Ana Sayfa Haberler Para Aston Martin&...

Aston Martin’in İlk SUV’u DBX Sahneye Çıkmaya Hazırlanıyor

 

ASTON MARTIN’İN İLK ‘SUV’U ‘DBX’ SAHNEYE ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin, tarihinde ilk kez ürettiği SUV modeli DBX’in prototipinin kamuflajlı fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı. 2019’un son çeyreğinde piyasada olması planlanan DBX için ‘En Teknolojik SUV’ tanımlaması yapıldı. Aston Martin CEO’su Andy Palmer DBX ile ilgili yaptığı açıklamada “DBX, Aston Martin’in köklü geçmişine kalın harflerle yazılacak” dedi.

Otomotiv dünyasında son yıllarda yerini sağlamlaştıran ‘SUV’ segmentine, Aston Martin’de sessiz kalmadı. İngiliz dev, ‘En Teknolojik SUV’ olarak tanıtımını yaptığı DBX modelinin prototipinin kamuflajlı fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı. 2019’un son çeyreğinde piyasada olması beklenen DBX, St. Athan tesisinde üretilecek. Firma “En Teknolojik SUV” olacağını belirttiği bu modelin çalışmalarına şimdiden başlamış durumda. Aston Martin Lagonda Başkanı ve Grup İcra Kurulu Başkanı Andy Palmer yeni DBX ile ilgili yaptığı açıklamada “Hareket edebilen bir DBX prototipi görmek, ilk SUV modelimizin hikayesinde çok önemli bir bölüm. Bu otomobil bizim St. Athan fabrikasında hayata geçireceğimiz ilk modelimiz olacak ve firmamızın köklü geçmiş hikayesine kalın harflerle yazılacak bir anı olacak” açıklamasını yaptı.

ZARİF, DİNAMİK VE SPORTİF

Yeni DBX, dünyanın en zorlu etaplarına sahip Welsh Rally sahnesinde testlerden geçiyor. Bu, DBX’in hem arazi hem de asfalt deneyimlerini en iyi şekilde yansıtması adına önemli bir süreç. Bunun yanında asfalt performansı da Nürburgring’de test ediliyor. DBX, Aston Martin ruhunu tam anlamıyla yansıtıyor. ‘Zarif, dinamik ve sportif’ yapısının yanında SUV segmentine ihtişamı da getiriyor. Teknoloji konusunda da iddialı olan DBX, off-road özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Aston Martin Baş Mühendisi Matt Becker DBX ile yaptığı açıklamada “Bir mühendis olarak, DBX’i geliştirmek gerçekten heyecan verici. DBX, çok farklı bir Aston Martin olacak. Her koşulda testleri gerçekleşecek. Böylece kanaat rozetine layık bir sürüş deneyimi sunacağız” dedi.

 

ASTON MARTIN’İN İLK ELEKTRİKLİ MODELİ ‘RAPIDE E’ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Aston Martin’in ilk elektrikli otomobili Rapide E dünya genelinde tanıtımı yapıldı. Çift elektrikli motoru bulunan Rapide E, 602 beygir güç üretebiliyor.

0’dan 100 kilometre hıza 4 saniyede ulaşabilen Rapide E, dünyada sadece 155 adet üretilecek.  

İngiliz lüks ve spor otomobil üreticisi Aston Martin tarihinde ilk kez üretimini yaptığı elektrikli Rapide E modelini tanıttı. ‘Williams Advanced Engineering’ şirketi işbirliğiyle ortaya çıkan Rapide E, yalnızca 155 adet üretilecek. Tamamen elektrikli iki motor ile piyasaya girecek olan model, 602 beygir güç üretme kapasitesine sahip olacak. 800V’luk ve 65 kW-saat kapasiteli motor, 250 km/s’lik maksimum hız değerine ulaşabilecek. 0-100 kilometreye 4 saniyede çıkabilen Rapide E, tam şarj ile 322 kilometre yol kat edebiliyor. 950 Nm tork üretebilen çift elektrikli motor, elektrikli bataryasının azalması durumunda bile tam kapasite gibi performans sağlayabiliyor.

