Ana Sayfa Haberler Şirket Haberleri Abdi İbrahim,...

Abdi İbrahim, Yerinde İhracat Belgesi Alan İlk İlaç Şirketi Oldu

10.01.2021 – Abdi İbrahim, 110 yıldır hizmet verdiği ilaç sektöründe hayatı iyileştirmek adına bir önemli hamle daha gerçekleştirerek Yetkilendirilmiş Yükümlü (YYS) Kapsamında Yerinde İhracat izin belgesini aldı. Bu sayede Abdi İbrahim artık ihracat süreçlerini daha hızlı ve daha az maliyetli bir şekilde gerçekleştirebilecek. Ayrıca siparişleri iç gümrük idarelerine uğramadan kendi tesisleri üzerinden gecikmeksizin müşteriye teslim edebilecek.   

TÜRK ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri olan Abdi İbrahim, ilaca erişim konusunda da hayatları iyileştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılından beri Yetkilendirilmiş Yükümlü (YYS) kapsamında gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bir marka olarak faaliyet gösteren Abdi İbrahim, yetkinliğini ve yetkilerini genişletti. Türkiye’de gümrük işlemleri konusunda pek çok kolaylık ve imtiyazlardan faydalanabilen ve kendi oto kontrolünü yapabilen bir firma olarak yürüttüğü dış ticaret işlemlerinde önemli bir yetki belgesi almaya hak kazandı.

Ticaret Bakanlığı, 06.12.2021 tarihinde Abdi İbrahim’e Yetkilendirilmiş Yükümlü (YYS) kapsamında Yerinde İhracat İzin Belgesi verdi. Ticaret Bakanlığı verilerine göre; Abdi İbrahim, firmalara yerinde gümrükleme imkanı sunan bu belgeyi alan Türkiye’deki ilk ilaç firması oldu. Yerinde İhracat yetkisi kapsamında ihracat süreçlerini daha hızlı ve daha az maliyetli bir şekilde gerçekleştirme olanağı sağlayacak bu belge ile Abdi İbrahim siparişleri iç gümrük idarelerine uğramadan gecikmeksizin kendi tesislerinden müşteriye teslim edilebilecek.

 

Abdi İbrahim, COVID-19 Aşısı Üretimi İçin İzin Belgesi Aldı

06.01.2021 – Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, COVID-19 aşılarını en üst standartlarda üretebilme kapasitesine sahip olduğunu gösteren üretim izin belgesini aldı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ‘‘Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı denetimler sonucu vermiş olduğu bu izin, dünya standartlarında aşı üretimi yapabileceğimizin kanıtıdır” dedi.  

TÜRK ilaç sektöründe 109 yıldır faaliyet gösteren ve 19 yıldır kesintisiz pazar lideri olan Abdi İbrahim, dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen COVID-19 salgınına karşı geliştirilen aşıları en üst standartlarda üretebilme kapasitesine sahip olduğunu gösteren aşı üretim ve dolum yapma izin belgesini aldı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı incelemeler ve denetimler sonucunda, Abdi İbrahim’e mRNA bazlı aşılar ile inaktif aşıları üretim ve dolum yapma onayını verdiğini belirterek, ‘‘Sağlık Bakanlığı’ndan aralık ayında mRNA bazlı veya inaktif aşılar için beşerî aşı üretim ve dolum yapma izin belgesini aldık. Aşı üretim ve dolumu için hem altyapınızın hem de kalite sistemlerinizin yüksek düzeyde olması gerekiyor. Bakanlığın yapmış olduğu denetimler sonucu verilen bu izinle, AbdiBio tesisimiz ve aşı üretim konusunda yeterliliğimiz bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.

Pandemi ile mücadelede çözümün parçası olabilmek adına, Ar-Ge ve üretim güçlerini, medikal yetkinliklerini, tüm uzmanlık ve tecrübelerini Türk tıbbının ve hastaların hizmetine sunduklarını belirten Nezih Barut, aşı üretimi konusundaki çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Sektör lideri bir şirket olarak toplumumuzun bu zor dönemdeki ihtiyaçlarını dikkate aldık ve bizden beklenen katkıyı en üst seviyede sunmak için çalıştık. Dünyada devam eden aşı çalışmalarını yakından takip ederek, salgını önleyecek aşı alternatiflerinin Türkiye’nin yerli ve milli ilaç şirketi olan Abdi İbrahim tesislerinde üretilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’na izin için başvuruda bulunduk. Yapılan incelemeler sonucu, Sağlık Bakanlığı’ndan, BioNTech ve Moderna tarafından üretilen mRNA bazlı biyoteknolojik aşılar yanında, Rus ve Çinli şirketlerce üretilen inaktif aşıların AbdiBio’da üretim ve dolumu için izin belgesini aldık. Alınan izin belgesiyle hem altyapımızın hem de kalite sistemlerimizin yüksek düzeyde olduğu kanıtlandı.”

