Ana Sayfa Haberler Tekirdağ Şehi...

Tekirdağ Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Yarın Hizmete Giriyor

12.11.2020 –   Son dönemde hayata geçirilen projelerle öne çıkan Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Şehir Hastanesi’ne kavuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 13 Kasım 2020 Cuma günü gerçekleştirilecek Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreni AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’nin ardından hayata geçirilecek. Hastanenin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakan ve milletvekillerinin de eşlik etmesi bekleniyor.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek 566 yataklı Şehir Hastanesi’nde 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 1 milyar 500 milyon TL’ye mal olan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde sağlık personeli haricinde hizmet personeli olarak da 700 kişiye istihdam sağlanacak.

Türkiye’de son yıllarda her alanda gelişme göstererek gözde yerleşimler arasına giren Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi’ne kavuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 13 Kasım 2020 Cuma günü gerçekleştirilecek Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış töreni AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’nin ardından hayata geçirilmesi bekleniyor. Hastanenin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakan ve milletvekillerinin de eşlik etmesi bekleniyor.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek 566 yataklı Şehir Hastanesi’nde 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 1 milyar 500 milyon TL’ye mal olan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde sağlık personeli haricinde hizmet personeli olarak da 700 kişiye istihdam sağlanacak.

700 KİŞİYE DEVAMLI İSTİHDAM YARATACAK

Tekirdağ Şehir Hastanesi ile uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren eski hastanede muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluşuyor.

Sağlık alanında vatandaşları en son teknolojik hizmetlerle buluşturacak şehir hastanelerinin önemli ayağı olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi 159 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak öne çıkıyor. 1 milyar 500 milyon liraya mal olan proje sahip olduğu 566 yatakla bölgenin en önemli hastanesi olarak Tekirdağ’ı sağlıkta da bir çekim merkezi haline getiriyor.

Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet verecek Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tüm tıbbi hizmetlerin sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’nca, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak. İnşaat süresince 1250 kişilik istihdamın yaratıldığı hastanenin tamamlanmasıyla 700 kişi hizmet personeli olarak tam zamanlı görev yapacak.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek hastane Bulgaristan ve Yunanistan’ı da içine alacak şekilde Trakya’nın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkıyor. Buradan hareketle hastane gelecekte sağlık turizmi ile bu ülkelerden de ziyaretçi hasta çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

102 YOĞUN BAKIM YATAĞI İLE COVID MÜCADELESİNDE ÖNE ÇIKACAK

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin 566 yatağının 464’ü genel hastane yatak kapasitesine ayrıldı. Bu kapasite 88 tek kişilik ve 187 adet çift kişilik olarak dağılıyor. Hastanede 2 oda yanık birimi için ayrılırken, 8 mahkûm odası da yer aldı.

Tekirdağ Şehir Hastanesi son dönemde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım kapasitesi bakımından da öne çıkıyor. Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46’sı genel yoğun bakıma ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı yer alıyor. Hastanenin ameliyathanelerinde bulunan hasta hazırlık-ayılma alanları mekanik olarak yoğun bakım odasına çevrilecek şekilde hazırlandı. Tek kişilik hazırlanan yoğun bakım odaları ihtiyaç halinde çift kişilik odaya dönüştürülebiliyor.

TRAKYA’NIN İLKLERİ BU HASTANEDE OLACAK

124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathanenin yer aldığı Tekirdağ Şehir Hastanesi içerdiği özellikler bakımından ilklerin merkezi de olacak. Hastanede Trakya bölgesinde ilk olacak tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak yer alacak. Bölge için bir yenilik olacak tüp bebek merkezi de hastanede yer alacak.

Hastane özellikle kanser hastaları için bölgede yenilikleri beraberinde getirecek. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde kanser hastaları için tanı koyma aşamasında süreci hızlandırıp hayat kurtaran Pet-CT ünitesi ve Gamma kamera ünitesi bulunacak.

Tamamen ücretsiz olacak bu hizmet için yöre halkı artık il dışına çıkmaktan kurtulacak. Bununla birlikte 7 yataklı radyoaktif iyot tedavi ünitesi de hizmet verecek. Hastanede ayrıca kanser hastalarının tedavisi için radyasyon onkolojisi bölümünde en ileri teknolojiye sahip Lineer Accelerator cihazı da yer alacak.

Dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak Tekirdağ Şehir Hastanesi Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip. Hastanede ayrıca üstün teknolojili radyolojik görüntüleme ünitesi de bulunuyor.

DEPREM ANINDA İZOLATÖRLER SARSINTININ ETKİSİNİ AZALTACAK

Tekirdağ’da kapılarını açacak dev tesis aynı zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olacak. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 651 deprem izolatörü yer alıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Tekirdağ’da olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.

Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma hayata geçirildi. Binanın 6 bin metrekarelik ‘yeşil çatısındaki’ güneş enerji panelleri sayesinde hastanenin sıcak suyu güneşten karşılanıyor. 35 bin metrekarelik özel peyzaj ve yeşil alana sahip hastanede 2 adet açık hava çocuk oyun alanı yer alıyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde 297’si açık, 1054’ü kapalı toplam 1351 araçlık otoparkın yanı sıra 1 kilometrelik bisiklet yolu, helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

  • Arsa Alanı: 114 bin metrekare
  • İnşaat Alanı: 159 bin metrekare
  • Yatak Kapasitesi: 566
  • Poliklinik Sayısı: 124
  • Ameliyathane Sayısı: 18
  • Yoğun Bakım Yatak Sayısı: 102
  • Yeni Doğan Yoğun Bakım Yatak Sayısı: 27
  • Pediatrik Yoğun Bakım: 16
  • Ruh sağlığı yatak kapasitesi: 24
  • Palyatif yatak kapasitesi: 22
  • Deprem İzolatörü: 651
  • Açık Otopark Kapasitesi: 297
  • Kapalı Otopark Kapasitesi: 1054
  • İstihdam: 700
  • Yatırım Bedeli: 1 milyar 500 milyon TL

 

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi Hizmete Girmek İçin Gün Sayıyor

19.10.2020 – Son dönemde hayata geçirilen projelerle öne çıkan Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Şehir Hastanesi’ne kavuşmak üzere gün sayıyor. 1 milyar 500 milyon TL’ye mal olan 486 yataklı Şehir Hastanesi, gerektiğinde 556 yatağa çıkartılacak altyapısıyla Türkiye’nin ilk modüler hastanesi olma özelliğini taşıyor.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek hastane Bulgaristan ve Yunanistan’ı da içine alacak şekilde Trakya’nın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkıyor. Buradan hareketle hastane gelecekte sağlık turizmi ile bu ülkelerden de ziyaretçi hasta çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin yapımını üstlenen Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Tekirdağ’ın son yıllardaki gelişimini destekleyecek hak ettiği bir yatırım kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Önümüzdeki hafta artık hasta almaya başlayacağız. 13 Kasım Tekirdağ’ın kurtuluş gününde hastanenin resmi açılışını yapmaya planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de son yıllarda her alanda gelişme göstererek gözde yerleşimler arasına giren Tekirdağ, Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi’ne kavuşmak için gün sayıyor. Tekirdağ Şehir Hastanesi ile uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren eski hastanede muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluşacak.

Sağlık alanında vatandaşları en son teknolojik hizmetlerle buluşturacak şehir hastanelerinin önemli ayağı olacak Tekirdağ Şehir Hastanesi 158 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak öne çıkıyor. 1 milyar 500 milyon liraya mal olan proje sahip olduğu 486 yatakla bölgenin en önemli hastanesi olarak Tekirdağ’ı sağlıkta da bir çekim merkezi haline getiriyor.

Tekirdağ’ı sağlık alanında da bir çekim merkezi haline getirecek hastane Bulgaristan ve Yunanistan’ı da içine alacak şekilde Trakya’nın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkıyor. Buradan hareketle hastane gelecekte sağlık turizmi ile bu ülkelerden de ziyaretçi hasta çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SELİM AKIN: “13 KASIM’DA RESMİ AÇILIŞ PLANLIYORUZ”

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin 486 yatağının 374’ü genel hastane yatak kapasitesine ayrıldı. Bu kapasite 162 tek kişilik ve 107 adet çift kişilik olarak dağılıyor. Hastanedeki 162 tek kişilik odanın 80’inin alt yapısı çift kişilik odaya göre hazırlandı. Böylelikle Tekirdağ Şehir Hastanesi, gereken şartlarda 80 yatak daha ilave edilip yatak kapasitesi 566’ya kadar yükseltilebilecek özelliğe sahip olacak.

Projenin sözleşmede taahhüt edilen şekliyle 24 aylık kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacak aşamaya geldiğini belirten Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından teslim işlemleri yapıldıktan sonra faaliyete geçeceğini ifade etti.

Akın, “Bizim Akfen İnşaat olarak bitirdiğimiz 3’üncü hastanemiz. Tamamen bitti artık. Hem bölgenin hem de Tekirdağ’ın en büyük, modern hastanesi olacak. Yaklaşık 486 yataklı 566’ya çıkabilecek bir altyapımız var. Gerek deprem izolatörleri, gerek ekipmanlarıyla çok modern bir hastane. Eskiden kanser hastaları bir tedavi görmek için birden fazla hastaneye gidiyordu. Ama artık Şehir Hastanesinde bu tanından tedaviye kadar tek bir çatı altında olabilecek. Bu anlamda hem modern hem de bölgenin en güzel hastanesi. Bu hastane tamamen ücretsiz olacaktır. Yani herhangi bir devlet hastanesinden bir farkı yok. Önümüzdeki hafta artık hasta almaya başlayacağız. 13 Kasım Tekirdağ’ın kurtuluş gününde hastanenin resmi açılışını yapmaya planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selim Akın, tamamlanan 3 şehir hastanesi ile 2 bin 322 yatağı hayata geçirmiş olduklarını kaydetti.

