Ana Sayfa Haberler PTT Esnaf Kar...

PTT Esnaf Kart Nedir? PTT Tarım Kart Nedir?

PTT’den Çiftçilere Büyük Hizmet: Tarım Kart

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), toplumun çeşitli kesimlerine yönelik hizmetler geliştirerek vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Memurları “Motif Kart”, esnaf ve sanatkarları “Esnaf Kart” ile buluşturan Şirket, bu kez çiftçiler için “Tarım Kart” projesini uygulamaya koydu. PTT A.Ş. ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği arasındaki “Tarım Kart” işbirliği protokolü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın katıldığı törenle imzalandı.Bakan Turhan: “Çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, PTT Pul Müzesi’nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ülkemizin iki güzide kurumunun güç birliği neticesinde “Tarım Kart” projesinin ortaya çıktığına işaret ederek, “Ülkemizin medarıiftiharı olan PTT ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında imzalanacak Tarım Kart sözleşmesiyle çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak” dedi. PTT’nin elini attığı her işte başarıya ulaştığını ve bugün dünyanın en büyük markalarından birine dönüştüğünü belirten Bakan Turhan, “PTT, yeni hizmetlerle birlikte çağın teknolojik gelişmelerine de ayak uyduruyor. Artık Pttcell’siz, PTTBank’sız, PTT Kargo’suz, Pttmatik’siz bir Türkiye düşünemiyoruz. 458 kurumun 596 çeşit iş ve işlemini PTT yapıyor. Türkiye’nin köyünde, kasabasında, bucağında tam tamına 5 bin 21 işyeri ile vatandaşımıza hizmet veriyor. Ülkemizin dört bir yanına yayılmış 3 bin 133 adet Pttmatik ile gücüne güç katıyor. Şu anda ülkemizde 1309 yerleşim yerinde sadece PTT bankacılık hizmeti veriyor ve 174 yerde Pttmatik dışında hiçbir bankamatik bulunmuyor. İşte, Tarım Kart ile çiftçimiz de artık PTT’nin gücünden daha da faydalanacak” diye konuştu.

Bakan Turhan, “Tarım Kart” ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 550 bin kooperatif ortağına Tarım Kart dağıtılacak. Söz konusu kartlar ile çiftçimize yıllık tahmini 2,5 milyar Türk Lirası nakdi, 6 milyar Türk Lirası ayni kredi ödemesi sağlanabilecek. Kooperatif üyelerinin PTT’ye ait işyeri ve ATM’lerde Pttkart ile yapacakları iş ve işlemlerde hiçbir komisyon ya da işlem ücreti de alınmayacak. Çiftçimiz bu projeyle daha uygun şartlarda kredi ve destek alacak. Böylece ürünü daha bereketli olacak. Her işte olduğu gibi, yeni yılda hizmete girecek olan Tarım Kart’la da nihai amacımız, yüzlerin gülmesi. Yüzler güldükçe, ocaklar tüttükçe, çarklar döndükçe, yollar uzandıkça, ağlar örüldükçe hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi elden bırakmayalım. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım Kredi ve PTT yönetimini tebrik ediyorum. Tarım Kart’ın çiftçimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Bakan Pakdemirli: “Bakanlığım dönemindeki en güzel, en kıymetli icraatlardan biri”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarım Kart” projesinin bakanlığı dönemindeki en güzel, en kıymetli icraatlardan biri olduğunu ifade etti. Bu işbirliği dolayısıyla her iki kurumun genel müdürüne teşekkür ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Bundan çiftçimiz ne kazanacak? Çiftçimiz hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alacak. İsterse bu kartla krediyi kullanacak, hasat gününü beklemeden, hasattan önce paraya ulaşımı bir defa olacak. Evinden, tarlasından ayrılmadan, ilçeye gitmeden işini yapabilecek. İsterse gübresini, mazotunu bu kartla alacak, yemini, suyunu, isterse danışmanlık hizmetini ve tüm hizmetleri Pttkart’la alıyor olacak. İnşallah, tarımsal desteklerin bir kısmını ayni, bir kısmını maddi olarak bu kart üzerinden verebilir miyiz, bunları da çalışıyor olacağız. Bu kartla üreticimizi daha iyi tanıyacağız, daha iyi hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“Ülkemize ve çiftçimize hayırlı uğurlu olsun”

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, işbirliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kurumlarımızın yapmış oldukları çalışmaları çok daha verimli ve etkin hale getirebilmek için güçlü işbirliklerinden bir tanesine daha imza atmak üzere sizlerin huzurundayız” dedi. Protokolde emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu ifade eden Genel Müdür Bozgeyik, “Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak, ekonomimize artı değer koyacak her türlü projeyi inşallah bakanlarımızın ve hükümetimizin desteğiyle harekete geçireceğiz” diye konuştu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise iki köklü kuruluşun işbirliğinin ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti. PTT ile yaptıkları işbirliğinin, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde başlattıkları değişim çalışmalarının en önemli ayaklarından birini oluşturduğunu belirten Genel Müdür Poyraz, 535 bin Tarım Kart ile birlikte hizmetin çiftçinin ayağına götürüleceğini kaydetti.

 

PTT Esnaf Kart Nedir?