Abdi İbrahim’in aşı üretimi ve dolumu konusunda gereken teknolojiye ve altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Barut, “İlaç sektörünün geleceği olarak gördüğümüz ve stratejik olarak çok önem verdiğimiz biyoteknolojiye kayda değer yatırımlar yaptık. 2018 yılında tamamladığımız biyoteknolojik ilaç üretim tesisimiz AbdiBio atmış olduğunuz en önemli adımdır. Aşı üretimi de dahil olmak üzere biyoteknoloji alanına yaptığımız tüm yatırımlarımızın amacı; ülkemizi biyoteknolojik ilaçların üretiminde bir üretim üssü haline getirmek ve bu stratejik alanda Türkiye’yi söz sahibi olan ülkelerden birisi yapmaktır. Abdi İbrahim olarak şu anda 20 milyon aşıyı üretebilecek kapasiteyiz. COVID-19 aşısının daha fazla miktarda üretimi için ek yatırım yapılması gerekirse, bunu da kısa süre içinde yapmaya hazırız” dedi.

 

Abdi İbrahim ile Novelfarma Güçlerini Birleştirdi, Covid-19 Tedavi Protokolündeki İlaç Rekor Sürede Üretildi:

Koronavirüse Karşı Mücadelede Favipiravir Seferberliği

13.07.2020 – Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim ile Novelfarma, yapmış oldukları stratejik iş birliği anlaşmasıyla, Novelfarma tarafından geliştirilen ve COVID-19 tedavi protokolüne giren Favipiravir etken maddeli ilacın Türkiye’deki ilk üretimini gerçekleştirdi.Şubat ayında hastalığın çıktığı Çin’de tedavi protokolüne alınan, ülkemizde ise son olarak 19 Haziran’daki Sağlık Bakanlığı güncel tedavi kılavuzunda kullanım alanı genişletilen Favipiravir etken maddeli ilaçtan ilk etapta 400 bin tablet üretildi.

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim’in Ar-Ge gücü ve tecrübesiyle sadece 1 hafta gibi rekor sürede teknoloji transferi dahil tüm hazırlıkları tamamlanan ilaç, Türkiye’de ilk defa Abdi İbrahim’in uluslararası standarttaki yüksek teknoloji donanımlı Esenyurt tesislerinde üretildi, Türkiye’de sadece Novelfarma tarafından Sağlık Bakanlığı’na 200.000 tableti hibe edildi ve ilacın ilk ihracatı yapıldı.

Türkiye’nin lider ilaç şirketi Abdi İbrahim, 108 yıllık tecrübesi ve güçlü üretim altyapısıyla ülkemizin COVID-19 ile mücadelesinde öncü rol üstlenmeye devam ediyor. Salgının ilk başladığı günlerde tedavi protokolüne alınan klorokin fosfat etken maddeli ilacın hammaddesini Hindistan ve Çin’den olağanüstü şartlarda temin ederek ilacın üretimini gerçekleştiren ve 1,6 milyon tableti Sağlık Bakanlığı’na bağışlayan Abdi İbrahim, şimdi de tedavi protokolüne giren ve Novelfarma tarafından geliştirilen Favipiravir etken maddeli ilacın üretiminde stratejik rol üstlendi.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: ‘’Tarihi bir dönemden geçiyoruz, tüm dikkatimizle misyonumuzun gereğini yerine getiriyor, hayatı iyileştirmek için çalışıyoruz’’. Abdi İbrahim’in 108 yıllık ilaç sektörü tecrübesiyle Türkiye’nin tarihine tanıklık eden köklü bir marka olduğunu hatırlatan Nezih Barut, ‘’Köklü markalara tarih farklı sorumluluklar yükler. Biz bir asrı aşkın süredir hayatı iyileştirmek için çalışıyoruz. Ülkemizin milli ve lider markası olmanın gururunu taşıyoruz. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı pandemi sürecinde her güne aynı sorumluluk bilinciyle uyandık. Klorokin fosfat bazlı ilacımızı kendi adımıza üretip Bakanlığımıza hibe etmenin ardından, ülkemizin yüz akı ilaç firmalarından Novelfarma tarafından geliştirilen ve hastalığın tedavisindeki en etkili ilaçlardan biri olan Favipiravir’in üretimine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. İlacın yurtiçinde üretilmesi ve bir an önce hastalara ulaştırılması en kritik meseleydi. Bunun için de teknoloji transferinin yapılması elzemdi. Bu operasyonlardaki tecrübemiz, teknik uzmanlığımız, yönetim becerimiz ve iş birliği odaklı çalışma anlayışımızla 1 haftada her türlü kaynağı tahsis ederek Favipiravir’in Türkiye’deki ilk üretimini gerçekleştirdiğimiz bu olağanüstü süreçte, ilacın hastalarımıza ulaşmasında emeği geçen Abdi İbrahim ve Novelfarma çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum’’ dedi.

