Ana Sayfa Haberler Kazancı Holdi...

Kazancı Holding’den Giresun’a 1,7 Milyon Lira Yardım

02.09.2020 – Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Cemil Kazancı: “Milletimiz için attığımız her adımın farkında ve arkasındayız”

Türkiye’nin en köklü enerji şirketlerinden Kazancı Holding CEO’su Sn. Cemil Kazancı, önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Su Ürünleri Av Sezonu açılışında, Giresun’da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşların yanında olabilmek amacıyla düzenlenen balık mezatında 1,7 milyon liraya sembolik olarak bir kasa balık satın aldı.

Konu ile ilgili soruları cevaplayan Kazancı Holding CEO’su Sn. Cemil Kazancı, vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını belirterek, “Ülkemiz ve milletimiz için attığımız her adımın farkında ve arkasındayız. Giresun halkının yanında olabilmek adına, sembolik olarak mezattaki bir kasa balık satın alınmıştır. Önemli olan böyle bir vesile ile Giresun halkının yaralarını sarmak ve halkımızın yanında olmaktır. Bu yöreye hizmet eden Aksa grubu olarak sadece enerji üretimiyle ülkemize hizmet etmekle yetinmiyoruz. Spordan sanata, sağlıktan eğitime ihtiyaç olan her alanda halkımızı desteklemeyi temel görevimiz olarak görüyoruz. Gerek covid-19 salgını, gerekse Elâzığ depremi gibi Giresun sel felaketinde de halkımızın da yanında olduk. Ülkemizin yaralarının sarılmasında bulunduğumuz katkının onur ve gururunu yaşıyoruz” İfadelerini kullandı.

 

Aksa’dan Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 Milyon Lira Bağış

07.04.2020 – Kazancı Holding çatısı altında faaliyet gösteren Aksa Grup Şirketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon lira tutarında bağışta bulundu.

Türkiye’nin en köklü enerji grubu şirketlerinden Kazancı Holding çatısı altında yer alan Aksa Grup Şirketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon lira tutarında bağış yaptı.

Aksa Grup Şirketleri tarafından yapılan açıklamada, “Salgının ülkemiz ve ekonomiye olan etkilerini azaltmak için milli birlik ve beraberlik ruhuyla mücadelemizi sürdürmeli, özel sektörün bir parçası olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Dayanışma ruhunu öncelikli değeri olarak benimseyen Aksa Grup şirketleri olarak bu zor günlerin üstesinden gelebilmek adına devletimizin salgınla mücadele yolunda sarf ettiği yoğun enerjiye katkı sağlamak için biz de varız diyor ve Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon lira tutarında destekte bulunuyoruz. Ülkemizin yanı sıra bağlı bulunduğumuz enerji sektörüne de var gücümüzle katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

Aksa’dan Global Hamle: Mütsubishi ile Ortaklık Kuruldu

Aksa Jeneratör, dünya devi Mitsubishi ile ortaklık kurdu

14.11.2019 – Dünya markası Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi ile yüksek teknolojili jeneratör üretim tesisi kurdu. Asya Pasifik merkezli yeni şirket, yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak.

Amerika’dan Asya’ya, Afrika’dan Okyanusya’ya kadar 170 ülkeye satış yapan; Türkiye, Çin ve ABD’deki üretim tesisleriyle dünyanın beş büyük jeneratör üreticisinden biri olan Aksa Jeneratör global bir marka olarak dünya ligindeki yerini yükseltecek önemli bir iş birliğine imza attı. Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi ile yüksek teknolojili jeneratör üretmek üzere Asya Pasifik merkezli ortak bir şirket kurdu.

Yenilikçi çözümler geliştirerek yüksek teknolojik ürünler sunacak şirketin kurulmasına ilişkin anlaşma, Japonya’nın en büyük motor üreticisi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Aksa Jeneratör arasında imzalandı. Motor devi Mitsubishi’nin üretim teknolojisi ile yine dünyanın en büyük jeneratör üreticilerinden biri olan Aksa’nın üretim gücü ve mühendislik kapasitesini aynı platformda buluşmasıyla oluşacak sinerji, yeni projelerde daha etkin rol alınmasını sağlayacak. Yeni kurulan şirket Mitsubishi motorları kullanarak jeneratör üretimi yapacak ve yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak.

