Ana Sayfa Raporlar Altın Yorumları, Brent ve WTI Ham Petrol Analizleri Çeyrek Altın ...

Çeyrek Altın 278 Lira, Peki Altın Alınır mı? Yükseliş Sürecek mi?

Son günlerde yatay seyreden gram altın fiyatları dün gece Dolar kurunun Türkiye saati ile 01:00’de 10 dakika içinde 3,94’ten 4,04’e çıkıp düşmesi ile 170 TL’nin üzerinde rekor seviyeleri gördü. Ons altın fiyatlarındaki fiyat kıpırdanmalarına baktığımızda ise küresel risk algısı ve ticaret savaşlarına ilişkin endişelerle yükselmesi etkili olmakta. Şu saatlerde 278 TL’den satılan çeyrek altının gramı ise yine 170 TL’nin üzerinde. Peki bu durumda altın alınır mı, yoksa beklemeli mi? Yeni rekorlar görecek miyiz umanlara sorduk…

Meksa Kuyumcukent Müdürü Murat Tufan bizim için gram altın fiyatlarını yorumladı ve nereden almalı cevap verdi….

“Yılbaşından bugüne küresel tahvil faizlerinde tansiyonun yükselmesi, jeopolitik risklerin tırmanması FED baskısı ve son olarak ticaret savaşlarına ilişkin endişelerin derinleşmesi piyasalarda panik havasının devam etmesine neden oluyor. Negatif haber akışının yoğun olduğu şu günlerde yatırımcılar yine güvenli limanlara yöneliyor. Son olarak ABD Çin’e fikri mülkiyet hırsızlığı iddasıyla 50 milyar dolar ek gümrük vergisi getirdi. Dün akşam ajansalara düşen bu haber ile bir türlü istenen seviyeye gerileyemeyen korku endeksini yeniden yükseltti ve panik havasının derinleşebileceği seviyeler olan yüzde 24’lerin üzerine taşıdı. Altın ons fiyatında kısa ve orta vadede önemli destek seviyesi 1315-1280 dolar. Altın onsu bu seviyelerin üzerinde kalıcı olduğu sürece 1353-1365-1380 dolar seviyesi mevcut risklerin durumuna göre yükselebilir.

Gram altın fiyatları da yükselen kur ve altın onsundan destek bulmaya devam ediyor. Bu yıl için yılın ilk çeyreğinde gram altında 170-175 TL dirençleri görülebileceğini aktarmıştım. Gram altın aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere belli bir süre 160-165 TL bandından yatay yani diktörtgen forsmasyonu içinde yön arayşı mevcuttu.165 TL bandının kırılmasıyla 170 TL direncine ulaşılmış oldu. Açıkcası ABD’nin başlatmış olduğu ticaret savaşlarına Çin tarafından yanıt gelmesi ve piyasalarda korkunun devam etmesi durumunda altın onsu 1365 dolar seviyesine kadar yükselebilir.

TL’de bu gelişmelerden olumsuz etkileniyor ve gram altında 172-175 TL dirençleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde 170-166 TL destekleri takip edilebilir. Açıkçası kurda yükselen tansiyonun önümüzdeki günlerde yerini düşüşlere bırakacağını düşünüyorum. Piyasaların doları 3,95-4.00 seviyelerinde sattığını gözlemliyoruz. Bu seviyelerden önümüzdeki günlerde satışların devam etmesi ve altın onsunda bir miktar kar satışları gelmesi durumunda gram altında da daha düşük maliyetli alım fırsatları doğabilir. Şu an için alım düşünenler için maliyet biraz yüksek olabilir.”

Uzmanların altın fiyatlarını dolar kurundaki gidaşata da bağlaması gözleri dolar kurunda yükseliş sürecek mi sorusuna da yönlendiriyor. Gerek altın gerek dolar kuru hakkında uzman ve kurumların kısa, orta vadeli analizlerini altın yorumları ve dolar yorumları sayfalarımızda bulabilirsiniz.