Ana Sayfa Haberler Özmen Çiftini...

Özmen Çiftinin Şirketi SNC, NASA’nın Ay Görevine Seçildi

11.12.2019 – Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu global havacılık şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC), Artemis Ay görevini desteklemek üzere NASA tarafından seçildi ve “Shooting Star” adı verilen kargo modülünün test versiyonunu NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ne gönderdi.  

SPARKS, Nev., 11 Aralık 2019 – Eren ve Fatih Özmen’in sahibi olduğu, alanında lider global havacılık-uzay ve ulusal güvenlik şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC), Ticari Ay Yükü Servisleri (CLPS) projesini desteklemek üzere NASA tarafından seçildi. Bu ihale sayesinde SNC, NASA’nın Artemis Ay görevini destekleyen dev şirketler arasındaki yerini aldı. 

Aynı hafta içerisinde, SNC, 2021’de Dream Chaser® (Rüya Avcısı) Uzay Uçağı ile birlikte uzaya fırlatılması planlanan Shooting Star (Kayan Yıldız) adlı kargo modülünün test versiyonunu da NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ne teslim etti. 

Ay keşfine yönelik benzersiz, uçtan uca çözümler 

NASA’nın Artemis görevine katkıda bulunacak CLPS kapsamında 2024’te gerçekleştirilecek mürettebatlı görevi desteklemek üzere tüm ekipman Ay’a önceden yerleştirilebilir. CLPS sayesinde SNC, pek çok farklı deneyi, ikmal malzemesini ve ekipmanı Ay’a ulaştıracak robotik uzay aracını uçurarak bu konuda uzmanlık elde edecek. SNC, hâlihazırda Yerinde Kaynak Kullanımına (ISRU) ilişkin benzersiz ve kritik sistemlerin geliştirilmesi süreçlerinde rol alıyor. CLPS tedarik becerileriyle birlikte, SNC, Ay keşfini geliştirmek üzere yine benzersiz ve uçtan uca çözümler sağlayabilecek. 

SNC CEO’su Fatih Özmen konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “SNC, Mars’a yapılan uçuşlar da dahil olmak üzere, gerçekleştirdiğimiz yüzlerce görev sayesinde uzay alanında uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahip. Ay’a yönelik yenilikçi çözümler sunacak olan uydu ve Uluslararası Uzay İstasyonu ikmal aracının yanı sıra NASA’nın Ay Geçidi projesine ilişkin kapsamlı geliştirme çalışmalarımız sayesinde uzmanlığımızı arttırmanın gururunu yaşıyoruz.” 

Ay’daki insan varlığının sürdürülebilir olmasını destekleyecek planlı ay yükleri arasında bilim ve mühendislik yükleri ile araçlar, keşif gezginleri ve ikmal malzemeleri yer alıyor. SNC, Ay görevi hizmetlerini, Ay’da keşif yapmayı isteyen diğer ticari müşterilere de sunmayı planlıyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan SNC Başkanı Eren Özmen, “Bilimde ve uzay keşiflerinde ilerleme kaydedilmesine imkân tanıyacak ve Ay’ın yüzeyi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmamızı sağlayacak bu anlaşmanın bir parçası olduğumuz için çok heyecanlıyız.” dedi. 

“Shooting Star” adlı yeni kargo komponenti NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ne ulaştı 

Dream Chaser’in yaklaşık 5 metre uzunluğundaki eklentisi olan “Shooting Star” kargo modülü, yükler için fazladan depolama alanı sağlayıp Dünya’nın atmosferine yeniden girdikten sonra kargoların imhasını kolaylaştıracak. Shooting Star kargo modülü ilk kez NASA’nın Ticari Bütünleme İkmali Hizmetleri 2 (CRS-2) ihalesinde kullanılacak.  

Eren Özmen, “Shooting Star’ın ilave edilmesiyle, NASA’ya bir yetkinlik daha sunarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na çok daha kritik öneme sahip bilim, gıda ve kargo gönderiminde bulunuyor ve astronotların her gün yaptıkları önemli işe katkı sağlıyoruz.” dedi. 