BATARYA 1 SAATTE DOLUYOR

Elektrikli otomobil sektörüne iddialı bir giriş yapan İngiliz efsanesi Aston Martin’in Rapide E modeli Galler’deki St Athan fabrikasında üretilecek. Bu fabrika, Aston Martin’in dünya çapındaki en büyük ikinci tesisi olma özelliği taşıyor. Rapide E, 400V’luk ve 50 kW’lık bir şarj ile 1 saat içerisinde bataryalarını tamamen doldurabiliyor. Eğer şarj işlemi 800V ve 100 kW-saat’lik bir istasyon ile yapılırsa da araç 500 km’lik menzil değerine 1 saat içerisinde kavuşuyor. Merakla beklenen Rapide E’nin 2019 sonlarına doğru satışa çıkması planlanıyor.

AERODİNAMİK JANT VE LASTİKLER

Rapide E’de motor ve aktarma organlarında yapılan üst düzey revizenin dışında gövde kısmında da bir takım değişiklikler yapıldı. Aeoredinamik jant ve lastikler sürüş dinamizmini arttırırken, otomobilde kullanılan hafif alaşımlar ve karbon kompozit malzemeler güvenli ve konforlu bir sürüş imkanı tanıyor. Aston Martin mühendislik ekibinin son projesi olan Rapide E’de bulunan gövde kanatlarının genişliği, motorun ve fren disklerinin en etkili şekilde soğutulmasını sağlıyor.

MÜHENDİSLİK DEVİ İLE ORTAKLIK

Aston Martin CEO’su Andy Palmer Rapide E ile ilgili yaptığı açıklamada “Çevresel sorumluluk ve sürdürülebilirlik, hepimizin karşı karşıya kaldığı küresel bir sorun. Bir otomotiv mühendisi olarak, otomobil endüstrisinin uzun vadeli çözümler bulmaya ve zararlı emisyonları azaltmaya öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Aston Martin’in CEO’su olarak, Rapide E’yi gerçeğe dönüştürmek için Williams Advanced Engineering’le ve diğer ilgili teknoloji ortaklarımızla çalışmaktan memnuniyet duyuyorum. İlk tamamen elektrikli üretim modelimiz olan Rapide E, bilgi birikimimizi hızlı bir şekilde takip edecek ve gelecekteki EV modellerinin karakter ve yüksek performanslı yeteneklerini sağlamamıza yardımcı olacak. Rapide E, aynı zamanda, Lagonda’yı dünyanın ilk sıfır emisyonlu lüks marque olarak yeniden piyasaya sürme yolunda kritik bir adım olarak hizmet edecektir” dedi.

 

Aston Martin’in En Ateşlisi DBS Superleggera Sahneye Çıktı

İngiliz dev, son amiral gemisini tanıttı 

İngiliz Efsanesi Aston Martin, yeni amiral gemisi olarak açıkladığı ‘DBS Superleggera’yı tanıttı. 715 beygirlik V12 motoru ile dikkat çeken otomobil, İngiliz üreticinin şu ana kadarki ürettiği en hırçın tasarımına sahip. Kıvrımlı hatlarıyla oldukça ateşli görünen aracın kaputunun altında 715 beygirlik V12 ünite bulunuyor. DBS Superleggera, 0’dan 100 km/s hıza 3.4 saniyede ulaşıyor.

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, asfaltlar yeni efendisi 2019 model DBS Superleggera’yı tanıttı. Çift renk kullanımı, aracın çok daha dinamik bir görünüme sahip olmasını sağlarken, oval tasarımın keskin çizgiler ile birleşmesi, DBS Superleggera’yı alışık olunan dışında çok daha agresif bir görüntüye kavuşturdu. Twin turbo beslemeli 5.2 litrelik V12 motoru bulunan DBS Superleggera, 715 beygirlik bir güce ve 900 Nm torka sahip. 8 ileri tam otomatik şanzımana sahip olan araç, 0’dan 100 km/s hıza 3.4 saniyede, 0’dan 160 km/s hıza ise 6.4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 339 kilometre.

