isuzu tarihinin tek seferde en büyük ihracat sözleşmesine imza attı
Anadolu Isuzu, “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” seçilen Citiport’u Romanya’nın IASI kentinin ardından şimdi de Köstence Belediyesi’ne gönderiyor. 104 adet Citiport’un Köstence (Constanta) Belediyesi’ne teslimatını içeren EBRD İhalesi’ni kazanan Anadolu Isuzu, bu anlaşmayla hem kendi tarihinin hem de Romanya ile bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük otobüs ihracat sözleşmesine imzasını atmış oluyor.

Anadolu Isuzu, 104 adet Isuzu Citiport aracının Köstence (Constanta) Belediyesi’ne teslimatını içeren EBRD İhalesi’ni kazandı. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikasında ürettiği ve Busworld 2015’te, “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülüne layık bulunan Isuzu Citiport’un Köstence Belediyesi’ne teslimatı 2019 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak. İhaleye ilişkin imza töreni 13 Temmuz 2018 tarihinde Köstence’de gerçekleşti. Törene, Anadolu Isuzu İhracat Direktörü Hakan Kefoğlu ile Köstence Belediye Başkanı Decebal Fagadau, belediye yöneticileri ve çalışanları katıldı.

104 araç teslim edecek

Törende konuşma yapan Anadolu Isuzu İhracat Direktörü Hakan Kefoğlu, Isuzu araçlarının Romanya’daki belediyelerde büyük ilgi gördüğünü, bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. 2017 yılında 15 milyon euro’luk IASI Belediye ihalesini kazanarak 88 adet Citiport’u 2017 yılının Ekim ayında teslim ettiklerini hatırlatan Kefoğlu, “Şimdi de Köstence Belediyesi’ne sunacağımız 12 metre uzunluğundaki 104 Citiport aracımızla Romanya toplu taşıma sistemine hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu bize büyük bir gurur veriyor çünkü Türkiye – Romanya arasında imzalanan en büyük otobüs satış sözleşmesini gerçekleştirmiş olduk. Romanya distribütörümüz Anadolu Automobil Romania yetkililerine, Anadolu Isuzu markasını Romanya pazarında bilinir kılmak adına yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Anadolu Isuzu tarihinin rekor ihracat düzeyine ulaştı

05.03.2018 – Anadolu Isuzu, 2017 yılında 23 yıllık ihracat tarihinin en yüksek ihracat cirosuna ulaştı ve 14. Midibüs şampiyonluğunu ilan etti.

Midibüs ve otobüs üretimleriyle Türkiye’nin ihracat yıldızlarından biri olan Anadolu Isuzu, hem kendi ihracat tarihinin rekor ciro düzeyine ulaştı, hem de 14. kez midibüs şampiyonluğunu ilan etti.

2017 yılında 700 adet ticari araç ihracatı gerçekleştiren Anadolu Isuzu, toplamda 64.378.719 Euro’luk ihracat gelirine sahip olarak tüm zamanların en yüksek ihracat cirosuna ulaştı. Faaliyette bulunduğu yurtdışı pazar sayısı bugün 30’un üzerinde olan Anadolu Isuzu’yu global anlamda başarıya taşıyan segment ise midibüs sınıfı. Hem turizm, hem halk ulaşımı, hem de servis taşımacılığı konusunda Türkiye’de olduğu kadar yurt dışı pazarlarında da çok tercih edilen Isuzu Turkuaz, 14. şampiyonluğun alınmasını sağlayan araçların başında geliyor.

Toplam ihracatının yüzde 80’ini Litvanya ve Romanya başta olmak üzere Fransa, Bulgaristan, Tacikistan, Polonya, İtalya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti ve İsrail gibi ülkelere yapan Anadolu Isuzu, distribütör değişiklikleri, servis yapılanması ve satış sonrasındaki başarılarıyla ihracat pazarlarında daha fazla tercih edilir bir konuma ulaştı.

Anadolu Isuzu’nun 23 yıllık ihracat tarihinde rekor düzeye ulaşmasını sağlayan araçlardan Turkuaz 181 adet, Citibus 173 adet, Citiport 127 adet, Novociti 123 adet, Visigo 38 adet ihraç edildi. Kamyon grubunda ise 12 adet ihracat satışı gerçekleştirildi.

Gelecek yıllarda ihracatta agresif büyüme hedefi olan Anadolu Isuzu, 2020 yılında 60’a yakın ülkede güçlü yapılanmasını devam ettirecek.