Dream Chaser, CRS-2 ihalesi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu için planladığı en az altı görevin ilkini 2021 yılının sonbaharında gerçekleştirecek. Kargo modülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’na 5 ton ilave basınçlı ve basınçsız yük taşıyacak. 

Dream Chaser’ın en önemli yetkinliklerinden biri, yeniden giriş yaptıktan sonra kargoları imha edebilmesi. SNC’nin Shooting Star kargo modülleri, Dünya’nın atmosferinde yanıp yok olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan alınan istenmeyen maddeleri imha edecek. 

Shooting Star’ın ilave kargo gönderebilme ve imha etme hizmeti sağlayabilme yetkinliği, hem kendisinin hem de Dream Chaser’ın son derece etkin ve çok yönlü olmasını sağlıyor. 

Shooting Star, geleceğe yönelik ticari keşif kolları dahil olmak üzere diğer Alçak Dünya Yörüngesi destinasyonlarına ve Ay Geçidi projesine ilişkin lojistik hizmetleri destekleyerek daha fazla esneklik sunacak. SNC, aynı zamanda, büyük yükleri çok güçlü bir kapasite ile taşıyabilecek bir uydu gibi hareket eden, serbest uçan versiyona yönelik bir konsept de geliştirdi. 

Dream Chaser Uzay Aracı Hakkında

SNC’nin sahip olduğu ve yine SNC tarafından işletilen Dream Chaser uzay aracı, yeniden kullanılabilir, çok işlevli bir uzay hizmet aracıdır. Alçak Dünya Yörüngesine ve Alçak Dünya Yörüngesinden taşıma hizmetleri sağlayabilen bu hizmet aracı, gövdeden kaldırma kuvvetiyle çalışan tek ticari araç olma özelliğini taşır. Dream Chaser Kargo Sistemi, NASA tarafından, Ticari Bütünleme İkmali Hizmetleri 2 (CRS-2) ihalesi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo gönderme ve elden çıkarma hizmetleri sağlamak üzere seçilmiştir. Dream Chaser CRS-2 kargo görevlerinin tamamının Kennedy Uzay Merkezi’nin Uzay Mekiği Fırlatma Tesisi’ne iniş yapması planlanmaktadır. 

Sierra Nevada Corporation Hakkında

Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Eren Özmen ile Genel Müdür Fatih Özmen’in sahip olduğu SNC, Uzay Sistemleri, Ticari Çözümler ve Ulusal Güvenlik ve Savunma konularında alanının en iyisi, açık mimari mühendisliği sayesinde dünyanın en zor sorunlarının çözülmesinde güvenilir bir liderdir. SNC, ABD Hava Kuvvetleri’ne ilişkin 1. Kademe Üstün Tedarikçi ve Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak ABD’nin en yenilikçi üç şirketi arasında kabul edilmektedir.SNC’nin 55 yıl öncesine dayanan, son teknoloji kullanılarak geliştirilen toplumsal, askeri ve ticari çözümleri 4.000’in üzerinde uzay sisteminin, alt sisteminin ve komponentin dünya genelindeki müşterilere tedarikinin yanı sıra Mars da dahil olmak üzere uzaya yapılan 450’yi aşkın göreve katılımı içermektedir.

 

TRJet Projesi Sona Erdi, Sierra Nevada Corparation’ın Sahibi Özmen Çifti Almanya ile Anlaştı!

Dornier 328 Üretimi Almanya’da Yeniden Başlayacak

22.08.2019 – Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel bugün, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ve Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Andreas Scheuer’in de katıldığı etkinlikte, Dornier 328 uçağını yeniden üretme projesine destek verdiklerini açıkladı. Projeyi hayata geçirmek için, yeni bir orjinal ekipman üreticisi (OEM), DRA GMbH (DRA), Leipzig Almanya‘da kuruldu.

