Ana Sayfa Haberler Merakla Bekle...

Merakla Beklenen ve İlk Etabı Hayal Kırıklığı Yaratan İhaleden Bu Sefer Rekor Çıktı

Emlak Konut GYO’nun Bizim Mahalle ihalesine Dağ Mühendislik’ten rekor teklif!

Emlak Konut GYO’nın Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım ihalesi teklifleri belli olmaya başladı. Garanti Yatırım’ın “Emlak Konut GYO’nun 2017 yılında yapmayı planladığı arsalar arasında en değerli arsa olup ekspertiz değeri 968mn TL seviyesinde” olduğunun altını çizdiği ihalenin 1. Etabının ihalesinde gelen teklifler hayal kırıklığı yaratmış ve değerinin %10 altında kalmıştı. 2.Etabının 2. oturumu bugün gerçekleşen ihalede projeye bu defa rekor teklif geldi.

Halka açık şirketlerden Özak GYO OZKGY’nin de katıldığı ihalede en yüksek teklidi Dağ Mühendislik verdi. Özak GYO ise Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri olarak  2.736.255.000 TL teklif vererek ikinci en yüksek teklifi vermiş oldu.

Emlak Konut GYO’nun, Bizim Mahallesi’ni Dağ Mühendislik kuracak. Küçükçekmece’de 1 milyon metrekarelik arsa üzerine Emlak Konut’un kuracağı ve 6 etaptan oluşacak Bizim Mahalle’nin 2. Etabı’nın ihalesine 2 milyar TL ile en yüksek teklif Dağ Mühendislik’ten geldi.

İlk oturumu 28 Eylül 2017 Perşembe günü yapılan Emlak Konut GYO, İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin pazarlık ve açık artırma bölümünü içeren 2. oturumu bugün gerçekleştirildi.

Bizim Mahalle 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhalesi’nin 2. Etabı’na en yüksek teklif Dağ Mühendislik’ten geldi. 2 milyar TL teklif veren Dağ Mühendislik, bunun yüzde 27,55’ine karşılık gelen 551 milyon lirayı Emlak Konut GYO’ya teklif etti. Arsanın değeri 492 milyon 617 bin 321 lira olarak belirtildi.

 

Dağ Mühendislik Hakkında:

Dağ Ailesi tarafından, 25 yıl öncesinde kurulan şirket bugüne kadar 2 milyon metrekarelik inşaat alanında, 12.000’in üzerinde konut, ticari ünite ve alışveriş merkezi inşaatı üretimi gerçekleştirmiştir.

Dağ Mühendislik’in bugüne kadar hayata geçirdiği projelerin başında Ataköy siteleri, Bahçeşehir Konutları, Site Bosna Öğrenci Yurdu, Novada Outlet Konya Alışveriş Merkezi, Ataşehir Konutları, Residence Hill, Doğaşehir, Floraşehir, Autopia, ayrıca Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul’da Bahçekent Flora, Tual Adalar ve Tual Bahçekent projelerini gerçekleştirmektedir.