Ana Sayfa Haberler Rusya, Suriye...

Rusya, Suriye’de 3 Günde 285 IŞİD Hedefini Vurdu

rus-ucagi-17

Suriye’de 30 Eylül’den bu yana terör örgütü IŞİD’e yönelik hava saldırıları düzenleyen Rusya, operasyon yoğunluğunu giderek artırıyor. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, son 3 günde gerçekleştirilen 164 sorti ile 285 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düzenlediği basın toplantısında son 24 saat içinde de Hama, İdlib, Lazkiye, Şam, Halep ve Deyr ez Zor kentlerinde 94 terörist hedefini vurduklarını söyledi.

Lazkiye’de IŞİD’e ait güçlendirilmiş bir sığınağın imha edildiğini kaydeden Konaşenkov, “Şam yakınlarında da El Nusra Cephesi’ne ait büyük bir mühimmat deposu imha edildi. Halep’te hava topu roket atar ve zırhlı araçların bulunduğu bir büyük üs de yerle bir edildi…” dedi.

Rus jetleri Halep ve Hama’da terör örgütlerine ait imalathaneleri vurdu. Halep’te IŞİD’in kullandığı bir eğitim merkezinin imha edildiğini aktaran Konaşenkov, “Otomatik silahlar, Zu-23 yerden havaya fırlatılan füzelerin kullanılıyordu. Rus S-24 jetleri bölgede verilen görevleri başarı ile tamamladı.” bilgisini paylaştı.

Suriye’de siyasi çözüm için çalışmalar yoğunlaşırken, Rusya’nın hava operasyonlarının tüm terörist hedefler imha edilene kadar 6 ay kadar sürebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

CİHAN