3 FARKLI SÜRÜŞ MODU

Aston Martin, DBS Superleggera ile V12 motorun egzoz sistemini de güncellemiş durumda. Dört çıkışlı yeni egzoz sistemi, gazın dışarıya daha iyi atılmasını sağlarken çıkardığı sesle de dosta güven düşmana korku salıyor. Ayrıca egzoz valfi de değiştirilen sürüş moduna göre açılıp kapanabiliyor. DBS Superleggera’nın GT, Sport ve Sport Plus adında üç farklı modu bulunuyor. Aracın alüminyum şasisi, DBS Superleggera’nın çok daha hafif ve güçlü olmasını sağlarken, güçlendirilmiş olan çift salıncaklı çoklu bağlantılı süspansiyon sistemi, aracın yol tutuşunu ve zemin geri bildirimlerini çok daha iyi hale getiriyor.

 ‘UNUTULMAZ SÜRÜŞ DENEYİMİ’

DBS Superleggera’da Standart donanımda deri döşeme, anahtarsız giriş, anahtarsız motor çalıştırma, lastik basıncı izleme sistemi ve park yardımı ile 360 derecelik bir kamera dahil olmak üzere bir çok ekstra yer alıyor. Elbette bilgi eğlence sistemi, navigasyon, Bluetooth, telefon hattı, iPod, iPhone ve USB çalma özellikleri de bulunuyor. Şirketin “Unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşatmak için tasarlandı” dediği yeni amiral gemisi, şimdiden global çapta tüm gözleri üzerine çekmiş durumda.

Aston Martin Türkiye distribütörü olan D&D Motorlu Araçlar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya “İngiliz devi Aston Martin’in Türkiye satış ve servis operasyonlarını büyük bir başarı ile devam ettiriyoruz. Tüm Aston Martin modelleri Türk otomobil tutkunları tarafından heyecan ile bekleniyor ve karşılanıyor. DBS Superleggera ile Aston Martin satış grafiğinde önemli yer tutacak bir model olarak öne çıkıyor. Yılsonu olmadan Türkiye’deki showroomlarımızda yerini almasını planlıyoruz” dedi.

Aston Martin Vantage Türkiye’de 

‘YOLLARIN LORDU’ SHOWROOM’LARDA YERİNİ ALDI

01.07.2018 – İngiliz spor otomobil markası Aston Martin’in tamamen yenilediği Vantage, showroom’larda yerini aldı. Markanın en güçlü temsilcilerinden Vantage, keskin hatları, kaslı görüntüsü, mükemmel yol tutuşu ve 4 litrelik V8 motoru ile sürüş keyfini zirveye çıkarıyor.

İngiliz devi Aston Martin’in spor otomobil segmentinde ikon modeli haline gelen Vantage serisi, D&D Motorlu Araçlar güvencesiyle showroom’larda yerini aldı.350 bin Euro satış fiyatıyla Türkiye’ye gelen Vantage, efsane tasarımı ile göz dolduruyor. Aston Martin tarafından ilk kez 1951 yılında DB2 modelinin yüksek performans motorlu versiyonu olarak sunulan Vantage, dinamik ve net hatlara sahip spor otomobil kokpiti, konforlu sürüş dinamiği ve agresif görüntüsü ile dikkatleri fazlasıyla üzerine çekmeyi başarıyor. Yüksek iç mekan teması ve daha alçakta konumlandırılmış sürücü koltuğu derinlemesine bir sürüş deneyimi sunuyor. Döner-basmalı düğme ve kumanda sistemleriyle kullanıcıya dokunsal ve kolay kullanım imkanı da mevcut. Aynı şekilde, değiştirilerek üçgen formuna getirilen PRND vites düğmeleri ile başlıca kumanda düğmeleri, net sınırlarla birbirlerinden ayrılıyor. Depolama alanı açısından da cömert olan iç mekanda, koltukların arkasında kullanıma uygun bir alan ve geniş, iki katlı depolama bölmeleri yer alıyor.

510 PS GÜÇ ÜRETİYOR

Alt yapısı tamamen yenilenen Vantage’ın kalbi Aston Martin’in yeni 4 litrelik alaşım çift turbolu V8 motoru ile atıyor.Optimum ağırlık merkezi ve mükemmel yarı yarıya ağırlık dağılımı için şasede mümkün olduğunca alçak seviyeye ve arkaya yerleştirilen bu yüksek performanslı ve verimli motorun sağladığı güç, *245g/km CO2 salımına rağmen 6000 devirde 510PS, 2000-5000 devir arasında ise 685Nm seviyelerinde. Vantage 1530 kg boş ağırlığı ile güç-ağırlık ve tork-ağırlık oranlarında müthiş bir performansa sahip. Bu özellik, gaza basıldığında gözler önüne seriliyor.

