Ana Sayfa Haberler Kuyumcular Od...

Kuyumcular Odası Başkanı: Altın Uzun Vadeli Yatırımdır

Altin-83

Antalya Kuyumcular ve Sanatkarlar Odası (AKESO) Başkanı Ferda Erdem 1 Kasım seçimlerinin ardından piyasaların normale döndüğünü belirterek, yatırımcıya altın için uzun vadeli yatırımlar yapmasını tavsiye etti.

Ferda Erdem, “Altın kısa dönemde alınıp satılacak bir mental değil, altın uzun vadeli yatırımdır. Dünya piyasasında yaşanan belirsizlikten dolayı doların yükselmesi altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Türkiye’de 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasalar normale dönmeye başladı. On bir on iki gün sonra ekonominin başına kimin geçeceği ve Aralık ayında FED’in alacağı kararlar piyasaların seyrini etkileyecek” dedi.

FED’İN KARARI ÖNEMLİ

Aralık ayında Amerikan Bankası’nın (FED) alacağı kararların Türkiye’de piyasalar için önemli olduğunun altını çizen Erdem, ”İster istemez dışarıya bağımlıyız. Bu kapsamda FED’in alacağı kararlar bizi de etkiliyor. İnşallah gün gelir dışa bağımlılıktan kurtulur, kendimiz üretiriz. Ülkemizde şuanda altın alınabilir satılabilir durumda mıdır? Evet. Altın şu anda alınabilir ve satılabilir. Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde biraz daha düştüğünü görebiliriz. Bizim üzerine basarak söylediğimiz bir şey var, o da altına yatırım yapalım ama uzun vadeli yapalım, kazanmaya devam edelim” diye konuştu.

“ALTINININ DİNİ, MEZHEBİ, IRKI YOK”

“Dünyada herhangi bir ülkede, ekonomi bozulduğu zaman paranın gideceği öncelikli yer altındır” diyen Ferda Erde bunun sebebini şöyle açıkladı:

“Çünkü altının dini yok, dili yok, ırkı yok, mezhebi yok, ülkesi yok, en sağlam en güvenli liman altın olduğu için para altına gelecektir. Yatırımcının altını tercih etmesini en garantili ve en güvenli yatırım olacağı kanaatindeyim. Bazı dönemlerde altın kaybettirmiş olabilir. Bunun en önemli sebebi altının sert iniş ve çıkış yapmasıdır. Bundan on on beş yıl önce ülkemizde enflasyon ortamı vardı. Vatandaş gidip altın aldığı zaman, bir iki ay sonra satıp para kazanıyor gibiydi ama aslında kazanamıyordu. Altına yatırım yapacaksak mutlaka uzun vadeli olmalı. Dolayısı ile uzun vadeli yatırımda kazanırız.”

Güncel Altın ve Gram Altın Yorum ve Analizleri