Ana Sayfa Haberler Saxo Bank Gru...

Saxo Bank Grubu Türkiye’deki İştiraki Olan Saxo Capital Markets’i Kapatıyor

 

Saxo Bank Grubu, Türkiye’de var olan güçlü kurumsal yerel iş ortakları ile iş geliştirmeye devam etmenin, fiziksel iştirak olarak var olmaktan daha önemli olduğunu açıkladı 

Danimarka kökenli, dünyanın önde gelen çoklu varlık, trading ve yatırım uzmanı Saxo Bank, Türkiye iştiraki olan Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş.’nin faaliyetlerine son verme kararı aldığını açıkladı. İş yapış biçiminde sadeleşme ve yoğun odaklanma stratejisi kapsamında global yapılarında yeni düzenlemelere gittiklerini belirten Saxo Bank Global Satışlar Başkanı Matteo Cassina konuya ilişkin şunları söyledi:

 “Bölgedeki çok güçlü mevcut ortaklarımıza daha iyi odaklanmak için İstanbul ofisimizi kapatmaya karar verdik. İstanbul’da bir ofis açmak bölgenin en prestijli yerel finans kuruluşlarından bazıları aracılığı ile ürünlerimizin yaygın dağıtımını sağlamakta etkili oldu. Ofisin kapanması genel giderleri azaltmamıza ve küresel iş akışını sadeleştirmemize, aynı zamanda stratejik ortaklıklar aracılığı ile doğrudan perakende işi yaptığımız ve yapmayı hedeflediğimiz ülkeler için amaçlarımızı yeniden belirlememize olanak verecek.”

2012 yılından beri Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki olan Saxo Capital Markets’in Genel Müdürlüğü görevini yürüten Savaş Divanlıoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş.’nin bütün müşterileri bugün karar hakkında bilgilendirilmiştir. Saxo Capital Markets Ekipleri bu süreçte müşterilerimizle yakın temasta olacak ve onlarla birlikte sonlandırma işlemlerinin düzenli bir şekilde yönetilmesini sağlayacaklardır. Müşterilere pozisyon ve hesaplarını kapatmaları veya pozisyonlarını alternatif bir aracı kuruma transfer etmeleri için dört aylık bir süre tanınacaktır. Bu süre içinde kapatmanın müşteriler üzerindeki etkilerini minimuma indirmek için, Saxo çalışanları müşterilere yardım etmeye devam edeceklerdir. ”

Saxo Bank’ın trading platformu, teknolojisi ve piyasa erişimi aracılığı ile son müşterilere global sermaye piyasalarına erişim sunan 100’den fazla White label ortağı bulunuyor.

 

Saxo Bank Hakkında Saxo Bank Grubu (Saxo) eksiksiz alım-satım teknolojileri, araçları ve stratejileri sunan, önde gelen bir çoklu varlık alım-satım ve yatırım uzmanıdır.

 

Yaklaşık 25 yıldır Saxo Bank’ın misyonu, teknoloji ve uzmanlık yoluyla birey ve kuruluşların profesyonel yatırım ve alım/satım yapmalarını kolaylaştırmak olmuştur.

Tam lisanslı ve düzenlemelere tam uyumlu bir banka olarak Saxo, bireysel müşterilerinin tek bir kredi hesabından ve çoklu aygıtlar üzerinden global finans piyasalarında çoklu varlık sınıfları alım/satımı yapmalarına olanak vermektedir. Ayrıca Saxo, bankalar ve aracı kurumlar gibi kurumsal müşterilere de çoklu varlık işletimi, ana aracılık hizmetleri ve alım/satım teknolojisi sunmaktadır.

Saxo Bank’ın ödüllü alım-satım platformları 20’den fazla dilde hizmet vermekte ve dünya çapında 100’ü aşkın finans kurumunun teknolojik omurgasını oluşturmaktadır.

1992’de kurulan ve merkezi Kopenhag’da bulunan Saxo Bank’ın aralarında Londra, Singapur, Paris, Zürih, Dubai ve Tokyo’nun da bulunduğu dünya çapındaki finans merkezlerinde 1500’den fazla çalışanı bulunmaktadır.