Aksa Jeneratör’un 35 yıldır güvenin simgesi olan bir marka olarak yalnız Türkiye’de değil global pazarlarda da liderler arasında yer aldığını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, sektördeki gelişmeleri takip eden değil, yön veren bir marka haline geldiklerini söyledi. Mitsubishi Heavy Industries ile ortaklıklarının dünya pazarında yakaladıkları büyüme ivmesini daha da ileri seviyeye taşıyacağını belirten Peker şöyle devam etti:

Günlük yaşantımızda ve çalışma ortamımızda enerji gereksiniminde sürekliliğinin sağlanması için jeneratör seçimi ve kullanımı giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilmek için dünya çapındaki teknolojik gelişmelerin daha sıkı takip edilmesi gerekmektedir. Biz Aksa Jeneratör olarak teknolojimizi daima güncelledik, inovasyona önem verdik ve en önemlisi hizmet verdiğimiz sektörlerin değişen ihtiyaçlarıyla uyumlu yönde bu gelişmeleri sağladık. Mitsubishi ile birlikteliğimizi de bu doğrultuda ele alıyoruz. Türkiye’nin dünya çapında jeneratör markası Aksa, bu ortaklık ile dünya jeneratör sektöründe daha üst sıralara gelecek ve Türk mühendisliğinin ve Türk sanayisinin üretim gücü global arenada daha da sağlam bir konuma taşınacaktır.”

Ortaklık sürecinin, iki yılı aşkın süre boyunca gerçekleşen teknik, mühendislik, kalite konularını içeren görüşmeler neticesinde hayata geçtiğini ifade eden Alper Peker; “Konusunda uzman Japon yetkililerce yapılan değerlendirmeler ve analizler ışığında, Aksa Jeneratör 35 yıllık sektör tecrübesi ve üstün kalite standartları sayesinde bu süreci başarı ile tamamlamış ve dünya devi ile ortak olmuştur” dedi. Son yıllarda Türkiye’nin yükselen marka imajının Aksa Jeneratör’ün global yolculuğundaki desteğine dikkat çeken Peker, “Buna bağlı olarak gelişen ve güçlenen Türk marka imajı bu iş birliği ile uluslararası arenada tescillenmiştir” diye konuştu.

Hedef ilk üç üreticiden biri olmak

Aksa Jeneratör’ün 2025 yılına kadar dünyada en büyük ilk üç üretici firmadan biri olma hedefiyle çalıştığını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, büyüme stratejileri hakkında da bilgi verdi. Peker “Aksa Jeneratör olarak büyüme stratejisinin bir parçası olarak Afrika kıtasında birçok ülke, Kuzey – Güney Amerika ülkeleri ve Hindistan’ın yanı sıra Avrupa’daki yatırımlarımızı sürdürerek dünya pazarında ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Afrika ve Güney Amerika pazarlarındaki olası fırsatları takip ederek dünya çapındaki satış ağımızı genişleterek gelişimimizi hızlandıracağız. Uzun dönemde Brezilya ve Avustralya pazarlarında da pazar payını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

35 yılda dünya devi haline geldi

1968 yılında temelleri atılan ve 1984 yılında Aksa Jeneratör markası ile hayatına devam eden firma, 168 ülkeye ulaşan ihracatı ve küresel sektörde ilk beş üretici arasında olmasıyla Türkiye ekonomisine yüksek katkı sunan firmalar arasında yer alıyor. 20 yıldır Afrika pazarında yer alarak bu kıtanın gelişimini destekleyen Aksa Jeneratör’ün Türkiye, Çin ve ABD’de üç üretim tesisi bulunuyor. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika’da 19 ofis, 4 temsilcilikle hizmet veren Aksa, 2018 yılında 1.5 milyar TL ciroya ulaştı. Firma, cirosunun yüzde 65’ini yurtdışı satışlardan sağladı.

Dev projelere Aksa enerjisi

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı, uluslararası alanda Gana Kotoka Havalimanı, Aşkabat Olimpiyat Kompleksi gibi dev projelerde yer alan Aksa Jeneratör, Yeni Kaledonya Adası’ndan, Komor Adaları’na ve son olarak Okyanusya’nın turizm cenneti Vanuatu ya kadar bir çok ülkede satış gerçekleştiriyor.