BULGARİSTAN’DAN YUNANİSTAN’A TRAKYA’NIN EN GELİŞMİŞ HASTANESİ

Alanında dünyanın en ileri teknolojileri ile donatılmış şehir hastanelerinin bulundukları bölgelerdeki sağlık imkânlarını onlarca yıl ileriye taşıdığına dikkat çeken Selim Akın, “Isparta ve Eskişehir’de gördüğümüz, hastanelerin tamamlanmalarının ardından vatandaşlarımızın yanı sıra yurtdışından yabancılar da buralarda tedavi almaya başlıyorlar. Şu anda pandemi nedeniyle bu kesintiye uğrasa da, Tekirdağ’ı merkez olarak kabul ettiğinizde hayata geçirilen Şehir Hastanesi, Kırklareli ve Edirne’nin ötesinde Bulgaristan ve Yunanistan’dan bile hasta kabul edebilecek hale gelebilecek” ifadelerini kullandı.

700 KİŞİYE DEVAMLI İSTİHDAM YARATACAK

Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet verecek Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tüm tıbbi hizmetlerin sorumluluğu Sağlık Bakanlığı’nca, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak. İnşaat süresince 1250 kişilik istihdamın yaratıldığı hastanenin tamamlanmasıyla 700 kişi hizmet personeli olarak tam zamanlı görev yapacak.

102 YOĞUN BAKIM YATAĞI İLE COVID MÜCADELESİNDE ÖNE ÇIKACAK

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin 486 yatağının 374’ü genel hastane yatak kapasitesine ayrıldı. Bu kapasite 162 tek kişilik ve 107 adet çift kişilik olarak dağılıyor. Hastanede 2 oda yanık birimi için ayrılırken, 8 mahkûm odası da yer aldı. Hastanedeki 162 tek kişilik odanın 80’inin alt yapısı çift kişilik odaya göre hazırlandı. Buna göre Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde gereken şartlarda 80 yatak daha ilave edilip, yatak kapasitesi 566’ya kadar yükseltilebilecek.

Tekirdağ Şehir Hastanesi son dönemde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım kapasitesi bakımından da öne çıkacak. Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46’sı genel yoğun bakım olarak ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı yer alıyor.

TRAKYA’NIN İLKLERİ BU HASTANEDE OLACAK

124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathanenin yer aldığı Tekirdağ Şehir Hastanesi içerdiği özellikler bakımından ilklerin merkezi de olacak. Hastanede Trakya bölgesinde ilk olacak tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak yer alacak. Bölge için bir yenilik olacak tüp bebek merkezi de hastanede yer alacak.

Hastane özellikle kanser hastaları için bölgede yenilikleri beraberinde getirecek. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde kanser hastaları için tanı koyma aşamasında süreci hızlandırıp hayat kurtaran Pet-CT ünitesi de bulunacak. Tamamen ücretsiz olacak bu hizmet için yöre halkı artık il dışına çıkmaktan kurtulacak. Bununla birlikte 7 yataklı radyoaktif iyot tedavi ünitesi de hizmet verecek. Hastanede ayrıca radyasyon onkolojisi bölümünde en ileri teknolojiye sahip 1 adet Lineer Accelerator cihazı da bulunacak.

SAĞLIK ALANINDAKİ SON TEKNOLOJİLER

Dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgesinin sayılı hastaneleri arasında yer alacak Tekirdağ Şehir Hastanesi Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip.

Hastanede 18 Anestezi Cihazı, 22 Diyaliz Cihazı, 50 EKG Cihazı, 2 Efor, 6 uyku yatağı, 8 EKO Cihazı, 1 ESWL Taş Kırma Cihazı, 1 Göz Fako Cihazı, 27 Holter EKG, 255 Hastabaşı Monitörü, 105 Ventilatör, 15 Transport ventilatör, 5 USG Doppler, 1 Mamografi, 1 kemik dansitometri, 1 puva cihazı, 6 x-ray, 1 MR ve 2 Tomografi Cihazı bulunuyor.

DEPREM ANINDA İZOLATÖRLER SARSINTININ ETKİSİNİ AZALTACAK

Tekirdağ’da kapılarını açacak dev tesis aynı zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olacak. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 651 deprem izolatörü yer alıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Tekirdağ’da olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek.

Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma hayata geçirildi. Binanın 6 bin metrekarelik ‘yeşil çatısındaki’ güneş enerji panelleri sayesinde hastanenin sıcak suyu güneşten karşılanıyor. 35 bin metrekarelik özel peyzaj ve yeşil alana sahip hastanede 2 adet açık hava çocuk oyun alanı yer alıyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde 1054’ü açık, 297’si kapalı toplam 1351 araçlık otoparkın yanı sıra 1 kilometrelik bisiklet yolu, helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor.

