Ana Sayfa Haberler Kuşadası Körf...

Kuşadası Körfezi’ndeki Dev Batık Uçağa Turist İlgisi

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Sualtısporları Federasyonu’nun katkısıyla Kuşadası Körfezi’nde batırılan dev Airbus A300 kargo uçağı, kısa sürede turistlerin ilgi odağı oldu. Batık uçağın ayrıca balıklar tarafından yuvalanmak amacıyla da tercih edildiği belirtildi.

Uçağın 5 Haziran’da Kuşadası’nda batırılmasının ardından Suhan ve Ramada otelleri arasındaki bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı dalış tutkunu turist geldi. Dalış yapıp, dev uçağı deniz dibinde görme heyecanını yaşayan turistler, “Bu dev uçağın batırıldığını öğrenince çok heyecanlandık ve bu amaçla Kuşadası’na geldik. A300 çok güvenli bir batık. Çok rahatlıkla güvenilir bir şekilde içinde ve dışında dalış gerçekleştirebiliyorsunuz. Uçak ve uçağın içi çok büyük. Bizim için çok özel ve güzel bir deneyim oldu. Kuşadası’na gelerek tekrar Airbus A 300’e dalış gerçekleştireceğiz” dedi.

Dev uçağın bulunduğu bölgede dalış yapmak isteyen turistlere rehberlik yapan dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ise uçağın batırılması ile birlikte sualtı turizmin Kuşadası’nda önemli bir noktaya geldiğini belirterek, “Dalış için büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Şu anda ben günde ortalama 10 kişiyle dalış yapıyorum. Bu bizim için son derece sevindirici bir rakam. Neredeyse taleplere cevap veremiyoruz” diye konuştu.

“AİRBUS BALIKLARA YUVA OLDU”

Bu arada, dev uçak dalış turizminin yanında resif amaçlı olarak da kullanılıyor. Dalış eğitmenleri, batık uçakta balıkların yuvalanmaya başladığını söyledi. Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, “Su altındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Batığın su altına inmesiyle birlikte özellikle balıklar yuvalanma noktası olarak batığı tercih etmeye başladı” dedi. İHA