Yenilenmiş Dornier 328, yeni adı ile D328NEU®, üretildiğinde, havacılık sektöründe eskiyen faal uçakların ikame edilmesi için bir çözüm sunmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni uçuş hatları geliştirilmesi yönündeki büyüyen pazar talebini de karşılayacak. Dornier 328’in dünya çapında 85 ülkede havacılık sertifikasyonu bulunuyor

Dornier 328 jet modelinin Türkiye’nin yerli uçak projesi kapsamında üretilmesi için görüşmeler yapılmış ve Türkiye’nin ilk bölgesel yerli jet yolcu uçağının üretimi konusunda önemli bir sıçrama tahtası olması amacıyla ilk etapta 50 uçak üretilmesi planlanmış idi. Dornier 328‘in hali hazırda dünya çapında 85 ülkede havacılık sertifikasyonu bulunuyor ve farklı konfigurasyon seçenekleri, çok fonksiyonlu bir uçak olmasını sağlıyor. Dornier 328, yolcu taşımacılığı, askerî, sınır ve sahil güvenliği, sağlık hizmetleri alanları ile devletin muhtelif ulaştırması ihtiyaçlarını karşılamak amaçları ile etkin şekilde kullanılıyor.

Almanya’da üretim yeniden başladığında, uygun piyasa koşullarının oluştuğu kritik bölgelerdeki küresel stratejik iş ortaklarının tespit edilerek işbirliği yapılması planlanıyor.

TRJet’in icra kurulu başkanı, Sierra Nevada Corporation’ın sahibi ve başkanı Eren Özmen “Eşim Fatih ve ben, geçtiğimiz bir kaç yıl boyunca, Türkiye’nin uzun yıllardır süregelen yerli yolcu uçağı üretme hayalini gerçekleştirmek için birçok iş ortağımız ile birlikte titizlikle çalıştık. Bu projenin, sadece ülkemize olan borcumuzu ödeme imkânı olarak değil aynı zamanda gelecek nesillere anlamlı yeni fırsatlar sunmak bakımından bizim için çok kıymetli bir çalışma olması planlanmıştı. Fatih Bey ve ben, ileride Türkiye için başka faydalı projeleri hayata geçirebilme fırsatını yakalayabilmeyi içtenlikle arzu ediyoruz.”dedi.

Projeyle ilgili gelişmeler, 2020’de DRA tarafından açıklanacak.

 

TRJet’in Üstlenicileri Özmen Çiftine Hollywood Starları Ödül Verdi!

Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen’i Türkiye kamuoyu TRJet Projesi ile tanıyor. TRJet, sahipleri Türk olan Eren ve Fatih Özmen çiftinin SNC – Sierra Nevada Corporation adlı ABD merkezli şirketinin Türkiye’deki yüzde yüz iştiraki olarak 2015 yılında kurulmuştur.

Ev sahipliğini Hollywood’un hem aktör hem pilot olan starları John Travolta ile Harrison Ford’un yaptığı ve bu yıl 15’incisi düzenlenen Havacılığın Yaşayan Efsaneleri Ödül Töreni’nde girişimci Eren Özmen, özel bir şerefle onurlandırıldı. Kaliforniya’da düzenlenen ödül töreninde her yıl verilen “Yılın Havacılık Girişimcisi” ödülünün adı “Eren Özmen Yılın Havacılık Girişimcisi Ödülü” olarak değiştirildi.

Eren Özmen, uzay sistemleri ve havacılık, ticari çözümler ve savunma ve ulusal güvenlik alanlarındaki ileri mühendislik teknolojilerinde uzman bir şirket olan Sierra Nevada Şirketi’nin (SNC) sahibi ve başkanı olarak görev yapıyor. Eren Özmen ve eşi Fatih Özmen, 1994 yılında SNC’yi satın aldılar. Eren ve Fatih Özmen’in stratejik liderlik hamleleri sayesinde SNC, 20 kişilik küçük bir şirketten ABD hükümetinin en iyi yüklenici şirketlerinden birine dönüştü. Bugün SNC, ABD’nin 19 eyaletinde, İngiltere’de, Almanya’da ve Türkiye’de, 3.500 çalışanıyla hizmet veriyor.