 

Türkiye’nin En Büyük Yatırımlarından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Tıp Bayramında Açıldı

14.03.2019 – Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük ‘Kamu-Özel İş birliği’ projesi olan ve CCN Yatırım Holding tarafından anahtar teslim olarak yatırımı yapılan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in resmi açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 14 Mart 2019 tarihinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük ‘Kamu-Özel İş birliği’ projesi olan ve CCN Yatırım Holding tarafından 1.3 milyar Euro yatırımla hayata geçirilen Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Tıp Bayramı’nın kutlandığı 14 Mart 2019 tarihinde açıldı.

13 bin kişi görev yapacak

Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi olma özelliğine sahip. 1 milyon 312 bin m2’lik kapalı alanda 3711 yatak kapasitesi ile dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, kısa sürede yerel ve uluslararası alanlarda tercih edilen bir sağlık merkezi olmayı hedefliyor. Bir sağlık kampüsü şeklinde inşa edilen hastanede 1554 tek kişilik hasta odası, 82 VIP hasta odası, 725 çift kişilik hasta odası ve 700 yoğun bakım yatağı bulunuyor. Ayrıca kampüs içinde 100 yataklı tıbbi gözlem kliniği yer alıyor.

Tüm tıbbi hizmetlerin Sağlık Bakanlığı’nın hekim kadrosu tarafından verileceği hastanede akademik kadroları ile birlikte 7000 sağlık çalışanı ve 5000 idari ve destek personel ile birlikte yaklaşık 12000 kişilik kadro görev yapacak.

131 ameliyathane ile günlük 650 ameliyat kapasitesi

Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; genel hastane, ana hastane binası, kalp ve damar hastanesi, nöroloji hastanesi, çocuk hastanesi, kadın doğum hastanesi, onkoloji hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve psikiyatri hastanesi olmak üzere 9 ana binadan oluşuyor. 904 poliklinik odası, 259 poliklinik destek odası ile günlük 40 bin poliklinik hastasının tedavi edilebilecek. 131 ameliyathanesi bulunan hastanede günlük 650 ameliyat kapasitesine ulaşılabileceği planlanıyor.

Bir hastane için planlanmış en büyük veri merkezine sahip

7750 metrekare alan üzerine kurulu laboratuvarları ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu görüntüleme merkezlerinde yüzlerce tıbbi test ve görüntüleme işlemine hazır olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent en modern ve yeni nesil teknolojilerle donatıldı. Tam dijital hastane unvanına sahip Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te bir hastane için planlanmış en büyük veri merkezi alanı bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük merkezinin yanı sıra, uydu laboratuvarlarının da yer aldığı bu dev sağlık kampüsü, numune verme ve sonuç alma sürecine kadar tüm aşamaların mobil uygulamalarla HBYS üzerinde kayıt altına alındığı ilk hastane olma özelliği gösteriyor. Türkiye’nin en geniş test paneline sahip tıbbi genetik tanı merkezi olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’te ayrıca Türkiye’nin en büyük alan ve ekipman kapasitesine sahip sterilizasyon ünitesi de yer alıyor.

El değmeden yıkanan tünel yıkama teknolojisi
El değmeden yıkanan tünel yıkama teknolojisi

Radyoloji ve Laboratuvar hizmetlerinin günümüzde hızla gelişen teknolojilerin ve yeni testlerin model alınarak tasarlandığı hastanede, radyoloji ve klinik alanlarda GE Sağlık’ın ürettiği son teknoloji cihazlarla hizmet verilecek. Laboratuvarlarda ise Siemens’in son teknolojiyle üretilen cihazlarıyla hizmet verilecek.

Laboratuvarlar ile radyoloji ünitesindeki ileri teknolojiye sahip cihazların ile profesyonel, deneyimli, uzman ve akademik hekim kadroları teşhiste doğruluğu ve tedavide başarıyı beraberinde getirecek.

Radyoterapi, Nükleer Tıp ve Genetik Hastalıkları Tanı Merkezleri Türkiye’de ve Dünyada örnek niteliğinde:

Radyoterapi Merkezi:

Türkiye’deki en büyük ve kapsamlı radyoterapi merkezi, Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’in içinde yer alacak. Işın tedavisinde kullanılan yeni nesil Tomoterapi cihazı Türkiye’de ilk kez bu merkez bünyesinde kullanılacak. 7 Bilgisayarlı Tomografiden bir tanesi de 512 kesitli olup, tek kalp atımında kardiyak çekim yapabilen çok özel, üst teknoloji bir model olacak. Özellikle kanser hastaları için çok önemli olan bu kesit sayısı ile çekim kalitesi artarken, hastanın maruz kalacağı radyasyon dozu da minimize edilecek. GE Sağlık’ın en son teknoloji çözümünün kullanılacağı merkezde, hastaya özgü kısıtlamalardan bağımsız olarak tek kalp atımında, yani saniyeler içinde, kardiyak çekim yapılabilecek ve diagnostik sonuçlar alınabilecek.