 

ULUSLARARASI KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI BİRLİĞİ (IPRU) İCRA KURULU TOPLANTISI

03.04.2017 – Kısa adı IPRU olan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği İcra Kurulu Toplantısı IPRU Genel başkanı Sayın A.Fatih TAMAY başkanlığında 03.Nisan.2017 tarihinde toplandı. Toplantıya IPRU İcra Kurulu Üyelerinden Birol ÖZCAN, Mustafa YILDIRIM, Sümer YIĞCI, Mevlüt İLİGİN, Basri AKGÜL, Mehmet ÖKSÜZ, Mustafa ÖZCAN, Hasan Yüksel KURNAZ, Bülent YILDIZ, Yard. Doç. Dr. Kemal KARAYORMUK, Ekrem ÖZCAN, Adnan DEĞİRMENCİ, Gökhan Çerioğlu katıldı.

IPRU Genel Başkanı Sayın A.Fatih TAMAY 2016 Ocak -2017 Mart ayına kadar olan süreçte yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olan IPRU 2. Olağan Genel Kurulu’nun Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.

IPRU’nun 2017 yılı içerisinde yapacağı çalışmalar hakkında İcra Kurulu üyeleriyle görüş alış verişinde bulunuldu. Şubat ayında yapılan T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Sayın Ahmet Arslan ziyareti hakkında İcra Kurulu üyeleri bilgilendirildi ve Sayın Bakanın IPRU hakkındaki düşünceleri paylaşıldı.

Genel Kurul’da yapılması gereken çalışmalardan bahsedildi.

IPRU Tüzüğü’nde yapılacak değişiklikler görüşüldü.

IPRU’nun 2017 yılında da örgütlenme çalışmalarının devam etmesi ve üye sayısının arttırılması kararlaştırıldı. Buna göre daha önceden iletişim halinde olunan Kenya, Hindistan, Litvanya, Macaristan, Cibuti, Pakistan gibi ülkelerde çalışmaların devam etmesi, yönünde karar alındı. IPRU üyesi olan ülkelere ziyaretler yapılarak var olan iyi ilişkilerin daha da iyileştirilmesi kararlaştırıldı.

IPRU Genel Başkanı Sayın Fatih TAMAY Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) Başkanı Sayın Sümer YIĞCI’ya IPRU Üyelik Formu verdi.

IPRU International Passenger Road Transport Union / Uluslarası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği ,

Karayolu Yolcu Taşımacılığı’nın tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, ulusal ve uluslararası sektörel sorunlarına eğilerek ekonomik ve teknik işbirliğinin oluşmasına imkan tanıyacak genel temsil niteliğine sahip bir çatı örgütü olarak, 12 ülkeden Karayolu Yolcu Taşımacılığı alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 09.12.2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

IPRU bugün itibariyle 19 ülkede 22 sektörel sivil toplum kuruluşu ile örgütlenmiş durumdadır.

20.Ağustos.2015 tarihinde yapılan IPRU 1. Olağan Genel Kurulu’nda IPRU Genel Başkanı olarak Sayın A. Fatih TAMAY seçilmiştir.

IPRU Yönetim Kurulu’nda farklı ülke ve kuruluştan 21 üye bulunmaktadır.

IPRU’ya katılan ülkeler ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektörü’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının listesi aşağıdadır:

  1. Türkiye Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED).
  2. Ukrayna Ukrayna Karayolu Yolcu Taşımacıları Derneği (AACC).
  3. Gürcistan Gürcistan Karayolu Yolcu Taşımacılar Derneği.
  4. Romanya Romanya Mal ve Yolcu Taşımacıları Federasyonu (FORT)
  5. İran İran Otobüsçüler Birliği (EOİ).
  6. Azerbaycan Azerbaycan Yolcu Taşıyanlar Birliği
  7. Makedonya 1-Uluslararası Otobüs İşletmecileri Derneği (Euro Turing)

2-Karayolu Taşımacıları Derneği (ISTOK)

  1. Bulgaristan Ulusal Otobüs Taşımacıları Birliği.
  2. Ürdün 1-Turist Taşımacılar Derneği (Tourist Transport Association).

2-Ürdün Otobüs Sahipleri Derneği (General Syndicate of Jordanian Public Buses).

  1. Rusya Fed. 1-Bölgesel Yolcu Kara Ulaştırması Derneği (Mejregionavtotrans).

2-Rusya Karayolu Taşımacılığı Birliği (RAS-RRTU).

