Ana Sayfa Haberler Parasını Ödey...

Parasını Ödeyene Turizm “Ödülü” Verilir!

hasan-arslan-01Dünyanın çeşitli ülkelerinden verilen ve “kendinden menkul” olarak bilinen ‘Awards Ödülleri’ Türkiye’ye de sıçradı. Parayı basan her turizm kuruluşlarına dağıtılan bu ‘ödüller’ hakkında Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) yazılı bir açıklama yaptı.

Parayı basan her turizm kuruluşuna ‘ödül’ verilmesi anlayışının dünya ve Türkiye’de tepkiyle karşılandığını hatırlatan TUYED Genel Sekreteri Hasan Arslan, “Bu anlayışın son örneğine World Tourism Forum tarafından organize edilen ‘World Tourism Awards’ ta tanık olduk. Bu ‘ödül’ lere başvuru yapmanız için en önemi ‘kriter’ kredi kartınızı hazır bulundurmanız! Belirtilen linke tıklayıp 590 Doları ödediniz mi artık ‘ödül’e başvurup galayı izleyebilirsiniz” diyor.

Jüri Kim Belli Değil, Ödüller Hangi Kritere Göre Veriliyor?

Türkiye’de başarının ödüllendirilmesi anlayışı için ‘Marifet iltifata tabidir” deyiminin var olduğunu vurgulayan Arslan, “Ancak söz konusu ‘ödül’ duyurusunda, jürinin kim olduğu, ödüllerin hangi kritere göre vereceği belli değil. Ama parayı ödeyen her turizm kuruluşu başvurusunu tamamlayıp, 33 dalda dağıtılacağı belirtilen ‘oscar’lardan birini alabilecek!”

Dünyada seyahat endüstrisi olarak bilinen turizm sektöründe Türk turizmcilerin 30 yılda birçok badireyi atlatma başarısını gösterdiğine dikkat çeken Arslan, açıklamasını şöyle noktaladı: “Türk turizmini dünyada altıncı sıraya taşıyan turizmcilerimizin, kendinden menkul, üstelik parayı basan her şirketin başvurabildiği böylesi ‘ödüllere’ ihtiyacı olmadığına inanıyoruz. Çeşitli ülkelerde düzenlenip verilen ‘World’ diye başlayıp devam eden ‘Golf Awards’, ‘Ski Awards’, ‘Spa Awards’, ‘Travel Awards’, ‘Tourism Awards’,’ Luxury Hotel Awards’ ve ‘Luxury Spa Awards’ gibi ödüller var. TUYED yönetimi olarak, turizmci ve medya mensubu meslektaşlarımızı bunları araştırıp, sektörün ciddiyetine yakışan şekilde tartışmaya davet ediyoruz.”