Nükleer Tıp Ünitesi:

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük nükleer tıp merkezinin bulunacağı hastane, nükleer tıp alanında tüm teşhis ve tedavilerin yapılabileceği ve günlük 320 hastaya hizmet verebilecek nitelikte altyapı ve cihazlarla donatıldı. GE Sağlık ile işbirliğinde eski teknolojilere kıyasla daha düşük dozla çekim yapan, hastaya verilen FDG dozunun minimize edildiği ve bu sayede görüntü kalitesinden ödün vermeden kısa tarama süreleri sunan yeni 4 ringli PET/BT, Gama Kamera ve SPECT/BT cihazları ile önemli tasarruflar da sağlayacak.

Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi:

Siemens iş birliğiyle en modern teknolojilerle donatılan 7.750 metrekare alan üzerine kurulu Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi’nde, Türkiye’de ilk ve çok kapsamlı genetik DNA testleri yapılabilecek. Bu laboratuvardan dünyada sadece 42 tane bulunuyor.

Kanser teşhisinde etkin bir performans ortaya konabilen PET/BT teknolojileri Ankara Şehir Hastanesinde

Kampüste kurulan yenilikçi çözümler arasında, meme kanserinin erken teşhisi için hastalarda ağrı, rahatsızlık ve endişe hissini uzaktan kumanda ile azaltmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış mamografi sistemi; düşük doz teknolojisiyle üstün görüntü kalitesi sunan ve saniyeler içinde tek kalp atımında kardiyak çekimleri yapabilen bilgisayarlı tomografi; NEMA hassasiyeti en yüksek ve gelişmiş görüntü çözünürlüğü teknolojisiyle düşük doz PET/BT çekimleri gerçekleştirebilen ve bu sayede kanser teşhisinde etkin bir performans ortaya konabilen PET/BT teknolojileri yer alıyor. Hastanede bulunan, yüksek hassasiyete sahip dedektör teknolojisini kullanan anjiyo cihazları ile de yüksek görüntü kalitesi ve düşük doz anjiyo tetkik imkanı sağlanabilecek. Kadın hastalıkları çekimlerinde gelişmiş çözünürlük, hız ve esneklik ile fark yaratan ileri teknoloji ultrasonu; dijital hassasiyet ve kullanım kolaylığının entegre edildiği, gelişmiş anestezi cihazı; akciğer koruma özelliğiyle kapsamlı bir çözüm sunan hastabaşı ventilatörü ve diğer çekimlerin üçte birine kadar kısa bir sürede görüntü elde etmek için tasarlanmış manyetik rezonans görüntüleme (MR) sistemi ayrıca kurulan sistemler arasında yer alıyor.

105 bin 472 metrakare alanı ile Türkiye’nin ilk çocuk hastanesi

Ankara Şehir Hastanesi Bilkent’’in yatırım sürecinde tam teşekküllü bir çocuk hastanesi projesi de kapsama alınarak hastanenin 105 bin 472 m2’lik alanı Çocuk Hastanesi’ne ayrıldı. 599 yatağın bulunduğu çocuk hastanesinde; 43 poliklinik, 10 ameliyathane bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi içinde 120 yataklı Yenidoğan bölümünün yer aldığı hastanede, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastanesi’nin servis katlarında Aile Oteli, Anne Oteli, Anne Bebek Uyum Servisleri bulunuyor.5000 m2’lik Çocuk Acil Ünitesi, Çocuk Anjio, Pediatrik KVC bölümlerinin yer aldığı Çocuk Hastanesi’nde ayrıca Çocuk Hemodiyaliz, Çocuk Endoskopi, Çocuk Kemik İliği, Çocuk Onkolojisi ve Çocuk Kemoterapi Merkezleri ve sadece çocuk hastalara ayrılan Radyoloji Ünitesi ile çocuklara hizmet verilecek. Engelli bireylerin her türlü alana kolay ulaşımına uygun, yeni nesil tesis mimarisine göre inşa edilen Ankara Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en modern FTR hastanesi olma özelliği gösteriyor.

Dünyanın en geniş kapalı alanına sahip Acil Servisi

Hastanenin Acil Servis Merkezi, 39 bin m2 alanda, Erişkin, Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Acil Ambulans servislerinde, günlük 8000 acil muayenenin yapılacağı, 500 ambulansın günlük giriş yapacağı ve 2 heliport ünitesi ile hava ambulans ihtiyacının karşılanabileceği bir merkez olarak planlandı. Dünyanın en geniş kapalı alanına sahip Acil Servis Merkezi’nde 24 tedavi gözlem arenasında 290 gözlem yatağı, 20 triaj muayene odası, 50 uzman doktor poliklinik odası, 4 ameliyathane özellikleri ile dizayn edilmiş CPR ünitesi, 32 Yataklı Acil Kritik Yoğun Bakım yatağı ile 24 Yataklı Travma Gözlem Arenası, Erişkin, Kadın Doğum ve Çocuk ve Ambulans Acil Servisi’nde bulunan 3 adet KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) Ünitesi, acil doğumlar ve küçük müdahaleler için dizayn edilmiş Cerrahi Girişim Odaları ile birlikte Acil Servis için dizayn edilmiş Acil Laboratuvar ünitesi bulunuyor.