  1. Sudan Sudan Ulusal Otobüsçüler Odası.
  2. Sırbistan Sırbistan Karayolu Yolcu Taşımacılığı Derneği (Panontransport).
  3. Hırvatistan Hırvatistan İşverenler Birliği üyesi Hırvatistan Ulaştırma Derneği (HUP-CEA) .
  4. Bosna Hersek Bosna Hersek Ticaret Odaları Birliği Taşımacılık Derneği (KOMORABIH).
  5. Karadağ Karadağ Taşımacılar Derneği .
  6. 16. Arnavutluk Arnavut Taşımacılar Federasyonu (ATF) .
  7. Slovenya Slovenya Endüstri ve Ticaret Odası ,Ulaştırma Derneği.
  8. Somali Somali Ekspress Otobüs Taşımacılığı Derneği (SEBTA)

19.Irak Cumhuriyeti Erbil Uluslararası Genel Terminal İşletmesi Derneği (EIGT)

 

İHRACAT ŞAMPİYONU ANADOLU ISUZU DÜNYA YOLLARINDA

25.01.2017 – 2004-2014 yılları arasında üst üste on bir yıl midibüs ihracat liderliği ünvanını elde eden Anadolu Isuzu, bir yıllık aradan sonra 2016 yılında tekrar midibüs ihracat şampiyonu oldu. Anadolu Isuzu, midibüs ihracat pazarında yüzde 53 pazar payı ile liderlik ünvanına sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Citiport, Visigo, Citibus, Turquoise ve Novo modellerini 30’dan fazla ülkeye ihraç eden Anadolu Isuzu toplamda 55 milyon euronun üzerinde ihracata imza attı. 16 distribütörü ile 30’un üzerinde ülkede faaliyette bulunan Anadolu Isuzu; 2020 yılında 60’a yakın ülkeye ulaşmayı, ihracatın toplam satışlardan aldığı payını yüzde 30’ların üzerine çıkarmayı ve yıllık ihracat cirosunu 100 milyon euronun üzerine taşımayı hedeflemektedir.

Konu hakkında açıklama yapan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ‘’Anadolu Isuzu olarak büyüme potansiyeline sahip olduğuna inandığımız yurtdışı pazarlar için global bir vizyon belirledik. Önceleri limitli ürün ve bölgelerle yürüttüğümüz yurtdışı pazar faaliyetlerimizi, geniş bir perspektife kavuşturacak daha global bir strateji ile yeniledik. Batı Avrupa pazarlarındaki etkinliğimizi, 2015 yılında Belçika Busworld fuarı kapsamında, ECW Uluslararası jürisi tarafından Citiport’un Avrupa’nın en ergonomik ve konforlu otobüsü ödülünü almasıyla daha da arttırdık. Afrika ile Ortadoğu’da yepyeni pazarlara yöneldik. Faaliyette bulunduğumuz yurtdışı pazar sayısı bugün itibariyle 30’un üzerinde, 2020 yılı hedefimiz ise 60’a yakın ülkeye ulaşmak’’ dedi.

 

İNOVALİG İNOVASYON STRATEJİSİ ALTINCILIK ÖDÜLÜ ANADOLU ISUZU’NUN OLDU

18.01.2017- Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin A.T Kearney’in desteği ile düzenlediği Türkiye’nin ilk inovasyon yarışması olan İnovaLİG sonuçları açıklandı. Toplam 761 şirketin katıldığı yarışmaya TİM ve A.T Kearney tarafından yapılan analiz ve jüri üyelerinin incelenmesi sonucu değerlendirmeler yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda İnovaLİG Ödülleri’nde Anadolu Isuzu, “İnovasyon Stratejisi” kategorisinde altıncı oldu.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan yaptığı açıklamada: “Anadolu Isuzu olarak varlık nedenimiz, insanları ihtiyaçları ile buluşturan güvenilir araç ve hizmetleri hızlı ve sürdürebilir şekilde sunmak. Bu ödülün varlık nedenimize yönelik stratejilerimizde şirketimize ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

 

IAA HANNOVER FUARINDA ANADOLU ISUZU SHOWU

22-29 Eylül 2016 tarihleri arasında Almanya’nın en önemli ihtisas fuarlarından biri olan IAA Ticari Araçlar Fuarına katılan Anadolu Isuzu, sergilediği altı otobüs modeli ile tam bir show yaptı.

