Ana Sayfa Haberler Sanifoam Süng...

Sanifoam Sünger Yeni Ürün Geliştirme Prosesi Hakkında Bilgi Verdi

Not: Koruyucu giysi görseli jeneriktir.

21.Nisan 2020 – Sanifoam Sünger Yeni Ürün Geliştirme Prosesi Hakkında Güncel Bilgi Verdi. Şirket 10 Nisan’da yaptığı açıklamasında “Yeni Ürün Geliştirme Prosesi” hakkında bildirimde bulunmuş ve sağlık sektöründe kullanılmak üzere koruyucu elbise kumaşı üretim çalışmalarının başladığı müjdesini vermişti. Sanifoam Sünger, Covid-19 salgını ile beraber hastanelerde kullanımı artmış olan koruyucu elbiseler için kumaş üretmek üzere çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı. Yoğun talep üzerine nonwoven kumaşın sıvı, bakteri ve virüs geçirmez hale getirme prosesinin hızla ilerlemekte olduğu ve kumaşın seri üretimine teknik şartnamelere uygun olarak kısa sürede başlamasının planlandığı şirket tarafından verilen bilgiler arasındaydı.

Şirket, bugün yaptığı bilgilendirmede söz konusu üretime dair çalışmaların tamamlandığı ve numunelerin hazırlandığını söylemiştir. Sanifoam’dan gelen KAP açıklaması şu şekilde olmuştur:

“Otomotiv yalıtım malzemesi alanında ürettiğimiz nonwoven kumaş birkaç prosesten sonra sağlık sektöründe kullanılabilir hale getirilmektedir. İlgili üretime ilişkin çalışmalar tamamlanmış olup üretim numuneleri hazırlanmış ve üretime başlayacak şekilde proses tamamlanmıştır. Bursa fabrikamızda 1 hat üzerine üretim yapılması planlanan koruyucu elbise kumaşı üretiminin mevcut siparişlere göre toplam ciromuza etkisi %2 ‘dir.”

 

 

Sanifoam Sünger Hakkında

Sanifoam Sünger, otomotiv, inşaat, sanayi yalıtımı ve perakende temizlik sektörleri için süner plastik malzemeler üreten ve dönüştüren yerli bir üretici firmadır. Şirketin Çerkezköy, Veliköy, Bursa, Eskişehir, Ankara, Adana bölgelerinde otomotiv yalıtımı, otomotiv taban tahtası, endüstriyel yalıtım ve perakende temizlik ürünleri alanlarında faaliyet göstermektedir.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde yer alan 14.000 m2 kapalı alanlı ana fabrikayı Bursa’da 3.000 m2 kurulu nonwoven üretim tesisi, Eskişehir, Ankara ve Adana’da kurduğu bölgesel üretim birimleriyle destekleyen Sanifoam 300 kişilik istihdam yaratmaktadır. Üretim birimlerinde süngerin kesimi, form verilmesi, laminasyon, empregnasyon, non woven, ağaç işleme, geri dönüşümden mamul sünger gibi üretim süreçlerini uygulayabilecek teknik donanıma sahiptir.