Aynı zamanda İlaç İşverenleri Endüstrisi Sendikası Başkanlığı’nı da yürüten Nezih Barut, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: ‘’Pandeminin ilanıyla birlikte Abdi İbrahim olarak tüm dikkatimizle temel misyonumuza yani iyileştirmeye odaklandık. Şirket içinde medikal ekiplerden, Ar-Ge’den, ruhsatlandırmadan, iş geliştirmeden ve farklı departmanlardan temsilcilerin yer aldığı çevik çalışma grupları oluşturduk. Temel amaçlarımızdan biri de sektör lideri olan şirketimizin bilgi birikiminden, yüksek teknolojik üretim gücünden ve güçlü altyapısından Covid-19’un tedavisine yönelik çalışmalar yapan sektör oyuncularının yararlanmasına hizmet etmekti. Her sabaha tarihi bir dönemden geçtiğimizin bilinciyle uyandık. Sürecin hemen başında Sağlık Bakanlığı’na hibe ettiğimiz ilacımızın yanı sıra vizyoner ve dinamik bir yaklaşıma sahip iş ortağımız Novelfarma’ya verdiğimiz hızlı üretim desteği de bu bilinç ve refleksimizin doğal bir sonucudur.’’

Yerli ilaç sanayiinin öneminin pandemi sürecinde çok net bir şekilde öne çıktığını belirten Nezih Barut, ‘’Biz her zaman yatırımın gücüne inanıyoruz. Ar-Ge’ye daha fazla pay ayırabilmek için daha fazla üretmemiz, daha fazla ihracat yapmamız gerekiyor. Abdi İbrahim olarak üretim tesislerimize bunca yatırım yapmamız stratejik bir karar. Biz Türkiye’nin hem kimyasal hem de biyoteknolojik ilaçta üretim üssü olabileceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Novelfarma Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Alp ise;“Yerli ve milli üretim olan ürünümüzün ruhsatını 10 Temmuz’da aldık. Şu anda tüm dünya hakları Novelfarma’nındır. Etkin madde özel anlaşma ile bize özel üretildi. Bir aydan daha az sürede kendi Ar-Ge tesisimizde ürünü geliştirdik. Yine bir ay gibi çok kısa sürede biyoeşdeğerlik çalışmasını yaptık. Ar-Ge personelimizin tamamının 35 yaş altında genç bir ekipten oluşması da bizim için gurur vesilesidir. Üretim için diğer firmalar, pandemi olmasına rağmen yüksek fiyatlar talep ettiler. Ancak Abdi İbrahim tüm üretimini durdurarak rekor sürede teknoloji transferini yapıp üretimi gerçekleştirdi. Bu ilaç tamamen yerli ve milli üretim olması bakımından çok önemli. Bu nedenle tüm Abdi İbrahim ekibine başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nezih Barut olmak üzere ayrıca teşekkür ederiz. Ruhsatımızı aldık ve söz verdiğimiz hibeleri 11 Temmuz’da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ilaç deposuna teslim ettik ve uçak ambulanslar ile tüm illere dağıtıldı” dedi.

Yasin Alp sözlerini şöyle sürdürdü: “Hibe veren tek firmayız ve bu şekilde fiyatların yüzde 80 oranında düşmesine vesile olduk. Bu nedenle devletimize maliyeti daha da azalmış oldu. Novelfarma olarak yetim ilaç ve onkoloji ilaçları geliştirip ruhsatlandırıyoruz. Bugüne kadar hiçbir projemiz için devlet desteği ya da hibe almadık. Tamamı kendi özkaynaklarımızla karşılandı. Şu anda 30’a yakın ruhsat başvurumuz var ve ayrıca 50’ye yakın Ar-Ge çalışmamız da devam etmektedir.”

Abdi İbrahim, COVID-19 Tedavisinde Otoritelerce Önerilen İlacının Üretimine Başladı

03.04.2020 – Türk ilaç sektörünün lider kuruluşu Abdi İbrahim, kendi ürünleri arasında yer alan ve yapılan araştırmalarda COVID-19’a karşı olumlu netice verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ‘‘Ülkemizin yüzde yüz yerli sermayeli en büyük ilaç şirketi olarak 108 yıldır hayatı iyileştirme misyonumuzla hareket ediyoruz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte de Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen salgınla mücadele seferberliğine tam destek vererek, tüm imkanlarımızı devreye soktuk. Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 tedavi protokollerinde yer alan bir ilacımızın ilk parti üretimini yaparak Bakanlığımıza teslim ettik‘’ dedi. Nisan ayı içinde üretilecek 1.600.000 tablet ile yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimi de Bakanlığa bağışlayacaklarını açıklayan Barut, ‘’Bu ilacın, insanlarımızın sağlığı için cansiperane şekilde gecesini gündüzüne katarak çalışan doktorlarımızın, eczacılarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın mücadelesine destek olması en büyük temennimiz” dedi.