Birçok prestijli ödülün sahibi

Yönetiminden finansmanına, dünya çapında bir başarı hikayesi olan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, bugüne kadar birçok prestijli ödüle layık görüldü. Bonds&Loans Turkey Awards tarafından 2015 yılında 100 aday arasında En İyi Altyapı Finansmanı Ödülü’nü alan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent, Yılın En İyi Proje Finansmanı ve Yılın En İyi Sendikasyon Kredisi kategorilerinde ikinciliğe değer bulundu. Project Finance International (PFI) Awards tarafından da Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Yılın Anlaşması Ödülü’ne değer bulunan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent ayrıca Partnership Awards 2016’da En İyi Sağlık Projesi Gümüş Ödülü aldı. Proje, World Finance 2016’da Yılın Sağlık Hizmeti Sözleşmesi ve EMEA Finance Project Finance Awards 2015’te Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da En İyi Sağlık Hizmeti Anlaşması, Orta ve Doğu Avrupa’da En İyi Toplumsal Gelişme Anlaşması ödüllerinin de sahibi oldu.

Sayılarla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

İlkleri ve Enleri ile Ankara Şehir Hastanesi Bilkent

  • Avrupa’nın en büyük çocuk hastanesi
  • Avrupa’nın en büyük merkezi ve uydu laboratuvarları
  • Türkiye’nin en geniş test paneline sahip ilk tıbbi genetik tanı merkezi
  • Türkiye’nin en fazla yatak ve tedavi alanına sahip en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
  • Tam Dijital Hastane
  • Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli Entegre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı
  • Tamamen yerli ve milli, en geniş kapsama sahip, dahili mobil navigasyon sistemi
  • Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli en geniş kapsamlı yoğun bakım hasta takip yazılımı
  • Dünya Çapında, tamamen yerli ve milli RF-ID teknolojisi ile ameliyat hastası takip süreci
  • Avrupa’nın en büyük alan ve cihaz parkına sahip Radyoloji Üniteleri
  • Avrupa’nın en büyük alanda kurulu, en fazla cihaz parkına sahip Nükleer Tıp ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi
  • Türkiye’de Kamu hastanelerinde kurulan ilk 512 kesitli Bilgisayarlı Tomografi
  • Türkiye’de 3 adet 3T MR bulunan ilk Hastane
  • Tıbbi Hizmet verebilecek Avrupa’nın En Büyük Medikal Sığınağı
  • En son teknoloji ile donatılmış en yüksek sayıda kameraya sahip CCTV Sistemi
  • En yüksek sayıda kapalı otopark alanına sahip hastane kampüsü
  • Bir hastane kampüsü için planlanan en yüksek rejim yemek üretim ve servis kapasitesi
  • En yüksek istihdam ve iş olanaklarına sahip şehir hastanesi
  • Türkiye’de ilk kez kullanılan el değmeden yıkama ve kurutma imkanı sağlayan tünel yıkama sistemi

Rakamlarla Ankara Şehir Hastanesi Bilkent

890 milyon Euro tutarındaki finansmanı yerli ve yabancı 8 bankadan oluşan bir konsorsiyum ile CCN Yatırım Holding tarafından sağlanarak, 2015 yılında finansman sözleşmesi imzalanan Ankara Şehir Hastanesi Bilkent; Türkiye’de Kamu-Özel İşbirliği modelinde, kreditör konsorsiyumuyla ve uluslararası standartlarda kredi sözleşmesi imzalanmış en büyük sağlık projesi olma özelliği taşıyor.