0-100 3.5 SANİYE

Ateşleme, egzoz ve motor yönetim sistemlerinde detaylı ayar yapma imkanı, Vantage’ı büyüleyici bir karaktere ve fon müziğine kavuşturuyor. Vantage, devasa gücünü ve torkunu arkaya monte edilmiş sekiz vitesli ZF otomatik şanzıman donanımı ile arka tekerleklere iletiyor. 0’dan 100 km/h 3,5 saniyede çıkabilen ve maksimum 314 km/h ulaşabilen otomobil, dinamik stabilite kontrolü ve dinamik tork İletimi gibi kapsamlı dahili elektronik sistemleriyle maksimum kontrol ve sürüş keyfi sağlıyor.

 

 Aston Martin kullanıcılarına yeni ayrıcalık
‘DB11’DE GARANTİ SÜRESİ 5 YILA YÜKSELDİ

Ünlü ‘DB’ neslinin cesur lideri olmak için üretilen Aston Martin’in DB11 modelinde garanti süresi 5 yıl/80 bin kilometre olarak yeniden revize edildi. Efsane otomobilİn Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmetini D&D Motorlu Araçlar sunuyor.

Aston Martin’in 21. yüzyıl tasarımı olarak gösterilen ve geçtiğimiz aralık ayında Türkiye’de satışa sunulan DB11 modelinde garanti süresi kapsamında 5 yıl/80 bin kilometre olarak yeniden yükseltildi. D&D Motorlu Araçlar güvencesiyle Türkiye’ye getirilen efsane otomobil, Türkiye’de rekor satış rakamlarına ulaştı. DB11’in bu denli ilgi toplaması ile birlikte, kullanıcılarına garanti süresinde de yeni bir ayrıcalık tanınması kararı alındı.

0-100 3.9 SANİYE

Aston Martin DB11 öncü aerodinamiğiyle, canlı ve ayrıcalıklı bir tasarım anlayışını gözler önüne sererken yeniden tasarlanan 5.2 litrelik çift turbolu V12 motoruyla Aston Martin tarihindeki en güçlü, en verimli ve en dinamik DB modeli oluyor. 600 BHP ve 700 Nm’lik torku, DB11’i bugüne kadar üretilen en güçlü DB modeli olurken, 320 km’lik maksimum hız ve 0-100 hızlanmasını ise 3.9 saniyede tamamlıyor. Akıllı tümsek aktivasyonu ve Start-Stop teknolojisi sayesinde bu güç, büyük ölçüde geliştirilen verimlilikle destekleniyor. DB11, kendine has zarif tasarımı ve yeni çift turbolu V12 motorunun muazzam performansından yararlanmak için, DB11’in şasisi, süspansiyonu, direksiyon sistemi ve elektroniği yeniden ele alındı ve yeni temel teknolojiler kullanıldı. GT, Sport ve Sport Plus adlı çoklu dinamik sürücü modları, motor tepkisini ilerici bir anlayışla yoğunlaştırıyor.

AERODİNAMİK TASARIM

Ön kısımda yer alan çift çeneli döner kaporta, karakteristik LED ön farlar ve ünlü Aston Martin ızgarasının vurgulu hatları bunların en önemlileri arasında yer alıyor. A sütunundan C sütununa kesintisiz ilerleyen tavan kaplamaları sayesinde profili de aynı şekilde göz alıyor. Sade hatları arkaya doğru devam ediyor ve cesurca tasarlanmış arka farlarla yumuşak bir biçimde biraraya gelen eğimli bagaj kapağı yeni ve belirgin bir grafik oluşturuyor. Yenilikçi aerodinamik yapısı, kasa üzerinde hava akışını zekice ileterek estetik devrimde üzerine düşeni yaparak, DB11’in düzenli yüzeylerini korurken aracın sarsılmazlığına katkı sağlıyor.

