Ana Sayfa Haberler Lufthansa&#82...

Lufthansa’nın 40 Yeni Uçağını Rolls-Royce Uçuracak

17.03.2019 – Lufthansa Group, 40 yeni uçağının motor tedarikçisi olarak Rolls-Royce’u seçti. Rolls-Royce’un Trent 1000 motoru 20 Boeing 787 Dreamliner’ın, Trent XWB motoru ise 20 Airbus A350 XWB’nin enerjisini sağlayacak. Rolls-Royce aynı zamanda her iki motor türü için de amiral gemisi olan uzun vadeli TotalCare® hizmetlerini sunacak.

Trent XWB an itibarıyla dünyada uçuşlarda kullanılan en verimli büyük uçak motoru olmasının yanı sıra 1.800’den fazla hizmet halinde ya da siparişi verilmiş motor ile dünyanın en hızlı satan geniş gövdeli motoru konumunda. Havayolu şirketi aynı zamanda Trent 1000’in son versiyonu olan ve yüksek yakıt verimliliği ile düşük gürültü özelliği sunan Trent 1000 TEN’i (Thrust, Efficiency and New Technology – İtki, Verimlilik ve Yeni Teknoloji) de işletecek.

Lufthansa Group – Havayolu Kaynakları ve Operasyonel Standartlar Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Detlef Kayser konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bu uçakların enerjisini sağlayarak bize üstün müşteri hizmeti sunma konusunda yardım etmek üzere Rolls-Royce’u seçtiğimiz için son derece mutluyuz. Bu sayede işletme maliyetlerimizi azaltacak, uzun menzil filomuzu sadeleştirecek ve çevresel performansımızı yükselteceğiz.”

Rolls Royce Sivil Havacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris Cholerton ise “Lufthansa sektörde saygın bir lider. Bu anlaşma, Trent motor ailemizin iki üyesinin ne denli kabul gördüğü ve onaylandığının önemli bir kanıtı. Bugünkü duyuru aynı zamanda Lufthansa’yla uzun zamandır devam eden ve büyük önem verdiğimiz ortaklığımızı güçlendiriyor. Lufthansa Trent 1000’i ilk kez seçmiş olup Trent XWB’ye olan bağlılığını göstermeye devam etmiştir.” şeklinde konuştu.

Daha yüksek verimlilik ve daha düşük gürültü bir arada

Trent 1000, Dreamliner’ın 787-8, 787-9 ve 787-10’dan oluşan tüm versiyonlarının ilk uçuşlarında ve hizmete girişlerinde enerjilerini sağlıyor. Trent 1000, Dreamliner’ın yerini aldığı uçağa göre %20 daha verimli olmasını ve önceki nesil uçağın neden olduğu gürültünün yarısını yapmasını sağlayan bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

Duyurusu yapılan iş birliği, Lufthansa’nın Trent XWB motora sahip 20 adet A350 uçak için verdiği mevcut siparişi destekliyor. Motoru Rolls-Royce tarafından sağlanan 80’den fazla geniş gövdeli uçak, Lufthansa Group havayolları bünyesinde hizmet veriyor.

Yedi farklı motordan oluşan Trent ailesi, 1995’te hizmete girişinin ardından geçen sürede toplamda 125 milyon saat uçuş gerçekleştirdi.

Rolls-Royce Holdings plc hakkında

  • Rolls-Royce, gezegenimizin temel enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere en temiz, en emniyetli ve en rekabetçi çözümleri beraberinde getiren gelişmiş teknolojilerin öncü üreticisidir.
  • Rolls-Royce’un 150’den fazla ülkede müşterileri bulunmaktadır. Bu müşteriler arasında 400’ün üzerinde havayolu ve leasing müşterisi, 160 silahlı kuvvetler, 70 donanma dahil olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000’in üzerinde enerji ve nükleer müşterisi yer almaktadır.
  • 2018 yılı ekonomik kârı 15 milyar sterlindir. Bu tutarın yaklaşık yarısı, satış sonrası hizmetlerden elde edilmiştir.
  • Rolls-Royce 2018’de AR-GE çalışmalarına 1,4 milyar sterlin yatırım yapmıştır. Ayrıca Rolls-Royce mühendislerini bilimsel araştırmanın öncüsü kılan 31 farklı Üniversite Teknoloji Merkezinden oluşan küresel bir ağı desteklemektedir.

Grup, stajyer ve yeni mezun istihdamı ilkesine ve çalışanların becerilerinin geliştirilmesi hususuna kuvvetle bağlıdır.