Yaşayan Havacılık Efsaneleri Direktörü Jerry Lips, “Eren Özmen, sektörümüzdeki en etkileyici insanlardan biri ve bu gururu hak ediyor. Alanının en önde gelen girişimcilerinden oluşan seçim komisyonumuz, yılın girişimcilik ödülünün, Eren Özmen adıyla anılmasına karar verdi.”dedi.

Özmen ise, “Böyle prestijli bir ödüle benim adımın verilmesinden büyük gurur duydum. 2018’de bu ödülü kazananları içtenlikle tebrik ediyor ve önümüzdeki yıllardaki başarılarını takip etmeyi dört gözle bekliyorum.” dedi.

“Eren Özmen Yılın Havacılık Girişimcisi Ödülü”nün ilk sahipleri ise yenilikçi ve teknolojik bir uçuş planlama şirketi ForeFlight’ın kurucuları Tyson Weihs ve Jason Miller oldu.

SNC’de başarılarla dolu 30 yıllık serüven 

1980’lerin başında Özmen, Türkiye’den yükseköğrenim görmek için ABD’ye geldi. 1985 yılında Reno Nevada Üniversitesi’nde MBA yaptı ve 1988’de SNC’ye katıldı. Halihazırda SNC’de işletme yönetiminin her alanında aktif rol alıyor. Özmen liderliğinde şirket; hızlı ekonomik büyüme ve gelişmeyle ün kazandı ve çok sayıda sektörel ödüle layık görüldü.

Eren Özmen ve SNC, kısa süre önce Dream Chaser® uzay araçlarının sürekli geliştirilmesinde oynadığı rol ile gündeme geldi. Dream Chaser, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) bulunduğu ve düşük-Dünya yörüngesine ulaşım servisi olan yeniden kullanılabilir, çok misyonlu bir uzay aracı ve yalnızca karaya iniş yapabilen tekerlekli bir gövde kaldırma aracı. SNC’nin Dream Chaser’ı, 2020’den itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu’na hizmet etmek üzere NASA tarafından seçildi ve bu yılın Ocak ayında uzay aracı, başarılı serbest uçuş testini tamamlayarak NASA’da önemli yol kaydetti.

Özmen çifti, SNC’deki çalışmalarına ek olarak başarılarını gelecek nesillere aktarmak üzere 2014 yılında Reno Nevada Üniversitesi’nde Özdoğan Girişimcilik Merkezi’ni kurdu. Kendisi de Havacılığın Yaşayan Efsaneleri arasında yer alan Harrison Ford’un öncülük ettiği havacılık eğitimlerine karşılık olarak Özmen çifti, Colorado’daki Centennial Havaalanı’nın genişletme alanında bulunan ‘Kayalar Üzerindeki Kanatlar’ havacılık ve uzay galerisi için fon sağladı ve burası ‘Özmen Siyah Gökyüzü Uzay Galerisi’ olarak adlandırılacak. Hem Eren Özmen hem de Fatih Özmen, 2011 yılında “Yılın Havacılık Girişimcisi Ödülünü” aldılar ve her ikisi de adlarını Havacılık Efsaneleri arasına yazdırdılar.

 

TRJet medyada yer alan proje iptali haberleri hakkında açıklama yaptı

TRJet, 2015 yılında Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararının ardından Türkiye’nin bölgesel uçağını üretmek üzere kuruldu. Halka tanıtımını takiben, TRJet, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile maliyet ve yerlilik oranları dahil tüm proje şartları ve koşulları üzerinde anlaştı.

Türk hükümetinin araştırmaları sonucunda yeni bir bölgesel uçağı tasarlamak için en uygun altyapı olarak Dornier 328 uçağı seçildi. Bu seçimin ardından Eren ve Fatih Özmen 100 milyon dolarlık bir yatırımla sertifikalı Dornier 328 uçağının tüm fikri mülkiyet hakları ve operasyonlarını satın alarak TRJet projesinin başarısını garanti altına aldılar.