Ar-Ge yatırımlarıyla farklı Pazar ve sektörlerin ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürünler gerçekleştiren Aksa Jeneratör, 8 saniyede tüm sistemi yükünü besleyebilen projelere imza attı.

 

Kazancı Holding, Aksa Doğalgaz 3 Milyon Aboneye Ulaştı

09.07.2019 – Türkiye’de 27 il ve 180 ilçede abonelerine doğa dostu, güvenli ve ekonomik doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, 3 milyonuncu abonesine ulaştı. Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan Aksa Doğalgaz, doğal gaz dağıtım alanına eklenen yeni ilçelerle birlikte, daha fazla aileyi doğal gaz konforuyla buluşturuyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki 27 il, 180 ilçe ve beldede kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini 2002 yılından bu yana sürdüren Aksa Doğalgaz, 2019 temmuz ayı itibarıyla 3 milyon aboneye ulaştı. 2018 yılında gerçekleştirdiği 681 milyon TL yatırımla 3,409 kilometre yeni şebeke imalatı gerçekleştiren ve böylece toplam şebeke uzunluğunu 27,883 kilometreye ulaştıran Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal gaz şebeke uzunluğunun yüzde 20’sini oluşturuyor.

Yaşar Arslan: “2021 yılında 3,8 milyona aboneye ulaşmak istiyoruz”

Türkiye genelinde 3 milyonuncu aboneye ulaşılmasıyla ilgili görüş bildiren Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “Türkiye’nin en geniş coğrafyaya hizmet veren doğal gaz dağıtım şirketi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yalnızca 2018 yılında 681 milyon TL yatırım gerçekleştirdik ve 3,409 kilometrelik yeni dağıtım şebekesi oluşturduk. Bir yıl gibi kısa bir zaman içinde, dağıtım bölgelerimiz kapsamındaki 36 ilçeyi ilk kez doğal gazla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yatırımlarına ara vermeyeceklerini belirten Arslan, “Bu topraklara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Daha fazla insanımızın çevreci, konforlu ve ekonomik enerji kaynağı olan doğal gaz ile buluşması için ara vermeden çalışıyoruz. Kısa vadede, 2021 yıl sonuna kadar 3,8 milyon aboneye; yeni hizmet vermeye başlayacağımız illerle birlikte uzun vadede ise toplamda 4,7 milyon aboneye doğal gaz konforu sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“3 yıl içinde şebekemiz, dünya etrafında bir tam tur atabilecek uzunlukta olacak”

Gerçekleştirecekleri yatırımlarla 2021 yılı sonuna kadar dünyanın etrafında bir tam tur atabilecek uzunlukta şebeke ağına sahip olacaklarını belirten Yaşar Arslan, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirecekleri yatırımlarla lisans sahibi oldukları bölgelerde herkesi doğal gaz konforuyla tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Hizmet verdiği bölgelere 2018 yılında 8,5 milyar metreküp doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, 2019 yılı sonunda yeni yatırımlar ve aboneliklerle 9,8 milyar metreküplük doğal gaz dağıtım miktarına ulaşmayı hedefliyor.

 

Aksa, Sektör Tecrübesini Batı Afrika’ya Taşıyor

Türkiye, Çin ve Amerika’daki üretimiyle 160 ülkeye ihracat yapan Aksa Jeneratör, 26-28 Eylül tarihlerinde Gana’da gerçekleşecek Bölgesel Enerji İş Birliği Zirvesi’ne (Regional Energy Co-operation Summit) destek veriyor. Batı Afrika’da da adından söz ettiren Aksa, kesintisiz enerji için sunduğu çözüm önerileri, sektöre kattığı yenilikler ve yurt dışında yakalamış olduğu başarılı üretim ve satış ağıyla dikkat çekiyor

Üç kıtadaki üretimiyle beş kıtada faaliyet gösteren ve üretiminin yarısından fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör, dünya genelinde katıldığı etkinliklerle Afrika pazarı ile tüketicinin nabzını tutmaya devam ediyor. Aksa, son olarak 26-28 Eylül tarihlerinde Gana’nın Akra kentinde gerçekleşecek Bölgesel Enerji İş birliği Zirvesi’ne (Regional Energy Co-operation Summit) zirve sponsoru olarak katıldı.