 

Rolls-Royce Dünyanın En Hızlı Uçağını Üretecek

10.01.2019 – Rolls-Royce, dünyanın en hızlı ve tamamen elektrikle çalışan uçağını üretmek amacıyla zorlu bir yarış için kolları sıvadı. Bu sıfır emisyonlu uçağın, saatte 480 km’nin üzerinde hız hedefiyle birlikte rekorlar kitabına girmesi bekleniyor.

İngiltere’nin güneybatısında bulunan Gloucestershire’ın dış kesimlerinde bir hangarın içerisinde Rolls-Royce’tan ve başka birçok yerden görevlendirilmiş arı gibi çalışan İngiliz mühendisler, tasarımcılar ve veri uzmanlarından oluşan bir ekip, tarih yazmaya hazırlanıyor. Bu ekip, daha önce eşi benzeri görülmemiş, yüksek performanslı bir elektrikli uçak üzerinde çalışıyor. 2020 yılında İngiltere semalarında uçması planlanan uçağın saatte 480 km hıza ulaşmasıve dünyanın en hızlı elektrikli uçağı olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

Bu rekor kırma girişim Rolls-Royce’un elektrifikasyonda lider olma stratejisini destekleyici üçüncü bir havacılık dalgasının öncüsü olma amacıyla oluşturulmuş Uçuşun Elektrifikasyonunu Hızlandırma (ACCEL) isimli girişiminin bir parçası. Elektrikli motor ve kumanda üreticisi YASA ile havacılık start-up’ı Electroflight dahil olmak üzere birçok ortağın bir araya geldiği ACCEL, kısmen İngiliz hükümeti tarafından finanse ediliyor. Ekipte, elektrikli uçağın tasarlanması için Formula E yarışı dünyasının en iyi isimleri bir araya geliyor.

Havacılık Tarihinde Devrim Yaratacak Bir Adım

Rolls-Royce, ACCEL projesini Farnborough Air Show’da duyurdu. “ACCEL, havacılık tarihinde devrim yaratacak bir adım,” diyen Rolls-Royce ACCEL proje yöneticisi Matheu Parr sözlerini şöyle sürdürüyor: “Teknoloji harikası bir elektrik sistemiyle çalışacak olan bu uçak, uçuş için şimdiye kadar üretilmiş en güçlü bataryaya sahip olacak. Önümüzdeki yıl, Galler sahil şeridindeki bir iniş pistinde altın madalya için uçmadan önce uçağın kabiliyetlerini, birçok zorlu test ortamında ortaya koyacağız.”

İnovasyon ve ilklerle dolu tarihiyle Rolls-Royce, böyle iddialı işlere oldukça alışık. Şirket, 1931 yılında İngiltere’nin prestijli Schneider Kupasını almasına yardımcı olarak Rolls-Royce’u havacılıkta lider konuma getiren bir zafer kazanmasını sağladı. İngiltere’nin rekor kıran yarışçı deniz uçağının ismi Supermarine S.6B. Rolls-Royce’un “R” motoruyla birlikte o gün, saatte 343 mil yaptı. Kıyaslamak gerekirse, 2017 yılında Siemens tarafından tamamen elektrikli bir uçakla kırılan mevcut rekor saatte 210 mil.

Parr ve ekibi, modern e-uçuş sınırlarını aşmaya ve hatta Supermarine’in rekorunu kırmaya çalışıyor. Bunu yapmak için bir dizi eşsiz zorlukların üstesinden gelmeleri gerekecek. Birçok hız ve performans rekorunu kıracak kadar güçlü, uçacak kadar hafif ve aşırı ısınmayacak kadar stabil, büyük bir batarya üretmek zorundalar. Parr, “Saniyede 20.000’den fazla veri göstergesini izliyor, pervanelere güç sağlamak ve itiş kuvveti oluşturmakla görevli aktarma organlarının batarya voltajını, sıcaklığını ve genel sağlığını ölçüyoruz. Şimdiden, benzersiz tasarım ve entegrasyon zorluklarından birçok ders çıkardık, ayrıca sadece elektrikli ve sıfır emisyonlu uçak alanında bir öncü olmamızı değil, bu alanın liderliğini de yapmamızı sağlayacak know-how’ı elde ediyoruz. Bu noktada kendimize olan güvenimiz sınırsız.” şeklinde konuştu.

 

 

Rolls-Royce Trent XWB-97 Hizmete Girmeye Hazır

ROLLS-ROYCE TRENT XWB-97 HİZMETE GİRMEYE HAZIR

09.02.2018 – Rolls-Royce Trent XWB motorlarının en yeni ve güçlü modeli Trent XWB-97, aynı zamanda dünyanın en verimli sivil büyük uçak motoru olarak Katar Havayolları’nda hizmete girişinin öncesinde Singapur Havacılık Fuarı’nda boy gösterecek.