Türkiye’de ilaç sektörünün büyümesine ve gelişmesine 108 yıldır öncülük eden Abdi İbrahim, tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı COVID-19 tedavi protokollerinde yer alan ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Abdi İbrahim, İstanbul Esenyurt’ta bulunan tesislerinde Nisan ayı içinde üreteceği 1.600.000 tablet ile bu ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de Bakanlığa bağışlayacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “COVID-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın hâlihazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi olarak, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan hammaddeyi Dışişleri Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın sahada bize verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdik ve Sağlık Bakanlığımıza teslim ettik. Bu ilacın yıl sonuna kadar yapacağımız tüm üretimini bağış yoluyla Türk tıbbının hizmetine sunacağız. Salgınla mücadelede hastalarımız ve sağlık çalışanlarımız için değer yaratmak en büyük temennimiz” dedi.

Dünyanın ve Türkiye’nin daha önce deneyimlemediği bir salgınla karşı karşıya olduğunu, toplumlar ve kurumlar açısından zorlu bir sınavdan geçildiğini ifade eden Barut, şunları söyledi: “İnsanlık tarihi boyunca her dönemde salgın hastalıklar çok ciddi can kayıplarına yol açtı. Bulunduğumuz çağda da beklenmedik yeni salgınlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. İlk etapta Çin’de ve daha sonra dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmaya başlayan COVID-19’la ilgili gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Söz konusu salgınla ilgili endişe verici gelişmelere karşı hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız önemli bir mücadele ortaya koyuyor. Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda alınan önlemlere ve özellikle de evden çıkmama önerilerine hep birlikte uymamız büyük önem taşıyor.”

“Tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız”

Sağlık Bakanlığı tedavi protokolünde birincil tedavi önerileri içinde yer alan ilacın, diğer tedavilerle birlikte virüsle mücadelede güçlü bir katkı sunmasını beklediklerini belirten Barut, “Abdi İbrahim olarak, iyileştirme misyonumuz doğrultusunda, sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne dünyanın ve ülkemizin savaştığı salgınlarla şirket olarak biz de var gücümüzle savaştık. Tam 108 yıldır işimizi, sektörümüz, ülkemiz ve nihayetinde tüm insanlık için tutkuyla ve en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Doktorlarımız, eczacılarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstün bir gayret, hiçbir zaman unutulmayacak bir fedakarlık ve sarsılmaz kararlığı ile yürütülen salgınla mücadele seferberliğine biz de üretime ara vermeden, hastaların ihtiyaç duyduğu ilaçları onlara kesintisiz ulaştırarak katılıyoruz. Ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede sonlanması için tüm imkanlarımızı devreye soktuk. Değerini, ülkesine ve ülke insanlarına yaptığı katkılarla ölçen bir şirket olarak, dünyanın ve ülkemizin bu zorlu süreci en kısa zamanda ve az kayıpla atlatması en büyük temennimiz” dedi.

Abdi İbrahim, Afrika’da Yatırım Fırsatlarını Değerlendirdi

18.11.2019 – Abdi İbrahim, Johannesburg’da düzenlenen Afrika Yatırım Forumu’na Türkiye’den davet edilen tek Türk ilaç firması olarak katıldı. Bölgedeki yatırım fırsatlarını değerlendiren Abdi İbrahim, Afrika kıtasında daha da büyümeyi planlıyor. Afrika Kalkınma Bankası tarafından düzenlenen toplantılarda Afrikalı iş örgütleri ve iş insanlarıyla bir araya gelen Abdi İbrahim, yatırım ve yerelleşme konularındaki deneyimini paylaşarak, kıtadaki projeler hakkında bilgi aldı. 

Afrika Kalkınma Bankası tarafından Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen Afrika Yatırım Forumu’na katılan Abdi İbrahim, Afrika’da gelecek dönem yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere kıtadaki ülkelerin devlet adamları, iş örgütleri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan büyük bir delegasyonun katılımıyla düzenlenen toplantılarda 2 binden fazla delege, başbakan ve bakanın yanı sıra 10’dan fazla devlet başkanı, Dünya Bankası, IFC (Uluslararası Finans Kurumu), OFID (OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu) gibi uluslararası kuruluşlardan temsilciler de yer aldı.Türkiye’den davet edilen tek Türk ilaç firması olan Abdi İbrahim, 3 gün süren toplantılara katılarak sunumlar yaptı ve Afrika ülkelerindeki yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Afrika kıtasında ilaç yatırımı olan tek Türk firması olan ve global hedefleri kapsamında uluslararası pazarlarda pek çok yatırım gerçekleştiren Abdi İbrahim, yurt dışındaki ilk temsilciliğini 1999 yılında Cezayir’de açtı. 2014 yılında Cezayir’de 50 milyon dolar yatırımla Afrika kıtasının en modern üç ilaç tesisinden biri olan Abdi İbrahim Remede Pharma’yı kurdu. 2017 yılında üretime başlayan Cezayir’deki üretim tesisi yılda 51 milyon kutu üretim kapasitesine sahip olarak faaliyetine devam ediyor.