Son zamanlarda medyada projenin iptal edildiğine dair spekülasyonlar ortaya atılmıştır. TRJet resmi makamlardan bu güne kadar herhangi bir iptal bildirimi almamıştır.

TRJet’in sahibi ve yönetim kurulu başkanı Eren Özmen konuyla ilgili görüşlerini “Bölgesel Uçak Projesi hepimizi aşan bir projedir. Bu küresel yatırım, Türkiye ekonomisini dünyada güçlendirecek ve Türk gençliğine yeni olanaklar sağlayacak mega bir yatırımdır.” şeklinde dile getirdi.

Özmen sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız TRJet başarılı olunca, onu halka açarak, TRJet’i halkın şirketi yapmaktır. TRJet Türk gençliğine bırakacağımız kutsal bir mirastır.”

Projeyle ilgili ek detayları önümüzdeki günlerde paylaşmaya devam edeceğiz.

Yerli Uçak Projesi İptal mi Edildi?

Güncelleme 19.10.2017

Farklı medya organlarında yer alan ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinden elde edildiği iddia edilen bilgilere göre Türkiye’nin ilk bölgesel jet uçağını üretmek amacıyla yapılan çalışmalara üretim yeri ve yerlilik oranı sebebiyle son verildi. SSM’den konu ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Şirketin internet sitesinde de herhangi bir açıklamanın bulunmadığı görülüyor.

23.11.2016

Yerli Uçak Projesini Kim Yapıyordu?

Yerli Uçak Projesini genel merkezi Ankara’da bulunan sivil havacılık şirketi TRJet firması üstlenmektedir. TRJet, sahipleri Türk olan Eren ve Fatih Özmen çiftinin SNC – Sierra Nevada Corporation adlı ABD merkezli şirketinin Türkiye’deki yüzde yüz iştiraki olarak 2015 yılında kurulmuştur.

Genel merkezi Sparks, Nevada’da bulunan Sierra Nevada Corporation (SNC) ise “Uzay Alanında Dünyanın En Yenilikçi 10 Şirketi” arasında yer almaktadır. SNC, son 30 yılda Şirket Başkanı Eren Özmen ve CEO Fatih Özmen’in yönetiminde, Amerika’nın en hızlı büyüyen özel şirketlerinden biri ve ABD’de Sahibi Kadın Olan En Başarılı Federal Hükümet Yüklenicisi konumuna gelmiştir. 3000’i aşkın personeli bulunan SNC, günümüzde 18 eyalette yer alan 33 merkezde ve Avrupa’da yer alan üç ayrı merkezde hizmet vermektedir.

Elektronik, havacılık ve uzay, aviyonik, uzay, tahrik sistemleri, mikro uydu, hava aracı, haberleşme sistemleri alanlarında hızlı, yenilikçi ve çevik teknoloji çözümleriyle tanınan SNC, altı benzersiz iş koluyla, dinamik müşteri tabanına öncü çözümler sunmak için özveriyle çalışmaktadır. Alanında elli yılı aşkın başarılı bir geçmişe sahip olan SNC, müşterilerine çeşitli teknolojilerin en iyisini sunmaya odaklanmış olup, aynı zamanda da çift kullanımlı uygulamalarda şirket içi ilerlemeler ve dış alımlar vasıtasıyla, teletıp, Siber, ağ merkezli operasyonlar ve ticari havayolları gibi gelişmekte olan pazarlar da dahil olmak üzere, ticari sektörde büyüme odaklı çalışmalarını sürdürmektedir.

Yerli Uçak İlk Uçuşunu Ne Zaman Gerçekleştirecek?

Uçak geliştirme projeleri başlangıç aşamasından tamamlanma aşamasına kadar ortalama 12-14 yıllık bir zaman dilimi gerektirmekle birlikte, bu Proje TRJ328 uçaklarının üretiminde model alınan D28 uçaklarının hâlihazırda sertifikalarının tam olması ve bu uçakların dünya genelinde kullanılmakta ve kabul görmüş olması nedeniyle daha avantajlı konumdadır.