Sadece Airbus A350-1000 modelinde kullanılacak 97.000 lb itiş gücü üretebilen motor, yakın zamanda bir milyon uçuş saatini geride bırakan ve geniş gövdeli uçaklarda en iyi hizmete giriş performansını gösteren 84.000 lb itici güce sahip Trent XWB motorun başarısı üzerine geliştirildi.

İki Trent XWB motor arasında görünüş ve operasyon açısından çok az fark bulunmasına rağmen, yeni modelde kullanılan bir dizi gelişmiş teknoloji, motorun daha fazla güç üreterek uçak performansını optimuma çıkarmasını sağlıyor.

Ön türbin aynı sayıda kanatçığa ve bir önceki model gibi 118 inç çapa sahip olmakla birlikte yaklaşık %6 daha hızlı dönüyor. Motorun yanma bölmesi, kompresöre girecek hava miktarının artmasından daha iyi yararlanabilmek için büyütülürken, gerek türbin gerekse yanma bölmesi daha yüksek sıcaklıklarda çalışacak şekilde tasarlandı.

Rolls-Royce Mühendislik ve Teknoloji Direktörü Simon Burr, konuyla ilgili görüşlerini “Trent XWB-97, sertifikasyonunu aldığımız en yüksek güce sahip motor. Teknolojinin sınırlarını zorlayarak hazır hale getirdiğimiz bu motorun hizmete girmesini biz de sabırsızlıkla bekliyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Motorda ayrıca yüksek basınç türbin kanatçıkları için yeni malzemeler ve kaplamalar ile, beklenen performans ve verimliliğin motordaki yüksek sıcaklıklarda da elde edilebilmesi için devreye alınan akıllı soğutma sistemi dikkat çekiyor.

Geçen yılın sonunda Boeing 787 Dreamliner gövdesinde havalanan Trent 1000 TEN motorun ardından gelen Trent XWB-97, Rolls-Royce’un iki aydan kısa süre içinde hizmete giren ikinci geniş gövde uçak motoru olacak. Üçüncü yeni motor olan Trent 7000’in de bu yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. 

Rolls-Royce Holdings plc hakkında

Rolls-Royce’un vizyonu sahip olduğu mühendislik uzmanlığı, küresel erişimi ve sektörle ilgili derin bilgi birikimi sayesinde mükemmel müşteri ilişkileri ve çözümleri sunarak, yüksek performanslı güç sistemleri alanında pazar lideri olmaktır. Rolls-Royce Sivil Havacılık, Savunma Havacılık, Denizcilik, Nükleer Enerji ve Güç Sistemleri sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Rolls-Royce 150’den fazla ülkede 400’den fazla havayolu ve kiralama şirketi, 160 silahlı kuvvetler, 70’i deniz kuvvetleri olmak üzere 4.000 denizcilik müşterisi ve 5.000’den fazla güç ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.

Tüm sektörlerimizi kapsayan hedeflerimiz

  • Yatırımlar sayesinde mühendislik mükemmeliyetimizi en üst seviyede tutmak
  • Üretim ve tedarik zincirimizi dönüştürerek daha yalın süreç yönetimi ve düşük maaliyetli tesis ve prosesler elde etmek
  • Kurulu sistemimizi, ürün bilgimizi ve mühendislik kabiliyetimiz sayesinde müşterilere mükemmel bir hizmet sunmak ve böylece satış sonrasında değer yaratmaya devam etmek

2016 yılında Rolls-Royce’un cirosu 13,8 milyar sterlindi. Rolls-Royce, Haziran 2017 sonu itibariyle kesin ve açıklanan toplam sipariş miktarının 82,7 milyar sterline ulaştığını açıkladı.

Rolls Royce, 2016’da araştırma ve geliştirmeye 1,3 milyar sterlin yatırım yaptı. Rolls-Royce, aynı zamanda mühendislerinin projelerin merkezinde olduğu, 31 Üniversite Teknoloji Merkezinden oluşan küresel bir ağı da desteklemeye devam ediyor.

Rolls-Royce, 50 ülkede yaklaşık 50.000 kişiyi istihdam ediyor. Bunların 16.500’den fazlasını mühendisler oluşturuyor.

Grup, stajyer ve yeni mezun işe alımlarına ve çalışanların becerilerini daha da geliştirmeye büyük önem veriyor. Rolls-Royce, 2016 yılında, dünya genelindeki eğitim programları aracılığıyla 274 yeni mezun ve 327 stajyeri istihdam etti.