Ana Sayfa Haberler Ruslar Para T...

Ruslar Para Transferinde İlk Sırada

kart-para-transfer-01Uluslararası çapta para gönderme ve alma işlemi gerçekleştiren CMT, sadece 23 saniyede transfer işlemini tamamlıyor. Transfer işlemlerinde herhangi bir banka hesabı gerekliliği olmadan para gönderme ve alma rahatlığı sunan firma, gönderici ve alıcıya özel verilen transfer kod numarası ile üst düzey güvenlik kontrolü sağlıyor. CMT’nin verilerine göre, Türkiye’ye para transferi gerçekleştiren ülkeler arasında ilk sırayı yüzde 57,7 oranıyla Rusya alıyor. Türkiye’den en çok para transferi ise yüzde 36,9 oranı ile Özbekistan’a yapılıyor.

CMT verilerine göre, Türkiye’den en çok para transferi yüzde 36,9 ile Özbekistan’a yapılıyor. Özbekistan’ı yüzde 20,2 ile Gürcistan, yüzde 15,3 ile Kırgızistan, yüzde 10,6 ile Rusya takip ediyor. Türkiye’ye para transferi gerçekleştiren ülkeler arasında ise ilk sırayı yüzde 57,7 ile Rusya alıyor. Rusya’yı yüzde 12,4 ile Kazakistan, yüzde 9,6 ile Özbekistan, yüzde 7,7 ile Tacikistan, yüzde 6,8 ile Kırgızistan ve yüzde 3,4 ile Azerbaycan izliyor. Yenilikçi alt yapısı ile müşterilerine hızlı, güvenli ve kaliteli para transferi sunan CMT, rakiplerine oranla yüzde 40 maliyet tasarrufu sunuyor.

Tüketicilerin ilk tercih nedeni hızlı hesap oluşturabilmek 

FinTech girişimlerinin geleneksel bankacılık işlemlerine göre daha hızlı, esnek ve kişiselleştirilmiş hizmetleri ön plana çıkardığına dikkat çeken CMT Genel Müdürü Onur Baran Çağlar, “Teknoloji, her alanda olduğu gibi, finans sektöründe de oyunun kurallarını değiştiriyor. Müşteriler, mobilleşmenin de etkisiyle her yerden ve her zaman hızlı, sorunsuz şekilde hizmetlerden yararlanabilmek istiyor. Ernst&Young tarafından gerçekleştirilen ‘FinTech Tercihleri’ araştırmasında FinTech’lerin tercih edilmesinin sebepleri arasında ilk sırayı, yüzde 43,4 ile kolay ve hızlı hesap oluşturabilmek alıyor. Cazip taksit ve faiz oranları nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 15,4 iken farklı ürün ve hizmetlerden dolayı FinTech’leri başarılı bulanlar yüzde 12,4. Bu sıralamayı yüzde 11,2 ile kolay kullanım deneyimi, yüzde 10,3 ile yüksek servis kalitesi yüzde 5,5 ile yaratıcı ürünlerin kullanımı izliyor.” dedi.

kart-para-transfer-02

Para transferi yüzde 17,6 ile ilk sırada  

Ernst&Young verilerine göre, FinTech işlemlerinde ilk sırayı yüzde 17,6 ile para transferi uygulamaları alıyor. Yatırım işlemleri yüzde 16,7 ile ikinci sırayı alırken, bu sıralamayı yüzde 7,7 ile sigorta işlemleri ve yüzde 5,6 ile kredi işlemleri takip ediyor.