Toplam Yatak Sayısı: 3711

HASTANE YATAK DAĞILIMI

  • Ana Kütle: 72
  • MH1 – Genel Hastane: 562
  • MH2 – Kalp ve Damar Hastanesi : 442
  • MH3 – Nörolojik Bilimler ve Ortopedi Hastanesi: 506
  • MH4 – Çocuk Hastalıkları Hastanesi : 599
  • MH5 – Kadın Hastalıkları Hastanesi : 542
  • MH6 – Onkoloji Hastanesi : 588
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi :300
  • Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi : 100
  • 100 Yataklı – Tıbbi Gözlem Kliniği
  • 2700 Doktor ve 10.000 Sağlık ve İdari Personel
  • 904 Poliklinik Odası – 259 Poliklinik Destek Odası
  • Günlük 40.000 Poliklinik Hastası
  • Günlük 100.000 hasta, hasta yakını ve personele hizmet
  • 290 Yataklı Acil Servis Tedavi ve Gözlem Üniteleri (Erişkin, Çocuk, Kadın Doğum ve Acil Ambulans Servisi)
  • 2 Heliport Alanı
  • 1.554 Tek Kişilik Hasta Odası – 82 VİP Hasta Odası
  • 725 Çift Kişilik Hasta Odası
  • 700 Yoğun Bakım Yatağı (550 Erişkin ve Çocuk Yoğun Bakım–150 Yeni Doğan Yoğun Bakım)
  • 131 Ameliyathane / 625 Pre-Post Op Yatak, Radyoloji Merkezleri, MR, CT, Mamografi, Doppler USG / USG, Kemik Dansitometresi, Röntgen, Floroskopi, Genetik, ESWT, ESWL, Nükleer Tıp Merkezleri, PET BT, SPECT BT, Gama Kamera, Radyasyon Onkoloji Merkezi, LINAC, Brakiterapi, Tomoterapi , EDGE (Radyo Cerrahi)
  • 7750 m2 Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Patoloji (Dijital Patoloji) Laboratuvarı
  • 1500 m2 Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Merkezi & TPN Ünitesi
  • 13.000 m2 Sterilizasyon Merkezleri
  • 97 Üniteli Genel, Onkolojik ve Çocuk Endoskopi Ünitesi
  • 127 Üniteli Erişkin ve Çocuk Kemoterapi Merkezi
  • Tüp Bebek Merkezi
  • Göz Hastalıkları Merkezi, Erişkin ve Çocuk Kemik İliği Transplantasyon Merkezleri, Transplantasyon Merkezi, Anjiografi Merkezi
  • 10 Yataklı İyot Tedavi Merkezi
  • 38 Yataklı Erişkin ve Çocuk Diyaliz Merkezi
  • 24 Yataklı Yanık Merkezi

Kampüsün özellikleri

  • 1700 m2 Bilgi İşlem ve Veri Merkezi
  • 207 Asansör -32 Yürüyen Merdiven – 4 Yürüme Bandı
  • 394 İstasyonlu 15 km Pnömatik Tüp Taşıma Sistemi
  • 17,2 MW Trijenerasyon Merkezi
  • 47,4 MW Jeneratör Merkezi
  • 3709 Kameralı CCTV Sistemi
  • Son Teknoloji Isıtma ve Soğuma Sistemleri
  • 5000 m2 Mutfak Alanı – 5000 Kişilik Personel Yemekhanesi
  • Günde 36.000 Kişiye Yemek Hizmeti
  • 1600 m2 Çamaşırhane, Günlük 15 Ton Çamaşır Yıkama Hizmeti
  • 7000 Araçlık Otopark

 

Adana Şehir Hastanesi, Japonya’nın En Büyük Yatırım Şirketine Örnek Olacak

26.11.2018 – Japonya’nın en büyük yatırım ve ticaret şirketlerinden Sojitz, Tayland’da Kamu Özel İş Birliği modeli (PPP) kapsamında hayata geçecek yeni proje için Adana Şehir Hastanesi’ni örnek almaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin sağlıkta dönüşümünün en büyük aktörlerinden Rönesans Sağlık Yatırım tarafından Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeliyle tamamlanan şehir hastaneleri dünyaya örnek oluyor. İlgilenen bölgelerin başında Uzak Doğu geliyor. Japonya’nın en büyük yatırım ve ticaret şirketlerinden Sojitz, Tayland’da PPP modeliyle hayata geçirilecek yatırım için örnek model olarak Adana Şehir Hastanesi’ni seçti.

Bu kapsamda Adana Şehir Hastanesi’ni ziyaret eden Sojitz yetkilileri, şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Rönesans Sağlık Yatırım tarafından projesi sürdürülen İkitelli Şehir Hastanesi’nde de ortak olan Sojitz yöneticilerine, Rönesans Sağlık Yatırım tarafından inşa edilerek hizmete açılan ve halen inşaatı devam eden PPP projeleri kapsamında detaylı bilgiler verildi. Heyet; Rönesans İşletme Hizmetleri tarafından; “Tıbbi Destek Hizmetler”, “Bilgi Teknolojileri”, “Teknik Hizmetler” ve “Destek Hizmetler” olmak üzere 4 ana başlık altında sunulan ve yönetilen 19 farklı hizmeti saha gezisiyle yerinde incelendi. Saha gezisinde ayrıca Laboratuvar, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Yardım Masası Hizmetleri, Teknik Hizmetler ile Hasta Yönlendirme, Refakat, Resepsiyon ve Taşıma gibi 7/24 kesintisiz verilen tüm destek hizmetler de Taylandlı heyete tanıtıldı.