TEKNOLOJİK DONANIM

Gerçek bir 21. yüzyıl Aston Martin modeli olan DB11, teknik ortak Daimler AG ile birlikte geliştirilen en son teknolojiyi en yüksek kalite ve el işçiliğiyle sunuyor. Renkli 12” TFT LCD ekranın kullanıldığı yeni gösterge paneli, araçla ilgili birincil bilgileri tam açıklıkla ifade ederken, ortaya konumlandırılmış 8” TFT ekran ise bilgi ve eğlenceye hizmet ediyor. Karakter tanıma, çoklu dokunma ve hareket desteği sunan isteğe bağlı dokunmatik yüzeyin yanı sıra döner kontrolle kumanda edilen yeni uydu navigasyon ve ses sistemi her zamankinden daha etkili.

 

Gerçek Bir Spor Otomobil Hanedanının Yeni Üyesi: Yeni Aston Martin Vantage

– Gerçek Bir Spor Otomobil Hanedanının Yeni Üyesi: Yeni Vantage

– ASTON MARTIN’İN YENİ “VANTAGE” MODELİ CENEVRE’DE TANITILDI

İlki yetmiş yıl önce piyasaya sunulan, gerçek ustaların elinden çıkma işçiliği, ikonik stili, heyecan verici performansı ve özgünlüğü bir arada sunan Aston Martin Vantage serisinin en yeni üyesi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Safkan spor otomobil segmentinde Aston Martin kimliğinin en güçlü temsilcilerinden biri olan Vantage modelinin yeni serisi görünümüyle akılları baştan alıyor. Merakla beklenen yeni Vantage; Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesiyle yaz aylarında ülkemizde satışa sunulacak.

Çarpıcı yeni görünüm, güçlü performans, dinamik karakter… Aston Martin markasının spor otomobil segmentinde ikon modeli haline gelen Vantage serisinin en yenisi Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergilendi. İngiliz devi Aston Martin tarafından ilk kez 1951 yılında DB2 modelinin yüksek performans motorlu versiyonu olarak sunulan Vantage, kısa süre içerisinde model olarak tasarlanmaya başlandı. Merakla beklenen yeni Vantage; Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesiyle yaz aylarında ülkemizde satışa sunulacak.

Yeni nesil tasarım, görkemli dış görünüş ve aerodinamik performans

Yeni Vantage modelinde; saf, heykelsi formlar ile yaratılan atletik ve yırtıcı duruşa eşlik eden minimal ön ve arka kısımlar, kaslı kanatlar ve arka çamurluk üstündeki geniş alan, otomobilin özündeki çevikliği ve dinamizmi ifade ediyor. Yeni ve çarpıcı bir imza gibi dikkatleri çeken yeni farlar ve arka lambalar ile Vantage’ı yollarda tanımamak imkansız. Vantage’ın tasarım konseptinin kilit noktası ise aerodinamik performansı. Ön tampon altı spoyleri otomobilin altına giren havayı yönlendiriyor. Tel sistemi, bünyesindeki kanallarla gerektiğinde soğuyan havayı yönlendiriyor, aynı zamanda arka difüzörü de temiz hava ile besliyor. Difüzörün tasarımı, alçak basınçlı havanın bulunduğu bir bölge yaratırken aynı zamanda arka tekerleklerde ortaya çıkan türbülansın otomobilin arkasından ve ortasından hava çıkışına sebep olmasını engelliyor.

Aston Martin tarihindeki en başarılı model

Aston Martin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Andy Palmer “Yeni Vantage’ın Aston Martin tarihindeki en başarılı model olması, zaten her şeyi anlatıyor, üzerine söylenecek söz yok. Ailenin görkemine yakışır bir otomobil yaratmak, zorlu bir görev ve harika bir motivasyon kaynağı oldu. Ortaya çıkardığımız ürün beni inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Yeni Vantage hem görünümü hem de işleviyle kendisini en güçlü şekilde ifade ediyor. Heyecan verici performansı ve göz alıcı dinamizmi günlük kullanıma uygun bir pakette buluşturarak kullanıcıya sunuyor. Daha keskin görünümü ve çok daha dinamik hatları ile gerçek bir spor otomobil olan yeni Vantage, safkan Aston Martin tutkunlarının bugüne kadar beklediği otomobilin ta kendisi” diyerek yeni modelin detaylarını aktardı.