Yabancı basının yüksek katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama direktörü Fatih Tamay, Anadolu Isuzu’nun istikrarlı ve sürdürülebilir büyümesi için gerekli yeni “Global Vizyon” hakkında açıklamalarda bulundu. Global vizyon ile ihracattaki ülke sayısının artacağını sözlerine ekleyen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu global vizyon elbetteki şirketin önceki ihracat başarıları ve tecrübesi üzerine inşa edilecek. Ancak yeni vizyonumuz ile geçmişe kıyasla biraz daha farklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Daha global bir vizyon olarak tanımladığımız yaklaşım aslında markayı ve şirketi sınırlarının ötesine taşıyacak azim ve kararlılığı ifade ediyor. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için birbirini tamamlayan iki kavram etkili olacak: “Global genişleme” ve “Adaptasyon”. Yani, bir yandan yeni global pazarlara açılırken, diğer yandan bu yeni pazarlara en uygun çözümleri üretmeyi hedefleyeceğiz. Bu çözümler yerel ortaklıklar ve işbirliklerini de içerecek. Sonuç olarak, Anadolu Isuzu ortaya koyacağı yeni iş modelleri ile ticari araçlar sektöründe gerçek anlamda global bir oyuncu olacak”.

Ticari araçlar sektöründe bir dünya markası olan Japon Isuzu ortaklığı ile Avrupa ülkelerine yönelik araçları Türkiye’de üreten Anadolu Isuzu, Japon kalite yönetim sistemleri, Avrupa kalite standartları ve Türk iş gücü yetkinliğini aynı çatı altında birleştirmeyi başarmıştır. Bunun kaçınılmaz sonucu ise global kalite standartlarda üretilen, özgün tasarımlı Isuzu otobüsleridir. Hatırlanacağı gibi, bu otobüslerden biri olan Isuzu Citiport, 2015 yılında European Coach Week uluslararası büyük jürisi tarafından Avrupa’nın “En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülüne layık görülmüştü.

Anadolu Isuzu, fuar kapsamında servis ve turizm taşımacılığına yönelik üç Isuzu modelini sergilendi. Isuzu’nun amiral gemisi ve kendi yarattığı küçük lüks otobüs segmentinin vaz geçilmez ismi Turquoise, servis sektörünü konfor ile tanıştıran Novo ve lüks turizm yolcu taşımacılığını 12 metrelik otobüslerin tekelinden kurtaran 9,5 metrelik Visigo fuar boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Anadolu Isuzu, kentiçi toplu ulaşım segmentinde ise üç modeline yer verdi. 7.5 metrelik Novociti, 9.5 metrelik Citibus ve 12 metrelik “ödüllü” Citiport da IAA Ticari Araçlar Fuarında sergilendi.

 

Anadolu Isuzu hakkında

Türkiye’de ticari araç üretimine 1984’te başlayan Anadolu Isuzu o tarihten beri Anadolu Grubu, Isuzu Motors Limited, ve Itochu’nun kamuya açık bir ortaklığı olarak faaliyetlerini ve üretim portföyünü genişletmektedir. Otomotiv sektörünün ticari araç segmentine odaklanan Anadolu Isuzu güçlü bir ürün gamı, etkin satış sonrası hizmetleri, ve yaygın bir bayi ve servis ağına sahiptir. Kamyon, hafif kamyon, midibüs, otobüs ve pikap üreten

Anadolu Isuzu ihracat pazarlarında iddialı bir konumdadır.
Ticari araçların imalatının yanı sıra pazarlamasıyla da uğraşan şirket Kocaeli’ndeki 300 bin m2’lik fabrikasında tek vardiyada yıllık 19 bin adetlik üretim kapasitesine sahiptir. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikası Isuzu’nun tüm dünyayı kapsayan faaliyet ağında kamyon, pikap ve otobüs üretiminde en yüksek kalite ve üretim standartlarını garantileyen Isuzu Manufacturing Management(IMM: Isuzu Üretim Yönetimi) sertifikasına sahip olan, Asya dışındaki tek tesistir. Türkiye’de 29 satış ve 103 servis noktası ile müşterilerine hizmet veren Anadolu Isuzu’nun ayrıca 30 ülkede distribütörlükleri mevcuttur. 2017 sonunda 23 yıllık geçmişinin en büyük ihracat cirosuna ulaşan Anadolu Isuzu aynı yıl 14. defa midibüs ihracat şampiyonu olmuştur.