Bölgeden 40’tan fazla hükümet heyetini, çok sayıda özel sektör temsilcisi ve yatırımcısını bir araya getirecek olan zirve, sınır ötesi enerji altyapısına ve Batı Afrika’daki projelerin finansmanına odaklanan yıllık bir yatırımcı toplantısı olma özelliği taşıyor.

Gana’nın sınır ötesi enerji ticaretine öncülük ettiğine vurgu yapan Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, “Batı Afrika, her geçen gün enerji ihtiyacı artan ve yatırım yapmaya fırsat sunan bir pazar. 2001 yılında açtığımız ofisimizle giriş yaptığımız Batı Afrika pazarında, 2016 yılında Aksa Gana şirketini kurarak yerimizi sağlamlaştırdık. Zirve sponsoru olduğumuz bu etkinlikte Batı Afrika’daki deneyimleri paylaşmanın yanı sıra bölgesel pazar fırsatlarını değerlendirmek için yeni mali ve politik araçları uygulamaya yönelik etkileşim imkânı yakaladık. Benzer fuar ve zirvelere katılarak sektörle bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Türk jeneratör sektörünün lideri olarak yıllara dayanan Aksa bilgi birikimi ve tecrübemizle Batı Afrika’ya kesintisiz enerji çözümleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Etkinliklerin Enerjisi Aksa Jeneratör’den

Aksa Jeneratör sağladığı kesintisiz enerji ile etkinliklerin en büyük destekçisi konumunda yer almaya devam ediyor. Nisan ayında Eurasia Airshow ile başlayan Haziran’da Cappadox gibi büyük organizasyonlara enerji sponsoru olan Aksa, uzun süredir beklenen Shakira konserine de destek verdi

13.07.2018 – Üç kıtadaki üretimiyle 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren, 5 kıtada faaliyet gösteren ve üretiminin yüzde 50’den fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör, konser, festival organizasyonlarına sponsor olmaya devam ediyor. Nisan ayında Antalya’da dünya havacılık sektörüne yön veren Eurasia Airshow’a, Haziran ayında Kapadokya bölgesinde turizme büyük bir katkı sunan Cappadox’a enerji sponsoru olan Aksa, merakla beklenen Shakira konserine de destek verdi. İstanbul’un yıl boyunca hevesle beklediği Harbiye Açık Hava Konserleri’nin düzenli destekçisi olan Aksa Jeneratör, ünlü yarışma programı Survivor’ın da enerjisine enerji katarak açık hava etkinliklerinin vazgeçilmezi olduğunu ortaya koymuştu.

Yıl boyunca farklı alanlardaki unutulmaz festivallere sponsorluklarıyla destek olduklarını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “Aksa Jeneratör olarak spor, eğlence, sanat ve etkinliklere enerjimizle destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya çapında bir sanatçı olan Shakira’nın konserinde kendisinin performansının izleyicilere kesintisiz ulaşması için hazır bulunmaktan gurur duyduk. ‘Kesintisiz Enerji’ sloganımızla bu tarz dinamik ve etkili festivallere destek olmaya devam edeceğiz. Aksa Jeneratör’le enerji hiç bitmeyecek” dedi.

 

Afrika Enerji Forumu’nda Aksa Jeneratör Rüzgarı

Küresel çapta ilk 5 firma arasında yer alan Türkiye’nin global markası Aksa Jeneratör, 20.’si düzenlenen Afrika Enerji Forumu’nda yerini aldı

Bugün 3 kıtadaki üretimiyle 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren Aksa Jeneratör, son 20 yılda Afrika kıtasında enerji alanında atılan adımların gündeme alındığı Afrika Enerji Forumu’ nda yerini aldı. Üretiminin yüzde 50’den fazlasını ihraç ederek Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’daki 14 ofisiyle faaliyet gösteren Aksa, destek verdiği fuarlar ve forumlarla Afrika kıtasında da bayrağını dalgalandırıyor.