Abdi İbrahim’in bu tesisten yakın zamanda Afrika kıtasının diğer ülkelerine ihracat yapmayı hedeflediğini ve bu doğrultuda çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, kıtada yer alan ülkelerin yüzde 70-90 bandında ilaçları ithal eder konumda olduğuna ve lokal üretimin desteklenmesi yönünde Afrika üzerinde genel bir fikir birliği bulunduğuna işaret ederek “2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun 4’te birinin Afrika kıtasında olacağı öngörülüyor. İthalatın ağırlıkta olduğu sağlık alanında yerelleşme büyük önem taşıyor. Afrika farmasötik ürünler için büyük bir pazar. Abdi İbrahim olarak, bu toplantılarda aktardığımız yerelleşme konusundaki tecrübelerimiz büyük ilgi gördü. İş dünyasından ve kamudan katılan delegelere, Cezayir’de bulunan fabrikamız üzerinden başta komşu ülkeler olmak üzere kıtanın ilaç ihtiyacının karşılanmasında aktif bir oyuncu olma ve potansiyel başka yatırımlar ile kıtadaki faaliyetlerimize devam etme hedeflerimizi anlattık. Bu sayede hem istihdam yaratacağımızı, hem yeni jenerasyon ilaçları kıtaya getireceğimizi, hem de en büyük sorunlardan birisi olan sahte ve kalitesiz ilaçla mücadeleye önemli katkı sunacağımız mesajlarını verdik” dedi.

“Afrika’daki faaliyetlerimizi yeni yatırımlarla büyütmeyi hedefliyoruz”

Afrika kıtasının en modern 5 tesisinden birisi olan Abdi İbrahim Remede Pharma’nın halen 60’dan fazla ülkeye ilaç ihraç ettiğini belirten Bülbül, “Yakın gelecekte çok önemli bir pazar olacak Afrika’da faaliyetlerimizi yeni yatırımlarla büyütmek ve kıtanın ilaç ihtiyacını hem Cezayir fabrikamızdan hem de İstanbul’daki merkezimizden yapacağımız ihracatla karşılamak istiyoruz. Özellikle Sahra Altı Afrika’ya doğru genişlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

M. Oğuzcan Bülbül, toplantı ve yapılan ikili görüşmelerde kıtadaki yatırım fırsatlarını değerlendirme ve önemli kontaklar kurma imkanı bulduklarını ifade etti. Özelikle Tanzanya ve Fas ülke heyetleriyle üretim yatırımlarının görüşüldüğünü belirten Bülbül, şu bilgileri verdi: “Tanzanya heyetiyle yapılan toplantıda, yaklaşık 15 milyar dolar büyüklüğe sahip Sahra Altı Afrika’ya 400 milyon dolar değerinde bir ilaç üretim tesisi kurulmasına yönelik proje üzerinde görüştük, proje hakkında bilgi aldık. Sahra Altı Afrika bölgesinde en gelişmiş ilaç pazarı Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ait. Onun dışında genellikle küçük üreticiler bulunuyor. Tanzanya’nın 400 milyon dolarlık projesinin hayata geçmesi halinde, Tanzanya’nın da içinde olduğu Güney Afrika Kalkınma Örgütü (SADC) ve Doğu Afrika Topluluğu (EAC) ülkelerine hem ruhsatlama hem de gümrük mevzuatı anlamında kolaylıkla ilaç ihracatı yapılmak suretiyle hem iç hem dış pazarda fırsatlar bulunduğunu öğrendik.”

 

Abdi İbrahim’den, Kazakistan’da 30 Milyon Dolarlık Ek Yatırım Müjdesi

13.11.2019 – Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov, Türkiye temasları kapsamında, Abdi İbrahim’in Esenyurt’taki üretim kompleksine ziyarette bulundu. Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan ziyaret sırasında, Abdi İbrahim’in Kazakistan pazarındaki devam eden faaliyetlerinin yanı sıra önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı 30 milyon dolarlık ek yatırım hedefi de gündeme getirildi.

Abdi İbrahim, Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov ve beraberindeki heyeti, Esenyurt’taki üretim kompleksinde ağırladı. Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov, tesisleri gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Esenyurt kompleksindeki biyoteknolojik ilaç üretim tesisi AbdiBio, Steril Oftalmoloji ve Steril İnhalasyon Üretim Tesisi, Steril Enjektabl ve Steril Onkoloji Üretim Tesisi ile Hormon Üretim Tesisini ziyaret eden Bakan Birtanov’a tesislerdeki teknolojik altyapı ve Ar-Ge çalışmaları konularında bilgiler sunuldu. Abdi İbrahim’in Kazakistan’da devam eden faaliyetleri ve planlanan yeni yatırımları hakkında görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, şirketin bu pazardaki büyüme planları ve hedefleri de konuşuldu.