Dışı kadar içi de büyülüyor

Yeni Vantage modelinin içi de dışı kadar muazzam bir tasarıma sahip. Uzun, akışkan kıvrımların yerini keskin, net çizgilere bıraktığı dinamik ve net hatlara sahip spor otomobil kokpiti, aracın agresif yönüne vurgu yapıyor. Yüksek iç mekan teması ve daha alçakta konumlandırılmış sürücü koltuğu derinlemesine bir sürüş deneyimi sunuyor. Döner-basmalı düğme ve kumanda sistemleriyle kullanıcıya dokunsal ve kolay kullanım imkanı sunuluyor. Aynı şekilde, değiştirilerek üçgen formuna getirilen PRND vites düğmeleri ile başlıca kumanda düğmeleri, net sınırlarla birbirlerinden ayrılıyor. Depolama alanı açısından da cömert olan iç mekanda, koltukların arkasında kullanıma uygun bir alan ve geniş, iki katlı depolama bölmeleri yer alıyor. Yeni Vantage, bir Aston Martin olarak işçilikte de üstün bir performans sergiliyor. Bu iddiasını kusursuz dış yüzeyi ve deri döşemeleri, en iyi kalite, güzel dokulu doğal malzemelerle elde edilen optimum yüzey finişi ile kanıtlıyor. Geniş seçenek yelpazesiyle çok kapsamlı bir kişiselleştirme imkanı da sunuyor.

3,5 Saniyede 195mph hıza ulaşım

Vantage’ın kalbi ise Aston Martin’in yeni güçlü 4 litrelik alaşım çift turbolu V8 motoru ile atıyor. Optimum ağırlık merkezi ve mükemmel yarı yarıya ağırlık dağılımı için şasede mümkün olduğunca alçak seviyeye ve arkaya yerleştirilen bu yüksek performanslı ve verimli motorun sağladığı güç, *245g/km CO2 salımına rağmen 6000 devirde 510PS, 2000-5000 devir arasında ise 685Nm seviyelerinde. Vantage 1530 kg boş ağırlığı ile güç-ağırlık ve tork-ağırlık oranlarında müthiş bir performansa sahip. Bu özellik, gaza basıldığında gözler önüne seriliyor. Ateşleme, egzoz ve motor yönetim sistemlerinde detaylı ayar yapma imkanı, Vantage’ı büyüleyici bir karaktere ve fon müziğine kavuşturuyor. Vantage, devasa gücünü ve torkunu arkaya monte edilmiş sekiz vitesli ZF otomatik şanzıman donanımı ile arka tekerleklere iletiyor. 0’dan 60mph’a 3,5 saniyede çıkabilen ve maksimum 195mph hıza ulaşabilen otomobil, Dinamik Stabilite Kontrolü ve Dinamik Tork İletimi gibi kapsamlı dahili elektronik sistemleriyle maksimum kontrol ve sürüş keyfi sağlıyor. Hıza göre kendiliğinden ayarlanan elektrikli direksiyon, kilitten kilide 2,4 tur yaparak yüksek tepki ile hassas ve kolay kontrolü en iyi şekilde bir araya getiriyor.

Vantage serisinde bir ilk

Vantage, gövde yüzeyine entegre edilen ve basınçlı havayı ön çamurluk davlumbazlarından tahliye eden yeni yan çamurluk havalandırmaları ve çarpıcı hatlarıyla yukarıya doğru kıvrılan arka bagaj kapağı ile tüketici sınıfı otomobillerde nadiren, klasik Aston Martin modellerinde ise ilk kez görülen yüksek bir bastırma kuvveti sağlıyor.

Yeni Vantage ile Aston Martin’de ilk defa Elektronik Arka Diferansiyel (E-Diff) özelliği görülüyor. Otomobilin elektronik stabilite kontrol sistemine bağlı olan bu diferansiyel böylece otomobilin davranışını anlıyor ve verdiği doğru tepkiyle motorun gücünü ilgili tekerleğe aktarıyor. Geleneksel bir sınırlı kaymalı diferansiyelden farklı olarak, milisaniyeler içerisinde tam açık pozisyondan %100 kilitli pozisyona geçebiliyor. Daha yüksek hızlarda ise Elektronik Diferansiyelin hızı ve tepki hassasiyeti sayesinde sistem, otomobilin dinamik davranışını çok ince ayarlarla kontrol edebiliyor. Böylece otomobil düz çizgi stabilitesi ve viraj alma performansında çok daha derli toplu bir görüntü çizerek sürücüye otomobilin kabiliyetlerini keşfetme ve sonuna kadar keyfini çıkarma konusunda güven veriyor.