Doğu Afrika’nın ada ülkesi Mauritus’da 19-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen forumda Afrika’da enerji, altyapı ve sanayi alanında yatırım yapan iş dünyası ve hükümet temsilcileri ile bir araya geldi. Foruma konuşmacı olarak katılan Aksa Yurtdışı Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doğan Sarıgül; Türkiye ve Afrika coğrafyası arasında tarihsel yakınlık, artan ticaret hacmi ve potansiyel fırsatlar ile ilgili panelistlere bilgi verdi.

“Afrika’daki ticari hacmimiz artacak”

Etkinlikle ilgili konuşan Aksa Jeneratör Ceo’su Alper Peker dünyanın parlayan yıldızı Afrika kıtasında 2000’li yıllardan günümüze kadar sektörde artış gösteren ticari hacmiyle hizmet vermekten ve karşılığında gördükleri yakınlıktan mutlu olduklarını dile getirdi. Peker; “Afrika kıtası bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle 2010 yılında kabul edilen ‘Afrika Strateji Belgesi’ nin hayata geçmesiyle yapılan ticaret 15 yılda 4 katına çıktı ve 2017 yılının sonunda 20,6 milyar dolara yükselerek Türk şirketlerin Afrika’daki varlığı artmaya başladı. Afrika’daki ticari hacmimiz gün geçtikçe artacak” dedi. Alper Peker, Aksa Jeneratör olarak Afrika’nın enerji sektöründe daha uzun yıllar yer almak istediklerini de sözlerine ekledi.

 

Kazancı Holding Grup Şirketleri

Kaynak: 2018 faaliyet raporu

Aksa Enerji – AKSEN

  • Faaliyet Alanı: Elektrik Üretimi
  • İştirak Oranı: %78,60
  • 1997 yılında bir Kazancı Holding iştiraki olarak kurulan Aksa Enerji, Türkiye’nin en büyük halka açık serbest elektrik üreticisidir. Sermayesinin %21,4’ü halka açık olan Aksa Enerji, 2018 yıl sonu itibarıyla 1.946 MW aktif kurulu güce sahiptir. Aksa Enerji’nin hisseleri AKSEN kodu ile Borsa İstanbul’da BIST 100 ve BIST 50 endekslerinin yanı sıra Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görmektedir.

Aksa Doğalgaz

  • Faaliyet Alanı: Doğal Gaz Dağıtımı ve Satışı
  • İştirak Oranı: %99,96
  • Aksa Doğalgaz, 21 dağıtım lisansı, 8,5 milyar m3 gaz dağıtımı, 27.833 km şebeke uzunluğu ve %19,3 pazar payı ile Türkiye’nin en geniş coğrafi alana hizmet veren özel doğal gaz dağıtım şirketidir. Aksa Doğalgaz, faaliyet alanında yer alan 27 il, 180 ilçe ve beldede yaklaşık 15 milyon nüfus, 4,7 milyon potansiyel aboneye hizmet vermektedir.

Aksa Jeneratör

 

  • Faaliyet Alanı: Jeneratör Üretimi ve Satışı
  • İştirak Oranı: %99,98
  • %50 ihracat payıyla Türkiye’nin sektör lideri olan Şirket’in Türkiye, Çin ve ABD’de 3 üretim tesisi, 23 yurt içi APC noktası, 18 yurt dışı satış ofisi ve 4 yurt dışı satış temsilciliği olmak üzere 22 yurt dışı satış noktası bulunmaktadır. 

Aksa Elektrik

  • Faaliyet Alanı: Elektrik Satışı ve Dağıtımı
  • İştirak Oranı: %100
  • Aksa Elektrik çatısı altında bulunan Aksa Elektrik Satış A.Ş. Türkiye genelinde serbest tüketicilere indirimli elektrik satış hizmeti verirken Fırat ve Çoruh bölgelerinde ise görevli tedarik şirketi sıfatıyla perakende satış ve abonelik hizmetleri vermektedir. Aksa Elektrik, 2018 yılında tüm Türkiye genelinde 9 milyar KWsa elektrik satışı gerçekleştirmiştir. Çoruh ve Fırat elektrik dağıtım şirketleri, yılda 6 milyar KWsa enerji dağıtımı gerçekleştirerek hizmet bölgelerinde yer alan 3,7 milyon nüfusun elektrik ihtiyacını karşılamaktadır