Ana Sayfa Haberler KOBİ’ler Nede...

KOBİ’ler Neden Finans Teknolojilerini Kullanmalı?

Parasut-Sean-X-YuToplam girişim sayısının yüzde 99’unu oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin Dünyada ve Türkiye’de, gerek işletme sayısı gerekse istihdam olarak ülke ekonomilerine önemli katkıları bulunuyor. Ülkemizdeki küçük işletmelerin yönetim verimsizliği, kalifiye çalışan eksikliği ve finansal yönetim zorlukları gibi birçok sorunu olduğunu gözlemliyoruz. Bu sorunlarını çözmüş işletmeler hem ülkelerine hem de kendi şirket ekonomilerine ciddi katkı sağlıyorlar. İşletmeler için en önemli zorlukların başında, finansal yönetim geliyor. Çünkü bir işletmenin geleceğini yönetmek, istihdamını artırmak için şirket finansını doğru yönetebilmesi oldukça önemli.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması olarak hizmet veren Paraşüt’ün kurucu ortağı Sean Yu, finans teknolojilerinin KOBİ’lere faydalarını anlattı.

“Küçük işletmeler, finansal verilerini genelde dağınık yapıda excel tablolarında tutarak manuel yönetiyor. Bu durum büyük zaman ve iş gücü kaybına sebep oluyor. Vakitlerinin ortalama yüzde 25’ini bu işlere ayırıyorlar. Bu zaman kaybı doğru iş kararlarını almayı zorlaştırıyor.

Günümüz teknolojilerinde artık birçok işletme, ihtiyaç duyduğu finansal bilgileri kolaylıkla alabileceği yeni nesil web tabanlı ön muhasebe uygulamalarını kullanıyor. Böylelikle şirket maliyetleri en aza indirilerek finans doğru yönetilebiliyor. Bu noktada işletmeler, zaman ve iş gücünden tasarruf ederek verimlerini artırmaya, işini büyütmeye yöneliyor. Teknolojiden faydalanarak iş geliştirme güçlerini harekete geçirmiş oluyorlar. Aksi takdirde nakit akışı sorunları ile karşı karşıya kalmaları çok mümkün.

Özellikle girişimciler ve küçük işletmeler için ön muhasebenin düzenli takip edilmesi finansal yönetim adına atılması gereken en önemli adımlardan biri. Büyüme hedefinde olan işletmelerin bu yolda en büyük yardımcıları ise, gelir ve giderlerini takip edebilecekleri ön muhasebe programları. Online ve pratik kullanıma sahip bu programların işletmelere sağladığı faydalar neler? Hep birlikte görelim.”

İstenilen her yerden erişim sağlayarak, gelir ve giderlerinizi kolayca takip etmenize yardımcı olur.

Evde, ofiste, tatilde, internet erişiminin olduğu her yerde cari hesap, gelir/gider faturalarına ulaşarak ön muhasebenize hakim olmanızı sağlar. Gelir/gider, nakit akışınızı öğrenmek için birilerine danışmak zorunda kalmazsınız. Muhasebenizi rahatlıkla takip etmenize yardımcı olur.

Lisans ve donanım maliyeti yoktur.

Donanım yatırımı gereksinimi, kullanıcı bazında lisans bedelleri yoktur. Chrome, Safari, Firefox gibi istediğiniz tarayıcıdan giriş yaparak kullanabilirsiniz.

Harcamalarınızı bilinçli yapabilmenize olanak sağlar.

Ne zaman nereye harcama yapabileceğinizi planlayarak, hangi zamanlarda gerçekten artıda olduğunuzu görebilirsiniz.

Gelirlerinizin ne zaman geleceğini önceden bilmenizi sağlar.

Otomatik tahsilat hatırlatma özelliği sayesinde vadesi gelen ödemelerinizi önceden takip edebilir ve gelecek için planlama yapabilirsiniz.

Hayat kurtaran raporlar sunar.

Cari hesaplarınızla ilgili tüm raporlara, ekstrelerinize anlaşılır şekilde dilediğiniz zaman erişebilirsiniz.

Tüm verileri güvenle saklar.

Veriler dünyanın en güvenli sunucularında her gün yedeklenerek saklanır. Böylelikle istenilen her an güncel bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

İşletmelerin Paraşüt gibi online ön muhasebe programlarını kullanmaları, şirket finanslarını doğru yönetebilmelerine olanak sağlıyor.

 

KOBİ Nedir? Kimler KOBİ Sayılır? KOBİ miyim?