Kazakistan Sağlık Bakanı Birtanov’u ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Süha Taşpolatoğlu, Kazakistan hükümetiyle karşılıklı güven çerçevesinde yürüyen ticari ilişkilere sağladıkları destekler için teşekkür etti. Taşpolatoğlu, “Kazakistan’daki üretim tesisimiz, yurtdışındaki yatırımlarımızın en önemli halkası. Yurtdışı operasyonlarımız içinde, üretime geçtiğimiz ilk ülke olma özelliği taşıyor. 2012 yılında kurduğunuz Abdi İbrahim Global Pharm, 2015 yılı sonunda yılda 24 milyon kutu üretim kapasitesiyle faaliyetlerine başladı. Fabrikamızda şu anda diyabet, Hepatit B, tüberküloz gibi birçok alanda uluslararası standartlarda ilaç üretimi gerçekleştiriyoruz. Kazakistan’ın en modern, en kapsamlı tesisi konumundayız. Büyüme stratejimiz doğrultusunda, faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda pazar payımızı artırmayı ve yatırımlarımızla ürünlerimizin konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada Kazakistan pazarı bizim için büyük önem taşıyor. Kazakistan’ı ikinci evimiz olarak görüyoruz” dedi.

Önümüzdeki dönemde Kazakistan’da 30 milyon dolarlık ek bir yatırıma hazırlandıklarını açıklayan Taşpolatoğlu, “Bu yatırımın hayata geçmesiyle birlikte 5 yıl içinde ülkedeki istihdamımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Abdi İbrahim olarak yurtdışında yürüttüğümüz yatırımlarla sektördeki iddiamızı her geçen gün pekiştiriyoruz. Kazakistan pazarında da satış hacminin büyümesi bizim için son derece önemli. Bunun için gerekli olan pazarlama yatırımının yapılması adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bununla birlikte, yakın coğrafyalara gerçekleştireceğimiz ihracat potansiyellerini de değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov ise Abdi İbrahim’e yaptığı ziyaret sonrasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Son teknolojiye sahip Abdi İbrahim üretim tesislerini ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduk. Tesis ziyaretimiz sırasında AbdiBio biyoteknolojik ilaç üretim tesisini de görme fırsatı elde ettik. İlaç sektöründe, mevcut ve potansiyel ihtiyaçları analiz ederek böylesi önemli yatırımlara imza atan Abdi İbrahim’i şahsım adına tebrik ediyorum. 2012 yılından bu yana iki ülke arasında devam eden önemli ticari ilişkilerin yeni ek yatırımlarla gelişmeye devam edecek olması sevindirici. Gelecekte yapılacak yeni işbirliklerinin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.

 

Abdi İbrahim, Uluslararası Pazarlarda Etkinliğini Artırmayı Hedefliyor

18.09.2019 – Türk ilaç sektörünün lider şirketi Abdi İbrahim, uluslararası pazarlarda etkinliğini artırma ve büyüme vizyonu doğrultusunda organizasyonunda yeni bir yapılanma gerçekleştirdi. Bu yapılanmayla kadrolarını daha da güçlendiren Abdi İbrahim’in Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcılığı görevine Köksal Ülgen getirildi.

İyileştirme yolculuğunu 107 yıldır başarıyla sürdüren, Türk ilaç sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli şirketi Abdi İbrahim, yeni coğrafyalara açılma stratejileri doğrultusunda kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor.

Uluslararası pazarlarda etkinliğini artırmayı merkezine alan ve faaliyet gösterdiği ülkelerdeki sürdürülebilir büyümesine çeviklik kazandırmak isteyen Abdi İbrahim, Türkiye Uluslararası Pazarlar organizasyonunu yeniden yapılandırarak, Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcılığı görevine Köksal Ülgen’i getirdi.

Köksal Ülgen – Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminin ardından Koç Üniversitesi’nde MBA programını tamamlayan Köksal Ülgen, kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta başladı. Daha sonra sırasıyla; Eczacıbaşı-Zentiva İlaç’ta Kıdemli Lisans Satış Müdürü, Zentiva İlaç ve ardından Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler’de Strateji ve İş Geliştirme Departmanı Müdürü, Teva İlaç’ta İş Geliştirme ve Lisans Satış Direktörü, Pharmactive İlaç’ta Genel Müdür olarak çalıştı. Ülgen son olarak ise Mustafa Nevzat/Amgen İlaç’ta İş Geliştirme, Uluslararası Pazarlar ve ARGE’den sorumlu Kıdemli Direktör olarak görev alıyordu.

 

Abdi İbrahim’den 270 Kişilik İlave İstihdam

29.07.2019 – Türk ilaç sektöründe 17 yıldır kesintisiz pazar lideri olan Abdi İbrahim, Türkiye ekonomisine çok yönlü katkısını yeni bir istihdam paketi ile sürdürüyor. Esenyurt Üretim Kompleksi’nde devam eden ve devreye aldığı yatırımlarıyla üretim kapasitesini artıran Abdi İbrahim, sahadaki en büyük gücü olan Tıbbi Tanıtım Temsilcisi ekibine ve ürün müdürü kadrosuna 270 kişiyi daha katacağını açıkladı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, ‘‘Abdi İbrahim’i tarif eden cesaret, tutku ve sorumluluk her türlü konjonktürde yolumuzu aydınlatan vazgeçilmez değerlerimizdir. Yatırım, üretim ve bilhassa istihdamı sadece işimizi büyütecek öncelikler olarak değil ülkemize, sektörümüze karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Abdi İbrahim’in 17 yıldır süren pazar liderliğinde Türkiye’nin her köşesinde hayatı iyileştirmek için çalışan, 2 bini aşkın saha ekibimizin büyük payı var. Yeni işe alım programımızla bu sayıyı daha da artıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz’’ dedi.

