Ana Sayfa Haberler sahibinden.co...

sahibinden.com 2021 Yılı Verilerini Açıkladı!

 

22.12.2021 – Türkiye’nin ilan ve alışverişte ilk adresi sahibinden.com, 2021 yılına ait ilgi çekici verilerini açıkladı. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak ve onları hayalleriyle buluşturup mutlu etmek adına yeni teknolojiler geliştiren ve değer yaratan sahibinden.com yıl içerisinde pek çok “Yenilik” ve “İlk”i gerçekleştirdi.  Türkiye’nin dört bir yanından alıcı ve satıcıların eğilimlerinin nabzını da tutan sahibinden.com’da 2021’in nasıl geçtiğine yakından bakalım.

sahibinden.com Türkiye’nin buluşma noktası olmaya devam etti…

Türkiye’de alıcı ve satıcıların buluşma noktası olan sahibinden.com kullanıcı, ziyaret ve sayfa görüntüleme sayılarında yeni rekorlar kırdı.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen online platformlarından biri olan sahibinden.com 2021 yılı içerisinde aylık toplam 56,9 milyon kullanıcı sayısına, yaklaşık 14,5 Milyon mobil uygulama kullanıcı sayısına ulaştı.

Hayallerinin peşinden koşanlar sahibinden.com üzerinde en çok aramayı 5 Aralık 2021 Pazar günü 22:00 – 23:00 saatleri arasında gerçekleştirdi. Kullanıcılar ilanları incelerken her ziyarette ortalama 10 dakika 31 saniye vakit geçirdi.

sahibiden.com üzerindeki “ARA” butonu kullanılarak en çok telefon görüşmesi 23 Kasım Salı günü saat 13:00’te yapıldı.

Ürünlerini hızlı ve kolay bir şekilde satmak isteyenler sahibinden.com’da buluştu. 1 Mart 2021 Pazartesi günü en çok ilan verildi.

sahibinden.com’un en çok arananları…

sahibinden.com‘da en çok; “satılık, kiralık, boyasız, traktör, bisiklet, otomobil, sahibinden, deniz, araba, dubleks, acil, bmw” kelimeleri arandı.

Evinin banyosunu ve mutfağını yenilemek isteyenler “s” hizmetini ararken arabasını yıkatmak isteyenlerin en çok aradığı hizmet “Oto Yıkama” oldu.

Emlak kategorisi kullanıcıların gözdesi olmayı sürdürdü…

sahibinden.com’un en çok ziyaret edilen kategorilerinden biri olan Emlak kategorisinde “Satılık Daire” alt kategorisi yoğun ilgi gördü. Bu kategoride toplam 357.133.407 m2 emlak ilanı verildi.

İstediği özelliklere sahip evi araştıranların yolu Beylikdüzü sınırları içerisinde yer alan “3+1 ULTRA LÜXS TERS DUBLEXS DAİRE” ilanında kesişti. Bu ilan 587 bin defa görüntülendi, 7.600 kez kullanıcılar tarafından favorilere eklenerek yılın favori ilanı oldu.

Doğa içerisinde şehir merkezine yakın bir yaşam sürmek isteyenlerin ilgisini üzerine çeken “YALOVA ÇİFTLİKKÖY İHLAS EVLERİ” başlıklı ilan satışa çıkarılmasının ardından 7 dakika içerisinde kapatıldı ve emlak kategorisinin en hızlı kapanan ilanı oldu.

Vasıta araştıranların ilk adresi değişmedi…

Kullandığı vasıtayı satışa çıkarmak isteyenler 7,2 Milyon ilan verdi.

Özel siparişle hazırlanan 2020 model “BUGATTI CHIRON” ilanı otomobil kategorisinin gözdesi oldu; 6,1 Milyon defa görüntülendi ve 6.879 kez favorilere eklendi.

Satın alacağı araca karar veremeyenlerin yardımına araç karşılaştırma özelliği yetişti. En çok Volkswagen Passat, Ford Focus, Toyota Corolla, Opel Astra, Renault Megane, Renault Clio karşılaştırıldı.

Yeni servislerle kullanıcıların hayatı kolaylaştırıldı…

Oto360 platformu kapsamında milyonlarca araç sahibinin aracıyla ilgili ihtiyaç duyduğu veya takip etmek istediği bilgileri bir arada bulabileceği “S – Garajım” servisi kullanıma açıldı.

İkinci El ve Sıfır Alışveriş kategorisinde güvenilir ve kolay bir alışveriş deneyimi sunmak için “S-Param Güvende” hizmeti hayata geçirildi. Böylelikle kullanıcılar, Türkiye’nin her yerindeki kullanıcılara ücretsiz kargo ile ürünlerini ulaştırabilirken, ürünleri almak isteyen kullanıcılar da ödemelerinin güvenli bir hesapta tutulmasının yanı sıra taksitle alışverişten kolay iadeye kadar birçok avantajdan yararlanabiliyor.

Otomobil ve Emlak sektöründe en çok kullanılan teknik kavramların açıklamaları konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için “Emlak ve Oto Sözlük” sayfaları hazırlandı.

sahibinden.com ürün ve servisleri kullanıcıların beğenisini topladı…

Satmak veya satın almak istediği aracın, özelliklerini girerek doğru ve güvenilir değerini öğrenmek isteyenler “Araç Değerleme” servisini kullanarak 8,7 Milyon sorgulama gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirlik yeni değerimiz oldu

2021 yılında ikinci el alışveriş kategorimize de artık dünyaya katkı yönünden bakmaya başladık ve bu katkıyı somutlaştıran İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı Raporu’nu hazırladık. Rapor; sahibinden.com’da 2020’de yayınlanan 3,5 milyon ilan üzerinden yapılan çalışma sonucunda 1 yılda 1,9 milyon ton karbondioksit emisyonundan tasarruf edilmesine aracı olduğunu gözler önüne serdi. Bu miktar, 160 yolcu kapasiteli bir uçağın İstanbul – New York arasında gerçekleştireceği 200 bin uçuşun yol açacağı emisyona bir başka deyişle ise her biri yılda 13.776 km yol yapan 550 bin arabanın sebep olduğu emisyona eşit.

Bunun yanı sıra kullanıcılar ikinci el ürünleri tercih ederek; 800bin ton çelik, 70bin ton alüminyum ve 120bin ton plastik tasarrufu sağladı. Bu verilere göre; 800bin ton çelik 80 tane İstanbul Atatürk Olimpik Stadyumu yapımında kullanılan çelik miktarına; 70bin ton alüminyum 3,5 milyar akıllı telefon üretiminde kullanılan alüminyum miktarına, 120bin ton plastik ise her biri 3,7 kilo ağırlığındaki 32 milyon plastik sandalyeye karşılık geliyor.

sahibinden.com hakkında
Aksoy Group bünyesinde 2000 yılında kurulan sahibinden.com, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerle Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Ağustos 2021’de ayda 56,9 milyon kullanıcının 423,1 milyon kez ziyaret ederek, 11,3 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 800’e yakın çalışanı, 5 milyondan fazla aktif ilan ve yüz binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.