PTT A.Ş. ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü arasındaki protokolle hayata geçirilen Esnaf Kart’ın lansmanı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan BOZGEYİK ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN’in katılımlarıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ lansmanda yaptığı konuşmada Esnaf Kart’ın faydalarına işaret ederek esnaf ve sanatkarların ürünlerini ePttAVM.com aracılığıyla tüm dünyaya ulaştırabileceğini söyledi. Bunun müthiş bir imkan olduğunu kaydeden Bakan TÜFENKCİ, Esnaf Kart’ın 2023 e-ihracat hedeflerinin yakalanması bakımından da önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Esnaf Kart Sahipleri Pttcell, PTTKargo, PTT KEP, PTT Sigorta, Nakit ve Değerli Lojistiği Hizmetlerinden İndirimli Yararlanacak

Bakan Bülent TÜFENKCİ, Esnaf Kart’ın esnafın finansmana erişimi noktasında yeni bir model olduğunu, ayrıca bu kart aracılığıyla esnaf ve sanatkarların Pttcell, PTT Kargo, PTT KEP, PTT Sigorta, nakit ve değerli taş lojistiği gibi PTT hizmetlerinden indirimli bir şekilde yararlanacağını söyledi. “Maşallah, PTT’de hizmet çok. AK Parti hükümetleri PTT’yi öyle bir noktaya getirdi ki artık Türkiye’de kabına sığmıyor, dünyaya açılıyor. Göreceksiniz, inşallah bu çalışmalarla, Sayın Bakanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla dünyada da lider haline gelecek” diyen Bakan TÜFENKCİ, Esnaf Kart’taki güzel işbirliği dolayısıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT A.Ş.’ye teşekkürlerini iletti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ sözlerini “Esnaf büyüsün, Türkiye büyüsün. Hedefimiz bu” diyerek tamamladı.

“ESNAFIMIZ PTT DESTEĞİYLE DAHA GÜÇLÜ OLACAK”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN ise lansmanda yaptığı konuşmada Esnaf Kart’ın 1 milyon 700 bini aşkın esnaf ve sanatkara önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Hükümet olarak esnafa her zaman büyük önem verdiklerini vurgulayan Bakan ARSLAN, “Girişimci desteğinden faizsiz krediye birçok düzenleme yapıldı, yapılmaya devam ediliyor” dedi.

PTT Bank’tan Özel Faiz Oranları

Esnaf Kart sayesinde esnafın PTT Bank’tan özel faiz oranlarıyla kredi alabileceğini, Pttcell, PTT Sigorta, PTT Kargo ve PTT KEP hizmetlerinden indirimli faydalanabileceğini kaydeden Bakan ARSLAN, “Bunların yanı sıra e-ticaret alanında esnafımızın dışarıya açılması, daha fazla ihracat yapması ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlaması adına bu uygulamayı çok önemsiyoruz.

ePTTAVM.com Esnafa E-Ticaret Desteği Verecek

ePttAVM.com sitesi esnafımızın çok daha rahat şartlarda, çok daha güvenli bir şekilde ihracat yapmasına imkan verecek” dedi. Esnafın kargo ve gümrükleme masrafı olmaksızın dünyanın her yerine ulaşma imkanına kavuşacağını belirten Bakan ARSLAN, “ePttAVM.com esnafımıza satış, pazarlama ve reklam desteği verecek. Böylece şu anda anlaşmamız bulunan 22 ülkeye devlet güvencesiyle satış yapılabilecek. Kısaca, esnaf ve sanatkarımızın PTT desteğiyle bundan sonra daha da güçlü olacağı konusunda hiç şüphemiz yok” dedi.

Bakan Ahmet ARSLAN konuşmasında PTT’nin değişim ve dönüşüm sürecine de işaret ederek, “Son 15 yılda PTT, Hazine’ye her yıl yüzlerce milyon yük olan bir kuruluştan tam tersine Hazine’ye her yıl yüzlerce milyon Türk lirası gelir aktaran, bu ülkeye katma değer oluşturan bir şirket haline geldi” dedi. Bakan ARSLAN, PTT’nin küresel posta sektöründe söz sahibi bir konuma ulaştığını ve bir dünya devi haline geldiğini vurguladı. Bakan Ahmet ARSLAN konuşmasını Esnaf Kart’ın hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek tamamladı.

“BU PROJEYLE BİR PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORUZ”

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan BOZGEYİK ise ülkemizin iki köklü kuruluşunun “İnsanımızın hayatını nasıl kolaylaştırırız? Esnafımızın üretimini nasıl artırırız?” düşüncesiyle bir araya geldiğini belirterek, “Biz de çorbada tuz misali, ekonomimizi büyütme adına, esnafımızı canlandırma adına, esnafımızın rekabet edebilirliğini artırma adına bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

Esnaf Kart’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür BOZGEYİK, “Biz bu projeyle aslında bir paradigma değişikliğine gidiyoruz. E-ithalattan e-ihracata yönelik bir paradigma değişikliğinin en temel ayağını gerçekleştirmiş oluyoruz. Evet, biz PTT olarak çok önemli lojistik işleri yapıyoruz, dünya posta teşkilatları içerisinde hatırı sayılır bir noktaya geldik, ama arkadaşlarımızla içimizi sızlatan odur ki, bunların önemli bir kısmı ithalata dayalı lojistik. Biz şimdi sizinle birlikte ihracata dayalı lojistiğimizi, daha da önemlisi esnafımızın rekabet gücünü artırmak için çaba içinde olacağız” diye konuştu.

Genel Müdür Kenan BOZGEYİK, esnaf ve sanatkarın ülke ekonomisinin belkemiği, yapı taşı niteliğinde olduğuna işaret ederek, “Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik PTT Kart üretmekten ve toplumumuzun bu çok kıymetli kesimine özel indirim ve avantajlar sağlamaktan büyük gurur duymaktayız” dedi. Genel Müdür BOZGEYİK projeye emeği geçenlere teşekkür etti ve Esnaf Kart’ın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Palandöken: Esnafa Bayram Müjdesi

Lansmanda TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN de bir konuşma yaparak Esnaf Kart’ın önemini vurguladı. Başkan PALANDÖKEN, “bayram müjdesi” olarak nitelediği ve faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade ettiği Esnaf Kart’a emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.