Proje takvimini hızlandırmak amacıyla, kokpit üzerinde yapılan geliştirmelerle uçak gelecekteki olası gelişmeler göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. TRJ328’in ilk uçuşunu 2019 yılında yapması beklenmektedir.

Dornier 328
Dornier 328

TurkofAmerica dergisi tarafından “Amerika’da En Etkili 10 Türk” arasında gösterilen Özmen, Ankara’da kurulacak olan TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak, birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üreteceği TRJ328™ adlı uçağın 2019 yılı itibariyle ilk uçuşunu gerçekleştireceğini anlattı. TRJet, STM, ve SSM birlikte Proje’nin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar. TRJet, uçağı planlanan ilk uçuş tarihine yetiştirebilmek için, hâlihazırda Türkiye’deki havacılık sektöründe mevcut olan parçalardan ve kaynaklardan mümkün olan en iyi şekilde faydalanmayı amaçlıyor.

Havacılık sanayi büyüyecek

TRJ328 uçakları, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628™’nin üretimi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve üretilecek olan TRJ628’e parça tedarik etme ihtiyacı sonucu, Türkiye’deki tedarikçilerin sayısında ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TR628’nin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü şerefine 2023 yılında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

Proje, ülkede hâlihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkânı sunarak pazarda önemli bir boşluğu dolduruyor. TRJet’in kurulmasının, Türkiye’de mevcut sivil havacılık sektöründeki büyümeyi desteklemesi ve ülkeye uçak orijinal ekipman üreticisi (OEM) olarak küresel havacılık pazarının kapılarını açması amaçlanıyor.

TRJet, Türkiye’de havacılık sektörü için yeni ufuklar açmanın yanı sıra ülkenin yeni nesil mühendisleri ve liderleri için de bir yatırım niteliği taşıyor. Özmen, bu proje sayesinde Türkiye’de uçak mühendisliği ve imalatı alanlarında binlerce yeni ve dolaylı iş imkânının açılacağından da bahsetti.

SNC Başkanı Eren Özmen ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sermayesi beşeri sermayedir. Türkiye, kaliteli üniversitelere ve çok sayıda zeki ve azimli genç öğrenciye sahip olduğu için şanslı. Bizim arzumuz, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkaracak, etkisi yüksek küresel iş imkânları yaratarak, gerek yeni nesil için gerekse Türkiye için olanakların daha da fazla olduğu bir gelecek şekillendirmek” şeklinde konuştu.

 

İlk Seride 2 Tip Uçak Üretilecek: TRJ328 ve TRP328

İlk olarak 328 serisinin üretilmesi planlanmakta olup yolcu uçağı olan 628 serisi için bir takvim şirket tarafından verilmemiştir. Bununla birlikte bir çok farklı alanda kullanıma uygun olan 328 serisi uçaklar, yapılan modifikasyonlarla, ticari yolcu taşımacılığının yanı sıra, VIP, kargo uçağı, askeri görev uçağı, deniz karakol uçağı ve ambulans uçak gibi çeşitli amaçlar için de sertifikali opsiyonlar var.

Yerli Uçak Üretiminin Ekonomik Etkisi

TRJet, Türkiye’de yüzlerce hatta binlerce yeni iş imkânının ortaya çıkmasını öngörmektedir. Bu proje, esas itibariyle, başka projeler ve yeni iş olanaklarının yaratılması için teknoloji transferi ve Türkiye’de güvenilir bir Uçak Orijinal Ekipman Üreticisinin kurulması anlamına gelmektedir. Genel olarak havacılık sektöründe, dolaylı istihdamın çarpan etkisi beş kat veya daha fazladır.

Türk işçiler, yerli taşeron ve tedarikçi firmalardan faydalanarak, bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunmanın yanı sıra Türkiye’nin gelişmekte olan sivil havacılık sektörünü kalkındırmaya devam edeceklerdir.