Ana Sayfa Haberler Halkbank Kred...

Halkbank Kredi Faiz Oranlarını İndirdi

Merkez Bankası’nın 425 baz puanlık faiz indirimin ardından piyasalar ve özellikle de üreticiler bankaların kredi faizlerinde de indirime gitmesini bekliyorlar. Gerek KOBİ’lere gerek bireysel ihtiyaçlara yönelik kredilerinde indirime giden ve kampanya sunan bankaları derledik:

Ziraat Bankası ve Vakıfbank kredi faizlerinde indirime gittiklerini açıkladılar.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada 500,000 TL’ye kadar azami 180 ay vadeli konut kredisi faizi aylık %0,99’a indirildiği belirtildi. Banka, 500,001-1 milyon lira arası azami 180 ay vadeli konut kredilerinde aylık faizi %1,19; 1 milyon lira üzeri kredilerde ise %1,39 olarak belirledi.

Vakıfbank da 500,000 TL’ye kadar olan konut kredilerinde aylık faiz oranını %1,49’dan %0,99’a çekti. Banka ayrıca, konut projelerinde aktif müşterisi olan firmaların ürettiği konutlardan satın almak isteyen bireysel müşteriler için firmaların kampanyaya katılımı halinde 180 ay vadeye kadar aylık %0,79 faiz oranından konut kredisi sağlayacak. 

Halkbank kredi faiz oranlarını indirdi

02.08.2019 – Müşterilerine sunduğu avantajlı ürün ve hizmetleriyle bankacılık sektöründe öncü çalışmalarını sürdüren Halkbank, 2 Ağustos itibarıyla konut kredileri, tüketici kredileri ve ticari kredilerde faiz oranlarını aşağı çektiğini duyurdu.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan faiz indirimini müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını göz önünde tutarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Faiz oranlarında yapılan indirimin Merkez Bankası’nın yanı sıra, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de devam ettiğini görüyoruz. Faizlerdeki bu düşüşün gelecek dönemde de devam edeceği öngörüsüyle, yurtdışı yatırımcılar ülkemizin tahvil piyasasına daha fazla ilgi göstermekte, yeni kaynak girişiyle birlikte tahvil faizleri de hızla gerilemektedir. Ekonomik ortamdaki bu olumlu koşullar altında, yurt içinde yaşanan canlılığı ve piyasa ihtiyaçlarını yine karşılıksız bırakmadık. Faiz indirimiyle birlikte müşterilerimize en uygun koşullarda finansman desteği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre, tüketici kredilerinde 60 aya kadar vade imkânıyla aylık yüzde 1,49’dan başlayan faiz oranları sunan Banka, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine özel aylık yüzde 0,99’dan başlayan seçeneklerle de konut kredisi desteği sağlayacak. Ayrıca, Halkbank ile aktif çalışan konut sektörü firmaları Banka’ya katkı payı ödeyerek, müşterilerine %0,79 faiz oranı ile kredi kullanma imkânı sağlayabilecek.

Ticari kredilerde ise, faiz oranları firma değerlendirme notuna göre belirlenecek ve değerlendirme notu yüksek firmalar yıllık yüzde 17’den başlayan faiz oranıyla kredi kullanabilecek.

Halkbank’ın yeni faiz oranları aşağıda sunulmuştur.

Konut Kredisi Faiz Oranları:
Kredi Tutarı Azami Vade Faiz Oranı
500.000 TL’ye kadar 180 ay Aylık 0,99
500.001 – 1.000.000 TL 180 ay Aylık 1,19
1 milyon TL üzeri 180 ay Aylık 1,39
Tüketici Kredisi Faiz Oranları:
  Azami Vade Faiz Oranı
Halkbank’tan Maaş Alan Müşteriler için 60 ay 1,49%
Diğer Müşteriler için 60 ay 1,59%

 

 

 

Kredi borcunu TEB’e transfer edene yüzde 1,49’dan başlayan faiz oranıyla kredi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaçlarını karşılamak üzere kredi kullanmak isteyen veya kredi borçlarını tek bir yerde toplayıp rahat etmek isteyen müşterileri için yeni bir kampanya başlattı. 31 Ağustos’a kadar devam edecek kampanya boyunca kredi borcunu TEB’e transfer edenler Findeks notuna göre farklı vadelerde yüzde 1,49’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi alabilecek.

Kampanya ile ilgili konuşan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “TEB olarak, müşterilerimizin finansman ihtiyacını en uygun koşullarda sağlamaları için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, müşterilerimizin farklı tutarlardaki kredi ihtiyaçlarını karşılamak ya da kredi borçlarını birleştirip rahat etmek isteyenler için bir kampanya başlattık. Kampanyayla müşterilerimiz, bayramda yaşayacakları olası nakit ihtiyacını TEB’in avantalı paketiyle kolayca karşılayabilecek. Diğer bankalardaki kredi borcunu TEB’e transfer edenler de yüzde 1,49’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi kullanarak ödemelerini düzene sokabilirler” dedi.

Kredi teklifinden yararlanmak isteyen müşteriler TEB şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden, CEPTETEB internet şubesinden veya mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilirler.

 

Kuveyt Türk, Şirket Finansmanlarında 400 Puanlık İndirime Gitti

30.07.2019 – Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı kararın ardından kurumsal-ticari şirketler ve KOBİ’lere yönelik Türk Lirası finansmanlarında, her vade diliminde 400 baz puanlık indirime gitti.

Banka daha önce yaptığı açıklamada konut ve araç finansmanlarında kâr oranını düşürdüğünü açıklayarak, tüm vade seçeneklerinde kâr oranlarını konutta 1,47’ye, araçta ise 1,65’e çekmişti.

Kuveyt Türk’ün cazip kâr oranları ile sunduğu finansmanlar hakkında daha detaylı bilgilere bankanın internet sitesi https://www.kuveytturk.com.tr/kobi/finansman-urunleri üzerinden veya şubelerden ulaşmak mümkün.