107 yıldır Türk ilaç sektöründe faaliyet gösteren, yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğü kesintisiz yatırımlarla sektördeki iddiasını her geçen gün pekiştiren Abdi İbrahim, önümüzdeki iki ay içinde 270 kişilik ek istihdam imkanı sunacağını açıkladı. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, her türlü ekonomik ortamda yatırım ve üretim odağından uzaklaşmadıklarını ifade etti. Esenyurt’ta bulunan Abdi İbrahim tesislerinde devam eden 1 milyar 275 milyon TL’lik yatırımlarına da dikkat çeken Nezih Barut, 2019 yılında yeni ürünler ve bilhassa dünya devi ilaç firmaları ile imzaladıkları yeni üretim anlaşmaları ile büyüme yolunda kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti.

Nezih Barut: ‘Ülkemizin önceliği bizim de önceliğimizdir’’

Abdi İbrahim’in bir asrı aşkın süredir ülke önceliklerini kendi önceliği olarak kabul ettiğini belirten Nezih Barut, genç istihdamının Türkiye’nin öncelikli meselelerinden biri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: ‘’Abdi İbrahim çalışanlarının yüzde 66’sı Y kuşağı mensubu. Onların genç ve dinamik yapısı sayesinde köklü ama bir o kadar da yüzü geleceğe dönük bir şirket olarak liderliğimizi sürdürüyoruz. Abdi İbrahim’in 17 yıldır süren pazar liderliğinde Türkiye’nin her köşesinde hayatı iyileştirmek için çalışan, 2 bini aşkın saha ekibimizin büyük payı var. Yeni işe alım paketimiz ile 250’si Tıbbi Tanıtım Temsilcisi olmak üzere toplam 270 arkadaşımızı daha Abdi İbrahim ailesine katacak olmanın heyecanı içindeyiz’’ dedi. Abdi İbrahim’i tarif eden cesaret, tutku ve sorumluluğun her türlü konjonktürde vazgeçilmez değerler olduğunu vurgulayan Barut, ‘’Yatırım, üretim ve bilhassa istihdamı sadece işimizi büyütecek öncelikler olarak değil ülkemize, sektörümüze karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Yeni işe alım programımız da bu yaklaşımımızın yeni ve güçlü bir yansıması’’ dedi.

Nezih Barut: ‘Üretim kapasitemiz iki katına çıkacak’’

İlave istihdam imkanı yaratmanın planlı ve sürekli yatırım gücü ve kuvvetli büyüme hedeflerinin bir neticesi olduğunu vurgulayan Nezih Barut, 2019 yılında yeni ürünlerin yanı sıra üretim hizmetlerine de odaklandıklarını söyledi. Abdi İbrahim’in devam eden 900 milyon TL’lik Steril Enjektabl ve Onkoloji Üretim Tesisi’nin 2021 yılında, 375 milyon TL’lik Steril Oftalmoloji ve Steril İnhalasyon Üretim Tesisi yatırımının ise 2019 yılı sonunda tamamlanacağını belirten Barut; tüm bu yatırımlarla Abdi İbrahim’in üretim kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkacağını açıkladı.

Nezih Barut: “Türkiye’nin ilaçta bölgesel güç olma iddiasını destekleyen yatırım ve işbirliklerine devam edeceğiz”

Devam eden yatırımların yanı sıra 2018 yılında açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük biyoteknoloji tesisi AbdiBio ile birlikte üretim hizmetlerine odaklandıklarını belirten Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişten bu yana verdiğimiz üretim hizmetlerimizde,  İlaçta Yerelleşme uygulamasının da etkisiyle 2018’den bu yana farklı ve yoğun bir döneme girdik. Dünya devi ilaç şirketleri ile peş peşe üretim anlaşmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlara örnek olarak; GSK ile yaptığımız anlaşma kapsamında Steril İnhalasyon Üretim Tesisimizde BFS formunda steril inhalasyon ürünleri (nebul) üreteceğiz. Allergan’ın Türkiye’deki üretim ortağı olduk. Steril Oftalmoloji Üretim Tesisimizde göz sağlığı (oftalmoloji) alanında üreteceğimiz göz damlaları, Allergan’ın kendi tesisleri dışındaki ilk ve tek üretimi olması açısından son derece önemli. Bu ve benzeri anlaşmalarla, uluslararası ilaç firmalarının şirketimize duyduğu güveni pekiştirmekten ve yapmış olduğumuz yatırımların hızlı geri dönüşünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ilaçta bölgesel bir güç olma iddiasını destekleyen yatırımlara ve işbirliklerine devam edeceğiz” dedi.