Sağlıkta Türk teknolojisi dönemi

Adana Şehir Hastanesi bünyesinde, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak amacıyla Rönesans İşletme Hizmetleri’nin uzman kadroları tarafından yönetilen yüksek standart ve kalitedeki destek hizmetler tanıtıldı. Heyete ayrıca canlıları ve nesneleri radyo dalgalarıyla tanımlamak için kullanılan RFID teknolojileri hakkında da bilgiler verildi. Heyetin ilgisini en çok, RFID sistemiyle belli süreçlerin ölçülmesi, yönetilebilmesi, otomatize edilmesi ve hata yapma riskinin ortadan kaldırılması çekti.

Adana Şehir Hastanesi’nde yeni doğan bebeklerin kaçırılmasına veya karışmasına karşı kullanılan çipli “Pembe Takip Kod Sistemi” uygulamasını da inceleyen heyet, “Sağlıkta En İyi RFID Çözümü Ödülü”nün de sahibi olan bu sisteme hayranlıklarını dile getirdi. Donanım ve yazılım olarak tamamı Türkiye’de üretilen sistem ile bebeklerin korunması, diğer hastanelere de ilham oluyor. Adana’da uygulanmaya başlayan bu sistemde yeni doğan bebeklere ve annelerine çipli bileklikler takılıyor. Bilekliğin takılmasıyla annenin bulunduğu odadan bebek çıkarıldığı an, hareket sensörlerinin devreye girmesiyle alarm çalıyor, servis kapıları otomatik kilitleniyor, güvenlik güçlerine giden acil kodlu mesaj ile güvenlikler alarm çalan servise yönlendiriliyor.

Tayland’a da model olmaya hazırlanan Adana Şehir Hastanesi, 2017 yılından bu yana Adana ve çevre illere hizmet vermeye devam ediyor. 318 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu bu dev proje, 1.550 yatak kapasitesi ve yüksek teknolojisiyle, Türkiye’nin sağlıkta ulaştığı noktanın da en somut kanıtlarından biri. “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Hastanesi” unvanına da sahip olan şehir hastanesi, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edecek.

Adana Şehir Hastanesi Bilgileri


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün kamu-özel işbirliğiyle Türkiye’ye kazandırdığı Adana Şehir Hastanesi geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmet vermeye başladı.

  • Yatak Kapasitesi: 1.550
  • Poliklinik Sayısı: 324
  • Ameliyathane Sayısı: 57
  • Yoğun Bakım Yatak Sayısı: 215
  • Yenidoğan Bakım Yatak Sayısı: 35

 

 

Yozgat Şehir Hastanesi’nde “Dijital Hastene” Projesi Başlıyor

Teknolojinin kalbi sağlık için atıyor, hastaların bekleme çilesi sona eriyor

Rönesans Sağlık Yatırım tarafından hayata geçirilen Yozgat Şehir Hastanesi’nin teknolojik altyapısı Turkcell’e emanet. Turkcell tarafından en son teknolojiyle donatılan Bilgi Yönetimi Sistemi sayesinde, hastaların tüm sağlık verilerinin artık mobil bilgisayar ve tabletler üzerinden takip edilmesine imkan sağlanıyor. Hastane polikliniklerine yerleştirilen cihazlar ile sıra ve sonuç almak kolaylaşırken, böylece hastaların bekleme süresi kısalıyor.

Turkcell ‘Dijital Hastane’ dönemini Yozgat projesiyle başlatıyor

Turkcell, Rönesans Sağlık Yatırım tarafından hayata geçirilen Yozgat Şehir Hastanesi ile sağlıkta çığır açacak dijital hastane dönemini başlatıyor. Kamu-özel sektör işbirliği sonucu hayat bulan Şehir Hastaneleri Projesi’nin ilki olan Yozgat Şehir Hastanesi’nin Bilgi Yönetim Sistemi Turkcell tarafından hazırlandı. Altyapının oluşumundan operasyon sürecine kadar Turkcell tarafından yürütülen Hastane Bilgi Sistemi kapsamında hastane içine kiosk cihazları yerleştirildi. Bu kiosk cihazlar hastanın kendisi için poliklinikten sıra ve sonuç almasını sağlıyor. Bu sayede hastaların bekleme süresi kısalıyor.

Hastaya ‘dijital’ müdahale Özel hastane konforunda

Bir devlet hastanesine göre çok daha donanımlı ve lüks sunan Yozgat Şehir Hastanesi’nde 103 doktor, 78 poliklinik ve 37 servis bulunuyor. Hastalar, bekleme salonlarında muayene olacakları doktorların sıra takibini LCD ekranlarda oturdukları yerden takip edebiliyor. Turkcell’in kurduğu altyapı sayesinde bir yandan bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışırken bir yandan da her türlü tıbbi cihaz kurulan sistem sayesinde ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebiliyor. Akıllı bina teknolojisiyle de birleşen sistemle hastane yönetimi eksiksiz işlerken aynı zamanda da röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmıyor, doğrudan doktorun önüne geliyor.

 

 

Kayseri Şehir Hastanesi