Ana Sayfa Haberler Parası Olan H...

Parası Olan Herkes Kuyumcu Olamayacak

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Kuyumcular Birliği Kanun Teklifi taslağına son şeklini vermek için Türkiye’deki oda-dernek ve sektörle alakalı kuyumcularla Trabzon’da 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında toplanacaklarını söyledi.

Bugüne kadar farklı kurum ve yapılarda temsil edilen Türkiye kuyumculuğunun uzun süredir devam eden üst çatı kurma arayışında önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Yazıcı, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası öncülüğünde Trabzon’da yapılacak olan kuyumcular birliği toplantısının 3 gün süreceğini belirtti. TBMM ve ilgili bakanlıklara sunulacak Kuyumcular Birliği Yasa teklifi taslağına son şeklinin verileceği toplantıya sektörle alakalı 300 yakın oda, dernek başkanları, vitrinci kuyumcu esnafı katılacak.

“Parası olan herkes kuyumcu olamayacak”

Trabzon’da yapılacak olan toplantıya ev sahipliği yapacak olan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, meslekte radikal değişimlere ihtiyaç olduğunu ifade ederek “Bugüne kadar farklı kurum ve yapılarda temsil edilen Türkiye kuyumculuğunun 30 yılı aşkın bir süredir devam eden üst çatı kurma arayışında önemli bir mesafe aldık. Meslekte radikal değişim ve dönüşümleri içeren Türkiye Kuyumcular Birliği Yasa Taslağı’na Trabzon’da yapılacak olan toplantıda son şeklini vererek, TBMM ve ilgili bakanlıklara sunulacak. Taslak, Türkiye kuyumculuk sektörünün yıllardır biriken ve çözüm bekleyen sorunlarına merhem olacak bir maddelerden oluşuyor. Bu taslak TBMM’de yasalaştıktan sonra yürütmenin sağlıklı oluşması için birçok konuda yönetmelikler hazırlanacak. Türkiye Kuyumcular Birliği hayata geçtiğinde tüm Türkiye’de tek ses olmuş ve güçlü yaptırımı olacak bir yapı ortaya çıkacak. Mevcut uygulamada olduğu gibi parası olan herkes; artık kuyumcu olamayacak. Bunun gibi bir çok düzenlemeyle kuyumculuk sektörü rahat bir nefes alacak ve bundan vatandaşlarımız da en iyi şekilde yararlanacak” dedi.

“Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız”

Trabzon’da 3 gün sürecek olan toplantıda Türkiye’deki tüm kuyumcuları ve sektör temsilcilerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Yazıcı, “Trabzon’a gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Yapacağımız toplantıdan en iyi verim almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yaptık. Trabzonlu Bakanlarımızı, Milletvekillerimizi, Trabzon Valimizi toplantıya davet edeceğiz. Toplantı süresince de çeşitli etkinliklerimiz olacak. Trabzon’u en şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı. İHA

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Güncel Altın ve Gram Altın Yorum ve Analizleri