 

Abdi İbrahim İle Alvotech’ten Biyoteknolojide Stratejik Ortaklık

03.06.2019 – Türk ilaç sektörüne ülkemizin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisini kazandıran Abdi İbrahim, İzlandalı ilaç firması Alvotech ile biyoteknolojik ürünlerin Türkiye’de üretilmesi ve piyasaya sunulması kapsamında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşma, ilk etapta romatoloji, immünoloji, dermatoloji ve gastroenteroloji alanındaki tedavilerde kritik yeri olan biyoteknolojik ürünlerin üretiminden hastaya erişimine kadar tüm süreçleri kapsıyor.

Türkiye’nin lider ilaç firması Abdi İbrahim, İzlandalı ilaç firması Alvotech ile biyoteknolojik ürünlerin Türkiye’de üretilmesi ve piyasaya sunulması kapsamında stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşma kapsamında Abdi İbrahim, ilk etapta romatoloji, immünoloji, dermatoloji ve gastroenteroloji alanındaki tedavilerde kritik yeri olan biyoteknolojik ürünleri ileri teknolojiye sahip AbdiBio tesisinde üreterek sağlık sektörüne sunmaya başlayacak. İlerleyen dönemlerde bu stratejik iş birliğine yeni ürünlerin eklenmesi de planlanıyor.

Alvotech’in İsviçre ve Almanya’da Ar-Ge ve klinik çalışma yönetim merkezleri, İzlanda merkezli üretim tesisleri ve ABD’de fikri mülkiyet ve mevzuat uyum merkezi bulunuyor.

Küresel pazarlar için yüksek kalite biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine odaklanan Alvotech, İzlanda’nın Reykjavik bölgesinde bulunan yeni biyoteknolojik üretim tesislerinde üretilen geniş bir ürün gamına sahip. Alvotech, hücre hattı geliştirmeden üretime kadar tüm değer zinciri boyunca biyoteknolojik ürün yaratma konusunda uzman bir ilaç şirketi. Abdi İbrahim ile Alvotech arasındaki stratejik ortaklık, neredeyse tamamı ithal olan biyoteknolojik ürünlerin Türkiye’de üretilmesi ve ülkeye teknoloji transferi konusunda önemli bir adım olma niteliği taşıyor.

Söz konusu anlaşmayla ilgili olarak Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu ve Alvotech Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman’ın katılımıyla 31 Mayıs 2019’da Abdi İbrahim Tower’da imza töreni gerçekleştirildi.

“Türkiye’yi üretim üssü haline getirmeyi hedefliyoruz”

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, dünyada biyoteknolojik ilaçların kullanım oranının yüzde 20’lere ulaştığını hatırlatarak, biyoteknolojik ilaçların ağırlığının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artmaya devam ettiğini vurguladı. Abdi İbrahim’in 107 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Barut, iyileştirme tutkusuyla Türkiye ekonomisine ve ilaç sektörüne ileri teknoloji yatırımlarla güçlü katkılarda bulunduklarını ifade etti. ‘’Biyoteknoloji alanındaki yatırımlarımızla da öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Biyoteknolojiyi stratejik önceliklerimizden birisi olarak belirledik’’ diyen Nezih Barut, bu alana odaklanmalarının ardındaki etkenleri şöyle açıkladı: “Türkiye ilaç pazarında ithal ürünlerin yüzde 33’ünü biyoteknolojik ilaçlar oluşturuyor. Pazarda bulunan biyoteknolojik ürünlerin tamamına yakını ithal. Abdi İbrahim olarak, tamamen ithalata dayalı bir biyoteknolojik ilaç tedarik modelinin ülkemiz açısından sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz. Yatırımlarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı biyoteknoloji tesislerinden birini hayata geçirirken ithalatına bağımlı olduğumuz bu önemli ürünlerin ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesini hedefledik. Bu sayede hem hastaların bu ilaçlara erişiminin artacağına hem de dış ticaret açığında gerçekleşecek düşüşle ülke ekonomisine değer katacağımıza inanıyoruz.”

Abdi İbrahim’in ilaçta yerlileşme hamlesinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Nezih Barut, “Biyoteknolojik ürünler için stratejik ortaklık yaptığımız Alvotech’in ürünlerini bu anlaşmayla tesislerimizde üreteceğiz. Anlaşma çerçevesinde romatoloji, immünoloji, dermatoloji ve gastroenteroloji alanındaki biyoteknolojik ürünlere yönelik teknoloji transferi çalışmalarımız başlayacak. İki şirket arasındaki bu anlaşmanın, uzun vadeli iş birliğimizin ilk adımı olduğuna inanıyor, anlaşmayı ilerleyen dönemlerde farklı yenilikçi ürünlerle genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

İmza töreninde, söz konusu işbirliği hakkında görüşlerini paylaşan Alvotech Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman, “Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim ile stratejik işbirliğine başlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Alvotech’in katma değeri yüksek biyobenzer ürün portföyünün, Abdi İbrahim’in üstün pazar deneyimi ve yerel üretim kapasitesiyle bir araya gelmesiyle birlikteTürkiye’deki hastalar için fayda sağlayarak yüksek kalitede biyobenzer ürünlere erişimi artıracağına inanıyoruz” dedi.